Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Αναλαμβάνει την Κολονία ο Σολμπάκεν!!

Στον πάγκο της Κολονίας θα κάθεται την ερχόμενη σεζόν ο Στάλε Σολμπάκεν, όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός σύλλογος μετά την ολοκλήρωση της φετινής Bundesliga.

Η ομάδα ανακοίνωσε την πρόσληψη το προπονητή λίγο μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Σάλκε και η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στις 17 Μαΐου.

Ο πρώην προπονητής της Κοπεγχάγης είχε συμφωνήσει για τριετή συνεργασία με την Εθνική Νορβηγίας για να αναλάβει το 2012, αλλά η Κολονία εξήγησε ότι ήρθε σε συμφωνία με την ομοσπονδία.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, αλλά λέγεται ότι η Κολονία θα πληρώσει περίπου 520.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Μαντσίνι: «Μόνο η αρχή»

Πανευτυχής για την κατάκτηση του κυπέλλου Αγγλίας με τη Μάντσεστερ Σίτι εμφανίστηκε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος έκανε λόγο για αρχή μιας σειράς τροπαίων...

Ο Ιταλός που έγινε ο πρώτος τεχνικός από αυτή τη χώρα μετά τους Βιάλι και Αντσελότι που κατακτά το FA Cup, δήλωσε:

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είμαι πολύ χαρούμενος για τους οπαδούς μας. Έπειτα από πολλά χρόνια, άξιζαν αυτό το κύπελλο. Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι και ήμασταν άτυχοι στο πρώτο μέρος. Παίξαμε πολύ καλά, οι παίκτες ήταν φανταστικού. Γράψαμε ένα μικρό κομμάτι ιστορίας για την Μάντσεστερ Σίτι και θέλουμε αυτό το Κύπελλο να είναι η αρχή».

Τα προεόρτια της Μίλαν! (pics)

Πηγή: theplayer.gr
Το βράδυ του Σαββάτου η Μίλαν θα πανηγυρίσει και τυπικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας, καθώς το Σκουντέτο θα μεταφερθεί στο «Σαν Σίρο» και θα υψωθεί στον  ουρανό του Μιλάνου μετά το ματς με την Κάλιαρι. Οι τιφόζι της Μίλαν βρίσκονται από νωρίς στους δρόμους και σας μεταφέρουμε το κλίμα...

Λίγο μετά τις 18.00 (ώρα Ελλάδας) χιλιάδες φίλοι της Μίλαν είχαν κατακλύσει την Πιάτσα Ντουόμο, καθώς είχε γίνει γνωστό πως το πούλμαν της ομάδας θα έκανε την εμφάνιση του μεταφέροντας τους πρωταθλητές που θα αποθεώνονταν.

Άξιο αναφοράς είναι πως οι φίλοι της Μίλαν φώναζαν το εξής: «18 πρωταθλήματα, όλα κερδισμένα στο γήπεδο», εννοώντας φυσικά πως η συμπολίτισσα Ίντερ που έχει επίσης 18 Σκουντέτο, έχει πάρει ένα στα χαρτιά... (είχε αφαιρεθεί στο Calciopolis από τη Γιουβέντους).

Πάρτε γεύση από το κλίμα που επικρατεί στους δρόμους του Μιλάνου. Το βίντεο είναι από το επίσημο blog της Μίλαν. Πατήστε εδώ .

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από το επίσημο σάιτ της Μίλαν.




 
 

Σκέφτεται Ολυμπιακό ο Τζαβέλλας!!

Η Άιντραχτ βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, με τον Ολυμπιακό να τρίβει τα χέρια του! Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος ενδιαφέρει τους ερυθρόλευκους και σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό του περιβάλλον, καλοβλέπει πλέον την περίπτωση των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Έλληνας αμυντικός πλέον βλέπει τον Ολυμπιακό ως μία καλή λύση για το μέλλον της καριέρας του, καθώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε στην Γερμανία. Η ομάδα της Φρανφούρτης υποβιβάστηκε και φυσικά και εκείνος δεν θέλει να αγωνιστεί σε μικρότερης δυναμικής λίγκα.

Ο Ολυμπιακός την νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι το οποίο είναι δέλεαρ για κάθε ποδοσφαιριστή, ενώ οι κινήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη δείχνουν πως οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται στον σωστό δρόμο προκειμένου να κτίσουν ένα αξιόμαχο σύνολο. Φυσικά όλα αυτά έχουν αρχίσει να πείθουν τον διεθνή μπακ να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, αν και ο ίδιος ακόμα σκέφτεται ευρωπαϊκά.

Την δεδομένη χρονική στιγμή, ο Τζαβέλλας επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα καλό πρωτάθλημα του εξωτερικού. Αν όμως δεν έρθει μία πρόταση που να τον ικανοποιεί απόλυτα, τότε όλα δείχνουν πως οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του, σε μία θέση μάλιστα που «καίγονται» αυτή την στιγμή.

Πήρε το πρωτάθλημα ο ΚΑΟΔ!!

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στο Δράμα, ανάμεσα στον πρωτοπόρο ΚΑΟΔ και τον δεύτερο της βαθμολογίας ΑΓΟΡ. Η ομάδα της Δράμας που στην προηγούμενη αγωνιστική πήρε και μαθηματικά την άνοδο, σήμερα αναδείχτηκε και πρωταθλήτρια επικρατώντας με 71-70 του ΑΓΟΡ. Με αυτή την ήττα η ομάδα του Ρεθύμνου παραμένει σε αγωνία γιατί η δεύτερη θέση ακόμα δεν έχει κριθεί. 

Ζωντανοί για την άνοδο στην Α1 έμειναν και οι Ίκαροι Σερρών ,όπου επικράτησαν εντός έδρας , την Ολυμπιάδα Πατρών με 83-60 και μείωσε την διαφορά από τον δεύτερο ΑΓΟΡ στον ένα βαθμό.


Αντίθετα το Λαύριο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί  την ήττα του ΑΓΟΡ σε σχέση με τους Ίκαρους Σερρών, καθώς ηττήθηκαν εκτός έδρας από τον Κόροιβο Αμαλιάδας με 76-71. Ωστόσο η ομάδα του Λαυρίου  παραμένει στον κόλπο για την άνοδο.

Αποτελέσματα 26ης αγωνιστικής Α2 μπάσκετ:

ΚΑΟΔ – Ρέθυμνο 71-70
Πιερικός Αρχ. – Πανερυθραϊκός 64-70
Απόλλων Π. – Αρκαδικός 48-57
Νήαρ Ηστ – Ερμής Λ. 76-66
Αμύντας – ΑΕΚ Άργους 75-80
Παγκράτι – Ελευσίνα 89-84 παρ (74-74)
Ίκαροι Σ. – Ολυμπιάδα Π. 83-60
Κόροιβος Αμ. – Λαύριο 76-71

Βαθμολογία (σε 26 αγώνες):

1.ΚΑΟΔ 49 
2.Ρέθυμνο 44 
3.Λαύριο 43 
4.Ικαροι Σ. 43 
5.Αρκαδικός 41 
6.Ελευσίνα 40 
7.Απόλλων Π. 39 
8.Αμύντας 38 
9.ΑΕΚ Αργους 38 
10.Ολυμπιάδα Π. 37 
11.Ερμής Λ. 37 
12.Παγκράτι 36 
13.Πιερικός Αρχ. 36 
14.Κόροιβος Αμ. 35 
15.Νήαρ Ηστ 32 

«Ευρωπαϊα» Λάτσιο!!

Μία ανάσα από την έξοδο της στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της επόμενης σεζόν, βρίσκεται η Λάτσιο. Οι Ρωμαίοι επικράτησαν άνετα 4-2 της αδιάφορης βαθμολογικά Τζένοα στο πρώτο χρονικά ματς της 37ης αγωνιστικής του Campionato.

Το σκορ για τους «λατσιάλι» άνοιξε ο Μπιάβα στο 7΄, ενώ ο Παλάσιο ισοφάρισε σε 1-1 στο 12΄. Ακολούθησαν όμως τρία γκολ από τους Ρόκι (52΄) και Χερνάνες (56΄, 66΄) που έδωσαν το τρίποντο στην ομάδα του Εντουάρντο Ρέζα. To τελικό 4-2, έγραψε ο μόνιμος σκόρερ των Γενοβέζων, Φλόρο-Φλόρες στο 89΄.

Αναλυτικά όλα τα ματς της 37ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14/5

Λάτσιο-Τζένοα  4-2
(7΄Μπιάβα, 52΄Ρόκι, 56΄, 66΄Χερνάνες / 12΄Παλάσιο, 89΄Φλόρο-Φλόρες)

Μίλαν-Κάλιαρι  (21.45)

Κυριακή 15/5

Φιορεντίνα-Μπλόνια  (13.30)
Τσεζένα-Μπρέσια  (16.00)
Πάρμα-Γιουβέντους  (16.00)
Μπάρι-Λέτσε  (16.00)
Κατάνια-Ρόμα  (16.00)
Κιέβο-Ουντινέζε  (16.00)
Σαμπντόρια-Παλέρμο  (16.00)
Νάπολι-Ίντερ  (21.45)

«Επικίνδυνη η αφαίρεση βαθμών…»

Την άποψή του πως το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους εξέφρασε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος ανέφερε πως είναι αντίθετος στην αφαίρεση βαθμών.

«Επικίνδυνη η αφαίρεση βαθμών…»
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας βρέθηκε στην συζήτηση για το ποδόσφαιρο που έλαβε χώρα στο περιθώριο εκδήλωσης των αποφοίτων της «Σχολής Μωραΐτης» με βασικό θέμα: «Ποδόσφαιρο σε κρίση. Ζητείται λύση;»

Ο Πιλάβιος ανέλαβε την ευθύνη για το πλαίσιο λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και τόνισε πως σύντομα θα γίνουν πολλές αλλαγές: «Είναι δική μου ευθύνη στο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργεί το ποδόσφαιρο και τα πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν άρδην. Και υπεύθυνος για αυτό είμαι εγώ. Υπάρχουν τόσα πολλά «παράθυρα» τα οποία μπορούν να ξεφεύγουν από το νόμο με οποιονδήποτε τρόπο οι ομάδες. Παίρνω την ευθύνη και αυτή είναι μεγάλη. Θα υπάρχουν αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:
«Πραγματικά είμαστε άνθρωποι που από τότε είχαμε μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο στην σχολή. Θυμάμαι ωραίες στιγμές και θυμάμαι μια χρονιά που ψάχναμε ένα πούλμαν για να δούμε το ματς της Εθνικής Ελλάδας με την Ιταλία και οι αριστεροί της σχολής διαμαρτυρόντουσαν γιατί δεν έβαλε ο Μωραΐτης πούλμαν για το Πολυτεχνείο».
Όσον αφορά τις τιμωρίες τόνισε: «Η αφαίρεση βαθμών είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, γιατί όπως λέμε το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στους αγωνιστικούς χώρους. Θα πρέπει να δούμε τι θέλουν όλοι οι φορείς και τότε να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα».
Σχετικά με την λύση που προτείνει για την βελτίωση του προϊόντος ανέφερε: «Έχω προτείνει παλαιότερα, να μοιραστούν τα χρήματα του Champions League σε όλες τις ομάδες».

«Δύσκολο το πρόβλημα, εύκολη η λύση»

Μπορεί η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό να είχε κάποιες διαφωνίες κατά τη διάρκειας της χρονιάς, στο θέμα της βίας όμως ήρθαν σε απόλυτη συμφωνία. Αυτό παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Σταύρος Αδαμίδης.
«Δύσκολο το πρόβλημα, εύκολη η λύση»
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ παραβρέθηκε στην ημερίδα της «Σχολής Μωραΐτη» με θέμα «Το Ποδόσφαιρο σε κρίση. Αναζητείται λύση;», όπου συμφώνησε με τη θέση του Γιάννη Μώραλη σχετικά με τα θέμα βίας.
«Είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με κάποιον παράγοντα του Ολυμπιακού, τον κ. Μώραλη. Τους ταραξίες τους γνωρίζουμε όλοι. Εμείς ως ΑΕΚ προτείναμε ορισμένες λύσεις, όπως να μην βγουν οι ομάδες στην Ευρώπη και να διακοπεί το πρωτάθλημα, ωστόσο δεν έγινε κάτι από αυτά. Πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα. Το πρόβλημα είναι δύσκολο, αλλά η λύση είναι εύκολη», δήλωσε ο Σταύρος Αδαμίδης.

«Στο πετσί του Έλληνα η ανομία»

«Είναι στην κουλτούρα μας η παρανομία, σύμφωνα με τον Γιάννη Μώραλη ο οποίος αναφέρθηκε στο φαινόμενο της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
«Στο πετσί του Έλληνα η ανομία»
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε στην ημερίδα της «Σχολής Μωραϊτη» με θέμα «Το ποδόσφαιρο σε κρίση. Αναζητείται λύση;», όπου τόνισε την αδυναμία των ΠΑΕ να ελέγξουν τους χουλιγκάνους. «Θα ήθελα να ρωτήσω τους παρευρισκόμενους για τα λάθη που έχουν γίνει και αν εμείς έχουμε βοηθήσει για να λυθούν τα προβλήματα. Δεν πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο είναι ένας χώρος που αποτελείται από τραμπούκους. Οποιοσδήποτε που δεν μπορεί να προσφέρει, να φύγει ή να καταλάβει ότι είναι μέρος του προβλήματος. Υπάρχουν και καλά για το ποδόσφαιρο και θα ήθελα να το προστατεύσουμε» δήλωσε αρχικά.
Για τη βία τόνισε: «Για να μην αναφερθώ στην ομάδα που είμαι, θα αναφερθώ στον τελικό του Κυπέλλου, ΑΕΚ – Ατρόμητος. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Δεν είναι απλά τα πράγματα, έτσι όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Καμία ΠΑΕ, κανένας σεκιούριτι δεν μπορεί να ελέγξει τον κόσμο που μπαίνει στο γήπεδο. Δεν είμαι υπέρ της αφαίρεσης βαθμών, αλλά μόνο αν υπάρχει δόλος. Η ανομία στη χώρα μας, είναι στην κουλτούρα μας».

«Έχουμε αλλοτριωθεί από το ποδόσφαιρο»

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά λάθη και κακός ανταγωνισμός σύμφωνα με τον Πέτρος Κόκκαλη ο οποίος παραδέχτηκε ότι φέρει μερίδιο ευθύνης!
«Έχουμε αλλοτριωθεί από το ποδόσφαιρο»
Ο πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού μίλησε στην ημερίδα της «Σχολής Μωραΐτη» με βασικό θέμα: «Ποδόσφαιρο σε κρίση. Ζητείται λύση;».
Εκεί ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη παραδέχτηκε την ύπαρξη λαθών και υποστήριξε ότι «τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα, αν εφαρμοστούν οι κανονισμοί».
«Το σχολείο εδώ έχει βγάλει πολλούς παράγοντες, ωστόσο δεν έχει βγάλει καλούς αθλητές. Εμείς μεγαλώσαμε με μία νοοτροπία σωστή για το ποδόσφαιρο και το θυμόμαστε από τότε σαν γιορτή», ήταν το αρχικό του σχόλιο και συνέχισε:
«Έχουν γίνει πολλά λάθη στο ποδόσφαιρο. Όλα στο βωμό ότι η νίκη θα πρέπει να έρθει με οποιοδήποτε τίμημα. Αυτό υπάρχει στις περισσότερες ομάδες και είναι κακός ανταγωνισμός. Δεν θα πρέπει να πιστεύουμε στο ότι εμείς θα πρέπει να νικήσουμε και οι άλλοι να μην… νικήσουν».
Καταλήγοντας είπε: «Νομίζω ότι σίγουρα έχουμε αλλοτριωθεί οι περισσότεροι που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο και το πρόβλημα ότι δεν εφαρμόζονται οι κανονισμοί, οι οποίοι θα έπρεπε να ισχύουν στο ποδόσφαιρο. Το άθλημα είναι πιο πολύπλοκο από ότι νομίζουν οι περισσότεροι. Πιστεύω ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα, αν εφαρμοστούν οι κανονισμοί».

Ποντιακό γλέντι στην Καλαμαριά!

Οι ήχοι του κεμετζέ, του νταουλιού και του ζουρνά, θα παρασύρουν αύριο τους φίλους του Απόλλωνα, σε μία γιορτή άνευ προηγουμένου, για την επιστροφή της ομάδας τους στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Ποντιακό γλέντι στην Καλαμαριά!
Ο Απόλλων Καλαμαριάς, μετά από μία διετή παραμονή στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, πιο δυνατός και ψυχωμένος από ποτέ, δείχνει πανέτοιμος και αποφασισμένος να επιστρέψει εκεί όπου του ανήκει, με την Football League 2 βέβαια , να είναι μόνο η αρχή.
Με τη διεξαγωγή του αυριανού αγώνα (15/05, 17:00) κόντρα στα Ν. Μουδανιά, οι Πόντιοι αφήνουν πίσω τους δύο δύσκολα χρόνια, από τα οποία και κρατάνε μόνο τα καλά και την ουσία. Το σφύριγμα της λήξης, της συγκεκριμένης αναμέτρησης, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα σημάνει μία νέα εποχή για τους «κοκκινόμαυρους», μία καινούρια προσπάθεια, που θα ανταποκρίνεται στο όνομα και την ιστορία τους.
Όσο για το γλέντι που θα ακολουθήσει, θα είναι Ποντιακό και αυτό νομίζουμε πως τα λέει όλα... Η δικαίωση για τον Απόλλωνα ήρθε και οι πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας, παίκτες, προπονητής, διοίκηση και φυσικά ο κόσμος, έχουν κάθε λόγο να το γλεντήσουν μέσα από την ψυχή τους, πριν ριχθούν και πάλι στη δουλειά, για να προγραμματίσουν την επόμενη τους ημέρα.
Χορευτικά συγκροτήματα
Ενδεικτικό το τι θα ακολουθήσει αύριο, του αγωνιστικού μέρους, είναι η παρουσία στο γήπεδο τριών ποντιακών συλλόγων, που θα χορέψουν και θα παρουσιάσουν όμορφο θέαμα στον κόσμο. Αυτοί είναι οι εξής: Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Μίθριοι», Αδελφότης Κρωμναίων Καλαμαριάς και Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς.
Τιμητικές πλακέτες
Πέρα από τους χορούς και το γλέντι, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς θα παραλάβει τιμητικές πλακέτες για τη φετινή του πορεία και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, από την Α.Ε. Ποντίων, τον Φοίνικα Πολίχνης , τον Π.Ο. Μουδανιών, το Τάγμα Ορκισμένων Απολλωνιστών και το Τάγμα Μενιδίου. Επίσης, το Τάγμα Ορκισμένων Απολλωνιστών θα τιμήσει τους οργανωμένους φιλάθλους του Τάγματος Μενιδίου, για την προσφορά τους και τη συμμετοχή τους στην πορεία της ομάδας.
Όλοι στην αποστολή
Η αυριανή ημέρα για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς είναι ξεχωριστή και φυσικά ο Τζο Παλατσίδης δε θα μπορούσε να αφήσει κανέναν παίκτη εκτός αποστολής αφού όλοι έχουν μερίδιο στην επιτυχία. Έτσι, στο παιχνίδι με τα Μουδανιά θα συμμετέχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές των Ποντίων.
Αναλυτικά, το αυριανό πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Β’ Ομίλου και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Β’ ΟΜΙΛΟΣ
34η αγωνιστική
Ν. Καλλικράτεια- Αρναία
ΠΑΟΔ- Κιλκισιακός
ΠΑΟ Κουφαλίων- Αχ. Τριανδρίας
Πολύγυρος- Ν. Μυλότοπος
Γαλατάδες- Θέρμη
Σοχός- Καμπανιακός
Χέρσο- ΠΑΟΝΕ
Απόλλων Καλαμαριάς- Μουδανιά
Ρεπό: Οδυσσ. Κορδελιού

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΑ Β. ΓΚΟΛ
01. Απόλλων Καλαμαριάς 85 70-9
--------------------------------------------------------
02. Οδυσσέας Κορδελιού 84 68-22
03. Εθνικός Σοχού 57 54-31
04. Κιλκισιακός 55 48-24
05. Καμπανιακός 50 51-39
06. Αχιλλέας Τριανδρίας 49 50-46
-. Απόλλων Αρναίας 49 49-40
08. Νέα Καλλικράτεια 48 39-29
09. Δόξα Χέρσου 45 28-28
---------------------------------------------------------
10. Κουφαλίων ΠΑΟ42 32-32
11. Διοικητηρίου Π.Α.Ο. 38 28-37
12. Θερμαϊκος 35 38-48
13. Μέγας Αλεξ. Ν. Μυλότ.27 27-57
14. Ολυμπιακός Γαλατάδων26 17-46
15. ΠΑΟΝΕ 17 22-48
16. Νίκη Πολύγυρου 15 23-65
17. Μουδανιών Π.Ο. 12 31-74
*Η Νίκη Πολυγύρου έχει -2 βαθμούς από την περίοδο 2009-2010.
ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

«Έσπασε» τη σιωπή του ο… γκρεμιστής!!

«Αν η διαδικασία ξεκίναγε σήμερα, πάλι θα γκρέμιζα το γήπεδο». Τάδε έφη ο Γιάννης Γρανίτσας για την καταστροφή του γηπέδου της ΑΕΚ, κατηγορώντας Νικολαΐδη και Πολιτεία.
«Έσπασε» τη σιωπή του ο… γκρεμιστής
Ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» και για μία ακόμα φορά έριξε τις ευθύνες σε άλλους, παρά το γεγονός ότι ήταν καταλυτικότατος παράγοντας για το γκρέμισμα του Νίκου Γκούμας.
«Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επρεπε να γκρεμιστεί το γήπεδο γιατί ήταν ερείπιο. Αν η διαδικασία ξεκίναγε σήμερα, πάλι το ίδιο θα έκανα», ήταν τα λόγια του… γκρεμιστή, όπως αποκαλείται από τους «κιτρινόμαυρους» φιλάθλους.
Βέβαια ο Γρανίτσας στη συνέχεια δήλωσε κάτι το οποίο κανονικά θα έπρεπε να μας προβληματίζει όλους, αλλά στη χώρα που ζούμε, είναι σίγουρο ότι θα ξεχαστεί. «Θέλω να αποκαλύψω ότι πριν γκρεμίσουμε το γήπεδο, είχαμε πάρει ένα νόμο ψηφισμένο από τη Βουλή, ο οποίος είχε όλες τις απαραίτητες άδειες. Τότε είχε ψηφιστεί και η κατασκευή του μουσείου της Ακρόπολης. Μας διαβεβαίωσαν ότι μέσα σε 18 μήνες το έργο θα τελείωνε», είπε συγκεκριμένα.
«Τότε είχε ψηφιστεί και η κατασκευή του μουσείου της Ακρόπολης». Αυτήν την ατάκα πρέπει να κρατήσετε. Γιατί έχουν ακουστεί φήμες ότι το μουσείο είναι αυθαίρετο…

«Ο Τζίγγερ θα... σώσει τον Παναθηναϊκό»

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα σώσει τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό σύμφωνα με τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Σε μεγάλη συνέντευξη του μίλησε για τους… ουρανοκατέβατους, τον γιό του και τον Σπανούλη.

«Ο Τζίγγερ θα... σώσει τον Παναθηναϊκό»
Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο θέμα" υποστήριξε πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα βρει τον σωστό δρόμο για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, ενώ άφησε αιχμές για τους Βγενόπουλο και Πατέρα, χωρίς να τους κατoνομάσει. Παράλληλα, επανέλαβε πως ο γιος του, Δημήτρης, δεν θέλει να εμπλακεί με το «τριφύλλι», ενώ ανέφερε πως η οικογένεια του σε έναν μήνα ή σε έναν χρόνο θα φύγει οριστικά από τον σύλλογο…

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:
- Είστε αισιόδοξος για την πορεία του ΠΑΟ στο μπάσκετ. Στο ποδόσφαιρο, όμως, συμφωνείτε με εκείνους που φοβούνται ότι έρχεται λόγω των οικονομικών προβλημάτων μια κακή πορεία;
"Πιστεύω ότι ο κ. Βαρδινογιάννης, που κατέχει την πλειοψηφία των μετόχων, θα βρει τον σωστό δρόμο για να μπορέσει να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός"
- Ποιος ευθύνεται τελικά για την κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σήμερα και γιατί;
"Οι άνθρωποι που μπήκαν ουρανοκατέβατοι στην ομάδα. Που νόμιζαν ότι με το να έρθουν στον Παναθηναϊκό με τον τρόπο που ήρθαν, θα μπορούσαν να βοηθήσουν χωρίς να πάρουν τη γνώμη των μετόχων".
- Δηλώσατε ότι έχετε κουραστεί και σκέφτεστε να δώσετε την ομάδα. Για ποιο λόγο κάνετε μια τέτοια δήλωση λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού;
"Είμαι 40 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Λογικό είναι να έχω κουραστεί. Από τη μια είχα το ποδόσφαιρο και από την άλλη το μπάσκετ. Επιθυμία μου και της οικογένειας μου είναι, είτε σε έναν μήνα είτε σε έναν χρόνο, να αποχωρήσω και να μην ξανασχοληθώ με τα αθλητικά του Παναθηναϊκού".
- Με τα αθλητικά του Παναθηναϊκού ή γενικότερα με τα αθλητικά;
"Με τα αθλητικά του Παναθηναϊκού γενικότερα...
- Οταν λέτε ότι έχετε κουραστεί, εννοείτε ψυχικά ή οικονομικά λόγω και της κρίσης;
"Μόνο ψυχολογικά".
- Ως επιχειρηματίας, είναι λογικό να περιμένετε και κέρδος. Τι έχετε κερδίσει από τις επενδύσεις σας στην ομάδα;
"Δεν κέρδισα τίποτα. Μάλλον ζημιώθηκα. Από την άλλη μεριά, ο Παναθηναϊκός είναι η μεγάλη μου αγάπη. Αλλοι έχουν άλλες αδυναμίες. Για μένα υπάρχει μόνο ο Παναθηναϊκός".
- Γιατί επιλέγετε να φύγετε από την ομάδα αντί να δώσετε το χρίσμα στον γιο σας Δημήτρη;
"Ο γιος μου δεν ενδιαφέρεται, ούτε και σκοπεύει να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού".
- Αυτό το Ευρωπαικό ήταν και μια απάντηση στον Σπανούλη;
"Ο Σπανούλης είναι ένας επαγγελματίας αθλητής. Έκανε αυτό που τον συνέφερε. Με γεια του, με χαρά του. Τού εύχομαι κάθε επιτυχία και στον αθλητικό τομέα και στην ιδιωτική του ζωή".
- Ποιον παίκτη θα θέλατε να είχατε και δεν καταφέρατε ποτέ να αποκτήσετε;
"Δυστυχώς, τον Πέτροβιτς που σκοτώθηκε σε τροχαίο καθώς ερχόταν στην Ελλάδα για να υπογράψει".
- Τώρα που βλέπετε τα πράγματα από μακριά, ήταν και λάθος της διοίκησης ο τρόπος που σταμάτησε το μπάσκετ ο Γκάλης;
"Έπρεπε να σταματήσει ο Γκάλης. Ήταν, νομίζω, απόφαση και των δύο πλευρών".

Υποβιβασμός για Άιντραχτ Φρανκφούρτης!!

Η ήττα της Αίντραχτ με 3-1 από την Ντόρτμουντ στο «Σίγκναλ Ίντουνα Παρκ», ήταν αρκετή για να υποβιβαστεί η ομάδα του Κρίστοφ Ντάουμ.
Μετά από έξι χρόνια στην μεγάλη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου η Άιντραχτ Φρανκφούρτης υποβιβάστηκε ξανά στην Τσβάιντελίγκα. Παρότι όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, που πήραν προβάδισμα με τον Ρόντε, όλα άλλαξαν όταν οι… μηχανές των πρωταθλητών Γερμανίας πήραν μπροστά.
Σε τέσσερα λεπτά, οι «κιτρινόμαυροι» ανέτρεψαν την κατάσταση όταν ο Μπάριος στο 68’ ισοφάρισε με το αυτογκόλ του Βασόσκι να δίνει το προβάδισμα στην Ντόρτμουντ και τον Μπάριος να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν με δέκα παίκτες το παιχνίδι, καθώς ο Ριβέρο αποβλήθηκε.
Ο Φάνης Γκέκας αγωνίστηκε σε όλο το ματς και δημιούργησε το γκολ που πέτυχε στο 46’ ο Ρόντε, ο Γιάννης Αμανατίδης έμεινε στον πάγκο, ενώ ο τραυματίας Γιώργος Τζαβέλλας ήταν εκτός αποστολής. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ο γκολκίπερ της Άιντραχτ Ραλφ Φέρμαν απέκρουσε δύο πέναλτι, του Μπάριος στο 12’ και του Ντέντε στο 81’, ενώ οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τις στο 79’.

Μεγάλη κερδισμένη στη μάχη της ουράς ήταν η Βόλφσμπουργκ, που επικράτησε 3-1 στην έδρα της Χόφενχαϊμ με τρία τέρματα στο τελευταίο ημίωρο και κατέλαβε τη 15η θέση. Η Γκλάντμπαχ ήρθε ισόπαλη 1-1 στο Αμβούργο με την ομώνυμη ομάδα και θα δώσει μπαράζ ανόδου/παραμονής με την τρίτη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας (Μπόχουμ ή Γκρόιτερ Φιρτ, κάτι που θα καθοριστεί μετά την τελευταία αγωνιστική που διεξάγεται την Κυριακή).
Η Μπάγερν επικράτησε 2-1 της Στουτγκάρδης με τον Μάριο Γκόμεζ να πετυχαίνει ένα ακόμη γκολ και να τερματίζει πρώτος σκόρερ με 28. Ωστόσο οι Βαυαροί περιορίστηκαν στην τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, καθώς η Λεβερκούζεν πέρασε με 1-0 από την έδρα της Φράιμπουργκ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους.
Το Ανόβερο, που επιβλήθηκε 2-1 της Νυρεμβέργης και τερμάτισε τέταρτο, μαζί με τη Μάιντς που νίκησε 2-1 τη Ζανκτ Πάουλι και κατέλαβε την πέμπτη θέση, θα λάβουν μέρος στο επόμενο Europa League. Μαζί τους και ο νικητής στον τελικό του Κυπέλλου του επόμενου Σαββάτου ανάμεσα στη Σάλκε και την Ντούισμπουργκ.
Αναλυτικά η 34η αγωνιστική:
Σάββατο 14/5 (16:30)
Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ 1-3
(49’ Φιρμίνο-60’, 74’ Μαντζούκιτς, 78’ Γκραφίτε)
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη 2-1
(37’ Γκόμεζ, 71’ Σβαϊνστάιγκερ-25’ Οκαζάκι)
Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-1
(68’, 90’ Μπάριος, 72’ αυτ. Βασόσκι-46’ Ρόντε)
Καϊζερσλάουτερν-Βέρντερ Βρέμης 3-2
(7’ Νέμετς, 9’ Ρόντνεϊ, 30’ Λάκιτς-43’ Φρινγκς, 55’ Αρναούτοβιτς)
Κολωνία- Σάλκε 2-1
(25’ Νοβάκοβιτς, 60’ Γιάγιαλο-87’ Ραούλ)
Μάιντς -Ζανκτ Πάουλι 2-1
(58’ πεν. Σούρλε, 82’ Αλαγκουί-42’ Λέμαν)
Αμβούργο-Γκλάντμπαχ 1-1
(71’ Μπεν Χατίρα-41’ Αράνγκο)
Ανόβερο-Νυρεμβέργη 3-1
(30’ Χαγκουί, 61’ Ράους, 78’ Για Κονάν-25’ Βάισμαϊερ)
Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν 0-1
(45’ αυτ. Μακιάντι)

Γκίγκς: «Ο λόγος που συνεχίζω να αγωνίζομαι…»

Μία από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της καριέρας του ήταν η σημερινή για τον Ράιν Γκιγκς. Ο ζωντανός θρύλος της Γιουνάιτεντ τόνισε ότι δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται, για να βιώνει στιγμές όπως αυτή.
«Είκοσι χρόνια πριν δεν βρισκόμασταν καν κοντά στη Λίβερπουλ αλλά αυτή τη στιγμή τους έχουμε ξεπεράσει. Για αυτό συνεχίζω, για μέρες σαν τη σημερινή. Είναι φανταστικό».
Ο σκόρερ της αναμέτρησης με τη Μπλάκμπερν Γούειν Ρούνεϊ μίλησε για απίστευτο συνάισθημα: «Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στη χρονιά αλλά αυτό είναι φανταστικό. Είναι εξαιρετικό το ότι κατακτήσαμε το 19ο τίτλο. Για μένα, για τους οπαδούς, για το σύλλογο είναι απίστευτο συναίσθημα».
Ο Ριο Φέρντιναντ δήλωσε: «Ήταν δύο δύσκολα χρόνια για μένα και τώρα είμαι σε καλή κατάσταση έχοντας δουλέψει αρκετά στις προπονήσεις. Αν δουλεύεις σκληρά ανταμείβεσαι για αυτό και αυτός το πρωτάθλημα είναι για τους οπαδούς μας».
Ο Ερνάντεζ υπογράμμισε: «Είναι πραγματικά εκπληκτικό. Είμαι χαρούμενος και είναι κάτι περισσότερο από όσα είχα φανταστεί. Ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή και είναι φανταστικό να είσαι σε αυτό το σύλλογο».

Επίτιμος πρόεδρος της FIBA ο Βασιλακόπουλος!!

Ομόφωνα επίτιμος πρόεδρος της FIBA Europe ψηφίστηκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στη γενική συνέλευση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που έλαβε χώρα στην πόλη Σίντρα της Λισαβόνας. Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίστηκε η εννιαετή προσφορά του ισχυρού άνδρα του ελληνικού μπάσκετ στη FIBA Europe, ενώ το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να έχει φωνή στα μεγάλα κέντρα αποφάσεων.
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ δέχτηκε με συγκίνηση την αναγνώριση των μελών της γενικής συνέλευσης για την προσφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, καθώς επίσης εκπρόσωποι από όλες τις ομοσπονδίες καλαθοσφαίρισης όλων των χωρών της Ευρώπης, αλλά και από τη FIBA World.

Πανηγυρίζει το Μάντσεστερ!!

Το Μάντσεστερ είναι… στο πόδι! Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση -και μαθηματικού- της Πρέμιερ Λιγκ από τη Γιουνάιτεντ, η Σίτε στέφθηκε κυπελλούχος Αγγλίας κερδίζοντας τη Στόουκ με 1-0!
Το «χρυσό» όπως αποδείχθηκε γκολ του Γιαγιά Τουρέ -χθες (13/5) είχε γενέθλια- στο 74ο λεπτό έδωσε στους «πολίτες» τον τίτλο, μετά από 35 ολόκληρα χρόνιακ, καθώς είχαν κατακτήσει το τελευταίο τρόπαιό τους (Λιγκ Καπ) το 1976, ενώ επέστρεψαν στην κορυφή του Κυπέλλου Αγγλίας για πρώτη φορά μετά το 1969!
Τα αρκετά εκατομμύρια που έχουν επενδυθεί, φέρνουν ήδη τους πρώτους καρπούς, με την κατάκτηση του FA Cup, αλλά και την συμμετοχή της ομάδας στο επόμενο Champions League.
Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι «πολίτες» είχαν τον έλεγχο και δεν απειλήθηκαν, εκτός από τη φάση του Τζόουνς στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Χαρτ και αστόχησε.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κολάροφ, Λέσκοτ, Κομπανί, Μπάρι (73′ Τζόνσον), Ντε Γιονγκ, Γιάγια Τουρέ, Σίλβα (90′ Βιειρά), Μπαλοτέλι, Τέβες (88′ Ζαμπαλέτα).
ΣΤΟΟΥΚ ΣΙΤΙ (Τόνι Πιούλις): Σόρενσεν, Γουίλκινσον, Σόουκρος, Χουτ, Γουίλσον, Πέναντ, Γουίλαν (85′ Πουγκ), Ντέλαπ (81′ Κάριου), Εθέρινγκτον (63′ Γουάιτχεντ), Γουόλτερς, Τζόουνς

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι!! Il fantastico την προηγούμενη φορά (αν δεν κάνω λάθος Τρίτη) καθώς πέρασαν 6 στα 7 σημεία που είχαμε δώσει.
Sabato σήμερα με πολλούς αγώνες.
Τα πρωταθλήματα τελειώνουν, στα περισσότερα ξέρουμε τους πρωταθλητές, πολλές οι αδιάφορες ομάδες, λίγες οι ομάδες που έχουν κίνητρο είτε να βγουν Ευρώπη είτε  να μην υποβιβαστούν. Μην σας φανεί παράξενο πολλά αποτελέσματα μη φυσιολογικά. Οπότε αποφεύγουμε περισσότερο τα σημεία και ποντάρουμε σε οτιδήποτε άλλο. Avanti να δούμε τι έχουμε και σήμερα:

Γάνδη-Γκενκ 2(2,08)
Λιλ-Παρι Σεν Ζερμέν Χ ημίχρονο(1,95)
Μαρίτιμο-Πόρτο over(1,55)
Μπράγκα-Σπόρτινγκ Λισ. over(2,05)
Πάκος Φερέϊρα-Ακαδέμικα over(1,80)
Ρασίνγκ Κλουμπ-Νιούελς Ολντ Μπόϊς over(2,15)
  
Και σε συστηματάκι 3-4-5
Μίλαν-Κάλιαρι Χ(4,04)
Ολανένσε-Ρίο Άβε 1(2,90)
Λίλ-Παρι Σεν Ζερμέν 1(2,64)
Σαν Λορέντζο-Αρχεντίνος Τζ. Χ(3,13)
Ντάλας-Φιλαδέλφεια Γιουν. 0-1 Goal(3,05)

Ci vediamo di nuovo!! Ciao Bella!!

Γκουαρντιόλα: «Πιστεύω τον Μπουσκέτς»

Την εμπιστοσύνη του στον Σέρχιο Μπουσκέτς εξέφρασε ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο μεσοαμυντικός της Μπαρτσελόνα απειλείται με τιμωρία από την UEFA για ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Μαρσέλο, αλλά ο Καταλανός τεχνικός αισιοδοξεί πως θα τον έχει στη διάθεσή του στον τελικό του Champions League στις 28 Μαΐου.

«Περιμένουμε την απόφαση και θα δούμε τι θα γίνει. Ελπίζω ο Μπουσκέτς να είναι διαθέσιμος για τον τελικό. Μόνο ο Μαρσέλο και ο Μπουσκέτς ξέρουν τι συνέβη. Εμείς παρουσιάσαμε τα επιχειρήματά μας στην UEFA και περιμένουμε να αποφασίσει ελεύθερα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι γνωρίζω τον Σέρχιο πολλά χρόνια και όταν μου λέει κάτι, τον πιστεύω. Δεν θα σας πω τι συζητήσαμε. Πιστεύω πως θα είναι μαζί μας. Όχι μόνο γιατί είναι σημαντικός παίκτης για μας, αλλά και επειδή το αξίζει. Έχει μεγάλη συμβολή στη φετινή μας πορεία. Θα είναι κρίμα να λείψει από τον τελικό», δήλωσε ο Γκουαρντιόλα.

Νέο ρεκόρ από Γκιγκς!!

Πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (δηλαδή από τη σεζόν 1992-93) πέρασε ο Ράιαν Γκιγκς με 573 εμφανίσεις, όλες με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνεχίζοντας να σπάει κάθε ρεκόρ που βρίσκει στο διάβα του.

Ο Ουαλός άσος πήρε φανέλα βασικού στον αγώνα των «κόκκινων διαβόλων» κόντρα στην Μπλάκμπερν και σκαρφάλωσε έτσι στην πρώτη θέση της λίστας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ντέιβιντ Τζέιμς

Δείτε την πρώτη τετράδα σε συμμετοχές:

1.Ράιαν Γκιγκς 573
2.Ντέιβιντ Τζέιμς 572
3.Γκάρι Σπιντ 535
4.Σολ Κάμπελ 503

Θέλει Γιουβέντους ο Μπάστος!!

Την επιθυμία να αγωνίζεται στη Γιουβέντους από τη νέα χρονιά, εξέφρασε ο Μισέλ Μπάστος της Λιόν, μιλώντας στο «Tuttosport».

Ο βραζιλιάνος μέσος θεωρεί πως ο κύκλος του στους «λιονέ» έχει κλείσει, ενώ αποκάλυψε πως από την περσινή χρονιά ήθελε να πάρει μεταγραφή στους «μπιανκονέρι».

«Είχα αρκετές προσωπικές διακρίσεις, αλλά ήρθε ο καιρός να κατακτήσω κάποιους τίτλους. Αυτό θέλω να το κάνω με την Γιουβέντους», δήλωσε αρχικά ο Μπάστος και πρόσθεσε: «Από την περσινή χρονιά ήθελα να πάω και πιστεύω πως ήρθε η ώρα να φορέσω τα “ασπρόμαυρα”». Ο 27χρονος μέσος μετρά 25 συμμετοχές, στη φετινή Ligue 1, έχοντας πετύχει πέντε τέρματα.

Μοντεστό: «Λιλ, η μελλοντική πρωταθλήτρια»

Τη Λιλ έχρισε ως μελλοντική πρωταθλήτρια Γαλλίας ο Φρανσουά Μοντεστό, δίνοντας, παράλληλα, χρήσιμες οδηγίες στους παίκτες της ομάδας, ενόψει του τελικού κυπέλλου κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού είχε τεθεί αντιμέτωπος με την παριζιάνικη ομάδα στον περσινό τελικό, φορώντας την φανέλα της Μονακό και με αφορμή την παρουσία των δύο συλλόγων στην ίδια φάση, κλήθηκε να παραθέσει τις δικές του απόψεις κι εμπειρίες…

Συγκεκριμένα, τα όσα δήλωσε στο περιοδικό «France Football»:

-Φρανσουά τι θυμάσαι από τον τελικό κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν πέρσι;
«Μού έχει μείνει μια καλή και μια κακή ανάμνηση. Ήταν μια όμορφη επική πορεία, αφού αποκλείσαμε μεγάλες ομάδες (Τουρ, Λιόν, Μπορντό, Σοσό και Λανς). Αλλά δεν είχαμε καθόλου τύχη με την Παρί… Σε όλη την πορεία μας, χάσαμε μόνο ένα ματς, τον τελικό».

-Στο γήπεδο τί ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά;
«Ήταν πολύ έντονη ατμόσφαιρα και οι αντίπαλοί μας έπαιζαν επιθετικά. Δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και η παρουσία του Στεφάν Ρουφιέ ήταν καθοριστική. Μετά εμείς ήμασταν αυτοί που προσπάθησαν να επιτεθούν. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά τελικά χάσαμε το ματς στο 106ο λεπτό. Ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει πολλά γκολ».

-Ήσασταν πιο αγχωμένοι από το γεγονός ότι η Παρί ήταν ειδική στους τελικούς;
«Όχι, καθόλου. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο επειδή παίζαμε στην έδρα της Παρί, η οποία είναι συνηθισμένη να κερδίζει τέτοιου τύπου διοργανώσεις. Ήμασταν μια πολύ νεανική ομάδα και θέλαμε να πάρουμε αυτόν τον τίτλο. Αλλά εκείνοι ήταν πιο έμπειροι από εμάς».

-Αν έδινες μια συμβουλή στη Λιλ, ποια θα ήταν αυτή;
«Το φετινό είναι πολύ διαφορετικό παιχνίδι από το δικό μας, επειδή θα υπάρχουν πάρα πολλοί οπαδοί της Λιλ. Έπειτα, η Λιλ είναι πιο επιθετική ομάδα από εμάς, είναι η μελλοντική πρωταθλήτρια Γαλλίας. Η μοναδική συμβουλή που έχω να τους πω, είναι πως ο τελικός παίζεται μόνο μια φορά και για αυτό πρέπει να τα δώσουν όλα, ώστε να μην το μετανιώσουν αργότερα. Είναι το δυσκολότερο πράγμα να θυμάσαι στη ζωή σου».

«Είναι το δικό μου παιδί»

Ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε στην εφημερίδα «Goal», για τον Εργοτέλη, την πορεία του, τον κόσμο της ομάδας, την διοίκηση και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα.
«Για μένα ο Εργοτέλης είναι ένα “παιδί”», είπε ο Νίκος Καραγεωργίου αναφορικά με την ομάδα του, τον Εργοτέλη.
Διαβάστε επίσης...
«Τον πήρα στα χέρια μου μόλις γεννήθηκε, τον μεγαλώσαμε και τώρα τον πάμε στο σχολείο. Και το παιδί όταν το γεννάς δεν καταλαβαίνεις πόσο το αγαπάς, αλλά όταν το ζεις το πονάς. Δένεσαι μαζί του» λέει χαρακτηριστικά.
Και τώρα μέχρι πού μπορεί να τον οδηγήσετε;«Είμαστε μόλις πέντε χρονών ομάδα, τι θέλετε να λέμε ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα; Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να εξασφαλίζουμε άνετα την παραμονή».
Αυτός είναι ο στόχος του Εργοτέλη τη νέα σεζόν;«Ο πρώτος στόχος, γιατί αν ο Εργοτέλης υποβιβαστεί όλο το οικονομικό βάρος θα πέσει στον πρόεδρο, μιας και είναι ο μοναδικός χρηματοδότης. Αν ξεκαθαρίσουμε την παραμονή, θα κοιτάξουμε πιο μακριά, αλλά δεν μπορώ να προκαθορίσω μέχρι πού».
Κάποια συμμετοχή στα πλέι οφ θα ήταν δηλαδή άπιαστο όνειρο;«Άσχετα αν το καταφέρουμε, θα ήμουν εκτός πραγματικότητας αν έλεγα από τώρα πως μπορούμε να το πετύχουμε. Πίστευε κανείς ότι η Λάρισα θα υποβιβαζόταν; Κι όμως. Εμείς δεν έχουμε ούτε δυναμική κόσμου ούτε επηρεάζουμε τα κέντρα αποφάσεων. Ποντάρουμε μόνο στην καλή προετοιμασία μας».
Φέτος υπήρξε κάποια στιγμή που να πιστέψατε ότι θα κάνατε την υπέρβαση;«Ναι, το παιχνίδι που χάσαμε από την ΑΕΚ στο Παγκρήτιο ήταν οριακό. Εκείνες τις ημέρες όλα ήταν υπέρ μας, αφού η ΑΕΚ αντιμετώπιζε πολλά αγωνιστικά προβλήματα, αλλά έβρεξε. Το γήπεδο έγινε βούρκος και μας περιόρισε την τεχνική μας. Αν κερδίζαμε, θα ήμασταν στα πλέι οφ, αφού ακολουθούσε ένα βατό πρόγραμμα».
Στη θέση του Ατρόμητου στον τελικό του Κυπέλλου δεν θα θέλατε να βρεθείτε;«Τον Ατρόμητο δεν τον συγκαταλέγω στην κατηγορία του Εργοτέλη, γιατί έχει μεγαλύτερο μπάτζετ. Εμείς συνειδητά αποκλειόμαστε από το Κύπελλο. Δεν μπορούσαμε να έχουμε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Προέχει ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος και πάντα διαφυλάσσαμε τους παίχτες μας γι' αυτόν. Βέβαια, θα το ήθελα να είμαστε στη θέση του Ατρόμητου, αλλά θα έρθει η ώρα που θα το πετύχουμε».
Πολλοί αναγνωρίζουν σε εσάς ότι δεν παίζετε άμυνα…«Μα πώς να στηριχτείς στην άμυνά σ' ένα τόσο μεγάλο γήπεδο όπως το Παγκρήτιο; Στο Παγκρήτιο, αν δεν παίξεις δεν κερδίζεις. Πέρα απ' αυτό όμως, μ' αρέσει το ποδόσφαιρο και όχι το αντιποδόσφαιρο».
Υπάρχει κάποιο στοιχείο στο παιχνίδι σας που σας λείπει;«Η αντεπίθεση. Μας έλειψε ο γρήγορος επιθετικός που θα μας βγάλει κόντρα επιθέσεις. Ο Τσεσνάουσκις όταν έφυγε δεν αντικαταστάθηκε και αυτό μας στοίχισε. Κάναμε λάθος που υπογράψαμε μόνο ένα χρόνο συμβόλαιο μαζί του».
Λήγουν όμως και αρκετά συμβόλαια. Πώς δεν μεριμνήσατε νωρίτερα γι' αυτά;«Από τη στιγμή που δεν είχα ανανεώσει, δεν μπορούσα να κάνω καμία επίσημη συζήτηση με τους παίκτες».
Γιατί αργήσατε τόσο πολύ να ανανεώσατε;
«Γιατί νομίζω πως οι δύο πλευρές το θεωρούσαμε αυτονόητο ότι θα συνεχίζαμε».
Υπάρχουν υπέρογκα συμβόλαια που «πονοκεφαλιάζουν» τον Εργοτέλη;«Ευτυχώς δεν είναι πολλά. Είναι του Βερπακόφσκις, στον οποίο κάναμε πρόταση με πολύ μικρότερες αποδοχές, του Ολίσε και του Λεάλ».
Σ' εσάς έγινε μείωση αποδοχών;
«Και βέβαια. Από μένα ξεκίνησε η διαδικασία μείωσης του μπάτζετ».
«Καίει» του τερματοφύλακα
«Ας προβλέπαμε πριν τελειώσει το συμβόλαιό του. Όμως, σας είπα και νωρίτερα, ο Εργοτέλης έχει διαφορετική φιλοσοφία. Εμείς είμαστε χαρούμενοι όταν οι μεγάλες ομάδες κοιτάζουν τους παίκτες μας. Ακόμη και αν ο σύλλογος δεν πάρει χρήματα, αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τη δουλειά μας. Θέλουμε να συμβαίνει αυτό, γιατί έτσι υπάρχει κίνητρο για περισσότερη δουλειά και στην ακαδημία μας» υποστηρίζει ο Νίκος Καραγεωργίου.
Το φαβορί των αποβολών
«Δεν μπορώ να πω τίποτα σχετικά. Βέβαια, αν ήμουν προπονητής του ΠΑΟ, του Ολυμπιακού ή της ΑΕΚ μπορεί να τη γλίτωνα. Τώρα όμως όχι» λέει ο τεχνικός του Εργοτέλη, που φέτος ο διαιτητής τον έχει στείλει στην εξέδρα τουλάχιστον τρεις φορές. Για την τελευταία μάλιστα υποστηρίζει: «Στο ματς με την ΑΕΚ ο γενικός αρχηγός μας, ο Μανώλης Λαμπράκης, ανταλλάσσει κουβέντες με τον Βασίλη Δημητριάδη για το fair play. Γυρίζω και λέω ''τι κάνατε, ρε;''. Εκεί έρχεται και ο Χιμένεθ. Κάτι λέω εγώ στα ελληνικά, κάτι άλλο αυτός στα ισπανικά. Ο ένας δεν καταλαβαίνει τον άλλον. Όμως, ο διαιτητής εμένα απέβαλε. Μετά το ματς πήγα στα αποδυτήρια και του είπα ''σωστά με αποβάλατε, αλλά γιατί όχι και τον Χιμένεθ;'' και τι μου απαντάει ο διαιτητής: ''Δεν είδα τον Χιμένεθ να διαμαρτύρεται''. Γι' αυτό σας λέω, δεν μπορώ να πω ότι δεν θα αποβληθώ και του χρόνου».
«Είμαι θύμα της προκατάληψης που υπάρχει»
Οι προπονητές αλλάζουν σαν τα «πουκάμισα» στη Super League, όχι όμως στον Εργοτέλη. «Eπειτα από δώδεκα χρόνια το άγχος μου είναι λιγότερο. Τώρα έχω δείξει ποιος είμαι, δεν ασχολούμαι με τις λεπτομέρειες, αλλά με την ουσία της δουλειάς» τονίζει.Θα έλεγε κανείς πως επαναπαύεστε στη θαλπωρή μιας μικρής ομάδας;«Δεν έμεινα από ανάγκη, αλλά από φιλοδοξία να συνεχίσουμε να χτίζουμε κάτι μοναδικά ωραίο. Εχω περάσει από πάγκο μεγάλης ομάδας, τον ΠΑΟΚ. Αν μου δοθεί αυτή η δυνατότητα ξανά, είμαι έτοιμος να το κάνω».
Δεν υπήρξε κάποια πρόταση όλα αυτά τα χρόνια;«Οχι, δεν με προσέγγισε κανείς».
Γιατί πιστεύετε ότι συνέβη αυτό;«Δεν το ξέρω».
Πιστεύετε πως είσαστε «θύμα» της προκατάληψης που υπάρχει για τους Ελληνες προπονητές;«Α! Αυτό βέβαια. Αλλά γι' αυτό ευθύνεται και ο Τύπος. Με τις εντυπώσεις που δημιουργεί ωθεί προς μία κατεύθυνση τους παράγοντες. Οι Ελληνες προπονητές, όμως, έχουν κάνει τεράστια πρόοδο. Ενώ οι ξένοι, στην πλειοψηφία τους, έρχονται για να πάρουν χρήματα και να φύγουν. Οι παράγοντες όμως το αντιλαμβάνονται όταν καλούνται να πληρώσουν τις αποζημιώσεις».
Εσείς διαθέτετε την πείρα, ωστόσο φροντίζετε να ανανεώνετε τις γνώσεις σας;«Κάθε καλοκαίρι συμμετέχω στα σεμινάρια της UEFA, ενώ κάνω και ταξίδια στο εξωτερικό. Δεν μου αρέσει όμως να επισκέπτομαι ομάδες για να δω τη δουλειά ενός προπονητή. Μ' αρέσουν πιο πολύ τα σεμινάρια γιατί σε αυτά μαθαίνεις τη φιλοσοφία μιας άλλης χώρας».
Κάνοντας την αυτοκριτική σας, τι μειονεκτήματα θα βρίσκατε σε εσάς;«Τον αυθορμητισμό μου. Αυτό που βλέπω, το λέω. Θεωρώ πως είμαι πετυχημένος, αφού υλοποίησα όλα αυτά τα χρόνια τους στόχους των ομάδων που εργάστηκα. Ποτέ όμως δεν έφτασα σε ακραίες καταστάσεις με παίκτες». 
«Φοβόμαστε ακόμη και να μιλήσουμε»
Το ελληνικό ποδόσφαιρο συνταράχθηκε από το σκάνδαλο με τις κασέτες και οι καταγγελίες για στημένα ματς δεν θα μπορούσαν να μη στεναχωρήσουν και τον Νίκο Καραγεωργίου.
«Στενοχωριέμαι γιατί υπάρχουν άνθρωποι που κοιτάζουν μόνο το πώς θα επωφεληθούν από το ποδόσφαιρο μηδενίζοντας τα πάντα. Αξίες, κανονισμούς… Και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει γι' αυτό αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος της τιμωρίας. Εδώ και στη συνέντευξη Τύπου πρέπει να μετράς τα λόγια σου. Αν και νομίζω πως είμαι σε επαναστατική ομάδα. Δεν διαμαρτυρόμαστε, δεν βγάζουμε ανακοινώσεις…». 
«Θέλουμε τον ΟΦΗ στη Super League»
Παρά τη σταθερή του παρουσία στα μεγάλα σαλόνια τα τελευταία χρόνια, ο Εργοτέλης δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τη μάχη της εξέδρας, όμως ο Νίκος Καραγεωργίου το δικαιολογεί: «Είναι φυσιολογικό να μην είναι γεμάτο το γήπεδο. Επί δεκαετίες στην Κρήτη μεσουρανούσε ο ΟΦΗ. Ο Εργοτέλης τώρα δημιουργεί φιλάθλους».
Και αν ανέβει πάλι ο ΟΦΗ στη Super League;«Το εύχομαι να συμβεί. Ολα ήταν διαφορετικά, καλύτερα για μας. Υπήρχε πάθος, μας κρατούσε σε εγρήγορση, όλοι περίμεναν τα δύο ντέρμπι. Δεν είναι καλό για μας που ο ΟΦΗ είναι στη Football League».
Η επαρχία έχει «φωνή»«Μ' αρέσει να εργάζομαι σε ομάδες της επαρχίας. Ολη η κοινωνία μας έχει δομηθεί γύρω από την Αθήνα, άντε και τη Θεσσαλονίκη. Την υπόλοιπη Ελλάδα είναι σαν να μην την υπολογίζει κανείς. Μου αρέσει που δηλώνουμε ''παρών'' μέσα από το ποδόσφαιρο. Κάθε νίκη μας είναι μια... νίκη στο κατεστημένο»

Χαμός στην ουρά!!

Μπορεί η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League να περιλαμβάνει το ντέρμπι ΟΦΗ- ΠΑΣ Γιάννενα, αλλά το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ουρά και στα παιχνίδια που θα κρίνουν την αποφυγή των πλέι άουτ.

Για αυτό θα ξεκινήσουμε από κάτω προς τα πάνω…

Την τελευταία της ευκαιρία για αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού  – υπό προϋποθέσεις- έχει η Αναγέννηση Καρδίτσας, υποδεχόμενη την Δόξα Δράμας. Οι Καρδιτσιώτες θέλουν νίκη δική τους και ήττα του Εθνικού Πειραιώς στο παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα προκειμένου να διεκδικήσουν  την παραμονή τους μέσω των πλέι άουτ. Βέβαια και η Δραμινοί δεν είναι αδιάφοροι αφού ενδεχόμενη ήττα η ισοπαλία μπορεί να τους στερήσει τα πλέι άουτ.

Νίκη θέλουν και οι Ευοσμίτες στο εκτός έδρας  παιχνίδι με τους Πειραιώτες προκειμένου να μην διακινδυνέψουν την απευθείας παραμονή τους.

Μονόπλευρο είναι το ενδιαφέρον στο παιχνίδι της Καλλιθέας με τον Θρασύβουλο, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν ήδη υποβιβαστεί. Αντίθετα η  ομάδα της Φυλής αν πάρει το τρίποντο έχει έστω και μαθηματικές ελπίδες να αποφύγει την διαδικασία των πλέι άουτ.

Μαθηματικές ελπίδες για απευθείας παραμονή έχουν και οι Εθνικός Αστέρας, Ηλιούπολη που υποδέχονται Βέροια και Παναιτωλικό αντίστοιχα. Οι Καισαριανιώτες βέβαια έχουν πιο εύκολο έργο καθώς η Βέροια δεν διεκδικεί κάτι δεδομένου ότι έχει εξασφαλίσει την παραμονή. Αντίθετα  ο Παναιτωλικός θέλει νίκη, αφού σε περίπτωση που ηττηθεί ο Πας από τον ΟΦΗ θα στεφθεί αυτός πρωταθλητής.

Το τρίποντο για να κλειδώσει από τώρα την παραμονή του θέλει ο Ιωνικός που φιλοξενεί τον Λεβαδειακό που έχει ήδη κλείσει το εισιτήριο για τα πλέι άουτ.

Χωρίς βαθμολογικό κίνητρο θα αγωνιστούν στην Κομοτηνή Πανθρακικός και Πιερικός αφού αμφότεροι έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου.

Τους κόπους μιας χρονιάς θα παίξει ο Διαγόρας στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Οι Ροδίτες θέλουν οπωσδήποτε νίκη και ήττα ή ισοπαλία της Δόξας με την Αναγέννηση για να διεκδικούν άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.

Και για το τέλος αφήσαμε το ντέρμπι της αγωνιστικής

Ο ΟΦΗ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννενα, σ’ ένα παιχνίδι που θα γίνει εν τέλει στο Γεντί Κουλέ παρά την προσπάθεια της αστυνομίας για το αντίθετο, και θέλει νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Από την πλευρά του ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλει έστω τον ένα βαθμό για να ολοκληρώσει την σεζόν ως πρωταθλητής.