Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Γκάζια από Νιόπλια


Ο Νίκος Νιόπλιας δεν θα μπορούσε να δείξει με διαφορετικό τρόπο τη δυσαρέσκεια του για την απόδοση κάποιων παικτών. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, στην προπόνηση της Τρίτης μάζεψε τους παίκτες και τους έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας παράλληλα παρατηρήσεις στον καθένα ξεχωριστά, ενώ μοίρασε και "μπράβο".

"Πρέπει να είμαστε ομάδα και ο ένας να παίζει για τον άλλον όπως γινόταν πέρσι και όχι να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Οποιος δεν κάνει αυτά που πρέπει θα μένει στον πάγκο. Εχω 25 πολύ καλούς ποδοσφαιριστές", τόνισε ο Νιόπλιας ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Καβάλα. "Οταν δεν παίζουμε καλά φτέει ο προπονητής και αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, αλλά πρέπει να κάνετε και εσείς το ίδιο. Δεν γίνεται να παίζουμε 20 λεπτά καλό ποδόσφαιρο όπως έγινε στην Καβάλα και στη συνέχεια να τρέχουμε για να ισοφαρίσουμε. Δεν είναι συμπεριφορά μεγάλης ομάδας αυτή. Πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο πως είμαστε καλύτεροι και το Μάιο εμείς θα χαμογελάσουμε πάλι".

Ο Νιόπλιας αποφάσισε να "σφίξει λίγο τα λουριά" καθώς είπε στους παίκτες του πως πλέον την ώρα της προπόνησης δεν θα ανέχεται τις μουρμούρες και τις ομιλίες. Οταν οι παίκτες θα γυμνάζονται θα επικρατεί απόλυτη ησυχία, ενώ όποιος αργεί θα πληρώνει πρόστιμο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε κάποιους παίκτες με τον Μπουμσόνγκ και τον Λέτο να "ακούνε" τα περισσότερα, ενώ ζήτησε από τους αρχηγούς να πάρουν πρωτοβουλίες.

Στον Μπουμσόνγκ: "Εχεις έρθει σε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και όχι σαν τη Λιόν που έχει μόνο 10 χόνια. Πρέπει να μπεις εσύ στο δικό μας κλίμα και όχι εμείς στη δική σου φιλοσοφία".

Στον Τζόρβα: "Πρέπει να προσέξεις λίγο τα βολέ σου και να τοποθετείς την άμυνα πιο ψηλά για να έχει χώρο να βγαίνεις. Επρεπε να καθαρίσεις στο πρώτο γκολ"

Στον Νίνη: "Καλή η ασίστ στο πρώτο γκολ, αλλά πλέον υπάρχουν απαιτήσεις από εσένα και χρειάζεται να έχεις περισσότερη συμμετοχή στο παιχνίδι. Ξεκίνησες καλά τον αγώνα. Η θέση σου είναι πίσω από τον Σισέ κι από εκεί πρέπει να κάνεις παιχνίδι. Δεν θέλω να πηγαίνεις δεξιά κι αριστερά και να χάνεσαι. "

Στον Κατσουράνη: "Πρέπει να βελτιώσεις τα τρεξίματα σου. Περιμένω να βελτιωθείς και να ανέβεις. Βελτιωθήκαμε στην κυκλοφορία της μπάλας με την είσοδο σου."

Στον Λέτο: "Δεν γίνεται να έχεις τρεις κίτρινες κάρτες τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Πέφτεις στην παγίδα των αντιπάλων. Είσαι χαμένος για ένα ημίχρονο και αυτός που πρέπει στο άλλο. Θέλω να είσαι καλός και συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια και όχι για ένα ημίχρονο"

Στον Σισέ: "Εχεις πολλά νεύρα και χάνεις την αυτοσυγκέντρωση σου. Μου αρέσει που παθιάζεσαι και είμαι ικανοποιημένος από εσένα. Εβαλες δύο γκολ και το ένα ήταν πολύ δύσκολο. ίσαι ο σκόρερ μας και έτσι θέλω να συνεχίσεις".

Στον Λουίς Γκαρσία: "Εχεις μεγάλη διάθεση και μας βοηθάς με την είσοδο δου, αλλά πρέπει να είσαι πιο ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια, έτσι ώστε να κάνεις γκολ την ευκαιρία"

Σε Μαρίνο και Βύντρα: "Οταν δεν έχετε δυνάμεις για γρήγορες επιστροφές, μην βγαίνετε μπροστά. Παίξτε πιο έξυπνα και πάρτε πρωτοβουλίες μόνο όταν έχετε δυνάμεις. Δεν πήγατε καλά στην Καβάλα. Θέλω να συνεργαζόσαστε με το κεντρικό δίδυμο".

Στον Ιωαννίδη: "Επιθετικά τα ήγες καλά, αλλά αμυντικά είχε προβλήματα. Σε πέρασε δύο φορές ο αντίπαλος επειδή γλίστρησες. Είναι ανεπίτρεπτο για έναν αμυντικό να πέφτει κάτω ενώ έχει μπει φωτιά στην εστία μας"

Σε Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη: " Δεν έχω παράπονα από την προσπάθειά σας. Τρέξατε πολύ και σταθήκατε καλά. Είστε αρχηγοί και πρέπει να δίνετε το παράδειγμα σε όλους όταν υπάρχουν νεκρά διαστήματα ή παρατηρείται εκνευρισμός θα πρέπει εσείς να βγείτε μπροστά και να παρασύρετε και τους υπόλοιπους. Βάλτε μία φωνή και αν υπάρξουν αντιδράσεις είμαι εγώ εδώ".

Τέλος, ο Νιόπλιας μοίρασε και πρόστιμα. Συγκεκριμένα ο Σιμάο θα πληρώσει επειδή αντί να χάσει τρία κιλά, έχει πάρει ακόμα δύο, ενώ Σισέ και ο Λέτο δεν έχουν πληρώσει παλιότερο πρόστιμο που τους είχε επιβληθεί επειδή άργησαν στην προπόνηση. Μάλιστα τους είπε πως αν μέχρι αύριο δεν έχει πληρωθεί θα διπλασιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: