Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ξεφτίλισε το ελληνικό πρωτάθλημα ο Μήτρογλου!!

Σε μεγάλα κέφια ο Νίκος Αλέφαντος στον sportdog, σχολιάζει το ντέρμπι: "Καλό στήσιμο από Αναστασίου, αλλά έχυσε το γάλα". Ποια αλλαγή δεν έπρεπε να κάνει o ΠΑΟ; "Ανύπαρκτος ΠΑΟΚ"! Εγώ θα πω αυτά που είδα. Καταρχήν έγινε ένα καλό ντέρμπι και ευτυχώς τελείωσε ομαλά, έπεσαν κροτίδες όμως άλλες φορές έχουμε δει πολύ χειρότερα. Ήταν πολύ καλός ο Παναθηναϊκός, καλό στήσιμο από τον Αναστασίου, ο Ολυμπιακός ίσως επηρεάστηκε από το πολύ κρίσιμο ματς με την Μπενφίκα την Τρίτη. Ο Ολυμπιακός έδειξε άλλη μια φορά αυτό που λέω πάντα, ότι το κέντρο του δεν μου αρέσει, δεν έχει τον μεγάλο παίκτη που είχε άλλα χρόνια τύπου Καραπιάλη, τύπου Ιμπαγάσα, λείπει η τέχνη, η φαντασία, η δημιουργία.
Για τον Σαβιόλα τα είχα πει πριν από το ματς, όχι μετά Χριστό προφήτης, φώναζα ότι δεν χωρούσε σε αυτό το ματς. Τον είδαμε τον Σαβιόλα στη Λεωφόρο, ανύπαρκτος. Είναι πλήρη απογοήτευση. Δεν στέκομαι σε ονόματα. Εγώ βλέπω έναν παίκτη που δεν έχει μπόι, δεν έχει εκτόπισμα, δεν έχει δύναμη, δεν έχει τη μεγάλη τέχνη, έχει χάσει και την ταχύτητα.
Τη διαφορά την έκανε ένας παίκτης. Ο Μήτρογλου. Αν ο Παναθηναϊκός είχε τον Μήτρογλου και ο Ολυμπιακός τον Μπεργκ θα ήταν άλλο ματς… Φοβερός γκολτζής ο Μήτρογλου, απ’ την αρχή της σεζόν έλεγα ότι αυτός είναι ο παικταράς, ενώ ο Σαβιόλα σέρνεται πίσω από το όνομά του. Είχα πει μάλιστα ότι θα βάλει 30 γκολ! Το ελληνικό πρωτάθλημα το έχει ξεφτιλίσει.
Ο Αναστασίου έκανε πολύ καλό στήσιμο αλλά στο τέλος και δικά του λάθη έριξαν την καρδάρα με το γάλα. Καταρχήν ήταν πολύ καλό που έβαλε 3 χαφ να κυνηγάνε, τον Λαγό, τον Ζέκα και τον Μέντες, και τον Πράνιτς μπροστά τους, και μετά 2 προωθημένους, τον Μπεργκ και τον Φιγκερόα. Έτρεξε πολύ ο Παναθηναϊκός, είχε πάθος, πείσμα, μέχρι και ο Φιγκερόα έτρεχε σαν μηχανή.
Στα χαφ είχε ντουμπλαρίσματα ο ΠΑΟ, έδιναν βοήθειες στους πλάγιους μπακ και έτσι δεν κινδύνευσε πολύ από τα πλάγια, ο δε Μέντες ήταν πολύ καλός στον άξονα. Γι’ αυτό το υλικό του Παναθηναϊκού που είναι υποδεέστερο από του Ολυμπιακού, ήταν το ιδανικό στήσιμο.
Στο β’ ημίχρονο ανέβηκε πολύ ο ΠΑΟ και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, διότι όταν είσαι υποδεέστερη ομάδα και βγάζεις άνετα το α’ ημίχρονο, στο β’ παίρνεις τα πάνω σου, ξεθαρρεύεις πιο πολύ.
Αυτό που δεν μου άρεσε από τον Αναστασίου προς το τέλος ήταν που έβγαλε τον Φιγκερόα για να βάλει τον Κλωναρίδη. Δεν την κάνεις αυτήν την αλλαγή, ανακουφίζεται η άμυνα του Ολυμπιακού έτσι. Επίσης έπρεπε στο τέλος να έχει δώσει εντολή να μαζευτεί πιο πολύ ο Παναθηναϊκός πίσω, να μην αφήνει κενούς χώρους, αφού δεν έβαλες γκολ, πρόσεχε μην το φας, καλή είναι και η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, είναι ανεπίτρεπτο να σε βρίσκει ανοικτό σε αντεπίθεση ο Ολυμπιακός στο τελευταίο δεκάλεπτο και να σου το καρφώνει.
Μου άρεσε ξανά ο Ρισβάνης, πολύ καλά πήγε και ο Κροάτης πίσω. Και ο Νάνο πήγε καλά. Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε απανωτά λάθη στη φάση του γκολ του Μήτρογλου. Κάνε του φάουλ έγκαιρα πριν μπει, και έπειτα πού πας και στήνεσαι εκεί, δεξί μπακ παίζεις σε αυτό το ματς!
Είδα και τον ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη, ήταν ανύπαρκτος. Μπορούσε και να χάσει στο τέλος, αλλά αντί να χάσει, έβαλε και γκολ! Ο Θεός τον βοήθησε. Τραυματίστηκε ο Βίτορ και μπήκε ένας Λόπεθ μέσα και κουτουλάγανε. Αν έπαιζαν έτσι στο Καραϊσκάκη, θα έτρωγαν πολλά.
Ο Ολυμπιακός θα νικήσει και την Μπενφίκα και τον ΠΑΟΚ, θα πάρει το πρωτάθλημα, θα περάσει και στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: