Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Αποτελέσματα Champions League

1ος όμιλος

Γιουβέντους – Μπάγερν Μονάχου 1-4 (19’ Τρεζεγκέ – 30’μπουτ (πεν.), 52’ Ολιτς, 83’ Γκόμεζ, 90’ Τιμόστσουκ)

Το όνειρο για μία πορεία στο Champions League αποχαιρέτησε την Τρίτη η Γιουβέντους, την ίδια ώρα που το αγκάλιασε η Μπάγερν Μονάχου. Οι βαυαροί, κατάφεραν να πάρουν το διπλό στο Τορίνο και το εισιτήριο για τους 16 της διοργάνωσης, ρίχνοντας τη μεγάλη κυρία στο Europa League.

Αν και οι μπιανκονέρι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, οι βαυαροί πέτυχαν την ανατροπή και πανηγύρισαν στο τέλος. Ο Τρεζεγκέ με προβολή στην κίνηση μετά από πάσα του Μαρκίσιο έκανε το 1-0 στο 19’, αλλά η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ. Στο 30ο λεπτό ο Κασέρες ανέτρεψε τον Ολιτς στη μικρή περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ολιτς έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ πετυχαίνοντας το 2-1, δίνοντάς άλλη πνοή στον αγώνα. Η Γιουβέντους δεν μπορούσε πλέον να αντισταθεί στις επιθέσεις της Μπάγερν, που πέτυχε δύο ακόμα γκολ, στο 83’ με τον Γκόμεζ και στο 90’ με τον Τίμοτσουκ, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο του Τορίνο.

Μακάμπι Χάιφα – Μπορντό 0-1 (13΄Ζουσιέ)

Το γκολ του Ζουσιέ στο 13ο λεπτό ήρθε να σφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο την πρόκριση της Μπορντό στους 16. Οι γάλλοι είχαν εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την πρόκριση και την πρώτη θέση ολοκληρώνοντας αήττητοι την φάση των ομίλων. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν καμία βαθμολογική ελπίδα και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση μετρώντας μόνο ήττες.

2ος όμιλος
Μπεσίκτας – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2 (86' Μπόμπο - 41' Κράσιτς, 95' Αλντονίν)

Το εισιτήριο για τους 16 τσέκαρε το βράδυ της Τρίτης η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που επικράτησε με 2-1 της Μπεσίκτας και σε συνδυασμό με την ήττα της Βόλφσμπουργκ σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Το σκορ για τους ρώσους άνοιξε λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Κράσιτς με διαγώνιο σουτ μέσα στην περιοχή της Μπεσίκτας. Ο Μπόμπο, που είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Ολυμπιακού το προηγούμενο καλοκαίρι, ισοφάρισε προσωρινά για τους γηπεδούχους στο 86’ αλλά το τελικό 2-1 έγραψε ο Αλντονίν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Βόλφσμπουργκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (56' Ντζέκο - 44', 83', 91' Οουεν)

Παρόλο που η Βόλφσμπουργκ κρατούσε στα χέρια της την πρόκριση για την επόμενη φάση του Champions League, δεν μπόρεσε να σταματήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και γνώρισε την ήττα με 1-3. Οι λύκοι πλέον συνεχίζουν στο Europa League, ενώ αντιθέτως οι παίκτες του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον κατέκτησαν και μαθηματικά την πρώτη θέση.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Οουεν που με τρία προσωπικά τέρματα οδήγησε την Γιουνάιτεντ σε μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Ο άγγλος άσος άνοιξε το σκορ ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, μετά από ωραία πάσα του Νάνι. Στην επανάληψη, ο Ντζέκο ισοφάρισε για τους γηπεδούχους βάζοντας τους ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Οουεν όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, στο 83’ και στο 91’ και έγραψε το τελικό 3-1.

3ος όμιλος
Ζυρίχη – Μίλαν 1-1 (29’ Γκαγίτς – 65’ Ροναλντίνιο (πεν.)

Την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης πανηγυρίζει η Μίλαν, μετά την ισοπαλία με τη Ζυρίχη με 1-1. Οι ροσονέρι χρειάζονταν έστω έναν βαθμό για να περάσουν στην επόμενη φάση και τα κατάφεραν χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ροναλντίνιο στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε τη Ζυρίχη να προηγείται με 1-0 χάρη στο γκολ του Γκάγιτς στο 29ο λεπτό, αποτέλεσμα που αντικατόπτριζε απόλυτα την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο. Οι ροσονέρι όμως πέρασαν στην αντεπίθεση στην επανάληψη και κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Στο 65΄ο Ροσά ανέτρεψε τον Πάτο στη μικρή περιοχή, ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων και καταλόγισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ροναλντίνιο.

Μαρσέιγ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (11’ Λούτσο – 5’, 80' Κριστιάνο Ρονάλντο, 60’ Αλμπιόλ)

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε την πρώτη θέση του 3ου ομίλου, μετά τη νίκη με 3-1 επί της Μαρσέιγ, η οποία συνεχίζει στο Europa League. Κριστιάνο Ρονάλντο και Αλμπιόλ πέτυχαν τα δύο γκολ που χάρισαν στη βασίλισσα την κορυφή και την πρόκριση στους 16, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για ευρωπαϊκή διάκριση.

Ο πορτογάλος άσος των μαδριλένων άνοιξε το σκορ από πολύ νωρίς με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με τον Λούτσο να φέρνει την ισορροπία στο παιχνίδι στο 11ο λεπτό. Τη λύση στη Ρεάλ έδωσε ο Αλμπιόλ που στο 60’ νίκησε τον Μανταντα και έκανε το 2-1 και στο 80' ο Ρονάλντο διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

4ος όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης – Πόρτο 0-3 (2’ Μπρούνο Αλβε, 14' Φαλκάο, 76' Χουλκ)

Παρόλο που η Πόρτο είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους 16, δεν παρέδωσε τα όπλα και πέτυχε τρία γκολ στη Μαδρίτη, ολοκληρώνοντας με θρίαμβο τις υποχρεώσεις της στην φάση των ομίλων. Στον αντίποδα, η Ατλέτικο, αν και ηττήθηκε, συνεχίζει στο Europa League, μετά την ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ με την Τσέλσι.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ από τα αποδυτήρια, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό ο Μπρούνο Αλβες, γνωστός στα ελληνικά γήπεδα από την θητεία του στην ΑΕΚ, νίκησε τον Ασένχο. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα, ο Φαλκάο διπλασίασε τα τέρματα της Πόρτο, ενώ στο 76 ο Χουλκ πέτυχε το 3-0, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: