Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Εξασφάλισε την πρόκριση η Ραπίντ Βιέννης


Η Ραπίντ Βιένης είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Στον αγώνα ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης που έγινε την Τρίτη στην Αυστρία επικράτησε 3-0 της Μπερόε από τη Βουλγαρία και σε συνδυασμό με το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης πήρε άνετα την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Στους αγώνες ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)-Μπερόε (Βουλγαρία) 3-0 (1-1)

Πέμπτη 5 Αυγούστου
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1-2)
ΑΡΗΣ-Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ (Πολωνία) (2-1)
Κλίφτονβιλ (Β. Ιρλανδία)-ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) (0-3)
Απόλλων Λεμεσσού (Κύπρος)-Σιμπίρ Νοβοσιμπίρσκ (0-1)
Ντνίπρο (Ουκρανία)-Σπαρτακ Ζλάτιμπορ (Σερβία) (1-2)
Μπάνικ Οστράβα (Τσεχία)-Ντνιέπρ Μογκίλεφ (Λευκορωσία) (0-1)
Γάνδη (Βέλγιο)-Ιντερ Τούρκου (Φινλανδία) (5-1)
Αούστρια Βιένης (Αυστρία)-Ρουχ Χορζόφ (Πολωνία) (3-1)
Τιμισοάρα (Ρουμανία)-Μιλικόσκι (Φινλανδία) (2-1)
Ζεσταφόνι (Γεωργία)-Καρπάτι Λβιβ (Ουκρανία) (0-1)
FK Τέτεκς (ΠΓΔΜ)-Ελφσμποργκ (Σουηδία) (0-5)
Στουτγκάρδη (Γερμανία)-Μόλντε (Νορβηγία) (3-2)
Λωζάνη (Ελβετία)-Ράντερς (Δανία) (3-2)
Γιάμπλονετς (Τσεχία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) (0-1)
Μάδεργουελ (Σκωτία)-’αλεσουντ (Νορβηγία) (1-1)
Λουκέρνη (Ελβετία)-Ουτρέχτη (Ολλανδία) (0-1)
Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)-Οντένσε (Δανία) (3-5)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)-Καλμαρ (Σουηδία) (1-1)
Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) (0-1)
Ανόρθωση (Κύπρος)-Σερκλ Μπριζ (Βέλγιο) (0-1)
Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία)-Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία) (1-3)
OFK Βελιγραδίου (Σερβία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) (2-2)
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) (1-0)
Μονπελιέ (Γαλλία)-Γκιόρ (Ουγγαρία) (1-0)
Χιμπέρνιαν (Σκωτία)-Μάριμπορ (Σλοβενία) (0-3)
Σπόρτινγκ Λισαβώνας (Πορτογαλία)-Νόρτζελαντ (Δανία) (1-0)
Μπεσίκτας (Τουρκία)-Πλζεν (Τσεχία) (1-1)
Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) (2-1)
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)-Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) (0-2)
Γκέτεμποργκ (Ολλανδία)-Αλκμαάρ (Ολλανδία) (0-2)
Μπανγκόρ Σίτι (Ουαλία)-Μαρίτιμο (Πορτογαλία) (2-8)
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ραμποτνίσκι Σκοπίων (ΠΓΔΜ) (2-0)
Γιουβέντους (Ιταλία)-Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) (2-0)
Μπρόντμπι (Δανία)-Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο) (2-1)

Πιστός στη Λίβερπουλ ο Τόρες


Πιστός στη Λίβερπουλ παραμένει ο Φερνάντο Τόρες, παρά τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει ζητήσει μεταγραφή από τους "κόκκινους". "Χαίρομαι πραγματικά που επέστρεψα, που βρέθηκα ξανά με τους συμπαίκτες μου. Η πίστη μου στο σύλλογο και στους οπαδούς παραμένει ίδια όπως ακριβώς την πρώτη ημέρα που υπέγραψα", τόνισε ο Ισπανός στράικερ στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του λιμανιού, μετά την πρώτη του προπόνηση με την κόκκινη φανέλα.

"Νιώθω σαν στο σπίτι μου από την ημέρα που ήρθα. Νιώθω ότι οι φίλαθλοι με αγαπούν και όλοι γνωρίζουν ότι είμαι ευτυχισμένος εδώ, ευτυχισμένος που παίζω στο Ανφιλντ", ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νέο προπονητή της ομάδας, Ρόι Χότζσον: "Πραγματικά εκτίμησα πάρα πολύ το γεγονός ότι ο Ρόι ήρθε να με δει ενώ βρισκόμουν σε διακοπές. Μου εξήγησε τα σχέδιά του για την ομάδα και τι θέλει από μένα και πραγματικά το εκτίμησα. Ελπίζω να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που θα οδηγήσει τη Λίβερπουλ στην επίτευξη των στόχων της και περιμένω με αγωνία να δουλέψω μαζί του".

Στον Ηρακλή για ένα χρόνο ο Ελευθερόπουλος


Συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους υπέγραψε στον Ηρακλή και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος που τις τελευταίες μέρες βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της ΠΑΕ. Ο πρώην διεθνής γκολκίπερ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στον γηραιό και δήλωσε σχετικά στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ:

«Ερχομαι σε μια ομάδα, στην οποία πραγματικά θέλω και 'γουστάρω' να αγωνιστώ. 'Γουστάρω' την όλη προσπάθεια, το γεγονός ότι ο κόσμος αυτής της ομάδας έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του και προσπαθεί με αγάπη και εντιμότητα να δώσει λύσεις. Μίλησα με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης και με κέρδισαν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους, μου μίλησαν με ευθύτητα και εντιμότητα και διαπίστωσα ότι διακατέχονται από αγάπη για τον Ηρακλή, καθώς ανήκουν στην οπαδική βάση του Συλλόγου. Μια οπαδική βάση, που χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη κουλτούρα της, κάτι που τιμώ και θέλω να υπηρετήσω ως παίκτης. Δεν αξίζει στον Ηρακλή και στον κόσμο του να δίνει μάχες, όπως αυτές των τελευταίων ετών για τη σωτηρία και όλοι μαζί θα πρέπει να παλέψουμε για να αλλάξουμε επίπεδο. Θέλω με πάθος να παίξω ποδόσφαιρο και να προσφέρω».

Γιολ: «Δεν φοβόμαστε την Τούμπα»

Γιολ: «Δεν φοβόμαστε την Τούμπα»

Αισιόδοξος παρά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα εμφανίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Μάρτιν Γιολ. Ο τεχνικός του Άγιαξ τόνισε: «Δεν άλλαξε η κατάσταση σε σχέση με μία εβδομάδα πριν. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν μπορεί να παίξει ο Ενό. Σήμερα θα μάθουμε από το γιατρό αν παίξει ο Λίντγκρεν. Θα είναι δύσκολα για μας αν δεν τα καταφέρει. Θα δούμε την κατάσταση. Το αποτέλεσμα στην Ολλανδία δεν ήταν πολύ καλό για μας. Αν βάλουμε, όμως, ένα ή περισσότερα γκολ θα έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε». Σε ερώτηση για το αν έμαθε κάτι από το πρώτο ματς ο τεχνικός του Άγιαξ απάντησε: «Πιέσαμε από νωρίς στο ματς. Αυτός ήταν ο σωστός τρόπος. Κάναμε, όμως, πολλές ευκαιρίες που δεν τελειώσαμε. Είναι η σωστή μέθοδος αυτή. Και ο ΠΑΟΚ, όμως, έκανε μερικές φορές γρήγορες αλλαγές από άμυνα σε επίθεση και πέτυχε και ένα γκολ». Σε ό,τι αφορά στην αποτυχία στο Σούπερ Καπ τόνισε: «Αφήσαμε πίσω μας το ματς με την Τβέντε για το Σούπερ Καπ. Αύριο είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι για την ομάδα και τον κόσμο. Για τους παίκτες, που είναι νεαροί και θέλουν να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι, δεν θα είναι αποτυχία αν δεν τα καταφέρουμε. Και πέρυσι παίξαμε στο Γιουρόπα Λιγκ και πήγαμε καλά. Θα μας πειράξει, όμως, θα είναι αποτυχία αν αποκλειστούμε από ομάδα που δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με εμάς, που είναι κατώτερης ποιότητας». Ο τεχνικός του Άγιαξ έκανε λόγο για υγιή πίεση που υπάρχει στην ομάδα του και αναφέρθηκε εκ νέου στον τρόπο που αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο παιχνίδι: » Οι τακτικές που αγωνίστηκαν και οι δύο ομάδες ήταν ωραίες. Ο ΠΑΟΚ είχε υπομονή και πήρε το αποτέλεσμα. Αν εμείς ήμασταν πιο εύστοχοι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για εμάς».

«Είμαστε καλά ενημερωμένοι»

Υποστήριξε επίσης ότι η μία ομάδα γνωρίζει πλέον καλά την άλλη:
«Εμείς ξέρουμε ότι ο Ίβιτς προερχόταν από τραυματισμό αλλά αγωνίστηκε. Ότι αύριο μπορεί να μην αγωνιστούν δύο παίκτες του ΠΑΟΚ. Είμαστε καλά ενημερωμένοι. Η δυσκολία είναι πως στον ΠΑΟΚ ήρθε νέος προπονητής. Είναι ποδόσφαιρο και όταν χάνεις πρέπει να βάλεις γκολ. Εμείς και στο 0-0 θέλουμε γκολ. Αν υπάρχει ένα σενάριο που δεν είναι γνωστό δεν θα σας το πούμε σήμερα».
Όσο για τα αγωνιστικά πλάνα του, επεσήμανε: «Θα δούμε αν θα παίξει ο Σουλειμάνι σέντερ φορ. Ήμουν ευχαριστημένος από Σουλειμάνι στην προετοιμασία. Τραυματίστηκε και αυτό φάνηκε στο ματς, αλλά ήταν καλός. Ο Αϊσάτι ίσως αγωνιστεί. Πήγε πολύ καλά στο ματς που έπαιξε με την ομάδα νέων ως δεξιός χαφ, ενώ και πέρυσι που έπαιξε αριστερά ήταν εξίσου καλός. Εξάλλου, αν δεν έχουμε τον Λϊτγκρεν στον αγώνα, θα λείπουν αρκετοί παίκτες από τη μεσαία γραμμή».
Για την υπερβολική ζέστη που συνάντησε η ομάδα του στη Θεσσαλονίκη, σχολίασε: «Παλιότερα μας μάθαιναν αν φοράμε χοντρά ρούχα στη ζέστη για να συνηθίζουμε στη θερμοκρασία. Οπότε αύριο θα φορέσουμε την κανονική εμφάνισή μας και δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα. Όσον για την ατμόσφαιρα της Τούμπας, τόνισε: «Οι παίκτες μου ξέρουν τι να περιμένουν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουν».

Βερτόνγκεν: «Να κάνουμε το παιχνίδι μας»

Από την πλευρά του ο Γιαν Βερτόγκεν τόνισε: «Παρόλο που είμαστε ομάδα με νέους παίκτες. Έχουμε εμπειρίες σε διάφορα γήπεδα. Νομίζω ότι πρέπει να τους «χτυπήσουμε» με την ικανότητά μας. Να κάνουμε το παιχνίδι μας. Η αυτοπεποίθησή μας δεν επηρεάστηκε από την ήττα κόντρα στην Τβέντε. Είμαστε Άγιαξ, έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε δύσκολες έδρες. Και στην Ολλανδία αντιμετωπίζουμε δύσκολες έδρες. Όταν είσαι Άγιαξ μαθαίνεις να παίζεις υπό πίεση».

Από τα "ερυθρόλευκα" στα "πράσινα" ο Νούνιες!


Στην Μπούρσασπορ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λιονέλ Νούνιες. Ο Αργεντινός επιθετικός, μετά το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό την περίοδο 2007-2008 κάνει ακόμα μια προσπάθεια για να αγωνιστεί μακριά από την πατρίδα του. Αυτή τη φορά επιλέγει το Τουρκικό πρωτάθλημα και τα πράσινα χρώματα της Μπούρσασπορ! Ο Νούνιες βρίσκεται στα 26 του χρόνια, και μετά το όχι και τόσο πετυχημένο πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, επέστρεψε στο πρωτάθλημα της πατρίδας του για να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ιντεπεντιέντε για δύο χρόνια, 2008 έως 2010, όπου σκόραρε 28 γκολ σε 55 ματς, με κορυφαίο αυτό από εκτέλεση κόρνερ κόντρα στην Αρχεντίνος Τζούνιορς στις 9 Μαΐου!

Ο Αργεντινός φορ, ο οποίος εξασφάλισε άδεια από την Ιντεπεντιέντε, έφτασε στην Τουρκία, υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, πέρασε με επιτυχία τον έλεγχο από το ιατρικό επιτελείο της Μπούρσασπορ και την Τετάρτη αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την πρωταθλήτρια Τουρκίας! Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία των δύο πλευρών, οι υπεύθυνοι της Μπούρσασπορ θα τον παρουσιάσουν στους φιλάθλους της ομάδας, καθώς ο Νούνιες αποτελεί μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές τους αυτό το καλοκαίρι.

Aνακοίνωση προειδοποίησης από την ΠΑΕ Αρης


Ο Αρης βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στα play-off του Europa League μετά την εκτός έδρας νίκη του επί της Γιαγκελόνια. Η "κίτρινη" ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί τους φιλάθλους της να αποφύγουν όσα μπορούν να στοιχίσουν στην ομάδα τιμωρία από την UEFA.

Η ανακοίνωση: «Με βάση τους κανονισμούς της UEFA απαγορεύεται ρητά η χρήση πυρσών, καπνογόνων, φωτοβολίδων και λέιζερ κατά τη διάρκεια των αγώνων για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ως εκ τούτου η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εφιστά την προσοχή στους φιλάθλους της προκειμένου να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα . Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να πεταχτεί το παραμικρό στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα ότι σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της UEFA πριν το παιχνίδι, αλλά και κατά την διάρκειά του, πρέπει να παραμένουν κενά τα διαζώματα σε όλους τους διαδρόμους όλων των θυρών. Σε διαφορετική περίπτωση ο σύλλογος κινδυνεύει με μεγάλη τιμωρία από τις πειθαρχικές επιτροπές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ είναι σίγουρη ότι ο κόσμος της ομάδας για μία ακόμα φορά θα διδάξει οπαδική συμπεριφορά και θα κινηθεί στα απαιτούμενα όρια της καλής φιλοξενίας απέναντι στους φιλάθλους της πολωνικής ομάδας».

Συμφώνησε με Χοσέμι ο Ηρακλής, στο… ακουστικό για Μουνούα

Συμφώνησε με Χοσέμι ο Ηρακλής, στο… ακουστικό για Μουνούα

Κατά 99% παίκτης του Ηρακλή θα πρέπει να θεωρείται ο Ισπανός μπακ Χοσέμι, με το «Γηραιό» να βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας πραγματικά σπουδαίας μεταγραφής, μιας και ο 30χρονος αμυντικός πέρυσι πραγματοποίησε 30 συμμετοχές με τη φανέλα της Μαγιόρκα στην Primera Division. Παράλληλα οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται σε αναμονή της απάντησης του Γκουστάβο Μουνούα που θα μπορέσει να ενισχύσει την θέση Νο.1, ενώ σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η συμφωνία, θα υπάρξει στροφή στην περίπτωση του Κίκο Κασίγια, με τον οποίο υπάρχει ένα προσύμφωνο.

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ: Ξεκαθάρισμα για Βέλλιο

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ: Ξεκαθάρισμα για Βέλλιο

H ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση για την περίπτωση του Απόστολου Βέλλιου, απαντώντας στα ευφάνταστα σενάρια εφημερίδων των Αθηνών που επικαλούνται φήμες για συμφωνία του νεαρού επιθετικού με διάφορες ομάδες (Ολυμπιακός, ΑΕΚ κλπ.). Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«1. Ο Απόστολος Βέλλιος ήταν, είναι και θα παραμείνει ποδοσφαιριστής του Ηρακλή.
2. Χθες (Δευτέρα 02/08) και σήμερα (Τρίτη 03/08) διεξήχθησαν και διεξάγονται συζητήσεις με τον εκπρόσωπο του Απόστολου Βέλλιου, κ. Θεόφιλο Καρασαββίδη, για την βελτίωση και την επέκταση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή με τον Ηρακλή».

Κώστας Βέλλιος: «Χρειάζεται στήριξη»

Στο «Αθλητικό Metropolis» τοποθετήθηκε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πατέρας του Απόστολου Βέλλιου, Κώστας Βέλλιος που αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει: «Είναι τιμή για τον παίκτη ότι τον ήθελαν προπονητές όπως ο Μπάγεβιτς, είναι σίγουρα καλό, αλλά ποτέ δεν είχε κλείσει πουθενά από όπου αναφερόταν. Ο μικρός ήθελε αυτό που ήθελα εγώ, μου ανέφερε πως θέλει να κάνει αυτά που δεν έκανα εγώ στον Ηρακλή για να χαρώ κι εγώ, αλλά και αυτός. Μάλιστα πωρώθηκε ακόμη περισσότερο με την ομάδα, συμμετέχοντας στις πορείες που έγιναν για την παραμονή. Είναι αμαρτία να παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες οι ξένοι που έρχονται και παρέρχονται. Αυτά τα παιδιά θέλουν στήριξη, ενώ οι ξένοι στον τέταρτο μήνα και χωρίς να έχουν καλά-καλά προσαρμοστεί καταθέτουν προσφυγή. Το μόνο που ζητάει είναι λίγη χαρά, να μπορέσει να παίξει και να αποδείξει τις δυνατότητες του. Η αλήθεια είναι ότι αν ήθελε θα μπορούσε να φύγει, αλλά αυτός θέλει να παίξει στην ομάδα που αγαπάει. Πάνω από όλα είναι η δουλειά».

Δερμιτζάκης: «Σοβαρότητα και πειθαρχία πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ»

Δερμιτζάκης: «Σοβαρότητα και πειθαρχία πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ»
Αισιόδοξος για την έκβαση του αυριανού αγώνα της ομάδας του με τον Άγιαξ εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε πριν από λίγο ο Παύλος Δερμιτζάκης, προπονητής του ΠΑΟΚ.
Ανέφερε μεταξύ άλλων:
-»Δουλέψαμε πάνω στην τακτική του αντιπάλου μας, που είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να ξέρουν όλοι ότι δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας με τον Άγιαξ. Μια ομάδα με αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως η ολλανδική δεν έχει ανάγκη εάν της λείψει ένας ή δυο παίκτες. Είμαστε πολύ καλά, όλοι οι παίκτες γνωρίζουν το βαθμό δυσκολίας και πιστεύω ότι με τη στήριξη του κόσμου του ΠΑΟΚ θα ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του αγώνα».
Κι ακόμη: «Αυτές τις ημέρες γνωριστήκαμε καλύτερα με τους παίκτες, είδαμε τον αντίπαλό μας σε βίντεο και είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά, γιατί εκτός από πολύ καλοί παίκτες είναι και άριστοι δέκτες».
Για τον Κοντρέρας: «Ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Κοντρέρας είναι απαραίτητα σε μια ομάδα».

Έφτασε ο Άγιαξ χωρίς Ενό

Έφτασε ο Άγιαξ χωρίς Ενό
Χωρίς καθυστέρηση έφτασε στη Θεσσαλονίκη η αποστολή του Άγιαξ, αλλά και χωρίς τον τραυματία Ενό. Κανένας δεν μίλησε, επιβιβάστηκαν στο πούλμαν και κατέλυσαν ήδη στο ξενοδοχείο, ενώ στις 6.30 μμ θα μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου ο Γιολ, ενώ στις 7 μμ θα προπονηθούν στο γήπεδο της Τούμπας.

Επόμενος στόχος ο Αρτέτα


Ο Μίκελ Αρτέτα της Έβερτον αποτελεί τον νέο στόχο της Μπαρτσελόνα λόγω των δυσκολιών που παρουσιάζει η υπόθεση της μεταγραφής του Σεσκ Φάμπρεγκας από την Άρσεναλ.Οι Καταλανοί εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις από τη στιγμή που η περίπτωση του Ισπανού άσου έχει "παγώσει" λόγω της άρνησης των "κανονιέρηδων" να τον παραχωρήσουν.

Έτσι ο παίκτης της Έβερτον είναι πλέον το όνομα που ήρθε στο προσκήνιο καθώς βρίσκεται στην λίστα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του έχουν δείξει πάντως και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μάντσεστερ Σίτι καθώς και η Σεβίλλη.

Οι πιέσεις για τον Φάμπρεγκας πάντως στην Άρσεναλ συνεχίζονται καθώς ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ κάλεσε τον προπονητή της αγγλικής ομάδας να τον συναντήσει αναφορικά με τον ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν δείχνει διαθετειμένος να παραμείνει στην ομάδα του Λονδίνου.

Φιλοσοφία Σάντος...


Αρκετές είναι οι αλλαγές που θα προσπαθήσει να φέρει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε εξήγησε για ποιον λόγο κάλεσε αυτούς τους παίκτες για το φιλικό με τη Σερβία, αποκάλυψε τις προθέσεις του για το σύστημα που θα χρησιμοποιεί, ενώ τόνισε πως δημιουργηθεί μία δεύτερη εθνική ομάδα, αποτελούμενη από παίκτες που δεν αγωνίζονται στην εθνική Ελπίδων και είναι μικρότεροι από 23 ετών.

Ο Σάντος αρχικά με τη βοήθεια του βίντεο ανέλυσε τη φιλοσοφία του για την Εθνική ομάδα και την πρόθεση να χρησιμοποιήσει το 4-4-2 με ρόμβο, αλλά και το 4-3-3. "Οι παίκτες δεν έχουν δουλέψει στο πρώτο σύστημα, όμως θα το δοκιμάσουμε στο ερχόμενο φιλικό με τη Σερβία στις 11 Αυγούστου. Είναι μια δοκιμή και θα δούμε πως θα ανταποκριθούν. ’λλωστε, υπάρχει το 4-4-3 που γνωρίζουν από τα προηγούμενα χρόνια. Οι επιλογές έχουν να κάνουν με το σύστημα και πάντα να έχουμε στα υπ όψιν μας το 4-4-3, στην περίπτωση που κρίνω ότι οι παίκτες δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα.

Η δική μου φιλοσοφία είναι πάνω από τα συστήματα. Όταν η ομάδα έχει την μπάλα και κάνουμε οργανωμένη επίθεση, οι γραμμές θα είναι κοντά και θα πρέπει να κάνουμε αντεπίθεση με μεγάλες πάσες. Ωστόσο, αυτό το πράγμα θα γίνεται σε μικρό ποσοστό. Κατά κύριο λόγο, θα πηγαίνουμε σε οργανωμένη επίθεση - περίπου 80%. Πάντα σημαντικό ρόλο παίζουν ο αντίπαλος και η δυναμικότητά του για τον τρόπο που θα παίζει η Εθνική.

Αμυντικά θα παίζουμε ζώνη, με πρέσινγκ, ένα ανοιχτό σύστημα. Επίσης, δεν θα υπάρχει man to man, ακόμα και αν έχουμε αντίπαλο τον Μέσι ή τον Πελέ. Εμείς θα έχουμε συγκεκριμένη φιλοσοφία στην άμυνα. Είναι πιο εύκολο να εφαρμόσεις αυτά που θέλεις, όταν έχεις τους παίκτες κάθε μέρα, επειδή όμως παίρνουμε τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές πιστεύω ότι θα αφομοιώσουν γρήγορα τα όσα θέλω. Αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο, θα κάνουμε λιγότερο επίθεση σε σχέση με έναν μικρότερο αντίπαλο. Θυμηθείτε ότι η Ίντερ στον τελικό του Champions League δεν έπαιξε φουλ επίθεση, όπως και στα ημιτελικά αμυνόταν περισσότερο και έβγαινε στην κόντρα-επίθεση. Έτσι και εμείς θέλουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές και να πηγαίνουμε πάντα για τη νίκη. Το έργο του κ. Ρεχάγκελ είναι επιτυχημένο και δεν πρέπει να το ξεχνάμε, όμως τώρα πρέπει να προχωρήσουμε με τη δική μου φιλοσοφία και αυτό θέλω να περάσω στους παίκτες".


Για το φιλικό με τη Σερβία και για τους παίκτες που κάλεσε για το συγκεκριμένο φιλικό, υποστήριξε, "Εχουμε λίγο χρόνο μέχρι το φιλικό με τη Σερβία. Είναι μια δύσκολη περίοδος, επειδή κάποιοι παίκτες έχουν μείνει πίσω και προσπαθούν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση. Έτσι, θα είναι πιο δύσκολο το έργο. Ωστόσο, επειδή παίρνουμε τους καλύτερους, πιστεύω ότι θα προσαρμοστούν γρήγορα σε αυτά που θέλουμε.

Αυτή τη στιγμή πήραμε παίκτες που βρίσκονται σε αγωνιστικό ρυθμό, έχουν παίξει σε φιλικά παιχνίδια με τους συλλόγους τους και βρίσκονται πιο μπροστά από κάποιους άλλους. Όσον αφορά τους παίκτες που δεν κλήθηκαν και έπαιξαν στο Μουντιάλ, η πόρτα είναι για αυτούς ανοιχτή. Εμείς απλά βάζουμε κάποιους νέους παίκτες και όσοι δεν κλήθηκαν, είναι στο χέρι τους να είναι στην αποστολή. Είναι μέλη της ομάδας και από εκείνους εξαρτάται αν θα πετύχουν αυτό τον στόχο".

Βάζουμε νέο αίμα στην ομάδα, με την είσοδο του Γιάννη Παπαδόπουλου, του Γκέντσογλου και του Μαρίνου. Θέλουμε να τους δοκιμάσουμε και να διαπιστώσουμε αν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή τη νέα φιλοσοφία που θέλω να περάσω με το σύστημα 4-4-2 ή στο γνωστό 4-3-3. Δεν κάνει την ομάδα το σύστημα, αλλά τα πρόσωπα. Τα περισσότερα παιδιά έπαιξαν στα φιλικά, στελεχώνουν τις μικρές εθνικές ομάδες που είχαν πολλές επιτυχίες το προηγούμενο διάστημα. Τους έχουμε δει, ενώ παρακολουθούμε και τα υπόλοιπα παιδιά, όπως τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στη Σάλκε. Όλοι τους έχουν πολύ καλά στοιχεία και έχουν διακριθεί στις μικρές εθνικές ομάδες".

Το πιο χαζό πέναλτυ στην ιστορία !




Το ποδόσφαιρο δεν ταιριάζει σε ορισμένες γυναίκες και μία από αυτές είναι μάλλον και η Νοτιοκορεάτισσα Jeong Yeonga, η οποία υπέπεσε σ’ ένα από τα πιο ανόητα πέναλτι όλων των εποχών.
Στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 20 ετών και συγκεκριμένα στο
67′, η νεαρή παίκτρια έπιασε την μπάλα με τα χέρια, σαν να μην τρέχει τίποτε, έπειτα από σουτ της Γερμανίδας Alexandra Popp, που τράνταξε το δοκάρι. Η Jeong Yeonga προφανώς νόμισε ότι η μπάλα είχε βγει άουτ, πράγμα όμως που δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί.
Οι διαμαρτυρίες των Γερμανίδων έπιασαν τόπο και έτσι το πέναλτι καταλογίστηκε τελικά από τη διαιτητή Silvia Reyes από το Περού, η οποία για μια στιγμή… έχασε τη φάση. Για την ιστορία, την εκτέλεση ανέλαβε η ίδια η Alexandra Popp, που ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Ο Πιλαφίδης στον πάγκο του Ηρακλή

Ο Πιλαφίδης στον πάγκο του Ηρακλή

Νέος προπονητής του Ηρακλή στο μπάσκετ είναι ο Κώστας Πιλαφίδης, ο οποίος έχει συνδέσει στο παρελθόν το όνομά του με επιτυχίες του συλλόγου. Παράλληλα, σήμερα η διοίκηση του Γηραιού ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με γνωστή διαφημιστική εταιρία.

Φωτο Ημερας

H Λαρίσα Ρικέλμε "ξαναχτύπησε" με... καυτή φωτογράφηση στη μεξικάνικη έκδοση του περιοδικού "H"

Ειπε...................


"Nαι, αγαπώ το χρήμα"

Μάρκο Πάντελιτς

(...ειλικρινής ο σέρβος άσος που βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού)

Ψιθυροι..........

  • Χαζομπαμπάς έγινε την Δευτέρα (2/8) ο τερματοφύλακας του Αστέρα Νίκος Αναστασόπουλος! Η σύζυγός του Αντωνία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 3 κιλών και 600 γραμμαριων, που θα πάρει το όνομα Παναγιώτης...
  • Ενα υγιέστατο κοριτσάκι γέννησε η γυναίκα του Ντουντού και ο βραζιλιάνος θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο Ισραήλ για τον επαναληπτικό με τη Μακάμπι. "Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί μπορώ να δω τη νέα μου πριγκίπισσα. Είναι μια χαρά και πολύ όμορφη", έγραψε στο μπλογκ του. Η μικρή θα πάρει το όνομα Αλίκη-Μαρία.
  • Με φανέλες της Μονακό (!), την δεύτερη εμφάνιση (σκούρα φανέλα, κόκκινο σορτσάκι) αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου στο φιλικό που έδωσε με τη γαλλική ομάδα στο Λουί Ντε. Αιτία, το μικρής χωρητικότητας τσάρτερ που τους μετέφερε από την Βερόνα, με συνέπεια οι εμφανίσεις της ομάδας του Βόλου να μείνουν στην Ιταλία.
  • Το... βιολί τους συνεχίζουν στην Ιταλία κάποιοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι μετά την "αποκάλυψη" ότι ο Ζεμπινά απέρριψε πρόταση ύψους 2,5 εκ. ευρώ ετησίως (!) από την ΑΕΚ, τώρα υποστηρίζουν ότι η Ενωση έκανε ρελάνς, αυξάνοντας την προσφορά της προς τον πρώην αμυντικό της Γιουβέντους! Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στην ΑΕΚ καίγονται για πολύ λιγότερα...

Επιμένουν για Μουνούα, παρά τις επαφές με Ελευθερόπουλο


Μπορεί οι επαφές του Ηρακλή με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να είναι προχωρημένες, παρόλα αυτά οι άνθρωποι του 'γηραιού' συνεχίζουν να ψάχνουν την περίπτωση του Γκουστάβο Μουνούα.Ο Ουρουγουανός τερματοφύλακας βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας το τελευταίο διάστημα, με τους Θεσσαλονικείς να θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Η εμπειρία του και οι παραστάσεις που έχει σε υψηλό επίπεδο, μπορούν αν δημιουργήσουν με τους Ελευθερόπουλο και Μπαντή μια εξαιρετική τριάδα τερματοφυλάκων.

Επαφές και με Χοσέμι

Τέλος, η διοικούσα επιτροπή έχει επαφές και με την Χοσέμι, για να έρθει στην Ελλάδα. Ο άσος της Μαγιόρκα μπορεί να αγωνιστεί τόσο σαν δεξιός πλάγιος αμυντικός όσο και σαν σέντερ μπακ και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν ευχάριστα από την περίπτωσή του.

Γεμάτο το γήπεδο με Γιαγκελόνια


Γεμάτο περιμένουν να είναι το 'Κλ. Βικελίδης' οι άνθρωποι του Άρη, ενόψει της αναμέτρησης εναντίον της Γιαγκελόνια, την προσεχή Πέμπτη.Οι φίλοι του συλλόγου έχουν δείξει μεγάλη διάθεση να προμηθευτούν εισιτήρια και οι 'κίτρινοι' περιμένουν ότι θα δημιουργηθεί ατμόσφαιρα ανάλογη ενός μεγάλου παιχνιδιού.

Καφές: "Ήταν δικαίωσή μου"


Η εποχή Σάντος στην Εθνική άρχισε με αλλαγές. Παλιοί έφυγαν, παλιοί επέστρεψαν και νέοι ήρθαν. Μια από τις παλιοσειρές που "επανακάμπτει", ο Παντελής Καφές. Ο αρχηγός της ΑΕΚ δικαιώνεται για τη δουλειά του και παίρνει δεύτερη ευκαιρία.Ο 32χρονος διεθνής μέσος μίλησε στην εφημερίδα “Εξέδρα” για την κλήση του στην Εθνική ενόψει του φιλικού με τη Σερβία και έκανε λόγο για δικαίωση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παντελή Καφέ:

-Έπειτα από περίπου 2,5 χρόνια επιστρέφεις στην Εθνική, το περίμενες αυτό;

Δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα. Η ομάδα έχει έναν νέο προπονητή και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τις σκέψεις και τις αποφάσεις του. Για μένα ήταν μία δικαίωση της δουλειάς μου, της προσπάθειας και των εμφανίσεων που έχω κάνει με την ΑΕΚ από την ημέρα που σταμάτησα να παίζω στην Εθνική.

-Σε είχε επηρεάσει ψυχολογικά η απουσία σου από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα;

Πάντα έβλεπα την Εθνική και την ομάδα μου σαν δύο διαφορετικά κομμάτια. Όταν παίζω για την ομάδα μου προσπαθώ για το καλύτερο και δουλεύω σκληρά. Άλλωστε, μέσω των εμφανίσεων μας με την ομάδα περιμένουμε τις κλήσεις μας στην Εθνική.-Σου έλειψε η φανέλα με το εθνόσημο;

Όσο δεν αγωνιζόμουν στην Εθνική, παρακολουθούσα στενά την πορεία της. Χαιρόμουν με τις επιτυχίες της και στενοχωριόμουν με τις αποτυχίες της. Πιστεύω ότι σε αυτά τα 2,5 χρόνια αυτή η ομάδα πέτυχε σημαντικά πράγματα. Είναι αλήθεια ότι ζήλευα λίγο, με την καλή έννοια πάντα. -Ο Φερνάντο Σάντος αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο έργο, να διαδεχθεί τον πιο πετυχημένο προπονητή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πως βλέπεις την επιλογή του Πορτογάλου τεχνικού; Δεν είχα την τύχη να συνεργαστώ έως σήμερα με τον κ. Σάντος. Όμως, πιστεύω ότι μιλάει από μόνο του το έργο που παρουσίασε σε όλες τις ομάδες που εργάστηκε. Επίσης, ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν μαζί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια.

-Μαζί με σένα κλήθηκε ένας ακόμα παίκτης της ΑΕΚ, ο Σάββας Γκέντζογλου...

Για τον Σάββα μόνο τα καλύτερα έχω να πω. Αν και είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, έχει πολύ μεγάλη ωριμότητα στη σκέψη. Πιστεύω ότι έχει όλα τα στοιχεία για να εξελιχθεί και να κάνει μεγάλη καριέρα.

Στους Ρεντ Μπουλς υπέγραψε ο Μάρκες


Οι "Ρεντ Μπουλς" της Νέας Υόρκης ολοκλήρωσαν τη δεύτερη μεγάλη μεταγραφή τους, καθώς ήρθαν σε συμφωνία με τον αρχηγό της εθνικής ομάδας του Μεξικού, Ράφαελ Μάρκες. Μετά την απόκτηση του Τιερί Ανρί, τον περασμένο μήνα, η διοίκηση ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον πρώην κεντρικό αμυντικό της Μπαρτσελόνα κι όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο "...ο Μάρκες υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο κι αποτελεί τον τρίτο ποδοσφαιριστή που επιλέχθηκε".

Ο Κολομβιανός, Χουάν Πάμπλο Ανχελ και ο Ανρί είναι οι άλλοι δύο παίκτες, των οποίων οι απολαβές ξέφυγαν από τα δεδομένα του συλλόγου. Ο Μάρκες, ο οποίος μπορεί να παίξει με επιτυχία και στη μεσαία γραμμή, πέρασε τα τελευταία 7 χρόνια στη Μπαρτσελόνα, ενώ προηγουμένως είχε αγωνιστεί και στη Μονακό. Ο 31χρονος έλυσε τη συνεργασία του με τους Καταλανούς το περασμένο Σάββατο.

"Ο Ράφαελ με τις κινήσεις του επέδειξε στο σύλλογο ένα υψηλό επίπεδο και σίγουρα είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο", τόνισε με δήλωσή του ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομάδας, Ντίτμαρ Μπεϊερσντόρφερ. Από την πλευρά του ο έμπειρος άσος, ο οποίος είχε προτάσεις από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του: "Το να έρθω στη Νέα Υόρκη και να παίξω στο αμερικανικό πρωτάθλημα ήταν μία πρόκληση που δεν μπόρεσα να αρνηθώ. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τους Ρεντ Μπουλς στα παιχνίδια των πλέι οφ αυτής της περιόδου και στα επόμενα χρόνια να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα".

Η επίσημη παρουσίαση του διεθνή Μεξικανού (94 φορές) και αρχηγού της εθνικής ομάδας από το 2002, θα γίνει αύριο.

Ετοιμοι για το ραντεβού με την ιστορία


Όλα δείχνουν να είναι έτοιμα στον ΠΑΟΚ για το μεγάλο παιχνίδι με τον Αγιαξ την Τετάρτη το βράδυ. Ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει καταλήξει στους έντεκα που θα παρατάξει απέναντι στον "Αίαντα", ενώ και οι φίλαθλοι για ακόμα μία φορά θα αποτελέσουν τον δωδέκατο παίκτη για το "δικέφαλο".

Ο ΠΑΟΚ με το 1-1 του πρώτου αγώνα έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση και δεν θέλει να το χάσει σε καμία στιγμή του παιχνιδιού, γι αυτό και ο Δερμιτζάκης αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά και με ποδοσφαιριστές που μπορούν να φύγουν ταχύτατα στις αντεπιθέσεις για να κάνουν τη ζημιά στην αντίπαλη άμυνα.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα προβεί σε δύο αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε στο Αμστερνταμ. Ο Κρέσιτς θα πάρει τη θέση του τραυματία Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Κοντρέρας θα τοποθετηθεί δίπλα στον Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας, με τον Μαλεζά να μένει στον πάγκο. Μπουσαϊντί και Σνάουτσνερ θα είναι πίσω στα άκρα, ενώ τη θέση των αμυντικών χαφ έχουν καπαρώσει οι Γκαρσία, Βιτόλο. Πιο μπροστά τους θα είναι ο Ιβιτς, με τον Σορλέν να βρίσκεται αριστερά από τον Σέρβο και τον Βιεϊρίνια στο άλλο άκρο. Αιχμή του δόρατος θα είναι και πάλι ο Σαλπιγγίδης.

Λίνεν: "Ανέτοιμος ο Ριέρα"

http://sport24.gr/football/omades/Olympiakos/article446951.ece/ALTERNATES/w620/RIERA_IBAGAZA_LINEN.jpgΟι μέρες για τον επαναληπτικό αγώνα στο Ισραήλ λιγοστεύουν και οι "ερυθρόλευκοι", ετοιμάζονται για το σημαντικό ματς, με τους Λίνεν, Α. Παπαδόπουλο και Ρόμενταλ να δίνουν το σύνθημα της πρόκρισης στην ανοιχτή προπόνηση της Δευτέρας (2/8). Ο Άλμπερτ Ριέρα αναμένεται να μην ξεκινήσει, καθώς κρίνεται ανέτοιμος από τον προπονητή του.Το θέμα των μεταγραφών είναι αυτό που "καίει" τον κόσμο, ωστόσο, ο Έβαλντ Λίνεν συνεχίζει να δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές του, ώστε να μην αιφνιδιαστεί από τους Ισραηλινούς.

Κόλπο γκρόσο με Ιλάν!


Το μεταγραφικό "μπαμ" του καλοκαιριού θέλει να κάνει η ΑΕΛ, που θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον βραζιλιάνο επιθετικό Ιλάν, παίκτη για τον οποίο έχουν υπάρξει σενάρια τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για τον Ολυμπιακό.Ο 29χρονος επιθετικός είναι ελεύθερος και η θεσσαλική ομάδα του έχει καταθέσει πρόταση για διετές συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τις 550.000 ευρώ.Ο Ιλάν αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια στη Σεντ Ετιέν, με την οποία μάλιστα είχε τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό στους "32" του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 2008-09, πετυχαίνοντας δύο γκολ (ένα σε κάθε παιχνίδι).

Στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν αγωνιζόταν στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, όπου είχε παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού από τους "στεφανουά" και σε 11 συμμετοχές βρήκε δίχτυα 4 φορές.

Φυσικά στους "βυσσινί" γνωρίζουν πως η απόκτηση του τρεις φορές διεθνή Βραζιλιάνου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, όμως το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής δεν έχει δεχθεί επίσημη πρόταση από καμία άλλη ομάδα, προκαλεί αισιοδοξία στις τάξεις της ΑΕΛ.