Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Σαργκάνης: "Θα πετύχει ο Νιόπλιας"


Ο Νίκος Σαργκάνης Τον Νίκο Σαργκάνη δεν τον ξάφνιασε η απομάκρυνση του Χενκ τεν Κάτε από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ενώ με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ Fm 94.6" υποστήριξε ότι ο Νίκος Νιόπλιας θα πετύχει στους "πράσινους". Επίσης αναφέρθηκε και στην Εθνική ομάδα.

«Κατά καιρούς έχουμε δει να έχουν φύγει πολλοί αξιόλογοι προπονητές, όπως ο Ίβιτς και ο Όσιμ. Η μοίρα των προπονητών είναι σκληρή. Εάν υπάρχει το υλικό, κοιτάς τι θα κάνεις με το θέμα του προπονητή. Από εκεί και πέρα, αν έχει την ικανότητα και την προσωπικότητα μπορείς να κάνεις ομάδα. Όλοι λένε ότι ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες και δεν έγινε σωστή διαχείριση του ρόστερ. Για εμένα όταν παίρνεις έναν προπονητή, πρέπει να ξέρεις τι φιλοσοφία του, επειδή μπορεί να φέρεις κάποιον και να σου διαλύσει την ομάδα. Η κουλτούρα ενός τεχνικού μπορεί να είναι διαφορετική, αφού κάποιοι μας βλέπουν λες και έρχονται στην Ουγκάντα.

Έχουμε πει ότι ο Νίκος (Νιόπλιας) είναι το κρυφό χαρτί από τους Έλληνες προπονητές. Πολύ καλός τεχνικός και πολύ συγκεκριμένος σε αυτά που λέει. Από την άλλη μεριά, έχει κάνει να κάνει άλλη δουλειά πλέον. Στην Ελπίδων είχε να κάνει με νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ τώρα είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Πάει στον Παναθηναϊκό και έχει να κάνει με μεγάλους ποδοσφαιριστές, όπως ο Ζιλμπέρτο που αγωνίζεται στην Εθνική Βραζιλίας. Μπορεί να μεταφέρει τη φιλοσοφία τους στους παίκτες».

Ο Νίκος Σαργκάνης αναφέρθηκε και στην Εθνική ομάδα: «Αν και αισθάνομαι γεμάτος με ό,τι έκανα, είναι μεγάλη υπόθεση όταν παίζει με την εθνική σου ομάδα σε μεγάλες διοργανώσεις. Όσον αφορά τους Έλληνες τερματοφύλακες, δεν θέλω να πω ότι δεν ενδιαφέρονται οι αρμόδιο να έχουμε περισσότερους στις ομάδες μας. Έχουμε ταλέντα και σημαντικό ρόλο θα τα αξιοποιήσουμε. Είναι δύσκολο να αλλάξεις τη φιλοσοφία ενός ποδοσφαιριστής που έχει αφομοιώσει κάποια πράγματα. Τα παιδιά είναι σαν τα� πουλιά και είναι με ανοιχτό το στόμα για να μάθουν. Θέλω ο Τζόρβας και ο Σηφάκης να αποδείξουν την αξία τους και να μην κοιτάζουν τους ξένους γκολκίπερ στις ομάδες τους. Κάποιες φορές δικαιολογούμε την άσχημη εμφάνιση της ομάδας με τα γκολ που δέχθηκε ένας τερματοφύλακας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: