Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

«Φλερτάρει» με Αντριάνο η Ατλέτικο

Επιμέλεια-Tenorio

Μπορεί ο ατζέντης του Αντριάνο να υποστηρίζει πως ο πελάτης του θα επιστρέψει δύσκολα στην Ευρώπη, ωστόσο η αγωνιστική ανάκαμψη του «αυτοκράτορα» δεν περνάει απαρατήρητη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «El Mundo Deportivo», η Ατλέτικο Μαδρίτης σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης του Βραζιλιάνου στράικερ.

Κατά την ίδια πηγή, ο διευθυντής ποδοσφαίρου των «ροχιμπλάνκος», Χεσούς Γκαρσία Πιτάρκ, συναντήθηκε με τον μάνατζερ του παίκτη, με τον οποίο έκανε τις πρώτες διερευνητικές επαφές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το όνομα του διεθνή άσου της Φλαμένγκο, έχει συνδεθεί με αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός.

Τέλος, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, η Ατλέτικο θέλει να προσθέσει δύο ακόμη ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της και ένας εξ αυτών φαίνεται πως είναι ο Αντριάνο. Πάντως, για τον Βραζιλιάνο ενδέχεται να ενδιαφερθεί τοσο η Μίλαν οσο και άλλοι ευρωπαϊκού σύλλογοι.

Μόρας: «Το 200% στα μπαράζ»


Παραδέχθηκε ότι η εθνική ομάδα δεν ικανοποίησε με την απόδοση της κόντρα στο Λουξεμβούργο, αλλά τόνισε και το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα διεκδικήσει την πρόκριση της στο Μουντιάλ. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μόρα, ενώ ο Σοφοκλής Πιλάβιος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καρδιοχτύπι για το ποιος θα είναι ο αντίπαλος στα μπαράζ».

«Σίγουρα δεν ήταν και η καλύτερη εμφάνιση μας. Το καλό είναι ότι νικήσαμε και εξασφαλίσαμε τη 2η θέση. Τον Νοέμβριο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι καθώς μας περιμένουν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να τα πάρουμε και να κάνουμε το ΄νειρο πραγματικότητα. Δεν κοιτάμε το ποιος θα είναι ο αντίπαλος, αλλά σίγουρα θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια.

Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και σωματικά, κυρίως ψυχολογικά, και να δώσουμε το 200% των δυνατοτήτων μας. Το αποτέλεσμα στη Μολδαβία μας στοίχισε την πρώτη θέση αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μένουν ακόμη δύο ματς και θα παλέψουμε για την πρόκριση. Για την έδρα στα μπαράζ, όπου και να παίξουμε θα έχουμε τους Έλληνες στο πλευρό μας».

Ισπανία πέντε αστέρων!


Ένα πάρτι είχε στηθεί στην Ζένιτσα για την παρουσία της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης στα μπαράζ, όμως οι Ισπανοί δεν ήταν και τόσο... καλοί οικοδεσπότες. Οι πρωταθλητές Ευρώπης κέρδισαν με το εντυπωσιακό 5-2 την ομάδα του Μπλάζεβιτς και τερμάτισαν στην πρώτη θέση δίχως καμία απώλεια βαθμών. Το σκορ μέχρι και τις καθυστερήσεις ήταν 5-0 υπέρ των Ισπανών χάρη σε δύο τέρματα του Νεγκρέδο και από ένα των Πικέ, Σίλβα και Μάτα, όμως οι Βόσνιοι μείωσαν την έκταση της ήττας με τους Ντζέκο και Μισίμοβιτς.

Τα αποτελέσματα:
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ισπανία 0-5 (90 Ντζέκο, 92' Μισίμοβιτς-12' Πικέ, 13' Σίλβα, 50', 55' Νεγκρέδο, 88' Μάτα)
Τουρκία-Αρμενία 2-0 (16' Άλτιντοπ, 28' Σερβέτ)

Οριστικά δεύτερη η Ουκρανία


H Γερμανία κατόρθωσε να παραμείνει αήττητη σε όλη την διάρκεια της προκριματικής φάσης και να εξασφαλίσει τελικά την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο.
Στο τελευταίο τους παιχνίδι στα προκριματικά, τα "πάντσερ" έμειναν στο 1-1 με την Φινλανδία, σε ένα ματς όπου βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 11' με τον Γιόχανσον, ενώ στο 90' ο Ποντόλσκι ήταν εκείνος που ισοφάρισε και κράτησε εν τέλει αήττητη την ομάδα του.

Στο άλλο ματς του ομίλου Ρωσία και Αζερμπαιτζάν έμειναν επίσης στο 1-1 σε ένα παιχνίδι που ήταν αδιάφορο, αφού και οι Ρώσοι έχουν εξασφαλίσει την δεύτερη θέση. Σκόρερ για τους Ρώσους ο Αρσάβιν στο 13', ενώ για τους Αζέρους ισοφάρισε ο Γιαβάντοφ στο 54'.

Νωρίτερα, για τον έκτο όμιλο, η Κροατία πήρε μία νίκη χωρίς αντίκρυσμα, με 2-1 επί του Καζακστάν (τα γκολ ο Βουκόγιεβιτς στο 10' και ο Κράνιτσαρ στο 90', ενώ για τους Καζάκους σκόραρε ο Κιζνιτσένκο στο 26'), όμως δεν μπόρεσε να υποσκελίσει την Ουκρανία, που διέλυσε την Ανδόρα με 6-0.

Πρωτιά για Ελβετία


Η Ελβετία ετοιμάζει βαλίτσες για το μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Οι αντίπαλοί μας στον 2ο προκριματικό όμιλο, χρειάζονταν μόλις έναν βαθμό κόντρα στο Ισραήλ για να εξασφαλίσουν πρωτιά κι απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τελικά τα κατάφεραν.

Οι Ισραηλινοί, αγωνίστηκαν για περίπου 30 λεπτά με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Γιαντίν, ωστόσο, έμειναν στο 0-0 με το συγκρότημα του Οτμαρ Χίτσφελντ.

Με ένα εξαιρετικό τελευταίο ημίωρο, η Ουκρανία επιβλήθηκε με 6-0 της Ανδόρα στη Λα Βέγια και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του 6ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ 2010.

Ετσι, οι Ουκρανοί θα είναι παρόντες στην κλήρωση της Δευτέρας, όπου θα μάθουν τον αντίπαλό τους στα μπαράζ της Ευρωπαϊκής Ζώνης. Το σκορ άνοιξε ο Σεφτσένκο στο 22ο λεπτό και ακολούθησαν τα γκολ των Γκούσεφ (61΄), Λίμα (70΄ αυτ.), Ρακίτσκι (80΄), Σελέζνοφ (81΄), Γιαρμολενκο (83΄).

Την ίδια ώρα, η Κροατία, κατάφερε με γκολ του Κράντσαρ στο 93΄ να νικήσει 2-1 το Καζασκτάν, στην Αστάνα. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς, που έμεινε τρίτη στον όμιλο και αποκλείστηκε από την τελική φάση, προηγήθηκε με τον Βουκόγεβιτς στο 10΄, ενώ ο Χιζνιτσένκο είχε ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους στο 26΄.

Οι 4 πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας


Μία από τις Ουκρανία, Ιρλανδία, Βοσνία και Σλοβενία θα αντιμετωπίσει στα μπαράζ η εθνική Ελλάδας.

Αυτοί είναι οι τέσσερις πιο αδύναμες ομάδες με βάση την επίσημη κατάταξη της ΦΙΦΑ, ενώ η Ελλάδα είναι στους δυνατούς μαζί με τις Ρωσία, Γαλλία και Πορτογαλία.

H κλήρωση για τα μπαράζ θα γίνει στην Ζυρίχη την Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι, ενώ οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 14 και 18 Νοεμβρίου.

Η Νορβηγία ήταν φυσικά η χειρότερη από τις ομάδες που τερμάτισαν στην δεύτερη θέση του ομίλου τους και αποκλείστηκαν.

Η σχετική βαθμολογία

1. Ρωσία 18
2. Ουκρανία 15
3. Σλοβενία 14
4. Βοσνία 13
5. Ελλάδα 13
6. Πορτογαλία 13
7. Γαλλία 12
8. Ιρλανδία 11
9. Νορβηγία 10

Περιμένει την κλήρωση για τα μπαράζ


Ενα τρίλεπτο ουσίας (30'-33') ήταν αρκετό για την Εθνική Ελλάδος να κάνει το χρέος της και να επικρατήσει με 2-1 του Λουξεμβούργο και να πάει στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Τοροσίδης και Γκέκας τα γκολ με τον διεθνή επιθετικό να είναι και πρώτος σκόρερ των προκριματικών. Αυτογκόλ ο Αβρααμ Παπαδόπουλος (90') και δοκάρι ο Σαλπιγγίδης στο 76'. Ουκρανία, Ιρλανδία, Βοσνία και Σλοβενία οι πιθανοί αντίπαλοί μας.

Στα μπαράζ θα διεκδικήσει τελικά το εισιτήριο της πρόκρισης σε τελική φάση Μουντιάλ για 2η φορά στην ιστορία της η Εθνική Ελλάδος. Μετά την νίκη κόντρα στο Λουξεμβούργο στην «άκρως» μέτρια εμφάνισή της παρουσία περίπου 7000 φίλων της στο «αχανές» ΟΑΚΑ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας περιμένει την κλήρωση της Δευτέρας (19/10, 15:00) στην Ζυρίχη για τις διπλές αναμετρήσεις με μια εκ των Ουκρανία, Ιρλανδία, Βοσνία και Σλοβενία που θα διεξαχθούν στις 14 και 18 Νοεμβρίου.

Αλλαγές και εκπλήξεις Οτο

Για άλλο ένα παιχνίδι της Ελλάδος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας δεν απέφυγε τις εκπλήξεις αναφορικά με τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα. Ο Οτο Ρεχάγκελ είχε στην ενδεκάδα τους Σηφάκη και Φωτάκη με τον πορτιέρο του Αρη να αντικαθιστά τον Τζόρβα και τον μέσο του ΠΑΟΚ να παίρνει την θέση του Τζιόλη στην πρεμιέρα τους σε επίσημο ματς.

Ο Γερμανός προπονητής ωστόσο είχε και άλλα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα αφού σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Λετονία εκτός έμειναν επίσης οι Αμανατίδης (τραυματίας), Μόρας, Παπασταθόπουλος και Κατσουράνης (στον πάγκο αφού δήλωσε αδιαθεσία).

Ετσι εκτός από τον Κρητικό τερματοφύλακα στην άμυνα ήταν οι Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος και Αβραάμ Παπαδόπουλος στην μεσαία γραμμή Πατσατσόγλου, Τοροσίδης και Φωτάκης ενώ στην επίθεση τον Γκέκα βοηθούσαν από τα άκρα οι Σαλπιγγίδης και Καραγκούνης.

«Καμπανάκι» από φιλοξενούμενους...

Οι παίκτες του Γκι Χέλερς ήταν αυτοί που πρώτοι κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι εκμεταλλευόμενοι πιθανή αδράνεια από τήν ελληνική ομάδα. Μόλις στο 4', ο Μπετμέρ επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση χωρίς ωστόσο να απειληθεί ο τερματοφύλακας Σηφάκης που έλεγχε την φάση.

Αυτό "ξύπνησε" από νωρίς τους Ελληνες που μετά από κάποιες οδηγίες του Οτο Ρεχάγκελ ανέβασαν ρυθμούς και πήραν την εδαφική υπεροχή. Ωστόσο και αυτή η κίνηση μάταια, αφού παρά την όποια πίεση των γηπεδούχων δεν υπήρχαν οι λύσεις για να απειλήσουν οι διεθνείς μας τον Ζουμπέρ.

Ετσι, ολοκληρώθηκε και το πρώτο 20λεπτο με τους περίπου 7.000 οπαδούς να βλέπουν μια ομάδα που έδειχνε διάθεση αλλά όχι "καθαρό μυαλό" προκειμένου να φτάσει σ' ένα γκολ που θα άλλαζε την εικόνα του ματς.

Λίγο πριν το ημίωρο οι δύο ομάδες απείλησαν με μακρινά σουτ αλλά μάταια. Αριχκά στο 20' με σουτ του Φωτάκη λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την "σκυτάλη" και πέντε λεπτά αργότερα (25') ένα καλό σουτ του Κιτένγκε από την γωνία της μεγάλης περιοχής, ανάγκασε τον Σηφάκη να απομακρύνει σε κόρνερ. Η απάντηση ήρθε από τον Τοροσίδη, όταν στο 29' με σουτ εν κινήση είδε την μπάλα να περνάει άουτ.

Λύση από στημένα... και γκολ από άερα

Τελικά ότι δεν μπόρεσαν να πετύχουν οι παίκτες του Ρεχάγκελ με όποιους συνδιασμούς τα κατάφεραν από στημένες φάσεις. Πρώτα στο 30' μετά το "συστημένο" κόρνερ του Καραγκούνη, ο αμαρκάριστος Τοροσίδης με κεφαλιά από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα μέσα σε πανηγυρισμούς παίκτών, πάγκου και οπαδών.

Πριν κωπάσουν οι πανηγυρισμοί για το 1-0 και πριν προλάβουν οι παίκτες του Χέλερς να σκεφτούν, ο Καραγκούνης στο 33', εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή και με γυριστή κεφαλιά στην αντίθετη γωνία του Γκέκα, το εθνικό μας συγκρότημα έκανε πολύ απλά το 2-0.

Φάνη-κε ο πρώτος σκόρερ... και ο άτυχος Σωτήρης

Μετά τα τέσσερα γκολ κόντρα στην Λετονία, ο Φάνης Γκέκας με το γκολ που σημείωσε και κόντρα στο Λουξεμβούργο έφτασε τα 10 γκολ στα προκριματικά, γεγονός που τον καθιστά πρώτο σκόρερ στην ευρωπαϊκή ζώνη.

Λίγα λεπτά πριν το φινάλε του πρώτο μέρους και μετά τα πανηγύρια για το 2-0, οι άνθρωποι του πάγκου της Εθνικής "πάγωσαν" όταν σ' ένα μαρκάρισμα του Κυργιάκου, ο Ελληνας αμυντικός, έπεσε κάτω και αμέσως έδειξε να γίνει αλλαγή.

Ετσι στο 44' την θέση του αμυντικού της Λίβερπουλ που έκατσε στον πάγκο και έβαλε πάγο στο γόνατο, πήρε ο έτερος αμυντικός του εξωτερικού, ο άσος της Μπολόνια, Βαγγέλης Μόρας.

Αλλαγές με την επανάληψη...

Οι δύο τεχνικοί είχαν από μια αλλάγή στα πλάνα τους με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο γηπεδούχος Οτο Ρεχάγκελ απέσυρε τον Φωτάκη και πέρασε τον μέσο της Σάλκε, Πλιάτσικα στην θέση του. Στην αντίπερα όχθη, ο Γκι Χέλερς απέσυρε τον Γένις και έβαλε στην θέση του τον Λέβεκ.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, αν και με μικρή καθυστέρηση η Εθνική ήταν αυτή που έχασε την πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη. Συγκεκριμένα στο 54' , ο Σαλπιγγίδης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και από δύσκολη γωνία δοκίμασε να πλασάρει τον Ζούμπερ, χωρίς ωστόσο να τον νικήσει.

Με δέκα οι φιλοξενούμενοι... δοκάρι ο "Σάλπι"

Λίγα λεπτά μετά την ευκαιρία του "Σάλπι", οι παίκτες του Λουξεμβούργου έμειναν με αριθμητικό μειονέκτημα, όταν σ' ένα μαρκάρισμα του Παγιάλ στο επιθετικό του Παναθηναϊκού, ο Τσέφεριν του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και συνεπώς την κόκκινη.

Το παιχνίδι κυλούσε μονότονα και με τον Καραγκούνη δύο φορές να απειλεί με σουτ, ωστόσο ο αρχηγός της Εθνικής δεν βρήκε τον στόχο.

Στο 76' ο Σαλπιγγίδης βγήκε σε θέση τετ α τετ και αφού πέρασε και τον αντίπαλο γκολκίπερ στάθηκε άτυχος αφού είδε το πλασέ του προς την κενή εστία να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και να απομακρύνεται παράλληλα με την εστία, προς απογοήτευση όλων.

Ευκαιρία Γκέκα... αυτογκολ Αβραάμ

Με το μυαλό όλων (και το αυτί) στο ματς της Ελβετίας με το Ισραήλ και ενώ ο Οτο Ρεχάγκελ έβαλε στο ματς και τον Σωτήρη Νίνη, η τελευταία καλή φάση ήταν και πάλι από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στο 88', σε μια ανάλογη φάση με το δεύτερο γκολ, ο Καραγκούνης έκανε το φάουλ και ο Γκέκας με κεφαλιά ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε εξαιρετική απόκρουση.

Στο 90' η τύχη έπαιξε μοιραίο παιχνίδι στον Αβρααμ Παπαδόπουλο που στην προσπάθεια να απομακρύνει άθελά του την έστειλε στα δίχτυα του Σηφάκη για το τελικό 2-1.

Διαιτητής: Ντάρκο Τσέφεριν (Σλοβακία)

Κίτρινες: Πλιάτσικας (Ελλάδα) / Παγιάλ-2-, Μαρτίνο, Μουτς (Λουξεμβούργο)
Κόκκινες: Παγιάλ (Λουξεμβούργο)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα
(Ότο Ρεχάγκελ): Σηφάκης, Πατσατζόγλου, Σπυρόπουλος, Βύντρα (82' Νίνης), Τοροσίδης, Κυργιάκος (44' λ.τρ. Μόρας), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Φωτάκης (46' Πλιάτσικας), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας.

Λουξεμβούργο (Γκι Χέλερς): Ζουμπέρ, Μπλεζ, Κίτζινγκερ (80' Μαρτίνο), Χόφμαν, Στράσερ, Γενίς (46' Λέβεκ), Παγιάλ, Πέτερς, Μπετμέρ, Κιτένγκε (74' Πούποβατς), Μουτς.

Ιταλία-Κύπρος 3-2


90+2' 3-2 Πλασέ του δήμιου μας Τζιλαρντίνο, ο οποίος λύτρωσε τους Ιταλούς ολοκληρώνοντας την απίστευτη και άδικη για την ομάδα μας ανατροπή.

83' Σουτ του Χαραλαμπίδη απέκρουσε ο Μαρκέτι.

81' 2-2 O Τζιλαρντίνο και πάλι κατάφερε από κοντά με πλασέ να ισοφαρίσει.

78' 1-2 Μειώνουν οι γηπεδούχοι με κεφαλιά του Τζιλαρντίνο.

48' 0-2 ΓΚΟΟΟΟΛ Πάσα του Αλωνεύτη στον Μιχαήλ ο οποίος με σουτ εκτέλεσε τον Μαρκέτι!

Β' ημίχρονο

Εκπληκτική η ομάδα μας συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στον θρίαμβο επί της Βουλγαρίας.

45' Σουτ του Κουαλιαρέλα ψηλά, έξω.

29' Σε πλασέ του Πέπε η μπάλα έφυγε έξω.

17' Ο Οκκάς,με ψηλοκρεμαστό πλασέ προσπάθησε να πετύχει δεύτερο τέρμα όμως η μπάλα έφυγε έξω.

13' 0-1 Γκοοολ! Κάθετη πάσα του Μακρίδη στον Οκκά, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Εισιτήρια: 15.009

Ιταλία: Μαρκέτι, Μποκέτι, Καναβάρο, Γκαμπερίνι, Σαντόν, Γκατούσο, Ντ'Αγκοστίνο(66' Ντε Ρόσι), Τζιλαρντίνο, Πέπε(46'Καμορανέζι), Ρόσι(46'Ντι Νατάλε), Κουαλιαρέλα.

Κύπρος:Αυγουστή, Χρίστου(30'Σατσιάς), Χαραλάμπους, Ηλία, Αβραάμ, Μιχαήλ, Ντομπρασίνοβιτς, Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης(74'Κωνσταντίνου), Μακρίδης, Οκκάς(85' Αλεξάνδρου).

Πρόβλημα με Ρεκόμπα


Η κακοδαιμονία με τους τραυματισμούς βασικών στελεχών συνεχίζεται στον Πανιώνιο. Ο Αλβάρο Ρεκόμπα αποχώρησε με ενοχλήσεις στο δικέφαλο του αριστερού ποδιού από την προπόνηση της Τετάρτης και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τράβηγμα. Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός θα υποβληθεί σε εξετάσεις την Πέμπτη, ενώ θεωρείται δεδομένη η απουσία του από την αναμέτρηση της Κυριακής απέναντι στον Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο». Ο «Τσίνο» είχε αντιμετωπίσει πριν από λίγες εβδομάδες πρόβλημα τραυματισμού στον δεξιό δικέφαλο και η ατυχία του ξαναχτύπησε την πόρτα.

Το παρήγορο για τον Εμίλιο Φερέρα είναι πως τόσο ο Φαμπιάν Εστογιανόφ, όσο και ο Μάρτιν Λάτκα προπονούνται κανονικά και θα είναι αμφότεροι διαθέσιμοι. Μάλιστα ο πρώτος αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής και να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα.

Λίβερπουλ: Σενάρια για Άραβα επενδυτή


Το ενδεχόμενο της αγοράς του 50% των μετοχών της Λίβερπουλ από Άραβα πρίγκιπα, που ακούει στο όνομα Φαϊσάλ μπιν Χαφάντ μπιν Αμπντουλάχ Αλ, επανέφερε στο προσκήνιο ο αγγλικός Τύπος. Ο ένας εκ των ιδιοκτητών των «κόκκινων», Τζορτζ Ζιλέτ, διατίθεται με το ανάλογο αντίτιμο να παραχωρήσει το ποσοστό των μετοχών του και όπως όλα δείχνουν οι συζητήσεις του με τον «βαθύπλουτο» Άραβα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Σύμφωνα με το «SkySports» η επίσημη θέση της ομάδας του λιμανιού επί του συγκεκριμένου θέματος αναφέρει ότι: «Οι διαδικασίες αγοράς μέρους της Λίβερπουλ είναι σε εξέλιξη. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συναντήσεις και μέσα στις επόμενες ημέρες θα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο».

ΑΕΚ: Αισιοδοξία για καλύτερες μέρες

επιμέλεια-Tenorio

Ο Νίκος Γεωργαντζόγλου που είναι μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ ΑΕΚ μίλησε στον "Arrena 89,2" για την Ένωση αλλά και τον Λάζαρο Παπαδόπουλο.

Για την κατάσταση στην ΚΑΕ ΑΕΚ: "Βελτιώνεται η κατάσταση στην ΚΑΕ και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η ομάδα θα κατέβει κομπλέ το επόμενο Σάββατο κόντρα στα Τρίκαλα. Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, πιέζουμε καταστάσεις όσο μπορούμε. Ο Μπάμπης Καραμανλής, μαζί με τον δικηγόρο αλλά και όλοι εμείς που είμαστε δίπλα του κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας".

Για τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΣΑΚ, Λάζαρου Παπαδόπουλου: "Έχουν εξοργίσει εκτός από μένα και όλο τον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν μπορώ να καταλάβω το μίσος που έχουν με την ΑΕΚ. Πιο παλιά, όταν πρόεδρος του ΠΣΑΚ ήταν ο Φραγκίσκος Αλβέρτης πάλι μας είχαν σταθεί εμπόδιο στην μεταγραφή του Κουτλουάι. Θα πρέπει να προσέχει ο Λάζαρος Παπαδόπουλος όταν μιλά για την ΑΕΚ και πρέπει να ντρέπεται. Ντροπιάζει το μπάσκετ με τις δηλώσεις του γιατί η ΑΕΚ είναι πρώτα από όλα ιστορική ομάδα. Πρέπει να ζητήσει δημόσια συγνώμη"

Για την αγωνιστική κατάσταση της ΑΕΚ: "Αγωνιστικά η ΑΕΚ θα είναι καλύτερη από πέρυσι αν ξεπεράσουμε τα προβλήματα με την FIBA. Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή τον Κώστα Φλεβαράκη που έχει κάνει σωστή δουλειά και τον ευχαριστώ δημόσια. Μόλις ξεπεράσουμε τα προβλήματα η ομάδα με την βοήθεια του κ

Στην οκτάδα ο Ηρακλής 85-69 τη Νήαρ Ηστ

Στην οκτάδα ο Ηρακλής 85-69 τη Νήαρ Ηστ

Την πρόκριση του στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, εξασφάλισε ο Ηρακλής, κερδίζοντας με 85-69 την Νήαρ Ηστ. Ο Γηραιός, έχοντας την συγκλονιστική συμπαράσταση των οπαδών του στο «Ιβανώφειο» και παίζοντας καλή άμυνα στα δύο τελευταία δεκάλεπτα, σφράγισε το εισιτήριο για την οκτάδα.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 48-42, 63-53, 85-69.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Λευτέρης Κακιούσης): Καστλ 8(1), Κέκελης, Ακεψιμαϊδης 2, Λαμπρόπουλος 21, Λάππας 6(1), Τσαλκιτζής, Καραποστόλου 9(3), Πέτροβιτς 13(1), Τσαμάτος 4, Μπούτσι 10(2), Δέσπος 12
ΝΗΑΡ ΗΣΤ (Τόλης Καρνέσης): Παπάς, Γκρούντμπεργκ 11(1), Μίχαλος 16(2), Κόκκαλης 2, Κεφαλάς 5(1), Κούνας 8(1), Κουτρούλιας 15(1), Μαχαίρας 10, Κοκκαλιάς, Βαβάτσικος 2, Ζούκας

Πρόκριση για ΠΑΟΚ, 89-83 τα Τρίκαλα

Πρόκριση για ΠΑΟΚ, 89-83 τα Τρίκαλα

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας νικώντας τα Τρίκαλα 89-83 στο «Παλατάκι», στην πρώτη του φετινή εμφάνιση μπροστά στον κόσμο του. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ, ο οποίος σημείωσε 34 πόντους.
Μετά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο Δικέφαλος κατάφερε να πάρει ισχνό προβάδισμα στο σκορ, το οποίο κυμαινόταν από έναν έως και πέντε πόντους, με τα Τρίκαλα να μην επιτρέπουν τη διαφορά να ξεφύγει περισσότερο. Μάλιστα κάποιες στιγμές ισοφάρισνα κιόλας (21-21, 34-34). Όμως, ο ΠΑΟΚ, με τον Ντρόμπνιακ να βρίσκεται σε μεγάλη μέρα, πήρε μια διαφορά 7 πόντων στη λήξη του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είχε συνέχεια το προβάδισμα στο σκορ, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και στους 9 πόντους (69-60). Όμως τα Τρίκαλα δεν παράτησαν το ματς και έχοντας επιθετικές λύσεις, πλησίασαν στον πόντο σχεδόν δύο λεπτά πριν το τέλος (79-78).
Στο τέλος, η ηγετική φυσιογνωμία του Ντρόμπνιακ, που έκανε τα… πάντα, έδωσε τη νίκη-πρόκριση στον ΠΑΟΚ.
Δεκάλεπτα: 19-15, 43-36, 69-60, 89-83.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των έξι φιλάθλων του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, στις 4 Οκτωβρίου 1999.
Παρών στο «Παλατάκι» και ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρόε 14, Καυκής 5 (1), Γκρέγκορι 10 (1), Ταπούτος 2, Τσιάρας 8, Έιβερι 2, Καλαϊτζίδης 2, Χέλιγουελ 2, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 34 (4), Γκετσέφσκι 10 (1)

ΤΡΙΚΑΛΑ (Βαγγέλης Αγγέλου): Εϊμπραμς 10 (2), Μπιγκλ 16 (1), Προδρόμου 3 (1), Νοέας 3 (1), Κατσαρές 5, Τσαϊρέλης 3, Αποστολίδης 8 (2), Πάουελ 9, Ζούπαν 7 (1), Σίμτσακ 18, Τσιντσάντζε 1.

Ουρουγουάη-Αργεντινή, η κόντρα του αιώνα..

Επιμέλεια-Tenorio

Πριν από 79 χρόνια είχαν παίξει στον πρώτο τελικό του Μουντιάλ, τους χωρίζει ένα νησάκι, για μια γέφυρα πήγαν στο Δικαστήριο της Χάγης, ενώ οι μεν αποκαλούν τους δε "κλέφτες" και "απολίτιστους". Τα ξημερώματα, στο Σεντενάριο του Μοντεβιδέο, παίζουν μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και το SPORT 24 σας βάζει στο νόημα της ποδοσφαιρικής μονομαχίας (και όχι μόνο) ανάμεσα σε Ουρουγουάη και Αργεντινη.
Η θερμοκρασία, εκεί στο μακρινό 1930, προς τη δύση του Ιουλίου (30 του μήνα), ήταν υψηλή λόγω και του θερμού καλοκαιριού που επικρατούσε στη Νότια Αμερική. Όμως δεν ήταν μόνο το κλίμα που ανέβαζε τη θερμοκρασία, αλλά και ο πρώτος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξαγόταν εκείνη τη μέρα στο θρυλικό «Σεντενάριο» του Μοντεβίδεο.

Ουρουγουάη-Αργεντινή 4-2, κατέγραψαν οι ιστορικοί της εποχής, για δύο ομάδες που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας κατακτήσει από δύο τρόπαια η κάθε χώρα.

Η θερμοκρασία είναι στα ύψη και τώρα παρά το γεγονός ότι έχουμε μπει στον Οκτώβριο. Διότι μπορεί το αποψινό (για την ακρίβεια ξημερώματα για μας, στις 02.00 το πρωί) ραντεβού των δύο ιστορικών εθνικών ομάδων, να μην έχει ως τρόπαιο το περίφημο αγαλματίδιο που παίρνει ο εκάστοτε νικητής του Μουντιάλ, αλλά διακυβεύεται μια θέση σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση!

Χωράει μόνο ένας

Μετά από 79 χρόνια, στο ίδιο «αιώνιο» γήπεδο (όπως είναι και η ονομασία του) οι δύο αντίπαλοι θα διεκδικήσουν ότι πιο πολύτιμο στην παρούσα φάση την πρόκρισή τους σε μια ακόμα τελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης.

Λογικά (με τον Ισημερινό να παίζει με την αδιάφορη βαθμολογικά Χιλή) δεν υπάρχει θέση και για τους δύο. Όποιος νικήσει, προκρίνεται απ’ ευθείας χωρίς να χρειαστεί να μπει στην ψυχοφθόρο διαδικασία των μπαράζ, ενώ για τους φιλοξενούμενους Αργεντίνους, «χρυσή» μπορεί να αποδειχθεί και η ισοπαλία, αφού τους κατατάσσει αυτόματα στην 4η (απ’ ευθείας πρόκριση) ή το χειρότερο στην 5η (μπαράζ με την 4η ομάδα της ζώνης της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής) θέση του ομίλου.

Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε την ευρωπαϊκή ή οποιαδήποτε άλλη προκριματική ζώνη του Μουντιάλ, το πάθος και η ατμόσφαιρα που επικρατεί σε αυτή την ζώνη της Λατινικής Αμερικής δεν υπάρχει πουθενά.

Η εικόνα του Ντιέγκο Μαραντόνα (στις 30 του μήνα κλείνει τα 49 του χρόνια) να βουτάει στο λασπωμένο τερέν του «Μονουμεντάλ» μετά το γκολ του Παλέρμο στο 94’ επί του Περού (σε ένα συγκλονιστικό τοπίο, με τρομερή καταιγίδα όπου δεν φαινόταν σχεδόν τίποτε), μένει για χρόνια στη μνήμη, δεδομένου ότι ίσως έτσι δεν είχε πανηγυρίσει ούτε τον παγκόσμιο τίτλο που πήρε σχεδόν μόνος του το 1986 στο Μεξικό!

Στο ίδιο λεπτό (94’), στο Κίτο, ένας άλλος μεγάλος Ντιέγκο (εν ενεργεία ακόμα), ο Ντιέγκο Φορλάν, απέδειξε γιατί έχει τέτοιο ειδικό βάρος ως παίκτης και ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι της Ουρουγουάης που της έδωσε τη νίκη (2-1) επί του Ισημερινού, σε ένα γήπεδο που κόχλαζε και αποδοκίμαζε τον άσο της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ενα νησί τους έκανε εχθρούς!

Ο αποψινός αγώνας όμως δεν είναι μόνο επιβίωσης για τις δύο χώρες, αλλά και μια ένδειξη για το ποιος είναι καλύτερος.

Η κόντρα τους (όχι μόνο στα αθλητικά) δεν ξεκίνησε χθες, αλλά εδώ και πολλά χρόνια για την Αργεντινή (δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής) και της Ουρουγουάης (δεύτερη μικρότερη).
Το νησί Μαρτίν Γκαρσία που είναι εντός των χωρικών υδάτων της Ουρουγουάης, αλλά ανήκει στην Αργεντινή, αποτέλεσε έναν από τους λόγους διαμάχης των δύο χωρών.

Βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου συναντώνται οι ποταμοί Παρανά και Ουρουγουάη, μόλις ένα χιλιόμετρο μέσα στα ύδατα της Ουρουγουάης, περίπου 3,5 χιλιόμετρα από την ακτή, κοντά στη μικρή πόλη Μαρτίν Τσίκο (η οποία βρίσκεται στο μέσο της απόστασης Νουέβα Παλμίρα - Κολόνια).

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη το 1973 επαναβεβαίωσε τη δικαιοδοσία της Αργεντινής στο νησί, φέροντας τέλος σε μια διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών η οποία κράτησε περίπου έναν αιώνα. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το Μαρτίν Γκαρσία θα παραμείνει αποκλειστικά φυσικό πάρκο. Η έκτασή του είναι γύρω στα 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός του περίπου 200 άνθρωποι.

"Μη πας στους ...κλέφτες!"

Το 2002, είχα την τύχη ως απεσταλμένος της εφημερίδας μου «ΤΑ ΝΕΑ» να καλύψω τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ, η τελική φάση του οποίου γινόταν στο Μπουένος Αϊρες. Στη μέρα του ρεπό, αποφάσισα να πάρω το βαρκάκι (για την ακρίβεια ένα πλοίο της γραμμής) και να περάσω απέναντι στο Μοντεβίδεο. Είναι σαν να πηγαίνεις...στην Αίγινα, αφού οι δύο πρωτεύουσες βρέχονται από τον «Ασημένιο» ποταμό τον Λα Πλάτα (εκεί ενώνονται οι ποταμοί Παρανά και Ουρουγουάη).

Εκείνη τη χρονιά, είχε ξεσπάσει η νέα κόντρα, αφού τον Ιούνιο του 2002, ο τότε πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χόρχε Μπάτγιε, είχε αποκαλέσει τους Αργεντινούς «κλέφτες».

Τελικά, αναγκάστηκε να ταξιδέψει έως το Μπουένος Αϊρες, όπου στη διάρκεια συνάντησης με τον τότε Αργεντινό ομόλογό του, Εδουάρδο Ντουάλντε, ζήτησε συγγνώμη. «Οι άνθρωποι κάνουμε λάθη και είναι δείγμα γενναιότητας να τα παραδεχόμαστε» είχε πει τότε με δάκρυα στα μάτια».

Όμως η κόντρα καλά κρατούσε και όταν έκανα γνωστό σε κάτι Αργεντίνους, ότι θα περάσω απέναντι με κοίταξαν απαξιωτικά. «Να πας να δεις τι εκεί, σιγά το μέρος. Να προσέχεις γιατί όλο κλέβουν».

Κάπως ανάλογη ήταν και η υποδοχή ιδιαίτερα όταν έβλεπαν ότι είσαι ξένος από την άλλη πλευρά στο Μοντεβίδεο. «Έλα να δεις εδώ μια πραγματική χώρα και όχι σαν αυτούς τους κατσικοκλέφτες. Εμείς εδώ έχουμε άλλη κουλτούρα» σου έλεγαν και η ιστορία θύμιζε λίγο Μακρυκωσταίους και Κοντογιώργηδες όπως στην αθάνατη ελληνική ταινία.

Οι απλοί άνθρωποι πάντως στο σύνολό τους δεν κρατούν κακία μεταξύ τους και θέλουν οι λαοί να είναι αγαπημένοι.

Το εργοστάσιο και η κατάληψη της γέφυρας!

Το 2006 η Ουρουγουάη επέτρεψε μονομερώς την κατασκευή ενός εργοστασίου επεξεργασίας χαρτοπολτού στις όχθες του συνοριακού ποταμού Ουρουγουάη και αυτό εξόργισε τους Αργεντίνους, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για καταστροφή του περιβάλλοντος που θα έπληττε και τους ίδιους, αφού τους χωρίζει μόνο ένα ποτάμι.

Σαν αποτέλεσμα της αντίδρασης ο τοπικός αργεντίνικος δήμος του Γκουαλεγκουαϊτσού αποφάσισε την κατάληψη και τον αποκλεισμό της γέφυρας Σαν Μαρτίν που βρίσκεται πάνω από το επίμαχο ποτάμι και ενώνει τις δυο χώρες και έτσι από το 2006 έως σήμερα όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν από τη μια χώρα στην άλλη, επιλέγουν άλλο δρόμο.

Αυτό φυσικά έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις, αφού το ένα τρίτο των Αργεντίνων που πάει στη γειτονική χώρα περνά από τη συγκεκριμένη γέφυρα και ήταν φυσιολογικό αυτό το θέμα να δυναμιτίσει εκ νέου τις σχέσεις των δυο χωρών.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Αργεντινής Νέστορ Κίστνερ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του προέδρου της Ουρουγουάης, χαρακτηρίζοντάς τον αδιάλλακτο.

Στο δικαστήριο της Χάγης!

Το Μοντεβιδέο διαβεβαίωσε ότι έχουν τηρηθεί όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι, αλλά τελικά, οι δύο κυβερνήσεις αποφάσισαν να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο δικαίωσε την Ουρουγουάη.

Ευτυχώς το ποδόσφαιρο εδώ απέδειξε ότι ενώνει τους λαούς και για τις ανάγκες αυτού του αγώνα η γέφυρα του Σαν Μαρτίν που παραμένει κλειστή, θα ανοίξει για να περάσουν οι 3500 Αργεντίνοι που εξάντλησαν τα εισιτήρια που τους αναλογούσαν σε μια ώρα. Κάτι λιγότερο από μια μέρα χρειάστηκε για να εξαφανιστούν και τα 55.000 εισιτήρια των Ουρουγουανών.

Η αστυνομία του Μοντεβίδεο έχει κάνει έκκληση για ηρεμία, ενώ και οι δύο μεγάλοι αστέρες των δύο χωρών, ο Λιονέλ Μέσι και ο Ντιέγκο Φορλάν, έκαναν από κοινού δηλώσεις: «Φίλοι μας, θυμηθείτε ότι απλά παίζουμε μπάλα, δεν κάνουμε πόλεμο».

Οι φίλοι πάντως του ποδοσφαίρου, είναι δεδομένο ότι θα εύχονται νίκη της αδιάφορης Χιλής επί του Ισημερινού, ώστε να δοθεί η ευκαιρία και στις δύο αυτές ιστορικές εθνικές ομάδες του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου να δώσουν το παρών στο Μουντιάλ.

Ο θεός να βάλει (γενικότερα) το χέρι του και δεν εννοούμε...το χέρι του θεού, μιας και στον πάγκο της Αργεντινής θα κάθεται ο μεγάλος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Δείτε τι έγινε στο πρώτο ματς της προκριματικής φάσης (νίκη της Αργεντινής με 2-1)

Πολλά προβλήματα για Ρεάλ


Εκτός μάχης από την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Βαγιαδολίδ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου τέθηκαν οριστικά ο Γκούτι με τον Αλβάρο Αρμπελόα. Ο πρώτος ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα που υπέστη την Τρίτη, ενώ ο δεύτερος έχει ενοχλήσεις στο γόνατο. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν θα έχει στη διάθεσή του για τον αγώνα αυτό και τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, Φερνάντο Γκάγκο και Κριστόφ Μέτσελντερ, που είναι επίσης εκτός μάχης λόγω τραυματισμών.

Μ. Γιοβάνοβιτς:«Το καλοκαίρι μεταγραφή...»


Οι πολύ καλές του εμφανίσεις με τη Σταντάρ Λιέγης και την Εθνική Σερβίας έχουν τραβήξει τα βλέμματα αρκετών συλλόγων, ωστόσο ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς απέκλεισε το ενδεχόμενο να φύγει τον Ιανουάριο από τους πρωταθλητές Βελγίου. «Θα μείνω μέχρι το καλοκαίρι και έκτοτε θα εξετάσω όλες τις προτάσεις που θα έχω στα χέρια μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το συμβόλαιο του Σέρβου επιθετικού λήγει το 2010, όμως δεν θέλει να βιαστεί αναφορικά με το μέλλον του. «Πολλοί σύλλογοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου για να με ρωτήσουν για τα σχέδια που έχω ενόψει της επόμενης σεζόν, όμως τους είπα να μιλήσουν με τον ατζέντη μου. Το μόνο πράγμα για το οποίο είμαι 100% σίγουρος είναι πως δεν θα φύγω από την Σταντάρ τον χειμώνα»,ήταν τα λόγια του Γιοβάνοβιτς που στη συνέχεια άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για αποχώρηση του από τους πρωταθλητές Βελγίου το καλοκαίρι.

«Δεν ενδιαφέρομαι για μία μετακίνηση τον Ιανουάριο, γιατί το καλοκαίρι θα έχω πολύ καλύτερη διαπραγματευτική θέση. Θα ακούσω την προσφορά της Σταντάρ, πριν ξεκινήσω να μιλάω με άλλους συλλόγους. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ στην ομάδα, αλλά η αλήθεια είναι πως το βελγικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό», κατέληξε ο 28χρονος επιθετικός.

«Μαγειρέματα» από Ρεχάγκελ!


Αρκετές εκπλήξεις έχει η ενδεκάδα της Εθνικής που θα αντιμετωπίσει απόψε (21:00) το Λουξεμβούργο για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γιώργος Φωτάκης θα κάνει ντεμπούτο με το εθνόσημο στη θέση του Κώστα Κατσουράνη, που αισθάνεται αδιαθεσία και θα είναι στον πάγκο. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μιχάλης Σηφάκης. Οι Βύντρα (δεξί μπακ), Σπυρόπουλος (αριστερό μπακ), Κυργιάκος, Αβρ. Παπαδόπουλος (δίδυμο στόπερ), Πατσατζόγλου, Τοροσίδης (μέσοι), Καραγκούνης (αριστερός επιθετικός), Σαλπιγγίδης (δεξιός επιθετικός) και Γκέκας (σέντερ φορ) είναι οι υπόλοιποι της ενδεκάδας.

Γκίγκς: «Αξίζουν τα λεφτά οι ποδοσφαιριστές»


Του συμποδοσφαιριστές και τις αμοιβές τους υπερασπίστηκε σε δηλώσεις του ο Ράιαν Γκιγκς. Ο σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραδέχθηκε πως οι παίκτες που αγωνίζονται σήμερα αποκλείεται να έφτιαχναν τέτοιο… «κομπόδεμα» σε παλιότερα χρόνια -ωστόσο θεωρεί πως, αφού η εξέλιξη του αθλήματος φέρνει «στα πόδια τους» αυτά τα ποσά, δεν θα πρέπει να αισθάνονται και… τύψεις που τα εισπράττουν.

«Υπάρχουν, όντως, μεγάλες αμοιβές στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά η πλειοψηφία των παικτών τις αξίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε αγγλικό κανάλι, ο Γκιγκς.

Παρόλο, που παραδέχθηκε, λοιπόν, πως «ασφαλώς και κυκλοφορεί ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων μου, οι οποίοι πιθανότατα είκοσι χρόνια πριν δεν θα έπαιρναν τα χρήματα που παίρνουν τώρα», εξήγησε: «Έτσι είναι πλέον το ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι έχει μπει για τα καλά στη ζωή των μαζών. Οι ποδοσφαιριστές πρωταγωνιστούν στις ειδήσεις, βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα, είναι πλέον σαν ποπ σταρ».

Αφού τόνισε, λοιπόν, πως, «για όλους αυτούς τους λόγους, δεν μπορεί κανένας να κατηγορήσει κανένας εκείνους που βρίσκονται μέσα στο γήπεδο», αναρωτήθηκε απλοϊκά: «Αφού τα λεφτά είναι πια μέσα στο παιχνίδι, γιατί θα πρέπει οι αθλητές να μην τα πάρουν όταν τους δίνεται η ευκαιρία»;

Στήριξη Αμπροσίνι σε Ρόνι

επιμέλεια-Tenorio

Παρά το γεγονός ότι η αγωνιστική κατάσταση του Ροναλντίνιο έχει προβληματίσει τους ανθρώπους της Μίλαν, υπάρχουν ακόμα ορισμένοι στις τάξεις των «ροσονέρι» που πιστεύουν και ευελπιστούν στην ανάκαμψή του. Ο Μάσιμο Αμπροσίνι στάθηκε στο πλευρό του «Ρόνι» υποστηρίζοντας ότι σύντομα θα βρει τον παλιό καλό του εαυτό.

«Όλοι στην ομάδα συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτόν. Ο Ροναλντίνιο προσθέτει αξία στο σύλλογο και θα πρέπει να ωφεληθούμε από αυτό για να αποκτήσουμε πλεονέκτημα», τόνισε ο 32χρονος Ιταλός μέσος.

Στέλνουν Ταλ στην ΑΕΚ

dusan-kluz.jpgΣτο στόχαστρο της ΑΕΚ βρίσκεται ο Γκόρα Ταλ. Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ ο Σενεγαλέζος αμυντικός του ΑΠΟΠ/Κινύρα, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του Ντούσαν Μπάγεβιτς ο οποίος εξετάζει διεξοδικά τη περίπτωσή του. Ο Ταλ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις τη φετινή σεζόν με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει το ενδιαφέρων των μεγάλων της Κύπρου (ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια), ενώ και η Ραπίντ εξετάζει τη περίπτωσή του. Ελπίζει σε λύση ο Τζιμπούρ.

Στη Κύπρο ψάχνει η ΑΕΚ για κεντρικό αμυντικό. Αν πιστέψουμε τους δημοσιογράφους από τη Μεργαλόνησο, ο Γκόρα Ταλ του ΑΠΟΠ/Κινύρα βρίσκεται στο στόχαστρο του Δικεφάλου. Ο 24χρονος Σενεγαλέζος αμυντικός πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις τη φετινή σεζόν κι έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των μεγάλων της Κύπρου όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια, καθώς και της Ραπίντ.

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι της ομάδος αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο παραχώρησης εφόσον η πρόταση είναι ικανοποιητική. "Ο Ταλ είναι διαπραγματεύσιμος, όπως είναι άλλωστε όλοι οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΠ/Κινύρα. Ο ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα μας για ακόμα τρία χρόνια κι όποια ομάδα επιθυμεί να τον αποκτήσει θα πρέπει να απευθυνθεί σε μας. Για την ώρα δεν έχουμε στα χέρια μας κάτι το επίσημο. Έχουμε ακούσει κι εμείς για ενδιαφέρον αρκετών ομάδων για τον Ταλ τόσο από Κύπρο όσο και από Ελλάδα, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε δεχθεί κάποια επίσημη πρόταση", ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΑΠΟΠ/Κινύρα, Άντρο Τσοκκά.

Ο παίκτης όπως λένε στη Κύπρο παραχωρείται με ένα ποσό που θα κυμαίνεται από 350.000 έως το πολύ μισό εκατομμύριο ευρώ.

Τζιμπούρ: «Να βρεθεί λύση»

Εν τω μεταξύ, ένα από τα θέματα που απασχολεί την ΑΕΚ είναι και αυτό του Ράφικ Τζιμπούρ. Ο εκπρόσωπος του παίκτη τόνισε ότι δε γνωρίζει εάν ο πελάτης του έχει επιστρέψει στην Αθήνα ώστε να πάρει νέα άδεια από την ομάδα. Πάντως, από το περιβάλλον του παίκτη τονίζουν ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση, και ότι αυτό που τους νοιάζει είναι βρεθεί λύση με την ΑΕΚ αφού υπάρχει και το μουντιάλ, και είναι ορατός ο κίνδυνος ο Τζιμπούρ να μην βρίσκεται στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αλγερίας, εάν ο ίδιος δεν έχιε αγώνες στα πόδια του.

Κονέ: «Χρειαζόμαστε τη νίκη»

Την επιστροφή της ομάδας στα νικηφόρα αποτελέσματα θέλει ο Παναγιώτης Κονέ βάση των δηλώσεων του για την αναμέτρηση της Κυριακής. Ο επιθετικός μέσος των «κυανόλευκων», που έχει αγωνιστεί μόνο ως δεξί χαφ εξτρέμ, εξηγεί για ποιους λόγους η ομάδα χρειάζεται τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Πανιώνιο και όπως διευκρινίζει, προσπάθησαν να διορθώσουν τις αδυναμίες που είχαν στα δυο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια. «Θέλουμε τη νίκη και πρέπει να καταφέρουμε να την πάρουμε, προκειμένου να δείξουμε ότι μπορούμε να έχουμε υψηλούς στόχους στην φετινή σεζόν. Ο αντίπαλος μας δεν είναι καθόλου εύκολος και θέλει και αυτός με την σειρά του ένα θετικό αποτέλεσμα. Χρειάζεται όμως να είμαστε προετοιμασμένοι για να τα καταφέρουμε και να επιστρέψουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα», επισήμανε μεταξύ των άλλων ο Παναγιώτης Κονέ ετά από το τέλος της χθεσινής πρωινής προπόνησης στις εγκαταστάσεις της Μίκρας. Είπε και άλλα.

«Να παίξουμε για τον κόσμο»

Συνεχίζοντας, ο επιθετικός του Ηρακλή αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου τονίζοντας: «Μετά από αρκετό καιρό θα έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε στην έδρα μας με τον κόσμο στο πλευρό μας. Τόσο στην Καβάλα, αλλά και στην αναμέτρηση με την Λάρισα ήταν κοντά μας αλλά είναι διαφορετικό να παίζεις στο Καυτανζόγλειο και να ξέρεις ότι τους έχει στο πλευρό σου. Θέλουμε να έχουν ανάλογη συμπαράσταση και να μας βοηθήσουν για να φτάσουμε στο στόχο μας. Από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε για την νίκη και να την αφιερώσουμε σε αυτούς».

«Θέμα ψυχολογίας»

Ο Παναγιώτης Κονέ στάθηκε και στον τομέα της ψυχολογίας που έχει η Κυριακάτικη αναμέτρηση και εξηγεί τους λόγους: «Μια νίκη θα μας βοηθήσει σημαντικά στην ψυχολογίας μας για τα επόμενα δύσκολα παιχνίδια. Ξέρουμε ότι υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από εμάς και θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε. Η ομάδα χρειάζεται ένα τέτοιο αποτέλεσμα και ελπίζω να το πετύχουμε».

«Μάθημα για τη συνέχεια»

Όσο για τις εμφανίσεις του Ηρακλή στα τελευταία δύο εκτός έδρας παιχνίδια και την εμφάνιση κυρίως του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κονέ περιορίστηκε να τονίσει: «Δεν γυρνάμε πίσω αυτά τα παιχνίδια μας έδωσαν ορισμένα μαθήματα, τα οποία θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας. Έγιναν λάθη και χάσαμε, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε δείξει καλύτερο πρόσωπο. Αδικαιολόγητα οπισθοχωρήσαμε και θα πρέπει να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Η διακοπή μας βοήθησε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό το θέμα και να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας, ώστε να είμαστε περισσότερο προετοιμασμένοι. Δεν θα πρέπει να τα επαναλάβουμε για να κατορθώσουμε να δείξουμε ότι θα είμαστε φέτος ανταγωνιστικοί. Η ομάδα διαθέτει ποιότητα και καλό υλικό και μπορεί να πετύχει περισσότερα». Πάντως, σύμφωνα με τον Κονέ, οι δυο ήττες και η ανάγκη νίκης στο ματς της Κυριακής… «δεν μας αγχώνουν, μας πεισμώνουν», κατέληξε με νόημα ο ποδοσφαιριστής.Πηγη Μετροσπορ

ΑΕΚ: Τραγωδία για την οικογένεια Σκόκο

Πολύ δύσκολες στιγμές περνάει ο Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντίνος παίκτης της ΑΕΚ έχασε σε τροχαίο δυστύχημα την γιαγιά του και την θεία του, ενώ σώθηκε ο πατέρας του που επίσης βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Όπως είναι λογικό ο Σκόκο πήρε άδεια και έφυγε αμέσως για την Αργεντινή ενώ είναι αμφίβολη η παρουσία του στον αγώνα που έρχεται με τον Πανθρακικό.

Μπήκε ο Βιτόλο


Μπήκε ο Βιτόλο

Μία ευχάριστη είδηση περίμενε σήμερα το πρωί τον Φερνάντο Σάντος καθώς είδε και τον Βίκτορ Βιτόλο να μπαίνει στις προπονήσεις. Ο Ισπανός είναι βεβαίως ακόμη πίσω και λογικά δεν υπολογίζεται ούτε για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα μπορέσει να είναι στην διάθεση του προπονητή από την επόμενη εβδομάδα και για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ατομικό πρόγραμμα ακολουθούν οι Αμπουμπακάρι και Φιλομένο, ενώ οι Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσερ αναμένεται να είναι κανονικά στην διάθεση του Σάντος για τον Σαββατιάτικο αγώνα με τον ΠΑΣ. Κάτι ανάλογο ισχύει και για το Μούν.Πηγη Μετροσπορ

Ετοιμάζει αλλαγές ο Παράσχος

bakayoko-pas-1.jpgΑλλαγές στην αρχική ενδεκάδα ετοιμάζει ο Γιώργος Παράσχος ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας τεχνικός δε μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Ελευθερόπουλου και Μπαλάφα, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τον Βάντερσον.

Επίσης, τις τελευταίες ημέρες ο τεχνικός του ΠΑΣ δοκιμάζει ένα άκρως επιθετικό σχήμα, αφού σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα με δύο επιθετικούς με τον Μπακαγιόκο να παιρνει θέση δίπλα στον Σαιτιώτη. Επίσης, ο Πέτρος Κανακούδης προβάρει φανέλα βασικού στη θέση του Ντιμπαλά.

Η σημερινή προπόνηση περιελάμβανε προβολή βίντεο με τον Γιώργο Παράσχο να επισημαίνει τα λάθη του προηγούμενου αγώνα με τη Καβάλα, λάθη τα οποία δεν ήταν λίγα.

Νίκη για τον Λαρς θέλει ο «Ιμπρα»

zlatan_ibra2.jpgΟ Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς δεν έχει ακόμα χωνέψει ότι ο Λαρς Λάγκερμπαγκ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Σουηδίας μετά το αποψινό ματς με την Αλβανία. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα θέλει τη νίκη ως αποχαιρετιστήριο δώρο προς τον ομοσπονδιακό τεχνικό.


Ο διεθνής άσος δεν θέλησε να αναφέρει τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο νέος κόουτς «Είναι ένα σοκ για μένα η αποχώρηση του προπονητή. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να προκριθούμε στο Μουντιάλ και θα παίξουμε για τη νίκη. Και αν δεν γίνει αυτό, τότε θα πρέπει να νικήσουμε για να έχουν ο Λαρς και ο Ρόλαντ κάτι για να θυμούνται από το τελευταίο παιχνίδι τους. Δεν θέλω να πω τι θα πρέπει να έχει ο νέος προπονητής. Τα πήγαμε καλά στα προκριματικά αλλά είχαμε δύο άτυχα παιχνίδια με τους Δανούς που μας στέρησαν την πρόκριση».

Αγγελούδης: Τέθηκε εθνικό ζήτημα

ageloudis_oxe.jpgΗ αποχώρηση του Μ.Αλεξάνδρου από τους αγώνες του Τσάλεντζ Καπ γυναικών στο χάντμπολ, μετά το περιστατικό που δημιουργήθηκε στα Σκόπια με την διοργανώτρια του ομίλου, Πρίλεπ, ήταν δεδομένο ότι θα είχε επιπτώσεις για την ελληνική ομάδα. Το συγκρότημα των Γιαννιτσών τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όμως, ο Στέλιος Αγγελούδης τόνισε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να βρει η ελληνική πλευρά το δίκιο της.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA 103,3» ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας σχολίασε: «Δεν επιτρέπεται οι παίκτριες να αγωνίζονταν σε ένα παρκέ που περικλείεται από εθνικά σύμβολα και σημαίες. Το σήμα της Βεργίνας δεν υπήρχε μόνο στις εξέδρες αλλά και στις φανέλες της αντίπαλης ομάδας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπερδεύουμε τον αθλητισμό με την πολιτική. Αλλά σε αυτή την περίπτωση υπήρχε εθνικό ζήτημα, δεν νομίζω ότι η αντίδραση μας ήταν υπερβολή», ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα του αθλήματος, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Δεν ήταν μόνο δική μας απόφαση αλλά και της ομάδας, να μην αγωνιστεί. Ο ΟΗΕ έχει κάποιους κανόνες και αυτοί αναφέρουν την χώρα αυτή ως FYROM. Αυτό το ζήτημα είναι σαφές ότι το κάνουν για να προκαλέσουν και το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνονται γελοίοι. Σήμερα έχει ξεκινήσει ήδη η έκδοση μιας διαμαρτυρίας για αυτά που έχουν υποστεί οι αθλήτριες. Πολύ περισσότερο για το ότι αναγκάστηκαν να παίξουν το παιχνίδι, στο οποίο τελικά δεν αγωνίστηκαν. Θα έρθουμε σε συμφωνία με το υπουργείο εξωτερικών. Βέβαια ξέρουμε την στάση του και με βάση αυτήν πήραμε την απόφαση να μην αγωνιστεί η ομάδα».

Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες που τον θέλουν υποψήφιο για τη θέση στη ΓΓΑ, ο κ.Αγγελούδης είπε: «Δεν έχω διαβάσει τίποτα, είμαι σε μια περίοδο αρκετής πίεσης και δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ».

Πάει για τη δόξα ο Παλέρμο

palermo_argentina.jpgΜπορεί η Αργεντινή να βολεύεται και με την ισοπαλία κόντρα στην Ουρουγουάη αρκεί όμως να μην νικήσει το Εκουαδόρ αλλά ο Μάρτιν Παλέρμο έθεσε ως στόχο μόνο τη νίκη. Ο Αργεντινός επιθετικός θέλει να κάνει τους συμπατριώτες του χαρούμενους και αυτό θα γίνει μόνο με την πρόκριση.

Ο φορ της Μπόκα Τζούνιορς ανέφερε για το αποψινό ματς «Εχουμε να σκεφτούμε μόνο τη νίκη καθώς αυτό είναι το στυλ μας. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να κάνουμε όλη την Αργεντινή ευτυχισμένη παίρνοντας την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό ονειρεύομαι και δεν έχω πρόβλημα αν δεν ξεκινήσω στην αρχική ενδεκάδα».

Πέταξε για Μόσχα ο ΠΑΟΚ


Φάση από τον αγώνα χάντμπολ ΧΑΝΘ - ΠΑΟΚ Αναχώρησε τα ξημερώματα της Τετάρτης για τη Ρωσία η ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ, η οποία την Πέμπτη το απόγευμα (18:00 ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσει την Τσεχόβσκι Μεντβέντι, στο τρίτο παιχνίδια της για τον 1ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Την αποστολή του "Δικεφάλου του Βορρά" περιμένει μια μικρή "οδύσσεια", καθώς αρχικά μεταβαίνει οδικώς στη Σόφια, από εκεί το μεσημέρι θα "πετάξει" για τη Μόσχα και στη συνέχεια θα φτάσει και πάλι οδικώς στην πόλη Τσέχοφ, όπου θα διεξαχθεί το παιχνίδι.

Ο βοηθός προπονητής του ΠΑΟΚ, Στέλιος Υετίων, χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το ματς της Πέμπτης και επισήμανε: "Η ρωσική ομάδα είναι πολύ δυνατή και αποτελεί τη βάση της εθνικής Ρωσίας, ενώ διαθέτει και 2-3 Ουκρανούς. Μέχρι τώρα έχει πετύχει δύο ισοπαλίες εκτός έδρας για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Διαθέτει ψηλά κορμιά. Παίζει άμυνα 6-0 και είναι εξίσου καλή και στην άμυνα και στην επίθεση. Εμείς θα προσπαθήσουμε και πάλι να είμαστε ανταγωνιστικοί, όπως και με τη Ζέγκεντ, που το χάσαμε, ενώ μπορούσαμε να το κερδίσουμε. Θα πρέπει να στενοχωριόμαστε όταν χάνουμε και να μην το περνάμε αψήφιστα, διότι μόνο έτσι θα γίνουμε μεγάλη ομάδα".

Επστάιν: "Πρέπει να κερδίσουμε"


Ο Επστάιν πανηγυρίζει... Ο Ντένις Επστάιν, ενώπιον δημοσιογράφων και εκπροσωπώντας του ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, θυμήθηκε τις περσινές αναμετρήσεις με τον Πανιώνιο. Ήταν ο ποδοσφαιριστής που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Ηρακλή στη Νέα Σμύρνη, σκοράροντας δύο φορές. Στον αγώνα του Καυτανζογλείου, με δικό του γκολ, διαμορφώνοντας το 2-1, χάρισε και πάλι τη νίκη στους κυανόλευκους.

"Θα προσπαθήσω να σκοράρω, όπως κάνω σε κάθε παιχνίδι, όταν μου δίνεται η ευκαιρία. Το παιχνίδι της Κυριακής δεν είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Κάθε αγώνας έχει τη σημασία του. Από κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αντιπάλου, έχεις την ευκαιρία να πάρεις τρεις βαθμούς. Για μένα, σημασία έχει πάντως να παρουσιάσουμε μία εικόνα ανάλογη με αυτή την στην αναμέτρηση με τη Λάρισα στο Καυτανζόγλειο και να φτάσουμε στη νίκη για να μπορέσουμε να δούμε με άλλη ψυχολογία τη συνέχεια", είπε ο Ντένις Επστάιν.

Για τον Ηρακλή είναι γεγονός, πώς η έδρα πρέπει αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο, για να φτάσει η ομάδα στη νίκη, υπογράμμισε: "Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια. Προερχόμαστε από δυο άσχημα αποτελέσματα εκτός έδρας και καταλαβαίνουμε πολύ καλά πώς το αποτέλεσμα, που πρέπει να έχουμε την Κυριακή είναι η νίκη. Πρέπει να κερδίσουμε. Το ίδιο θα έλεγα βέβαια και αν κερδίζαμε τα δυο προηγούμενα παιχνίδια, αλλά τώρα ακόμη περισσότερο, που έχουμε ανάγκη τη νίκη. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, κάτι πολύ διαφορετικό από την εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο των προηγούμενων δυο εκτός έδρας αναμετρήσεων".

Τέλος, ο Επστάιν στάθηκε και στην παρουσία του κόσμου του Ηρακλή, επισημαίνοντας ότι: "Ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δε νοείται. Τους είχαμε κοντά μας από την αρχή του πρωταθλήματος, πέρα από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ακόμη και με τη Λάρισα, ήταν ουσιαστικά εκεί. Θέλουμε φυσικά τον κόσμο στο πλευρό μας. Γιατί, είναι ένα παιχνίδι που κατά την άποψη μου είναι έξι βαθμών. Ο Πανιώνιος είναι μία ανταγωνιστική ομάδα και παράλληλα εμείς πρέπει να ανακάμψουμε. Παίζουμε στην έδρα μας και σε τέτοια παιχνίδια δεν πρέπει να χάνουμε την ευκαιρία, πόσο μάλλον όταν έχουμε πληγώσει τους φιλάθλους μας για τα προηγούμενα παιχνίδια",

Γκρασιάν: "Να ξεφύγουμε στη βαθμολογία"


Ο Λεάντρο Γκρασιάν... Ο Λεάντρο Γκρασιάν ήταν το κεντρικό πρόσωπο στο πλαίσιο της Media Day που έχει καθιερώσει η ΠΑΕ Αρης. Στην αρχή ο Αργεντινός αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. «Είναι μια πολύ σημαντική αγωνιστική. Η ομάδα εκτός έδρας παίζει καλύτερα, καθώς ο αντίπαλος παίζει ανοιχτά, σε αντίθεση με τα εντός, όπου όλοι έρχονται να κλειστούν στην άμυνα. Έχουμε ένα πρόβλημα στο σκοράρισμα και αυτό δουλεύουμε στην προπόνηση. Έχουμε δει αρκετά παιχνίδια του Εργοτέλη. Έχει καλή ομάδα και πρέπει να προσέξουμε την άμυνά μας, καθώς διαθέτει καλούς επιθετικούς. Πρέπει να κερδίσουμε ώστε να ξεφύγουμε στη βαθμολογία από τους διώκτες μας. Μετά από αυτή την αγωνιστική θα γνωρίζουμε αν μπορούμε να διεκδικήσουμε μία θέση στη Ευρώπη ή κάτι άλλο».

Για το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Πανθρακικό, είπε: «Μας στεναχώρησε όλους το αποτέλεσμα στην Κομοτηνή. Μετά το τέλος του αγώνα είχαμε πολλά νεύρα, καθώς ήταν μια ευκαιρία για το πρώτο διπλό της χρονιάς. Ωστόσο το παιχνίδι αυτό αποτελεί παρελθόν για εμάς».

Για την προσωπική του απόδοση, δήλωσε: «Είναι πολύ δύσκολο να βρω ρυθμό. Προσπαθώ καθημερινά να ψάχνω το επίπεδό μου. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα παρουσία μου στην ομάδα. Όμως, πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα γίνομαι καλύτερος, μέσα από τα παιχνίδια».

Όσο για το παιχνίδι της Ουρουγουάης με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Μουντιάλ, στο οποίο είναι πολύ πιθανόν να πάρει μέρος και ο επιθετικός του ’ρη Σεμπαστιάν Αμπρέου, τόνισε: «Εύχομαι στον «Loco» να μην κερδίσει. Πιστεύω ότι η Αργεντινή αξίζει να είναι στο Μουντιάλ μόνο και μόνο από το όνομα. Πάντως, η μέχρι τώρα απόδοση της ομάδας δεν ήταν αυτή που έπρεπε».

Χωρίς Ρονάλντο Γκιάρο στην Κρήτη

Θα απουσιάζει από την αναμέτρηση της Κρήτης κόντρα στον Εργοτέλη ο Ρονάλντο Γκιάρο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα, από το οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί μία διάταση έσω κεφαλής του γαστροκνημίου. Ο Ρονάλντο Γκιάρο δεν προλαβαίνει τον αγώνα με τον Εργοτέλη. Όσο για τη συνέχεια, θα πρέπει να επιδοθεί σε αγώνα ταχύτητας για να προλάβει τον αγώνα που ακολουθεί κόντρα στην ΑΕΚ.

Να σημειωθεί ότι ήδη στη διάθεση του Μαζίνιο έχουν τεθεί τόσο ο Ναφτί, όσο και οι Φερναντέζ - Ρόβας που ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν.

Η κατάσταση του Νάτσο Γκαρσία δεν διαφοροποιήθηκε και αυτό είναι που ανησυχεί ως ένα βαθμό με δεδομένο ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Η θλάση που υπέστη εξακολουθεί να το ταλαιπωρεί. Προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο ίδιος και οι υπεύθυνοι της ομάδας προσέχουν ιδιαίτερα, ούτως ώστε να αποφευχθεί τυχόν υποτροπή. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι και καθοριστική.

Εντελώς διαφορετική από αυτή του Γκαρσία είναι πάντως η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο. Ο Χρήστος Βανγκέλι δεν έχει επανέλθει από τις φυσιοθεραπείες, οι οποίες συνεχίζονται και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε περίπου μιάμιση εβδομάδα θα επιστρέψει στις προπονήσεις.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ-Χάντμπολ: Διετής αποκλεισμός του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών από την Ευρώπη


Χάντμπολ: Διετής αποκλεισμός του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών από την ΕυρώπηΜε διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόστιμο 10.000 ευρώ τιμώρησε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ την ομάδα του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών, για την απόφασή της να αποχωρήσει από τους αγώνες του 2ου γύρου του Τσάλεντζ Καπ γυναικών, που διεξάγονταν στην πόλη Πρίλεπ της ΠΓΔΜ.Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική ομάδα προέβη σε αυτή την ενέργεια, καταγγέλοντας προκλητική συμπεριφορά από πλευράς διοργανωτών και παραποίηση εθνικού συμβόλου.

Η ΟΧΕ, η οποία από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει ότι βρίσκεται στο πλευρό του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών, θα προσφύγει στη δευτεροβάθμια επιτροπή της EHF, αλλά και στο CAS, «... προκειμένου να υποστηρίξουμε το δίκαιο του σωματείου Μέγας Αλέξανδρος, καταγγέλλοντας την συνεχή και προκλητική παραβίαση των διεθνών συμφωνιών από την πλευρά των Σκοπίων», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Αγγελούδης.

«Εάν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν μπορεί να αντιληφθεί τις ιδιαιτερότητες των αθλητικών αναμετρήσεων μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών και εφαρμόζει το γράμμα των κανονισμών και αγνοεί την ουσία, τότε η προσφυγή στο Αθλητικό Δικαστήριο της ΔΟΕ είναι μονόδρομος για την ελληνική ομοσπονδία. Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού θα είναι αρωγός της προσπάθειας αυτής της ΟΧΕ, προκειμένου να αποκατασταθεί το δίκαιο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΟΧΕ

Φωνάζουν για Σαντάνα στη Νότια Αφρική


Ο Ζοέλ Σαντάνα Νέα ήττα για τη Νότια Αφρική και η θέση του Ζοέλ Σαντάνα στον πάγκο της εθνικής ομάδας δεν είναι καθόλου δεδομένη... Η διοργανώτρια χώρα του μουντιάλ 2010 έχασε 1-0 από την Ισλανδία στο Ρέικιαβικ γνωρίζοντας την πέμπτη ήττα της σε έξι φιλικά προετοιμασίας το τελευταίο δίμηνο!

Οι φωνές διαμαρτυρίας είναι πια πολύ έντονες και σύμφωνα με τα ΜΜΕ της αφρικανικής χώρας τις επόμενες ημέρες η ομοσπονδία αναμένεται να αποφασίσει για το μέλλον του Σαντάνα, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι τελικά θα απολυθεί...

Μιλάει με Γουίλιαμς ο Μπαρικέλο


Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο.... Μπορεί ο Μπαρικέλο να βρίσκεται ακόμα στο κυνήγι του τίτλου, οδηγώντας την BrawnGP, ωστόσο ο Βραζιλιάνος έχει ξεκινήσεις συζητήσεις με τη Γουίλιαμς, με την οποία αναμένεται να συνεργαστεί τον επόμενο χρόνο. Μάλιστα ο 37χρονος πιλότος έχει επισκεφθεί και το εργοστάσιο της ομάδας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η BrawnGP θα κρατήσει ως πρώτο οδηγό τον Τζένσον Μπάτον και ως δεύτερο είναι ανάμεσα στον Ρούμπενς Μπαρικέλο και τον Νίκο Ρόσμπεργκ. Οι μηχανικοί της Mercedes-Benz, με την οποία θα συνεργαστεί την επόμενη σεζόν η BrawnGP, πιέζουν την ομάδα να έχει για πιλότο της τον Ρόσμπεργκ, λόγω εθνικότητας (Γερμανός).

Ετσι ο Ρούμπενς Μπαρικέλο βλέπει ότι ίσως δεν χωράει στην ομάδα, γι αυτό και συζητάει με τη Γουίλιαμς, η οποία τον θέλει για πρώτο οδηγό. Ο Βραζιλιάνος πάντως που προετοιμάζεται για το γκραν πρι που θα γίνει στην πατρίδα του επιβεβαίωσε τις επαφές με τη Γουίλιαμς. "Είναι αλήθεια, μιλάω τόσο με τη Γουίλιαμς, όσο και την BrawnGP".

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα...


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έπειτα από συνάντηση του κ. Γιώργου Μιχαηλίδη με τον τεχνικό υπεύθυνο των Τμημάτων Υποδομής & Ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Θεόδωρο Ελευθεριάδη και αφού διευθετήθηκαν οι τελικές λεπτομέρειες ορίστηκε η Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009 ως η επίσημη ημέρα έναρξης των αγωνιστικών εκδηλώσεων στο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης.

Football prints: Διευρύνεται το δίκτυο ακαδημιών

Στο πλαίσιο ανάπτυξης του προγράμματος Football Prints τα Τμήματα Υποδομής & Ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ καλωσορίζουν στο δίκτυο συνεργαζόμενων ακαδημιών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον αθλητικό σύλλογο Ποντιακός Αλεξανδρούπολης που εδρεύει στο Νομό Έβρου, στην περιοχή Παλαγία Αλεξανδρούπολης.


ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

09:00 Novasports 4 Τένις, ΑΤP Masters Series 1000 (3η ημέρα)
15:00 Εurosport Τένις, WTA (3η ημέρα)
16:45 ΕΤ1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΥΠΕΛΛΟ: ΗΡΑΚΛΗΣ - ΝΗΑΡ ΗΣΤ
19:00 ΕΤ1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΥΠΕΛΛΟ: ΠΑΟΚ - ΤΡΙΚΑΛΑ
19:00 NOVASPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
21:00 NOVASPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: ΙΤΑΛΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ
21:00 NOVASPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: ΕΛΛΑΔΑ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
21:30 Sport + ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΛΑΓΟΥΝ ΑΡΟ GBC
21:45 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: ΔΑΝΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ
23:00 CONN-X SPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: ΠΕΡΟΥ - ΒΟΛΙΒΙΑ
21:45 Conn-X TV Sports3 Προκριμ. Παγκοσμίου Κυπέλλου, Σουηδία-Αλβανία
00:00 Conn-X TV Sports 1 Προκριμ. Παγκοσμίου Κυπέλλου, ΕΪΡΕ-Μαυροβούνιο (Μ)
01:00 Novasports 1 Προκριμ. Παγκοσμίου Κυπέλλου, Βραζιλία-Βενεζουέλα
02:00 Conn-X TV Sports 1 Προκριμ. Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ουρουγουάη-Αργεντινή
02:00 Conn-X TV Sports 2 Προκριμ. Παγκοσμίου Κυπέλλου, Χιλή-Εκουαδόρ
03:00 Conn-X TV Sports 3 Προκριμ. Παγκοσμίου Κυπέλλου, Περού-Βολιβία
05:00 Novasports 3 Ποδόσφαιρο ΗΠΑ: Ρεάλ Σολτ Λέικ-Ρεντ Μπουλς

Ξεκίνησαν τις προπονήσεις

Ξεκίνησαν τις προπονήσεις

Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι «κυανόλευκοι» μετά από το ρεπό της Δευτέρας και άρχισαν την προετοιμασία για τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Νίκου Νεντίδη και του Νίκου Καρύδα, καθώς ο Όλεγκ Προτασοφ παρέμεινε στην Αθήνα, λόγω της γέννησης της κόρης του. Από σήμερα όμως θα είναι κανονικά παρών και θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο στην Κυριακάτική αναμέτρηση. Η χθεσινή προπόνηση περιελάμβανε πολύ τρέξιμο, καθώς ο Νίκος Καρύδας θέλησε να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την φυσική τους κατάσταση. Έτσι, η προπόνηση ήταν επίπονη για τους παίκτες της ομάδας, που προσπάθησαν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο. Υπήρχαν όμως και ασκήσεις με μπάλα, καθώς από το ξεκίνημα της περιόδου θέλουν να συνδυάζουν αυτούς τους δυο τομείς…

Αποχώρησε ο Τούμα

Μπορεί ο Σαρμπέλ Τούμα να αγωνίστηκε στο φιλικό με τον Θερμαϊκό, όμως ο Σουηδός ποδοσφαιριστής χθες αποχώρησε από την προπόνηση, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο. Δεν μπορούσε να γίνει κάποια εκτίμηση για την κατάσταση του και αυτό θα γίνει σήμερα, οπότε και θα φανεί αν θα είναι στη διάθεση του προπονητή του.

«Οκ» Κονέ και Λέκι

Αντίθετα, ο Παναγιώτης Κονέ έδωσε κανονικά το «παρών», παρά το γεγονός ότι ακόμα αισθάνεται ενοχλήσεις στο χέρι του από το ράγισμα. Έτσι, αν και σήμερα προπονηθεί κανονικά, τότε λογικά θα μπορέσει να υπολογίζεται για την αναμέτρηση της Κυριακής. Κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε και για τον Ματίας Λέκι, που έδειξε χθες να είναι έτοιμος για τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο Αργεντινός έδειξε μάλιστα να είναι σε καλή κατάσταση βγάζοντας κανονικά όλο το πρόγραμμα της ομάδας και έτσι θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά την Κυριακή. Ούτε και με τον Πασχάλη Βουτσιά αναμένεται να υπάρχει πρόβλημα καθώς ο νεαρός ποδοσφαιριστής εξετάστηκε χθες από το ιατρικό τιμ και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Από την στιγμή που ξεπέρασε αυτή την δοκιμασία σήμερα αναμένεται να προπονηθεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και έτσι καυτός να είναι μεταξύ των παικτών που θα υπολογίζει ο Προτάσοφ.

«Παρών» ο Κατσαμπής

Μπορεί χθες ο Τάσος Κατσαμπής να μην ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα της ομάδας αλλά ο αρχηγός του Ηρακλή δεν φαίνεται να χάνει τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Χθες προπονήθηκε στο γυμναστήριο της ομάδας, προκειμένου να ξεκουραστεί από τις ενοχλήσει στον αχίλλειο τένοντα και το πιθανότερο είναι να προπονηθεί σήμερα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Δεν ρισκάρουν με Μπόσνιακ

Αντίθετα ο Ιβαν Μπόσνιακ δείχνει να βελτιώνεται η κατάσταση του και να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του. Ωστόσο, δεν θέλουν να ρισκάρουν, αφού προέρχεται από τραυματισμό και έχει χάσει αρκετές προπονήσεις και μάλλον με τον Λεβαδειακό θα μπορέσει ξανά να αγωνιστεί με την ομάδα. Κάτι ανάλογο θα συμβεί σήμερα και με τον Βουτσιά, ο οποίος ακολούθησε εντατικό ατομικό πρόγραμμα, πέρασε από διαδικασία ετοιμότητας και κρίθηκε ικανός να περάσει σε κανονικά επίπεδα. Οι ‘κυανόλευκοι’ έχουν διπλό πρόγραμμα προπόνησης σήμερα καθώς θα προπονηθούν πρωί (10:00) και απόγευμα (16:00), στην Μίκρα. Πηγη Μετροσπορ

«Μονόδρομος» η νίκη στο «Παγκρήτιο»

«Μονόδρομος» η νίκη στο «Παγκρήτιο»

Η εμφάνιση των παικτών του στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανθρακικό, δεν άφησε καθόλου ικανοποιημένο τον Ιομάρ Μαζίνιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος τεχνικός να τα «ψάλλει» στους ποδοσφαιριστές του, κάνοντας τους έντονες παρατηρήσεις για την εικόνα που παρουσίασαν στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Σε αυτό που ευελπιστεί από εδώ και στο εξής ο 43χρονος τεχνικός, είναι να μην παταχθούν ασκόπως άλλοι βαθμοί και οι ποδοσφαιριστές του να εκμεταλλευτούν στο έπακρων τις μεγάλες δυνατότητες που τους συνοδεύουν.
Η αρχή φυσικά επιθυμεί να γίνει από το Σάββατο, απέναντι στον Εργοτέλη. Ένα παιχνίδι «κομβικό» για τους «κίτρινους», όσων αφορά την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο χαρακτηρισμός «κομβικό» στον προσεχή αγώνα, δεν αποδίδεται τυχαία. Ο Άρης προέρχεται από «στραβοπάτημα» στη Κομοτηνή, το οποίο του στοίχισε δύο βαθμούς. Παράλληλα, μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ακολουθεί το εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται λοιπόν να δοθούν παραπάνω εξηγήσεις, γιατί η νίκη στο «Παγκρήτιο» είναι «μονόδρομος» για τους «κίτρινους». Άπαντες έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα του αγώνα και είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης.

Δεδομένες οι αλλαγές

Οι τραυματισμοί, οι επιστροφές και ορισμένες άλλες καταστάσεις, οδηγούν τον Ιομάρ Μαζίνιο να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων, σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά, η διαφαινόμενη απουσία του Ρονάλντο σηματοδοτεί αυτομάτως ότι ένας εκ των Κουλουχέρη ή Ρομπέρζ θα αποτελέσουν τον παρτενέρ του Κριστιάν Νασούτι στο κέντρο της άμυνας. Το ποιος από τους δύο θα πάρει φανέλα βασικού, δεν το έχει αποφασίσει ακόμα ο 43χρονος τεχνικός. Θεωρητικά ο Κουλουχέρης συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, για τον λόγο ότι και δεν έχει πάρει μέχρι στιγμή ευκαιρίες και για το ότι ο Ρομπέρζ «κουβαλάει» το τραγικό λάθος που έκανε στον αγώνα με τον Πανθρακικό.
Από εκεί και πέρα, ο Μεχντί Ναφτί φαίνεται να επιστρέψει στα αρχικά πλάνα του προπονητή του, μιας και ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε από την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό. Ο Τυνήσιος θα πάρει λογικά την θέση του Ρόβα, μιας και ο Φλάβιο βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Τέλος, το τρίτο πρόσωπο που αναμένεται να ξεκινήσει στους πρώτους ένδεκα είναι ο Χαβιέ Κάμπορα. Ο Αμπρέου πολύ δύσκολα θα συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα, μιας και θα επιστρέψει την Παρασκευή από την Ουρουγουάη. Την ημέρα δηλαδή, που η αποστολή των «κίτρινων» θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο. Πηγη Μετροσπορ

Φωτο Ημέρας

Είχε και τα... καλά του το ταξίδι του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ

Ειπε...............

O,τι ήταν να προσφέρει το έχει προσφέρει. Δεν έχει κάτι παραπάνω να δώσει και αυτό είναι φανερό..."

Αλέκος Αλεξανδρής

( για την παρουσία του Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας)

Ψιθυροι......................

  • Ο Πάτρικ Μπέβερλι αποκτήθηκε με το σκεπτικό να αγωνίζεται μόνο στα παιχνίδια της Ευρωλίγκα, όπου δεν υπάρχει περιορισμός ξένων. Με τις εμφανίσεις του, όμως, στα φιλικά της προετοιμασίας έχει "πονοκεφαλιάσει" τον Γιαννάκη και δεν αποκλείεται να "κοπεί" άλλος παίκτης.
  • Με... καραβάκια μεταφέρονται τα μέλη της εθνικής ομάδας ενόργανης στο στάδιο "O2 Arena", όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεδομένου ότι τόσο το στάδιο των αγώνων, όσο και το ξενοδοχείο της Εθνικής βρίσκονται στις όχθες του Τάμεση, οι διοργανωτές φρόντισαν ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται μέσω του ποταμού, προκειμένου να αποφευχθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα.
  • Το... μενού στο γεύμα που παρέθεσε ο Τεν Κάτε στους παίκτες του Παναθηναϊκού περιελάμβανε για αρχή ανάμικτη σαλάτα, στην συνέχεια μάρε μόντε (λιγκουίνι θαλασσινών) ή φιλέτο κοτόπουλου με ρύζι μπασμάτι και φυσικά γλυκά με φρούτα εποχής. Οσο για το τι ήπιαν, το κρασί απαγορεύτηκε, οπότε την έβγαλαν με αναψυκτικά και νερό.

Αθλητικός Τύπος 14/10/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport