Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Μοντεστό: «Λιλ, η μελλοντική πρωταθλήτρια»

Τη Λιλ έχρισε ως μελλοντική πρωταθλήτρια Γαλλίας ο Φρανσουά Μοντεστό, δίνοντας, παράλληλα, χρήσιμες οδηγίες στους παίκτες της ομάδας, ενόψει του τελικού κυπέλλου κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού είχε τεθεί αντιμέτωπος με την παριζιάνικη ομάδα στον περσινό τελικό, φορώντας την φανέλα της Μονακό και με αφορμή την παρουσία των δύο συλλόγων στην ίδια φάση, κλήθηκε να παραθέσει τις δικές του απόψεις κι εμπειρίες…

Συγκεκριμένα, τα όσα δήλωσε στο περιοδικό «France Football»:

-Φρανσουά τι θυμάσαι από τον τελικό κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν πέρσι;
«Μού έχει μείνει μια καλή και μια κακή ανάμνηση. Ήταν μια όμορφη επική πορεία, αφού αποκλείσαμε μεγάλες ομάδες (Τουρ, Λιόν, Μπορντό, Σοσό και Λανς). Αλλά δεν είχαμε καθόλου τύχη με την Παρί… Σε όλη την πορεία μας, χάσαμε μόνο ένα ματς, τον τελικό».

-Στο γήπεδο τί ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά;
«Ήταν πολύ έντονη ατμόσφαιρα και οι αντίπαλοί μας έπαιζαν επιθετικά. Δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και η παρουσία του Στεφάν Ρουφιέ ήταν καθοριστική. Μετά εμείς ήμασταν αυτοί που προσπάθησαν να επιτεθούν. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά τελικά χάσαμε το ματς στο 106ο λεπτό. Ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει πολλά γκολ».

-Ήσασταν πιο αγχωμένοι από το γεγονός ότι η Παρί ήταν ειδική στους τελικούς;
«Όχι, καθόλου. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο επειδή παίζαμε στην έδρα της Παρί, η οποία είναι συνηθισμένη να κερδίζει τέτοιου τύπου διοργανώσεις. Ήμασταν μια πολύ νεανική ομάδα και θέλαμε να πάρουμε αυτόν τον τίτλο. Αλλά εκείνοι ήταν πιο έμπειροι από εμάς».

-Αν έδινες μια συμβουλή στη Λιλ, ποια θα ήταν αυτή;
«Το φετινό είναι πολύ διαφορετικό παιχνίδι από το δικό μας, επειδή θα υπάρχουν πάρα πολλοί οπαδοί της Λιλ. Έπειτα, η Λιλ είναι πιο επιθετική ομάδα από εμάς, είναι η μελλοντική πρωταθλήτρια Γαλλίας. Η μοναδική συμβουλή που έχω να τους πω, είναι πως ο τελικός παίζεται μόνο μια φορά και για αυτό πρέπει να τα δώσουν όλα, ώστε να μην το μετανιώσουν αργότερα. Είναι το δυσκολότερο πράγμα να θυμάσαι στη ζωή σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: