Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Δέλλας: «Δεν άξιζε τέτοια εικόνα ο κόσμος μας»

Εκνευρισμένος από την εικόνα της ΑΕΚ και τις ενέργειες ορισμένων παικτών του, κυρίως μετά το 3-0 εμφανίστηκε ο Τραϊανός Δέλλας, στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης με την Τριγλία Ραφήνας.

Δέλλας: «Δεν άξιζε τέτοια εικόνα ο κόσμος μας»
Καθόλου ικανοποιημένος από την απόδοση ορισμένων παικτών της ΑΕΚ μετά το 3-0 εμφανίστηκε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο τεχνικός της «Ένωσης», στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της αναμέτρησης απέναντι στην Τριγλία Ραφήνας, τόνισε πως θέλει να βλέπει κυρίως ομαδικές ενέργειες από τους παίκτες του και όχι «προσωπικές νίκες».

Παράλληλα, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον κόσμο της ΑΕΚ αλλά και στην παρουσίαση του νέου γηπέδου την ερχόμενη Τετάρτη.


Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Από το σημερινό παιχνίδι θα κρατήσω μόνο τους τρεις βαθμούς και τίποτα άλλο. Η εικόνα δεν ήταν καλή. Και δεν ήταν καλή διότι ορισμένοι θεωρούν μόνοι τους πως μπορούν να πάρουν το παιχνίδι και με ένα γκολ δικό τους μπορούν να κάνουν κάτι. Για μένα δεν ισχύει αυτό. Όλοι πρέπει να δουλεύουν για την ομάδα. Να είναι πιο ομαδικοί. Θα πρέπει να γίνουμε πιο ομαδικοί αν θέλουμε να κερδίζουμε και με μεγαλύτερα σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν ασύνδετοι, αν και προηγηθήκαμε. Δώσαμε στον αντίπαλο χώρο να παίξει και έπαιξε.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά βάλαμε δύο γκολ και μέχρι εκεί... Δεν αξίζει ούτε στην ποιότητα των παικτών που έχουμε, αλλά ούτε και στον κόσμο μία τέτοια εικόνα. Θα το βελτιώσουμε τις επόμενες ημέρες. Την επόμενη Κυριακή δεν έχουμε παιχνίδι και θεωρώ αυτό πρέπει να βγει από το μυαλό των ποδοσφαιριστών, ότι κάποιος μόνος του πάει να διακριθεί. Όλοι μέσα από την ομάδα θα διακριθούν. Δεν υπάρχει προσωπική νίκη».


Αν είναι λογικό που κάποια παιδιά μετά το 3-0 θέλουν να δείξουν κάτι παραπάνω...

«Αν θέλουν να δείξουν κάτι παραπάνω να το δείξουν μέσα από την ομάδα, όχι ατομικά. Θέλω η ομάδα μου να έχει πνεύμα ομαδικό. Όχι ο ένας... Όλοι μαζί. Αυτό προσπαθώ να φτιάξω από την πρώτη μέρα».

Είδαμε όμως και από την ΑΕΚ να βγάζει ταχύτητα, αυτοματισμούς, έδειξε καλά στοιχεία:

«Κάθε παιχνίδι έχει τα θετικά και τα αρνητικά. Εγώ επιμένω όμως στα αρνητικά. Τα θετικά τα κρατάμε, τα αρνητικά όμως πρέπει να βελτιώνουμε. Εγώ παρακολουθώ όμως κάποιες συμπεριφορές. Και κάποιες συμπεριφορές δεν μου άρεσαν σήμερα. Τα παιδιά προσπαθούν καθημερινά και δεν μπορώ να τους πω κάτι γι' αυτό. Η προσπάθεια όμως που κάνουν καθημερινά στην προπόνηση, πρέπει να βγαίνει ομαδικά στον αγώνα. Σε ένα διάστημα ήμασταν καλοί. Αλλά το διάστημα το θέλω μεγαλύτερο. Ποιότητα έχουμε, αλλά δεν μπορεί ο καθένας να προσπαθεί μόνος του. Μετά το 3-0 έπρεπε να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο. Και δεν είναι μόνο το γκολ, είναι να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Όχι ατομικές ενέργειες να παίζουν γρήγορα. Το θέμα είναι να είσαι γρήγορος στο μυαλό».

Θέλω να πιστεύω ότι είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, γιατί δεν το είδα στα προηγούμενα παιχνίδια. Θα το συζητήσω όμως με το παίκτες μου. Δεν μπορώ να το αφήσω έτσι. Σε κάθε παιχνίδι κάτι θα έχουμε να συζητάμε. Μακάρι να μην υπήρχε τίποτα αρνητικό να συζητάμε. Δεν θέλω να βγάλω το αρνητικό προς τα έξω. Κερδίσαμε 3-0, παίξαμε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, αλλά είναι αυτό που σας είπα: θέλω διάρκεια».

Για τη διακοπή:



«Δεν είναι ότι καλύτερο. Όση καλη προπόνηση κι αν κάνεις, δεν παίρνεις τα στοιχεία που βγάζει ένα παιχνίδι. Είναι ένα στοιχείο κι αυτό, αλλά δεν νομίζω να μας επηρεάζει τόσο πολύ».


Για την παρουσίαση του γηπέδου κι αν απασχολεί τους παίκτες:

«Είναι το θετικό γεγονός σε αυτή τη «μαυρίλα» που υπάρχει στην ομάδα. Αυτό που έχουμε σαν όραμα και σαν στόχο είναι να ανέβουμε τις κατηγορίες και σε δύο χρόνια, καλά να είμαστε, να μπούμε σε αυτό το γήπεδο. Συζητιέται, υπάρχει αγωνία για το πώς θα είναι. Εμείς βέβαια έχουμε μία άλλη δουλειά να κάνουμε: να βάλουμε αυτή την ομάδα σε αυτό το γήπεδο σε δύο χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: