Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Το αντίο του τεν Κάτε, η "πρώτη" του Νιόπλια


Ο Αναστασίου συνομιλεί με τον Τεν Κάτε Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Νιόπλιας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Δεν έκρυψε την έκπληξή του για το γεγονός ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ενώ έθεσε ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Παράλληλα, αποκάλυψε το όνειρό του που δεν είναι άλλο από έναν ευρωπαϊκό τελικό! «Ήταν ένα πολύ καλό νέο, δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση. Πιστεύω στο υλικό, ξέρω την ιστορία της ομάδας, γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που χρειάζομαι είναι ένα καλό ξεκίνημα. Είμαι νέος, αλλά είμαι φιλόδοξος. Έχω όνειρα. Θα ήθελα όπως πήρα πρωτάθλημα σαν παίκτης, να πάρω και σαν προπονητής. Κι όπως συμμετείχα σαν προπονητής σε έναν τελικό Ευρώπης (σ.σ. ως προπονητής της εθνικής Νέων), θέλω να το καταφέρω και με τον Παναθηναϊκό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΠΟ, τον κύριο Γκαγκάτση που με διάλεξε και τον κύριο Πιλάβιο που με στήριξε μέχρι εκεί που δεν παίρνει», επισήμανε ο νεαρός τεχνικός.

Δηλώσεις έκανε και ο Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος όμως ήταν λακωνικός. Γιατί όπως τόνισε χρειάζονται λίγα λόγια και πολύ δουλειά: «Χάρηκα πάρα πολύ που επιστρέφω στον Παναθηναϊκό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Λίγα λόγια και πολλή δουλειά».
Την παρουσίαση του νέου τεχνικού τιμ στους ποδοσφαιριστές, έκανε ο Νικόλας Πατέρας.

Οι ευχές του Τεν Κάτε

Στην Παιανία βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης όλοι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της προπόνησης. Ο λόγος ήταν πως όπως είχαν ειδοποιηθεί, ήθελε να τους χαιρετήσει ο τέως πλέον προπονητής τους, Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός ευχήθηκε στους «πράσινους» καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα, ενώ επισήμανε την πίστη του στις δυνατότητας της ομάδας καθώς και στον καθένα ξεχωριστά. «Γνωρίζετε όλοι φυσικά πως από σήμερα δεν θα δουλεύουμε πλέον μαζί. Συνεργαστήκαμε για αρκετό καιρό. Περάσαμε δύσκολες στιγμές είναι η αλήθεια, αλλά συνεργαστήκαμε καλά νομίζω. Όλοι σας είστε πολύ καλοί παίκτες. Πιστεύω πολύ σε εσάς και γενικά νομίζω ότι η ομάδα διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ. Μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας. Βάλαμε παρέα τις βάσεις για κάτι καλό. Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία», ήταν τα λόγια του Ολλανδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: