Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

«Ελάτε να τα βρούμε»

votanikos_stadium.jpgΟι δύο διαφορετικές συμβάσεις που είχε υπογράψει ο Δήμος Αθηναίων με την Marfin και τον Παναθηναϊκό έφεραν ...αναστάτωση. Πάντως, ο πρόεδρος της εταιρίες ειδικό σκοπού και αντιδήμαρχος Αθηναίων Θοδωρής Μπεχράκης επιχειρεί να αποποιηθεί των ευθυνών που έχει ο Δήμος Αθηναίων για το συγκεκριμένο μπλέξιμο και καλεί τις δύο πλευρές να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να τα βρουν για την εγγυητική επιστολή. Ιταλικές ομάδες παρακολουθούν Νίνη, Λέτο και Μάντζιο.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπεχράκη στο «Goal»:
Ποτέ προβλέπει η σύμβαση με τη Marfin την καταβολή της εγγυητικής επιστολής για το naming;
Συμφωνήσαμε ότι θα αρχίσει να πληρώνει 5 μέρες μετά την έναρξη λειτουργίας του γηπέδου όταν θα ήταν δηλαδή ενεργό το naming και επί της ουσίας θα πληρωνόταν και η εταιρία. Προς το παρόν έχουμε στα χέρια μας μια εγγυητική καλής εκτέλεσης και συμμετοχής. Οταν κάναμε τη σύμβαση με τη Marfin το καλοκαίρι του 2008, δεν γνωρίζαμε ακόμα τι θα γινόταν με τις απαλλοτριώσεις, με τις προσφυγές στο ΣτΕ για το νόμο Σουφλιά και πολλά άλλα θέματα. Κι ως εκ τούτου δεν μπορούσαμε να την υποχρεώσουμε να πληρώνει από πριν προμήθειες εγγυητικής επιστολής.

Τι προτίθεται ωστόσο να κάνει η ΕΕΣ;
Θα μιλήσουμε πάλι με την πλευρά της Marfin (σ.σ. Βγενόπουλος) και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα που έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Για την επιστολή του Παναθηναϊκού:
Αυτό είναι εκτίμηση του Παναθηναϊκού. Η σύμβαση που έχουμε υπογράψει δεν ορίζει ξεκάθαρα πότε θα πρέπει να καταβάλουμε την εγγυητική. Εν πάση περιπτώσει, θα το δουν οι νομικού σύμβουλοι μας. Θα βάλουμε κάτω και τις δύο συμβάσεις, θα καλέσουμε τον Παναθηναϊκό και τη Marfin με τους εκπροσώπους τους και τους νομικούς τους συμβούλους, θα δούμε τι ισχύει και πως μπορεί να βρεθεί άκρη. Εδώ ξεπεράσαμε πιο μεγάλες δυσκολίες, δεν θα κολλήσουμε εδώ.

Τι γίνεται σε περίπτωση που φανεί από τις συμβάσεις ότι ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να δώσει από τώρα την εγγυητική επιστολή των 20 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό;
Δεν μας προβληματίζει αυτό. Ο δήμος Αθηναίων έχει πιστοληπτική δυνατότητα Α1, μπορεί να καλύψει εύκολα μέσω τράπεζας την εγγυητική επιστολή. Αν χρειαστεί λοιπόν, αυτό θα κάνουμε. Θα πρέπει πρώτα, βεβαίως, να περάσει από την έγκριση του Δ.Σ.

«Παρακολουθεί» Μάντζιο η Κιέβο
Ο Βαγγέλης Μάντζιος βρίσκεται μέσα στις κλήσεις της εθνικής ομάδας και αυτό ήταν το καλύτερο... δώρο για την Κιέβο ώστε να έρθει να τον παρακολουθήσει από κοντά στο πρώτο του φετινό παιχνίδι όπου θα μπορούσε να είχε χρόνο συμμετοχής. Οι άνθρωποι όμως της ιταλικής ομάδας έφυγαν με άδεια τα χέρια καθώς ο στράικερ του τριφυλλιού δεν ήταν μέσα στις επιλογές του Ότο Ρεχάγκελ για το παιχνίδι με τη Λετονία.
Υπενθυμίζουμε ότι η μεταγραφή του Μάντζιου στον σύλλογο της Βερόνα δεν πραγματοποιήθηκε για μερικές ώρες. Δεν αποκλείεται πάντως η Κιέβο να κάνει και πάλι την κίνηση της για τον Ιανουάριο.

«Μάτια» σε Νίνη και Λέτο
Πάντως δεν είναι η Βερόνα η μόνη ιταλική ομάδα που παρακολουθεί παίκτες του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με την εφημερίδα «SportDay» σκάουτερ από την γειτονική μας χώρα τσεκάρουν τους Σωτήρη Νίνη και Σεμπαστιάν Λέτο και δεν αποκλείεται να καταθέσουν πρόταση για την απόκτηση τους. Στο πράσινο στρατόπεδο, πάντως, δεν προτίθεται να δώσουν δύο παίκτες που είναι το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: