Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Χατ τρικ.....ο Σαμαράς


Με τον Γιώργο ο, ο οποίος βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά και πέτυχε χατ τρικ, η Σέλτικ επικράτησε 6-0 της Ινβερνές στον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ Σκωτίας, «τσεκάροντας» το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Μάλιστα, ο τυχερός αριθμός του Έλληνα επιθετικού πρέπει να είναι το επτά, καθώς δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι σκόραρε στο 17’, στο 37’ και στο 57’. Για τους «καθολικούς» σκόραραν επίσης δύο τέρματα ο Στόουκς (πεν. 74’, 81’) και ένα ο Χούπερ στο 21’.

Στα υπόλοιπα ματς που διεξήχθησαν απόψε, για τον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ Σκωτίας, η Αμπερντίν επικράτησε σχετικά δύσκολα της Ρέιθ Ρόβερς, 3-2. Η Κιλμάρνοκ πήρε την πρόκριση καθώς επιβλήθηκε της Χιμπέρνιαν με σκορ 3-2, ενώ το ματς Ρος Κάουντι- Νταντί Γιουνάιτεντ οδηγήθηκε στην παράταση (1-1 στην κανονική διάρκεια).

Τα αποτελέσματα:

Τρίτη 22/9:

Ρέιντζερς- Ντανφέρμλιν 7-2

Φόλκερκ- Χαρτς 4-3

Μπρέχιν- Μάδεργουελ 0-2

Σεντ Τζόνστον- Κουίν Οφ Σάουθ 3-0

Τετάρτη 23/9:

Σέλτικ- Ινβερνές 6-0

Αμπερντίν- Ρέιθ Ρόβερς 3-2

Κιλμάρνοκ- Χιμπέρνιαν 3-1

Ρος Κάουντι- Νταντί Γιουνάιτεντ 1-1 (Παράταση)

Υπόθεση της Ίντερ...


Ίντερ ήταν η μεγάλη κερδισμένη της τέταρτης αγωνιστικής στη Serie A. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν εύκολα 4-0 της Μπάρι στο «Μεάτσα» με Μιλίτο και Ετό να πετυχαίνουν από δύο γκολ και σε συνδυασμό με την ήττα της Τσεζένα στη Σικελία από την Κατάνια με 2-0 είναι πλέον μόνη πρώτη στη βαθμολογία με 10 βαθμούς.

Η Μίλαν έμεινε στο 1-1 με τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο». Οι «ροσονέρι» προηγήθηκαν με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 65’, αλλά ο Φλοκάρι στο 81’ έφερε το ματς στα ίσα. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι-με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στον πάγκο-έφτασε τους 5 βαθμούς.

Χωρίς νίκη παρέμεινε η Ρόμα, που γνώρισε την ήττα από την Μπρέσια με 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ Περπαρίμ Χετεμάι στο 13’, ενώ ο Παναγιώτης Κονέ πέρασε στο γήπεδο στο 69’ στη θέση του Ντιαμάντι. Οι «τζιαλορόσι», που έμειναν στους δύο βαθμούς, αγωνίζονταν από το 64’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μεξές και μείωσαν στο 83’ με τον Μποριέλο.

Στη δεύτερη θέση με 9 βαθμούς σκαρφάλωσε η Κιέβο Βερόνα, που επιβλήθηκε στο «Σαν Πάολο» της Νάπολι με 3-1. Τζένοα και Φιορεντίνα έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν εξυπηρετεί καμία από τις δύο και επιβεβαιώνει την κακή αγωνιστική τους κατάσταση, ενώ ίδιο ήταν και το αποτέλεσμα μεταξύ Λέτσε και Πάρμα. Η Μπολόνια, με τον Βαγγέλη Μόρα να μένει στον πάγκο των «ροσομπλού», επιβλήθηκε 2-1 της Ουντινέζε, ενώ στο 0-0 «κόλλησαν» Κάλιαρι και Σαμπντόρια στη Σαρδηνία.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Τετάρτη 22/09

Μπολόνια – Ουντινέζε 2-1
(17’ Χιμένεθ, 90’ Ντι Βάιο-9’ Ντι Νατάλε)

Μπρέσια – Ρόμα 2-1
(13’ Χετεμάι, 65’ πεν. Καράτσιολο-83’ Μποριέλο)

Κάλιαρι – Σαμπντόρια 0-0

Κατάνια – Τσεζένα 2-0
(23’ Σιλβέστρε, 58’ Λόπεζ)

Τζένοα – Φιορεντίνα 1-1
(18’ Μέστο-11’ Τζιλαρντίνο)

Ίντερ – Μπάρι 4-0
(27’, 86’ Μιλίτο, 50’ πεν., 63’ πεν. Ετό)

Λάτσιο – Μίλαν 0-1
(65’ Ιμπραΐμοβιτς)

Λέτσε – Πάρμα 1-1
(31’ πεν. Τζέντα-69’ Κρέσπο)

Νάπολι – Κιέβο 1-3
(10’ Καναβάρο-22’, 74’ Πελισιέρ, 58’ Φερνάντες)

Πέμπτη 23/09

Γιουβέντους – Παλέρμο (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική:

Σαββάτο 25/09

Τσεζένα – Νάπολι (13:30)
Φιορεντίνα – Πάρμα (21:00)
Παλέρμο – Λέτσε
Σαμπντόρια – Ουντινέζε
Ρόμα – Ίντερ
Μίλαν – Τζένοα
Κατάνια - Μπολόνια
Κιέβο – Λάτσιο
Μπάρι - Μπρέσια

Κόκε: «Κάθε μέρα και κάτι καινούριο με Κούπερ»

Κόκε: «Κάθε μέρα και κάτι καινούριο με Κούπερ»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Σέρχιο Κόκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League. Αναλυτικά η συνέντευξη του αρχηγού του Άρη:

Έχεις αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τους φιλάθλους του Άρη. Πόσο σε βοηθούν να έχεις θετική ψυχολογία και να πετυχαίνεις τους στόχους της ομάδας;

«Φυσικά και με βοηθάει πολύ, νιώθω πολύ όμορφα όταν παίζω μπροστά στους οπαδούς μας και πάντα είναι ένα επιπλέον κίνητρο και μία επιπλέον ώθηση».

Συνεργάζεσαι με έναν προπονητή διεθνούς εμβέλειας, τον κύριο Κούπερ, έναν δάσκαλο του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Πως νιώθεις γι’ αυτό;

«Είναι ξεκάθαρο ότι για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Γιατί κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούργιο. Θεωρώ ότι είναι μεγάλο ευτύχημα και μεγάλη τύχη για μένα και για την ομάδα μου να έχουμε ένα τέτοιο προπονητή».

Είσαι από τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν για τις τεχνικές τους ικανότητες. Ποια θεωρείς όμως τα μειονεκτήματά σου;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μου. Αφήνω αυτό να το κρίνουν άλλοι. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι έχω λίγα μειονεκτήματα».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας και οι προσωπικοί σου για φέτος;

«Ο προσωπικός μου στόχος είναι η κατάκτηση ενός τίτλου. Γεγονός που το στερήθηκα δύο φορές με την ομάδα μου. Θεωρώ ότι ο προσωπικός μου στόχος συμβαδίζει με τους ομαδικούς».

Πως είναι η ζωή στη Θεσσαλονίκη; Είσαι ικανοποιημένος;

«Θεωρώ την Θεσσαλονίκη σαν δεύτερο σπίτι μου…».

Σε έχουμε δει να αγωνίζεσαι σε αρκετές θέσεις. Ποια είναι όμως η θέση όπου θεωρείς ότι μπορείς να αποδώσεις καλύτερα;

«Είμαι επιθετικός ή δεκάρι ή όπως θέλετε βαφτίστε το. Εγώ αυτό που θέλω είναι να αγωνίζομαι».

Μετά από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις στην καθημερινότητά σου;

«Εγώ κοιτάζω πάνω από όλα την δουλειά μου. Φυσικά και την οικογένειά μου, από κει και πέρα όταν το επιτρέπουν οι περιστάσεις είμαι 27 χρονών και προσπαθώ να διασκεδάζω με τους φίλους μου (π.χ. σε ένα καλό εστιατόριο για φαγητό). Ότι κάνουν πάνω-κάτω όλοι οι άνθρωποι της ηλικίας μου. Πάνω από όλα όμως έχω το ποδόσφαιρο».

Πόσο εύκολο είναι για την ομάδα (και για σένα) να ανταποκρίνεστε στο βεβαρημένο πρόγραμμα που απαιτεί η Super League και το Europa League φέτος;

«Σίγουρα δεν θα είναι εύκολα, άλλα είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καλύτερο. Ξέρουμε ότι είναι περίπλοκο, αλλά δουλεύουμε σκληρά για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά σε όλες τις διοργανώσεις».

Θέλεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στη φίλαθλη κοινή γνώμη, εκτός των οπαδών του Άρη;

«Φαινόμενα βίας πρέπει να εκλείψουν. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και θέαμα και όχι πεδίο μάχης».

Ποια είναι η πιο ευχάριστη ανάμνηση από την καριέρα σου στον Άρη μέχρι σήμερα;

«Σίγουρα η πρόκριση σε δύο τελικούς αν και η κατάληξη μας αφήνει πολύ πικρή γεύση. Σίγουρα και η πρόκριση δύο φορές στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ και του Europa League».

Πως φαντάζεσαι τη ζωή σου όταν θα αποχωρήσεις από το ποδόσφαιρο;

«Ελπίζω να συνεχίσω στον χώρο σαν εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών».

Αν είχες την δυνατότητα να αλλάξεις κάτι στο κόσμο, τι θα ήταν αυτό;

«Ισορροπία μεταξύ φτωχών και πλουσίων, ώστε όλος ο κόσμος να είναι καλά».

Είσαι αυστηρός σαν πατέρας ή είσαι «χαζομπαμπάς»;

«Κλασικός χαζομπαμπάς. Προσπαθώ να μεγαλώσω την κόρη μου με αρχές, αλλά δεν της χαλάω χατίρι. Θέλω να είναι πάντα ευτυχισμένη».

Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής με τι θα ήθελες να ασχολείσαι;

«Θα είχα ασχοληθεί με κάτι μέσα στο ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλα πόστα που θα μπορούσα να σταθώ με μεγάλη επιτυχία».

Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου;

«Στην Θεσσαλονίκη με την οικογένειά και τους φίλους μου και στην Ισπανία με τους αντίστοιχους Ισπανούς. Μου αρέσει πολύ να μοιράζομαι οικογενειακές στιγμές στο σπίτι μου».

Ανεβαίνει ο Σολτάνι, προλαβαίνει ο Γιάκομπ

Ανεβαίνει ο Σολτάνι, προλαβαίνει ο Γιάκομπ

Σχεδόν πάνοπλος αναμένεται να παρουσιαστεί ο Ηρακλής στο παιχνίδι με την Καβάλα το ερχόμενο Σάββατο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης που γνωρίζει βεβαίως πως δεν μπορεί να υπολογίζει στον Στέλιο Ηλιάδη, είδε τον Βίκτορας Γιάκομπ να ανεβάζει ρυθμούς και να δείχνει έτοιμος, ενώ σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται και ο Καρίμ Σολτάνι. Ο Ρουμάνος επιθετικός αύριο αναμένεται να μπει σε κανονικό πρόγραμμα, ενώ σε ότι αφορά τον Αλγερινό έχει αυξήσει τις πιθανότητες να δώσει το παρών του στο Σαββατιάτικο ματς. Ανακούφιση υπήρξε και για τον Μανόλη Παπαστεριανό καθώς προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στην διάθεση του προπονητή.

Νίκη – πρόκριση για Άρη 80-61 τους Ίκαρους Σερρών

Νίκη – πρόκριση για Άρη 80-61 τους Ίκαρους Σερρών

Ο Άρης επικράτησε με 80-61 των Ικάρων Σερρών, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ των ανδρών και προκρίθηκε στην επόμενη, όπου θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο Αλεξάνδρειο. Οι παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ πήραν από την αρχή τα «ηνία» της αναμέτρησης και παρότι δυσκολεύτηκαν στο πρώτο μέρος (31-38), σταδιακά αύξαναν το προβάδισμά τους, φτάνοντας με άνεση στην τελική επικράτηση.

Νίκη στο Champions League γυναικών για ΠΑΟΚ


Μεγάλη νίκη για το Champions League γυναικών πέτυχε ο ΠΑΟΚ καθώς επιβλήθηκε της πρωταθλήτριας Αυστρίας, Νόιλενγκμπαχ με 1-0 στο γήπεδο της Τούμπας. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, που έγινε για τη φάση των «32» του θεσμού, σημείωσε στο 27΄ η Παντελιάδου.

Η γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Έλενα Χαραλαμπίδου, πραγματοποίησε εξαιρετική διπλή επέμβαση στο 62΄και κράτησε το νικηφόρο αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ. Η πρόκριση θα κριθεί στην ρεβάνς, που είναι προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Αδαμάκη, Χατζηγιαννίδου, Δημητρίεβιτς, Παντελιάδου, Γκατζογιάννη (87' Λαγογιάννη), Τσιάκα (74' Βλασιάδου), Τσελέκογλου, Μουρατίδου, Χαραλαμπίδου, Τσουκαλά (90' Χαραλαμπίδου), Σπύρου.

Νόιλενγκμπαχ: Πφάιφελ, Μπελ, Χίκμαν Άλβες, Μπιρόοβα, Ρουίς, Μπέργκερ, Έντνερ, Τας, Μπρανκάο Ριμπέιρο, Γκστέτνερ, Γκούμπενμπέργκερ (54' Ροζιάκοβα).

«Έχει δίκιο ο Θοδωρής»

Υπέρ της κίνησης του Θοδωρή Ζαγοράκη να «αφυπνίσει» τους παίκτες του ΠΑΟΚ τάχθηκε ο Γιώργος Κούδας, σε συνέντευξή του στον sportdog.
Ο παλαίμαχος άσος του «δικέφαλου του βορρά», ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους «ασπρόμαυρους» οπαδούς, εξέφρασε την άποψη πως οι τελευταίες «χλωμές» εμφανίσεις του ΠΑΟΚ οφείλονται στην κούραση από τα συνεχή παιχνίδια, αλλά και στην προετοιμασία του καλοκαιριού.

Επίσης, έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Παύλο Δερμιτζάκη, υποστηρίζοντας πως «κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να βάλει και τη δική του προσωπικότητα στην ομάδα», ενώ σχετικά με τη δήλωση του Ζαγοράκη («φέτος πάμε για πρωτάθλημα») διατύπωσε την άποψη πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα για το ποια ομάδα θα αγγίξει την κορυφή…

Αναλυτικά:
-Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν στην αγωνιστική «κοιλιά» του ΠΑΟΚ;
«Υπάρχει μεγάλη κούραση στους παίκτες από τα απανωτά παιχνίδια. Φυσικά, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η προετοιμασία, όπου δεν έγιναν όλα σωστά. Όμως, πρέπει να μάθουν να αντέχουν σε αυτές τις πιέσεις και να μην επικαλούνται πάντα ως δικαιολογία την κούραση. Άλλες ομάδες αγωνίζονται σε υψηλότερο επίπεδο και δίνουν συνεχώς αγώνες και όμως τα καταφέρνουν. Επίσης, οι παίκτες επηρεάστηκαν και από τη γρήγορη αλλαγή του προπονητή.
«Σίγουρα καλά έκανε…»

-Ο Ζαγοράκης έχει πολλά παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του, καθώς θεωρεί ότι ορισμένοι δεν δίνουν το 100%. Μάλιστα, τους έστειλε και μήνυμα («θα στηρίζουμε όσους παίκτες δείχνουν ενδιαφέρον και προσπαθούν για την ομάδα»). Ήταν σωστό το τάιμινγκ;

«Σίγουρα καλά έκανε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Όταν μία ομάδα κυνηγάει τίτλους, θα πρέπει να τα δίνει όλα τόσο στις προπονήσεις όσο και εντός του αγωνιστικού χώρου. Οι ποδοσφαιριστές κρίνονται και από την εικόνα που βγάζουν στην προπόνηση. Ζαγοράκης έχει δίκιο. Ο Ζαγοράκης έχει παίξει ποδόσφαιρο σε κορυφαίο επίπεδο και γνωρίζει πότε κάτι δεν πάει καλά και πότε χρειάζεται να παρέμβει».
«Έβαλε τη δική του προσωπικότητα»

-Ο Δερμιτζάκης θα αντέξει το βάρος και την πίεση που υπάρχει σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ; Πιστεύετε ότι έπρεπε να παραμείνει ο Μπερέτα;

«Ο κύριος κορμός υπήρχε στην προετοιμασία και είδαμε ότι στα πρώτα φιλικά παιχνίδια ο Μπερέτα παρουσίασε μία ομάδα αποπροσανατολισμένη με πολλά προβλήματα από πλευράς τακτικής. Ο Δερμιτζάκης με τον ερχομό του κατάφερε να βελτιώσει την ομάδα και να την φέρει πιο κοντά στο στυλ του Σάντος, βάζοντας μέσα και τη δική του προσωπικότητα. Από τη δουλειά του θα φανεί αν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στην πίεση. Ο χρόνος θα δείξει από εδώ και στο εξής».

-Αν έμενε ο Σάντος θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα; Ο ΠΑΟΚ ίσως να έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ αντί για το Γιουρόπα Λιγκ…

«Θα υπήρχε μία συνέχεια καλύτερη. Βήμα βήμα χτίζονται οι ομάδες. Με Σάντος θα ήταν σίγουρα διαφορετικά τα πράγματα και αναμφίβολα πιο θετικά. Ενδεχομένως κιόλας ο ΠΑΟΚ να είχε καλύτερη τύχη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

«Έθεσε τους στόχους»
-Ο Ζαγοράκης πιστεύετε πως με τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου και κυρίως το «πάμε για πρωτάθλημα…», φόρτωσε με άγχος τους παίκτες του ΠΑΟΚ;

«Ο κάθε πρόεδρος θέλει να περνάει αισιόδοξα μηνύματα στην ομάδα. Οι μεγάλες ομάδες ξεκινάνε για πρωτάθλημα. Είναι 4-5 ομάδες που έχουν ως στόχο την κορυφή. Όμως, ένας θα βγει στο τέλος νικητής. Σίγουρα το έκανε για να ανεβάσει τη ψυχολογία και να δώσει στόχους. Δεν είναι εξάλλου κακό να έχει την πίστη και την αισιοδοξία ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

-Εσείς ενστερνίζεστε την άποψη του προέδρου;

«Αυτή τη στιγμή, με όσα έχω δει και με αυτά τα στοιχεία που παρουσιάζονται, καμία ομάδα δε δείχνει έτοιμη και ικανή απέναντι στις άλλες για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Κανένας δεν έχει παρουσιάσει τα διαπιστευτήριά του. Χρειάζεται σίγουρα χρόνος και στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα…»

Ήττα 3-2 στην παράταση κι αποκλεισμός για Ρόζενμποργκ

Η Ρόζενμποργκ έπεσε θύμα έκπληξης στο Κύπελλο καθώς στα ημιτελικά ηττήθηκε 3-2 (παρ.) από τη Φόλο, ομάδα Β` Εθνικής της Νορβηγίας, εκτός έδρας και έμεινε εκτός τελικού.Αξίζει να σημειωθεί πως αγωνίστηκε βασικός στη Ρόζενμποργκ και στα 90 λεπτά ο Ματίας Μπιέρσμιρ, που είναι δανεικός από τον Παναθηναϊκό.

Η αντίπαλος του Άρη στον 2ο όμιλο του Europa League προηγήθηκε στο 5` με τον Χένρικσεν αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 39`.

Η Ρόζενμποργκ έκανε στο 62` το 2-1 με τον Ίβερσεν, αλλά η Φόλο ισοφάρισε εκ νέου στο 74`. Το 2-2 παρέμεινε μέχρι τη συμπλήρωση των 90` και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου οι γηπεδούχοι με γκολ στο 114` πήραν τη νίκη-πρόκριση.

Ρόζενμποργκ: Ορλουντ, Λούστιγκ (71` Μπακένγκα), Μπιέρσμιρ, Ντεμίντοφ (46` Βάνγκμπεργκ), Ντόρσιν, Βίσνες, Χένρικσεν, Σκιέλμπρεντ, Ιβερσεν, Ολσεν (59` Στραντ), Πρίτσα

Στοίχημα με Redoto Bet

γεια σας αδερφια....

και χθες τα πηγαμε πριφημα με δυο ταμεια και χασαμε μονο την βομβιτσα τις κολωνιας.παλεψε αλλα εχασε δικαια το γκολ στο 72 το πρωτο το εφαγε.σημερα πολλα παιχνιδια και σημαντικοτερη και μεγαλυτερη αξια για μενα εχει η απουσια του τεραστιου χαβιε ζανετι απο την ιντερ λογο τραυματισμου.5 χρονια σερι δεν εχει χασει ματς ο ακουραστος ζανετι και ενω εχει ξεπερασει τα 35 του,και μετα μιλαμε για κουραση εδω εεεε.....παμε γρηγορα στις επιλογες μου.....


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΧΙΧΟΝ=1 ΗΜΙΧ 1 ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟ 1,40...

η μπαρτσα αν ακι χωρις τον μεσι δεν θα εχει προβλημα καθως ειναι μια καλοκουρδισμενη μηχανη.ο προπονητης τις χιχον ουσιαστικα πεταει λευκη πετσετα καθως θα κανει αλλαγες ενοψει τις δυσκολης συνεχειας και κατα τα 8/11 θα ειναι με δευτερες επιλογες......


ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ=ΟΒΕΡ ΣΤΟ 1,70..

ενα ματς χαρα και θεαμα με παρα πολυ γρηγορο ρυθμο και εκατερεθων πολυ μεγαλη επιθετικη ποιοτητα.το σιγουρο ειναι οτι θα δουμε παρα πολλες φασεις για γκολ.ας ελπισουμε να ειναι και στοιχειοδως ευστοχοι......


ΑΜΒΓΟΥΡΓΟ-ΒΟΛΣΦΜΠΟΥΡΓΚ=ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 1,53...

Ανοικτο και εδω ματς περιμενω με πολλες φασεις και η μπαλα πονω κατω με τις δυο ομαδες να θελουν νικη.στη γερμανια και 1-1 να ειναι στο 85 κανεις δεν συμβιβαζεται ολοι προσπαθουν για την νικη.νιστερλοι,ελια,πετριτς απο την μια...ντιεγκο,τζεκο,γραφιτε απο την αλλη σχεδον εγγυουνται για το γκολ γκολ.....


ΝΑΠΟΛΙ-ΚΙΕΒΟ=1 ΣΤΟ 1,66...

δυο εντος εδρας εχει δωσει η ναπολι ,δυο γκελες εχει κανει.τριτη σερι και με αντιπαλο βατο δεν το βλεπω να κανει.αλωστε εχει εξαιρετικο υλικο και καλη ψυχολογια μετα το διπλο στην σαμντορια αν και εχανε στο 78 λεπτο.η ψυχολογια παιζει τεραστιο ρολο στο ποδοσφαιρο και σημερα η ναπολι θα κερδισει με την βοηθεια και του κοσμου της που αναμενεται ναγινει χαμος.ασσος για λαβετσι,χαμσικ,καβανι και τα υπολοιπα παιδακια.......



ΙΝΤΕΡ -ΜΠΑΡΙ =1 ΣΤΟ 1,40...

τεραστια διαφοορα δυναμικοτητας και η σοβαρη ιντερ δεν θα εχει προβλημα σημερα απεναντι σε μια ομαδα που περυσι δεν κερδισε και εχει ενα λογο παραπανο να το κανει σημερα.αυτο αλωστε δηλωσαν και οι παικτες τις ιντερ.στανκοβιτς,παντεφ,σναιντερ,μαικον,μιλιτο,ετο δυσκολα αντιμετωπιζονται......


ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ 18,30 ΣΤΟ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΟ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ ΤΑ 5 ΠΡΩΤΑ....

1ον....μπαρτσα 1 με 99% και 340,000

2ον...φραιμπουργκ 1 με 46% και 16,000

3ον.....λεβερκουζεν 1 με 85% και 29,000

4ον....ρομα 2 με 61% και 20,000

5ον.....τσελσι 1 με 95% και 17,000


Υ.Γ. ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΜΠΑΡΤΣΑ=1 ΗΜΙΧ 1 ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕΝΘΙΑ=ΟΒΕΡ ΣΤΟ 1,70 ΚΑΙ 1,40 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ....


ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΝΑΠΟΛΙ=1 ΣΤΟ 1,66 ΚΑΙ ΙΝΤΕΡ=1 ΣΤΟ 1,40 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ...


ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΑΜΒΓΟΥΡΓΟ=ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 1,53 ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΑ-1 ΗΜΙΧ 1 ΤΕΛΙΚΟ 1,40 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ ΣΤΗΝ ΒΕΤ365


Υ.Γ. 2 ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑΜΕΙΑ ΧΘΕΣ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΙΣ 1570 ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 150 ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1420


χαιρετω μαγκες!......saloute

Φυλακή ο Μπραμπλ, συναγερμός στη Σάντερλαντ


Σε... αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι ιθύνοντες της Σάντερλαντ μετά τη σύλληψη του Τίτους Μπραμπλ με την κατηγορία του βιασμού.«Η αστυνομία έλαβε αναφορά για βιασμό σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης τις πρώτες πρωινές ώρες. Δυο άνδρες ηλικίας 29 και 30 ετών συνελήφθησαν με την υποψία βιασμού» τονίζει σε ανακοίνωση της η αστυνομία της Νορθάμπρια και ο παίκτης αυτός είναι ο Τίτους Μπραμπλ που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Γουίγκαν. Ο 29χρονος αμυντικός βρίσκεται στα κρατητήρια με τις πληροφορίες να μιλούν πως ο άλλος άνδρας είναι ο αδελφός του. Στην Σάντερλαντ τηρούν σιγή ιχθύος, αφού περιμένουν περισσότερα στοιχεία.

Κοινοτικοί οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με την ΕΠΟ


Ως κοινοτικοί θα λογίζονται στο εξής οι Αλβανοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα, μετά από απόφαση της ΕΠΟ.«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με αλβανική υπηκοότητα θα αγωνίζονται εφεξής στα ελληνικά επαγγελματικά πρωταθλήματα υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους ποδοσφαιριστές υπηκόους χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επισημαίνεται ότι η απόφαση αφορά αποκλειστικά τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Με Μπεμπέ βασικό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο 20χρονος Μπεμπέ, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» στην αναμέτρηση εναντίον της Σκάνθορπ που θα γίνει για τον θεσμό του Κάρλινγκ Καπ την Τετάρτη το βράδυ στο “Glanford Park” έδρα του συλλόγου της Τσάμπιονσιπ.

Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει πάρει μαζί του για την συγκεκριμένη αναμέτρηση αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής και ανάμεσα τους είναι και ο Πορτογάλος: «Πολλοί από τους νεαρούς μου παίκτες θα αγωνιστούν το βράδι. Το επιχειρήσαμε και την περυσινή σεζόν και όλοι όσοι έπαιξαν τότε έδειξαν πως έχουν ικανότητες. Ο Μπεμπέ προπονείται εξαιρετικά το τελευταίο διάστημα και θα τον βάλω βασικό με την Σκάνθορπ, το ίδιο και τον Μακέντα», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα των «διαβόλων» ο σερ Άλεξ.

Εν τω μεταξύ ο Μπεμπέ εμφανώς χαρούμενος από αυτή την εξέλιξη δήλωσε στα Μέσα της Αγγλίας: « Θα βελτιωθώ πολύ σαν παίκτης στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο σερ Άλεξ είναι πολύ ευχαριστημένος με την προσπάθεια που κάνω στις προπονήσεις και θέλει να προπονηθώ σκληρότερα προκειμένου να καταφέρω να μπω στην πρώτη ομάδα και να καθιερωθώ».

Ανάλυση και… απαρτία

Ανάλυση και… απαρτία

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου ανέλυσε σήμερα στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ο Παύλος Δερμιτζάκης λίγο πριν το ξεκίνημα της σημερινής προπόνησης. Ο Έλληνας τεχνικός υπέδειξε τα λάθη που έγιναν και ζήτησε βέβαια να μην επαναληφθούν στα επόμενα παιχνίδια. Ο Παύλος Δερμιτζάκης είδε όλους τους ποδοσφαιριστές να λαμβάνουν μέρος στην προπόνηση μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Την τρίτη η δίκη Θάνου, Κεντέρη


Για την Τρίτη έχει προσδιοριστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη των αθλητών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

Στην υπόθεση, που έχει αναβληθεί πέντε φορές, πλην των δύο αθλητών είναι κατηγορούμενοι επτά γιατροί του νοσοκομείου ΚΑΤ, καθώς και ο προπονητής Χρήστος Τζέκος.

Μανιάτης: «Δεν μίλησα ρατσιστικά στο Ναφτί»

Μανιάτης: «Δεν μίλησα ρατσιστικά στο Ναφτί»

Ο Γιάννης Μανιάτης μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» και στον Κυριάκο Κύρτσο τόσο για το περιστατικό που έλαβε χώρα με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Μεντί Ναφτί, όσο και για άλλα θέματα. Αρχικά, ο αρχηγός του Πανιωνίου υπογράμμισε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί άκουσα αρκετά τις τελευταίες ημέρες. Σε καμία περίπτωση δεν μίλησα ρατσιστικά στο Ναφτί και δεν μπορώ να ξέρω γιατί και πως βγήκε από την πλευρά του κάτι τέτοιο προς τα έξω. Είχαμε μία λογομαχία, ζήτησα φάουλ από τον διαιτητή και όταν βρεθήκαμε μέτωπο με μέτωπο που έριξε κουτουλιά και γι΄ αυτό μετά εγώ τον έπιασα από τον λαιμό. Δεν τρελάθηκα ξαφνικά. Πληροφορήθηκα όμως ότι βγήκε κάτι τέτοιο προς τα έξω και απορώ πραγματικά πως μπορεί να λέγονται αυτά. Δεν μπορεί να λένε ότι εγώ μίλησα ρατσιστικά στο Ναφτί. Ποτέ δεν θα το έκανα για κανέναν».

Ο Γιάννης Μανιάτης πάντως παραδέχθηκε πως: «δίκαιότατα δέχθηκα κάρτα. Έπρεπε να την πάρω γιατί κι εγώ αντέδρασα άσχημα. Όμως έφαγα κουτουλιά και αυτό ήταν που με έκανε να τρελαθώ. Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση ότι θα αντιδράσει τόσο άσχημα ο παίκτης του Άρη. Είχα και με τον Τόχα μία ένταση στο πρώτο ημίχρονο. Ένα λεπτό μετά όμως δώσαμε τα χέρια και όλα τελείωσαν. Στο ποδόσφαιρο εντάσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν. Διάλογοι άσχημοι υπάρχουν όμως τα θέματα τελειώνουν στο γήπεδο. Μετά το τέλος του αγώνα, στο αντιντόπινγκ κοντρόλ βρεθήκαμε με το Ναφτί και μου ζήτησε συγνώμη για την κίνηση του. Για μένα εκεί είχε τελειώσει το θέμα και γι΄ αυτό απόρησα πως βγήκαν όλα αυτά μετά προς τα έξω».

Για το παιχνίδι αυτό καθ΄ αυτό, ο Μανιάτης υπογράμμισε: «Νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας. Ήμασταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και πετύχαμε ένα γκολ λίγο πριν το τέλος. Έχω πληροφροηθεί τα παράπονα του Άρη για το γκολ. Ήταν πολύ δύσκολη φάση πάντως. Συμβαίνουν όμως αυτά στο ποδόσφαιρο. Εδώ σε ένα τέτοιο παιχνίδι παραλίγο να ισοφαριστούμε στις καθυστερήσεις από μία κεφαλιά του Ρουίς στη μοναδική ευκαιρία του Άρη».

Για την ομάδα του Άρη, ο αρχηγός των «κυανέρυθρων» είπε: «Ο Άρης κάθε χρόνο παίζει καλό ποδόσφαιρο και προσπαθεί να δείξει κάτι πολύ καλό στο γήπεδο. Είναι γνωστό ότι διαθέτει παίκτες με ποιότητα και στο παιχνίδι με την Ατλέτικο ήταν πραγματικά εξαιρετικός. Όμως εμείς ίσως ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και παρουσιαστήκαμε καλύτεροι στο παιχνίδι αυτό. Δεν φοβηθήκαμε σε καμία περίπτωση. Ίσως ήταν και το γεγονός πως εκμεταλλευτήκαμε ότι ο Άρης έκανε ροτέισον».

Για την δυσκολία του Πανιωνίου στο σκοράρισμα τόνισε: «Με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, στα δύο επόμενα ματς δημιουργήσαμε όντως πολλές ευκαιρίες και σίγουρα αυτό είναι καλό. Όμως πραγματικά πρέπει να βρούμε τρόπο να βάζουμε την μπάλα στα δίχτυα γιατί θα μας στοιχίσει στην συνέχεια αυτό».

Για τους στόχους της ομάδας είπε: «Κάθε χρόνο λέμε τα ίδια. Ότι θέλουμε πεντάδα. Εγώ δεν το βλέπω όμως έτσι. Είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι και θα δούμε στο τέλος τι πετύχαμε. Τα δύο τελευταία χρόνια βγαίνουμε και λέμε στον κόσμο τα ίδια και τα ίδια. Πέρυσι ένα καλό τρίμηνο κάναμε μόνο…».

Για την θέση στην οποία αγωνίζεται διευκρίνισε: «Εγώ είμαι δεξιός μπακ. Αυτή είναι η θέση μου. Ο προπονητής βεβαίως θεώρησε ότι μπορώ να προσφέρω και ως αμυντικό χαφ και αυτό που έχω να κάνω είναι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να ανταποκριθώ».

Για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο, ο Μανιάτης ομολόγησε πως: «είχε γίνει πραγματικά κρούση από τον ΠΑΟΚ. Το γνωρίζω αυτό. Είχαν γίνει συζητήσεις και με την ομάδα όμως το θέμα δεν προχώρησε τελικά. Προσωπικά αυτό που έχω ως στόχο είναι να παίξω κάποια στιγμή στο εξωτερικό. Μου αρέσει ως ιδέα. Τα γεμάτα γήπεδα, η διαφορετική κουλτούρα που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο. Βλέπω τώρα και τον Τζαβέλλα και χαίρομαι γι΄ αυτόν. Θέλεις να δεις κάτι παραπάνω στην ποδοσφαιρική σου ζωή. Στην Ελλάδα βλέπουμε ότι οι περισσότεροι ασχολούνται με το παρασκήνιο και την διαιτησία. Έχουν περάσει μόλις τρεις αγωνιστικές και όλα έχουν γίνει άνω – κάτω. Κι έχουμε μπροστά μας ακόμη 27 παιχνίδια»!

Για το αγωνιστικό κομμάτι των πρώτων τριών αγωνιστικών είπε: «Όλες οι ομάδες προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Προσωπικά μου αρέσει που οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες χάνουν βαθμούς. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό γιατί μόνο έτσι θα γίνει ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».

Tαραχή, στο ποδόσφαιρο φέρνει!



Η Κίμπερλι Νόελ Καρντάσιαν, όπως είναι το πλήρες όνομά της, είναι 30 ετών, γεννημένη στις 21 Οκτωβρίου του 1980.

Είναι μια ...πολυτάλαντη σελέμπριτι, η οποία εργάζεται παράλληλα ως τηλεπαρουσιάστρια, ηθοποιός, παραγωγός και μοντέλο, ενώ έχει και μια επιχείρηση προϊόντων γυναικείας περιποίησης. Όσο πολυτάλαντη είναι, άλλο τόσο πολυτάραχη είναι η προσωπική της ζωή, η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με τον διεθνή ...αθλητισμό, μετρώντας ως τώρα τουλάχιστον τέσσερις δεσμούς με σταρ διαφόρων αθλημάτων! Η Κιμ παντρεύτηκε μόλις στα 19 της χρόνια με τον μουσικό παραγωγό, Ντέιμον Τόμας. Ο γάμος τους έληξε άδοξα το 2004 και μάλιστα στα δικαστήρια, με την Κιμ να κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της ότι την κακοποιούσε.

"Με ζήλευε, μού έκανε συνεχώς έλεγχο που είμαι και τι κάνω, δεν με άφηνε να δουλέψω και με υποχρέωνε διαρκώς να κάνω λιποαναρροφήσεις! Οι ξυλοδαρμοί ήταν πολύ συχνοί. Με χτυπούσε στο πρόσωπο, με έριχνε με δύναμη στους τοίχους του σπιτιού, με άφηνε αιμόφυρτη και έφευγε", ανέφερε η Κιμ κατά τη διάρκεια της δίκης. Μετά το διαζύγιο είχε σχέση με τον σταρ της R&B, Ρέι Τζέι, στον οποίο ...οφείλει πολλά. Πιο ειδικά, οφείλει πολλά στο γεγονός ότι το ζευγάρι βιντεοσκοπούσε τις ερωτικές του συνευρέσεις, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή, μέσα στο 2007, να δει το φως της δημοσιότητας - μέσω Ιnternet φυσικά - ένα βίντεο με γαργαλιστικές στιγμές του ζευγαριού. Τότε, η εταιρία Vivid Entertainment, από τις κορυφαίες στο χώρο του αμερικάνικου πορνό, ανέλαβε την προώθηση του DVD, με αποτέλεσμα η Κιμ να κάνει αγωγή σε βάρος της. Προφανώς, όλο αυτό κάτι σάς θυμίζει...

Τελικά η Κιμ απέσυρε την αγωγή μετά από συμβιβασμό, αφού η Vivid τής πρόσφερε 5 εκ. δολάρια! Κι αυτό κάτι σάς θυμίζει...Τα συγκεκριμένα χρήματα άλλαξαν τα δεδομένα της Κιμ, η οποία έκανε πραγματικότητα το όνειρό της να δημιουργήσει μια εταιρία παραγωγής αρωμάτων, ενώ παράλληλα το σκάνδαλο της πρόσφερε μεγάλη αναγνωρισιμότητα στις ΗΠΑ. Τον Οκτώβριο του 2007 άρχισε να παρουσιάζει το τηλεοπτικό ριάλιτι, με θέμα την οικογένειά της, "Keeping Up with the Kardashians". Όταν αναφερόμαστε στους Καρντάσιανς, μιλάμε για μεγάλο σόι, καθώς η Κιμ έχει τρία αδέρφια, την Κόρτνι, την Κλόε και τον Ρόμπερτ, ενώ στην οικογένεια υπάρχουν ακόμα πέντε ετεροθαλή αδέρφια.ον Δεκέμβριο του 2007 η Κιμ είπε "ναι" στην πρόταση του Playboy για μια αισθησιακή φωτογράφηση, ενώ παράλληλα άρχισαν και οι πρώτες της επαφές με τον κινηματογράφο, καθώς το 2008 εμφανίστηκε στην ταινία "Disaster Movie", μαζί με την Κάρμεν Ελέκτρα.

Την ίδια χρονιά (2008), πήρε μέρος στο "Dancing with the Stars", ακολούθως πέρασε από τα σίριαλ "CSI: NY" και "How I met your mother" κ.α.Το 2007 ξεκίνησε άλλη μια ταραχώδης σχέση της, με τον παίκτη του αμερικάνικου φούτμπολ, Ρέτζι Μπους, των Νιου Όρλεανς Σεντς, τον οποίο βοηθούσε μέχρι και να κάνει ...πουσ-απς (μπορείτε να δείτε και τη σχετική φωτογραφία)Με τον Μπους χώρισε τον περασμένο Μάρτιο κι από τότε έγινε ...πολύ κακό κορίτσι, πηγαίνοντας παντού. Τα αμερικάνικα σκανδαλοθηρικά έντυπα της αποδίδουν ερωτικό δεσμό με ακόμα έναν παίκτη του αμερικάνικου φούτμπολ, τον Όστιν Μάιλς, των Ντάλας Καουμπόις. Τη συγκεκριμένη σχέση την παραδέχθηκε και η ίδια τον περασμένο Αύγουστο. Ωστόσο, το ίδιο διάστημα, από πέρυσι τον Απρίλιο, η Κιμ είχε εμπλακεί και με το άλλο ποδόσφαιρο, το ...κανονικό. Τον περασμένο Απρίλιο βρέθηκε στη Μαδρίτη, όπου και πέρασε μια "καυτή βραδιά" με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως είχε αποκαλύψει τότε η - έγκυρη σε τέτοια θέματα - "Sun". Το αγγλικό ταμπλόιντ ανέφερε χαρακτηριστικά: "Το ζευγάρι ξεκίνησε τη βραδιά ανταλλάσοντας καυτά φιλιά και αγκαλιές σε εστιατόριο. Καλά ενημερωμένη πηγή αποκαλύπτει πως εκείνη και ο Ρονάλντο φιλιόντουσαν και έδειχναν να είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Έδιναν την εντύπωση ότι περνούσαν εξαιρετικά, γελούσαν όλη την ώρα. Μετά το δείπνο, η Καρντάσιαν επιβιβάστηκε σε ένα αμάξι που ακολούθησε το αυτοκίνητο του άσσου της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι την έπαυλή του. Η Κιμ έμεινε εκεί για περίπου τέσσερις ώρες και επέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες στο ξενοδοχείο της"! Αξιοσημείωτο είναι πως εκείνο το διάστημα η Κιμ έκανε πολλά ταξίδια στην Ευρώπη, αλλά όχι μόνο στην Ισπανία, καθώς φέρεται να είχε ερωτική σχέση και με τον Γουέιν Μπριτζ της Μάντσεστερ Σίτι. Για όποιον δεν θυμάται, λίγο καιρό νωρίτερα η σύζυγος του Μπριτζ, Βανέσα Περονσέλ, τον είχε απατήσει με τον πρώην συμπαίκτη του στην Τσέλσι, Τζον Τέρι! Επίσης, ο Ρονάλντο έχει συνδέσει το όνομά του και με μια άλλη σελέμπριτι που έγινε γνωστή για ένα προσωπικό της πορνογραφικό βίντεο, την Πάρις Χίλτον. Μύλος...

Το σημερινό κουπόνι


Πολύ ενδιαφέρον το πρόγραμμα της Τετάρτης με σπουδαίες και αμφίρροπες αναμετρήσεις στα κορυφαία πρωταθλήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μεγάλα ονόματα αντιμετωπίζουν αισθητά κατώτερους αντιπάλους και προσφέρουν ισχυρά στηρίγματα.

Στην Ισπανία είναι πολύ πιθανή η νίκη της Μπαρτσελόνα στο 1.10 και 1.15 με αντίπαλο την Σπόρτινγκ Χιχόν. Πιέστηκε ο άσος της Αλμερία στο 1.70, ενώ στην πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής η Βαλένθια θα υποδεχτεί την Ατλέτικο Μαδρίτης με τον άσο να υποχωρεί προς το 2.10.

Και στο 1.70 ανέβηκε η τιμή της Μπάγερ Λεβερκούζεν στις διεθνείς αγορές αφού δεν ικανοποιεί. Ισχυρό προβάδισμα έχει η Ντόρτμουντ με αντίπαλο την Καϊζερσλάουτερν που πάντως ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα. Στα ύψη, ακόμα και στο 2.45 το διπλό της Σάλκε που ακόμα δεν έχει βαθμό στο πρωτάθλημα.

Σε μια από τις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της αγωνιστικής το Αμβούργο θα υποδεχτεί τη Βόλφσμπουργκ με τον άσο στο διαδίκτυο να φτάνει και στο 2.00. Εντυπωσιακή η Στουτγάρδη στο τελευταίο ματς και οι αγορές της δίνουν το προβάδισμα σε αποδόσεις κοντά στο 2.10.

Στο πρωτάθλημα Βελγίου ξεχωρίζουν η Κλαμπ Μπριζ στο 1.15 και η ανώτερη Αντερλεχτ με το διπλό να φτάνει και στο 1.40. Προβάδισμα έχει και η Σταντάρ Λιέγης παρά την αστάθεια της, αφού η Σαρλερουά δείχνει σοβαρές αδυναμίες. Επικίνδυνη έξοδος για τη Γάνδη αφού η Λόκερεν δείχνει επικίνδυνος αντίπαλος.

Στο αγγλικό Λιγκ Καπ τα δυνατά στηρίγματα είναι η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γουνάιτεντ και η Λίβερπουλ που αντιμετωπίζουν πολύ κατώτερους αντιπάλους και λογικά θα φτάσουν στη νίκη. Η Τσέλσι παίζει στο 1.25, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φτάνει και στο 1.40, ενώ η Λίβερπουλ παίζει κατά μέσο όρο στο 1.20. Φαβορί προσφέρεται και η Μάντσεστερ Σίτι με το διπλό στο 1.80 και στο 1.85 με αντίπαλο την υπολογίσιμη Γουέστ Μπρομ.

Αστάθεια δείχνουν οι ομάδες στις πρώτες αγωνιστικές του ιταλικού πρωταθλήματος και τα απρόοπτα δεν είναι λίγα. Μεγάλο φαβορί η Ιντερ σε τιμές κοντά στο 1.40, ενώ κινήθηκαν ανοδικά προς το 2.30 οι αποδόσεις της Μίλαν και της Ρόμα, που το περασμένο σαββατοκύριακο απέτυχαν εντός έδρας με αρκετά κατώτερους αντιπάλους.Πηγη kingbet.gr

Μάρα: «Θέλω Ευρώπη ή κύπελλο»!

Μάρα: «Θέλω Ευρώπη ή κύπελλο»!

Βρίσκεται μικρό χρονικό διάστημα στον Ηρακλή, αλλά έχει «δέσει» απόλυτα με την ομάδα. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν και ταίριαξαν στους «κυανόλευκους». Μπήκε άμεσα, βοήθησε σημαντικά και υπόμενε στα δύσκολα. Από τη δυναμική του κόσμου το καλοκαίρι, αποφάσισε να παραμείνει στον Ηρακλή, παρ’ ότι είχε πολλές προτάσεις για να αποχωρήσει. Ο Μπογκτάν Μάρα μιλάει στο «Μ» και ξεκαθαρίζει πως ο φετινός Ηρακλής είναι καλός, είναι ανταγωνιστικός και έχει ικανότητες. Είναι μια ομάδα που μπορεί να τα καταφέρει στο φετινό πρωτάθλημα.

«Σκληρή δουλειά για κάθε αγώνα»

Θέλει την Ευρωπαϊκή συμμετοχή με τον Ηρακλή και τον τίτλο του κυπέλλου. Δεν το κρύβει, αλλά είναι προσγειωμένος. Άλλωστε ακόμη είναι αρχή και ο Ηρακλής πρέπει προσεκτικά να προσεγγίσει τους στόχους του. Ο Μπογκτάν Μάρα εξηγεί: «Όταν πήρα την απόφαση μου να έρθω στον Ηρακλή, στόχος μου ήταν να πρωταγωνιστήσουμε. Δυστυχώς πέρσι είχαμε περιπέτειες και τελικά τα καταφέραμε» είπε για το παρελθόν και ουσιαστικά το σύγκρινε με το σήμερα: «Τώρα η ομάδα δείχνει περισσότερο ώριμη, διαθέτει ποιότητα και είναι ικανή να παίζει σημαντικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα» δήλωσε ο Ρουμάνος και πρόσθεσε: «Θέλω η ομάδα να παλεύει για υψηλούς στόχους, όπως η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά κύπελλα ή την κατάκτηση του ελληνικού κυπέλλου. Ίσως το καταφέρουμε φέτος γιατί η ομάδα δείχνει να έχει τις προϋποθέσεις αλλά είναι νωρίς ακόμα να το πούμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να προετοιμαζόμαστε για κάθε αγώνα».

«Έχουμε ψυχολογία»

Κι επειδή το ποδόσφαιρο είναι άθλημα ψυχολογίας, αυτό το πολύ καλό ξεκίνημα του Ηρακλή, έχει δώσει μια δεδομένη ώθηση στην ομάδα να προχωρήσει δυνατά και στη συνέχεια. Ο Μπογκτάν Μάρα αναφέρθηκε στην πορεία από τούδε και στο εξής για τον Ημίθεο λέγοντας: «Από την πλευρά μας θα κάνουμε αυτό που έχουμε να κάνουμε στις προπονήσεις και έχοντας αποκτήσει πλέον την απαραίτητη ψυχολογία θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, στο μέλλον. Όταν έχεις δημιουργήσει ένα σερί στο πρωτάθλημα είναι λογικό να έχεις την ευχέρεια να αντιμετωπίζεις καλύτερα τον κάθε αντίπαλο. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και στην επόμενη αγωνιστική στην αναμέτρηση με την Καβάλα».

«Ο κόσμος, κομμάτι της ομάδας»

Όταν το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια είναι νικηφόρο υπάρχει κάτι σαν… απαίτηση που επιτάσσει θετικό αποτέλεσμα και στο δεύτερο. Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός του Ηρακλή επισημαίνει πως ο αγώνας με την Καβάλα είναι δύσκολος, όμως με τη δύναμη του κόσμου η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει: «Είναι εξαιρετικά δύσκολος αγώνας, καθώς είδαμε την εμφάνιση που είχαν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι επικίνδυνη ομάδα και έχει ικανότητες που θα πρέπει να προσέξουμε. Ειδικότερα στην περσινή σεζόν είχε δείξει ότι είναι πολύ καλή ομάδα» είπε αρχικά για την Καβάλα ο Ρουμάνος άσος και προσέθεσε: «Θα παίζουμε όμως στην έδρα μας και θα έχουμε το πλεονέκτημα. Οι φίλαθλοι μας θα είναι στο πλευρό μας όπως έκαναν σε όλες τις αναμετρήσεις και θα είναι ένα στοιχείο που θα μπορέσει να μας βοηθήσει για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε για την συνέχεια της σεζόν. Το έχουν κάνει πολλές φορές αυτό και ο κόσμος μας είναι ένα κομμάτι της δύναμης μας».

Tην Παρασκευή θα κριθεί η συμμετοχή του Σηφάκη


Την Παρασκευή θα κριθεί η συμμετοχή του Μιχάλη Σηφάκη στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη για την τέταρτη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Ο διεθνής γκολκίπερ θα συνεχίσει μέχρι την Πέμπτη ατομικό πρόγραμμα με ειδικές ασκήσεις για τη μέση του και αν είναι έτοιμος θα συμπεριληφθεί στην αποστολή, αλλιώς θα προτιμηθεί να συνεχίσει να γυμνάζεται μόνος του.

Εξάλλου την άλλη βδομάδα ο Αρης έχει ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Ρόζενμποργκ και ο Εκτορ Ραούκ Κούπερ θέλει να έχει ετοιμοπόλεμο τον Σηφάκη. Ετσι δύσκολα θα ρισκάρει τη συμμετοχή του 26χρονου γκολκίπερ κόντρα στους Κρητικούς.

Με πρόστιμο αναμένεται να τιμωρηθεί ο Μεντί Ναφτί για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ο Γαλλοτυνήσιος επίσης κινδυνεύει με καμπάνα από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, καθώς την ώρα που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα φορούσε στο μπράτσο του το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Πίστωση χρόνου ζήτησε ο Ουγιέ


Πίστωση χρόνου ζήτησε ο Ζεράρ Ουγιέ από τους φίλους της Αστον Βίλα, ώστε να μπορέσει να δείξει αυτά που θέλει. Ο Γάλλος τεχνικός έχει στο μυαλό του να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού των "χωριατών" και για να περάσει με επιτυχία από την θεωρία στην πράξη θα πρέπει όλοι να κάνουν υπομονή...

"Στο προσεχές διάστημα πρέπει να γνωρίσω καλύτερα τους ποδοσφαιριστές και εκείνοι να αφομοιώσουν τις νέες μεθόδους στην προπόνηση και να προσαρμοστούν περισσότερο στο αγωνιστικό στυλ που θέλω. Θα χρειαστεί σίγουρα κάποιος χρόνος ώστε να ενστερνιστούν τη νέα φιλοσοφία που επιθυμώ και να τους πείσω ότι αξίζει να το κάνουν", τόνισε αρχικά για να καταλήξει λέγοντας:

"Θα παίζουμε με διαφορετικό τρόπο, αλλά αυτό δεν θα είναι κάτι που θα γίνει σε ένα βράδυ. Δεν μπορείς ξαφνικά σε μια μέρα να αλλάξεις συνήθειες. Είναι κάτι που θα γίνει σταδιακά. Πρωταρχικός στόχος είναι να έρθουν τα αποτελέσματα και στο μέλλον, να συνδυαστούνε με θέαμα".

Με εξάμηνο αποκλεισμό τιμωρήθηκαν Βέλα και Χουάρεθ για το «πάρτι οργίων»!



Με αποκλεισμό έξι μηνών από τους αγώνες την εθνικής Μεξικό τιμωρήθηκαν οι Κάρλος Βέλα (Άρσεναλ) και Εφρέν Χουάρεθ (Σέλτικ).Αν και επισήμως δεν αναφέρθηκε τίποτε γι’ αυτό, ο Μ εξικανικος Τυπος έγραψε προ ημερών ότι οι δύο διεθνείς άσοι διοργάνωσαν πάρτι «οργίων» αμέσως μετά το νικηφόρο φιλικό (1-0) με την Κολομβία, με τη συμμετοχή αρκετών διεθνών Μεξικανών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ομοσπονδία της χώρας επέβαλε πρόστιμα σε ακόμη έντεκα ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, οι οποίοι είναι οι Οτσόα (Αμέρικα), Ροντρίγκεζ (Αϊντχόφεν), Σαλσίδο (Φούλαμ), Γκουαρδάδο (Λα Κορούνια), Τοράδο (Κρουζ Αζούλ), Μπαρέρα (Γουέστ Χαμ), Ντος Σάντος (Γαλατασαράι), Ερνάντες (Μ. Γιουνάιτεντ), Μάρκες (Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς), Εσκουέντα (Αμέρικα) και Μορένο (Άλκμααρ).

Πουρής: "Δεν υπήρχε περίπτωση να δεχθώ"


Ο Χρήστος Πουρής, ο οποίος βρέθηκε στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες λόγω της πρότασης δωροδοκίας που του έγινε, μίλησε για το θέμα και τόνισε ότι ποτέ δεν θα δεχόταν τη συγκεκριμένη πρόταση.Ο τερματοφύλακας των Τρικάλων, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Εξέδρα των Σπορ", αναφέρθηκε στο περιστατικό και επεσήμανε πως δεν δέχθηκε απειλή, ενώ δήλωσε πως αυτή η ιστορία θα τον κάνει πιο δυνατό.Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:

"Κάποιος με πήρε τηλέφωνο το Σάββατο. Μου προσέφερε 20.000 ευρώ για να έχω μειωμένη απόδοση στο παιχνίδι με το Λεβαδειακό και την επόμενη σεζόν να πάρω μεταγραφή σε ομάδα της Super League. Αμέσως ειδοποίησα τον προπονητή μου, κ. Παντελίδη. Τον ενημέρωσα για όσα είχαν συμβεί. Μίλησα και με τον πρόεδρο, ο οποίος με στήριξε πάρα πολύ και με συμβούλεψε να μην φοβάμαι τίποτα. Σε καμία περίπτωση δεν πέρασε από το μυαλό μου να δεχθώ τη συγκεκριμένη πρόταση.

Δεν συναντήθηκα με τον κ. Κομπότη κατά τη διάρκεια όλης αυτής της ιστορίας. Μου έκανε μήνυση για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά όπως μου είπε ο δικηγόρος μου αυτές δεν στέκουν. Ουδέποτε σκέφτηκα το ενδεχόμενο να έχω πρόβλημα στην καριέρα μου. Δεν δέχθηκα ποτέ καμία απειλή. Όπως έβλεπα πριν το ποδόσφαιρο, έτσι το βλέπω και τώρα μετά από αυτό που έγινε. Με στενοχώρησε πολύ αυτή η ιστορία αλλά πιστεύω ότι θα με κάνει πιο δυνατό
".

Μήλον της έριδος μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας ο υιός Ζιντάν


Η δήλωση του προπονητή της Εθνικής Ισπανίας U-16, Χινές Μελέντες ότι σκοπεύει τον προσεχή Οκτώβριο να καλέσει στην ομάδα τον Εντσο Ζιντάν έχει δημιουργήσει... διπλωματικό ζήτημα μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους τρεις γιους του Ζινεντίν Ζιντάν αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης και κατέχει τόσο τη γαλλική όσο και την ισπανική υπηκοότητα. Πολλοί είναι εκείνοι που τον συγκρίνουν από τόσο νωρίς με τον διάσημο πατέρα του και οι ομοιότητες δεν είναι και λίγες όπως είχε δηλώσει πριν από λίγες εβδομάδες ο τεχνικός διευθυντής της Ρεάλ, Χόρχε Βαλντάνο:

"Είναι μία πραγματική αντιγραφή του πατέρα του εντός αγωνιστικού χώρου. Θα γίνει μία μεγάλη μάχη μεταξύ της Ισπανίας και της Γαλλίας".

Ο Βαλντάνο έδωσε ένα σαφές προβάδισμα στην Ισπανία, στη μάχη διεκδίκησης του Εντσο Ζιντάν τονίζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομοσπονδία της Γαλλίας μετά τα όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, και υπενθυμίζοντας ότι ο Εντσο Ζιντάν είναι μέλος μίας εκ των κορυφαίων ισπανικών ομάδων και έχει, ήδη, δει την Εθνική Ισπανίας να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου.

Από την πλευρά της Γαλλίας η μοναδική επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος είναι αυτή του τεχνικού της Εθνικής ομάδας U-16, Πατρίκ Γκονφαλόν: "Δεν πρέπει να υπερβάλουμε επειδή είναι ο γιος του Ζινεντίν Ζιντάν. Στην ηλικία του υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες στη Γαλλία. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο. Εάν είναι τόσο καλός στο σύλλογό του, τότε θα κοιτάξουμε το θέμα πιο προσεχτικά".

«Σοφοκλή... άλλαξέ τα όλα!»


Πέντε συγκεκριμένες προτάσεις για την αλλαγή της διαιτησίας σε όλα τα επίπεδα κατέθεσε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ο ομόλογός του στην AEK, Σταύρος Αδαμίδης.

Κι όμως η συνάντηση του Σταύρου Αδαμίδη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, είχε αρκετά... εποικοδομητικό χαρακτήρα, αφού εκτός από τα παράπονα για τη διαιτησία του Μιχάλη Κουκουλάκη στο παιχνίδι της AEK με τον Αστέρα Τρίπολης, ο πρόεδρος της «Ένωσης» συζήτησε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αλλάξει πρόσωπο η ελληνική διαιτησία.

Πρόταση 1


Η πρώτη πρόταση του Σταύρου Αδαμίδη αφορά τη σύσκεψη των προέδρων όλων των ΠΑΕ, των μελών του Δ.Σ. της ΚΕΔ και των μέλων του Δ.Σ. της ΕΠΟ, προκειμένου να καταθέσουν όλοι τις προτάσεις τους για την έξοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου από την κρίση. Μάλιστα ο συγκεκριμένος διάλογος προτάθηκε να είναι ανοιχτός προς τον Τύπο, ώστε να ενημερωθεί πλήρως ο κόσμος.

Πρόταση 2


Η δεύτερη πρόταση αφορά άμεσο «ξεσκαρτάρισμα» στους πίνακες διατησίας, δηλαδή να μπουν στο «ψυγείο» όλοι οι διαιτητές που θεωρούνται ανεπαρκείς και ανίκανοι και με πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΚΕΔ τους κάλεσε να παραιτηθούν.

Πρόταση 3

Να κληθεί ο υπεύθυνος για θέματα ανάπτυξης της διαιτησίας, Κύρος Βασσάρας, να αξιολογήσει το νέο «αίμα» που υπάρχει στον χώρο της ελληνικής διαιτησίας και αν οι εγχώριοι ρέφερι δεν είναι επαρκείς, τότε να επιστρατευτούν ακόμα και ξένοι διαιτητές.

Πρόταση 4


Να καταθέσει άμεσα η ΕΠΟ αίτημα στην UEFA, ώστε να πάρει άδεια και να εφαρμόσει από την επόμενη χρονιά στην Superleague το σύστημα επιπρόσθετων, βοηθών, το οποίο όπως έχει δείξει αποδίδει πολύ καλά μέχρι στιγμής στα παιχνίδια του Champions League και του Εuropa League.

Πρόταση 5


Να ορίσει η Superleague έναν σύμβουλο διαιτησίας, ο οποίος θα πάρει θέση στο Δ.Σ. της ΚΕΔ και θα αναλάβει να κρατά ενήμερα τα μέλη του συνεταιρισμού για όλα τα θέματα που αφορούν τη διαιτησία.

Αμφίβολο το μέλλον του Σνάιντερ


Η επέκταση της συνεργασίας με τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ αποτελεί προτεραιότητα αυτή την εποχή για τους ανθρώπους της Ίντερ, όμως τα πράγματα δεν φαίνονται να εξελίσσονται καλά για τον ιταλικό σύλλογο. Σύμφωνα με την «De Telegraaf» η καθυστέρηση της συμφωνίας των δύο πλευρών οδηγεί σε εικασίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται από τις δηλώσεις του μάνατζερ του Ολλανδού μέσου. «Δεν υπάρχει συμφωνία ως προς το οικονομικό. Εμείς θα αρχίσουμε και πάλι τις διαπραγματεύσεις όταν η Ίντερ γίνει ξεκάθαρη», τόνισε ο Σόρεν Λέρμπι.

Για να προσθέσει: «Ο Γουέσλεϊ θέλει να παραμείνει στο Μιλάνο και είναι εντυπωσιασμένος με τον Μοράτι ο οποίος του είπε ότι θα γίνει ο μελλοντικός ηγέτης της ομάδας, αλλά… Ο Σνάιντερ σίγουρα δεν θα άφηνε τη Ρεάλ Μαδρίτης αν ήταν καλά τα πράγματα, όμως τώρα με τον Μουρίνιο είναι διαφορετικά. Τον ρώτησε αν σκέφτεται να επιστρέψει».

«Μας απατούσε ο Μουρίνιο!»


Ο ιδιοκτήτης της Ίντερ Μάσιμο Μοράτι παρομοίασε τη σχέση της Ίντερ με το Μουρίνιο με εκείνη ενός… συζύγου που απατάει τη γυναίκα του, θέλοντας να καυτηριάσει το γεγονός της φυγής του για τη Μαδρίτη!


Ο Μουρίνιο κατέκτησε το φετινό περσινό Champions League με την ομάδα της Ίντερ, αλλά μια μέρα μετά συζητούσε με τον πρόεδρος της Ρεάλ για πιθανή μετακίνησή του στους «μερένχες» κίνηση που αν μη τι άλλο είχε… στενοχωρήσει τον πρόεδρο της Μιλανέζικης ομάδας. Ο 65χρονος Μοράτι που είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον Μουρίνιο τον χαρακτήρισε ως σύζυγο που… απατούσε την Ίντερ και έφυγε, από το παράθυρο! Πάντως ο Ιταλός επιχειρηματίας φρόντισε για άλλη μια φορά να εξάρει τις προπονητικές ικανότητες του Πορτογάλου τεχνικού.
«Ήταν σαν ένας σύζυγος που απατούσε τη γυναίκα. Επειδή όμως δεν είχε το θάρρος να το παραδεχτεί, έφυγε από το παράθυρο. Με ρωτάτε αν ο Μουρίνιο μοιάζει προπονητικά στον Χερέρα; Όχι γιατί το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει από τότε. Οι προπονητές πλέον είναι υπεύθυνοι και για άλλα πολλά θέματα εκτός από τη δουλειά στο γήπεδο, όπως είναι και οι μεταγραφές. Σε αυτό πάντως που ταιριάζουν είναι η σκληρή δουλειά. Ότι έχουν καταφέρει το πέτυχαν μέσω σκληρής δουλειάς»

Ασταμάτητος ο Φόσεν


Με ηγέτη τον εκπληκτικό Γέλε Φόσεν, η Γκενκ πέρασε εύκολα με 2-0 από την έδρα της Σεντ Τρούιντεν, στον πρώτο αγώνα της 8ης ημέρας του βελγικού πρωταθλήματος. Ο 21χρονος επιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ (66',89') φτάνοντας τα 12, ενώ έχει σκοράρει και στις οκτώ αγωνιστικές της Τζούπιλερ Λιγκ!

Το πρόγραμμα:
Σεντ Τρούιντεν-Γκενκ 0-2
Μπριζ-Γιουπέν 22/9
Κορτράικ-Βέστερλο 22/9
Μαλίν-Σερκλ Μπριζ 22/9
Λιρς-Αντερλεχτ 22/9
Λόκερεν-Γάνδη 22/9
Σταντάρ Λιέγης-Σαρλερουά 22/9
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Γκερμινάλ 22/9

Γκρίνια στη Σίτι


Το ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι είναι απλά... τεράστιο. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι υποχρεωμένος να αφήνει όχι απλά εκτός ενδεκάδας, αλλά ακόμα και εκτός αποστολής παίκτες όπως ο Αντεμπαγιόρ και ο Λέσκοτ και ενώ έχουν παραχωρηθεί πάρα πολλοί... Η γκρίνια λοιπόν είναι φυσιολογική.

"Είναι αδύνατον να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Σε κάθε ομάδα συμβαίνει αυτό. Πάντα 11 είναι ευχαριστημένοι και οι υπόλοιποι όχι. Αν κάποιος που δεν παίζει είναι χαρούμενος, τότε πρέπει να είναι τρελός", επεσήμανε με αρκετή δόση ειλικρίνειας, ο Ιταλός τεχνικός των "πολιτών" μιλώντας στο "Sky Sports".

Χωρίς Ηλιάδη και εναντίον της Καβάλας


Πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα περιείχε την Τρίτη η προετοιμασία των παικτών του Ηρακλή, στην Μίκρα, ενόψει του αγώνα της προσεχούς αγωνιστικής με την Καβάλα, με βαρύτητα στον τομέα της δύναμης και της φυσικής κατάστασης, το πρωί και της τακτικής, το απόγευμα. Μάλιστα, στην απογευματινή προπόνηση, οι βασικοί της περασμένης αγωνιστικής προπονήθηκαν χωριστά από τους υπολοίπους συμπαίκτες τους, οι οποίοι είχαν δίτερμα με την Ομάδα Νέων.

Ο Στέλιος Ηλιάδης, ως προερχόμενος από θλάση, δεν προλαβαίνει τον αγώνα της Κυριακής, μολονότι ανεβάζει ρυθμούς ατομικής προπόνησης. Αντίθετα ο Νίκος Αραμπατζής επανήλθε σε πλήρεις ρυθμούς, όπως αναμένεται να συμβεί αύριο και με τον Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος προπονήθηκε μόνος. Ο Μανώλης Παπαστεριανός υπέστη κάκωση στο γόνατο και η οριστική ιατρική εκτίμηση για το τραύμα του θα γίνει αύριο.

Η προσπάθεια του ιατρικού επιτελείου των "κυανολεύκων" της Θεσσαλονίκης εντοπίζεται στο να προλάβουν να είναι ετοιμοπόλεμοι για την αναμέτρηση με την Καβάλα οι Βικτοράς Γιάκομπ και Καρίμ Σολτάνι. Ο πρώτος, στο πρόγραμμα αποθεραπείας του, προσέθεσε και προπόνηση στο γυμναστήριο και, από αύριο, θα ανεβάσει ρυθμούς σε ατομικό επίπεδο. Ο δεύτερος, συνέχισε σε πιο μεγάλη ένταση το ατομικό.

Μία εβδομάδα εκτός ο Ζανέτι


Μία εβδομάδα εκτός των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Ίντερ θα μείνει ο Χαβιέ Ζανέτι, καθώς οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Αργεντινός άσος έδειξαν κάκωση στον πνευμονοθώρακα. Ο Ζανέτι τραυματίστηκε στη διάρκεια της κυριακάτικης αναμέτρησης του καμπιονάτο με την Παλέρμο.

Το ιατρικό επιτελείο των "νερατζούρι" συνέστησε στον διεθνή ποδοσφαιριστή ξεκούραση μιας εβδομάδας, γι' αυτό και ο τεχνικός της Ίντερ, Ράφα Μπενίτεθ, δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα πρωταθλήματος με τη Μπάρι.

Τα θέλει όλα ο Σκόουλς


Ο Πολ Σκόουλς στα χρόνια που φοράει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει σηκώσει πολλές κούπες. όμως από ότι φαίνεται αυτή η συνήθεια δεν είναι καθόλου βαρετή. Μετά την κατάκτηση του Τσάριτι Σιλντ, ο Αγγλος μέσος θέλει οι "κόκκινοι διάβολοι" να σηκώσουν και τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Το "Κάρλινγκ Καπ".

"Θα προτιμούσα να παίζω σε όλα τα μεγάλα ματς, από το να τα παρακολουθώ απ έξω. Στο Κάρλινγκ Καπ μπορείς να βρεις τέτοια ματς αν προχωρήσεις στη διοργάνωση. Μπορεί σε κάποιες χώρες να είναι πιο παραμελημένος ο θεσμός του Κυπέλλου, όμως είναι στη φύση της ομάδας μας να θέλουμε να σηκώσουμε κάθε κούπα", δήλωσε ο έμπειρος μέσος για να συμπληρώσει:

"Θέλουμε να κατακτήσουμε το Κάρλινγκ Καπ όπως και κάθε άλλη διοργάνωση. Η Σκάνθορπ είναι καλή ομάδα ιδιαίτερα εντός έδρας και όλα μπορούν να συμβούν. Ελπίζω να περάσουμε στην επόμενη φάση".

ΠΑΟΚ -Έδωσαν υποσχέσεις...


Συζήτηση εφ' όλης της ύλης για την απώλεια βαθμών και τις μετριότατες εμφανίσεις της ομάδας είχαν την Τρίτη, πριν από την έναρξη της προπόνησης τους, οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τον προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη και παρουσία του τεχνικού διευθυντή Παντελή Κωνσταντινίδη.

Ακούστηκαν οι απόψεις των ποδοσφαιριστών και η άποψη του προπονητή για το θέμα και συμφωνήθηκε πως από την Κυριακή κιόλας, στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Ξάνθη, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διαφοροποιηθεί το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας και να κερδηθούν οι βαθμοί που χάθηκαν στις δυο τελευταίες αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών υπήρξε ο ισχυρισμός της κόπωσης που αισθάνονται οι περισσότεροι από αυτούς ως αιτιολογία για τις εμφανίσεις αυτές στην Τρίπολη και κατά του Ολυμπιακού Βόλου.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε και η προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής στα Πηγάδια Ξάνθης και το ευχάριστο για τον Παύλο Δερμιτζάκη είναι πως μπήκαν σε ομαδικούς ρυθμούς οι δυο μοναδικοί απόντες των τελευταίων αγώνων, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και Κριστιάνο Μοράες. Εκτιμάται μάλιστα πως ως το Σάββατο που θα σχηματιστεί η αποστολή της ομάδας για την ακριτική πόλη, θα είναι πλήρως έτοιμοι για να διεκδικήσουν μια θέση σ' αυτήν.

Φωτο Ημερας

Ε, κοπελιά... πρόσεχε που πιάνεις!

Ψιθυροι..........


  • Τρέμουν στον Ολυμπιακό Βόλου μήπως το... μπούμερανγκ από τις φωνές της ΑΕΚ για τη διαιτησία του Κουκουλάκη πέσει στο... κεφάλι τους την Κυριακή
  • Τρεις ημέρες έλειψε στη Μοζαμβίκη ο Σιμάο, για υποχρεώσεις με την εθνική της χώρας, και επέστρεψε πέντε κιλά βαρύτερος! Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί με 500 ευρώ πρόστιμο.
  • Ο Βασίλης Τοροσίδης δημιούργησε ακαδημία ποδοσφαίρου στο Πετεινό Ξάνθης στην οποία έδωσε το όνομα του πατέρα του "Ευστάθιος Τοροσίδης". Ο Τόρο έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στον Αρη Πετεινού και γι' αυτό το λόγο δημιούργησε σε αυτήν την περιοχή την ακαδημία.
  • Ο Ακης Ζήκος είναι ένα από τα άτομα που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και το οποίο θα ανκοινωθεί επίσημα την επόμενη Τρίτη (28/9).

  • Νέα συνάντηση για τον Σκόκο


    Νέα συνάντηση με τον Έλληνα εκπρόσωπο του Νάτσο Σκόκο σχετικά με την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών αναμένεται να έχει σήμερα η διοίκηση της ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ, Σταύρος Αδαμίδης, που έχει προτείνει διετή επέκταση του συμβολαίου του Αργεντινού μεσοεπιθετικού με αποδοχές αυξημένες σε σύγκριση με τις 600 χιλιάδες ευρώ που λαμβάνει ετησίως, ενώ έδειξε διατεθειμένος να συναινέσει σε ενδεχόμενη παραχώρησή του σε σύλλογο του εξωτερικού, θα προσπαθήσει να αποσπάσει το πολυπόθητο "ναι" για την ανανέωση της συνεργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της ΑΕΚ ξεπερνά τις 800 χιλιάδες ευρώ ως ετήσιες αποδοχές, συν 200 χιλιάδες ευρώ μπόνους και το 15% από τη μεταπώληση του.

    Υπογράφει σήμερα ο Τζιμπούρ

    Τη φανέλα της ΑΕΚ θα συνεχίσει να φορά ο Ραφίκ Τζιμπούρ, τουλάχιστον έως το καλοκαίρι του 2013. Ο Αλγερινός επιθετικός, το συμβόλαιου του οποίου έληγε σε ένα χρόνο και ο οποίος αγωνίζεται στην «Ενωση» από το 2008, συμφώνησε, στις αρχές του μήνα, με τη διοίκηση και σήμερα αναμένεται να βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ για να βάλει τις υπογραφές στα νέα συμβόλαια.

    Ετοιμάζει Ιμπαγάσα


    Τον Αριέλ Ιμπαγάσα ετοιμάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης το Σαββάτο. Ο Ισπανός τεχνικός τις πρώτες αγωνιστικές δείχνει την πρόθεση του να παρατάξει τους "ερυθρόλευκους" στα εντός έδρας παιχνίδια πιο επιθετικά σε σχέση με τους αγώνες μακριά από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

    Ο Βαλβέρδε γνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός την περσινή σεζόν στην έδρα του όπου "έχασε" αρκετούς βαθμούς. Γι αυτό το λόγο θέλει η ομάδα του να έχει συνεχώς την κατοχή, να πιέζει μπροστά και να δημιουργεί φάσεις. Εξάλλου σχεδόν όλες οι ομάδες που επισκέπτονται το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αμύνονται συνεχώς και βγαίνουν μπροστά μόνο με αντεπιθέσεις. Ωστόσο για να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους οι επιθετικοί, θα πρέπει να υπάρχει στην ενδεκάδα ένας παίκτης που να περνάει κάθετες μπαλιές και αυτός θα είναι ο Ιμπαγάσα. Ούτε ο Φουστέρ μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο, ούτε οι Ντουντού, Ουρτάδο.

    Το ερώτημα που δημιουργείται είναι ποιος από τους τρεις θα μείνει στον πάγκο, έτσι ώστε να ξεκινήσει βασικός ο Ισπανός. Αυτό θα φανεί στις προπονήσεις μέχρι την Παρασκευή.


    Πρώτη φορά γεμάτο

    Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" γίνεται και πάλι έδρα. Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο του, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα γεμίσει το γήπεδο και θα δώσει ρυθμό στους ποδοσφαιριστές της αγαπημένης τους ομάδας. Οι νέοι παίκτες δεν έχουν δει ακόμα την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι των "ερυθρολεύκων" και ανυπομονούν να αγωνιστούν για πρώτη φορά μπροστά στους οπαδούς του Ολυμπιακού.

    Γκάζια από Νιόπλια


    Ο Νίκος Νιόπλιας δεν θα μπορούσε να δείξει με διαφορετικό τρόπο τη δυσαρέσκεια του για την απόδοση κάποιων παικτών. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, στην προπόνηση της Τρίτης μάζεψε τους παίκτες και τους έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας παράλληλα παρατηρήσεις στον καθένα ξεχωριστά, ενώ μοίρασε και "μπράβο".

    "Πρέπει να είμαστε ομάδα και ο ένας να παίζει για τον άλλον όπως γινόταν πέρσι και όχι να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Οποιος δεν κάνει αυτά που πρέπει θα μένει στον πάγκο. Εχω 25 πολύ καλούς ποδοσφαιριστές", τόνισε ο Νιόπλιας ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Καβάλα. "Οταν δεν παίζουμε καλά φτέει ο προπονητής και αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, αλλά πρέπει να κάνετε και εσείς το ίδιο. Δεν γίνεται να παίζουμε 20 λεπτά καλό ποδόσφαιρο όπως έγινε στην Καβάλα και στη συνέχεια να τρέχουμε για να ισοφαρίσουμε. Δεν είναι συμπεριφορά μεγάλης ομάδας αυτή. Πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο πως είμαστε καλύτεροι και το Μάιο εμείς θα χαμογελάσουμε πάλι".

    Ο Νιόπλιας αποφάσισε να "σφίξει λίγο τα λουριά" καθώς είπε στους παίκτες του πως πλέον την ώρα της προπόνησης δεν θα ανέχεται τις μουρμούρες και τις ομιλίες. Οταν οι παίκτες θα γυμνάζονται θα επικρατεί απόλυτη ησυχία, ενώ όποιος αργεί θα πληρώνει πρόστιμο.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε κάποιους παίκτες με τον Μπουμσόνγκ και τον Λέτο να "ακούνε" τα περισσότερα, ενώ ζήτησε από τους αρχηγούς να πάρουν πρωτοβουλίες.

    Στον Μπουμσόνγκ: "Εχεις έρθει σε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και όχι σαν τη Λιόν που έχει μόνο 10 χόνια. Πρέπει να μπεις εσύ στο δικό μας κλίμα και όχι εμείς στη δική σου φιλοσοφία".

    Στον Τζόρβα: "Πρέπει να προσέξεις λίγο τα βολέ σου και να τοποθετείς την άμυνα πιο ψηλά για να έχει χώρο να βγαίνεις. Επρεπε να καθαρίσεις στο πρώτο γκολ"

    Στον Νίνη: "Καλή η ασίστ στο πρώτο γκολ, αλλά πλέον υπάρχουν απαιτήσεις από εσένα και χρειάζεται να έχεις περισσότερη συμμετοχή στο παιχνίδι. Ξεκίνησες καλά τον αγώνα. Η θέση σου είναι πίσω από τον Σισέ κι από εκεί πρέπει να κάνεις παιχνίδι. Δεν θέλω να πηγαίνεις δεξιά κι αριστερά και να χάνεσαι. "

    Στον Κατσουράνη: "Πρέπει να βελτιώσεις τα τρεξίματα σου. Περιμένω να βελτιωθείς και να ανέβεις. Βελτιωθήκαμε στην κυκλοφορία της μπάλας με την είσοδο σου."

    Στον Λέτο: "Δεν γίνεται να έχεις τρεις κίτρινες κάρτες τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Πέφτεις στην παγίδα των αντιπάλων. Είσαι χαμένος για ένα ημίχρονο και αυτός που πρέπει στο άλλο. Θέλω να είσαι καλός και συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια και όχι για ένα ημίχρονο"

    Στον Σισέ: "Εχεις πολλά νεύρα και χάνεις την αυτοσυγκέντρωση σου. Μου αρέσει που παθιάζεσαι και είμαι ικανοποιημένος από εσένα. Εβαλες δύο γκολ και το ένα ήταν πολύ δύσκολο. ίσαι ο σκόρερ μας και έτσι θέλω να συνεχίσεις".

    Στον Λουίς Γκαρσία: "Εχεις μεγάλη διάθεση και μας βοηθάς με την είσοδο δου, αλλά πρέπει να είσαι πιο ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια, έτσι ώστε να κάνεις γκολ την ευκαιρία"

    Σε Μαρίνο και Βύντρα: "Οταν δεν έχετε δυνάμεις για γρήγορες επιστροφές, μην βγαίνετε μπροστά. Παίξτε πιο έξυπνα και πάρτε πρωτοβουλίες μόνο όταν έχετε δυνάμεις. Δεν πήγατε καλά στην Καβάλα. Θέλω να συνεργαζόσαστε με το κεντρικό δίδυμο".

    Στον Ιωαννίδη: "Επιθετικά τα ήγες καλά, αλλά αμυντικά είχε προβλήματα. Σε πέρασε δύο φορές ο αντίπαλος επειδή γλίστρησες. Είναι ανεπίτρεπτο για έναν αμυντικό να πέφτει κάτω ενώ έχει μπει φωτιά στην εστία μας"

    Σε Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη: " Δεν έχω παράπονα από την προσπάθειά σας. Τρέξατε πολύ και σταθήκατε καλά. Είστε αρχηγοί και πρέπει να δίνετε το παράδειγμα σε όλους όταν υπάρχουν νεκρά διαστήματα ή παρατηρείται εκνευρισμός θα πρέπει εσείς να βγείτε μπροστά και να παρασύρετε και τους υπόλοιπους. Βάλτε μία φωνή και αν υπάρξουν αντιδράσεις είμαι εγώ εδώ".

    Τέλος, ο Νιόπλιας μοίρασε και πρόστιμα. Συγκεκριμένα ο Σιμάο θα πληρώσει επειδή αντί να χάσει τρία κιλά, έχει πάρει ακόμα δύο, ενώ Σισέ και ο Λέτο δεν έχουν πληρώσει παλιότερο πρόστιμο που τους είχε επιβληθεί επειδή άργησαν στην προπόνηση. Μάλιστα τους είπε πως αν μέχρι αύριο δεν έχει πληρωθεί θα διπλασιαστεί.

    Χειρότερη… κατά 20% χωρίς τον Μέσι


    Η απουσία του Λιονέλ Μέσι από την αποστολή της Μπαρτσελόνα λόγω του τραυματισμού του, «υποχρέωσε» τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης να ασχοληθούν με τα… κατορθώματα της ομάδας χωρίς τον Αργεντινό στη σύνθεσή της. Συμπέρασμα; Οι Καταλανοί είναι χειρότεροι σε όλους τους τομείς, χωρίς τον μεγάλο τους αστέρα, σε σημείο -μάλιστα- η συγκομιδή των βαθμών τους να είναι μικρότερη κατά περίπου 20% σε σύγκριση με αυτή των αγώνων που ο Μέσι αγωνίζεται.

    Στο δημοσίευμά της η “AS” υπολόγισε τα αποτελέσματα των τελευταίων επτά ετών και αναφέρει ότι με τη… βοήθεια του Μέσι το ποσοστό νικών της Μπαρτσελόνα φτάνει στο 79%, ενώ όταν αυτός απουσιάζει αυτό πέφτει στο 60%.

    Μεγάλη είναι η διαφορά στο σκοράρισμα. Η «Μπάρτσα» με τον Μέσι έχει στο ενεργητικό της 367 γκολ, δηλαδή, ένα γκολ κάθε 38 λεπτά αγώνα. Οι αριθμοί αυτοί «πέφτουν» αρκετά… Μόλις 148 φορές έχουν σκοράρει οι παίκτες της ισπανικής ομάδας σε παιχνίδια που απουσίαζε ο Μέσι την τελευταία επταετία, δηλαδή, ένα γκολ κάθε πενήντα λεπτά.

    Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι τα στατιστικά αυτά την τελευταία διετία είναι σαφώς καλύτερα σε σύγκριση με αυτά των προηγούμενων ετών.

    Στις τελευταίες δύο σεζόν ο Μέσι έχει απουσιάσει 17 παιχνίδια και η Μπαρτσελόνα έχει φτάσει στη νίκη στα δέκα από αυτά, ενώ έχει πάρει ισοπαλία σε τρία και έχει ηττηθεί σε τέσσερα ματς, στα οποία το κίνητρο της για τους τρεις πόντους δεν ήταν μεγάλο.
    Για παράδειγμα οι ήττες είναι: το 1-0 από τη Βίσλα και το 3-2 από Σαχτάρ για το Τσάμπιονς Λιγκ με τους Καταλανούς να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση.

    Τρελάθηκε με την αποβολή ο Πελετιέρι!


    Η απευθείας κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Αουγκουστίν Πελετιέρι στο τελευταίο ματς της Λανούς κόντρα στη Ρασίνγκ Κλουμπ ενόχλησε ιδιαίτερα τον πρώην μέσο της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε τον Αργεντινό χαφ, επειδή θεώρησε ότι τον έβρισε.

    «Η αλήθεια είναι ότι δεν είπα απολύτως τίποτα. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Μου έδειξε αμέσως την κόκκινη κάρτα. Μου είπε ότι άκουσε που τον έβρισα, αλλά αυτό είναι μεγάλο ψέμα», ανέφερε ο Πελετιέρ

    Ισημερινός: Συνελήφθη διαιτητής με ναρκωτικά

    Με έξι κιλά ηρωίνης στην κατοχή του συνελήφθη ένας διαιτητής από τον Ισημερινό στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης.

    Πρόκειται για τον 41χρονο, Μπάιρον Μορένο ο οποίος αρκετές φορές έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ της χώρας του για τις αποφάσεις του σε παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά και ακόμη σε ματς για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

    Συγκεκριμένα το 2002 είχε διευθύνει το παιχνίδι ανάμεσα στη Νότια Κορέα με στην Ιταλία για τη φάση των 16, στο οποίο οι γηπεδούχοι και διοργανωτές είχαν προκριθεί με νίκη 2-1 στην παράταση. Οι Ιταλοί είχαν αρκετά παράπονα καθώς ο Μορένο δεν είχε μετρήσει κανονικό γκολ τους και είχε αποβάλει με κόκκινη κάρτα τον Τότι.

    Σε παιχνίδι πρωταθλήματος της χώρας του ο διαιτητής από το Εκουαδόρ είχε τιμωρηθεί με 20 αγωνιστικές αποκλεισμό γιατί είχε κρατήσει 12 λεπτά καθυστερήσεις.

    Σάντος: «Ναι, με πείραξε...»


    Στις αποχωρήσεις από την Εθνική Ελλάδας αναφέρθηκε ο Φερνάντο Σάντος, μιλώντας στην εφημερίδα «SportDay». «Με πείραξε που οι αποχωρήσαντες δεν επιδίωξαν ιδιωτική συζήτηση μαζί μου», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Τι είπε για τις σχέσεις του με τον Κατσουράνη και το ενδεχόμενο να επιστρέψουν ο Λυμπερόπουλος και ο Δέλλας στη «γαλανόλευκη». Επίσης, αποκάλυψε πως θα πάει στην Πορτογαλία για να παρακολουθήσει τον Μάντζιο.

    Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σάντος στη SportDay

    Για τις αποχωρήσεις του Γκέκα, του Κυργιάκου και του Αμανατίδη: «Δεν μπορώ να ξέρω γιατί ακριβώς έφυγαν, διότι εμένα δεν μου είπαν κάτι. Δεν μίλησαν μαζί μου, άρα εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αν κάποιος θα πρέπει να δώσει μια εξήγηση, είναι οι ποδοσφαιριστές. Οι δύο από αυτούς είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν απευθείας μαζί μου και δεν το έκαναν. Το τι ακούγεται δεξιά-αριστερά δεν με ενδιαφέρει.

    Τον Αμανατίδη, δυστυχώς, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία στην καριέρα μου να τον γνωρίσω. Κρίμα, γιατί θα ήθελα να τον συναντήσω. Τον Κυργιάκο τον είχα παίκτη, όπως και τον Γκέκα. Αυτό που συνεχίζω να λέω είναι ότι αν ένας παίκτης πιστεύει στην ακεραιότητα του προπονητή, μπορεί να ξανάρθει. Αν όμως δεν πιστεύει στον προπονητή και στη δουλειά που γίνεται, δεν μπορεί να ξανάρθει
    ».

    Για τις σχέσεις του με τον Κατσουράνη: «Δεν είναι μόνο ο Κατσουράνης. Και με άλλους έχω συνεργαστεί παλαιότερα, όπως ο Καραγκούνης, ο Σεϊταρίδης και ο Μαλεζάς. Π.χ. ο Σεϊταρίδης ήταν παίκτης μου στον ΠΑΟ. Και στην Πόρτο πήγε με τις δικές μου ευλογίες. Δηλαδή με ρώτησαν από τη διοίκηση και τους είπα "πάρτε τον με κλειστά μάτια". Αυτό είναι το ζήτημα για μένα: άλλο η φιλία που αποκτάς με κάποιον κι άλλο η δουλειά σου. Πάντα τα διαχωρίζω πολύ καλά. Αυτό ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές

    Ήταν κακόβουλες όλες αυτές οι φήμες. Με προσβάλλει και μόνο το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Το να αμφιβάλλουν για την ακεραιότητά μου. Οσοι τα λένε αυτά δεν με ξέρουν καθόλου. Τη μέρα που θα αφήσω τον οποιονδήποτε να με επηρεάσει σε οτιδήποτε, θα σταματήσω να είμαι προπονητής»
    .

    Για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν ο Λυμπερόπουλος και ο Δέλλας στη «γαλανόλευκη»: «Ηταν ένα ξεκάθαρο σημάδι γι' αυτόν αυτό που είχα πει. Του (Λυμπερόπουλου) το είχα πει και κατ' ιδίαν εδώ και πολύ καιρό. Προτού ακόμα έρθω στην Εθνική, του είχα πει ότι έκανε λάθος που αποχώρησε από αυτή. Γιατί όπως τον βλέπω, σκέφτομαι ότι μπορεί να ανταποκριθεί καλά, να προσφέρει. Σέβομαι την απόφαση που είχε πάρει, αλλά αν επιλέξει να είναι πάλι διαθέσιμος, η πόρτα είναι ανοιχτή

    Σίγουρα (ο Δέλλας) βρίσκεται στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που κάποια στιγμή ενδέχεται να κληθούν στην Εθνική ομάδα. Δεν είναι ένας παίκτης που δεν βρίσκεται στα πλάνα μου
    ».

    Για τον Μάντζιο που αγωνίζεται στην Πορτογαλία: «Η αλήθεια είναι ότι θα πάω να τον δω κιόλας. Παίζει σε ένα σύλλογο που έχω αγωνιστεί κι εγώ. Και είναι παίκτης για τον οποίο μπορώ ανά πάσα στιγμή να μαθαίνω εύκολα τα νέα του, από τη στιγμή που παίζει στην Πορτογαλία».

    Αγγλικές «σειρήνες» για Ντουγκλάο!


    Την περίπτωση του Ντουγκλάο Φερέιρα φέρεται να εξετάζει η Μίντλεσμπρο. Σκάουτερ της αγγλικής ομάδας βρέθηκε στο «Ανθή Καραγιάννη», στον ισόπαλο (2-2) αγώνα της Καβάλας με τον Παναθηναϊκό, και φαίνεται πως έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνολική παρουσία του.

    Ο Βραζιλιάνος αμυντικός πέτυχε ένα γκολ, είχε καλές τοποθετήσεις στην άμυνα και δημιούργησε προβλήματα στους επιθετικούς του «τριφυλλιού».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του 24χρονου παίκτη λήγει το καλοκαίρι του 2012, ενώ πλέον λογίζεται σαν κοινοτικός αφού κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως έχει παντρευτεί μια Γαλλίδα (με την οποία αποκτήσει ένα παιδί μαζί της).

    Έφερε τα πάνω-κάτω!


    Απίστευτη εκτός έδρας ανατροπή έκανε η Βαλενσιέν απέναντι στη Νιμ ,η οποία αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 90’ τον αγώνα σε 1-1, οδηγώντας τον στην παράταση. Το παιχνίδι τελικά κρίθηκε στα πέναλτι και εκεί η Βαλενσιέν πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του γαλλικού Λιγκ Καπ επικρατώντας με 5-4.

    Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 39 με τον Αϊίτ, αλλά ο Μιρέν ισοφάρισε το ματς στο 90’ και το έστειλε στην παράταση. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε στα 30’ της παράτασης και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι. Οι παίκτες της Βαλενσιέν αποδείχτηκαν ψυχραιμότεροι και ικανότεροι στα σουτ από την άσπρη βούλα και πήραν την πρόκριση (5-4), την οποία μέχρι το 90’ του παιχνιδιού φαινόταν ότι θα έπαιρνε η Νιμ.

    Στα άλλα παιχνίδια που έγιναν την Τρίτη για τον γ’ γύρο του Γαλλικού Λιγκ Καπ, η Αζαξιό επιβλήθηκε της Χάβρης με 3-0 (οι δύο ομάδες αγωνίζονται στη Ligue2), ενώ η Λοριάν κέρδισε τη Μπρεστ με 1-0.

    Δύο γκολ του Ντελόρ (32’, 65’) και ένα του Κινκελά (82’) εξασφάλισαν στην Αζαξιό την εντός έδρα νίκη απέναντι στη Χάβρη. Στο άλλο ματς το γκολ του Κιταμπαλά στο τέλος του α’ ημιχρόνου ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη-πρόκριση στη Λοριάν κόντρα στη Μπρεστ.

    Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης (22/9) για τον γ’ γύρο του γαλλικού Λιγκ Καπ

    Aζαξιό(L2)-Χάβρη(L2) 3-0
    (32’,65’ Ντελόρ,82’ Κινκελά)

    Νιμ (L2)-Βαλενσιέν (L1) 1-1 (4-5 πεν.)
    (39’ Αϊίτ- 90’ Μιρέν)

    Λοριάν (L1)-Μπρεστ (L1)1-0
    (45’ Κιταμπαλά)

    Έκανε πλάκα στην παράταση!


    Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο λονδρέζικο ντέρμπι με αντίπαλο την Τότεναμ, εξασφαλίζοντας μια θέση στους «16» του αγγλικού Λιγκ Καπ.

    Οι «κανονιέρηδες» προκρίθηκαν στον τέταρτη φάση του θεσμού με περιπετειώδη τρόπο, επικρατώντας 4-1 των «σπιρουνιών» στην παράταση.

    Στην κανονική διάρκεια το ματς έληξε 1-1. Ο Λάνσμπερι (15’) άνοιξε το σκορ για την Άρσεναλ, για να ισοφαρίσει ο Κιν (49’) από θέση οφσάιντ, αλλά και με την βοήθεια του Φαμπιάνσκι που δεν εκτίμησε σωστά την φάση.

    Χρειάστηκε ο εξτρά χρόνος για να λύσουν τις διαφορές τους οι δύο ομάδες. Χάρη σε δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Νασρί (92’, 95’) και ένα τέρμα του Αρσάβιν (105’), οι «κανονιέρηδες» έφτασαν στο 4-1 παίρνοντας τη νίκη και την πρόκριση.

    Πέντε ομάδες από την Premier League αποκλείστηκαν από την συνέχεια της διοργάνωσης, εκ των οποίων οι δύο από σύλλογο μικρότερης κατηγορίας.

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    Τότεναμ: Πλετίκοσα, Νότον, Μπασόνγκ, Κόκερ, Ασού-Εκότο, Μπέντλι, Λίβερμορ (46’ Λένον), Παλάσιος, Παβλιουτσένκο, Τζιοβάνι ντος Σάντος (46’ Κιν).

    Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Έμπουε, Κοσιελνί, Τζουρού, Γκιμπς (102’ Κλισί), Λάνσμπερι, Ντενίλσον, Γουίλσιρ, Νασρί, Ροσίτσκι (73’ Σαμάκ), Βέλα (73’ Αρσάβιν).

    Γήπεδο: «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»

    Το πρόγραμμα:

    Τρίτη, 21/9

    Μπέρμιγχαμ - Μίλτον Κέινς Ντονς 3-1
    Μπρέντφορντ - Εβερτον 1-1 (4-3 στα πέναλτι) *
    Μπέρνλι - Μπόλτον 1-0
    Μίλγουολ - Ιπσουιτς 1-2
    Πίτερμπρο - Σουόνσι 1-3
    Πόρτσμουθ - Λέστερ 1-2
    Στόουκ - Φούλαμ 2-0
    Σάντερλαντ - Γουέστ Χαμ 1-2
    Τότεναμ - Αρσεναλ 1-4 *
    Γουλβς - Νοτς Κάουντι 4-2 *

    * Με αστερίσκο τα παιχνίδια που οδηγήθηκαν στην παράταση.

    Τετάρτη, 22/9

    Αστον Βίλα - Μπλάκμπερν
    Τσέλσι - Νιούκαστλ
    Λίβερπουλ - Νορθάμπτον
    Σκάνθορπ - Μάντσεστερ Γιουν
    Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Σίτι
    Γουίγκαν - Πρέστον

    Ανύπαρκτο πέναλτι & "3άρα" η Ρεάλ


    Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 3-0 την Εσπανιόλ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", χάρη στα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (με ανύπαρκτο πέναλτι), του Γκονσάλο Ιγκουαΐν και του Καρίμ Μπενζεμά.Ο Πορτογάλος άσος άνοιξε το σκορ στο 28' από τα 11 βήματα, ενώ ο διαιτητής έδειξε την βούλα του πέναλτι έπειτα από εκτέλεση φάουλ και χέρι αμυντικού που βρισκόταν στο τοίχος και το είχε ακριβώς μπροστά από το πρόσωπό του για να προστατευτεί.Η "βασίλισσα" δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πέπε με 2η κίτρινη στο 60', αλλά κατάφερε να "κλειδώσει" με τον Ιγκουαΐν να διπλασιάζει τα τέρματά της με όμορφο αριστερό πλασέ στο 79'.

    Ο Μπενζεμά μπήκε στο ματς ως αλλαγή και σκόραρε στο 87' για το τελικό 3-0, με σουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από τον εξαιρετικό συνδυασμό των Μαρσέλο και Λασανά Ντιαρά.

    Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με 9 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στο 63' ο Γκαλάν και στο 88' ο Φορλίν.

    Στις υπόλοιπες σημερινές αναμετρήσεις, η Οσασούνα πέτυχε την πρώτη της νίκη επικρατώντας με 3-1 της Ρεάλ Σοθιεδάδ, ενώ η Μπιλμπάο νίκησε με 3-0 την Μαγιόρκα και βρίσκεται προς το παρόν στην 3η θέση μαζί με την Σεβίλλη.

    Οι συνθέσεις


    ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Λασανά Ντιαρά, Μεσούτ Εζίλ (64' Κεντίρα), Ντι Μαρία (63' Αρμπελόα), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (80' Μπενζεμά).
    ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Καμενί, Τσίκα, Γκαλάν, Φορλίν, Νταβίντ Γκαρσία (46' Ντίντακ), Ντούστσερ, Μολίνα, Λουΐς Γκαρσία, Σέρχιο Γκαρσία (83' Βάσκεθ), Βερντού, Καγεχόν (85' Χάβι Λόπεθ).

    ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Σαν Χοσέ, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε, Χάβι Μαρτίνεθ, Ιτουράσπε, Ιγκόρ Μαρτίνεθ (72' Σουσαέτα), Νταβίντ Λόπεθ, Μουνιάιν (80' Ινίγκο Πέρεθ), Φερνάντο Γιορέντε.
    ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Αουάτ, Θεντρός (65' Ουεμπό), Νούνες, Ραμίς, Κέβιν Γκαρθία, Μαρτί, Ντε Γκουζμάν, Περεϊρά, Νσούε Λόπεθ, Γκονσάλο Κάστρο, Καβενάγκι.

    ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Ρικάρντο, Νέλσον, Λολό, Μιγκέλ Φλάνιο, Μονρεάλ, Πουνιάλ, Χουανφράν, Καμούνιας, Σοριάνο (89' Ρούπερ), Παντιάνι (82' Βάντος), Λέκιτς (62' Αράντα).
    ΣΟΘΙΕΔΑΔ: Μπράβο, Κάρλος Μαρτίνεθ, Ανσοτέγκι, Μικέλ Γκονθάλεθ, Ντε Λα Μπέλα, Μπεργκάρα, Ελουστόντο (61' Χοσέμπα Γιορέντε), Ζουτουρουζά, Χαβιέρ Πριέτο, Σουτίλ (61' Γκριεζμάν), Ραούλ Ταμούδο.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

    Τρίτη
    Οσασούνα - Σοθιεδάδ 3-1 (37' Παντιάνι, 42' Καμούνιας, 74' Αράντα / 16' Ραούλ Ταμούδο)
    Μπιλμπάο - Μαγιόρκα 3-0 (44' Νταβίντ Λόπεθ, 62' Σαν Χοσέ, 92' Ινίγκο Πέρεθ)
    Ρεάλ - Εσπανιόλ 3-0 (28' πέν. Κρ. Ρονάλντο, 79' Ιγκουαΐν, 87' Μπενζεμά)

    Τετάρτη
    Μπαρτσελόνα - Χιχόν (21:00)
    Σαραγόσα - Έρκουλες
    Αλμερία - Λεβάντε
    Βαλένθια - Ατλέτικο (23:00)

    Πέμπτη
    Χετάφε - Μάλαγα (21:00)
    Βιγιαρεάλ - Ντεπορτίβο
    Σεβίλλη - Σανταντέρ (23:00)

    Η βαθμολογία

    1. Ρεάλ Μαδρίτης 10
    2. Βαλένθια 9
    3. Σεβίλλη 7
    4. Μπιλμπάο 7
    5. Ατλέτικο 6
    6. Βιγιαρεάλ 6
    7. Μπαρτσελόνα 6
    8. Εσπανιόλ 6
    9. Χετάφε 4
    10. Οσασούνα 4
    11. Σοθιεδάδ 4
    12. Χιχόν 4
    13. Μαγιόρκα 4
    14 Έρκουλες 3
    15. Ντεπορτίβο 3
    16. Μάλαγα 3
    17. Σανταντέρ 3
    18. Αλμερία 2
    19. Σαραγόσα 1
    20. Λεβάντε 0

    Ο πίνακας των σκόρερς

    3 γκολ
    Νιλμάρ (Βιγιαρεάλ)
    Ντιέγκο Φορλάν (Ατλέτικο)
    Ραούλ Ταμούδο (Σοθιεδάδ)
    Φερνάντο Γιορέντε (Μπιλμπάο)

    2 γκολ

    Κονκό (Σεβίλλη)
    Χοακίν (Βαλένθια)
    Χουάνμι (Μάλαγα)
    Γκαβιλάν (Χετάφε)
    Φερνάντο (Μάλαγα)
    Οσβάλντο (Εσπανιόλ)
    Τζουζέπε Ρόσι (Βιγιαρεάλ)
    Χαβιέρ Αριθμέντι (Χετάφε)
    Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
    Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
    Νέλσον Αέδο Βαλντές (Έρκουλες)
    Αντρές Γκουαρδάδο (Ντεπορτίβο)