Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Και τώρα η Σιένα!

Ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω την τέταρτη νίκη σε ισάριθμα ματς στην Α1 μπάσκετ και δέκατη φετινή κόντρα στον Κολοσσό στην Ρόδο και συγκεντρώνεται στο ματς της Παρασκευής (8/11) με την Σιένα στη Φλωρεντία.

Και τώρα η Σιένα
Οι «ερυθρόλευκοι» με την εύκολη επικράτησή τους με σκορ 91-64 κόντρα στους ροδίτες, διεύρυναν στις δέκα τις νίκες τους σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια φέτος (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρωλίγκα και Διηπειρωτικό) και πλέον στρέφονται στην επόμενη υποχρέωσή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Αυτή, τους θέλει να ταξιδεύουν για την Φλωρεντία για να αντιμετωπίσουν την Σιένα για την 4η αγωνιστική του 3ου ομίλου. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πάνε στη νέα έδρα της «μοντεπάσκι» το «Νέλσον Μαντέλα Φόρουμ» -χρησιμοποιείτε γιατί η “φυσική” της έδρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωλίγκας- με στόχο το «τέσσερα στα τέσσερα, που θα τους φέρει ένα ακόμα βήμα κοντά, όχι μόνο στην πρόκριση, αλλά και στη πρώτη θέση του ομίλου.

Η αποδυναμωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια Σιένα, είναι με την…πλάτη στον τοίχο, καθώς μετράει τρείς ήττες σε ισάριθμα ματς στην διοργάνωση και θα τα δώσει όλα για να κάνει σεφτέ, ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισής της. Στον Ολυμπιακό, αναγνωρίζουν ότι είναι ανώτεροι ποιοτικά από την ομάδα της Τοσκάνης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν την υποτιμούν. Το γεγονός ότι είναι «πληγωμένη» μπορεί να την κάνει πιο επικίνδυνη, γι’ αυτό από αύριο –σήμερα υπάρχει ρεπό- ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του θα συγκεντρωθούν απόλυτα στην κατάλληλη προετοιμασία του αγώνα. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» μάλιστα, θα παρακολουθήσει απόψε την Σιένα, στην εκτός έδρας αναμέτρησή της με την Πέζαρο για το ιταλικό πρωτάθλημα, για να βγάλει ακόμα πιο χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο που αγωνίζεται.

Σε ότι αφορά το χθεσινό παιχνίδι με τον Κολοσσό, υπάρχει ικανοποίηση για την απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του και ιδιαίτερα με την ευστοχία που έδειξαν οι παίκτες από μακρινή απόσταση. Στα θετικά, εκτός από τις συνεχόμενες πολύ καλές εμφανίσεις των Λοτζέσκι και Πέτγουεϊ, ήταν η άνοδος του Λο που δείχνει σιγά-σιγά να βρίσκει τον ρυθμό του, αλλά και η δυνατότητα που δόθηκε να μπει περισσότερο στο rotation ο Μπέγκιτς που έδειξε ότι όταν θα συνέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του, θα προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στον βασικό ψηλό της ομάδας, Μπράιαντ Ντάνστον.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: