Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Mατς ζωής και θανάτου

argentina-uruguay.jpgΠέφτει η αυλαία του προκριματικού ομίλου της Λατινικής Αμερικής και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Μοντεβίδεο όπου η Ουρουγουάη υποδέχεται την Αργεντινή σε ένα παιχνίδι που κρίνεται το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί απευθείας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με ήττα ή ισοπαλία αποκλείεται η ομάδα του Μαραντόνα.

Τρεις είναι οι ομάδες που ερίζουν για τις δύο θέσεις (τη 4η που οδηγεί απευθείας στο Μουντιάλ, αλλά και τη 5η που οδηγεί στα μπαράζ με την τέταρτη ομάδα από τη Ζώνη Βόρειας/Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής). Η Αργεντινή που έχει 25 βαθμούς ταξιδεύει στην Ουρουγουάη για να αντιμετωπίσει τη «μπιανκοτσελέστε» η οποία έχει ένα βαθμό λιγότερο. Το παιχνίδι αυτό όμως, ενδιαφέρει και το Εκοαυδόρ που με 23 βαθμούς περιμένει κάποιο στραβοπάτημα ώστε με νίκη επί της Χιλής - που έχει ήδη προκριθεί - να κλέψει μία από τις δύο θέσεις.

Το μεγάλο παιχνίδι θα γίνει στο Μοντεβίδεο όπου η Ουρουγουάη υποδέχεται την Αργεντινή σε ένα κλασσικό ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο τη νίκη για να είναι αυτοί που θα πάρουν τη τέταρτη θέση και το απευθείας εισιτήριο, αφού σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να μείνουν για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση σπίτι τους.

Από την πλευρά της η Αργεντινή, ταξίδεψε γνωρίζοντας ότι και η ισοπαλία αρκεί για να πάρει τη τέταρτη θέση. Βέβαια, οι παίκτες του Μαραντόνα θα πρέπει να ξεπεράσουν και την άσχημη παράδοση, αφού η «αλμπιτσελέστε» έχει να κερδίσει από το 1976 στο «Σεντενάριο». Οι φιλοξενούμενοι αγκομαχούν να κερδίσουν και οι τελευταίες τους εμφανίσεις είναι τραγικές, και απέναντι στο Περού ήταν ο Παλέρμο που στο 93’ λύτρωσε την ομάδα. Στο Μπουένος Άιρες υπάρχει ακόμα πάντως, ο φόβος του αποκλεισμού, αφού αν η Αργεντινή ηττηθεί και το Εκοαυδόρ περάσει νικηφόρα από τη Χιλή, τότε θα μείνει εκτός τελικής φάσης για πρώτη φορά μετά το 1970.

Στη Χιλή θα λάβει μέρος το δεύτερο σημαντικό παιχνίδι όπου η Χιλή που έχει ήδη προκριθεί φιλοξενεί το Εκουαδόρ. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν μόνο το τρίποντο και τη συνέχεια με το αυτί κολλημένο στο ραδιόφωνο θα περιμένουν τα ευχάριστα νέα από το Μοντεβίδεο.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη (14/10)
Περού-Βολιβία

Πέμπτη (15/10)
Βραζιλία-Βενεζουέλα
Παραγουάη-Κολομβία
Χιλή-Ισημερινός
Ουρουγουάη-Αργεντινή

Βαθμολογία

1. Βραζιλία 33
2. Παραγουάη 33
3. Χιλή 30
4. Αργεντινή 25
5. Ουρουγουάη 24
6. Ισημερινός 23
7. Βενεζουέλα 21
8. Κολομβία 20
9. Βολιβία 15
10. Περού 10

Δεν υπάρχουν σχόλια: