Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Η σφαγή δεν είναι στην κόκκινη…!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr  για ένα ακόμα αποτέλεσμα του ΑΡΗ που διαμορφώθηκε από τις αποφάσεις διαιτητών και βοηθών και την ανυπαρξία σε αυτό το κομμάτι που λύνεται μόνο με ένα τρόπο.
Όταν παρέθεσα τους… καλεσμένους στα βαφτίσια του Βοσκάκη, πολλοί ήταν αυτοί που γελούσαν. Πέρα από το γεγονός ότι έγιναν στο ξενοδοχείο του αντιπροέδρου του Πλατανιά και τους παρόντες αρχιδιαιτητάνθρωπους από Ρέθυμνο και Χανιά, ήταν φυσικά και ο Νίκος Μαχλάς. Ο νονός Σιδηρόπουλος, ορίστηκε στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Βόλο. Ο καλεσμένος Σπάθας στο αμέσως επόμενο με τον ΟΦΗ.
Στην Κρήτη σήμερα ο Σπάθας με τον Ακρίβο διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Η «σφαγή» όμως για τον ΑΡΗ δεν δρομολογείται στην κόκκινη του Έλσνερ μόλις στο 2 .

Η σφαγή είναι στο 10 όταν ο… βοηθός Ακρίβος υποδεικνύει σε θέση οφσάιτ τον Τάτο, ενώ καλύπτεται ένα μέτρο και βγάζει από την δύσκολη θέση τον Σπάθα που θα έπρεπε να δείξει πέναλτι και αποβολή αφού ο Τριποτσέρης τραβάει την φανέλα του Αγκάνθο. Λεπτομέρεια;. Το σημαιάκι σηκώνεται και η… παράβαση υποδεικνύεται μόλις διαφαίνεται τι πάει να γίνει.
Η σφαγή είναι στο 15 όταν ο Κάλαιτζιτς πάει με τις τάπες στο καλάμι του Σταυρόπουλου, αλλά ο Σπάθας δείχνει κίτρινη. Σε αυτή την φάση καταλαβαίνει ο καθένας γιατί σε μία φάση που 999 ρέφερι στο 2΄ θα δείξουν κίτρινη (και αυτό γιατί είναι παίκτης του ΑΡΗ), ο Πειραιώτης δείχνει απευθείας κόκκινη.
Για το ξύλο στον Αγκάνθο και τα ανάποδα φάουλ δεν χρειάζεται να αναφερθώ. Μόνο ο Τριποτσέρης που τράβηξε την φανέλα και δεν πήρε κάρτα ή στο τέλος έπεσε με τις τάπες στον Παπαδόπουλο και πάλι τίποτα, πρέπει να συγχαρεί τον Σπάθα.
Θα σημειώσω όμως ότι δεν είναι δυνατόν να κάνεις καμία άλλη κριτική στο ματς μετά τα παραπάνω. Ο ΑΡΗΣ κέρδισε στη Νέα Σμύρνη με παίκτη λιγότερο, πήρε διπλό στην Βέροια με απίστευτη «σφαγή» και τον Βοσκάκη να… αποβάλει και για τον Πλατανιά.
Αν πιστεύει κάποιος φίλος του ΑΡΗ ότι μπορεί κάθε εβδομάδα αυτός ο ΑΡΗΣ να κερδίζει και τους διαιτητές και επομένως να μιλάμε για… ποδόσφαιρο ή τον Ίμπε που είναι απογοητευτικός, ας το καταγράψει.
Ναι ο ΑΡΗΣ σήμερα έχασε γιατί στο πρώτο γκολ οι χαφ είναι εκτός θέσης και ο κάκιστος Νιγηριανός βάζει αυτογκολ, ενώ αν ήταν στην απέναντι εστία θα το έστελνε άουτ. Σήμερα όμως το αποτέλεσμα το διαμόρφωσαν ξεκάθαρα Σπάθας και Ακρίβος.
Πιστεύω ότι η διοίκηση της ΠΑΕ να κατάλαβε πλέον ότι οι… συνομιλίες με την ΚΕΔ του Καραμελίδη δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Ο ΑΡΗΣ είναι απροστάτευτος και τελείως μόνος του, ανύπαρκτος στα κέντρα των αποφάσεων. Όπως ήταν βέβαια (σχεδόν) πάντα.
Τα… κόζια θα αλλάξουν μόνο εφόσον ο κ. Ηλιάδης φέρει τον Αμερικανό που μπορεί να αλλάξει την ροή της ιστορίας του ΑΡΗ ή παρουσιαστούν οι επενδυτές που περίμεναν την ΑΜΚ και τους λογαριασμούς, που τελικά δόθηκαν στην  δημοσιότητα μετά και τα σχετικά μας κείμενα και τις δημοσιογραφικές παρεμβάσεις  την Παρασκευή. Ελπίζουμε να μην αποδειχθούν δεσμευμένοι κατά το ήμισυ από το δημόσιο και από αύριο να εμφανιστούν όσοι περίμεναν για αυτό τόσο καιρό και καλούνται να αποδείξουν ότι θα κάνουν παπάδες και δεν ήταν… παπάς!
Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η ΚΕΔ και αυτοί οι διαιτητές καταλαβαίνουν μόνο από… βιογραφικά. Ή πρέπει λοιπόν να έρθουν και να τα παρουσιάσουν ή να βρει ο ΑΡΗΣ τον τρόπο να δείξει ότι μπορεί να αντιδράσει σε αυτή την λαίλαπα που καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
ΥΓ 1 Αν και πιστεύω ότι κάτι θα… ανακάλυπταν Σπάθας και Ακρίβος με τον Ουντότζι στην σύνθεση του ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα από αυτόν τον τραγικό ΟΦΗ που μαζί με την Βέροια είναι πολύ χειρότεροι από τον ΑΡΗ, αλλά υπερέχουν σε… άλλα σημεία. Κι αυτές οι δυο ομάδες μαζί με Απόλλωνα, Πανιώνιο, Πλατανιά και Καλλονή θα παλέψουν για την παραμονή εφόσον το 80-20 και 90-10 γίνει έστω 60-40 κόντρα στον ΑΡΗ.
ΥΓ2 Σκέφτομαι τι θα λέγονταν και θα γράφονταν αν αυτά που έκαναν οι οπαδοί της ΑΕΚ παρέα με τους κολλητούς τους από τον Ιωνικό, τα έκαναν… αρειανοί. Βέβαια δεν έγινε και τίποτα σημαντικό. Απλά παραλίγο να καεί μία μάνα με το παιδί της που προκλητικά περνούσαν με το αυτοκίνητό τους από εκεί. Όταν όμως ο αθλητικός δικαστής αθωώνει την ΑΕΚ για τα έκτροπα στο φιλικό και αυτό παρουσιάζεται ως επιτυχία της νομικής υπηρεσίας μπορεί ο καθένας να καταλάβει και γιατί η ατιμωρησία γεννά βία, αλλά και γιατί είναι στην Γ εθνική και γιατί πανηγυρίζει που νίκησε τα καβουράκια της Ραφήνας, την Τρίγλια που δεν είναι η… ορίτζιναλ της Χαλκιδικής και την Θύελλα που δεν είναι καν η… γνωστή «μαύρη» της Καλαμάτας. Και βέβαια αυτα δεν εχουν καμία σχέση με την...υγεία που βγάζει η παρουσία 15-20 χιλιάδων οπαδών σε ένα παιχνίδι Γ εθνικής ή την υγεία διοικητικά που έχει φέρει ο Μελισσανίδης με το όραμα που τους έχει προσδώσει. Είναι όμως γεγονότα. Η...προβολή και οι διαστάσεις που δίνονται κάνουν τις διαφορές.
ΥΓ3 Πόσο… εύκολα γίνεται… καλός ο Κάκος όταν το ανύπαρκτο φάουλ γίνεται γκολ και νίκη! Παρεμπιπτόντως τον βλέπω Βικελίδης με την ομάδα του Αλαφούζου, εκτός αν προτιμηθούν Παππάς ή Κουκουλάκης λόγω της παρουσίας στα βαφτίσια του Βοσκάκη!
ΥΓ4 Προσθέτω την φωτογραφία από την φάση του 10΄. Αν δείτε το βίντεο στην συνέχεια γίνεται μαρς πέναλτι και αποβολή. Αφιερωμένη και στον κ. Αλαφούζο του οποίου το κανάλι φυσικά δεν είχε το βίντεο με αυτή την φάση, ούτε βέβαια και της κόκκινης στον Καλάιτζιτς. Αν όμως το Σάββατο έπαιζαν ΑΡΗΣ-ΟΣΦΠ; Είπαμε θέμα προβολής και διαστάσεων, αλλά μετά γιατί φωνάζουμε για αποφάσεις σαν την τελευταία της Λίγκας; Τι διαφορά έχει αλήθεια;

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: