Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Αγγελούδης: Τέθηκε εθνικό ζήτημα

ageloudis_oxe.jpgΗ αποχώρηση του Μ.Αλεξάνδρου από τους αγώνες του Τσάλεντζ Καπ γυναικών στο χάντμπολ, μετά το περιστατικό που δημιουργήθηκε στα Σκόπια με την διοργανώτρια του ομίλου, Πρίλεπ, ήταν δεδομένο ότι θα είχε επιπτώσεις για την ελληνική ομάδα. Το συγκρότημα των Γιαννιτσών τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όμως, ο Στέλιος Αγγελούδης τόνισε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να βρει η ελληνική πλευρά το δίκιο της.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA 103,3» ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας σχολίασε: «Δεν επιτρέπεται οι παίκτριες να αγωνίζονταν σε ένα παρκέ που περικλείεται από εθνικά σύμβολα και σημαίες. Το σήμα της Βεργίνας δεν υπήρχε μόνο στις εξέδρες αλλά και στις φανέλες της αντίπαλης ομάδας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπερδεύουμε τον αθλητισμό με την πολιτική. Αλλά σε αυτή την περίπτωση υπήρχε εθνικό ζήτημα, δεν νομίζω ότι η αντίδραση μας ήταν υπερβολή», ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα του αθλήματος, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Δεν ήταν μόνο δική μας απόφαση αλλά και της ομάδας, να μην αγωνιστεί. Ο ΟΗΕ έχει κάποιους κανόνες και αυτοί αναφέρουν την χώρα αυτή ως FYROM. Αυτό το ζήτημα είναι σαφές ότι το κάνουν για να προκαλέσουν και το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνονται γελοίοι. Σήμερα έχει ξεκινήσει ήδη η έκδοση μιας διαμαρτυρίας για αυτά που έχουν υποστεί οι αθλήτριες. Πολύ περισσότερο για το ότι αναγκάστηκαν να παίξουν το παιχνίδι, στο οποίο τελικά δεν αγωνίστηκαν. Θα έρθουμε σε συμφωνία με το υπουργείο εξωτερικών. Βέβαια ξέρουμε την στάση του και με βάση αυτήν πήραμε την απόφαση να μην αγωνιστεί η ομάδα».

Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες που τον θέλουν υποψήφιο για τη θέση στη ΓΓΑ, ο κ.Αγγελούδης είπε: «Δεν έχω διαβάσει τίποτα, είμαι σε μια περίοδο αρκετής πίεσης και δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: