Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Back to back... παρηγοριά!! (video)

Βάθρο το 2011, βάθρο και φέτος! Το Περού -με τον Καρίγιο να εντυπωσιάζει- εμφανίστηκε λιγότερο... στεναχωρημένο απ' την Παραγουάη κι επικρατώντας 2-0 κατέκτησε ξανά την τρίτη θέση στο Κόπα Αμέρικα.

Back to back... παρηγοριά! (video)
Ούτε πιο ψηλά, ούτε πιο χαμηλά! Απλά σταθερό!

Όπως και το 2011 (με Μαρκαριάν στον πάγκο), έτσι και στο φετινό Κόπα Αμέρικα, το Περού κατέλαβε άξια την τρίτη θέση, καθώς στον μικρό τελικό της... παρηγοριάς επικράτησε 2-0 της Παραγουάης κι έκλεισε με γλυκό τρόπο τις υποχρεώσεις του.

Ο Καρίγιο άνοιξε το σκορ για τους Περουβιανούς, έφτιαξε και το δεύτερο στον Γκερέρο και ουσιαστικά αυτός έφερε το... βάθρο για την ομάδα του. Δοκάρι είχε η αλμπιρόχα που περιορίστηκε στην τέταρτη θέση κι έδειξε επηρεασμένη απ' τη συντριβή με την Αργεντινή.

Το ματς


Εντάξει, μην έχουμε και υπερβολικές απαιτήσεις. Και οι δύο ομάδες ήταν πικραμένες απ' τον αποκλεισμό στα ημιτελικά (είτε λόγω... λεπτομερειών, είτε λόγω συντριβής). Κι εκεί που αρχικά η Παραγουάη έδειξε πιο «ζεστή», απ' το 10' κι έπειτα το Περού ανέλαβε πλήρως τα ηνία κι έδειχνε πιο ζωηρό. Και δεν ήθελε πολύ αυτή την... σπιρτάδα να την μετουσιώσει σε γκολ, ωστόσο ο Λομπατόν από πλεονεκτική θέση σημάδεψε άουτ.

inner

Οι Περουβιανοί ναι μεν είχαν τον έλεγχο -απέναντι σε μια... πικραμένη και σχεδόν αδιάφορη Παραγουάη- ωστόσο δεν μπορούσαν να φτιάξουν και φάσεις. Είναι αλήθεια πως το ματς ήταν αγγαρεία, φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν γίνονταν και κάπως έτσι ο χρόνος περνούσε και ο ύπνος... ερχόταν (ήταν κι αργά στην Ελλάδα ο αγώνας).

Κι εκεί που θα αναρωτιόσουν «μήπως πάω να την πέσω», ήρθε η απάντηση! Μόλις στο 48' λοιπόν ο Καρίγιο (όχι αυτός του... Ολυμπιακού) επωφελήθηκε την σύγχυση στην άμυνα κι έστω κι αν έπεφτε, έπιασε το σουτ, γράφοντας το 1-0 για το Περού και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Η «αλμπιρόχα» έδειχνε να το 'χει ολίγον τι παρατήσει το ματς με τους «χάλκινους πρωταθλητές» να πιέζουν και για άλλο γκολ. Λίγο έλειψε όμως να το φάνε!

inner

Η άμυνά τους «κοιμήθηκε», ο Μπενίτες βρέθηκε σε θέση ισχύος και με... περιπετειώδη τρόπο θέλησε να σκοράρει, ωστόσο η προβολή του βρήκε στο δοκάρι (67') με τους Παραγουανούς να μένουν με τη... γλύκα. Το ματς είχε ζωηρέψει εκ νέου, έδειχνε να βγάζει ένα... φιτίλι, αλλά φωτιά δεν μπήκε ποτέ. Η παρέα των Μπομπαντίγια και Μπάριος έμοιαζε και ήταν ακίνδυνη και το Περού βρήκε τον τρόπο στο φινάλε να δώσει πιο... όμορφη νότα στη βραδιά του. Όχι με την κεφαλιά του Γκερέρο που έφυγε άουτ, αλλά με το εν κινήσει σουτ του στην εκπνοή που κατέληξε στα δίχτυα κι έγραψε το 2-0, με το μεγάλο μερίδιο να πηγαίνει στον Καρίγιο που έκανε... ό,τι ήθελε στη φάση!






Περού: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Κριστιάν Ράμος, Άσκουες, Χουάν Μανουέλ Βάργκας, Λομπατόν (58' Γιοτούν), Μπαγιόν, Κουέβα, Καρίγιο, Ρέινα (84' Χοέλ Σάντσες), Γκερέρο.

Παραγουάη: Βιγιάρ, Μάρκος Κάσερες, Πάουλο ντα Σίλβα, Αγκιλάρ, Σαμούδιο, Βίκτορ Κάσερες (59' Αράντα), Ορτιγόσα (64' Ορτίς), Οσβάλντο Μαρτίνες (57' Έντγκαρ Μπενίτες), Μπομπαντίγια, Ρομέρο, Μπάριος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: