Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Αντσελότι: "Δεν θα βυθιστεί η βάρκα της Μίλαν"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί η επαγγελματική του συνεργασία με τη Μίλαν να έλαβε τέλος μετά από οκτώ συνεχόμενες σεζόν καθώς επέλεξε αυτό το καλοκαίρι να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στην Τσέλσι, ωστόσο η αγάπη και το ενδιαφέρον του Κάρλο Αντσελότι για την πρώην ομάδα του δεν παύει να υφίσταται.

Ο "Καρλίτο" ήταν ο τελευταίος καλεσμένος στο διάσημο τηλεοπτικό σόου του Πιέτρο Κιαμπρέτι "Chiambretti Night" (θα προβληθεί απόψε στον αέρα από το "Italia 1") και σε συνέντευξη που κράτησε περίπου δύο ώρες αναφέρθηκε εκτεταμένα στο παρόν αλλά και στο... παρελθόν των "ροσονέρι", με εκείνον στην άκρη του πάγκου.

"Η βάρκα της Μίλαν δεν έχει βυθιστεί και δεν θα βυθιστεί ποτέ. Ο Λεονάρντο δεν θα πρέπει να έχει ανησυχίες αλλά οφείλει να συνεχίσει τη δουλειά του", τόνισε ο έμπειρος τεχνικός για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται φέτος η Μίλαν, ενώ από εκεί και πέρα μίλησε για τους τρεις τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ στους οποίους πήρε μέρος από το 2003 και μετά.

"Ο πρόεδρος συμμετείχε σε μία συγκέντρωση του τεχνικού επιτελείου πριν τον τελικό, έδωσα και σε εκείνον μερικές σημειώσεις που είχα και για τους παίκτες. Μετά πήγε στο γήπεδο και έλεγε ότι τους είχε προετοιμάσει αυτός", ήταν μία χαρακτηριστική κουβέντα του Αντσελότι για τον κερδισμένο τελικό του "Ολντ Τράφορντ" κόντρα στη Γιουβέντους, ενώ αφότου "υποχρεώθηκε" από τον παρουσιαστή να δει εικόνες από τον χαμένο τελικό της Κωνσταντινούπολης (2005) με τη Λίβερπουλ, είπε:

"Και όμως από αυτή την ήττα γεννήθηκε η νίκη του Τσάμπιονς Λιγκ το 2007. Τώρα με εξαίρεση τη Ρεάλ Μαδρίτης όλοι οι σύλλογοι αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Πως βιώνω την εμπειρία του να είμαι σε έναν νέο πάγκο. Οι πάγκοι είναι ίδιοι σε όλο τον κόσμο, εάν κερδίζεις είσαι άξιος, εάν χάσεις είσαι μ...κας".

Φυσικά, ο Αντσελότι δεν θα μπορούσε να μην αφιερώσει και μία ατάκα για τον "άσπονδο εχθρό" του Ζοσέ Μουρίνιο, με αφορμή τον πρόσφατο παραλληλισμό που έκανε ο "special one" με τον Χριστό όταν φιλοξενήθηκε στα ίδια πλατό πριν από λίγο καιρό.

"Εάν ο Μουρίνιο είναι ο Ιησούς, εγώ δεν είμαι ο Απόστολός του", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντσελότι.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα χρήματα που πήρε για την παρουσία του στην εκπομπή ο Ιταλός τεχνικός τα δώρισε σε ίδρυμα ενάντια στην αρρώστια Sla που φέρει το όνομα του Στέφανο Μποργκονόβο, ενώ το κλείσιμο του "Chiambretti Night" τον βρήκε θεατή ενός χορευτικού σόου από τη Νόρα Μογκάλε που ξεσήκωσε το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: