Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Σέρχιο Ράμος: Ναι ή όχι;

Ο Σέρχιο Ράμος βρίσκεται ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει 5 λόγους για το 'ναι' και το 'όχι' της μεταγραφής του.
Πολλές φορές, εκεί που νομίζεις ότι το πράγμα πάει καλά, ξαφνικά στραβώνουν όλα. Εκεί που βλέπεις το peak και ότι η κατάσταση μοιάζει ακλόνητη, τα πάντα διαλύονται. Εναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Champions League, η... φάση κάθε άλλο παρά όμορφη είναι στην Ρεάλ, με τα αστέρια της δυσαρεστημένα από τη διοίκηση και τον πάγκο να μην γεμίζει το μάτι. Και αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε σαφές ότι δεν το κουνάει από την Μαδρίτη, για τον Σέρχιο Ράμος δεν ισχύει το ίδιο. Ο Σεβιγιάνος φαίνεται ότι βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Santiago Bernabeu και έχει κάνει σαφές ότι πλέον «δεν έχει σχέση με τα χρήματα» και ότι «δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης». Η σχέση του 29χρονου με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις στους Blancos έχει περάσει σε στάδιο που δεν υπάρχει επιστροφή και αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι από τις λίγες ομάδες που μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη μεταγραφή του και ήδη έχουν κάνει δύο προτάσεις ύψους 32.5 εκατ. και 42.5 εκατ. λιρών. Το μέλλον του Ράμος φαίνεται να είναι... οριακό και εμείς πάμε να δούμε 5 λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει το επόμενο ακριβό μέλος της Premier League και 5 που πρέπει να μείνει στους Μερένγκες...
ΝΑΙ
Για να πάρει Champions League με δεύτερη διαφορετική ομάδα
Είναι ό,τι καλύτερο να καθιερώνεσαι σαν θρύλος σε ένα top club, όμως είναι εκπληκτικό να είσαι επιτυχημένος σε δύο διαφορετικές μεγάλες ομάδες. Και αυτό που ορίζει την αδιαμφισβήτητη επιτυχία δεν είναι κάτι άλλο από την κούπα του Champions League. Ο Ράμος το έκανε πέρυσι (2014) με την Ρεάλ και αν αφήσει πίσω την ισπανική πρωτεύουσα για το Μάντσεστερ θα διεκδικήσει τον κορυφαίο τίτλο με άλλη φανέλα. Η Γιουνάιτεντ έχει την οικονομική ισχύ και τη δυναμική να επιστρέψει ύστερα από δύο μέτρια χρόνια και στο Old Trafford υπάρχουν οι βάσεις να συνεχίσει να γράφει ιστορία.
Για να επιβεβαιώσει την αξία του στην Premier League
Η Primera Division διαθέτει τα μεγάλα αστέρια των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, όμως όσο το μάτι πέφτει πιο κάτω, ποιότητα βρίσκεις μόνο στις πρώτες 6-7 ομάδες. Ο 29χρονος θα έχει την ευκαιρία να παίξει σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να απο-δείξει την αξία του σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο. Με δύο τίτλους Euro, έναν Mundial και ό,τι κούπα υπάρχει με τους Μερένγκες, προφανώς ο Σέρχιο δεν έχει να αποδείξει στην πράξη τίποτα σε κανέναν, όμως θα είναι έξτρα παράσημο στο βιογραφικό του να παίξει με απόλυτη επιτυχία στην Premier League και να βοηθήσει την Γιουνάιτεντ να επιστρέψει στην κορυφή.
Για να πάρει το συμβόλαιο που πραγματικά αξίζει
Για ακόμα δύο χρόνια έχει ισχύ το συμβόλαιο του Ισπανού, ο οποίος έχει ετήσιες απολαβές 6 εκατ. και -νωρίτερα- ήθελε να φτάσει τα 10 εκατ. ευρώ. Οι παράγοντες των Μερένγκες είναι σε θέση να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την σημασία της παρουσίας του αμυντικού, όμως έκριναν ότι δεν αξίζει αύξηση και πως ένας «νέος» σαν τον Κροος, πρέπει να παίρνει περισσότερα (8). Η Γιουνάιτεντ μπορεί να σηκώσει το βάρος της μεταγραφής και του μισθού του και αν τελικά η υπόθεση προχωρήσει, ο Ράμος θα αμοίβεται με το ποσό που του αξίζει και θα είναι ανάλογο αυτών που προσφέρει στο τερέν.
Γιατί η διοίκηση της Ρεάλ έφερε Μπενίτεθ
Είναι έτσι το ποδόσφαιρο του σήμερα, που συχνά οι λανθασμένες αποφάσεις μακιγιάρονται πίσω από το glamorous ενός μεγάλου αστεριού που έρχεται at-any-cost. Υπάρχουν άλλες όμως που δημιουργούν μία άσχημη εικόνα την οποία δεν μπορεί να διορθώσεις. Μετά την απομάκρυνση του Κάρλο Αντσελότι, ο διεθνής αμυντικός δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα είχε κάνει ποτέ αυτή τη αλλαγή και -όπως πολλοί από εμάς- θα απόρησε με την αντικατάσταση του Καρλέτο με τον Ράφα Μπενίτεθ. Οταν ο Πέρεθ ανακοίνωσε το φινάλε του Ιταλού δεν είχε κάποιον λόγο να το στηρίξει και όταν υπάρχουν τέτοιου είδους αποφάσεις, είναι λογικό να έρχονται τέτοιες αντιδράσεις. Οταν υποχρεώνεις τα μεγάλα αστέρια σου να παίζουν υπό τις οδηγίες κάποιου που έχει ξεχάσει τι είναι ο πρωταθλητισμός, πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα.
Για να γίνει αυτό που θέλουν οι οπαδοί της Ρεάλ
Οι αφισιονάδος των Blancos έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια ότι αυτό που θα προτιμούσαν, σπάνια είναι κοινό με το καλό της ομάδας. Παλαιότερα, μέσω ψηφοφορίας, ζητούσαν να φύγει ο Μουρίνιο και να τον αντικαταστήσει ο Μπενίτεθ (με καθυστέρηση το όνειρο έγινε πραγματικότητα) και αυτές τις μέρες, με το θέμα Ράμος να καίει, τοποθετήθηκαν σχετικά. Σε γκάλοπ ισπανικής εφημερίδας, το 55% ψήφισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει από την ομάδα ο άσος από το Κάμας...
ΟΧΙ
Γιατί είναι από τις σημαίες της Ρεάλ
Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια από τη μέρα που οι Μερένγκες έδωσαν την τελευταία μέρα της μεταγραφικής 27 εκατ. ευρώ για τον 18χρονο δεξιό μπακ της Σεβίλλης. Σήμερα, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα 2-3 πιο βαριά ονόματα στο κλαμπ και είναι ο δεύτερος παλαιότερος μετά τον Ικερ Κασίγιας. Στα πλάγια στο πρώτο κομμάτι της καριέρας του και σαν στόπερ από την εποχή Μουρίνιο μέχρι σήμερα, ο Ράμος αποτελεί τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου έχοντας κατακτήσει όλους τους τίτλους και έχοντας 445 εμφανίσεις και 55 γκολ με τη λευκή φανέλα. Εκτός της στάνταρ δουλειάς του, ο 29χρονος είναι ο κορυφαίος αμυντικός-σκόρερ της τελευταίας δεκαετίας σε αγώνες πρωταθλήματος.
Γιατί θα χάσει τον καλύτερο αμυντικό του κόσμου
Οι περισσότερες από τις ισχυρές ομάδες του σήμερα έχουν πρόβλημα όχι στο να αποκτήσουν κάποιον αλλά στο να βρουν αυτόν που θα τους παίξει για χρόνια στο top level και θα κάνει τη διαφορά ανάμεσα στους κορυφαίους. Αυτό τον παίκτη η Ρεάλ τον έχει στις τάξεις της και ετοιμάζεται να τον χάσει σε μία ηλικία που -όπως λένε οι ειδικοί- είναι η καλύτερη για τους αμυντικούς. Ο Ράμος έχει ακούσει από τον Πάολο Μαλντίνι να λέει ότι είναι ο διάδοχός του και ακόμα και αν κάποιος δεν το δέχεται αυτό, είναι παίκτης που διαθέτει πολλά καλά διαφορετικά χαρακτηριστικά. Οντας γρήγορος, πανίσχυρος στον αέρα, τρομερός tackler, με σούπερ αντοχή, τεχνίτης, είναι 100% σίγουρο ότι αν η Ρεάλ τον χάσει, δεν θα βρει καλύτερο.
Γιατί είναι ο ήρωας του 10ου
Από το 2002, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εμμονή με την κατάκτηση του 10ου Champions League/Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ολα τα εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν από τότε μέχρι πέρυσι, δεν άξιζαν όσο η στιγμή που χάρισε ο Ισπανός στον τελικό του 2014. Υστερα από γκάφα του Κασίγιας, οι Μερένγκες έχαναν από την Ατλέτικο στην Λισαβόνα. Λίγο πριν συμπληρωθεί το 93' ο Μόντριτς εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Ράμος με άλμα και κεφαλιά που θα μνημονεύονται για όσο υπάρχει ποδόσφαιρο, έφερε το ματς στο 1-1 και στους Blancos τη δυνατότητα να πάρουν τον τίτλο στην παράταση (4-1). Δεν μπορείς να αφήσεις σε άλλη ομάδα αυτόν τον θρύλο...
Γιατί είναι αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας
Σε πολλούς υπάρχει η αίσθηση ότι οι πρόσφατες επιτυχίες της Ισπανίας είναι κυρίως συνέπεια της μυθικής φουρνιάς των τελευταίων ετών της Μπαρτσελόνα. Ακόμα και αν αυτό δεν ισχύει, η Ρεάλ έχει βρεθεί να... κυνηγάει τους καλούς Ισπανούς αφού η συνεισφορά της δεν είναι τόσο μεγάλη και δεν βγάζει νόημα να αφήσει να φύγει ο Ράμος, ο οποίος μετά τον Κασίγιας και τον Ινιέστα είναι ο τρίτος και μελλοντικός Νο1 αρχηγός της La Roja. Σέρχιο αποτελεί την παρουσία/δήλωση των Μερένγκες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και όπως και να αντικατασταθεί το πρεστίζ του κλαμπ σε σχέση με την Εθνική χάνει σημαντικά.
Γιατί είναι φωνή που μετράει στα αποδυτήρια
Πολλοί από αυτούς που έχουν περάσει στα βιβλία της ιστορίας του αθλήματος είναι κάτι παραπάνω από καλοί στις μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ο διεθνής αμυντικός, μπορεί να είναι ρέκορντμαν σε κόκκινες κάρτες, όμως αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία για την Ρεάλ και είναι από αυτούς που μετράνε στα αποδυτήρια. Η φωνή του Ράμος είναι από αυτές που ακούγονται και μαζί με των Ικερ και Ρονάλντο και είναι από αυτούς που θεωρούνται κάτι περισσότερο από ένας απλά καλός παίκτης...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: