Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Γκίγκς: «Αξίζουν τα λεφτά οι ποδοσφαιριστές»


Του συμποδοσφαιριστές και τις αμοιβές τους υπερασπίστηκε σε δηλώσεις του ο Ράιαν Γκιγκς. Ο σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραδέχθηκε πως οι παίκτες που αγωνίζονται σήμερα αποκλείεται να έφτιαχναν τέτοιο… «κομπόδεμα» σε παλιότερα χρόνια -ωστόσο θεωρεί πως, αφού η εξέλιξη του αθλήματος φέρνει «στα πόδια τους» αυτά τα ποσά, δεν θα πρέπει να αισθάνονται και… τύψεις που τα εισπράττουν.

«Υπάρχουν, όντως, μεγάλες αμοιβές στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά η πλειοψηφία των παικτών τις αξίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε αγγλικό κανάλι, ο Γκιγκς.

Παρόλο, που παραδέχθηκε, λοιπόν, πως «ασφαλώς και κυκλοφορεί ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων μου, οι οποίοι πιθανότατα είκοσι χρόνια πριν δεν θα έπαιρναν τα χρήματα που παίρνουν τώρα», εξήγησε: «Έτσι είναι πλέον το ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι έχει μπει για τα καλά στη ζωή των μαζών. Οι ποδοσφαιριστές πρωταγωνιστούν στις ειδήσεις, βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα, είναι πλέον σαν ποπ σταρ».

Αφού τόνισε, λοιπόν, πως, «για όλους αυτούς τους λόγους, δεν μπορεί κανένας να κατηγορήσει κανένας εκείνους που βρίσκονται μέσα στο γήπεδο», αναρωτήθηκε απλοϊκά: «Αφού τα λεφτά είναι πια μέσα στο παιχνίδι, γιατί θα πρέπει οι αθλητές να μην τα πάρουν όταν τους δίνεται η ευκαιρία»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: