Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

«Μονόδρομος» η νίκη στο «Παγκρήτιο»

«Μονόδρομος» η νίκη στο «Παγκρήτιο»

Η εμφάνιση των παικτών του στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανθρακικό, δεν άφησε καθόλου ικανοποιημένο τον Ιομάρ Μαζίνιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος τεχνικός να τα «ψάλλει» στους ποδοσφαιριστές του, κάνοντας τους έντονες παρατηρήσεις για την εικόνα που παρουσίασαν στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Σε αυτό που ευελπιστεί από εδώ και στο εξής ο 43χρονος τεχνικός, είναι να μην παταχθούν ασκόπως άλλοι βαθμοί και οι ποδοσφαιριστές του να εκμεταλλευτούν στο έπακρων τις μεγάλες δυνατότητες που τους συνοδεύουν.
Η αρχή φυσικά επιθυμεί να γίνει από το Σάββατο, απέναντι στον Εργοτέλη. Ένα παιχνίδι «κομβικό» για τους «κίτρινους», όσων αφορά την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο χαρακτηρισμός «κομβικό» στον προσεχή αγώνα, δεν αποδίδεται τυχαία. Ο Άρης προέρχεται από «στραβοπάτημα» στη Κομοτηνή, το οποίο του στοίχισε δύο βαθμούς. Παράλληλα, μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ακολουθεί το εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται λοιπόν να δοθούν παραπάνω εξηγήσεις, γιατί η νίκη στο «Παγκρήτιο» είναι «μονόδρομος» για τους «κίτρινους». Άπαντες έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα του αγώνα και είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης.

Δεδομένες οι αλλαγές

Οι τραυματισμοί, οι επιστροφές και ορισμένες άλλες καταστάσεις, οδηγούν τον Ιομάρ Μαζίνιο να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων, σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά, η διαφαινόμενη απουσία του Ρονάλντο σηματοδοτεί αυτομάτως ότι ένας εκ των Κουλουχέρη ή Ρομπέρζ θα αποτελέσουν τον παρτενέρ του Κριστιάν Νασούτι στο κέντρο της άμυνας. Το ποιος από τους δύο θα πάρει φανέλα βασικού, δεν το έχει αποφασίσει ακόμα ο 43χρονος τεχνικός. Θεωρητικά ο Κουλουχέρης συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, για τον λόγο ότι και δεν έχει πάρει μέχρι στιγμή ευκαιρίες και για το ότι ο Ρομπέρζ «κουβαλάει» το τραγικό λάθος που έκανε στον αγώνα με τον Πανθρακικό.
Από εκεί και πέρα, ο Μεχντί Ναφτί φαίνεται να επιστρέψει στα αρχικά πλάνα του προπονητή του, μιας και ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε από την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό. Ο Τυνήσιος θα πάρει λογικά την θέση του Ρόβα, μιας και ο Φλάβιο βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Τέλος, το τρίτο πρόσωπο που αναμένεται να ξεκινήσει στους πρώτους ένδεκα είναι ο Χαβιέ Κάμπορα. Ο Αμπρέου πολύ δύσκολα θα συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα, μιας και θα επιστρέψει την Παρασκευή από την Ουρουγουάη. Την ημέρα δηλαδή, που η αποστολή των «κίτρινων» θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: