Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ο Φωτάκης, ο Μούσλι και οι... εξ ανάγκης!!

Σε τέσσερις αλλαγές στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ προχώρησε ο Χάβος στην τελευταία προπόνηση πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ (15/5). Σε ποιο σχήμα προσανατολίζεται ο Έλληνας τεχνικός

Θέλει δεν θέλει, ο Μάκης Χάβος είναι αναγκασμένος να προβεί σε μία τουλάχιστον αλλαγή παίκτη στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, όπως τουλάχιστον την παρουσίασε αυτήν στο ξεκίνημα των πλέι οφ. Ενδέχεται, όμως, να μην μείνει σε αυτή τη μία αλλαγή και να πάει σε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις.
Για παράδειγμα, στην τελευταία προπόνηση των "ασπρόμαυρων" πριν τον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (15/5), ο Έλληνας τεχνικός προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές, όταν δοκίμασε σχήμα στο οικογενειακό διπλό εν όψει της αναμέτρησης με τους "κίτρινους".
Η πλέον αναμενόμενη από αυτές τις αλλαγές ήταν η τοποθέτηση του Φωτάκη σε ρόλο επιτελικού μέσου, αντί του τραυματία Ίβιτς, ο οποίος έτσι κι αλλιώς χάνει το υπόλοιπο των πλέι οφ. Από εκεί και πέρα, ο Χάβος έβαλε τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επιθετικής γραμμής, κάνοντας πράξη την υποψία ότι πάει σε αλλαγή στράικερ, η οποία δημιουργήθηκε μετά το τετ α τετ που είχε μαζί του στην προπόνηση της Παρασκευής (13/5).
Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς
Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτές οι δύο αλλαγές. Ο Έλληνας τεχνικός, μην έχοντας τη δυνατότητα να βάλει τον Βιεϊρίνια στο οικογενειακό διπλό, αφού ταλαιπωρείται από οίδημα, τοποθέτησε στη θέση του τον Κουτσιανικούλη. Στην επιλογή αυτή ενδεχομένως θα προχωρήσει και την Κυριακή (15/5), αν ο Πορτογάλος δεν είναι σε θέση τελικώς να αγωνιστεί.
Εξάλλου, από τη στιγμή που δεν ήταν σε θέση να πάρει μέρος στο διπλό κι ο Κοντρέρας, ο οποίος προφυλάχθηκε μένοντας έξω από τη σημερινή (14/5) προπόνηση, αντ' αυτού πέρασε ο Μαλεζάς στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Τσιρίλο. Αυτό θα γίνει και την Κυριακή (15/5), στο ΟΑΚΑ, αν ο Χιλιανός δεν παίξει τελικά.
Όπως γίνεται αντιληπτό, οι Κουτσιανικούλης και Μαλεζάς τη δεδομένη χρονική στιγμή αποτελούν λύση εξ ανάγκης για τον Χάβο, καθώς το τελευταίο που θα ήθελε είναι να μην έχει στη διάθεσή του τους Κοντρέρας και Βιεϊρίνια.
Αυτό δεν ισχύει για τους Φωτάκη και Μουσλίμοβιτς. Ο μεν πρώτος πήρε χρόνο συμμετοχής και στον Βόλο και τα πήγε πολύ καλά σε ρόλο αντι-Ίβιτς, που μάλλον είναι αυτός που του ταιριάζει καλύτερα, ενώ ο δεύτερος κάποια στιγμή αναμένονταν να πάρει πόστο βασικού στην ομάδα. Όλα, πάντως, θα φανούν την  Κυριακή (15/5), όταν ανακοινωθούν οι συνθέσεις των ομάδων πριν την έναρξη του αγώνα.
Πέρα από τα πρόσωπα, εκείνο που θεωρείται βέβαιο είναι ότι ο ΠΑΟΚ και κόντρα στην ΑΕΚ θα στηριχτεί στο (δουλεμένο και στη μίνι προετοιμασία πριν τα πλέι οφ) 4-2-3-1, αφού κάτι τέτοιο φάνηκε από τον τρόπο που παρέταξε ο Χάβος του έντεκα στο οικογενειακό διπλό: Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια, Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζάς και Λίνο στην άμυνα (από δεξιά προς τα αριστερά), Γκαρσία και Βιτόλο στο κέντρο ως αμυντικοί μέσοι, Σαλπιγγίδης δεξιά και Κουτσιανικούλης αριστερά ως μεσοεπιθετικοί, Φωτάκης επιτελικός μέσος και Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. 
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: