Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Μήλον της έριδος μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας ο υιός Ζιντάν


Η δήλωση του προπονητή της Εθνικής Ισπανίας U-16, Χινές Μελέντες ότι σκοπεύει τον προσεχή Οκτώβριο να καλέσει στην ομάδα τον Εντσο Ζιντάν έχει δημιουργήσει... διπλωματικό ζήτημα μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους τρεις γιους του Ζινεντίν Ζιντάν αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης και κατέχει τόσο τη γαλλική όσο και την ισπανική υπηκοότητα. Πολλοί είναι εκείνοι που τον συγκρίνουν από τόσο νωρίς με τον διάσημο πατέρα του και οι ομοιότητες δεν είναι και λίγες όπως είχε δηλώσει πριν από λίγες εβδομάδες ο τεχνικός διευθυντής της Ρεάλ, Χόρχε Βαλντάνο:

"Είναι μία πραγματική αντιγραφή του πατέρα του εντός αγωνιστικού χώρου. Θα γίνει μία μεγάλη μάχη μεταξύ της Ισπανίας και της Γαλλίας".

Ο Βαλντάνο έδωσε ένα σαφές προβάδισμα στην Ισπανία, στη μάχη διεκδίκησης του Εντσο Ζιντάν τονίζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομοσπονδία της Γαλλίας μετά τα όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, και υπενθυμίζοντας ότι ο Εντσο Ζιντάν είναι μέλος μίας εκ των κορυφαίων ισπανικών ομάδων και έχει, ήδη, δει την Εθνική Ισπανίας να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου.

Από την πλευρά της Γαλλίας η μοναδική επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος είναι αυτή του τεχνικού της Εθνικής ομάδας U-16, Πατρίκ Γκονφαλόν: "Δεν πρέπει να υπερβάλουμε επειδή είναι ο γιος του Ζινεντίν Ζιντάν. Στην ηλικία του υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες στη Γαλλία. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο. Εάν είναι τόσο καλός στο σύλλογό του, τότε θα κοιτάξουμε το θέμα πιο προσεχτικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: