Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

«Δικαιούται να ξαναζήσει τέτοιες στιγμές ο Έλληνας»


«Με μια λέξη… ανατριχίλα», ανέφερε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94.6, μιλώντας για το ΕΠΟΣ της Πορτογαλίας. «Να δοθεί εν λευκώ η ομάδα στον Γιώργο», παρότρυνε και αποθέωσε τον Ότο Ρεχάγκελ.

«Δικαιούται να ξαναζήσει τέτοιες στιγμές ο Έλληνας»
Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Εθνικής που κατέκτησε το Euro 2004, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται τα όσα έζησε πριν και κατά τη διάρκεια του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας, ανήμερα της επετείου της νίκης (1-0) επί της οικοδέσποινας στο «Ντα Λουζ».

Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 και σχολίασε ότι ο Έλληνας αξίζει να ζήσει ξανά αυτήν την ανατριχίλα, ενώ ανέφερε ότι έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη το «διπλό» επί της Ισπανίας στα προκριματικά, στο οποίο είχε πετύχει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Μίλησε για το… μεγάλο όπλο του Ότο Ρεχάγκελ.

Παράλληλα, μίλησε και για το παρόν και τόνισε ότι πρέπει να δοθεί εν λευκώ η ομάδα στον Γιώργο Καραγκούνη, που είναι υπεύθυνος των Εθνικών ομάδων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Λάμπρο Γκαραγκάνη:

-Για το τι θυμάται πιο πολύ από εκείνο το Έπος: «Μου μένει όλη η πορεία από τα προκριματικά μέχρι τον τελικό. Όντως ήμασταν μια καταπληκτική παρέα. Αυτό το παιχνίδι που με έχει σημαδέψει είναι αυτό στην Σαραγόσα (σ.σ. 1-0 επί της Ισπανίας). Όχι μόνο επειδή σκόραρα, αλλά επειδή πρόκειται για την τελευταία εντός έδρας ήττα της Ισπανίας σε επίσημη αναμέτρηση. Φυσικά και ήταν διπλή η χαρά για εμένα. Βγήκε η δουλειά της προπόνησης, όλα όσα ήταν μελετημένα και μεθοδευμένα. Σίγουρα δεν ήταν η Ισπανία των επόμενων χρόνων, αλλά με αυτήν τη φουρνιά ήρθαν οι επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.

Ήταν απίστευτες όλες οι εικόνες. Το δορυφορικό της ΕΡΤ μας μετέφερε εικόνες από τους Έλληνες και το πώς ζούσαν αυτήν την επιτυχία. Ήταν η απόλυτη ανατριχίλα. Πραγματικά είναι στιγμές που θα έπρεπε να ζήσει ξανά ο Έλληνας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Το δικαιούται.

Δεν ήταν μόνο ποδοσφαιρική επιτυχία, ήταν ποδοσφαιρική υπέρβαση. Ήμασταν μια μπασκετική δύναμη τότε. Το ποδόσφαιρο δεν είχε να επιδείξει κάτι, ήταν ποδοσφαιρικός άθλος και ήρθε από το πουθενά. Αιφνιδιάστηκε όλος ο πλανήτης. Δεν χτίσαμε όμως πάνω σε αυτό. Όχι σε επίπεδο Εθνικής, ως ποδόσφαιρο γενικότερα».

-Για το τι συνετέλεσε και δεν εκμεταλλεύτηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτήν την επιτυχία: «Το μπάσκετ κατάφερε να χτίσει πάνω σε αυτό, στην επιτυχία του 1987. Θα μπορούσανε οι ελληνικές ομάδες να επενδύσουν στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Απέδειξε ο Έλληνας ποδοσφαιριστής τι μπορεί να κάνει αν είναι μεθοδικός και όταν υπάρχει πλάνο. Δώσε την ευκαιρία στον Έλληνα και αν δεν τα καταφέρει φέρε τον ξένο. Όλοι θέλουμε και τον ποιοτικό ξένο που θα «γκρεμίσει» το γήπεδο.

Σε Εθνικό επίπεδο μείναμε σε υψηλό επίπεδο. Αυτή η κατάσταση που υπάρχει τώρα, είναι κάτι παροδικό πιστεύω και θα ξανάρθουν οι επιτυχίες. Είχε συνέπεια η Εθνική. Εμένα με κάνει να ελπίζω η παρουσία του Γιώργου. Πιστεύω ότι πρέπει να του δοθεί εν λευκώ η ομάδα. Ξέρει τι χρειάζεται να γίνει. Πρέπει να δοθεί εν λευκώ στον Γιώργο, ίσως και σε άλλα παιδιά. Όχι διοικητικά. Δεν είναι πυρηνική φυσική, τα πράγματα είναι απλά. Άλλοι τα κάνουν να φαίνονται αλλιώς».

-Για το έργο του Ότο Ρεχάγκελ και τη συνεισφορά του σε εκείνη τη μεγάλη επιτυχία: Για να προσφέρεις και να υπάρχουν αποτελέσματα ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής πρέπει να το αγαπάς και να έχεις τρέλα. Το είχε ο Ρεχάγκελ. Σε κέρδιζε με την συμπεριφορά του. Είχε ένα μεγάλο όπλο, σε βοηθούσε στο ψυχολογικό κομμάτι. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που κάνουν οι προπονητές. Τη διαφορά την κάνει η προσωπικότητα του προπονητή και αυτό το είχε ο Ρεχάγκελ. Είχε τεράστιο ταλέντο σε αυτό το κομμάτι. Έπαιρνε από τον ποδοσφαιριστή το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Ήταν ο καλύτερος δυνατός προπονητής, με μια από τις καλύτερες γενιές Ελλήνων ποδοσφαιριστών».

-Για τις δύσκολες στιγμές που ζει ο ελληνικός λαός: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: