Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Συνεχίζονται τα σενάρια στην Λάρισα


Ο Γιανίκ Καμανάν Η Λάρισα αναζητάει επιθετικό παίκτη και όπως είναι φυσικό, τα ονόματα που ακούγονται ότι την ενδιαφέρουν είναι ήδη αρκετά. Το νέο που προστέθηκε στην σχετική λίστα, είναι αυτό του Γάλλου, Γιανίκ Καμανάν ο οποίος αγωνίζεται στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια με την φανέλα της Σίβασπορ.

Ο Καμανάν, έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν και στις Τότεναμ, Στράσμπουργκ, Ντιζόν, Αζαξιό, Οστάνδη, Σαφάουσεν, Μακάμπι Χερζίλχα, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εχει ύψος 1,86 και είναι σέντερ φορ.

Στο μεταξύ, η διοίκηση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τα εισιτήρια του αγώνα με τον Πανιώνιο: "Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει το φίλαθλο κοινό της ότι από το απόγευμα της Τετάρτης 09/12, διατίθενται τα εισιτηρία για την αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SuperLeague ΟΠΑΠ, με αντίπαλο την ομάδα του Πανιωνίου (Κυριακή 13/12, ώρα 2.30 μ.μ., στάδιο Αλκαζάρ). Η διάθεση θα γίνεται από το επίσημο κατάστημα της ομάδας «Vissini Store» (Μανωλάκη 1), ως και το Σάββατο, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. Ανήμερα του αγώνα εισιτήρια θα διατίθενται από τις 12 το μεσημέρι από τα εκδοτήρια του σταδίου.

"Ορφανό" το χρυσό μετάλλιο των 100μ. του Σίδνεϊ


Η Μάριον Τζόουνς Την απόφαση να μην απονείμει στην Κατερίνα Θάνου το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ στα 100μ., το οποία αφαιρέθηκε από την Μάριον Τζόουνς, έλαβε η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ στη σημερινή συνεδρίασή της στη Λοζάνη. Αντίθετα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προχώρησε στην ανακατανομή των υπολοίπων μεταλλίων του αγωνίσματος, όπου πλέον υπάρχουν δύο ασημένια μετάλλια (ένα της Θάνου και ένα της Τζαμαϊκανής Τάνια Λόρενς) και ένα χάλκινο, που παίρνει η (τότε Τζαμαϊκανή) Μέρλιν Οτεϊ.

"Η ΔΟΕ πιστεύει ότι έχει ισχυρά ηθικά και καλά νομικά επιχειρήματα για την απόφαση αυτή. Η Θάνου ντρόπιασε τον εαυτό της και το Ολυμπιακό κίνημα, αποφεύγοντας τρεις ελέγχους ντόπινγκ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Ανταμς, σχολιάζοντας την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής σχετικά με τη Θάνου.

Η Ελληνίδα αθλήτρια έχει εκφράσει στο παρελθόν, μέσω των δικηγόρων της, την πρόθεσή της να προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης, σε περίπτωση που η ΔΟΕ αρνηθεί να της απονείμει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Η εκτελεστική επιτροπή προχώρησε σε ανακατανομή μεταλλίων και στα υπόλοιπα αγωνίσματα των Ολυμπιακών του 2000, όπου είχε ανέβει στο βάθρο η Τζόουνς. Ετσι, "χρυσή" Ολυμπιονίκης των 200μ. είναι πλεόν η Πολίν Ντέιβις-Τόμπσον από τις Μπαχάμες, "ασημένια" η Σουζανθίκα Γιαγιασίνγκε από τη Σρι Λάνκα και "χάλκινη" η Μπέβερλι ΜακΝτόναλντ από την Τζαμάικα. Στο μήκος, το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει η Αμερικανίδα πηγαίνει στη Ρωσίδα Τατιάνα Κότοβα.

Στο Σίδνεϊ η Τζόουνς είχε κατακτήσει επίσης χρυσό μετάλλιο στα 4Χ400μ. και χάλκινο στα 4Χ100μ., όμως για τις υποθέσεις αυτές εκκρεμούν προσφυγές των υπολοίπων μελών των αμερικανικών ομάδων στο CAS.

Η Μάριον Τζόουνς παραδέχθηκε δημόσια ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά το διάστημα 2000-2001, με συνέπεια η ΔΟΕ να αποφασίσει το 2007 την ακύρωση όλων των αποτελεσμάτων της στους Ολυμπιακοιύς του Σίδνεϊ.

Επική πράσινη ανατροπή


Ο Διαμαντίδης με αντίπαλο τον Γιαβτόκας Από του... χάρου τα δόντια γλίτωσε ο Παναθηναϊκός που απέδειξε πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Οι "πράσινοι" γύρισαν ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο και έφυγαν με μεγάλη νίκη από τη Ρωσία (87-82) κόντρα στην Κίμκι που "αυτοκτόνησε" χάνοντας ένα δικό της παιχνίδι.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Ρώσοι περίπου 50" πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με επτά πόντους χάρη σε ένα σουτ εκτός ισορροπίας από τα πέντε μέτρα του Ρομπέρτας Γιαφτόκας. Παρ' όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν παράτησε το παιχνίδι σε καμία περίπτωση.

Οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο έχασαν κρίσιμες βολές, ενώ έκαναν λάθος και σε μία επίθεση με συνέπεια οι παίκτες του Παναθηναϊκού να το εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο. Δέκα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Ραούλ Λόπεθ αστόχησε σε μία βολή και το σκορ ήταν 73-70.

Ο Σπανούλης κέρδισε δύο βολές, ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε στην δεύτερη, αλλά ο Αντώνης Φώτσης ως απομηχανής Θεός έσπρωξε τη μπάλα στο καλάθι για το 73-73, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ ανώτερος και δεν συνάντησε καμία δυσκολία.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η ομάδα που στέλνει το ματς στην παράταση στο τέλος παίρνει και τη νίκη. Ελάχιστες ήταν οι φορές που οι παίκτες του Ομπράντοβιτς λάθεψαν στον έξτρα χρόνο πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο κορυφαίος για το "τριφύλλι" με πολύ καλές επιλογές στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ για την Κίμκι ο ΜακΚάρτι σταμάτησε στους 21 πόντους και ο Καμπέθας στους 17.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός είχε σημαντικό πρόβλημα στο δεύτερο ημίχρονο εξαιτίας της κακής του επιθετικής λειτουργίας. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς πνίγηκαν στη ζώνη του Σκαριόλο, μιας και πήγαν σε πολύ αργές επιθέσεις και οι επιλογές στο τέλος ήταν κάκιστες.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 40-42, 57-59, 73-73 (κ.α.), 82-87

Κίμκι (Σκαριόλο): Φριντζόν 6, Τοποροφ 3 (1), Καμπέθας 17 (1), Ντμιτρίεφ, Γιανκούνας 12 (2), Κουμπάνοφ, Γιαβτόκας 11, Λόπεθ 3, ΜακΚάρτι 21 (2τρ., 11ρ.), Μοζγκόφ 9
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 24 (3), Περπέρογλου 7 (1), Μπατίστ 15 (1), Φώτσης 12, Γκολέματς, Νίκολας 8, Τσαρτσαρής 6 (1), Διαμαντίδης 2, Πέκοβιτς 13, Σερμαντίνι, Γιασικεβίτσιους

Κάκωση στο γόνατο ο Μουσλίμοβιτς

Δεν έχει κάτι σοβαρό τελικά ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς που αποχώρησε με ενοχλήσεις από την προπόνηση της Τρίτης. Ο Βόσνιος που δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι με την Καβάλα καθώς είναι τιμωρημένος, έχει υποστεί μία κάκωση στο γόνατο που θα του στερήσει την δυνατότητα να προπονηθεί κανονικά για δύο – τρεις μέρες.

Συνεχίζεται ο κατήφορος της Βόλφσμπουργκ


Ο Ρίτερ της Βόλφσμπουργκ Αφού ξεφτιλίστηκε από τα... όγδοα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μάλιστα εντός έδρας, η... φωτοβολίδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, Βόλφσμπουργκ, χάνοντας την πρόκριση, τώρα προσπαθεί να ξεφτιλιστεί εκ νέου διεκδικώντας της μέσω πλάγιας οδού εκμεταλλευόμενη τους ντοπαρισμένους της ΤΣΣΚΑ.

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να "κυνηγήσει" την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Βόλφσμπουργκ, λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ στην οποία εμπλέκονται παίκτες της ρωσικής ομάδας. Ο Αλεξέι Μπερεζούτσκι και ο Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς έχουν τιμωρηθεί προσωρινά απ΄όλες τις διοργανώσεις, καθώς βρέθηκαν "ντοπέ" στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στις 3 Νοεμβρίου, για τον 2ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αμφότεροι, αγωνίστηκαν στις 25 Νοεμβρίου και βοήθηκαν την ΤΣΣΚΑ να νικήσει 2-1 τη Βόλφσμπουργκ στη Μόσχα, καθώς τα αποτελέσματα των σχετικών ελέγχων ανακοινώθηκαν μόλις χθες!

"Αν υπάρχει κάποια πιθανότητα, ασφαλώς και θα την αξιοποιήσουμε. Προς το παρόν συγκεντρώνουμε στοιχεία και ευχόμαστε η υπόθεση να καταλήξει σε καλά χέρια, στην UEFA", είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Γιούργκεν Μάρμπαχ.

Στις 17 Δεκεμβρίου η πειθαρχική επιτροπή της UEFA θα επιληφθεί του θέματος, όμως εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ότι "... δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν κυρώσεις εναντίον την ομάδας. Μόνο οι παίκτες τιμωρούνται σε τέτοιες περιπτώσεις". Η ΤΣΣΚΑ εξασφάλισε τη δεύτερη θέση και προκρίθηκε στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Βόλφσμπουργκ θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Σουηδία και Νορβηγία λένε όχι στο Euro!


Οι υποψήφιες χώρες για το Euro 2016 Οι κυβερνήσεις της Σουηδίας και της Νορβηγίας αρνήθηκαν να στηρίξουν οικονομικά την κοινή υποψηφιότητα των ομοσπονδιών ποδοσφαίρου των χωρών τους για τη διοργάνωση του EURO 2016. Σε σύσκεψη που έγινε στο Οσλο οι δυο κυβερνήσεις αποφάσισαν να μην δώσουν δημόσιο χρήμα...

"Σε σύσκεψη στο Όσλο, οι δύο κυβερνήσεις αποφάσισαν ότι δεν προτίθενται να επενδύσουν δημόσιο χρήμα για την κατασκευή των απαραίτητων αθλητικών εγκαταστάσεων για το EURO 2016", ανακοίνωσε η ομοσπονδία της Σουηδίας και πρόσθεσε: "Θα αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε.

Ομως, η άρνηση οικονομικής στήριξης εκ μέρους των πολιτικών ηγεσιών των χωρών μας, μειώνει αισθητά τις πιθανότητες να τεθεί υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα". Η UEFA θα επιλέξει στις 28 Μαϊου την υποψηφιότητα που θα της αναθέσει την διοργάνωση του 2016, ενώ μέχρι στιγμής πρόθεση να την αναλάβουν έχουν εκδηλώσει οι Γαλλία, Ιταλία και Τουρκία.

Κουτούλησε παίκτη του και απολύθηκε!


Ο τεχνικός της ΚΠΡ, Τζιμ Μάγκιλτον Τη άμεση απομάκρυνση του προπονητή της, Τζιμ Ματζίλτον, αποφάσισε η διοίκηση της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, μετά το επεισόδιο που είχε με τον Ούγγρο ποδοσφαιριστή της ομάδας, Ακος Μπούζακι. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Μαγκίλτον, στη λήξη του αγώνα πρωταθλήματος της Δευτέρας με την Γουότφορντ, όπου η ΚΠΡ ηττήθηκε με 3-1, επιτέθηκε και χτύπησε τον παίκτη του με το κεφάλι.

"Ο σύλλογος επιβεβαιώνει ότι ο προπονητής Τζιμ Ματζίλτον τίθεται άμεσα σε αργία μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας που θα πραγματοποιηθεί. Η απόφαση αυτή σχετίζεται με ένα επεισόδιο που έγινε στον αγώνα με την Γουότφορντ", ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τους λόγους πρόκλησης του επεισοδίου.

Μάχη για το "άρθρο 99"


Το σήμα της ΑΕΚ στο μπάσκετ... Εκτός από τη μάχη που δίνει στο παρκέ, η ΑΕΚ έχει μπόλικη δουλειά και σε εξωαγωνιστικά θέματα. Σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάστηκε η αίτηση της "Ενωσης" για υπαγωγή στο άρθρο 99. Ετσι το πρώτο βήμα έγινε προκειμένου οι "κιτρινόμαυροι" να μπουν στο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα.

Την Ενωση εκπροσωπούσαν οι Λία Μάντη και Σωκράτης Λαμπρόπουλος, ενώ υπήρχαν αρκετοί δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τους πιστωτές της ΑΕΚ. Αυτό που κατάφεραν οι νομικοί εκπρόσωποι της Ενωσης ήταν να αποφασιστεί πως η οριστική απόφαση θα παρθεί σε δύο μήνες, κάτι που σημαίνει πως σε αυτό το διάστημα ουδείς από τους πιστωτές θα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει τα χρήματά του.

Βγήκαν τα μαχαίρια!


Ο Πάυλος Γιαννακόπουλος στην εξέδρα Η δήλωση του Νικόλα Πατέρα, ή καλύτερα η απάντηση του προέδρου της ΠΑΕ στα όσα είπε την Τρίτη ο Παύλος Γιαννακόπουλος, έφερε την... ανταπάντηση του μεγαλομετόχου των "πράσινων". Με σκληρά λόγια ο κ. Γιαννακόπουλος μιλώντας στον "Sentra 103,3" αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΠΑΕ, μια θέση που όπως τόνισε κατέχει με τα χρήματα που έχουν βάλει όλοι οι μέτοχοι.

Αναλυτικά:
"Ο κ. Πατέρας βλέπει εφιάλτες και φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Ο Παναθηναϊκός έβαλε 100 εκατ. το καλοκαίρι και είναι χειρότερος από πέρυσι. Αν ο κ. Πατέρας θεωρεί πόλεμο την επιθυμία μου για έναν μεγάλο και καταξιωμένο προπονητή είναι δικαίωμά του. Εγώ θέλω έναν μεγάλο Παναθηναϊκό να πρωταγωνιστεί και να μην είναι κομπάρσος, όπως είναι σήμερα. Έχω ιστορία 30 χρόνων στον Παναθηναϊκό. Αν ο κ. Πατέρας βλέπει εφιάλτες και φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν, είναι δικαίωμά του.

Καταρχήν, δεν θεωρώ ηθική την πράξη που έγινε. Επρεπε ο κ. πρόεδρος του Παναθηναϊκού να καλέσει τους ανθρώπους που έδωσαν χρήματα για να είναι από το πουθενά πρόεδρος και να τους ενημερώσει. Δεν μπορεί να αγνοήσει έναν Γιάννη Βαρδινογιάννη, που έχει προσφέρει τόσα πολλά εδώ και χρόνια ή εμένα. Εκτιμώ αφάνταστα τους δύο ανθρώπους (σ.σ. Νιόπλια και Βαζέχα) που ήρθαν στον Παναθηναϊκό, αλλά περίμενα ότι εφόσον είχαν αποφασίσει ένα τέτοιο πράγμα να έχουν προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα.

Εκτιμώ την προσφορά τους, αλλά από το σημείο αυτό μέχρι το σημείο να μην ψάχνει έναν προπονητή ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο σφάλμα. Εχω 38 χρόνια ιστορίας και προσφοράς, έχω δικαίωμα να πω τη γνώμη μου για τον προπονητή Αν αυτό το θεωρεί πόλεμο, είναι δικαίωμά του. Θέλω έναν Παναθηναϊκό καταξιωμένο, να πρωταγωνιστεί και να μην είναι κομπάρσος των αντιπάλων του. Δηλαδή είναι πόλεμος ότι θέλω έναν καλύτερο προπονητή; Αν βλέπει φαντάσματα είναι δικαίωμά του. Δεν κάνω αντιπολίτευση.

Σαν απλός φίλαθλος, θέλω έναν καλύτερο προπονητή. Ο Παναθηναϊκός ήταν ένα κομμάτι της ζωής μας. Τονίζω και πάλι όποιος βλέπει φαντάσματα και εφιάλτες είναι δικαίωμά του. Θεωρώ απαράδεκτο να ψάχνουμε να βρούμε προπονητές την τελευταία στιγμή. Την προηγούμενη ακριβώς βραδιά ήμασταν μαζί και δεν έγινε νύξη. Είχε ηθική υποχρέωση να μιλήσει στους ανθρώπους που τον κάναμε πρόεδρο", επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακόπουλος.

Όπως και να έχει, είναι ξεκάθαρο ότι στο σημείο που έχουμε φτάσει, ο... πόλεμος στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό δεν έχει γυρισμό. Υπάρχουν ξεκάθαρα δύο μέτωπα. Και ίσως οι όποιες εξελίξεις (όποιες κι αν είναι αυτές) να μην είναι τόσο μακριά...

Εμμανουηλίδης: «Κυρίαρχος η Λέσχη»

Ο γενικός γραμματέας της Λέσχης Φίλων Άρη Θόδωρος Εμμανουηλίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την απόφαση του Σταύρου Λαμπριάκου να εγγραφεί στην Λέσχη. Μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Ήταν μια σημαντική μέρα για τη Λέσχη και τον ίδιο τον αθλητή, από δική του πρωτοβουλία ήθελε να γραφτεί στην Λέσχη φίλων Άρη. Έκρινε ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Στο ποδοσφαιριστή δώσαμε μια φανέλα που στο πίσω μέρος αναγράφεται το νούμερο 5.000 και στο μπροστινό μέρος αναγράφει: «αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια». Μέλη είναι επίσης ο Ευθύμης Κουλουχέρης και ο Κρίστι Βανγκέλι. Η Λέσχη είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στον Άρη, όλοι την αγκαλιάζουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο κύριος Ζήνδρος είναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης. Είμαστε κοντά στους βετεράνους και αυτοί κοντά στον σύλλογο».

Ανακοίνωση-απάντηση του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαίριστών ΠΑΟΚ

Aνακοίνωση απάντηση στις δηλώσεις του Αχιλλέα Ασλανίδη, που ειχαν γινει σε τηλεοπτική εκπομπή εξέδωσε ο Σύνδεσμος Βετεράνων ΠΑΟΚ, την οποία και παραθέτουμε αυτούσια:
«Τις τελευταίες μέρες διατυπώθηκαν δημόσια απόψεις, αναφορικά με την γνησιότητα τίτλων που κατέκτησε η ομάδα μας.
Άσχετα με το αν αυτές οι απόψεις, διατυπώθηκαν σωστά ή λάθος ή ακόμη ερμηνεύτηκαν με τον Α’ ή Β’ τρόπο, η καταγεγραμμένη ποδοσφαιρική ιστορία λέει ξεκάθαρα τα εξής:

1.Όλοι οι τίτλοι του ΠΑΟΚ κατακτήθηκαν επάξια.

2. Στην διάρκεια της ιστορικής διαδρομής του ΠΑΟΚ, κατά γενική ομολογία, άξιζε να έχει κατακτήσει και άλλους τίτλους.

3. Ήταν και είναι αποδεκτό από το πανελλήνιο, ότι ειδικότερα η ομάδα του ΠΑΟΚ, της δεκαετίας του ’70, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχει παιχθεί στα ελληνικά γήπεδα!

Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Παράλληλα, όμως, ο καθένας μας κρίνεται από τα λόγια και τις πράξεις του.»

Κοντρέρας: «Θέλω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ»

Κοντρέρας: «Θέλω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ»

Ο Πάμπλο Κοντρέρας μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τη νίκη επί της Λάρισας και όχι μόνο. Μεταξύ των άλλων ο Χιλιανός αμυντικός του ΠΑΟΚ ανέφερε:

- Είμαι χαρούμενος για τη νίκη επί της Λάρισας, γιατί ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν δύσκολο αντίπαλο. Όλοι περιμένουμε να βελτιωθούμε ενόψει του επόμενου αγώνα, που είναι επίσης δύσκολος και θα πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό.

- Στο ποδόσφαιρο το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Πρέπει βέβαια να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο γιατί ο κόσμος το περιμένει. Δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο με τη Λάρισα, αλλά ελπίζω να παίξουμε καλύτερα στη συνέχεια.

- Όπως ήταν η ομάδα με τους τραυματισμούς στον αγώνα με τον Ηρακλή, αναγκάστηκα να παίξω κι επιθετικός. Κάνω ότι μου ζητήσει ο προπονητής, αν μου ζητηθεί ακόμη και τερματοφύλακας θα παίξω.

- Νιώθω την τεράστια αγάπη του κόσμου, το νιώθουν και οι συμπαίκτες μου. Νιώθω ταυτισμένος με την ομάδα και τον κόσμο και είναι κάτι που το εισπράττει και η οικογένεια μου.

- Μέχρι το 2012 έχω συμβόλαιο και θα μείνω εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος, δεν μετανιώνω για τίποτα και θα ήθελα να μείνω εδώ. Και σε άλλα μέρη έχω νιώσει αγαπητός, αλλά δεν έχω νιώσει τόσο αγαπητός όσο εδώ στον ΠΑΟΚ.

- Ο μικρός μου γιος πηγαίνει σε ελληνικό κολέγιο και έτσι σιγά – σιγά μαθαίνω λίγα ελληνικά.

- Σε προσωπικό επίπεδο θέλω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ.

- Μακάρι η Χιλή και η Ελλάδα να περάσουν στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Κάθε ομάδα που παίζει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο αξίζει το σεβασμό όλων.

- Δεν σκέφτομαι το κλείσιμο της καριέρας μου, γιατί κανένα δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί. Εύχομαι και μετά το 2012 να μπορώ να παίξω στον πάγκο.

Σαρλής: «Να λυθεί το πρόβλημα με την αστυνόμευση»


Τα μέλος του ΤΑΚ Ηρακλής Μάκης Σαρλής μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Ρέμο και για τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο του Ηρακλή. Μεταξύ των άλλων ανέφερε:

- Υπάρχει μεγάλο χάσμα, πρέπει ο πρόεδρος να λύσει άμεσα το θέμα με τους αστυνομικούς. Πως μπορούν κάποιοι να δικαιολογήσουν τόσες πολλές διμοιρίες στην θύρα του Ηρακλή, είναι ανεπίτρεπτο αυτό που γίνεται. Δεν γίνεται σε κανένα άλλο γήπεδο. Ενοχλούμαστε που περνάμε τόσους πολλούς ελέγχους, ζητήσαμε από την ΠΑΕ να παρέμβει και δεν έγινε τίποτα. Έχει ενοχληθεί όλος ο κόσμος του Ηρακλή και πρέπει να λυθεί αυτό το πρόβλημα.

- Τα παραρτήματα της «Αυτόνομης Θύρα 10» είναι πάνω από 12, αλλά αναπτύσσονται και θα γίνουν κι άλλα. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από το οπαδικό κίνημα. Κρατάνε τον κόσμο ζεστό, χωρίς λόγο, αφού η ομάδα ποδοσφαίρου δεν έχει επιτυχίες.

- Διαπίστωσα ότι είναι δύσκολο να μείνει ο Ρέμος. Δεν είναι ευτυχισμένος με τον κόσμο, έχει σπάσει ένας κρίκος. Κάποιοι γύρω του τον εκθέτουν. Επιμένει ο Ρέμος ότι έτσι θα πορευτούμε, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι μακριά ο πρόεδρος και λείπει αυτή η επικοινωνία που κάποιοι θα ήθελαν να έχουν. Αν μας έλεγε ότι εγκλωβίστηκε και δεν μπορεί να μείνει, θα του λέγαμε θα σε σώσουμε. Με τις πορείες και τις καταλήψεις τότε κάποιοι ξύπνησαν, αλλά δεν υπάρχει λόγος να φτάσουμε και πάλι σε αυτό το σημείο. Ο Αντώνης είναι της οικογένειας και είναι λυπηρό να αφήσει να φτάσει η ομάδα σε αυτό το σημείο.

Τρίβει τα χέρια του ο Κούπερ


O Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου... Οι "κίτρινοι" με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής στη Λιβαδειά, η οποία "έσπασε" μία κακοδαιμονία επτά αγωνιστικών, υποδέχονται στον Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο (12/12, 16.45), στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Τα νέα από το μέτωπο των τραυματιών είναι ευχάριστα και πληθαίνουν οι λύσεις για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Οι ιατρικές εκτιμήσεις του επικεφαλής του τιμ Βαγγέλη Πανταζή χαροποίησαν τον Αργεντίνο τεχνικό, ο οποίος μπορεί να δουλέψει ακόμη καλύτερα και να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά και ικανά ονόματα για την επόμενη αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Σεμπαστιάν Αμπρέου είχε μπει στο πρόγραμμα από τη Δευτέρα και ήταν η σειρά του Κριστιάν Νασούτι. Το αρχικό τεστ ήταν θετικό και σκόρπισε τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα. Σε περίπτωση που δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, τότε είναι καθαρά θέμα προπονητή να τους συμπεριλάβει στην αποστολή. Μέχρι την ώρα του αγώνα θα είναι απολύτως έτοιμοι από άποψη φυσικής κατάστασης.

Στις επιστροφές πρέπει να συμπεριληφθεί και η περίπτωση του Ρομπέρζ. Ο Γάλλος αμυντικός έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και εάν όλα εξελιχτούν ομαλά θα θέσει και αυτός υποψηφιότητα για συμμετοχή στους ετοιμοπόλεμους.
Το μοναδικό πρόβλημα που προέκυψε τελευταία έχει να κάνει με τον Κρίστι Βανγκέλι. Ο Αλβανός αμυντικός είχε ενοχλήσεις στο γόνατο, αποχώρησε από την προπόνηση αλλά, όπως προβλέφθηκε, με την κατάλληλη θεραπεία θα πάρει κανονικά τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας. Την Τετάρτη μάλιστα επανήλθε κανονικά στο πρόγραμμα.

Οι μόνοι, που δεν υπολογίζονται είναι ο τραυματίας Νάτσο Γκαρσία(που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και σύντομα μπαίνει πιο δυνατά) και ο τιμωρημένος Αράνο(εκτίει την τελευταία αγωνιστική).

Με την πρώτη ομάδα προπονήθηκαν και οι Κατίδης, Γραικός. Μάλιστα ο τεχνικός της ομάδας έχει ζητήσει καθημερινά να δίνουν το παρών ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ21. Την Πέμπτη στο πρόγραμμα υπάρχει μία πρωινή προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου.

Μετατρέπουν την Καβάλα σε Τούμπα...


Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λειβαδιάς Οι ΠΑΟΚτσήδες μετακομίζουν. Από την Τούμπα, πάνε Καβάλα και την μετατρέπουν σε Τούμπα. Αυτή είναι μια πρόχειρη εκτίμηση για την εκδρομή του ΠΑΟΚ στην Καβάλα ενόψει του αγώνα των δύο ομάδων αφού πρόκειται για την πολυπληθέστερη των τελευταίων ετών.

Στη σύσκεψη που έγινε την Τρίτη (8/12) για τα μέτρα ασφαλείας, η ΠΑΕ Καβάλα επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να δώσει έναν πολύ αριθμό εισιτηρίων. Ήδη, από σήμερα (9/12) και από τις 10.00 διατίθενται από τα εκδοτήρια της Τούμπας τέσσερις χιλιάδες εισιτήρια των 25 ευρώ. Αν εξαντληθούν, κάτι που είναι και το πιο φυσιολογικό, η ΠΑΕ Καβάλα έχει έτοιμα άλλα 2.2000 προς διάθεση (των 30 ευρώ το καθένα).

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι θα υπάρχουν αρκετοί ακόμη που θα σπέυσουν από τις γύρω περιοχές της Καβάλας και θα προμηθευτούν εισιτήρια από τα εκδοτήρια του γηπέδου «Ανθή Καραγιάννη», τότε το απόγευμα της Κυριακής, δεν αποκλείεται να υπάρχουν ακόμη και� δέκα χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες. Που σημαίνει ότι το γήπεδο θα μετατραπεί σε Τούμπα. Κατά συνέπεια είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί εντός έδρας�

  • Επίσης, η ΠΑΕ Εργοτέλης συμφώνησε για τη χορήγηση εισιτηρίων στο ματς της μεθεπόμενης αγωνιστικής στο Παγκρήτιο. Ο τελικός αριθμός θα γίνει γνωστός στην σύσκεψη της επόμενης εβδομάδας.

  • Η ώρα για να μιλήσει ο Ζήσης Βρύζας φτάνει μετά από δύο μήνες ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το μεσημέρι της Πέμπτης (10/12, 13:00) θα παραθέσει την πρώτη του συνέντευξη Τύπου με απολογιστικό χαρακτήρα.

    Αναμένεται να γίνει ένας οικονομικός απολογισμός και αναφορά σε σημαντικά ζητήματα, όπως οι μεταγραφές, η πορεία της ομάδας, το αθλητικό κέντρο, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και οι όποιες διοικητικές εξελίξεις μπορεί να υπάρχουν μετά την παραίτηση του Ανδρέα Μανδρίνου, η παραίτηση του κ. Βιολίδη από το ΔΣ του ΑΣ ΠΑΟΚ.

    Φυσικά θα γίνει λόγος για την προσθήκη του Σέρτζιο Κονσεϊσάο και την ανάληψη καθηκόντων τεχνικού διευθυντή

    Ακόμη, ένα θέμα που ήρθε προσφάτως στην επιφάνεια, έχει να κάνει με την ανανέωση του συμβολαίου του Βιερίνια.

  • Ασκήσεις τακτικής περιελάμβανε το πρόγραμμα της σημερινής προπόνησης, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής. Από το κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης απουσίαζαν τρεις ποδοσφαιριστές.

    Ο Μουσλίμοβιτς, λόγω μιας κάκωσης στο γόνατο, που θα τον υποχρεώσει να ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπείας για τις επόμενες 2-3 ημέρες. Ο Γιώργος Φωτάκης με πρόβλημα οσφυαλγίας που επίσης θα ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπείας για τις επόμενες 2-3 ημέρες και ο Φιλομένο που συνεχίζει να προπονείται με ατομικό πρόγραμμα.

    Κατά συνέπεια ο Φωτάκης δεν θα είναι παρών στον αγώνα της Καβάλας.
  • Το αντίο του τεν Κάτε, η "πρώτη" του Νιόπλια


    Ο Αναστασίου συνομιλεί με τον Τεν Κάτε Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Νιόπλιας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Δεν έκρυψε την έκπληξή του για το γεγονός ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ενώ έθεσε ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Παράλληλα, αποκάλυψε το όνειρό του που δεν είναι άλλο από έναν ευρωπαϊκό τελικό! «Ήταν ένα πολύ καλό νέο, δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση. Πιστεύω στο υλικό, ξέρω την ιστορία της ομάδας, γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που χρειάζομαι είναι ένα καλό ξεκίνημα. Είμαι νέος, αλλά είμαι φιλόδοξος. Έχω όνειρα. Θα ήθελα όπως πήρα πρωτάθλημα σαν παίκτης, να πάρω και σαν προπονητής. Κι όπως συμμετείχα σαν προπονητής σε έναν τελικό Ευρώπης (σ.σ. ως προπονητής της εθνικής Νέων), θέλω να το καταφέρω και με τον Παναθηναϊκό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΠΟ, τον κύριο Γκαγκάτση που με διάλεξε και τον κύριο Πιλάβιο που με στήριξε μέχρι εκεί που δεν παίρνει», επισήμανε ο νεαρός τεχνικός.

    Δηλώσεις έκανε και ο Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος όμως ήταν λακωνικός. Γιατί όπως τόνισε χρειάζονται λίγα λόγια και πολύ δουλειά: «Χάρηκα πάρα πολύ που επιστρέφω στον Παναθηναϊκό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Λίγα λόγια και πολλή δουλειά».
    Την παρουσίαση του νέου τεχνικού τιμ στους ποδοσφαιριστές, έκανε ο Νικόλας Πατέρας.

    Οι ευχές του Τεν Κάτε

    Στην Παιανία βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης όλοι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της προπόνησης. Ο λόγος ήταν πως όπως είχαν ειδοποιηθεί, ήθελε να τους χαιρετήσει ο τέως πλέον προπονητής τους, Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός ευχήθηκε στους «πράσινους» καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα, ενώ επισήμανε την πίστη του στις δυνατότητας της ομάδας καθώς και στον καθένα ξεχωριστά. «Γνωρίζετε όλοι φυσικά πως από σήμερα δεν θα δουλεύουμε πλέον μαζί. Συνεργαστήκαμε για αρκετό καιρό. Περάσαμε δύσκολες στιγμές είναι η αλήθεια, αλλά συνεργαστήκαμε καλά νομίζω. Όλοι σας είστε πολύ καλοί παίκτες. Πιστεύω πολύ σε εσάς και γενικά νομίζω ότι η ομάδα διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ. Μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας. Βάλαμε παρέα τις βάσεις για κάτι καλό. Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία», ήταν τα λόγια του Ολλανδού.

    Χάνει Νιάνγκ η Μαρσέιγ

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/234d97411ae3d5b05b13bebd395423e3_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Χωρίς τον Μαμαντού Νιάνγκ θα πορευτεί για τον επόμενο ενάμιση μήνα η Μαρσέιγ. Ο αρχηγός της γαλλικής ομάδας τραυματίστηκε στο ματς με την Ρεάλ και όπως ανακοινώθηκε, θα μείνει εκτός για περίπου έξι εβδομάδες.

    «Χάσαμε τον Μαμαντού για αρκετές εβδομάδες», δήλωσε σχετικά ο Ντιντιέ Ντεσάμπ που είδε τον Νιάνγκ να τραυματίζεται στην φάση του πέναλτι που κέρδισε η Μαρσέιγ στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα, ο τραυματισμός του επιθετικού των Μασσαλών φάνηκε ιδιαίτερα σοβαρός καθώς δεν μπορούσε καν να σηκωθεί από το έδαφος. Τελικά, σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου, ο Νιάνγκ τραυματίστηκε στην κλείδα και θα μείνει στα «πιτς» για ενάμιση μήνα.

    Η «Χρυσή Μπάλα» στην Λουτσιάνα

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fdf3ce13d6c59e8ad0bb589720041812_L.jpg?1260356896?1260356896?1260356896

    Ο Λιονέλ Μέσι πήρε την «Χρυσή Μπάλα» αλλά και μια συμπατριώτισσα του πήρε έναν εξίσου σημαντικό τίτλο. Η Λουτσιάνα Σαλαζάρ αναδείχτηκε «Golden Rose Ball» από ισπανική εφημερίδα.

    Η Αργεντίνα πρώην ερωμένη του Χιλιανού επιθετικού Μαρσέλο Σάλας ήταν η νικήτρια του δεύτερου διαγωνισμού «Golden Rose Ball» της εφημερίδας Sport. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 290.000 αναγνώστες (40.000 περισσότεροι από πέρσι) και η Λουτσιάνα διαδέχτηκε την Τζέσικα Σίρια που ήταν η περσινή νικήτρια. Πίσω από την Σαλαζάρ βρέθηκε η Άμπελ Κλάνσι, σύντροφος του Πίτερ Κράουτς ενώ τρίτη ήταν η Νερέιδα Γκαγιάρδο.

    Η Nova πήρε την Πρέμιερ Λιγκ!!!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ad808b81db3543e4bd22928ec9f37e9d_L.jpg?1260362387?1260362387?1260362387

    Η Nova απέκτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Πρέμιερ Λιγκ για την τριετία 2010-13! Το ποσό που θα πληρώσει το συνδρομητικό είναι, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κοντά στα 25 εκ. ευρώ για την τριετία...

    Η Nova όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, κέρδισε τη μάχη απ' τον ΟΤΕ. Οι προσφορές για τον β' γύρο του διαγωνισμού κατατέθηκαν από ΟΤΕ και Nova στις 2.00 σήμερα το μεσημέρι και οι Άγγλοι δεν άργησαν να πάρουν τις αποφάσεις τους. Το αγγλικό Πρωτάθλημα είναι κατά πολλούς το κορυφαίο στην Ευρώπη και στη Nova δεν ήθελαν με τίποτα να το χάσουν απ' την στιγμή που έχουν ήδη χάσει Πριμέρα Ντιβιζιόν και Μπουντεσλίγκα.

    Υπογράφουν...

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/241da511be9cffe9d8d3fad3dc22cd2f_L.jpg?1260356404?1260356404?1260356404Η μεγάλη ημέρα για την ΑΕΚ έφτασε. Με τα νέα δεδομένα οι Νοτιάς και Κοζώνης αναμένεται το αργότερο μέχρι την Πέμπτη να υπογράψουν το προσύμφωνο της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.Όπως επιβεβαιώνεται, η πλευρά Κοζώνη κατέθεσε τις απαραίτητες εγγυήσεις στον μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ. Εφόσον τελικά μπουν οι υπογραφές, οι ορκωτοί λογιστές θα αρχίσουν τον έλεγχο για το οικονομικό άνοιγμα στην ΠΑΕ και η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί αν αυτό δεν ξεπερνά τα 32,4 εκατ. ευρώ.

    Επίσης, ένα άλλο θέμα που θα προσπαθήσουν να βρουν λύση είναι και η χρρηματοδότηση της ομάδας μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, όταν και θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα καταστήσει αφεντικό στην ΠΑΕ τον Χαράλαμπο Κοζώνη.

    Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (9/12) στο Λονδίνο για προσωπικές τους υποθέσεις. Η επιστροφή του Νοτιά από το Λονδίνο αναμένεται την Πέμπτη (10/12), όποτε και θα πέσουν οι υπογραφές για το προσύμφωνο.

    Συνεχίζεται η κατάληψη

    Συνεχίζεται από την Τρίτη (8/12) μέχρι αυτή την ώρα η κατάληψη στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι από οπαδούς που διαμαρτύρονται για τα όσα συμβαίνουν στα διοικητικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, οι οπαδοί του δικεφάλου φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν κανονικά την κατάληψη μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους που είναι να συναντήσουν τον Νίκο Νοτιά.

    Χειρουργείο την Κυριακή για Μπουφόν

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/cdd72a4496ae8e7693b3ea69bacad1a5_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Δεν αναβάλλεται το χειρουργείο για τον Τζίτζι Μπουφόν και την Κυριακή ο γκολκίπερ της Γιουβέντους θα υποβληθεί σε επέμβαση στην επιγονατίδα. Η επιστροφή του είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιανουαρίου.


    Ο νέος τραυματισμός του Μπουφόν δεν αναβάλλει το χειρουργείο και η ρήξη επιγονατίδας μόνο με επέμβαση θα ξεπεραστεί. Την Κυριακή ο γκολκίπερ της Γιουβέντους θα υποβληθεί σε εγχείρηση και θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για πέντε εβδομάδες. Ο Ιταλός πορτιέρο θα χάσει τα ματς με Κατάνια, Πάρμα, Μίλαν, Κιέβο και θα επιστρέψει στις 24 Ιανουαρίου στο ματς με τη Ρόμα.

    Ο Σπάθας στο Καυτατζόγλειο, ο Κάκος στην Καβάλα, ο Λαμπρόπουλος στο «Βικελίδης»

    Ο Ηλίας Σπάθας του συνδέσμου διαιτητών Πειραιά, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Καυτανζογλείου, ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 14ης ημέρας για τη Σούπερ Λίγκα. Συνοπτικά οι διαιτητές της 14ης αγωνιστικής είναι οι εξής:

    Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

    16:45 Ζωσιμάδες ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης

    Διαιτητής: Καλόπουλος Δημήτριος (Μακεδονίας)

    19:00 Καυτανζόγλειο Ηρακλής-Παναθηναϊκός

    Διαιτητής: Σπάθας Ηλίας (Πειραιώς)

    16:45 Κλεάνθη Βικελίδη Αρης-Αστέρας Τρίπολης

    Διαιτητής: Λαμπρόπουλος Μάριος (Ηλείας)

    Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

    16:45 Καβάλας-Καραγιάννη Καβάλα-ΠΑΟΚ

    Διαιτητής: Κάκος Αναστάσιος (Κέρκυρας)

    14:30 Αλκαζάρ Λάρισα-Πανιώνιος

    Διαιτητής: Δαλούκας Γεώργιος (Θεσσαλίας)

    14:30 Περιστερίου Ατρόμητος-Ξάνθη

    Διαιτητής: Τσινιάρης Μιχαήλ (Αθηνών)

    19:00 ΟΑΚΑ ΑΕΚ-Λεβαδειακός

    Διαιτητής: Ντάκος Μιχαήλ (Ξάνθης)

    16:45 Καραϊσκάκη Ολυμπιακός-Πανθρακικός

    Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)

    Έτοιμοι Ντιέ και Ηλιάδης

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0b594f276f7f47fec5aa4da450810756_L.jpg?1260353206?1260353206?1260353206

    Στις υπηρεσίες των Σερζ Ντιέ και Στέλιο Ηλιάδη υπολογίζει ο τεχνικός του Ηρακλή Σάββας Κωφίδης, καθώς αποθεραπεύτηκαν από τους τραυματισμούς τους.

    Μόνο «ευχάριστα» νέα είχε να δώσει στον προπονητή του Ηρακλή Σάββα Κωφίδη η προετοιμασία της Τετάρτης, αφού ο νεαρός τεχνικός είδε τους Ντιέ και Ηλιάδη να λαμβάνουν κανονικά μέρος στο ομαδικό πρόγραμμα και να θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα να ξεκινήσουν στη βασική ενδεκάδα του «Γηραιού στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

    Ο Αφρικανός μέσος δεν ένιωσε το παραμικρό πρόβλημα κατά τη διάρκεια του οικογενειακού διπλού και έδειξε ότι είναι πανέτοιμος, ενόψει Παναθηναϊκού.

    Όσον αφορά τον Στέλιο Ηλιάδη, οι ενοχλήσεις που ένιωθε στο γόνατο υποχώρησαν τελείως και πλέον βρίσκεται και αυτός στη διάθεση του Κωφίδη για το ματς με τους «πράσινους».

    Τέλος, σε ειδικό πρόγραμμα συνέχισαν οι Λέκι, Μιλάνο και Πιλότο οι οποίοι, δεν υπολογίζονται για τον αγώνα με το «τριφύλλι»

    Ο κατακτητής… ταβερνιάρης!

    http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_DreFoRGe6M.jpg

    Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΒΕΝΓΚΕΡ. «ΠΟΙΟΣ ΑΡΣΕΝ;» ΕΛΕΓΑΝ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ «ΚΛΟΥΖΟ» ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ… ΕΡΗΜΙΤΗΣ.-

    «Κλουζό» ή «Windows»... Όπως κι αν τον αποκαλέσει κανείς, πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο τεχνικό των τελευταίων ετών στην Πρέμιερ Λιγκ και τον πιο επιτυχημένο ξένο προπονητή όλων των ετών.

    Όσο κι αν το σουλούπι του δε γεμίζει σε κανέναν το μάτι, όσο κι αν οι Άγγλοι τον αντιμετώπισαν με δυσπιστία, το ρεκόρ του τα λέει όλα. Ο Αρσέν Βενγκέρ πανηγύρισε πολλούς τίτλους και οι Άγγλοι τον προσκυνούν!

    Κανείς δε μπορούσε να φανταστεί πριν από 12 χρόνια ότι ο άγνωστος Αλσατός θα γινόταν ο ακρογωνιαίος λίθος για την επιστροφή των «κανονιέρηδων» στην κορυφή της Αγγλίας. Το μεγάλο όνειρο του Αρσέν Βενγκέρ, ωστόσο, είναι άλλο... «Αν δεν κερδίσεις το «μεγάλο», δεν έχει κερδίσει τίποτα» λέει ο 60χρονος τεχνικός, που πασχίζει να δει την ομάδα του να κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ.

    Ταβερνιάρης

    Ο Αρσέν Βενγκέρ γεννήθηκε στο Στρασβούργο στις 22 Σεπτεμβρίου του 1949. Ο πατέρας του, Αλφόνς και η μητέρα του, Λουίς, ακόμα διατηρούν τον «Χρυσό Σταυρό», το εστιατόριο στο Ντουντενχάιμ όπου γεννήθηκε ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλφόνς πουλούσε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, αλλά η μητέρα του διεύθυνε το εστιατόριο που είχαν ανοίξει μαζί από νεαρή ηλικία.

    Μέχρι να ενηλικιωθεί, ο 60χρονος τεχνικός περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του εκεί. Εξοικειώθηκε με τους μεθυσμένους πελάτες, τους απαιτητικούς χαρακτήρες και την έννοια της «δουλειάς» από μικρή ηλικία.

    Η μεγάλη του αγάπη, ωστόσο, ήταν το ποδόσφαιρο αφού στο μικρό χωριό δεν υπήρχαν πολλά πράγματα να κάνει. Ο Βενγκέρ περίμενε να τελειώσει το μάθημα στο σχολείο για να πάει στο τοπικό γήπεδο με τους φίλους του και να παίξει μέχρι αργά το βράδυ. Η εγκληματικότητα ήταν άγνωστη λέξη, οι γείτονες πρόσεχαν όλα τα παιδιά είτε ήταν τα δικά τους, είτε όχι.

    Τόσο βαρετή ήταν η ζωή των νέων στο Ντουντενχάιμ, που όταν δεν έπαιζαν ποδόσφαιρο κάθονταν στην άκρη του δρόμου και μετρούσαν πόσα Σιτροέν ή Ρενό περνούσαν!

    Το σχολείο δεν το εγκατέλειψε ποτέ – παρά την αγάπη του για το ποδόσφαιρο – και θεωρείται ένας από τους πιο μορφωμένους τεχνικούς, αφού έχει πτυχίο οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, από το οποίο αποφοίτησε το 1974.

    Μέτριος μέσος

    Ο Αλσατός τεχνικός ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο σαν παίκτης σε διάφορες ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής, η οποία ζει για το άθλημα. Έπαιξε ερασιτεχνικά σαν αμυντικός και στη συνέχεια σα μέσος για την ομάδα του χωριού του, την Ντουντενχάιμ.

    Στα 18 του χρόνια κλήθηκε να αντιμετωπίσει την εφηβική ομάδα της γειτονικής Μούτζιγκ, στην οποία προπονητής ήταν ο Μαξ Χιλντ. Ο τελευταίος εντυπωσιάστηκε από την παρουσία του ψιλόλιγνου παιδιού που κυριαρχούσε στη μεσαία γραμμή και αποφάσισε να τον πάρει στην ομάδα του την επόμενη περίοδο. Η Μούτζιγκ έπαιζε στη Γ’ κατηγορία και η ευκαιρία για το νεαρό Βενγκέρ δεν έπρεπε να πάει χαμένη.

    Μέχρι το 1978 είχε περάσει, επίσης, από τις Μαλχάους και Βόμπαν αλλά έπρεπε να γίνει 28 χρονών για να μπορέσει να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Εκείνη τη χρονιά κατέληξε στο Στρασβούργο, με το οποίο κατέκτησε την επόμενη σεζόν τον τίτλο αλλά έχοντας μόλις τρεις συμμετοχές σε όλη τη σεζόν!

    Στην προπονητική

    Για έναν ακόμα χρόνο παρέμεινε στην ομάδα και το 1981 πήρε το δίπλωμα προπονητή. Ανέλαβε αμέσως την εφηβική ομάδα του Στρασβούργου, αλλά το 1983 του προτάθηκε να γίνει βοηθός προπονητή στις Κάνες. Την επόμενη περίοδο αναλαμβάνει σαν πρώτος προπονητής τα ηνία της Νανσί, αλλά το ντεμπούτο του συνοδεύεται από τον υποβιβασμό της ομάδας.

    Το 1987 έρχεται η μεγάλη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας στη Μονακό. Πήρε το 1988 το πρωτάθλημα και το βραβείο του «Τεχνικού της Χρονιάς», ενώ τα επόμενα χρόνια δεν έπεσε κάτω από την τρίτη θέση της βαθμολογίας, έφτασε μία φορά στα προημιτελικά και δύο στα ημιτελικά του κυπέλλου Πρωταθλητριών, πήρε δύο φορές το κύπελλο Γαλλίας και έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Κυπέλλούχων.

    Το 1994 του προσφέρθηκε η θέση του τεχνικού της εθνικής Γαλλίας, αλλά και αυτή στον πάγκο της Μπάγερν. Τις απέρριψε εξαιτίας των υποχρεώσεών του με τη Μονακό, αλλά το πλήρωσε με... απόλυση έπειτα από μερικές εβδομάδες επειδή η ομάδα τερμάτισε ένατη!

    Τότε γνώρισε το γιαπωνέζικο ποδόσφαιρο, αφού δέχτηκε πρόταση να αναλάβει τη Γκράμπους Έιτ. Αυτή ήταν εύκολη δουλειά, αφού η ομάδα είχε πολύ καλούς παίκτες – μεταξύ των οποίων τον Γκάρι Λίνεκερ – και κατέκτησε το κύπελλο και το σούπερ καπ της χώρας, ενώ η ομάδα του τερμάτισε δεύτερη στα ισάριθμα χρόνια που είχε τον Βενγκέρ στον πάγκο της. Αλλά, οι φιλοδοξίες του έφταναν πιο μακριά και ξαφνικά ήρθε η πρόταση από την Άρσεναλ...

    «Ποιος Αρσέν;»

    Αυτή ήταν η ερώτηση της «Evening Standard» όταν η Άρσεναλ ανακοίνωσε την πρόσληψη του αλσατού τεχνικού! Πριν ακόμα οι Άγγλοι δουν για πρώτη φορά το πρόσωπό του, οι εφημερίδες άρχισαν να ψαχουλεύουν την προσωπική του ζωή και κατέληξαν σε ιστορίες σεξουαλικού περιεχομένου, που ενέπλεκαν όχι μόνο τις «ορέξεις» του για γυναίκες και άντρες, αλλά ακόμα και για παιδιά!

    Η πρώτη συμβουλή του διοικητικού συμβουλίου της Άρσεναλ ήταν απλή: «Εδώ δεν μπορείς να μηνύσεις τις εφημερίδες, οπότε συμβιβάσου με αυτά που γράφουν». Ο Βενγκέρ ήταν από φυσικού του χαμηλών τόνων και άνθρωπος που αποφεύγει τις αντιπαραθέσεις και αποφάσισε να ακολουθήσει αυτή τη συμβουλή.

    Ωστόσο, το ενδιαφέρον γύρω από το πρόσωπό του συνεχώς αυξανόταν αφού κανείς δεν ήξερε ποιος πραγματικά είναι... Το όνομά του είχε έρθει στο προσκήνιο μετά από εκείνα του Τέρι Βέναμπλς και του Γιόχαν Κρόιφ σαν υποψήφιοι να αναλάβουν τη θέση του Μπρους Ρίοχ και όπως λέει ο τότε αρχηγός, Τόνι Άνταμς, «φυσικά αποκτήσαμε τον πιο άγνωστο απ’ όλους»!

    Ο Άνταμς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έμαθε ότι ο Βενγκέρ ήταν ο νέος προπονητής: «Με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος από τη Νέα Υόρκη και μου είπε: «Ακούω ότι γίνεται ντόρος για το νέο τεχνικό. Θα είναι ο Βενγκέρ, είναι καλός άνθρωπος, θα βοηθήσει και θέλω να συγκρατήσεις τους συμπαίκτες σου. Μην ακούτε τις εφημερίδες». Η πρώτη μας επαφή με το νέο τεχνικό έγινε μέσω δορυφορικής σύνδεσης με το βίντεο γουόλ του «Χάιμπουρι» δύο εβδομάδες πριν έρθει στο Λονδίνο. Όπως ο τελευταίος οπαδός, έτσι κι εγώ δεν ήξερα ποιος είναι.

    Όταν για πρώτη φορά ήρθε στο γήπεδο, δεν τον πήρε χαμπάρι κανείς. Τον βρήκαμε μπροστά μας στα αποδυτήρια. Όταν μαζεύτηκε η ομάδα, χαζεύαμε αυτόν τον αδύνατο τύπο. Μόνο για προπονητής δεν έμοιαζε».

    Κλουζό

    Ο Βενγκέρ άλλαξε σε χρόνο ρεκόρ πολλά πράγματα στην Άρσεναλ. Κανείς δεν περίμενε κάτι το ιδιαίτερο με εκείνον στον πάγκο και το γεγονός αυτό τον βοήθησε να περάσει απαρατήρητος για ένα διάστημα. Οι παίκτες, όμως, άρχισαν να κάνουν πλάκα με το παρουσιαστικό του και του κόλλησαν δύο παρατσούκλια: στην αρχή το «Κλουζό» από τον διάσημο επιθεωρητή του «Ροζ Πάνθηρα» και έπειτα το «Windows» από τα γυαλιά που φορούσε!

    Ο Τόνι Άνταμς ήταν ο πρώτος που «περιέλαβε» ο Βενγκέρ, με τελικό προορισμό την κλινική απεξάρτησης από το αλκοόλ! Το πρώτο πράγμα που έκανε ο 60χρονος τεχνικός ήταν να αλλάξει το διαιτολόγιο της ομάδας, αφού διαπίστωσε ότι τα αγγλικά φαγητά είχαν μεγάλες δόσεις ζάχαρης και κρέας, αλλά ελάχιστα λαχανικά.

    Η παραδοσιακή μπριζόλα με πατάτες πριν τα ματς αντικαταστάθηκε από το κοτόπουλο ή το ψάρι, σύμφωνα με τα όσα έμαθε στην Ιαπωνία ο Βενγκέρ που εξήγησε: «Εκεί φημίζονται για τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, αλλά ζουν περισσότερο από κάθε άλλο άνθρωπο. Τρώνε λαχανικά, ψάρια και ρύζι γι’ αυτό δεν υπάρχουν χοντροί άνθρωποι, τουλάχιστον στις μεγάλες ηλικίες».

    Προγραμματίζει τα πάντα στις προπονήσεις και όταν λέει ότι «κάνουμε 30 δευτερόλεπτα σπριντ» εννοεί 30 δευτερόλεπτα. Ούτε ένα περισσότερο, ούτε ένα λιγότερο...

    Ερημίτης

    Ο Αρσέν Βενγκέρ δε ζει στο Λονδίνο! Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο ίδιος όταν τον ρωτούν πως περνάει στην πρωτεύουσα της Αγγλίας: «Που είναι το Λονδίνο; Δεν ξέρω τίποτα άλλο εκτός από τη γειτονιά μου, το προπονητικό κέντρο και το γήπεδο». Ο Αλσατός τεχνικός φημίζεται για την ζωή ερημίτη που ακολουθεί.

    Όταν δεν έχει υποχρεώσεις με την ομάδα, κλείνεται στο σπίτι του και παρακολουθεί σε μία τεράστια οθόνη τηλεόρασης αγώνες, αγώνες, αγώνες, αγώνες! Μόνη του άλλη διασκέδαση είναι η οικογένειά του, ενώ ελάχιστες φορές επισκέπτεται την παμπ έξω από το «Χάιμπουρι» στην οποία συχνάζουν όλα τα μέλη της ομάδας και αυτό μόνο όταν έχει κερδίσει η Άρσεναλ. Σε αντίθετη περίπτωση, κάθεται στο γραφείο του και αναζητά τα αίτια της ήττας, όπως έκανε στα 53α γενέθλιά του όπου όλοι τον περίμεναν με μία τούρτα στην παμπ και εκείνος δεν εμφανίστηκε ποτέ!

    Είναι κλειστός χαρακτήρας και δεν εξωτερικεύει τα αισθήματά του. Έγραψε ένα σχετικό βιβλίο για τη γιαπωνέζικη αγορά με τον τίτλο «Shosha No Esprit», στο οποίο αναφέρει: «Πρέπει να καταπνίγω τα συναισθήματά μου σαν προπονητής. Προτεραιότητα έχουν τα συναισθήματα της ομάδας. Οι προσωπικές μου σκέψεις δεν πρέπει να επηρεάζουν τις αποφάσεις μου και έχω μάθει να ζω με αυτό».

    Έχει τιμηθεί με τον τίτλο του ΟΒΕ από τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2003 για την προσφορά του στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ενώ ο μεγάλος του αντίπαλος στους πάγκους, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τον αποκαλεί «καθηγητή».

    Λεονάρντο: "Να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας"


    Ο Λεονάρντο σε προσπάθειά του κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας Αισιόδοξος για την πρόκριση του Ολυμπιακού στους "16" τους Τσάμπιονς Λιγκ εμφανίστηκε ο Λεονάρντο με δηλώσεις στον Τύπο της χώρας του. Ο Βραζιλιάνος άσος των "ερυθρολεύκων" τόνισε παράλληλα ότι ο Ζίκο κάνει πολύ καλή δουλειά στους πρωταθλητές Ελλάδος.

    "Σεβόμαστε την Αρσεναλ που είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, αλλά παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε τη νίκη για να πάρουμε την πρόκριση και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε στο τέλος να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Εχω προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό. Θέλουμε να βελτιωθούμε. Το έχουμε κάνει με τον Ζίκο, ο οποίος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά από την ημέρα που έχει έρθει", είπε ο Λεονάρντο.

    «Έκλεισε» Σουάρεζ η Τσέλσι

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/826a4258201667c03506fed9b752af25_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Σε μία πολύ σημαντική μεταγραφή προέβη η Τσέλσι. Οι "μπλε" ήρθαν σε συμφωνία με τον Άγιαξ για την απόκτηση του μεγάλου του αστεριού, του διεθνή Ουρουγουανού επιθετικού, Λουίς Σουάρεζ.

    Όπως έκανε γνωστό ο μάνατζερ του 22χρονου στράικερ, Ντάνιελ Φονσέκα, οι δύο ομάδες έδωσαν τα χέρια και αυτό που απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή είναι κάποιες λεπτομέρειες. Ο Φονσέκα πάντως δεν έκανε γνωστό πόσο θα κοστίσει η μεταγραφή, αλλά αποκάλυψε ότι ο πελάτης του απέρριψε πρόταση της Τότεναμ για να μετακομίσει στο "Σταμφορντ Μπριτζ".

    Ο Σουάρεζ θεωρείται ο καλύτερος παίκτης που αγωνίζεται αυτή την στιγμή στην Eredivisie κι έχει σκοράρει πάνω από 20 γκολ σε κάθε μία από τις τρεις τελευταίες σεζόν με τον Άγιαξ.

    Φωτο Ημέρας

    Πόσο πιθανό είναι να φέρει ο Ολυμπιακός τα πάνω - κάτω στο μπάσκετ;

    «Στόχος ο πρωταθλητισμός»

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/dcf876edac40258197c1e609a0a34504_L.jpg?1260353894?1260353894?1260353894

    Συνέντευξη σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης παραχώρησε ο Κώστας Χαλκιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους του «Δικεφάλου» και την φετινή πορεία του συλλόγου στην Superleague.

    Ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μίλησε στον «SPORT 103FM», όπου είπε τα εξής:

    Με αφορμή την απόδοση της ομάδας στο παιχνίδι με Λάρισα:

    «Κάναμε ένα καλό πρώτο μισάωρο, αλλά από κει και πέρα δεν εκμεταλλευτήκαμε τις συνθήκες του παιχνιδιού. Απαιτείται να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας.
    Δεν πρέπει να μένουμε μόνο στο αποτέλεσμα. Προσπαθούμε εδώ και καιρό να αλλάξουμε νοοτροπία αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος για να χτίσεις μεγάλη ομάδα.. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια διότι έχουμε πολύ καλούς παίκτες και με δουλειά και αλλαγή νοοτροπίας θα πάμε πολύ καλύτερα.
    Το ποδόσφαιρο είναι και θέμα ψυχολογίας, Υπάρχει μια σταθερότητα στην ομάδα, έχουμε βελτιώσει πολλά στοιχεία όμως πάρα πολλά πράγματα δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη.
    Πρέπει να κρατάμε τα θετικά και να βελτιώνουμε τα αρνητικά κοιτώντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.
    Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε εύκολά. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μια ομάδα που «στέκεται» σε συγκεκριμένες επιτυχίες. Πρέπει να μπει στο γκρουπ των ισχυρών και να κάνει πρωταθλητισμό. Και αυτό το πιστεύει και η διοίκηση και η ομάδα και ο κόσμος.
    Είναι λογικό να έχει απαιτήσεις ο κόσμος γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους για να φτάσει η ομάδα εκεί που πρέπει να φτάσει».

    Για το προσεχές παιχνίδι με την Καβάλα:

    «Η Καβάλα πραγματοποιεί μέχρι στιγμής μια πολύ καλή πορεία και παλεύει όλα τα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας. Εμείς πάμε για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και είναι πολύ θετικό που θα έχουμε στο πλευρό μας τον κόσμο μας. Είναι όμως ένα παιχνίδι με παγίδες και θέλει προσοχή».

    Ερωτηθείς για το ποιος είναι ο φετινός στόχος του Δικεφάλου ο Χαλκιάς απάντησε:

    «Από την πρώτη μέρα της παρουσίας μου στην ομάδα είπα ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Να γίνει μια ισχυρή ομάδα σε όλους τους τομείς. Πρέπει να βάζουμε υψηλούς στόχους, φέτος δεν κάναμε καλό ξεκίνημα αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο. Θεωρώ πως οτιδήποτε παραπάνω από τη συμμετοχή στα πλει οφ θα είναι επιτυχία και φυσικά μας ενδιαφέρει και το κύπελλο».

    Στοιχημα



    Την καλημέρα μου στην μεγάλη παρεα των Αθλητικών Ψιθύρων.Απο εδώ και πέρα θα είμαστε εδώ μαζί για να βρίσκουμε σήμεια και να πηγαίνουμε ταμείο.Ας κανουμε μια αναφορά στα χτεσινά παιχνίδια όπου ξεχωρίζει η μεγάλη νίκη της BAYERN μέσα στην JUVE.Στους υπόλοιπους αγώνες ειχαμε την νικη της MANCHESTER με τα δεύτερα μεσα στην περσινή πρωταθλήτρια Γερμανίας.Ακομα το διπλό της REAL MADRID που εγω το περίμενα και την ισοπαλία της MILAN σε αυτον τον όμιλο.Η PORTO πήρε διπλό στην μεσα στην ανεβασμένη ΑΤΛΕΤΙΚΟ τις τελευταίες 2 αγωνιστικές στην PRIMERA DIVISION και στον ίδιο όμιλο είχαμε την ισσοπαλία του ΑΠΟΕΛ στην CHELSEA.Στα υπόλοιπα δυο ματς είχαμε το διπλο της ΜΠΟΡΝΤΟ και της ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ στις έδρες των ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ και ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ αντίστοιχα.
    Πάμε στα σημερινά τώρα ας ξεκινήσουμε απο τον Ο.Σ.Φ.Π που απλά χρειάζεται ένα πόντο για να προκριθεί στην επόμενη φάση.Αντίπαλος του η ARSENAL που έρχεται αδιάφορη και με πολλές απουσίες.Εκτός απο όλα αυτά ο Ο.Σ.Φ.Π θα έχει μαζί του την έδρα αλλά τα δεύτερα της ARSENAL είναι πολύ δυνατά.Στον αγώνα του ίδιου ομίλου θα πάμε με την καλύτερη ομάδα οπου έχει και το μεγαλύτερο κίνητρο αυτή ειναι η ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ.Πάμε στο αγώνα της INTER οπου θα πάμε καθαρα με τον ασο αν και δεν θα το παιξω λόγο απόδοσης καλύτερη επιλογή το over.To ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ και το ΛΥΩΝ-ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝ είναι και τα δυο ματς αδιάφορα για τις ομαδες και το μόνο που θα κρατήσω ειναι το over της ΛΥΩΝ.Επόμενος μας σταθμός η ΣΕΒΙΛΛΗ οπου με νίκη της αλλά και ισσοπαλία εξασφαλίζει την πρώτη θέση.Στον ίδιο όμιλο διεξάγετε το σημαντικότερο ματς οπου θα κριθεί η πρόκριση ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ-ΟΥΝΙΡΕΑ δύσκολος αγώνας και θα πάμε με το under.Τελευταίο ματς άφησα την BARCA οπου θα πάμε με το διπλό για δυο λόγους πάμε με την μεγαλύτερη ομάδα και ο δεύτερος λόγος ειναι οτι θέλει να τελειώσει την πρώτη θέση.

    Επιμέλεια : Χρήστος Ακριτόπουλος

    Το έψαξαν με Λουξεμπούργκο και Κόσμι!




    Το έψαξαν με Λουξεμπούργκο και Κόσμι!

    Πριν ο Νικόλας Πατέρας και οι συνεργάτες του πάρουν την τελική απόφαση για συνεργασία με τον Νίκο Νιόπλια, έψαξαν τις περιπτώσεις δύο άλλων προπονητών για τον «πράσινο» πάγκο.

    Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το «τριφύλλι» βολιδοσκόπησε τους Βαντελρέι Λουξεμπούργκο και Σέρσε Κόσμι, δύο αξιόλογους προπονητές με πείρα σε υψηλό επίπεδο.

    Παρόλα αυτά προκρίθηκε η περίπτωση του Έλληνα τεχνικού, αφού γνωρίζει καλύτερα την ελληνική πραγματικότητα και δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής σε αυτή.

    Δήλωσαν «παρών»!

    Δήλωσαν «παρών»!

    Στα δύο χωρίστηκε η χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, ο οποίος προετοιμάζεται για την κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Καβάλα. Οι βασικοί του αγώνα με τη Λάρισα γυμνάστηκαν μόνοι τους και οι υπόλοιποι έπαιξαν δίτερμα με την ομάδα νέων Κ21. Ήταν ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα, που διήρκεσε 60 λεπτά (δύο ημίωρα ημίχρονα) και που διεξήχθη το πρωί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γιώργου Λώλα, στη Σουρωτή. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος επικράτησαν με σκορ 5-0 των «αετόπουλων» του Αλέξη Αλεξίου, που από τη μεριά τους προσπάθησαν για το καλύτερο. Δύο γκολ πέτυχε ο Αμπουμπακάρι, και από ένα οι Μουν, Παπάζογλου, Μπιζέρα.

    Η ενδεκάδα

    Οι 11 του Σάντος ήταν οι εξής: Ο Κουτζαβασίλης κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Σνάουτσνερ, αριστερά ο Σαβίνι και στο κέντρο οι Μπιζέρα-Μαλεζάς. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Γκαρσία και Βερόν ως ανασταλτικοί χαφ, πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο ο Αμπουμπακάρι, με δεξιά του τον Μουν και αριστερά του τον Σορλέν. Επιθετική αιχμή ήταν ο Παπάζογλου. Ο Σάντος επέλεξε το 4-2-3-1, θέλοντας να δει συγκεκριμένα πράγματα από τους παίκτες του. Πέρα από τα 5 γκολ, οι «ασπρόμαυροι» επέδειξαν διάθεση και δήλωσαν «παρών» στο «προσκλητήριο» του προπονητή τους, ο οποίος θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές στα χέρια του.
    Ο Μουν με σουτ λίγο από την περιοχή άνοιξε το σκορ στο 19’, ενώ ο Παπάζογλου με σουτ έκανε το 2-0 στο 23′. Τρία λεπτά αργότερα ο Αμπουμπακάρι με έξυπνο πλασέ μπροστά από τρεις παίκτες πέτυχε το 3-0, ενώ ο ίδιος ο Γκανέζος χαφ με νέο πλασέ σημείωσε το 4-0 στο 54’. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε με κεφαλιά ο Μπιζέρα.
    Διαιτήτευσε ο βοηθός του Αλέξη Αλεξίου στην τεχνική ηγεσία της β’ ομάδας, Μάκης Δανδίκας.
    Οι συνθέσεις:
    ΠΑΟΚ: Κουτζαβασίλης, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Σαβίνι, Μπιζέρα, Μουν, Βερόν, Αμπουμπακάρι, Γκαρσία, Σορλέν, Παπάζογλου.
    ΠΑΟΚ (ΝΕΟΙ Κ21): α’ ημίχρονο: Μελισσάς, Αποστολόπουλος, Αγουρίδης, Ιντζίδης, Καραντασιάδης, Κάτσε, Σάρρος, Μίλιεβιτς, Σκέμπης, Ευθυμιάδης, Μωυσιάδης.
    β’ ημίχρονο: Μελισσάς, Παπαδημητρίου, Ορφανίδης, Τσόπελας, Λούκας, Χαραλαμπίδης, Παναγιωτούδης, Μαυρίδης (Σαββίδης), Χαρμάνας (Ταουσιάνης), Προβατίδης, Κωτούλας. Πηγη Μετροσπορ

    Δοκιμάζει Σουηδό ο Ατρόμητος

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7e07238b0680f61cf3ae6ac2e0860aab_L.jpg?1260350154?1260350154?1260350154

    Τον τερματοφύλακα Γιόνας Σάνγκβιστ δοκιμάζει ο Ατρόμητος, ο οποίος αν πείσει θα αποκτηθεί από την ομάδα του Περιστερίου.

    Ο Γιόνας Σάνγκβιστ βρίσκεται στις προπονήσεις του Ατρομήτου και δοκιμάζεται από τον τεχνικό του συλλόγου του Περιστερίου Γιώργο Δώνη. Ο Σουηδός τερματοφύλακας αγωνίζεται στην Μάλμε και αν ικανοποιήσει τους ανθρώπους του Ατρομήτου, τότε θα αποκτηθεί.

    Ο Σάνγκβιστ είναι 28 χρονών, ξεκίνησε την καριέρα του από την σουηδική Λαντσκρόνα το 1999. Το 2005 αγωνίστηκε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του σε φιλικό κόντρα στο Μεξικό ενώ την επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Μάλμε, με την οποία έχει 78 συμμετοχές.

    Θέλει Κάμπελ ο Σερ Άλεξ

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/701e06c569a5f28422feba1d8a1db46d_L.jpg?1260352352?1260352352?1260352352

    Βόμβα ετοιμάζεται να σκάσει στο «Ολντ Τράφορντ» τον Ιανουάριο. Όπως δημοσιεύει η «Sun» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον Σολ Κάμπελ.

    Ο Σερ Άλεξ Φέρκιουσον δεν είναι ευχαριστημένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του και ψάχνει για έναν έμπειρο παίκτη που θα δώσει άμεσα λύσεις. Ο Σκοτσέζος τεχνικός είναι προβληματισμένος με το ντεφορμάρισμα του Ρίο Φέρντιναντ και πρώην άσος της Άρσεναλ θεωρείται εξαιρετική λύση.

    Ο Κάμπελ είχε συμφωνήσει για πέντε χρόνια με απολαβές 10 εκατομμύρια λίρες με τη Νοτς Κάουντρι, ομάδα δεύτερης κατηγορίας στην Αγγλία, αλλά τον Σεπτέμβρη μερικές εβδομάδες από την υπογραφή τη συνεργασίας του, αποχώρησε και είναι ελεύθερος να ενταχθεί σε άλλο σύλλογο.

    Στη Μάντσεστερ θέλουν να τελειώνουν το συντομότερο με αυτό το θέμα προκειμένου ο 35χρονος αμυντικός να ενταχθεί αμέσως στην ομάδα και να κάνει το ντεμπούτο του στις αρχές του νέου έτους. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να παίξει στις 31 Ιανουαρίου απέναντι στην πρώην του ομάδα την Άρσεναλ.

    Ο κόσμος δίπλα στη Νίκη

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/71f93acd0c486017af8e955c46ab5394_L.jpg?1260351497?1260351497?1260351497

    Σε αγωνιστική φόρμα βρίσκεται η Νίκη Βόλου, κάτι που απέδειξε με την εμφάνιση και την ισοπαλία στα Τρίκαλα.

    Το πιο σημαντικό κέρδος από το ματς στα Τρίκαλα είναι ασφαλώς η εικόνα που έδειξε ο σύλλογος σε μια δύσκολη έδρα. Οι «κυανόλευκοι» έπαιξαν με θάρρος και αποφασιστικότητα, χωρίς να φοβηθούν τον αντίπαλό τους και πήραν δίκαια τον βαθμό, ενώ εφόσον ήταν λίγο πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαν να είχαν επικρατήσει. Αυτό επισήμανε και στις δηλώσεις του ο Χόρχε Μπάριος, που μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στη στιγμιαία έλλειψη προσοχής, που κόστισε στην ομάδα (1-1). Ο Μπάριος παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξος για τη συνέχεια, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτά τα παιδιά σύντομα θα αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να οδηγήσουν τη Νίκη εκεί που πρέπει». Ένα ακόμα στοιχείο που χαροποίησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους του συλλόγου, ήταν η μεγάλη προσέλευση των φιλάθλων σε άλλο ένα παιχνίδι. Είναι γνωστό πως η Νίκη διαθέτει πιστούς και φανατικούς υποστηρικτές, που το απέδειξαν άλλη μια φορά και οι παίκτες παραδέχονται ότι αυτό τους γεμίζει με περισσότερες ευθύνες για τη συνέχεια. Ακολουθεί ο αγώνας με την Κοζάνη, όπου οι τρεις βαθμοί είναι απόλυτα απαραίτητοι, μετά από 2 συνεχόμενες ισοπαλίες.

    Ειπε...............

    "Με βάση τα αποτελέσματα της ομάδας, η απόφαση της διοίκησης του Παναθηναϊκού είναι γελοία".

    Xενκ Τεν Κάτε

    (...ο ολλανδός τεχνικός σε ιστοσελίδα της πατρίδας του).

    Ψιθυροι......................

    • Δεν το κουνάνε ρούπι οι οπαδοί της ΑΕΚ από τα γραφεία της ΠΑΕ. Με βάρδιες από το απόγευμα της Τρίτης (8/12) οι οπαδοί της ΑΕΚ βρίσκονται για δεύτερη μέρα (9/12) στην Γράμμου και υποσχέθηκαν ότι θα μείνουν εκεί μέχρι να βρεθεί λύση...
    • Σαμπάνια με τον Αρσέν Βενγκέρ ήπιε το βράδυ της Τρίτης (8/12) ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος επισκέφτηκε το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή της Αρσεναλ και είχε την ευκαιρία να τα πει με παλιούς γνώριμους και να δειπνήσει μαζί τους ένα 24ωρο πριν την αναμέτρηση των "κανονιέρηδων" με τον Ολυμπιακό...
    • Κάποτε τους είχε πει: "Μαζί ήρθατε, μαζί θα φύγετε". Τελικά αποδείχτηκε στοργικός... Πατέρας για τον Αντωνίου

    Καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    O Χενκ μπορεί να μην μας λείψει, αλλά η κόρη του σίγουρα…

    Αθλητικός Τύπος 9/12/2009

    Sportday
    Goal news
    Εξέδρα

    Φως
    Φίλαθλος
    Ώρα των σπορ

    Πρωταθλητής
    Πράσινη
    Score

    Derby news
    Η Γάτα
    Metrosport

    Σπορ του Βορρά
    Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
    Αθλητικά Νέα

    The Match
    Πατρίς Sport

    Νέτο: "Είμαι ικανοποιημένος..."


    Ο Νέτο με τη φανέλα του Αρη Η προπόνηση είχε ολοκληρωθεί και ο Ντάρσι Νέτο, σιγοτραγουδώντας πλησίασε τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν για μια σύντομη συζήτηση, μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Αρη. Ο Βραζιλιάνος θα είναι παίκτης των "κίτρινων" μέχρι το 2013 και δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη νέα συμφωνία.

    Μετά τις υπογραφές, είχε να πει:
    «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ανανέωση του συμβολαίου μου. Από το καλοκαίρι είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις. Είπαμε να το αφήσουμε για λίγο αργότερα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έμεινα στον Αρη. Εγώ από την αρχή είπα, θα ανανεώσω με τον Αρη, πόσο μάλλον τώρα που η ομάδα αλλάζει σελίδα με την έλευση Κούπερ».

    Για τους λόγους που επέκτεινε τη συνεργασία του με την ομάδα...
    «Γιατί ο Αρης ήταν η πρώτη ομάδα που με φιλοξένησε. Μπορεί πριν έρθω, να είδα κάποιες εικόνες από την ομάδα, όμως με τίποτα δεν θα μπορούσα να φανταστώ το κλίμα που υπάρχει στην πραγματικότητα . Αν έφευγα λοιπόν , θα πήγαινα μόνο στο εξωτερικό, μόνο εδώ θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου ή σε ομάδα του εξωτερικού».

    Για το αν του γίνανε άλλες προτάσεις.
    «Υπήρχαν αρκετές προτάσεις αλλά δεν έφτασαν ποτέ όλες σε μένα, δεν τις μελέτησα ποτέ, έπρεπε κάποια πράγματα να τα διεκπεραιώσω μόνος μου επειδή δεν έχω μάνατζερ, εγώ και ο πατέρας μου τα διαχειριζόμαστε όλα. Είμαι ευτυχισμένος, από την αρχή η μόνη μου σκέψη ήταν να μείνω. Ή στον Αρη ή στο εξωτερικό. Όλες τις άλλες προτάσεις δεν τις αφήσαμε καν να έρθουνε».

    Για το επόμενο παιχνίδι και ένα μήνυμα στους φιλάθλους.
    «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο του Αρη. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι στενοχωρημένοι, απογοητευμένοι με την μέχρι στιγμής κατάσταση, κι εγώ είμαι εδώ 3 χρονιά και δεν μπορώ να βλέπω την ομάδα να είναι στη θέση αυτή. Όμως ο Αρης αλλάζει σελίδα, έχει κάνει τώρα μια νέα αρχή, έχει νέα νοοτροπία, νέα αγωνιστική ταυτότητα. Γινόμαστε πολύ δυνατοί στην έδρα μας με τον κόσμο που κυριολεκτικά είναι ο 12ος παίκτης. Τώρα κοιτάμε μόνο το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης».

    Δύσκολα τα πράγματα για Φεράρα


    Ο Φεράρα στην προπόνηση της Γιουβέντους Ο Τσίρο Φεράρα δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για τη θέση του μετά την ντροπιαστική ήττα της Γιουβέντους από την Μπάγερν Μονάχου και παράλληλα τον αποκλεισμό της "μεγάλης Κυρίας" από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. "Αλλοι αποφασίζουν" ήταν η απάντηση του Ιταλού τεχνικού σε ερώτηση που του έγινε για το μέλλον του στην ομάδα.

    Οι φήμες για αντικατάσταση του Φεράρα έχουν φουντώσει στο Τορίνο, αλλά το μόνο που τον σώνει ακόμα και δεν βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας είναι η νίκη της Γιουβέντους στο ντέρμπι με την Ιντερ που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της διαφοράς από την κορυφή στους πέντε βαθμούς.

    Απογοήτευση στην Τσέλσι για την ισοπαλία


    Νούνο Μοράις και Κόουλ σε φάση από το παιχνίδι Τσέλσι-ΑΠΟΕΛ Μπορεί ο βαθμός που πήρε ο ΑΠΟΕΛ να μην έφτανε για να περάσει στο Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο το αποτέλεσμα στο Στάμφορντ Μπριτς δεν παύει να θεωρείται επιτυχία για τον πρωταθλητή Κύπρου. Η Τσέλσι ήθελε τη νίκη και αυτό το φανερώνουν οι δηλώσεις των παικτών του αγγλικού συλλόγου.

    Ο Ντρογκμπά απογοητευμένος μετά την αναμέτρηση, τόνισε πως η ομάδα του πίστεψε ότι μετά το 2-1 είχε κατακτήσει τη νίκη, "Πιστέψαμε ότι το 2-1 ήταν καλό αποτέλεσμα για εμάς, αλλά ο ΑΠΟΕΛ τα έδωσε όλα και έφτασε στην ισοφάριση. Δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Ολοι μαζί πρέπει να αμυνόμαστε και να υπάρχει συνεργασία στην επίθεση", είπε ο Ιβοριανός άσος.

    Ο Κάρλο Αντσελότι παραδέχθηκε ότι το αποτέλεσμα δεν άλλαξε τίποτα στο βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο παραδέχθηκε ότι είναι απογοητευμένος από την ισοπαλία, "δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα για εμάς. Παίξαμε αργά και καθόλου δυνατά. Δεν ήμασταν καλοί και πρέπει στη συνέχεια να ήμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να πιέζουμε περισσότερο".