Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Χειρότερη… κατά 20% χωρίς τον Μέσι


Η απουσία του Λιονέλ Μέσι από την αποστολή της Μπαρτσελόνα λόγω του τραυματισμού του, «υποχρέωσε» τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης να ασχοληθούν με τα… κατορθώματα της ομάδας χωρίς τον Αργεντινό στη σύνθεσή της. Συμπέρασμα; Οι Καταλανοί είναι χειρότεροι σε όλους τους τομείς, χωρίς τον μεγάλο τους αστέρα, σε σημείο -μάλιστα- η συγκομιδή των βαθμών τους να είναι μικρότερη κατά περίπου 20% σε σύγκριση με αυτή των αγώνων που ο Μέσι αγωνίζεται.

Στο δημοσίευμά της η “AS” υπολόγισε τα αποτελέσματα των τελευταίων επτά ετών και αναφέρει ότι με τη… βοήθεια του Μέσι το ποσοστό νικών της Μπαρτσελόνα φτάνει στο 79%, ενώ όταν αυτός απουσιάζει αυτό πέφτει στο 60%.

Μεγάλη είναι η διαφορά στο σκοράρισμα. Η «Μπάρτσα» με τον Μέσι έχει στο ενεργητικό της 367 γκολ, δηλαδή, ένα γκολ κάθε 38 λεπτά αγώνα. Οι αριθμοί αυτοί «πέφτουν» αρκετά… Μόλις 148 φορές έχουν σκοράρει οι παίκτες της ισπανικής ομάδας σε παιχνίδια που απουσίαζε ο Μέσι την τελευταία επταετία, δηλαδή, ένα γκολ κάθε πενήντα λεπτά.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι τα στατιστικά αυτά την τελευταία διετία είναι σαφώς καλύτερα σε σύγκριση με αυτά των προηγούμενων ετών.

Στις τελευταίες δύο σεζόν ο Μέσι έχει απουσιάσει 17 παιχνίδια και η Μπαρτσελόνα έχει φτάσει στη νίκη στα δέκα από αυτά, ενώ έχει πάρει ισοπαλία σε τρία και έχει ηττηθεί σε τέσσερα ματς, στα οποία το κίνητρο της για τους τρεις πόντους δεν ήταν μεγάλο.
Για παράδειγμα οι ήττες είναι: το 1-0 από τη Βίσλα και το 3-2 από Σαχτάρ για το Τσάμπιονς Λιγκ με τους Καταλανούς να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: