Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Αποχαιρετάει ο Πέτγουεϊ!!


Η φετινή χρονιά φαίνεται πως ήταν και η τελευταία για τον Μπρεντ Πέτγουεϊ στον Ολυμπιακό. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από την Τουρκία και την Μπεσίκτας για τον Αμερικανό φόργουορντ.

Αποχαιρετάει ο Πέτγουεϊ
Σχεδόν αδύνατη είναι η παραμονή του Μπρεντ Πέτγουεϊ στον Ολυμπιακό και την επόμενη σεζόν. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν φαίνεται να είναι στα πλάνα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και έτσι αναμένεται να αποχαιρετήσει το λιμάνι ύστερα από δύο χρόνια.

Ωστόσο, ο «Air Georgia» δεν πρόκειται να αργήσει πολύ για να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς υπάρχουν ομάδες που ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους προς το πρόσωπό του. Μία από αυτές, είναι από την Τουρκία και συγκεκριμένα η Μπεσίκτας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δοκάρι και… ΠΑΟΚ!!

Είχε πολλά ελαφρυντικά (πρώτο τεστ, ζέστη, τραυματισμός Κλάους) ακόμη κι αν ο αντίπαλος ήταν εύκολος, όμως έδειξε δουλειά. Με επιμονή αλλά και 4 δοκάρια ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 την Κουτ Αζούλ στην Ολλανδία.

Δοκάρι και… ΠΑΟΚ
Τις περισσότερες απ’ τις παγίδες που είχε μπροστά του απέφυγε κόντρα στην Κουτ Αζούλ ο ΠΑΟΚ. Αν και μόλις το πρώτο φιλικό, η ομάδα του Τούντορ έδειξε στοιχεία δουλειάς επικρατώντας 3-1 επί ολλανδικού εδάφους.

Μεγάλος άτυχος ο Κλάους Αθανασιάδης, που τραυματίστηκε πριν την συμπλήρωση δέκα λεπτών στο παιχνίδι. Τέσσερα δοκάρια για τους Θεσσαλονικείς, που παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, γύρισαν το παιχνίδι με τέρματα των Σαλπιγγίδη, Σαββίδη και Μάρτενς.

Το ματς:

Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, επιχειρώντας επιθέσεις κυρίως από την δεξιά πλευρά. Σ΄ένα σημείο που ο «δικέφαλος του Βορρά» έδειχνε να ελέγχει το τέμπο, μία στιγμή αδράνειας τον έφερε προ εκπλήξεως αφού ο Φουρτάδο νίκησε τον Γλύκο στο 13’.

Μετά το γκολ οι παίκτες του Τούντορ έδειξαν να έχουν αιφνιδιαστεί κι έχασαν την συνοχή τους. Ο ρυθμός χάθηκε, έπειτα και από την διακοπή για το απαραίτητο «δρόσισμα» των δύο ομάδων, όμως ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να επιστρέψει με γκολ, αλλά στο 29’ ο Σαλπιγγίδης σημάδεψε το δοκάρι κι εν συνεχεία ο Περέιρα έστειλε την μπάλα άουτ σε κενή εστία. Ότι δεν πέτυχε νωρίτερα το κατάφερε με καθυστέρηση τριών λεπτών ο διεθνής επιθετικός καθώς με κοντινή προβολή έκανε το 1-1 για τον «δικέφαλο». Το τέρμα του «Σάλπι» έφερε και πάλι διάθεση στην ομάδα του Κροάτη που ανέβασε αισθητά την απόδοσή της, αλλά παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε (μεγαλύτερη το δοκάρι του Περέιρα στο 44’) δεν μπόρεσε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Έχοντας την κατοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να σπάσει με οργανωμένες ενέργειες την άμυνα της Κουτ Αζούρ. Η πίεση έφερε κάποιες ευκαιρίες, μπροστά απ’ την εστία του Μποξ, όμως σταδιακά εξασθένησε, με τους αντίπαλους αμυντικούς να προσαρμόζονται στην κατάσταση.

Η επιμονή της ομάδας του Τούντορ εν τέλει την δικαίωσε, καθώς έφερε το 2-1 έπειτα από όμορφο γύρισμα του Λούκας και πλασέ του Σαββίδη στην κενή εστία (66’). Οι αλλαγές του Κροάτη αλλά και το γκολ έδειξαν να έχουν απελευθερώσει την ομάδα όμως και πάλι το δοκάρι στέρησε ακόμη ένα τέρμα, αυτή την φορά στον Μάρτενς (69’).

O ΠΑΟΚ έμεινε σταθερά στην επίθεση, με την ανασταλτική του γραμμή να μην αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα. Η είσοδος του Λούκας και όρεξη των Μυστακίδη-Μάρτενς έδωσε ρυθμό στους Θεσσαλονικείς που δεν σταμάτησαν να κυνηγούν κι άλλα γκολ. Στο φινάλε κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους με τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό να διαμορφώνει το τελικό 3-1 (87’).

Για τον ΠΑΟΚ έπαιξαν οι: ΠΑΟΚ: Γλύκος (61΄ Μελίσσας), Βίτορ (61΄ Σκόνδρας), Κόστα (61΄ Χαρίσης), Τζαβέλλας (61΄ Πουγγουρας), Μυστακίδης (61΄ Λουκας), Κίτσιου (61΄ Σαββίδης), Μαντούρο (61΄ Κάτσε), Γκολάσα (61΄ Μάρτενς), Πέλκας, Αθανασιάδης (10' Σαλπιγγίδης, 70΄ Μυστακίδης), Περέιρα (61΄ Κοροβέσης) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ΠΣΑΠ δεν ξεχνά…!!

Ανακοίνωση με αφορμή την συμπλήρωση έντεκα ετών από τον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδος στην Πορτογαλία εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

Ο ΠΣΑΠ δεν ξεχνά…
Το Έπος της Εθνικής Ελλάδος με την κατάκτηση του Euro 2004 τιμά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με ανακοίνωση του. «Απέδειξαν για άλλη μια φορά την αξία και τη δύναμη της θέλησης των Ελλήνων ποδοσφαιριστών», αναφέρεται μεταξύ άλλων και εύχεται να έρθουν καλύτερες ημέρες για τη χώρα μας που βρίσκεται σε κρίση.

Αναλυτικά

Σαν σήμερα, πριν από 11 χρόνια, η Ελλάδα θριάμβευε στην Πορτογαλία, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ανεβάζοντας στα ουράνια ολόκληρο τον ελληνικό λαό σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών δεν ξεχνά.

Τιμάμε αυτή την επέτειο, κρατώντας ζωντανές τις αναμνήσεις και τις εικόνες από τότε, με δυνατά συναισθήματα και με απόλυτη αναγνώριση για όλους εκείνους, οι οποίοι συνέβαλαν στο θρίαμβο του Euro 2004, με πρώτους όλων, τους συναδέλφους μας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αξία και τη δύναμη της θέλησης των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Αυτή η επέτειος συμπίμπτει με συνθήκες πραγματικά δύσκολες για την Ελλάδα.
Ευχόμαστε να δούμε καλύτερες ημέρες.

Για την πατρίδα, τις οικογένειές μας και το ποδόσφαιρό μας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εκδίκηση κι έφυγε για τελικό!!

Η Κροατία πήρε γλυκιά ρεβάνς για την ήττα της στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού U18 πέρσι στο Ικόνιο και συντρίβοντας με 91-56 την Τουρκία πέρασε στον τελικό του Παγκοσμίου U19.

Εκδίκηση κι έφυγε για τελικό
Η… δεκάδα της Κροατίας ήταν αρκετή όχι απλώς για να νικήσει, αλλά και να συντρίψει την Τουρκία με 91-56 στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων και να φτάσει να διεκδικεί τον τίτλο την Κυριακή απέναντι στο νικητή του Ελλάδα-ΗΠΑ.

Αποστολή στο Ηράκλειο, Χρήστος Ρομπόλης

Η «χρβάτσκα» ήταν απόλυτη κυρίαρχος στο ξεκίνημα. Με τον ασταμάτητο Αράποβιτς να πετυχαίνει 14 πόντους προηγήθηκε με 20-8, ενώ όταν ο Ζούμπατς πήρε τη σκυτάλη και η διαφορά έφτασε στους 19 (42-23). Ό,τι κι αν δοκίμασε ο Τούρκος προπονητής, Ομέρ Ουγκουράτα, δεν έφερε αποτέλεσμα. Οι Κροάτες παίζοντας πολύ μυαλωμένα όχι απλώς διατηρούσαν, αλλά αύξαναν και τη διαφορά ασφαλείας (69-41 στο τρίτο δεκάλεπτο) που έφτασε και στους 37, 89-52, λίγο πριν το τέλος.

Ο Μάρκο Αράποβιτς με 25 πόντους, 15 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν ο κορυφαίος της Κροατίας, που λίγο πριν το τέλος έχασε με διάστρεμμα των Καπούστα.

Δεκάλεπτα: 22-12, 44-28, 72-45, 91-56.

Κροατία (Ναζόρ): Καπούστα 4, Φιλίποβιτς 8, Μάιτσουνιτς, Μπάτζιμ, Μπόζιτς 15 (8 ριμπ.), Βράνιες 2, Σλάβιτσα 17, Ζούμπατς 20 (9 ριμπ.), Κάρατσιτς, Αράποβιτς 25 (15 ριμπ., 6 ασίστ).

Τουρκία (Ουγκουράτα): Μπαϊράμ 4, Ουγκουρλού 1, Οζντεμίρογλου, Αρσλάν 6, Γκετσίμ 8, Μπαϊκάν 5, Κορκμάζ 6, Αράρ 4, Ολμάζ, Ουλουμπάι 8, Αλεμντάρογλου 2, Γκιουβέν 12.

Διαιτητές: Γουίλαντ (Καναδάς), Παστούσιακ (Πολωνία), Βάσκες (Πουέρτο Ρίκο). *Πηγή: sport-fm.gr*

Σοκ με Κλάους!!

Στραβά ξεκίνησε η χρονιά για τον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο 26χρονος υπέστη κάταγμα στο φιλικό με την Κουτ Αζούρ και υπάρχουν φόβοι από το ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ πως μπορεί να απουσιάσει για σχεδόν ένα μήνα

Σοκ με Κλάους!
«Πονοκέφαλος» για τον Ιγκόρ Τούντορ. Ο Στέφανος Αθανασιάδης στάθηκε άτυχος στο πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ –κατά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία- καθώς τραυματίστηκε και η κατάστασή του δείχνει αρκετά σοβαρή.

Επιχειρώντας να μπει σε φάση στην «καρδιά» της περιοχής ο διεθνής επιθετικός χτύπησε στην κόντρα που του έβαλε ο αμυντικός της Κουτ Αζούρ, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί πριν την συμπλήρωση 10λεπτών στο παιχνίδι από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Η ενημέρωση του ιατρικού τιμ του «δικέφαλου του Βορρά» αναφέρει πως υπέστη κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμη και για διάστημα απουσίας που μπορεί να φτάσει τον ένα μήνα. Έτσι, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εξελίξεις σχετικά με την παραμονή του παίκτη στην Ολλανδία.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρομερή τάπα Ζούμπατς!! (video)

Ο Ίβιτσα Ζούμπατς της Κροατίας τάπωσε εντυπωσιακά τον Εγκεμέν Γκιουβέν της Τουρκίας στον ημιτελικό του Παγκοσμίου U19.

Τρομερή τάπα Ζούμπατς (video)
Μια εντυπωσιακή φάση στη στρατόσφαιρα πρόσφερε ο πρώτος ημιτελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων, που γίνεται στο Ηράκλειο.

Ο Ίβιτσα Ζούμπατς της Κροατίας έσβησε τα φώτα στον Εγκεμέν Γκιουβέν της Τουρκίας με μία τρομερή τάπα.












*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε Σάντι Μίνα η Βαλένθια!!

«Χτύπημα» με παρόν αλλά και (πολύ περισσότερο) μέλλον έκανε η Βαλένθια. Οι νυχτερίδες απέκτησαν τον 19χρονο επιθετικό, Σάντι Μίνα που φέτος έκανε το… ξεπέταγμά του.

Πήρε Σάντι Μίνα η Βαλένθια
«Δυνατή» μεταγραφή για την Βαλένθια, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Σάντι Μίνα απ’ τη Θέλτα, με το κόστος του deal να αγγίζει σύμφωνα με δημοσιεύματα τα 10 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τον 19χρονο επιθετικό που τόσο πέρσι, όσο και φέτος ξεκίνησε να παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής στην Primera Division. Την χρονιά που έφυγε μέτρησε 20 εμφανίσεις και 7 γκολ στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας, δείχνοντας μέρος του ταλέντο του και επιβεβαιώνοντας τις «νυχτερίδες που επένδυσαν πάνω του. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Χωρίς Ράμος… δεν έχει Ντε Χέα»

Αυτό είναι το μήνυμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με την «Daily Telegraph», το οποίο συσχετίζει τις περιπτώσεις του Σέρχιο Ράμος και του Νταβίντ Ντε Χέα.

«Χωρίς Ράμος… δεν έχει Ντε Χέα»
Ξεκάθαρο μήνυμα στην διοίκηση της Ρεάλ έστειλαν οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με την «Daily Telegraph». Οι «κόκκινοι διάβολοι» εμφανίζονται να ξεκαθάρισαν στους Μαδριλένους, πως αν δεν τους επιτρέψουν να προχωρήσουν την περίπτωση της απόκτησης του Σέρχιο Ράμος τότε θα βάλουν «μπλόκο» στην υπόθεση του Νταβίντ Ντε Χέα.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, που οι «μερένχες» άρχισαν να ψάχνουν την περίπτωση του Ισπανού γκολκίπερ στο «Όλντ Τράφορντ» δεν πήραν θέση κρατώντας τις ισορροπίες. Αντίθετα, στην Ρεάλ -στo θέμα του 29χρονου αμυντικού- ήταν ανένδοτοι εξ αρχής κάτι που έχει ενοχλήσει τους Άγγλους.

Τέλος, στο δημοσίευμα τονίζεται πως στην Γιουνάιτεντ βάζουν στον Ντε Χέα την ίδια τιμή με αυτή του Ράμος, κάτι που σαφώς δεν θα αρέσει στους Μαδριλένους. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Θέλω τίτλο, μακάρι να μπούμε ανάμεσα στους μεγάλους»

Πιστός στον Αστέρα Τρίπολης δήλωσε ο Στάικος Βεργέτης στον ΣΠΟΡ FM 94.6, ενώ ονειρεύεται τίτλο με τους Αρκάδες. Επίσης μίλησε μεταξύ άλλων για την Εθνική, τον Γιαννιώτα, τον Μίτσελ και τον Αναστασίου.

«Θέλω τίτλο, μακάρι να μπούμε ανάμεσα στους μεγάλους»

«Θέλω να μείνω πολλά χρόνια στον Αστέρα για να ζήσω και άλλα με την ομάδα που έχω στην καρδιά μου. Να πάρουμε έναν τίτλο. Να πάρουμε για παράδειγμα ένα Κύπελλο, το οποίο το στερηθήκαμε το 2013 και γιατί όχι να μπούμε ανάμεσα στους μεγάλους», δήλωσε και τόνισε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ρόστερ έχει συμπληρωθεί.

Ακόμη, μίλησε για την πτώση της Εθνικής και του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ είπε άκρως κολακευτικά λόγια για τους Γιαννιώτα, Μίτσελ και Αναστασίου.

Αναλυτικά μίλησε για:

-Τη σεζόν που έκανε ο Αστέρας το 2014-15: «Ήταν πραγματικά ένα βουνό. Ήταν η πρώτη φορά για εμένα ως πρώτος προπονητής σε επαγγελματική ομάδα. Είχαμε μια μακριά ευρωπαϊκή πορεία, ανέλπιστη για εμάς. Δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα περάσουμε τρεις προκριματικούς γύρους στο Europa League. Πέρυσι κάναμε τρεις εβδομάδες προετοιμασία και έπρεπε να συμπτύξουμε αυτά που θα κάναμε κανονικά σε επτά με οκτώ εβδομάδες.

Πρέπει αν έχεις μια βάση ομάδα από την προηγούμενη χρονιά. Εμείς το είχαμε αυτό με 14-15 καλούς παίκτες. Η πρόκριση επί της Μάιντς ήταν μεγάλη. Περάσαμε από χίλια κύματα. Η ομάδα δεν ήταν καλά προετοιμασμένη, λόγω της διακοπής της προετοιμασίας. Ο ρυθμός των Γερμανών ήταν δαιμονιώδης και καταφέραμε να αντέξουμε για ενάμιση ημίχρονο και με το αποτέλεσμα που πήραμε είχαμε τη δυνατότητα να είμαστε ζωντανοί στο δεύτερο ματς. Ήταν φοβερή βραδιά για το κοινό της πόλης.

Αυτό που μας στενοχώρησε φέτος ήταν ο αποκλεισμός στο Κύπελλο, ενώ θέλαμε να φθάσουμε ψηλά. Έπρεπε εκείνη την περίοδο να φρεσκάρουμε την ομάδα, λόγω των πολλών αγωνιστικών υποχρεώσεων και της μεγάλης σεζόν».

-τους φετινούς στόχους του Αστέρα: «Εξασφαλίσαμε τον χρόνο που ήταν απαραίτητος και λειτουργούμε πολύ οργανωμένα. Με σύμμαχο τον χρόνο έχουμε ξεκινήσει την οργάνωση για τη νέα σεζόν από πολύ νωρίς. Σιγά-σιγά ξεκινήσαμε τις μεταγραφές μας. Το τμήμα σκάουτινγκ είχε έτοιμες λύσεις από νωρίς. Θέλουμε να κάνουμε ότι την περυσινή χρονιά. Να βελτιώσουμε τη δουλειά μας. Να μετουσιώσουμε στους παίκτες ακόμη καλύτερα αυτό που θέλουμε αγωνιστικά. Πρέπει να κάνουμε ακόμη πιο χαρούμενο τον χρόνο.

Δεν μου αρέσει να κάνω μακροπρόθεσμους στόχους. Πρέπει να σπάσουμε το φράγμα και να προκριθούμε στους ομίλους του Europa League. Πρέπει να ανεβαίνουμε το βουνό που έχουμε μπροστά μας. όπως πέρυσι. Περάσαμε τη Ροβανιέμι στα προκριματικά του Europa League και μετά κοιτάξαμε να περάσουμε τους επόμενους. Για αυτό και τώρα πρέπει να δούμε τα πρώτα τρία ματς του πρωταθλήματος και μετά το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Έχω την τύχη να έχω αξιόλογους συνεργάτες. Είναι όλοι νέοι στον χώρο, όπως είμαι και εγώ νέος. Θα βοηθηθούμε από τον Αστέρα και θα τον βοηθήσουμε να ανέβει. Είμαστε όλοι μια καλή παρέα».

-τα μεταγραφικά και τον Μπερτολί: «Συνεχίζεται η αναζήτηση στα μεταγραφικά Αν δεν ολοκληρωθεί δεν μπορώ να πω κάτι για οποιαδήποτε μεταγραφή. Δεν μπορώ να πω κάτι. Έχουν έρθει κάποιες προτάσεις για τον Μπαράλες και είναι θέμα της διοίκησης. Εγώ περιμένω να δω και για τον Μπαράλες και τον Λούι. Η διοίκηση θα αποφασίσει ποιο είναι το καλύτερο για την ίδια.

Είναι πολύ ταλαντούχος ο Μπερτολί, παίζει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό είμαστε πλήρης, αλλά πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τους παίκτες για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον. Είμαι ευχαριστημένος, διότι καλύπτονται οι απαιτήσεις από τον σύλλογο. Πριν καν ξεκινήσουμε την προετοιμασία είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό το ρόστερ».

-τους προσωπικούς του στόχους: «Γενικότερα δεν μου αρέσει να κάνω σχέδια, διότι αυτά που έχω ζήσει δεν τα έχω φανταστεί. Θέλω να μείνω πολλά χρόνια στον Αστέρα για να ζήσω και άλλα με την ομάδα που έχω στην καρδιά μου. Να πάρουμε έναν τίτλο. Να πάρουμε για παράδειγμα ένα Κύπελλο, το οποίο το στερηθήκαμε το 2013 και γιατί όχι να μπούμε ανάμεσα στους μεγάλους. Φροντίζω να γεμίζω με παραστάσεις, γνώσεις. Είμαι στην αρχή και στο μέλλον έχει ο Θεός».

-το μήνυμα του ενόψει της επόμενης σεζόν: Θέλω να πω για τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Να συντάξουν τις δυνάμεις για αν το κάνουν πιο δυνατό, πιο ελκυστικό. Ο Αστέρας θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις για να δώσει βαθμούς στην Ελλάδα. Θέλω να νιώθουν όλοι οι Έλληνες. Είναι ομάδα μοντέλο και μακάρι να υπήρχαν άλλες πέντε-έξι.

Στους φίλους του Αστέρα δεν θα τάξω ποτέ βαθμούς. Θα τους πω ότι θα κάνει μεγάλη προσπάθεια. Μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αλλά όταν είναι μια ομάδα ανταγωνιστική βοηθάει στο πρωτάθλημα».

-για την ποδοσφαιρική του πορεία: «Έπαιξα για τρία χρόνια στην ΑΕΚ Τρίπολης, παραδοσιακός αντίπαλος του Αστέρα. Είχα δύο τραυματισμούς στο γόνατο και αναγκάστηκα να υποβληθώ σε δύο επεμβάσεις και αυτό με έφερε πίσω».

-Το γεγονός ότι λείπει αρκετά το ελληνικό στοιχείο από τους Αρκάδες: «Ο Αστέρας είχε ανάγκη από έμπειρους ποδοσφαιριστές τα πρώτα του χρόνια στην Super League για να σταθεροποιηθεί ψηλά στη Super League. Από πέρυσι έχει αρχίσει να κοιτάει πιο πολύ στις Ακαδημίες και σιγά-σιγά θα βγαίνουν παίκτες και από τα τμήματα υποδομής. Στρεφόμαστε πιο πολύ και στο ντόπιο στοιχείο.

Πιστεύω ότι 3-4 θα έρθουν στην προετοιμασία. Πρόκειται για παιδιά της Κ-20. Υπάρχει μεγάλη θέληση από τα παιδιά του τόπου μας. Στην Τρίπολης υπάρχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Ο καιρός, που κάνει δύσκολο το έργο τους. Στην πορεία θα βγουν οι καρποί από τη δουλειά μας. Ο Αστέρας είναι μαγαζί γωνία και ό,τι καλό υπάρχει στις μικρές ηλικίες έρχεται από μόνο του στην ομάδα. Έχουμε κάνει άνοιγμα στη Γαλλία, όπου γίνεται πολύ καλή και σοβαρή δουλειά».

-τους Φούντα, Δημούτσο και Γιάννου: «Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Τα χαρακτηριστικά είναι πολύ καλά, όπως τα ορίζουμε εμείς. Πρέπει αν δουλέψουν πολύ για να διεκδικήσουν. Μου αρέσει πολύ αυτή η λέξη: διεκδικώ. Πρέπει να διεκδικήσουν τη θέση τους σε ένα απαιτητικό ρόστερ».

-την συνάντηση του με τον προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε: «Μας υποχρεώνουν από την ΕΠΟ να πάμε λόγω των σεμιναρίων προπονητικής που παρακολουθώ. Πήγα στην Μαχανταχόντα και παρακολούθησα τέσσερις προπονήσεις. Είδα πολλά πράγματα, είδα έναν τρόπο δουλειάς. Είναι ταπεινός ο Σιμεόνε. Μου άρεσε πολύ το πακέτο, σε τρόπο δουλειάς και σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων. Ο Σιμεόνε λειτουργεί σαν να είναι ακόμη παίκτης. Τους ενθαρρύνει. Όλο το παιχνίδι στηρίζεται πολύ στο πρέσινγκ. Στήνουν παγίδες σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού για να κλέψουν την μπάλα και να βγουν κατευθείαν στην επίθεση».

-τη συνεργασία με τη Βιγιαρεάλ: «Τώρα ξεκίνησε η συνεργασία με τη Βιγιαρεάλ. Υπάρχει σε πολλά επίπεδα. Πραγματικά ήταν πολύ εύστοχη αυτή η επιλογή. Η Βιγιαρεάλ είναι ο Αστέρας της Ισπανίας. Προέρχεται από μικρή πόλη και είναι σε ανοδική πόλη τα τελευταία χρόνια. Δεν μου έχει τεθεί θέμα για συνεργασία στο αγωνιστικό τμήμα».

Τις διαφορές που έχουμε με τις top ευρωπαϊκές ομάδες: «Σε επίπεδο οργάνωσης δεν απέχουμε πολύ. Έχουμε ό,τιδηποτε χρειαστούμε. Και εμείς και άλλες ομάδες. Είμαστε κοντά. Ωστόσο, είμαστε μακριά στο επίπεδο ταλέντου. Ένα passing game που το κάνουν όλοι κάπως, αυτοί το κάνουν με ξεχωριστό τρόπο. Έχουμε ταλέντο και εμείς, έμφυτο. Υπάρχει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Πρέπει όλο το ταλέντο να το προωθήσεις. Πρέπει να σημειωθεί βελτίωση στην εκπαίδευση».

-την πτώση του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Η Ευρώπη είναι αυτό που φαίνεται. Έχουμε αρχίσει και πιάνουμε πάτο. Τα γήπεδα έχουν αρχίσει και αδειάζουν. Δύο ομάδες αποχώρησαν Υπάρχουν πολλά θέματα που βασανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά σιγοβράζουν τα έντεκα χρόνια μετά το EURO 2004. Πρέπει αυτοί που είναι στα κέντρα αποφάσεων να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να γίνει πιο ελκυστικό το προϊόν. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που δεν θέλουν με τίποτα να έρθουν στην Ελλάδα. Είναι κρίμα αυτό».

-για την πορεία του μέχρι να γίνει πρώτος προπονητής και το παρόν: «Είχα σχέση με τις αναπτυξιακές ηλικίες, με τα τμήματα υποδομής. Πιστεύω ότι θα επιστρέψω κάποια στιγμή στο μέλλον ότι θα επιστρέψω εκεί. Έμαθα ότι ψάχνει ο Αστέρας έναν γυμναστή με ειδικότητα ποδοσφαίρου και ότι δεν βρίσκουνε. Πήγα εκεί και όταν ήρθε ο κύριος (Πάολο) Κάμπος με αναβάθμισαν, με πήγαν στο τεχνικό τιμ. Μιλούσα αγγλικά και έκανα μετάφραση του κυρίου Κάμπος από τα αγγλικά. Όταν έφυγε μου είπε: μάθε ισπανικά, την γλώσσα του ποδοσφαίρου και τώρα μιλάω ισπανικά.

Είχαμε ηττηθεί στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. Ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας με τον κύριο Τσιώλη. Ανέλαβα υποτίθεται για το ματς με τον Ατρόμητο, αλλά τις επόμενες ημέρες μου είπανε ότι έχουμε όλη τη διάθεση αν σε στηρίξουμε. Ακόμα και τώρα έχω τη στήριξη της διοίκησης. Νιώθω πολύ καλά, συνεργάζομαι πολύ καλά με τον κύριο Μποροβήλο και όλους στη διοίκηση».

-το αν ετοιμάζει αλλαγές στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας: «Προσπαθήσαμε να κάνουμε την ομάδα πιο επιθετική απ’ ότι είναι. Βάλαμε τα περισσότερα μας γκολ σε σχέση με τις άλλες χρονιές, αλλά δεχθήκαμε και πιο πολλά. Για αυτό θα πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό. Να έχουμε ισορροπία. Αν και πιστεύω ότι λειτουργήσαμε καλά αμυντικά. Στο πρωτάθλημα μας πόνεσε σε κάποια παιχνίδια η άμυνα. Σε κάποια παιχνίδια παίξαμε πιο επιθετικά απ’ ότι έπρεπε. Ωστόσο, δεν θα σταματήσουμε να έχουμε στο μυαλό μας το δημιουργικό κομμάτι. Είδαμε στο πρόσωπο των παιδιών να θέλουν να ευχαριστήσουν και τον κόσμο, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Πρέπει να δώσουμε βάση στην αμυντική ισορροπία, διότι το πρόσημο αμυντικά δεν ήταν καλό φέτος».

Για το δίπλωμα UEFA Pro και τις δυνατότητες των Ελλήνων προπονητών: «Λαμβάνουμε μια πλήρη ενημέρωση για πολλές επιστήμες που αφορούν το ποδόσφαιρο. Η εκπαιδευτική ομάδα της ΕΠΟ εργάζεται πολύ καλά. Μας δίνουν την ύλη που υπάρχει σε άλλες χώρες και τις διδάσκονται μεγάλοι προπονητές. Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Πρέπει οι πρόεδροι να ασχολούνται με τον καταρτισμένο Έλληνα προπονητή. Ο Έλληνας προπονητής επιμορφώνεται, διότι υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες προπονητές και δεν διαφέρουν πολύ από τους ξένους που τους αντιμετωπίζουμε ως κάτι υπεράνω.

Να δώσουμε τη δυνατότητα για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι. Στα play off. Πρέπει να τον υποστηρίξουμε και όχι στην πρώτη γκέλα να φέρουμε τον ξένο. Η διοίκηση του Αστέρα με στηρίζει, με βοηθάει. Εκφράζω δημόσια την εμπιστοσύνη Ποτέ δεν θα λειτουργήσω στις πλάτες αυτής της ομάδας που με στηρίζει. Ακόμη και αν έρθει η πρόταση από κάποιον σύλλογο, καθώς γράφονται πολλά στον Τύπο για ενδιαφέρον άλλων ομάδων».

Για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που μετέχει στην ίδια διοργάνωση με εμάς και δεν μπορώ να πω πολλά. Ωστόσο, δεν έχει ολοκληρώσει το ρόστερ της, δεν έχει ακόμη τυπικά προπονητή. Δεν μου αρέσει γενικότερα να μιλάω για τους ανταγωνιστές μας».

-τον Γιάννη Αναστασίου: «Ο κύριος Αναστασίου μου έχει κάνει καλή εντύπωση σαν άνθρωπος. Μιλάει και το έργο του. Έχει παίξει διαφορετικού στυλ ποδόσφαιρο σε σχέση με το ελληνικό. Είναι ομάδα που μας ταλαιπωρεί, όταν την συναντάμε με τον τρόπο που παίζει. Του εύχομαι να πάει πολύ καλά και να μείνει πολλά χρόνια στην ομάδα μας».

-τον Μίτσελ: «Ο κύριος Μίτσελ ήταν ένα κόσμα για το ποδόσφαιρο μας και στενοχωρήθηκα όταν έφυγε. Πρότυπο συμπεριφοράς προπονητή και κάτι μου λέει ότι θα γυρίσει στην Ελλάδα».

-τον Γιαννιώτα που έπαιξε πέρυσι στον Αστέρα και πλέον ανήκει στον Ολυμπιακό: «Ο Γιάννης Γιαννιώτας έχει ταχύτητα με την μπάλα και χωρίς αυτήν. Είναι σημαντικό στοιχείο στο ποδόσφαιρο και την ταχύτητα του δεν την συναντάς εύκολα στο ποδόσφαιρο. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Βοήθησε τον Αστέρα και βοηθήθηκε πολύ από τον Αστέρα».

-την Εθνική: «Κάποιες Εθνικές που κάνουν καλό Μουντιάλ χάνουν μετά την επόμενη διοργάνωση. Το τονίζω, διότι δεν πρέπει να μας πιάνει τρικυμία. Ξεκινάμε να χτίζουμε την ομάδα του μέλλοντος που θα φανεί ανταγωνιστική».

-την άνοδο του Αρκαδικού στην Basket League: «Για τον Αρκαδικό πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο. Ένα μεγάλο μπράβο στον Γιάννη Καστρίτη που είναι παιδί της Αρκαδίας και τον ξέρω πολύ καλά».

«Επαφή Παναθηναϊκού με Ζήση»

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο θέλει τον Νίκο Ζήση για να πλαισιώσει τις θέσεις των «κοντών», αλλά φέρεται ήδη να ‘χει κάνει επαφή μαζί του.

«Επαφή Παναθηναϊκού με Ζήση»
Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού έχει μπει για τα καλά ο Νίκος Ζήσης, σύμφωνα με το Eurohoops. Στο εν λόγω δημοσίευμα, λοιπόν, αναφέρεται πως το τριφύλλι και η Αρμάνι Μιλάνο δείχνουν –αυτή την ώρα- να ‘ναι οι δύο ομάδες που έχουν το προβάδισμα για να κάνουν δικό τους τον Έλληνα γκαρντ, ο οποίος φεύγει απ’ τη Φενέρμπαχτσε.

Τονίζεται, μάλιστα, πως ήδη οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έχουν προσεγγίσει τον 31χρονο γκαρντ, αφού φέρεται να αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο του Σάσα Τζόρτζεβιτς στη λίστα με την ενίσχυση στα γκαρντ.

Υπενθυμίζεται πως οι πράσινοι –όπως και πολλές ομάδες- περιμένουν και το αυριανό δημοψήφισμα για να δουν τι μέλλει γενέσθαι με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, προτού προχωρήσουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Σημειώνεται πως προ ημερών είχε βγει έντονο «φλερτ» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ζήση, το οποίο διαψεύστηκε, ενώ η ΑΕΚ πάντα… παρακολουθεί την περίπτωσή του, με στόχο να κάνει το «κόλπο γκρόσο» και να τον ντύσει πιθανώς εκ νέου στα κιτρινόμαυρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τρομερή ανατροπή από Ιταλία!

Έχανε με 64-40 στο τέλος της τρίτης περιόδου, όμως η Ιταλία κατάφερε να επιβληθεί 83-77 της Ισπανίας στην παράταση και να διεκδικεί πλέον την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο U19.

Τρομερή ανατροπή από Ιταλία
Η Ιταλία έδειξε χαρακτήρα, η Ισπανία πανηγύριζε πρόωρα κι έτσι η πρώτη χαμογέλασε στο τέλος. Οι «ατζούρι» επέστρεψαν από το -24 (64-40) με το οποίο βρίσκονταν πίσω στο τέλος της τρίτης περιόδου, ισοφάρισαν με φόλοου του Σεβερίνι στα 11 δευτερόλεπτα για τη λήξη (69-69) και στο έξτρα πεντάλεπτο το τρίποντο του Πικαρέλι στα 15’’ πριν το τέλος έφερε την Ιταλία στους τέσσερις (81-77).

Ο Ντιέγκο Φλακαντόρι με 25 πόντους και 8 ασίστ ήταν και πάλι ο κορυφαίος για την ομάδα του Αντρέα Καπομπιάνκο, που θα διεκδικήσει απέναντι στον Καναδά την πέμπτη θέση, αφήνοντας τους Ισπανούς να παλεύουν για την έβδομη με την Αυστραλία.

Δεκάλεπτα: 13-25, 29-49, 40-64, 69-69, (πρτ.), 83-77.

Ιταλία (Καπομπιάνκο): Κόστα, Ντέλα Ρόσα 4, Σεβερίνι 18 (10 ριμπ.), Λουπουσόρ 6, Μαστελάρι, Πικαρέλι 12, Λα Τόρε, Κακάτσε 14, Φλακαντόρι 25 (8 ασίστ), Λουκαρέλι 4, Ρούιου, Τοτέ.

Ισπανία (Πράδο Μπράνιας): Πέρεθ, Σ. Γκαρθία, Λόπεθ-Αροστέγκι 16 (9 ριμπ.), Ορόθ 5, Μ. Γκαρθία 16, Σίμα 15, Αλόνσο 9, Χιμένεθ, Ροντρίγκεθ 6, Ντίαθ 8, Βιλά 2.

Διαιτητές: Κορομηλάς (Ελλάδα), Μπράουν (Νέα Ζηλανδία), Ροντρίγκεθ (Βενεζουέλα). *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα βρήκε με Φαν Πέρσι η Φενέρ!!

Ακόμη ένα βήμα για το μεγάλο «μπαμ» από την Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι, σύμφωνα με την «Guardian», έδωσαν τα χέρια με τον μάνατζερ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι και πλέον πιέζουν την Γιουνάιτεντ.

Τα βρήκε με Φαν Πέρσι η Φενέρ

Οι Τούρκοι πρότειναν στον Κέιν Φος τετραετές συμβόλαιο, ενώ σημαντικό ρόλο ώστε να πειστεί ο 31χρονος επιθετικός έπαιξε και ο Ντιρκ Κάιτ, που αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην Φενέρ.

Πλέον η ομάδα της Κωνσταντινούπολης ρίχνει το βάρος στις επαφές με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν είναι αρνητικοί στην παραχώρηση του «RVP» αρκεί να ικανοποιηθούν στο οικονομικό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κορυφαίος των playoffs ο Βουγιούκας!!

Μπορεί να ήταν σύντομη η παρουσία του Ίαν Βουγιούκα στο γερμανικό πρωτάθλημα με την Ουλμ, ωστόσο ο Έλληνας σέντερ άφησε το… στίγμα του, καθώς ύστερα από ψηφοφορία αναδείχθηκε κορυφαίος των playoffs!

Κορυφαίος των playoffs ο Βουγιούκας!
Μεγάλη διάκριση για τον Ίαν Βουγιούκα! Ο Έλληνας σέντερ είχε ένα πέρασμα λίγων μηνών από τη Γερμανία με τη φανέλα της Ουλμ, όμως μέσα από τις εμφανίσεις του κατάφερε να πείσει το κοινό, το οποίο ύστερα από σχετική ψηφοφορία τον ανέδειξε ως τον κορυφαίο των playoffs! Στη δεύτερη θέση ήταν ο Μπραντ Γουαναμέικερ και στην τρίτη ο ΝτιΤζέι Κένεντι.

Ο Βουγιούκας έφτασε μέχρι τα ημιτελικά με την Ουλμ, όπου αποκλείστηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Μπάμπεργκ, έχοντας κατά μέσο όρο στα playoffs 15,4 πόντους, 4,5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο και 0,9 κλεψ.







Ihr habt entschieden, der Top Performer der #PlayoffsBaby ist Ian Vougioukas von ratiopharm ulm! Herzlichen Glückwunsch....
Posted by Beko Basketball Bundesliga on Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015



*Πηγή: sport-fm.gr*

«Στη Ρεάλ ο Βιδάλ»

«Βόμβα» από εφημερίδα της Χιλής! Σύμφωνα με το Μέσο της Λατινικής Αμερικής, η Ρεάλ Μαδρίτης τα ‘χει βρει σε όλα με την Γιουβέντους για την απόκτηση του Αρτούρο Βιδάλ κι αναμένονται οι ανακοινώσεις.

«Στη Ρεάλ ο Βιδάλ»

Υποστηρίζει, μάλιστα, πως με τη λήξη του Κόπα Αμέρικα (σήμερα είναι ο τελικός Χιλής-Αργεντινής), θα ολοκληρωθεί και τυπικά το deal με τις ανακοινώσεις, με τον 28χρονο άσο να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο.

Ο Βιδάλ φέρεται να είναι ο εκλεκτός του Μπενίτεθ για τον άξονα, εκεί όπου έχει διακρίνει… πρόβλημα και αν πάρουμε σαν δεδομένο το εν λόγω ρεπορτάζ, τότε βρήκε... ήδη τον άνθρωπό του.

Συν τοις άλλοις, η «latercera» παρουσιάζει τόσο τελειωμένη την υπόθεση που επικαλείται πηγές απ’ το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με τις οποίες ήδη η οικογένειά του ετοιμάζει βαλίτσες για μόνιμη μετακόμιση στην Μαδρίτη…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νενέ: «Στον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν»

Ο Νενέ αποκάλυψε σε συμπατριώτες του πως τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Νενέ: «Στον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν»

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ επιβεβαίωσε τις προχωρημένες επαφές με τον Ολυμπιακό, υποστηρίζοντας πως την ερχόμενη σεζόν θα φορά τα ερυθρόλευκα.

«Αποκλειστικό: Ο Νενέ αποκαλύπτει στο δημοσιογράφο, Μπρούνο Πισινάτο, ότι θα παίζει στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2015/2016», το χαρακτηριστικό τιτίβισμα στον λογαριασμό του «Esporte Fantastico».








*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι ξύπνησε η Ιρίνα Σάικ...!! (pic)

Μάλλον κανένας διαδικτυακός φίλος της δεν πρέπει να είδε το «καλημέρα, καλησπέρα» που είπε η Ιρίνα Σάικ. Και πώς να το δει όταν ξεπρόβαλε αυτό το υπερθέαμα (σχεδόν γυμνό) στο κρεβάτι;

Έτσι ξύπνησε η Ιρίνα Σάικ... (pic)

Η Ρωσίδα καλλονή, λοιπόν, είπε να στείλει μια διαδικτυακή καλημέρα/καλησπέρα στο Instagram.

Και παράλληλα να ρίξει εκατοντάδες εγκεφαλικά, ούσα ξαπλωμένη στο κρεβάτι, μην φορώντας (σχεδόν) τίποτα και αφήνοντας άπαντες να θαυμάζονται διάφορα...

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης irinashayk (@irinashayk) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Άκουσε τον… Ίβκοβιτς ο Τζόρτζεβιτς!!

Πιστά τη συμβουλή του Ντούσαν Ίβκοβιτς, να μην αναλαμβάνει ομάδες στα μέσα της σεζόν, ακολούθησε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και γι’ αυτό απάντησε αρνητικά στις προτάσεις των Ολυμπιακού και Ρεάλ πέρυσι.

Άκουσε τον… Ίβκοβιτς ο Τζόρτζεβιτς!
Το λόγο του «όχι» σε Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης την περσινή σεζόν, εξήγησε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, μιλώντας στην ιστοσελίδα «novosti.rs». Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε πως ακολούθησε τη συμβουλή του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος του είχε πει να μην αναλαμβάνει ομάδες στα μέσα μίας σεζόν.

Την περσινή σεζόν είχε αρνηθεί προτάσεις από Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο πριν από μερικές μέρες συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό: «Έχουμε μεγάλους προπονητές, όπως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος με έχει συμβουλέψει να μην αναλαμβάνω ομάδες στα μέσα της σεζόν. Και αυτό έκανα. Περίμενα μέχρι το τέλος της σεζόν και έτσι αποφάσισα να πω “ναι” στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα, με ένα ιστορικό όνομα. Μία ομάδα που έχει κάνει τρομερή διαδρομή με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όλο αυτό με είχε ενθουσιάσει και έτσι ήθελα να πάω εκεί.

Είχα μία συμφωνήσει με την ομοσπονδία μπάσκετ να μην αναλάβω σύλλογο, καθώς αυτό μπορεί να ήταν εις βάρος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Πρέπει να πάω στην Αθήνα κάποια στιγμή και να κάνω κάποιες συναντήσεις, προκειμένου να ρυθμίσω τις τελευταίες λεπτομέρειες, αφού η προετοιμασία θα ξεκινήσει χωρίς εμένα. Έχω το “μικρόβιο” της δουλειάς και μεγάλο πάθος για το μπάσκετ…
», δήλωσε σχετικά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Από ‘κει και πέρα, όσον αφορά την εθνική Σερβίας, ο 47χρονος τεχνικός φάνηκε αισιόδοξος για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, ωστόσο τόνισε πως αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο θα έρθει από τη στιγμή που συμμετέχουν πολύ καλές ομάδες όπως η Ελλάδα, η Κροατία, η Σλοβενία, η Ρωσία, η Λιθουανία και η Γαλλία.

Τέλος, για το ποιο ήταν το αγαπημένο τρόπαιο που κατέκτησε στην καριέρα του, απάντησε την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1995 με την Γιουγκοσλαβία, όπου είχε κάνει… όργια στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Λιθουανία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοινώθηκε ο Ποντόλσκι!

Παίκτης της Γαλατασαράι είναι και επίσημα από το Σάββατο ο Λούκας Ποντόλσκι. Τριετές το συμβόλαιο του Γερμανού, που θα έχει μπόνους 20.000 ευρώ ανά συμμετοχή.

Ανακοινώθηκε ο Ποντόλσκι
Κάτοικος Κωνσταντινούπολης θα είναι και επίσημα από τη νέα σεζόν ο Λούκας Ποντόλσκι. Το μεσημέρι του Σαββάτου η Γαλατασαράι ανακοίνωσε την απόκτηση του Γερμανού μεσοεπιθετικού.

Λίγο νωρίτερα, ο παίκτης πέρασε με επιτυχία από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις κι εν συνεχεία υπέγραψε το συμβόλαιό του.

Για το deal με την Άρσεναλ, η Γαλατά έβγαλε απ’ τα ταμεία της 2.5εκατ. ευρώ, ενώ ο Ποντόλσκι θα μείνει στην Τουρκία για τα επόμενα τρία χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης για άλλη μία σεζόν. Όσον αφορά τις απολαβές του, θα αγγίζουν τα 3εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ θα έχει μπόνους 20.000 ευρώ ανά ματς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έγραψε ιστορία ο Χάμιλτον!

Ο Λιούις Χάμιλτον με την pole position που πήρε στο Σίλβερστοουν έγινε ο τρίτος στην ιστορία της Formula 1.

Έγραψε ιστορία ο Χάμιλτον
Μόνος τρίτος σε pole position στην ιστορία της Formula 1 σκαρφάλωσε ο Λιούις Χάμιλτον.

Αυτή που κατέκτησε ο Βρετανός στο Σίλβερστοουν ήταν η 46η στην καριέρα του και έτσι ο πιλότος της Mercedes ξεπέρασε τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Πλέον ο παγκόσμιος πρωταθλητής κυνηγά δύο θρύλους, τον Μίχαελ Σουμάχερ που βρίσκεται στην κορυφή με 68 και τον Άιρτον Σένα είναι δεύτερος με 65.

Από τους υπόλοιπους εν ενεργεία πιλότους, ο Φερνάντο Αλόνσο είναι δωδέκατος με 22, ενώ ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο Φελίπε Μάσα και ο Νίκο Ρόσμπεργκ μοιράζονται τη 17η θέση με 16. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Συμφώνησε με Γαλατά ο Σχορτσανίτης»

Σε καταρχήν συμφωνία με τη Γαλατασαράι φέρεται να έχει έρθει ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση!

«Συμφώνησε με Γαλατά ο Σχορτσανίτης»
Χρόνια κρατάει το… φλερτ του Σοφοκλή Σχορτσανίτη με τη Γαλατασαράι και όπως αποκαλύπτουν οι Τούρκοι, ο… γάμος είναι κοντά!

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα, ο μάνατζερ του «Σόφο» βρίσκεται ήδη στην Κωνσταντινούπολη και φέρεται να έχει δώσει τα χέρια με τη διοίκηση της «Τσιμπόμ».

Μάλιστα, οι Τούρκοι θεωρούν «τελειωμένη» τη μετακίνηση του Έλληνα σέντερ στη Γαλατά, αναφέροντας πως η επίσημη ανακοίνωση θα βγει μέσα στις επόμενες ημέρες. Τη σεζόν που πέρασε, ο «Σόφο» αγωνιζόταν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου σε 26 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα είχε κατά μέσο όρο 6,7 πόντους και 2,3 ριμπάουντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπασινάς: «Ενωμένοι το 2004, ενωμένοι και τώρα»

Κάλεσμα στους Έλληνες να είναι ενωμένοι στις δύσκολες στιγμές που περνάνε, έκανε ο Άγγελος Μπασινάς σε σχετικό ποστάρισμα του στο twitter για το ΕΠΟΣ της Εθνικής το 2004.

Μπασινάς: «Ενωμένοι το 2004, ενωμένοι και τώρα»















*Πηγή: sport-fm.gr*

Κι άλλη μεταγραφή για τη Φενέρ!!

Μετά τον Μπόμπι Ντίξον, η Φενερμπαχτσέ ανακοίνωσε την απόκτηση και δεύτερου παίκτη από την Πινάρ Καρσίγιακα, του Μπάρις Χερσέκ.

Κι άλλη μεταγραφή για τη Φενέρ!
«Ψώνισε» ξανά από την Πινάρ Καρσίγιακα η Φενερμπαχτσέ! Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά την απόκτηση του Μπόμπι Ντίξον, ανακοίνωσε και αυτή του Μπάρις Χερσέκ.

Ο 27χρονος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, ενώ την περσινή σεζόν με τη φανέλα των πρωταθλητών Τουρκίας είχε κατά μέσο όρο 6,8 πόντους και 2,4 ριμπάουντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νόμος Χάμιλτον!

Για όγδοη φορά φέτος, ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες και θα εκκινήσει στο Grand Prix του Σίλβερστοουν από θέση ισχύος. Δεύτερος ο Ρόσμπεργκ, τρίτος ο Μάσα.

Νόμος Χάμιλτον

Ο Φελίπε Μάσα και ο Βαλτέρι Μπότας με τις δύο Williams ακολούθησαν, ενώ οι Ferrari των Κίμι Ραϊκόνεν και Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ακριβώς πίσω τους. Όσο για τις Red Bull, ο Ντανιίλ Κβίατ ήταν έβδομος και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο μόλις δέκατος.

Οι δύο McLaren απογοήτευσαν και πάλι, καθώς έμειναν εκτός από την Q1, με τον Φερνάντο Αλόνσο να είναι 18ος και τον Τζένσον Μπάτον 17ος μπροστά στο κοινό του. Στην Q2 αποχαιρέτησε ο Μαξ Φερστάπεν που είχε πολύ καλή παρουσίες στις ελεύθερες δοκιμές με την Toro Rosso, όπως και οι δύο Toro Rosso.

Ο αγώνας της Κυριακής, ένατος της σεζόν, θα αρχίσει την Κυριακή στις 15:00.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για πέμπτος ο Καναδάς!!

Ο Καναδάς επικράτησε της Αυστραλίας 66-58 στον πρώτο αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8 και θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο U19.

Πάει για πέμπτος ο Καναδάς
Ένα ξέσπασμα στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου ήταν αρκετό για τον Καναδά να νικήσει 66-58 την Αυστραλία.

Ο Ντίλον Μπρουκς με 19 πόντους, 11 ριμπάουντ, αλλά και 8 λάθη έκανε τη διαφορά για τους νικητές, ενώ 13 πόντους και 10 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Τζάστιν Τζάκσον. Ο Ντέγιαν Βασίλιεβιτς με 25 πόντους πάλεψε περισσότερο για τα «καγκουρό».

Ο Καναδάς θα διεκδικήσει την Κυριακή την πέμπτη θέση με το νικητή του Ιταλία-Ισπανία, ενώ η Αυστραλία την έβδομη απέναντι στον ηττημένο.

Δεκάλεπτα: 12-17, 30-31, 50-41, 66-58.

Καναδάς (Ράνα): Χένρι 3, Ουρκιουχαρτ, Κιγκάμπ 6, Πόιζερ 6(1), Κλαρκ, Μπρουκς 19, Πρόβο 3, Τζόνσον 7(1), Τζάκσον 13(2), Έγκι 4, Κόι 3, Νιούφελντ 2.

Αυστραλία (Καπόρν): Βασίλιεβιτς 25(2), Γκλόβερ 2, Κρεμπς 5(1), Μπλαγκόγεβιτς, ΜακΝτάουελ-Γουάιτ 7(1), Γουάιτ 5(1), Κλαρκ 7(1), ΜακΒέι 6, Χάντερ, Γκακ, ΜακΚέι 1.

Διαιτητές: Σορτ (ΗΠΑ), Φερνάντεθ (Ισπανία), Ομπράντοβιτς (Βοσνία) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δικαιούται να ξαναζήσει τέτοιες στιγμές ο Έλληνας»


«Με μια λέξη… ανατριχίλα», ανέφερε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94.6, μιλώντας για το ΕΠΟΣ της Πορτογαλίας. «Να δοθεί εν λευκώ η ομάδα στον Γιώργο», παρότρυνε και αποθέωσε τον Ότο Ρεχάγκελ.

«Δικαιούται να ξαναζήσει τέτοιες στιγμές ο Έλληνας»
Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Εθνικής που κατέκτησε το Euro 2004, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται τα όσα έζησε πριν και κατά τη διάρκεια του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας, ανήμερα της επετείου της νίκης (1-0) επί της οικοδέσποινας στο «Ντα Λουζ».

Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 και σχολίασε ότι ο Έλληνας αξίζει να ζήσει ξανά αυτήν την ανατριχίλα, ενώ ανέφερε ότι έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη το «διπλό» επί της Ισπανίας στα προκριματικά, στο οποίο είχε πετύχει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Μίλησε για το… μεγάλο όπλο του Ότο Ρεχάγκελ.

Παράλληλα, μίλησε και για το παρόν και τόνισε ότι πρέπει να δοθεί εν λευκώ η ομάδα στον Γιώργο Καραγκούνη, που είναι υπεύθυνος των Εθνικών ομάδων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Λάμπρο Γκαραγκάνη:

-Για το τι θυμάται πιο πολύ από εκείνο το Έπος: «Μου μένει όλη η πορεία από τα προκριματικά μέχρι τον τελικό. Όντως ήμασταν μια καταπληκτική παρέα. Αυτό το παιχνίδι που με έχει σημαδέψει είναι αυτό στην Σαραγόσα (σ.σ. 1-0 επί της Ισπανίας). Όχι μόνο επειδή σκόραρα, αλλά επειδή πρόκειται για την τελευταία εντός έδρας ήττα της Ισπανίας σε επίσημη αναμέτρηση. Φυσικά και ήταν διπλή η χαρά για εμένα. Βγήκε η δουλειά της προπόνησης, όλα όσα ήταν μελετημένα και μεθοδευμένα. Σίγουρα δεν ήταν η Ισπανία των επόμενων χρόνων, αλλά με αυτήν τη φουρνιά ήρθαν οι επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.

Ήταν απίστευτες όλες οι εικόνες. Το δορυφορικό της ΕΡΤ μας μετέφερε εικόνες από τους Έλληνες και το πώς ζούσαν αυτήν την επιτυχία. Ήταν η απόλυτη ανατριχίλα. Πραγματικά είναι στιγμές που θα έπρεπε να ζήσει ξανά ο Έλληνας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Το δικαιούται.

Δεν ήταν μόνο ποδοσφαιρική επιτυχία, ήταν ποδοσφαιρική υπέρβαση. Ήμασταν μια μπασκετική δύναμη τότε. Το ποδόσφαιρο δεν είχε να επιδείξει κάτι, ήταν ποδοσφαιρικός άθλος και ήρθε από το πουθενά. Αιφνιδιάστηκε όλος ο πλανήτης. Δεν χτίσαμε όμως πάνω σε αυτό. Όχι σε επίπεδο Εθνικής, ως ποδόσφαιρο γενικότερα».

-Για το τι συνετέλεσε και δεν εκμεταλλεύτηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτήν την επιτυχία: «Το μπάσκετ κατάφερε να χτίσει πάνω σε αυτό, στην επιτυχία του 1987. Θα μπορούσανε οι ελληνικές ομάδες να επενδύσουν στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Απέδειξε ο Έλληνας ποδοσφαιριστής τι μπορεί να κάνει αν είναι μεθοδικός και όταν υπάρχει πλάνο. Δώσε την ευκαιρία στον Έλληνα και αν δεν τα καταφέρει φέρε τον ξένο. Όλοι θέλουμε και τον ποιοτικό ξένο που θα «γκρεμίσει» το γήπεδο.

Σε Εθνικό επίπεδο μείναμε σε υψηλό επίπεδο. Αυτή η κατάσταση που υπάρχει τώρα, είναι κάτι παροδικό πιστεύω και θα ξανάρθουν οι επιτυχίες. Είχε συνέπεια η Εθνική. Εμένα με κάνει να ελπίζω η παρουσία του Γιώργου. Πιστεύω ότι πρέπει να του δοθεί εν λευκώ η ομάδα. Ξέρει τι χρειάζεται να γίνει. Πρέπει να δοθεί εν λευκώ στον Γιώργο, ίσως και σε άλλα παιδιά. Όχι διοικητικά. Δεν είναι πυρηνική φυσική, τα πράγματα είναι απλά. Άλλοι τα κάνουν να φαίνονται αλλιώς».

-Για το έργο του Ότο Ρεχάγκελ και τη συνεισφορά του σε εκείνη τη μεγάλη επιτυχία: Για να προσφέρεις και να υπάρχουν αποτελέσματα ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής πρέπει να το αγαπάς και να έχεις τρέλα. Το είχε ο Ρεχάγκελ. Σε κέρδιζε με την συμπεριφορά του. Είχε ένα μεγάλο όπλο, σε βοηθούσε στο ψυχολογικό κομμάτι. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που κάνουν οι προπονητές. Τη διαφορά την κάνει η προσωπικότητα του προπονητή και αυτό το είχε ο Ρεχάγκελ. Είχε τεράστιο ταλέντο σε αυτό το κομμάτι. Έπαιρνε από τον ποδοσφαιριστή το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Ήταν ο καλύτερος δυνατός προπονητής, με μια από τις καλύτερες γενιές Ελλήνων ποδοσφαιριστών».

-Για τις δύσκολες στιγμές που ζει ο ελληνικός λαός: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Μένει στην Αστάνα ο Πατ Καλάθης!

Για έναν ακόμη χρόνο θα αγωνίζεται στο Καζακστάν και την Αστάνα ο Πατ Καλάθης.

Μένει στην Αστάνα ο Πατ Καλάθης
Ο Πατ Καλάθης «ριζώνει» στο Καζακστάν. Ο ομογενής φόργουορντ ανανέωσε τη συνεργασία του με την Αστάνα, όπου και θα συμπληρώσει τριετία.

Ο 29χρονος αδερφός του Νικ, που έχει περάσει από Μαρούσι, Κολοσσό και Παναθηναϊκό, είχε 11,1 πόντους, 7,4 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ κατά μέσο όρο στη VTB League.

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Θέλει Κόβαλ ο Ολυμπιακός»

Τερματοφύλακες έχει, αλλά τερματοφύλακα φέρεται να θέλει. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η ιταλική ιστοσελίδα calcionews24.com που συνδέει τον Ολυμπιακό με τον Μαξίμ Κόβαλ.

«Θέλει Κόβαλ ο Ολυμπιακός»

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι ερυθρόλευκοι σκέφτονται αρχικά τον δανεισμό με τις διαπραγματεύσεις να έχουν ξεκινήσει…

«Τόσο η τουρκική όσο και η ελληνική ομάα αναζητούν έναν τερματοφύλακα για την ερχόμενη σεζόν και ο Κόβαλ είναι ο ιδανικός. Η συμφωνία ίσως να έχει να κάνει με δανεισμό. Οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Κόβαλ είναι 22 ετών και αγωνίζεται στην Ντιναμό Κιέβου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σταθερά πρώτος ο Οζιέ!!


Παρά την πίεση από τους διώκτες του, ο Σεμπαστιάν Οζιέ παραμένει το αφεντικό στο Ράλι Πολωνίας.

Σταθερά πρώτος ο Οζιέ
Την πρωτοπορία στο Ράλι Πολωνίας διατηρεί ο Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Γάλλος οδηγός της Volkswagen κατέκτησε τις δύο από τις τέσσερις ειδικές του πρώτου loop του Σαββάτου και έχει διαφορά 7,2 δευτερολέπτων από τον Αντρέας Μίκελσεν, ενώ 20’’ απέχει ο Οτ Τάνακ, που σκαρφάλωσε ξανά στην τρίτη θέση μετά τις δύο ειδικές που πήρε το πρωί του Σαββάτου.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει τρεις απογευματινές ειδικές και τη Super Special το βράδυ, ενώ ο αγώνας ολοκληρώνεται την Κυριακή με μια ειδική και το Power Stage το μεσημέρι.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner

Οι νικητές των ειδικών διαδρομών:
SS1: Οζιέ
SS2: Μίκελσεν
SS3: Τάνακ
SS4: Τάνακ
SS5: Τάνακ
SS6: Οζιέ
SS7: Οζιέ
SS8: Λάτβαλα
SS9: Πρόκοπ
SS10: Οζιέ
SS11: Τάνακ
SS12: Τάνακ
SS13: Οζιέ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε Λίνχαρτ η Σαραγόσα!

Με τον Νέιτ Λίνχαρτ ενισχύθηκε η Σαραγόσα.

Πήρε Λίνχαρτ η Σαραγόσα
Παίκτης της Σαραγόσα θα είναι την ερχόμενη περίοδο ο Νέιτ Λίνχαρτ.

Ο 28χρονος Αμερικανός φόργουορντ (2,01μ.) αγωνιζόταν στη Μακάμπι, με την οποία φέτος είχε 5,8 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ σε 15 λεπτά κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συγχαρητήρια Νέων ποδοσφαίρου στους Εφήβους του μπάσκετ!!

Οι παίκτες της Εθνικής Νέων ποδοσφαίρου έστειλαν συγχαρητήρια επιστολή στην Εθνική Εφήβων που έφτασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μπάσκετ U19.

Συγχαρητήρια Νέων ποδοσφαίρου στους Εφήβους του μπάσκετ
Όλοι τους αποτελούν το μέλλον της χώρας κι ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Και φαίνεται πως παρότι έχουν επιλέξει διαφορετικά αθλήματα, έχουν έναν κοινό σκοπό και η αλληλεγγύη περισσεύει ανάμεσά τους.

Αποστολή στο Ηράκλειο, Χρήστος Ρομπόλης

Η αποστολή της Εθνικής Νέων ποδοσφαίρου, που προετοιμάζεται για το δικό της μεγάλο ραντεβού, στο Πανευρωπαϊκό Νέων 2015, έστειλε συγχαρητήρια επιστολή το πρωί του Σαββάτου στην Εθνική Εφήβων που πέρασε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες μπάσκετ του κόσμου.

Το περιεχόμενο της επιστολής:

«Αγαπητοί φίλοι και συναθλητές,

Αποτελεί ιδιαίτερη προσωπική σας επιτυχία και ταυτόχρονα μεγάλο επίτευγμα για το ελληνικό μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα η πρόκρισή σας στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Σας εκφράζουμε τα θερμότερα συγχαρητήρια για την πρόκρισή σας στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και σας ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία στον αγώνα εναντίον των Η.Π.Α. απόψε, ώστε να μας γεμίσετε με ακόμη περισσότερη χαρά και υπερηφάνεια.

Θέλουμε να ξέρετε ότι και οι δικές σας επιτυχίες αποτελούν για εμάς, που προετοιμαζόμαστε για τους αγώνες της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2015, ένα επιπλέον κίνητρο, προκειμένου να προσφέρουμε κι εμείς στους Έλληνες φιλάθλους και τη χώρα μας άλλον έναν λόγο χαράς και υπερηφάνειας.

Καλή επιτυχία!

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Νέων
». *Πηγή: sport-fm.gr*

Στα… μισά ο Εσιέν! (WEB TV)

Μέρος του προγράμματος της πρωινής προπόνησης στο Οστερμπεκ έβγαλε ο Μάικλ Εσιέν. Το ατομικό του συνέχισε ο Λουκ Στιλ.

Στα… μισά ο Εσιέν (WEB TV)

Ο Ελληνας τεχνικός είδε τον Μάικλ Εσιέν να βγάζει το μισό πρόγραμμα μαζί με την ομάδα και μετά να κάνει προπόνηση μόνος του, ενώ το ατομικό του πρόγραμμα συνέχισε και ο Λουκ Στιλ. Οι Μπεργκ, Καρέλης, Πράνιτς, Ταυλαρίδης και Νίνης έκαναν ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

Οι «πράσινοι», αρχικά, έκαναν ζέσταμα και στη συνέχεια ασκήσεις «πέντε εναντίον δυο». Ακολούθως, προχώρησαν σε ασκήσεις ανάπτυξης και κυκλοφορίας, ενώ η προπόνηση ολοκληρώθηκε με ασκήσεις δύναμης.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάνω από όλα… παιδιά!! (video)

Είναι ήδη στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Πάνω από όλα όμως είναι μια παρέα από παιδιά. Κι ως τέτοια, οι παίκτες της Εθνικής Εφήβων το διασκεδάζουν. Δείτε πώς «αλληλοκαρφώνονται».

Πάνω από όλα… παιδιά (video)

Δείτε τι απαντούν ανά ζεύγη σε… αγωνιώδη ερωτήματα, όπως ποιος είναι ο πιο υπναράς, ο πιο ακατάστατος, ο πιο ωραίος και ο πιο καλός τραγουδιστής της ομάδας.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιτέλους… Χάμιλτον!!


Ο Λιούις Χάμιλτον αφυπνίστηκε και πρώτευσε στον τρίτο γύρο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Σίλβερστοουν δείχνοντας τα δόντια του εν όψει των κατατακτήριων και του αγώνα στο «σπίτι» του.

Επιτέλους… Χάμιλτον!

Ο ομόσταβλός του, Νίκο Ρόσμπεργκ, ακολούθησε σε απόσταση 0,552 δευτερολέπτων, ενώ ακολούθησαν οι δύο Ferrari και οι ανεβασμένες Toro Rosso. Ο Τζένσον Μπάτον ήταν μόλις 16ος με McLaren-Honda μπροστά στο κοινό του, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε μόλις έξι γύρους λόγω διαρροής στο υδραυλικό σύστημα.

Αναλυτικά η κατάταξη στον τρίτο γύρο ελεύθερων δοκιμών:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τελείωσε Μπαζάρεβιτς, ανακοινώνει Μπαρτζώκα η Κουμπάν!!

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν ανακοίνωσε το διαζύγιό της με τον Σεργκέι Μπαζάρεβιτς και σύντομα αναμένεται να επισημοποιήσει τη συμφωνία της με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Τελείωσε Μπαζάρεβιτς, ανακοινώνει Μπαρτζώκα η Κουμπάν
Παρελθόν από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν αποτελεί ο Σεργκέι Μπαζάρεβιτς κι ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας τεχνικός φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με τη ρωσική ομάδα και αναμένεται η ανακοίνωση.

Παρά τις μεγάλες προσδοκίες και το τεράστιο μπάτζετ, η Λοκομοτίβ Κουμπάν δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της τόσο στο Eurocup, όσο και στην VTB League. Πάντως θα συμμετέχει στην Ευρωλίγκα έχοντας πάρει wild card από τη διοργανώτρια αρχή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Από αύριο ανεβάζει στροφές!

Σε χαμηλούς ρυθμούς πραγματοποιήθηκε το σημερινό πρόγραμμα του Παναιτωλικού, ενώ από αύριο αναμένεται να «ανέβει» η ένταση των προπονήσεων.

Από αύριο ανεβάζει στροφές
Προπόνηση χαμηλής έντασης ήταν η σημερινή στον Παναιτωλικό.

Οι Αγρινιώτες έκαναν αρχικά προθέρμανση με μπάλα και στη συνέχεια επιδόθηκαν σε ασκήσεις τακτικής σε γκρουπ, δίτερμα αξιολόγησης χαρακτηριστικών κάθε ποδοσφαιριστή, τρέξιμο με εναλλασσόμενο ρυθμό και ολοκληρώθηκε με ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Την Κυριακή θα γίνουν δύο προπονήσεις, στις 8.30 το πρωί και στις 6.30 το απόγευμα στο Emileon.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ελπιδοφόρα κλήρωση για τις Γυναίκες!

Ρωσία, Βουλγαρία και Ελβετία θα αντιμετωπίσει η Εθνική Γυναικών στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2017.

Ελπιδοφόρα κλήρωση για τις Γυναίκες
Αντιμέτωπη στον έκτο προκριματικό όμιλο με τις Ρωσία, Βουλγαρία και Ελβετία θα είναι η Εθνική Γυναικών στην προσπάθεια να βρεθεί στα τελικά του Ευρωμπάσκετ του 2017, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε στο Μόναχο το μεσημέρι.

Οι εννέα νικήτριες ομάδες των ομίλων και οι έξι καλύτερες δεύτερες θα προκριθούν στο Ευρωμπάσκετ 2017 που θα φιλοξενηθεί στην Τσεχία, η οποία ως οικοδέσποινα έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση της στη διοργάνωση.

Σημειώνεται πως τα προκριματικά θα γίνουν μεσούσης της ερχόμενης και της επόμενης περιόδου. Οι ακριβείς ημερομηνίες:

1η και 2η αγωνιστική: 21 και 25 Νοεμβρίου 2015
3η και 4η αγωνιστική: 20 και 24 Φεβρουαρίου 2016
5η και 6η αγωνιστική: 19 και 23 Νοεμβρίου 2016

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Α’ Όμιλος: Λιθουανία, Λετονία, Σλοβενία
Β’ Όμιλος: Γαλλία, Κροατία, Εσθονία, Ολλανδία
Γ’ Όμιλος: Μαυροβούνιο, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Αλβανία
Δ’ Όμιλος: Σερβία, Ουκρανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο
Ε’ Όμιλος: Σλοβακία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ισλανδία
Στ’ Όμιλος: Ρωσία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ελβετία
Ζ’ Όμιλος: Λευκορωσία, Πολωνία, Βέλγιο
Η’ Όμιλος: Τουρκία, Ρουμανία, Ισραήλ, Βοσνία Ερζεγοβίνη
Θ’ Όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Φινλανδία
*Πηγή: sport-fm.gr*