Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Χαμός στην ουρά!!

Μπορεί η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League να περιλαμβάνει το ντέρμπι ΟΦΗ- ΠΑΣ Γιάννενα, αλλά το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ουρά και στα παιχνίδια που θα κρίνουν την αποφυγή των πλέι άουτ.

Για αυτό θα ξεκινήσουμε από κάτω προς τα πάνω…

Την τελευταία της ευκαιρία για αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού  – υπό προϋποθέσεις- έχει η Αναγέννηση Καρδίτσας, υποδεχόμενη την Δόξα Δράμας. Οι Καρδιτσιώτες θέλουν νίκη δική τους και ήττα του Εθνικού Πειραιώς στο παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα προκειμένου να διεκδικήσουν  την παραμονή τους μέσω των πλέι άουτ. Βέβαια και η Δραμινοί δεν είναι αδιάφοροι αφού ενδεχόμενη ήττα η ισοπαλία μπορεί να τους στερήσει τα πλέι άουτ.

Νίκη θέλουν και οι Ευοσμίτες στο εκτός έδρας  παιχνίδι με τους Πειραιώτες προκειμένου να μην διακινδυνέψουν την απευθείας παραμονή τους.

Μονόπλευρο είναι το ενδιαφέρον στο παιχνίδι της Καλλιθέας με τον Θρασύβουλο, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν ήδη υποβιβαστεί. Αντίθετα η  ομάδα της Φυλής αν πάρει το τρίποντο έχει έστω και μαθηματικές ελπίδες να αποφύγει την διαδικασία των πλέι άουτ.

Μαθηματικές ελπίδες για απευθείας παραμονή έχουν και οι Εθνικός Αστέρας, Ηλιούπολη που υποδέχονται Βέροια και Παναιτωλικό αντίστοιχα. Οι Καισαριανιώτες βέβαια έχουν πιο εύκολο έργο καθώς η Βέροια δεν διεκδικεί κάτι δεδομένου ότι έχει εξασφαλίσει την παραμονή. Αντίθετα  ο Παναιτωλικός θέλει νίκη, αφού σε περίπτωση που ηττηθεί ο Πας από τον ΟΦΗ θα στεφθεί αυτός πρωταθλητής.

Το τρίποντο για να κλειδώσει από τώρα την παραμονή του θέλει ο Ιωνικός που φιλοξενεί τον Λεβαδειακό που έχει ήδη κλείσει το εισιτήριο για τα πλέι άουτ.

Χωρίς βαθμολογικό κίνητρο θα αγωνιστούν στην Κομοτηνή Πανθρακικός και Πιερικός αφού αμφότεροι έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου.

Τους κόπους μιας χρονιάς θα παίξει ο Διαγόρας στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Οι Ροδίτες θέλουν οπωσδήποτε νίκη και ήττα ή ισοπαλία της Δόξας με την Αναγέννηση για να διεκδικούν άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.

Και για το τέλος αφήσαμε το ντέρμπι της αγωνιστικής

Ο ΟΦΗ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννενα, σ’ ένα παιχνίδι που θα γίνει εν τέλει στο Γεντί Κουλέ παρά την προσπάθεια της αστυνομίας για το αντίθετο, και θέλει νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Από την πλευρά του ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλει έστω τον ένα βαθμό για να ολοκληρώσει την σεζόν ως πρωταθλητής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: