Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Σκότωσε τον… πεθαμένο!!

Ευτυχώς που υπάρχει και το έρμο Σαν Μαρίνο για να πανηγυρίζει και καμιά νίκη στα προκριματικά η Μολδαβία. Η ομάδα του Ίον Κάρας έκανε το… «2 στα 2» με τον αδύναμο αντίπαλό της, επικρατώντας 3-0.

Σκότωσε τον… πεθαμένο (video)
Με αντιπάλους τις Αγγλία, Ουκρανία και τόσο δυνατές όσο εμφανίστηκαν την Πολωνία και το Μαυροβούνιο η αδύναμη Μολδαβία δεν είχε ούτως ή άλλως πιθανότητες διάκρισης στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Οπότε, ο μόνος ρεαλιστικός στόχος ήταν να επικρατήσει του… ακόμα πιο αδύναμου του ομίλου. Παρόλο λοιπόν που το φιλότιμο Σαν Μαρίνο (το πρώτο γκολ του οποίου την περασμένη αγωνιστική πανηγυρίστηκε έξαλλα) άντεξε 55 λεπτά, τελικά υπέκυψε με 3-0.

Έφτασε, έτσι, τα 46 γκολ παθητικό και άφησε την αντίπαλό της με την παρηγοριά ότι τουλάχιστον δεν τερμάτισε τελευταία.

Τα σημερινά παιχνίδια

Μολδαβία-Σαν Μαρίνο 3-0
(55’ Φρούνζα, 59’, 89’ Σιντορένκο)

Ουκρανία-Πολωνία (21:00)
Αγγλία-Μαυροβούνιο (22:00)


Η βαθμολογία

1. Αγγλία 8 (25-3) 16
2. Ουκρανία 8 (19-4) 15
3. Μαυροβούνιο 8 (15-8) 15
4. Πολωνία 8 (18-9) 13
5. Μολδαβία 9 (7-15) 8
6. Σαν Μαρίνο 9 (1-46) 0

Η επόμενη αγωνιστική (15/10)

Αγγλία-Πολωνία
Μαυροβούνιο-Μολδαβία
Σαν Μαρίνο-Ουκρανία Πηγή: sport-fm.gr

Ξανά στο Μουντιάλ το Βέλγιο!!

Επειτα από 12 ολόκληρα χρόνια, το Βέλγιο πανηγυρίζει την πρόκρισή του στο Μουντιάλ, μετά τη νίκη με σκορ 2-1 επί της Κροατίας.

Ξανά στο Μουντιάλ το Βέλγιο! (video)
12 χρόνια ήταν πολλά, γι αυτό και η σημερινή μέρα είναι ιστορική για το Βέλγιο. Η παρέα του Ρομελού Λουκάκου, που σκόραρε δυο φορές, επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Κροατίας και εξασφάλισε την πρωτιά στον 1ο όμιλο των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου, κλείνοντας θέση για τη Βραζιλία.

Οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Πλετίκοσα μόλις στο 15'. Επειτα από λάθος του Πέρισιτς, η μπάλα έφτασε από τον Ντεφούρ στον Λουκάκου και αυτός, αφού ντρίμπλαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έκανε το 0-1.
Ο Λουκάκου είδε ξανά πλεκτό στο 38' όταν πήρε την μπάλα κάτω από την σέντρα και διένυσε το μισό γήπεδο για να κάνει το 0-2.

Το μόνο που κατάφεραν οι Κροάτες, που έχουν εξασφαλίσει τη 2η θέση, ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-2, στο 83΄, με κοντινό σουτ του Κράνιτσαρ.

1ος όμιλος
Πρόγραμμα Κροατία-Βέλγιο 1-2
Ουαλία-ΠΓΔΜ (21:45)

Βαθμολογία
1. Βέλγιο 25
2. Κροατία 17
3. Σερβία 11
4. Σκωτία 8
5. ΠΓΔΜ 7
6. Ουαλία 6

Η επόμενη αγωνιστική 15/10 Σερβία-ΠΓΔΜ
Σκωτία-Κροατία
Βέλγιο-ΟυαλίαΠηγή: sport-fm.gr

Η ενδεκάδα της Εθνικής!!

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο βασικό και τον Μανωλά παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας θα αντιμετωπίσει η Εθνική τη Σλοβακία. Διαβάστε την ενδεκάδα.

Η ενδεκάδα της Εθνικής
Ο Φερνάντο Σάντος είδε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να ξεπερνά τον τραυματισμό του και του εμπιστεύεται μια θέση στο αρχικό σχήμα για το ματς απέναντι στη Σλοβακία.

Αυτή δεν είναι η μόνη έκπληξη στην ενδεκάδα, καθώς αντί του Σιόβα που εμφανιζόταν ως φαβορί, θα αγωνιστεί ο Κώστας Μανωλάς.

Στο δεξί άκρο της άμυνας θα είναι ο Τοροσίδης και στο αριστερό ο Χολέμπας, ενώ κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρνέζης.

Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Μανιάτης και Τζιόλης, με τον Σαμαρά –τουλάχιστον στη θεωρία για την ώρα- να αποτελεί την κορυφή στο «τρίγωνο» του άξονα.

Στα πλάγια της επίθεσης θα αγωνιστούν οι Σαλπιγγίδης και Χριστοδουλόπουλος και στην κορυφή ο άκρως φορμαρισμένος Κώστας Μήτρογλου.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν ξεκίνησε Λοντίγκιν ο Καπέλο!

Στον πάγκο έχει μείνει ο Γιούρι Λοντίγκιν, αφού ο Φάμπιο Καπέλο προτίμησε να τοποθετήσει κάτω από την εστία της εθνικής Ρωσίας τον Ιγκόρ Ακινφέεφ στο ματς με το Λουξεμβούργο.

Δεν ξεκίνησε Λοντίγκιν ο Καπέλο
Ο Ιγκόρ Ακινφέεφ θα υπερασπιστεί την εστία της εθνικής Ρωσίας στο παιχνίδι με το Λουξεμβούργο, με τον Γιούρι Λοντίγκιν να μένει στον πάγκο.

Ο Ελληνορώσος (ο πατέρας του είναι Ρώσος και η μητέρα του Ελληνίδα) τερματοφύλακας της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κλήθηκε για πρώτη φορά από τον Φάμπιο Καπέλο στη ρωσική ομάδα, όμως είχε αρκετές πιθανότητες αγωνιστεί στο αποψινό ματς.

Ωστόσο, λόγω μίας ίωσης που είχε τις προηγούμενες μέρες ο Ιταλός τεχνικός προτίμησε τον έμπειρο τερματοφύλακα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο αν προκύψει κάποιο πρόβλημα με τον Ακινφέεφ υπάρχει πιθανότητα να παίξει ο Λοντίγκιν (στον πάγκο είναι και ο Ριζίκοφ), κάτι που θα σημαίνει πως δεν θα έχει κανένα δικαίωμα συμμετοχής με την Εθνική Ελλάδας στο μέλλον. Πηγή: sport-fm.gr

«Μπορεί η Ελλάδα την πρωτιά»

newego_LARGE_t_881_356920_type12364
Ο γνωστός Σλοβάκος προπονητής Γιόζεφ Μπουμπένκο φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για το σημερινό παιχνίδι της Εθνικής κόντρα στην Σλοβακία, σχολίασε τους Στοχ και Βάις και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τερματίσει η Ελλάδα στην 1η θέση.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι αν και η Σλοβακία δεν έχει πλέον ελπίδες. Η Ελλάδα πρέπει να δώσει τον καλύτερο της εαυτό και να κερδίσει το παιχνίδι».
Για το αν θα παίξουν Στοχ και Βάις μαζί: «Ίσως να ξεκινήσουνε σήμερα και οι δυο μαζί, ο Στοχ έλειπε για αρκετό καιρό για κάποιους λόγους πάντως ο Βάις έπαιζε κανονικά και ήταν βασικός στην ομάδα της Σλοβακίας».
Για το ποιον προτιμάει από τους δυο: «Το στιλ τους είναι το ίδιο, είναι επιθετικογενείς παίκτες που μπορούν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Θεωρώ ότι και οι δυο είναι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον από τους δυο».
Για το ποιον θεωρεί φαβορί : «Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι γέρνει προς την Εθνική, λόγο του βαθμολογικού κινήτρου το οποίο είναι μονόπλευρο. Ποιοτικά θεωρώ καλύτερη την Εθνική ομάδα αλλά και οι Σλοβάκοι θα έχουν ένα έξτρα κίνητρο για το λόγο ότι ήρθε καινούργιος προπονητής».
Για τον αν η Βοσνία μπορεί να χάσει βαθμούς: «Πιστεύω στην ομορφιά του ποδοσφαίρου, τα πάντα μπορούν να γίνουν  και τίποτα δεν τελείωσε ακόμα, θεωρώ η Ελλάδα μπορεί να τερματίσει στην 1η θέση, η Βοσνία τελευταία δεν έχει δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα οπότε όλα μπορούν να γίνουν».
Πηγή: arenafm.gr

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια»

xristoforidis
Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Άρης, Σπύρος Χριστοφορίδης, μίλησε στον Arena FM 89,4, για την προσπάθεια που γίνεται, σε νομικό πλαίσιο,  για την αύξηση των συναινούντων πιστωτών, ενόψει της οριστικοποίησης της υπαγωγής στο άρθρο 99.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Η τροπή ήταν θετική από τις 17 Αυγούστου που καταθέσαμε το δικόγραφο για την επικύρωση της συμφωνίας, αυτό που συζητείται στις 25 Οκτωβρίου, έχοντας επιτύχει την απαιτούμενη εκ του νόμου πλειοψηφία άνω των 60% και για την ακρίβεια 68,5% των πιστωτών.
Θετικής παραμένει γιατί τηρούνται οι συμφωνίες που έγιναν από τις 17 Αυγούστου μέχρι σήμερα.. Δηλαδή το πλάνο εξυγίανσης, όπως αποτυπώθηκε στο δικόγραφο και όπως θα αναλυθεί και στις 25 Οκτωβρίου, τηρείται απαρέγκλιτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε σταματήσει την προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε για να αυξηθεί το ποσοστό των συναινούντων πιστωτών μέχρι και την τελευταία μέρα συζήτησης της υποθέσεως. Ευχής έργο θα ήταν και μια καλή πορεία της ομάδας που ξεκίνησε μέτρια.
Είχαμε μια ευχάριστη ανάκαμψη στα τελευταία παιχνίδια, γιατί όσο και να θέλουμε μια δίκη που αφορά τον Άρη να την περιορίσουμε σε στενά δικαστικά πλαίσια, η πορεία της ομάδας παίζει ρόλο για την κρίση του δικαστή».
Για να είμαστε λογικοί και ρεαλιστές, σε ένα πλάνο βιωσιμότητας που είναι αβέβαιη η παραμονή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία, δεν μπορείς να αποκλείσεις το πώς θα σκεφτεί ο δικαστής».
Για τους πιθανούς αντίδικους την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης: «Είναι οι συναινούντες πιστωτές και κατά κύριο λόγο οι ξένοι παίκτες που δεν υπέγραψαν τα συμφωνητικά. Από πλευράς των Ελλήνων παικτών δεν πιστεύω ότι θα έχουμε εκπλήξεις».
Για το αν μπορεί να αλλάξει γνώμη κάποιος που αρχικά ήταν αρνητικός: «Θεωρητικά γίνεται όσο δεν βγαίνει η απόφαση. Άπαξ και βγει η απόφαση και μετά, όχι. Όποιος συναινέσει θα συναινέσει με τους όρους της δικαστικής απόφασης».
Για την αναφορά του Παναγόπουλου: «Ο πελάτης του, ο Αραβίδης, έκανε δικαστήριο στην Αθήνα, όπου εκπροσώπησα την ΠΑΕ, στρεφόμενος κατά των Αθανασιάδη-Ζαμπέτα, τότε νομίμων εκπροσώπων της ΠΑΕ Άρης και της ΕΕΑ και όταν απερρίφθη η αίτησή του από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ο Αραβίδης συνυπόγραψε και είναι μέσα στους συναινούντες πιστωτές. Για το άρθρο 99 δεν υπάρχει και κάποια δικαστική κρίση. Δεν ήταν πρόθεση του Άρη να αναβληθεί η δίκη, υπήρχε απεργία των δικαστών.
Αν όλα όσα ισχυρίζεται ο κ. Παναγόπουλος ίσχυαν, τότε δεν θα μπορούσαμε να παίζουμε στο πρωτάθλημα. Θα έπρεπε να έχουμε αποβληθεί από πέρσι τον Σεπτέμβριο αν ευσταθούσαν όλα όσα είπε».
Για τον μάρτυρα που θα καταθέσει υπέρ της ΠΑΕ: «Υπάρχει μια συζήτηση άλλα δεν έχει επιλεγεί. Το άρθρο 99 για τους παροικούντες περί το Κλεάνθης Βικελίδης έχει γίνει κοινός γνώμονας… Οι τακτικισμοί παίζουν ρόλο και οι απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που θα τεθούν, όχι τόσο από το δικαστήριο, αλλά από αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν ένταση και εντυπώσεις. Και ο Σηφάκης εν τέλει συμφώνησε».
Για το αν το δημόσιο μπορεί να αλλάξει γνώμη: «Όχι δεν γίνεται. Μιλάμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δεν προλαβαίνουν να γίνει εκλογές μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, ακόμα και αν παραιτηθεί η κυβέρνηση. Ακόμα και αν υπάρχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, πιστεύετε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει σε μια Ελλάδα με τόσα προβλήματα είναι να ανατρέψει τη συμφωνία πιστωτών του Άρη;».
Ακόμα πρόσθεσε: «Η δική μας η δουλεία θέλω να ελπίζω ότι θα τελειώσει θετικά με την επικύρωση της συμφωνίας. Δεν είναι δουλειά μας να δούμε αν θα τηρηθεί στην πράξη η συμφωνία. Ας μείνουμε στο ότι είμαστε δικηγόροι. Μπορεί να κατηγορηθήκαμε και ως θεσμικοί από κάποιους, αλλά παραμένουμε εντολοδόχοι. Δεν κάνουμε τα οικονομικά πλάνα της ΠΑΕ».
Για το πόσο σημαντική είναι η συνέπεια στην τήρηση των δόσεων: «Ακόμα και αν επικυρωθεί η συμφωνία και σε ένα ή δυό μήνες δεν τηρηθούν οι δόσεις που έχουν οριστεί, ο Άρης κινδυνεύει να φτάσει στο σημείο μηδέν, με μια απόφαση ανάκλησης. Μια δόση είναι αρκετή να δώσει το δικαίωμα ανάκλησης από κάποιος πιστωτή».
Για το αν ασχολείται με το ανάλογο ζήτημα στην ΚΑΕ: «Ζητήθηκε από την ΚΑΕ η δική μου συμφωνία την οποία υπέγραψα με προθυμία. Με τον Γιώργο Οικονόμου, που χειρίζεται το θέμα της ΚΑΕ, είμαστε σε τακτική επαφή ως συνάδελφοι και όχι σε θεσμικό επίπεδο».
Πηγή: arenafm.gr

«Θα χρειαστούν δύο χρόνια»

toumpa
Ο πολιτικός μηχανικός, μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και υπεύθυνος των γηπεδικών εγκαταστάσεων της Τούμπας, Χαράλαμπος Στέφος, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την ανακατασκευή του γηπέδου που έχει εξαγγείλει ο Ιβάν Σαββίδης.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την επέμβαση που πρόκειται να γίνει στο γήπεδο της Τούμπας: «Είναι μια παλιά κατασκευή. Το 2004 έγιναν κάποιες εργασίες υποστύλωσης στις θύρες 4 και 4Α.Κρίθηκε σκόπιμο να γίνουν. Έγιναν και στις θύρες  7-8 και απομένει να γίνει στις θύρες 5 και 1.
Οι προδιαγραφές σήμερα είναι πολύ διαφορετικές. Σύμφωνα με αυτές, το γήπεδο είναι εκτός προδιαγραφών. Το ίδιο ισχύει για όλες τις πολυκατοικίες στην Κασσάνδρου για παράδειγμα. Επειδή έχουμε συγκέντρωση πολλών οπαδών στη Τούμπα είναι λογικό να κρίνει κάποιος ότι πρέπει να γίνουν εργασίες και ανακαινίσεις για να το υποστυλώσουμε σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές. Θα πρέπει να μιλάμε κυρίως για ανακαίνιση. Για νέα κατασκευή είναι δύσκολο. Αυτή τη στιγμή όπως είναι το περίγραμμα του γηπέδου είναι δεσμευτικό. Οτιδήποτε θέλουμε να κάνουμε σε νέα θέση μέσα στο υπάρχον οικόπεδο θέλει διάφορες γραφειοκρατικές κινήσεις με νέες άδειες και ίσως χρονοβόρα νομοθετική διαδικασία.
Είναι αντίστοιχες εργασίες με αυτές που έχουν γίνει στις θύρες 7 και 8, αλλά τότε δεν είχε κριθεί σκόπιμο να γίνουν στις 5 και 1. Δεν θα εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό. Η άλλη περίπτωση είναι να γκρεμίσουμε κάποια κερκίδα και να την ξαναχτίσουμε αν κριθεί ότι οι βλάβες δεν χρίζουν διόρθωσης. Στη λογική υποστυλώσεων μπορεί να πετύχουμε εναρμόνιση με τις υπάρχουσες προδιαγραφές. Το μόνο που θα εμπόδιζε ένα γκρέμισμα μιας κερκίδας θα ήταν για τη χωροταξία της. Ένα σκάψιμο του αγωνιστικού χώρου για επέκταση των κερκίδων μπορεί να γίνει. Θα επεκταθούν οι κερκίδες με σκάψιμο του ταρτάν σε βάθος , όχι ισομετρικά, διότι στις θύρες 7-8  υπάρχει μεγαλύτερο χώρος.
Είναι αντιοικονομικός κάποιος άλλος τρόπος πέρα από το σκάψιμο του γηπέδου. Άμα κάνουμε μια απότομη κλίση κερκίδων κερδίζουμε σε αριθμό θέσεων. Αν τις διαλύσεις πας σε διαφορετική κατασκευή. Σε μικρή απόσταση από τον αγωνιστικό χώρο όπως στο Καμπ Νου που εξασφαλίζει μεγαλύτερη χωρητικότητα».
Για την περίπτωση να σταματήσουν οι εργασίες σε ενδεχόμενη εύρεση αρχαίων: «Έχω την εντύπωση ότι είμαστε υπερβολικοί με αυτό το θέμα. Έχει κατασκευαστεί ήδη ένα κτήριο της ΠΑΕ το 2004. Θα ήταν παράλογο να μην ήταν εκεί αρχαίοι και να ήταν μέσα στο γήπεδο της Τούμπας. Υπάρχουν μέθοδοι για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν αρχαία μέσα στο γήπεδο. Γίνεται ένα σκανάρισμα με ειδικό μηχανήμα, βλέπουμε τη σύνθεση του χώματος από κάτω και αν υπάρχουν ενδείξεις για ξένα σώματα. Έχει γίνει και ένα κολυμβητήριο δίπλα με μεγάλο βάθος και δεν βρέθηκαν αρχαία. Θα ήταν παράλογο να βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.
Για το σκέπαστρο σε όλο το γήπεδο: «Υπήρχε μια σκέψη όταν έγινε το νέο κτίριο στη θύρα 1 το 2004 να τοποθετηθεί σκέπαστρο απέναντι, άλλα δεν έγινε λόγω οικονομικών. Υπάρχει δυνατότητα να γίνει, ανεξάρτητα. Μπαίνουν θέματα πολεοδομικά μετά. Το πεζοδρόμιο είναι κοντά στο γήπεδο για παράδειγμα. Υπάρχουν υπολογιστικά μοντέλα για να κάνουμε αυτά που θέλουμε. Εφόσον δεν υπάρχει πολεοδομικός περιορισμός, μένει μόνο το κόστος. Υπάρχουν μέθοδοι για όλα».
Για τον χρόνο που θα χρειαστεί για την υλοποίηση του έργου: «Από τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε, μπορεί σε δύο χρόνια να είναι έτοιμο. Το παλιό για να το συνεφέρεις θέλει περισσότερο χρόνο από ότι να φτιάξεις καινούργιο».
Ακόμα συμπλήρωσε: «Εφόσον δεν θα αλλάξει η γεωμετρία του κτιρίου περιμετρικά, από τη νομοθεσία προβλέπεται ότι το 30% μπορεί να γίνουν λοιπές εγκαταστάσεις σαν εμπορικοί χώροι. Εμείς κάποια στιγμή ζητήσαμε να κάνουμε αυτή την εξαίρεση του 30%, όπως έκανε και η ΑΕΚ και ο Ηρακλής με τους Χορτατζήδες. Αν δεν είχαμε δέσμευση με το περίγραμμα θα μπορούσαμε να κάνουμε και άλλα έργα περιμετρικά. Από τη στιγμή όμως που επιτράπηκε στην ΑΕΚ να ξεπεράσει το 30% των εμπορικών χώρων, μπορούμε να το ζητήσουμε κι εμείς και να γίνει.
Είναι θέμα της ΠΑΕ να βάλει κάτω τις ανάγκες τις. Θα δει αν συμφέρει να κάνει μια επέκταση ή μια ριζική ανακατασκευή. Μπορούν να γίνουν επεμβάσεις στον περιμετρικό χώρο. Το γήπεδο της Τούμπας δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται. Δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στον Α.Σ. ΠΑΟΚ,, τέσσερα στρέμματα ανήκουν και στο ταμείο στρατού, ενώ εμπλέκεται και ο δήμος. Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να ζητήσει να του εκχωρηθεί για ένα σημαντικό διάστημα για να μπορέσει να γίνει κάτι σύγχρονο και λειτουργικό. Τώρα δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.
Στις αρχές του καλοκαιριού ο συνάδελφος πολιτικός μηχανικός της ΠΑΕ, με ενημέρωσε πως θα υπάρξει μια αξιολόγηση για την ανακατασκευή της Τούμπας και μετά θα γίνει ολοκληρωμένη η πρόταση στον Ερασιτέχνη. Η μακέτα που παρουσιάστηκε ήταν μέλος της αξιολόγησης. Η μακέτα είναι εξωτερικό χαρακτηριστικό. Το πώς θα το πετύχουμε είναι άλλο θέμα».
Πηγή: arenafm.gr

«Δεν έχει ζητήσει εισιτήρια ο Άρης»

ioannidis
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Κ.Α.Ο. Δράμας, Άρης Ιωαννίδης, μίλησε στον Arena FM 89,4 για τον αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο τον Άρη, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για ένα καλό παιχνίδι.
Ακόμα, είπε πως ο Άρης δεν έχει ζητήσει εισιτήρια, αλλά θα μπορεί να προσέρχεται στο γήπεδο μεμονωμένα, αρκεί να έχει αγοράσει εισιτήριο.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Η ομάδα μας είναι χτισμένη πάνω σε σταθερές βάσεις. Έχει μια ιδιοκτησία και μια διοίκηση που φροντίζει για τα πάντα και προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς με άπαντες κάτι που έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Προσπαθούμε να χτίσουμε ομάδα με χρήματα τα οποία έχουμε εξασφαλίσει και μπορούμε να τα δώσουμε, όπως υποσχεθήκαμε. Είναι ένα ξεκίνημα σε ένα πρωτάθλημα που θεωρώ θα είναι πολύ συναρπαστικό, γιατί όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο, εκτός από τις δύο μεγάλες. Ελπίζουμε χωρίς βία και χωρίς επεισόδια για να χαρεί  ο κόσμος. Πρέπει να προσφέρουμε μια νότα χαράς και αισιοδοξία», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.
Για τους χορηγούς που έχει εξασφαλίσει η ομάδα: «Ανανεώσαμε και με τη «ΝΕΟΓΑΛ», ανανεώσαμε και με τα σουπερμάρκετ «Γουντσίδης». Γενικά οι τοπικές επιχειρήσεις στηρίζουν τον ΚΑΟΔ γιατί αυτή τη στιγμή η ομάδα μας είναι ένας μεγάλος μοχλός προβολής της πόλης, όπως και η Δόξα στο ποδόσφαιρο που έχει μεγάλη ιστορία. Συμβάλουν και βοηθούν στον προϋπολογισμό μας και εμείς συμβάλουμε διαφημίζοντας τους».
Για την τιμή του εισιτηρίου που είναι στα 20 ευρώ: «Είναι μια απόφαση που έχει πάρει η διοίκηση για την γενική είσοδο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα από την αστυνομική διεύθυνση της Δράμας και να την ευχαριστήσουμε για αυτό. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα μας λαμβάνει δύο συνεχόμενα χρόνια βραβείο ήθους, που σημαίνει ότι δεν έχει κληθεί καμία φορά από τον αθλητικό δικαστή σε απολογία και αυτό είναι σημαντικό.
Περιμένουμε να γίνει καλό παιχνίδι χωρίς επεισόδια και με τους φιλάθλους να στηρίξουν με κόσμιο τρόπο. Είναι ένας μαραθώνιος 26 αγώνων όποτε ξεκινάμε και βλέπουμε…».
Για την χωρητικότητα του γηπέδου: «Έχει 1.700 καρεκλάκια, άλλα έχει μεγάλα διαζώματα. Τα εισιτήρια που έχουν τυπωθεί είναι 1.700».
Για την προσέλευση του κόσμου του Άρη στο γήπεδο: «Ο Άρης δεν έχει ζητήσει ακόμα εισιτήρια. Υπάρχουν σημεία πώλησης όμως. Υπάρχει ρητός κανόνας στο να προσέρχονται μόνο όσοι έχουν εισιτήρια. Δεν υπάρχει πρόβλημα στο να έρθουν. Έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Έκλεισε λέγοντας: «Το μπάσκετ είναι παιχνίδι. Να μην πηγαίνει το μυαλό μας σε άλλα πράγματα. Στη Δράμα, στο γήπεδο έρχονται οικογένειες. Υπάρχει γιορτινή ατμόσφαιρα σε κάθε αγώνα».
Πηγή: arenafm.gr

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για Κολοσσό!

palataki
Από σήμερα τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ, το Σάββατο (12/10, 18:00).
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:
“Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από το πρωί της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου 2013, διατίθενται τα εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Κολοσσός Ρόδου, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6μ.μ. για την 1η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.
Οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Κολοσσός Ρόδου είναι…

ΤΙΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
10€ Όλα τα διαζώματα του γηπέδου
15€ VIP 6, 7,8, 9
25€ VIP 1, 2, 5
50€ VIP 3, 4
70€ VIP Lounge

Εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Κολοσσός Ρόδου διατίθενται και μέσω Internet από την διεύθυνση https://buy.tickethour.com/paokbc-ww/showProductList.html με την γνωστή διαδικασία Print @home. Μέσω του Print@home ο φίλαθλος μπορεί να αγοράσει τη συγκεκριμένη θέση που επιθυμεί, και να εκτυπώσει το εισιτήριό του στο σπίτι του με έναν απλό εκτυπωτή Α4, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει στην ουρά των εκδοτηρίων για την παραλαβή των ήδη αγορασμένων εισιτηρίων του”.

Τοπαλίδης στο Metropolis: «Γρήγοροι και καλοί τεχνίτες Στοχ και Βάις, αλλά με σκαμπανεβάσματα»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Γιάννης Τοπαλίδης για τον σημερινό (11/10) αγώνα της εθνικής μας ομάδας κόντρα στη Σλοβακία, καθώς και για τους Βλαντιμίρ Βάις και Μίροσλαβ Στοχ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το σημερινό ματς: «Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι η Εθνική θα κερδίσει. Ωστόσο, πρόκειται για ένα δύσκολο ματς, είναι καλή ομάδα η Σλοβακία και θα μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς».

Για τους Βλαντιμίρ Βάις και Μίροσλαβ Στοχ: «Πρόκειται για δύο πολύ καλούς παίκτες που έχουν βάλει την σφραγίδα τους μέχρι τώρα. Υπήρξαν και ματς στα οποία δεν ήταν καλοί, και η σταθερότητα είναι πάρα πολύ σημαντικό κριτήριο για έναν ποδοσφαιριστή. Έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και αυτό είναι το αρνητικό τους σημείο. Ωστόσο, είναι γρήγοροι, καλοί τεχνίτες, με πολύ καλό σουτ και έχουν μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα κάτι που είναι το δυνατό τους πλεονέκτημα. Με βάση την μέχρι σήμερα απόδοσή τους θα έλεγα ότι ο Βάις δείχνει καλύτερος από τον Στοχ, αν και ο προπονητής τους ξέρει καλύτερα».

Για την παρουσία έξι ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στην Εθνική: «Είναι κάτι πολύ θετικό και σαφέστατα δίκαιο που καλούνται στην εθνική και παίζουν. Θεωρώ πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα καθώς δεν βγάζει εύκολα καινούριους ποδοσφαιριστές και γι' αυτό φταίει η χαμηλή του ποιότητα».

Αλέξης Κούγιας στο Metropolis: «Σίγουρα θα υπάρξουν καταδίκες»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο ποινικολόγος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την δίκη της υπόθεσης των στημένων αγώνων: «Είναι προφανές πως στην Ελλάδα στήνονται παιχνίδιια. Πρέπει όμως να υπάρχουν στοιχεία για να πούμε ποιος έστησε τί. Οι μισοί από όσους κατηγορούνται έχουν στήσει παιχνίδια. Το δικαστήριο θα κρίνει από τα αντικειμενικά κριτήρια, όπως είναι η επιστημονική έρευνα της UEFA και τα χρήματα που παίχτηκαν σε συγκεκριμένα παιχνίδια σε σύγκριση με άλλα. Να είστε σίγουροι πως θα υπάρξουν καταδίκες. Δεν θα καταδικαστούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά για ότι έστησαν παιχνίδια».

Για το αν θεωρεί πως μπορεί να καθαρίσει το τοπίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Μα πώς να καθαρίσει όταν οι ίδιοι άνθρωποι εξακολουθούν να κάνουν τα ίδια; Η μόνη που θα μπορούσε να καθαρίσει το θέμα ήταν η αθλητική δικαιοσύνη που τους αθώωσε όλους πλην Μπέου και Ψωμιάδη».

Για το «μέτωπο» Μελισσανίδη, Σαββίδη, Αλαφούζου που δείχνει ότι συγκροτείται και το κατά πόσον μπορεί να αλλάξει την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Το βρώμικο παρασκήνιο για το οποίο έχω κάνει πολύ σκληρές δηλώσεις στο παρελθόν οφείλεται σε αυτούς που διοικούν την ΕΠΟ, οι οποίοι το ανέχονται χωρίς να ξέρω το λόγο. Αν δεν φροντίσουν να τοποθετήσουν έναν άνθρωπο ο οποίος να εξασφαλίσει την ισονομία και να μην συνεχίζονται αυτά τα φαινόμενα δεν θα αλλάξει κάτι».

«Καλή επιτυχία στον Έλληνα ήρωα μας»

Καλή επιτυχία στον Γιώργο Σαμαρά ευχήθηκε η Σέλτικ, για τα παιχνίδια της Εθνικής μας κόντρα στην Σλοβακία (21:45) και το Λίχτενσταϊν .

Συγκεκριμένα στον επίσημο λογαριασμό του συλλόγου στο twitter γράφτηκε:

«Ευχόμαστε στον Έλληνα ήρωά μας, τον Sammy, καλή επιτυχία, καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Σλοβακία και το Λίχτενσταϊν στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου».

Πάντα… τέτοια!!

Με αποτέλεσμα που… πολύ θα θέλαμε να επαναλάβει την Τρίτη συνέχισε τις υποχρεώσεις της η Λιθουανία. Η αντίπαλος της Βοσνίας την τελευταία αγωνιστική του ομίλου της Εθνικής μας λύγισε 2-0 τη Λετονία.

Πάντα… τέτοια!
Τις περισσότερες απ’ τις -λίγες- ελπίδες της να περάσει απευθείας στο Μουντιάλ του 2014 η Εθνική μας τις βασίζει στη Λιθουανία.

Κι εκείνη -σήμερα τουλάχιστον- έδειξε αρκετά ορεξάτη ώστε να χτυπήσει το παιχνίδι με τη (βασική μας αντίπαλο) Βοσνία.

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η ομάδα του Ιγκόρις Πανκρατίεβατς λύγισε την αδύναμη Λετονία. Με τα γκολ λοιπόν των Τσέρνιχ (7’) και Μικολιούνας έφτασε στη δεύτερη σερί νίκη (2-0) και πάει με τις… ευχές όλων των Ελλήνων φιλάθλων στο τελευταίο ματς του ομίλου.


Τα σημερινά παιχνίδια

Λιθουανία-Λετονία 2-0
(7’ Τσέρνιχ, 68’ Μικολιούνας)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Λιχτενστάιν (21:00)

Ελλάδα-Σλοβακία (21:45)


Η βαθμολογία

1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 8 (25-5) 19
2. Ελλάδα 8 (9-4) 19
3. Σλοβακία 8 (9-7) 12
4. Λιθουανία 9 (9-10) 11
5. Λετονία 9 (8-18) 7
6. Λιχτενστάιν 8 (3-19) 2

Η επόμενη αγωνιστική (15/10)

Ελλάδα-Λιχτενστάιν
Λιθουανία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Λετονία-Σλοβακία Πηγή: sport-fm.gr

«Να μην παίρνουμε… φόρα»

Το κλίμα στον Άρη έχει αλλάξει μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου, όμως ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς με δηλώσεις του συνιστά αυτοσυγκράτηση γιατί -όπως τονίζει- είναι μακρύς ο δρόμος.

«Να μην παίρνουμε… φόρα»
Ο τεχνικός του Άρη μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου στο «Δασυγένειο» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον αποψινό αγώνα της Εθνικής ξεκαθαρίζοντας πως θα είναι με την Ελλάδα.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί του Πανιωνίου και τη συνέχεια:

«Ασφαλώς, κάθε νίκη έχει μεγάλη σημασία. Πατάμε στα πόδια μας και δουλεύουμε σοβαρά για τα επόμενα παιχνίδια. Ήρθαν δύσκολες στιγμές στην ομάδα, αλλά η εβδομάδα που ξεκίνησε ήταν ευχάριστη».

Οι παίκτες νιώθουν καλύτερα, μετά τη νίκη. Η ψυχολογία είναι καλή, αλλά κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και πρέπει να παλέψουμε, για να έχουμε όμορφες Κυριακές. Ξέρουμε ότι έχουμε πολλά παιχνίδια μέχρι το τέλος. Είπαμε, σε συζήτηση με τους παίκτες, πως θα είμαστε συγκρατημένοι, να μην παίρνουμε φόρα, γιατί ο δρόμος είναι μακρύς και στις δύσκολες, αλλά και τις εύκολες μέρες πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά. Προχωράμε βήμα-βήμα και παιχνίδι με παιχνίδι. Μετά βλέπουμε. Δε μπορώ να πω για στόχους».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος:

«Έχουμε πολλά να κάνουμε. Είχαμε και έχουμε πολλή δουλειά. Η διακοπή είναι σημαντική, λόγω των τραυματιών, οι οποίοι μπορεί να επανέλθουν. Δουλεύουμε πάνω σε όλα τα σημεία που έχουμε πρόβλημα και κοιτάμε να βελτιωθούμε».

Για το ξέσπασμά του στο γκολ του Ουντότζι στη Νέα Σμύρνη:

«Ήταν αντίδραση της στιγμής. Θέλαμε τη νίκη, το γκολ, αλλά δεν έχουμε χρόνο για πανηγυρισμούς. Ήταν ένα ξέσπασμα, αλλά δε σημαίνει ότι η ομάδα θα έχει τέτοιες στιγμές συνέχεια».

Για τον σημερινό αγώνα της Ελλάδας με τη Σλοβακία:

«Είμαι με την Ελλάδα και θα είμαι φίλαθλος της».

Ψήφισαν Βούκιτς οι οπαδοί!

Ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς ψηφίστηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας για τον Σεπτέμβριο.

Ψήφισαν Βούκιτς οι οπαδοί
Ο Σέρβος επιθετικός έλαβε το 44% των ψήφων εξαργυρώνοντας ουσιαστικά τα άκρως καθοριστικά γκολ που σημείωσε κι έδωσε τις νίκες απέναντι σε Σαχτέρ και Πλατανιά, ενώ συνολικά σκόραρε τρεις φορές σε αυτό το διάστημα.

Πίσω από τον Σέρβο βρέθηκαν οι Μιγκέλ Βίτορ με 17%, Μίροσλαβ Στοχ με 14%, Λίνο (11%), Κίτσιου (8%) και Κατσουράνης (6%).Πηγή: sport-fm.gr

Κολομπούρδας: «Μπορεί να έχει απαιτήσεις ο ΠΑΟΚ»

Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικίσει φέτος το πρωτάθλημα, αρκεί να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα και σταθερότητα στην απόδοσή του, εξέφρασε ο Νίκος Κολομπούρδας.

Κολομπούρδας: «Μπορεί να έχει απαιτήσεις ο ΠΑΟΚ»
Στην φετινή εικόνα που έχει σχηματίσει από τους αγώνες του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Νίκος Κολομπούρδας.

«Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ τα τελευταία 16 χρόνια μπορεί να έχει απαιτήσεις. Μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα», τόνισε ο προπονητής του Εθνικού Άχνας και πρώην τεχνικός της ομάδας Νέων του «Δικεφάλου του Βορρά»:

«Δεν πρέπει να έχεις σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή σου. Αυτό θα το διακρίνουμε όταν βγει η αγωνιστική ταυτότητα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του παλαίμαχου μεσοαμυντικού στην «Σπορ του Βορρά»

Πώς κρίνεις τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ;

«Είδα σχεδόν όλα τα παιχνίδια και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η γνώμη μου είναι πως έχει ποιοτικούς παίκτες. Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ τα τελευταία 16 χρόνια μπορεί να έχει απαιτήσεις. Μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του, όπου όλα κυλάνε ομαλά. έχει πληρωμένους παίκτες, ισχυρό μεγαλομέτοχο, ο κόσμος του είναι στο πλευρό του, έχει όλα τα εχέγγυα. Εχει τις εγκαταστάσεις. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Εχει προπονητή με προσωπικότητα και γνώστες του αντικειμένου που βρίσκονται δίπλα στην ομάδα. Τώρα και η πίεση είναι δικαιολογημένη από όλους. Γιατί τώρα υπάρχουν και οι προϋποθέσεις. Πριν δεν υπήρχαν».

Ποιοι παίκτες κάνουν τη διαφορά;

«Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με προσωπικότητα. έχει Ελληνες διεθνείς παίκτες και αυτό είναι σημαντικό, όμως δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον. Σε όλες τις θέσεις έχει καλούς παίκτες».

Ποια τα στοιχεία που σου άρεσαν και ποια όχι;

«Μου αρέσει ως σύνολο ο ΠΑΟΚ, η ικανότητα των παικτών είναι μεγάλη. Δεν έχω διακρίνει όμως να έχει η ομάδα αγωνιστική ταυτότητα. Θα περίμενα να έχει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού».

Μήπως η έλλειψη αγωνιστικής ταυτότητας του ΠΑΟΚ οφείλεται στο γεγονός ότι προστέθηκαν πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα. Υπάρχει δικαιολογία;

«Δικαιολογίες υπάρχουν πάντα. Μπορεί να είναι και αυτή μια. Δεν μπορώ να απαντήσω. Σίγουρα εσωτερικά αυτοί που βρίσκονται μέσα στην ομάδα, γνωρίζουν περισσότερα. Περιμένω τον επόμενο μήνα, να υπάρχει ένα στιλ παιχνιδιού. Και με τον τρόπο που βγαίνει η ομάδα μπροστά».

Είναι ικανός για πρωτάθλημα;

«Θα πρέπει να είναι. Δεν έχει κάποια δικαιολογία να μην είναι. Είναι και οι άλλες ομάδες στο ρόστερ κατώτερες. Υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός που μπορεί να τον παλέψεις. Δεν πρέπει να έχεις σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή σου. Αυτό θα το διακρίνουμε όταν βγει η αγωνιστική ταυτότητα».

Με απόντες και υπό βροχή!

Χωρίς νεότερα προβλήματα πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία. Απόντες ο Κωνσταντινίδης που χειρουργήθηκε και ο Λίνο με ειδική άδεια.

Με απόντες και υπό βροχή
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ γυμνάστηκαν κάτω υπό καταρρακτώδη βροχή. Ακολούθησαν και σήμερα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, ασκήσεις με μπάλα, με μονομαχίες ένας εναντίον ενός και την προπόνηση να ολοκληρώνεται με τελειώματα μετά από τρέξιμο σε υψηλή ένταση. Μετά το τέλος της, ο Χούμπ Στέφενς επεφύλασσε ευχάριστα νέα για τους παίκτες, καθώς έπειτα από απόφασή του θα έχουν ελεύθερο το σαββατοκύριακο με ρεπό.

Στο πρόγραμμα, δεν συμμετείχαν μόνο οι Δημήτρης Κωνσταντινίδης, που επέστρεψε σπίτι του μετά την χθεσινή επέμβαση σκωληκοειδίτη και Λίνο, ο οποίος βρίσκεται με άδεια στη Βραζιλία.

Η επόμενη προπόνηση θα διεξαχθεί το απόγευμα της Δευτέρας (14/10). Πηγή: sport-fm.gr

Ακόμη δεν πήγε, φεύγει!!

Ούτε ένα 24ωρο δεν κράτησε η προφορική συμφωνία του Πανιωνίου με τον Αντώνη Δρακόπουλο, ο οποίος προοριζόταν για βοηθός του Νίκου Παντελή.

Ακόμη δεν πήγε, φεύγει!
Δυσάρεστη τροπή παίρνει για τον Πανιώνιο η προφορική συμφωνία με τον Αντώνη Δρακόπουλο.

Ο 44χρονος προπονητής επρόκειτο να συνεργαστεί ως βοηθός του Νίκου Παντελή.

Ενώ είχαν απομείνει μόνο υπογραφές, η διοίκηση της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ τον ειδοποίησε να περιμένει.

Όλα, μάλιστα, δείχνουν πως πρόκειται για «ναυάγιο», εκτός και αν γίνει η έκπληξη από πλευράς των Νεοσμυρνιωτών.

Παράλληλα, ένα ακόμη μέλος του Ερασιτέχνη υπέβαλε την παραίτησή του!

Πρόκειται για τον Σπύρο Καπώνη (έφορος του τμήματος τζούντο, έφορος γηπέδων του Πανιωνίου και μέλος του δ.σ), ο οποίος υποστηρίζει πως παραιτείται για «την εμφανή αδυναμία της διοίκησης να διαχειριστεί τα θέματα του Πανιωνίου και τα προβλήματα που ανακύπτουν το ένα μετά το άλλο δεν βρίσκουν λύση». Πηγή: sport-fm.gr

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τους…!!

Με τρεις αγωνιστικές τιμωρήθηκε τελικά ο Μανουέλ Περόνε. Έφεση κατέθεσε η Καλλονή.

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τους…
Πέρα από την τιμωρία του Γιάννη Μαντζουράκη, ο οποίος θα παρακολουθήσει τα δύο επόμενα παιχνίδια της ομάδας του από την εξέδρα, η Καλλονή θα στερηθεί τον Εμανουέλ Περόνε για τρεις αγωνιστικές, αντί για δύο για την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στον αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό.

Η ομάδα έχει ήδη καταθέσει έφεση για το εν λόγω θέμα, ωστόσο θα πρέπει να περιμένει την απάντηση.

Αν η ποινή δεν αλλάξει τότε ο Περόνε δεν θα είναι στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού στις αναμετρήσεις κόντρα σε Ξάνθη, Παναιτωλικό και Πανιώνιο για την όγδοη, ένατη και δέκατη αγωνιστική, αντίστοιχα.Πηγή: sport-fm.gr

Πρόγραμμα «φωτιά» για ΠΑΟΚ!

Μεγάλο «στοίχημα» αποτελεί για τον Χουμπ Στέφενς η παρουσία του ΠΑΟΚ τον επόμενη μήνα, όπου υπάρχει ένα ασφυχτικό πρόγραμμα που θα κρίνει πολλά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πρόγραμμα «φωτιά» για ΠΑΟΚ
Στρατιωτική ήταν η χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ο Χουμπ Στέφενς και οι συνεργάτες του δουλεύουν εντατικά με όσους έχουν μείνει στη Θεσσαλονίκη, αφού ακολουθεί ο κρίσιμος αγώνας με τον Αστέρα στην Τούμπα.

Στο παιχνίδι με τους Αρκάδες ξεκινάει ένας… μαραθώνιος για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος δεν θέλει να έχει την παραμικρή απώλεια μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένου και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Για έναν μήνα οι Θεσσαλονικείς θα παίζουν Σάββατο/Κυριακή στο πρωτάθλημα και μεσοβδόμαδα θα έχουν υποχρεώσεις για το Europa League ή το Κύπελλο Ελλάδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα-φωτιά του ΠΑΟΚ

Super League (8η αγ.), 19/10: ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης
Γιουρόπα Λιγκ (3η αγ.), 24/10: ΠΑΟΚ - Μακάμπι Χάιφα
Super League (9η, 27/10): Πανθρακικός – ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας (2ος αγώνας) 30/10: Αναγ. Καρδίτσας – ΠΑΟΚ
Super League (10η αγ.), 2/11: ΠΑΟΚ – Εργοτέλης
Γιουρόπα Λιγκ (4η αγ.), 7/11: Μακάμπι Χάιφα – ΠΑΟΚ
Super League (11η αγ.), 10/11: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Στέφενς καλείται να κάνει το καλύτερο δυνατό ροτέισον, ελπίζοντας πως δεν θα προκύψει κάποιος τραυματισμός ή κάποιο άλλο πρόβλημα για την ομάδα του.

Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως, ο ΠΑΟΚ θα έχει υποχρεώσεις για δύο ακόμη εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα και ο Ολλανδός τεχνικός θα έχει τη δυνατότητα να ξεκουράσει ορισμένους παίκτες του και μετά να διορθώσει κάποια πράγματα.

Το επόμενο ακριβώς παιχνίδι μετά τους Πειραιώτες είναι εκείνο με τον Άρη στην Τούμπα (24 Νοεμβρίου). Στη συνέχεια, όμως, υπάρχει η «παγίδα» με το ταξίδι της ομάδας στη μακρινή Αστάνα για να παίξει με την απρόβλεπτη (ειδικά στην έδρα της) Σαχτιόρ Καραγκάντι.Πηγή: sport-fm.gr

Μεγάλο ενδιαφέρον για Μήτρογλου!!

«Κατάσκοποι» μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως της Ίντερ, της Λίβερπουλ και της Ντόρτμουντ, θα δουν από κοντά τον Κώστα Μήτρογλου στα ματς με Σλοβακία και Μπενφίκα.

Μεγάλο ενδιαφέρον για Μήτρογλου
Τον γύρο της Ευρώπης, και όχι μόνο, έχουν κάνει τα κατορθώματα του Κώστα Μήτρογλου τον τελευταίο μήνα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ακόμη και η UEFA ασχολήθηκε με την περίπτωση του διεθνούς επιθετικού, ο οποίος φέρεται να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ο 25χρονος παίκτης παραμένει στην επικαιρότητα, χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Ο «πιστολέρο» φέρεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο κάποιων ομάδων, οι οποίες θέλουν να τον… τσεκάρουν σε δύσκολα ματς όπως είναι αυτά του Champions League και τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας.

Σήμερα η «γαλανόλευκη» υποδέχεται τη Σλοβακία και στα επίσημα του «Καραϊσκάκη» θα βρεθεί σκάουτερ της Ντόρτμουντ, ο οποίος ενδιαφέρεται για την πρόοδο του Σωκράτη Παπασταθόπουλο και θα ρίξει ένα… βλέφαρο στον Μήτρογλου.

Επίσης, στις εξέδρες θα είναι άνθρωπος από ομάδα της Primera Division, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το όνομά της.

Εκτός από σκάουτερ στο φαληρικό γήπεδο θα είναι και μάνατζερ, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τις αναγκαίες προσκλήσεις από την ΕΠΟ. Όπως προαναφέραμε, τον «Μητρογκόλ» θα παρακολουθήσουν ομάδες και στο παιχνίδι με την Μπενφίκα, μεταξύ αυτών η Λίβερπουλ.

Εν τω μεταξύ, η ιστοσελίδα topsport υποστηρίζει τις προηγούμενες μέρες η Ντόρτμουντ ενδιαφέρθηκε για την περίπτωση του διεθνούς φορ, ο οποίος μπορεί να γίνει ο νέος… Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (τον Γενάρη θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου). Επίσης, από την Bundesliga ενδιαφέρον έχουν δείξει η Βέρντερ και το Αμβούργο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως με τέτοιες εμφανίσεις που κάνει ο «πιστολέρο» και τα γκολ που πετυχαίνει ανεβάζει διαρκώς τις μετοχές του και ίσως το καλοκαίρι τον δούμε να μεταγράφεται σε κάποιον μεγάλο σύλλογο της Ευρώπης. Πηγή: sport-fm.gr

«Καλή σεζόν, με λιγότερα προβλήματα…»

Με την ευχή για ένα καλύτερο πρωτάθλημα χωρίς οικονομικά προβλήματα και βία να κυριαρχεί, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου προπονητών και ΕΣΑΚΕ για το νέο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ.

«Καλή σεζόν, με λιγότερα προβλήματα…»
Στην καθιερωμένη εκδήλωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, το παρών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έδωσαν και οι δεκατέσσερις προπονητές των ομάδων του πρωταθλήματος που κάνει τζάμπολ αύριο (12/10). Άπαντες ευχήθηκαν να δούμε ένα ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα με λιγότερα προβλήματα, με τους προπονητές Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να συμφωνούν στο ότι καμία ομάδα δε συμφέρει το πρόωρο ντέρμπι.

Τον λόγο πήρε στην αρχή της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, ο οποίος εκ μέρους του Δ.Σ. βράβευσε τον Ολυμπιακό για τη κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. «Το μπάσκετ γυρνάει ξανά στο ενδιαφέρον του Έλληνα, στο πρόσωπο του Γιώργου Μπαρτζώκα βραβεύω τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Διηπειρωτικό», ήταν τα λόγια του. Στη συνέχεια ο κ. Χαλβατζάκης μίλησε ενόψει της νέας σεζόν: «Ήδη μέτρησα πάνω από 85 φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, ενδιαφέρον πρωτόγνωρο πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος. Το φετινό, έχω την αίσθηση ότι θα είναι καλύτερο σε όλα τα επίπεδα. Είμαι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα τα πάνε καλά στην Ευρώπη. Έχουμε ΠΑΟΚ και Πανιώνιο στο ΕuroCup. Όλες οι ομάδες πήραν πιστοποιητικά συμμετοχής, χωρίς κανένα πρόβλημα. Το νέο site E..Σ.Α.Κ.Ε. ήδη έχει ανέβει», τόνισε και συνέχισε:

«Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε υγεία. Θέλω να μιλήσω πιο πολύ για τη βία. Θέλω όλοι να βοηθήσουμε ώστε να εξαφανιστεί το φαινόμενο. Η Πολιτεία έχει τις δυνάμεις να παρέμβει. Οι Έλληνες προπονητές, δίνουν ένα άλλο τόνο στο Πρωτάθλημά. Βλέπουμε νέους παίκτες, που πιστεύω ότι θα συμμετέχουν στο μέλλον στις Εθνικές. Ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε είναι ανοιχτός στις συζητήσεις. Είμαστε όλοι μία οικογένεια. Καλό πρωτάθλημα, καλή αρχή κι όχι βία στα γήπεδα».

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, μίλησε και για το θέμα του ντόπινγκ: «Δεν θα ήθελα να είμαι αυτός που θα μιλήσω εδώ για αυτό. Τα δείγματα ήταν καθαρά στους τελικούς, γεγονός που αποδεικνύει πως το πρωτάθλημα είναι καθαρό. Ο κανονισμός θα τηρηθεί και όταν κρίνει το διοικητικό συμβούλιο θα γίνουν, αρμοδιότητα έχει και το Ε.Σ.Κ.Α.Ν. Είμαι χαρούμενος που δεν βρέθηκε τίποτα στους τελικούς».

Στη συνέχεια μίλησαν με σειρά κατάταξης στο περυσινό πρωτάθλημα οι προπονητές των ομάδων:

Αργύρης Πεδουλάκης (Παναθηναϊκός):

«Θεωρούμε πως θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα ελληνικά στοιχεία που διακατέχουν τον Παναθηναϊκό αυτά τα χρόνια. Πολύ σημαντικό είναι να κρατήσουμε το ομαδικό στοιχείο. Αυτό που θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά είναι το ομαδικό στοιχείο».

Γιώργος Μπαρτζώκας (Ολυμπιακός):

«Ο Ολυμπιακός φέτος θα προσπαθήσει να μείνει στην κορυφή, αυτό που στοχεύσαμε ήταν να ενισχυθούμε με νέους που έχουν πολύ ταλέντο που θα μπορούν να μας βοηθήσουν και στις τρεις διοργανώσεις».

inner

Θανάσης Γιαπλές (Ρέθυμνο):

«Το Ρέθυμνο με το ιδιαίτερο στυλ που έχει προσπαθεί να συνδυάζει το θέαμα με το αποτέλεσμα. Ελπίζω να τα πάμε καλά και φέτος και να τα πάμε καλά και βαθμολογικά και στο θέαμα».

Σούλης Μαρκόπουλος (ΠΑΟΚ):

«Εύχομαι υγεία και τύχη σε όλους. Είναι ένα πρόβλημα η απουσία του Παπαδόπουλου. Στοίχημα για εμάς είναι να βγάλουμε νέους παίκτες και πιστεύουμε πως έχουν το ταλέντο για να αποτελέσουν μέλη της ομάδας για τα επόμενα χρόνια».

Βαγγέλης Αγγέλου (Άρης):

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για την πορεία του. Για τον Άρη μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, θα δούμε μέσα στη χρονιά που θα μας πάει, ελπίζω να τα καταφέρουμε και να συνδυάσει το μαθαίνω και το ωριμάζω».

Γιώργος Καλαφατάκης (Ίκαρος Χαλκίδας):

«Πιστεύω ότι η φετινή ομάδα δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Ο Ίκαρος είναι νεοφώτιστη ομάδα. Τα παιδιά καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια, έτσι κι αλλιώς είναι νέα με όραμα. Έχουμε 8 ομάδες εκτός Αθηνών και αυτό το εγχείρημα είναι σημαντικό. Εύχομαι να ευχαριστηθούμε το μπάσκετ».

Nίκος Βετούλας (Απόλλων Πατρών):

«Είναι μία σημαντική χρονιά για εμάς, έχουμε μία τελείως διαφορετική ομάδα από την περσινή. Στην πράξη θα δούμε αν το σχεδιασμός ήταν σωστός κι αν θα μας βγει»

Βασίλης Φραγκιάς (Κολοσσός Ρόδου):

«Τα παιδιά τα από το κολέγιο τα έφερα, γιατί πιτσιρικάς είχα το όνειρο να παίξω στο κολέγιο. Έχουμε μια νεανική ομάδα, με 3-4 με εμπειρία από Α1 και θέλουμε να δώσουμε κίνητρο και να είμαστε αποτελεσματικοί στο τέλος. Θεωρώ πως μέρα με τη μέρα θα βελτιωνόμαστε και πως στο τέλος της σεζόν θα έχουμε καταφέρει τους στόχους μας, ώστε σιγά-σιγά ο Κολοσσός να κοιτάξει λίγο παραπάνω και να χτιστεί ένα κλειστό γήπεδο στην Ρόδο και ο Κολοσσός να παίξει στην Ευρώπη».

Νέναντ Μάρκοβιτς (ΚΑΟΔ):

«Είναι τιμή για εμένα να είμαι μόνο με Έλληνες προπονητές και να δουλεύω σε μία τόσο μεγάλη λίγκα. Έχουμε 8 νέους παίκτες στην ομάδα, έχουμε ξένους που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ στην Α1. πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί, είναι αυτό που θέλω να δω από την ομάδα μου έπειτα από την περασμένη χρονιά».

Γιώργος Σκαραφίγκας (Πανελευσινιακός):

«Θέλω να ευχηθώ σε παίκτες και προπονητές να έχουν υγεία. Θεωρώ πως το πλεονέκτημα που είχαμε πέρσι ήταν ο ενθουσιασμός και η άγνοια κινδύνου. Φέτος έχουμε το πλεονέκτημα ότι παίζουμε από την αρχή στην έδρα μας».

Δημήτρης Λιόγας (Ηλυσιακός):

«Η παραμονή ήταν θρίλερ, που δεν ήταν εύκολο να το ξεπεράσουμε. Πιστεύω φέτος είμαστε καλά προετοιμασμένοι για το τι θα αντιμετωπίσουμε. Βδομάδα με τη βδομάδα πιστεύω πως θα καταφέρουμε να είμαστε καλύτεροι για να φτάσουμε στον στόχο της παραμονής».

Κώστας Φλεβαράκης (Τρίκαλα):

«Έχω δουλέψει στο παρελθόν σε Ελλάδα κι εξωτερικό, αλλά είναι η πρώτη φορά που δουλεύω σε μία επαρχιακή ομάδα και η αποστολή θα είναι δύσκολη. Είναι ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα και το μπάσκετ. Πιστεύουμε πως με σκληρή δουλειά και μέρα τη μέρα θα εκπληρώσουμε τους στόχους μας».

Ηλίας Παπαθεοδώρου (Νέα Κηφισιά):

«Για να φτάσουμε εδώ όλα αυτά τα χρόνια κάναμε Πρωταθλητισμό. Θα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα στο γήπεδο. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ομάδες θα στηριχθούμε σε Έλληνες έμπειρους παίκτες. Έχουμε κάνει ένα μίγμα με ξένους που έρχονται από κολλέγια και στόχος είναι η παραμονή».

inner

Μετά από τις αρχικές τους τοποθετήσεις, οι παρευρισκόμενοι στο πάνελ, απάντησαν σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου. Όπως ήταν φυσικό, Γιώργος Μπαρτζώκας και Αργύρης Πεδουλάκης, ερωτήθηκαν για το προσεχές ντέρμπι της πρεμιέρας, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ:

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Κανείς δεν ήθελε να γίνει κάτι τέτοιο τόσο νωρίς, αλλά έτσι είναι το πρόγραμμα . Όλοι παίζουμε με όλους Έχουμε το -2 των βαθμών και το κεκλεισμένων των θυρών. Όλοι λένε πως ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Ενισχύθηκε πάρα πολύ. Είναι το φαβορί. Εμείς αυτό που κάναμε είναι να αναλύσουμε την περσινή χρονιά, που στους τελικούς μείναμε χωρίς δύο βασικούς παίκτες. «Βαθύναμε» το ρόστερ. Με τον Παναθηναϊκό θα ασχοληθούμε από σήμερα».

Αργύρης Πεδουλάκης: «Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλαμε αυτή την εποχή αυτό το παιχνίδι. Αρχίζει και η Ευρωλίγκα, που κακά τα ψέματα είναι ο βασικός μας στόχος. Οι δύο ομάδες δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο, δεν πιστεύω σε φαβορί. Ο Ολυμπιακός έχασε δύο βασικά στελέχη, επέστρεψε ο Μάντζαρης. Έχουμε μία χρονιά μπροστά μας, δεν ξέρεις τι θα σε βρει σε θέματα υγείας και διαχείρισης. Έχουμε νέα παιδιά που πρέπει να μάθουν πρωταθλητισμό. Θεωρώ ότι τον Μάιο-Ιούνιο θα είμαστε διαφορετικές ομάδες».

inner

Οι προπονητές των «αιωνίων» αντιπάλων, τοποθετήθηκαν και για το θέμα της βίας στα γήπεδα. «Αρνούμαι να απαντήσω, υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό το θέμα. Δεν είναι οι προπονητές που θα μιλήσουν για αυτό», ήταν τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα, «τα έχουμε ξανακούσει. Έχουμε ακούσει παίκτες και προπονητές να λένε πως θα φύγουν. Αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, γιατί μας λέτε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας. Αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όλοι οι προπονητές είναι να τα αγωνιστικά τμήματα να μην πυροδοτούν την βία. Είμαι στην Α1 από το 1983 και τα πράγματα ήταν χειρότερα. Και οι οπαδικές εφημερίδες θα πρέπει να συμβάλλουν», ήταν το σχόλιο του Αργύρη Πεδουλάκη.

Από την πλευρά τους, οι Βαγγέλης Αγγέλου και Βασίλης Φραγκιάς, αναφέρθηκαν στην διαφορά δυναμικότητας Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος: Ο προπονητής του Άρη ανέφερε τα εξής: «Η κρίση έχει επηρεάσει τα πάντα. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, οι οποίοι είναι πυρηνικά υποβρύχια, έβαλαν νέα παιδιά στο ρόστερ τους. Είναι σημαντικό και την Εθνική ομάδα, η οποία είναι η ναυαρχίδα. Ελπίζω όλες οι ομάδες να είναι δυνατές και υγιείς». Όσον αφορά τον Βασίλη Φραγκιά, υπογράμμισε: «Είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν δύο και δώδεκα ομάδες. Από εκεί και πέρα αυτές που είναι πιο συνεπείς θα ξεχωρίσουν». Με τα λεγόμενά των δύο προαναφερθέντων, συμφώνησαν και οι Νίκος Βετούλας, Δημήτρης Λιόγας και Κώστας Φλεβαράκης.

Η συνέντευξη Τύπου, ολοκληρώθηκε με μία πρόταση-παράκληση του προπονητή του ΠΑΟΚ, Σούλη Μαρκόπουλου. «Πρέπει το ελληνικό μπάσκετ να υποστηριχθεί από τα ΜΜΕ περισσότερο. Να δείξουμε τα θετικά στοιχεία. Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Να δει πως κάτι καλό γίνεται. Να προβάλουμε τα θετικά σημεία. Γιατί να έρθει κάποιος όταν ακούει πως η ομάδα έχει πρόβλημα».

Παππάς: «Είχα σκεφθεί να σταματήσω»!

Παππάς: «Είχα σκεφθεί να σταματήσω»Ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην Sportday αναφέρθηκε στο παρελθόν του και έκανε γνωστή την σκέψη του να σταματήσει την καριέρα του στο μπάσκετ πριν καταλήξει στον Πανιώνιο. «Όταν σου κάνει πρόταση ο Παναθηναϊκός λες αμέσως ‘’ναι’’», πρόσθεσε ο άσος του τριφυλλιού.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Νίκου Παππά στη Sportday…

-Για το παρελθόν και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε:
«Ο καθένας έχει τη δική του ιστορία, με τα θετικά και τα αρνητικά της. Όταν πριν από δύο χρόνια όντας παίκτης της Μπιλμπάο (σ.σ. ανήκε από το 2008-2011) ήμουν 10 μήνες εκτός διότι δεν με ήθελαν, δεν ήταν και το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο. Είχα απογοητευτεί. Πέρασαν πολλά από το μυαλό μου. Μέχρι και να σταματήσω το μπάσκετ και να κάνω κάτι άλλο. Αλλά δεν τα παράτησα. Δεν το έβαλα κάτω. Τώρα που είναι πιο ευχάριστα τα πράγματα στη ζωή σου, τα σκέφτεσαι και λες πως άλλαξαν όλα».

-Για τη μεταγραφή από τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό
«Ήμουν στον Πανιώνιο, έκανα μία σεζόν που εκτιμήθηκε. Όταν ολοκληρώθηκε με ενημέρωσε ο μάνατζέρ μου ότι υπάρχει πρόταση από τον Παναθηναϊκό κι από κάποιες άλλες ομάδες. Ε, όταν σου κάνει πρόταση ο Παναθηναϊκός, λες αμέσως 'ναι'».

-Για την υποδοχή που είχε τύχει αυτός και ο Γιάνκοβιτς στους ημιτελικούς των Νεοσμυρνιωτών με το "τριφύλλι"
«Πράγματι, ήταν περίεργο το συναίσθημα. Είχα αναρωτηθεί τον λόγο. Πιθανότατα θα υπήρχε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα η αίσθηση ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να κινηθεί για την απόκτησή μας. Μπορεί και οι φίλοι της ομάδας να έβαλαν το χεράκι τους ώστε να φορέσουμε τα πράσινα».

-Για τη σκέψη του όταν βλέπει τα 6 αστέρια
«Το συνειδητοποιείς σιγά-σιγά. Αν δεν μπεις στο ΟΑΚΑ να το δεις γεμάτο, να ζήσεις την ατμόσφαιρα τη Ευρωλίγκας, να νιώσεις ως παίκτης της ομάδας τον σεβασμό που εκπέμπει και να ανατριχιάσεις, δεν είναι εύκολο να καταλάβεις που βρίσκεσαι, όσον αφορά το γενικότερο πακέτο».

-Για τις προπονήσεις που γίνονται στον Παναθηναϊκό
«Είμαι ένα επίπεδο παραπάνω γιατί το ζω αγωνιστικά και προσπαθώ να αντεπεξέλθω. Όταν τόσα χρόνια ονειρεύεσαι να παίξεις σε μία τόσο μεγάλη ομάδα και γίνεται πραγματικότητα, αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο κίνητρο ώστε να δίνεις το 100% κάθε μέρα».

-Για τον Πεδουλάκη
«Δίνει βάση στο μυαλό. Δηλαδή προσπαθεί να παίξεις με το μυαλό του αντιπάλου. Και όταν τον πετύχεις ευάλωτο, τότε τον χτυπάς στις αδυναμίες του. Θέλω να πω ότι δεν είναι όλα βάσει βιβλίου, αλλά αναλόγως τον εκάστοτε αντίπαλο και είναι κάτι που μου αρέσει πολύ».

Γιαννακόπουλος: «Δώστε μου το ΟΑΚΑ για 10 χρόνια»

Πρόταση στην Κυβέρνηση για χρήση, εκμετάλλευση και κάλυψη του κόστους του κλειστού του ΟΑΚΑ, φέρεται να ετοιμάζει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Γιαννακόπουλος: «Δώστε μου το ΟΑΚΑ για 10 χρόνια»
Από… χίλια κύματα πέρασαν το περασμένο καλοκαίρι οι σχέσεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με αυτή του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, αναφορικά με τις οφειλές των «πράσινων» για τη χρήση του σταδίου, ωστόσο, φαίνεται ότι κάτι αλλάζει.

Όπως αναφέρει σε σημερινό (11/10) δημοσίευμα, η «Live Sport», ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος ετοιμάζεται να προχωρήσει σε πρόταση προς την Κυβέρνηση για αποκλειστική χρήση, εκμετάλλευση και κάλυψη του κόστους του κλειστού του ΟΑΚΑ και του περιβάλλοντα χώρου από πλευράς Παναθηναϊκού.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η πρόταση θα είναι για τα επόμενα δέκα χρόνια και στόχος είναι να μετατραπεί το γήπεδο σε… παλάτι με έξτρα παροχές για τους φιλάθλους της ομάδας.

Σε μια τέτοια περίπτωση κερδισμένες θα βγουν και οι δύο πλευρές. Η μεν Πολιτεία θα έχει μόνιμα και ενδεχομένως περισσότερα έσοδα σε σχέση με τώρα, ενώ οι «πράσινοι» πιθανότατα θα πετύχουν καλύτερους όρους σε ό,τι αφορά το ποσό που θα πρέπει να δίνουν για την αποκλειστική χρήση του χώρου για την επόμενη δεκαετία.
Πηγή: sport-fm.gr

«Φράγκι», ο εμβληματικός αρχηγός…! (pics, vids)

«Στις χαρές και στις λύπες μαζί…». Αυτή ήταν η τελευταία ατάκα του Φραγκίσκου Αλβέρτη, στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στις 11 Οκτωβρίου 2009. Το sport-fm.gr θυμάται…

«Φράγκι», ο εμβληματικός αρχηγός… (pics, vids)
Ρε πως περνάνε τα χρόνια… Πάνε τέσσερα κιόλας από την ημέρα που φόρεσε για τελευταία φορά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μια φανέλα, την οποία τίμησε για 19 συναπτά έτη και η οποία βρίσκεται, πλέον, κρεμασμένη στην οροφή του ΟΑΚΑ, δίπλα στα λάβαρα της ομάδας. Αυτό ήταν σωστό και αυτό έγινε…

Ο εμβληματικός αρχηγός του «τριφυλλιού» αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 11 Οκτωβρίου 2009 στο φιλικό που διοργανώθηκε προς τιμήν του με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (για την ιστορία ο Παναθηναϊκός νίκησε με 82-69) και έβαλε έτσι τέλος σε μια τεράστια καριέρα με την «πράσινη» φανέλα, έχοντας κατακτήσει συνολικά 11 πρωταθλήματα Ελλάδος 11 πρωταθλήματα Ελλάδας (1998, 1999, 2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009), 8 Κύπελλα Ελλάδας (1993, 1996, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009), 5 Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης (1996, 2000, 2002, 2007, 2009) και 1 Διηπειρωτικό (1996).

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένας αθλητής θα νιώσει τέτοια συναισθήματα και τέτοιες συγκινήσεις και θα γνωρίσει κόσμο σαν κι εσάς. Το να σας πω ότι νοιώθω συγκινημένος και σας ευχαριστώ, δεν έχει νόημα. Ξέρετε τι νοιώθω για εσάς και την ομάδα και πόσο πονάμε και χαιρόμαστε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Να είστε σίγουροι ότι αν μπορούσα να ξεκινήσω από την αρχή και να σας ανταποδώσω ότι μου έχετε δώσει, θα το έκανα αυτή τη στιγμή. Να είστε πάντα καλά. Σας ευχαριστώ για όλα και να θυμάστε: Και στις χαρές και στις λύπες μαζί» ήταν τα τελευταία λόγια του «Φράγκι» προς τους 20.000 φιλάθλους που κατέκλυσαν το κλειστό του ΟΑΚΑ εκείνο το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου του 2009.

Εκείνο το βράδυ και μετά το standing ovation που του χάρισαν απλόχερα και με όλη τους την καρδιά οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, ο ηγέτης του «τριφυλλιού» έδωσε και επίσημα το χρίσμα του αρχηγού στον Δημήτρη Διαμαντίδη, που μαζί με τα άλλα παιδιά, αλλά και την στήριξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, πλέον, συνεχίζουν να κρατούν τη σημαία του συλλόγου ψηλά…

Όσο για τον ίδιο, μπορεί να έβγαλε το σορτσάκι και τη φανέλα με το νούμερο «4», αλλά παραμένει στην οικογένεια του Παναθηναϊκού από το πόστο του assistant team manager. Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση, σημασία δεν έχει ο τίτλος, αλλά το ότι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης επί της ουσίας δεν έφυγε ποτέ…







Πηγή: sport-fm.gr

Brasileiro: Φλαμένγκο και… Γκοΐας για Λιμπερταδόρες!! (videos)

Η Φλαμένγκο επικράτησε με 2-1 της Ιντερνασιονάλ και συμπλήρωσε 37 βαθμούς, οκτώ λιγότερους από την τέταρτη του Brasileiro, Ατλέτικο Παραναένσε.
Ο 34χρονος Λεονάρντο Μούρα πέτυχε ωραίο γκολ στο 28ο λεπτό και δημιούργησε το 2-0 του Ερνάνε στο 71ο, οπότε οι «Μενγκάο» ισοβάθμησαν με την Ιντερνασιονάλ του τραυματισμένου Νάτσο Σκόκο στην κατάταξη, ένδεκα αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Άλλωστε, το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 2-1 με κεφαλιά του Ραφαέλ Μούρα στο 81ο λεπτό της ωραίας αναμέτρησης.
Σε άλλο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, η Πορτουγκέζα απώλεσε σερί έξι εντός έδρας νικών, αφού έχασε με 2-1 από την Γκοΐας, η οποία συμπλήρωσε επίσης 37 βαθμούς. Ο 32χρονος Ούγκο άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό και στο 50ό ο Βάλτερ διαμόρφωσε το 2-0 με πέναλτι, ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε σε 2-1 ο Έβερτον στο 82ο λεπτό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Πορτουγκέζα-Γκοΐας 1-2
Φλαμένγκο-Ιντερνασιονάλ 2-1
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
27
59
Γκρέμιο
27
48
Μποταφόγκο
27
46
Ατλέτικο Παραναένσε
27
45
Ατλέτικο Μινέιρο
27
39
Βιτόρια
27
37
Φλαμένγκο
27
37
Ιντερνασιονάλ
27
37
Γκοΐας
27
37
Σάντος
27
36
Μπαΐα
27
36
Κορίνθιανς
27
36
Πορτουγκέζα
27
34
Φλουμινένσε
27
34
Κοριτίμπα
27
34
Σάο Πάολο
27
33
Βάσκο Ντα Γκάμα
27
32
Κρισιούμα
27
29
Πόντε Πρέτα
27
26
Ναούτικο
27
17
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.





Πηγή: onsports.gr

Ακόμα μαγεύει ο Ντελ Πιέρο!! (video)

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο για ακόμα μία φορά έδειξε πως είναι μεγάλος παίκτης σημειώνοντας ένα εξαιρετικό τέρμα στο παιχνίδι της Σύδνεϋ.
Το πρώτο του γκολ για τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Σύδνεϋ πέτυχε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο ο οποίος απέναντι στους Νιούκαστλ Τζετς για το αυστραλιανό πρωτάθλημα χόρεψε την αντίπαλη άμυνα και με δυνατό σουτ σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ.







Πηγή: onsports.gr

Το ΝΒΑ στις Φιλιππίνες!

Οι Ρόκετς επικράτησαν των Πέισερς στο πρώτο ματς, έστω και φιλικό, του ΝΒΑ που έγινε στις Φιλιππίνες. Νίκη για Μαϊάμι, ήττα για Λέικερς.

Το ΝΒΑ στις Φιλιππίνες
Με τον Τζέιμς Χάρντεν να πετυχαίνει 21 πόντους, οι Ρόκετς επιβλήθηκαν των Πέισερς 116-96 στο πρώτο παιχνίδι του ΝΒΑ, που έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο, έγινε στη Μανίλα. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ πρόσθεσε 9 πόντους (4/11δίποντα, 1/4 βολές) για τους νικητές, ενώ ο Πολ Τζορτζ με 17 πόντους ξεχώρισε για τους φιναλίστ της Ανατολής.

Το Μαϊάμι έκανε το 2/2 στην προετοιμασία του νικώντας με 112-107 τους Πίστονς στο Ντιτρόιτ. Ο Κρις Μπος ήταν και αυτή τη φορά ο κορυφαίος των πρωταθλητών με 28 πόντους, ο Λεμπρόν Τζέιμς σε 23 λεπτά είχε 9 πόντους (7/8 βολές, 1/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 7 ασίστ και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Ντουέιν Ουέιντ σε 21 λεπτά είχε 8 πόντους (2/3 βολές, 3/7 δίποντα), 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Στο Λας Βέγκας οι Κινγκς συνέτριψαν 104-86 τους Λέικερς, με τον Τράβις Άουτλο και τον ΝτεΜάρκους Κάζινς να έχουν 18 και 16 πόντους αντίστοιχα. Ο Τζόντι Μικς είχε 19 πόντους για τους ηττημένους, που πέραν της απουσίας του Κόμπι Μπράιαντ έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς τον Στιβ Νας που είχε ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Χιούστον Ρόκετς 96-116 Τζορτζ 17, Γουέστ 14, Τζόνσον 11, Χιλ 10, Σκόλα 10-Χάρντεν 21, Κάσπι 17, Μοτιεγιούνας 16, Πάρσονς 15, Λιν 14, Μπέβερλι 12.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Μαϊάμι Χιτ 107-112 Μπάινουμ 28, Ντράμοντ 21, Μονρό 13, Σμιθ 12, Γερέμπκο 10-Μπος 28, Τζόουνς 12, Τζέιμς 9, Κόουλ 9, Μπίσλεϊ 9.

Λος Άντζελες Λέικερς-Σακραμέντο Κινγκς 86-104 Μικς 19, Γιανγκ 17, Γκασόλ 13, Κέιμαν 12-Άουτλο 18, Κάζινς 16, ΜάκΛεμορ 12, Τόμας 10, Τόμπσον 10, ΜακΚόλουμ 10.Πηγή: sport-fm.gr

Μεγάλη συμμετοχή για Αντετοκούνμπο, αλλά…!!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε ξανά για πολλή ώρα, αλλά παρότι στην ήττα των Μπακς από τους Καβαλίερς σκέπασε τα καλάθια, ήταν άστοχος.

Μεγάλη συμμετοχή για Αντετοκούνμπο, αλλά…
Η δεύτερη εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μπακς δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακή με την πρώτη. Η ομάδα του ηττήθηκε με 98-89 από τους Τίμπεργουλβς στη Μινεσότα, με τον Έλληνα ρούκι να έχει 28:03 στο παρκέ, αλλά να μένει στους 4 πόντους (2/2 βολές, 1/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο) και να έχει επίσης 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 4 τάπες, 5 φάουλ και 7 λάθη.

Ο Όθιους Τζέφερς είχε 13 πόντους, ενώ 10 πρόσθεσε ο Νίκολα Πέκοβιτς από πλευράς νικητών. Ο Τζον Χένσον με 16 και ο Καρόν Μπάτλερ με 13 πόντους ξεχώρισαν από τους Μπακς, που στο τρίτο τους φιλικό τα ξημερώματα της Κυριακής υποδέχονται τους Μπόμπκατς.Πηγή: sport-fm.gr

Και η Αρμενία στο… κόλπο!

Στο κόλπο της κατάκτησης της 2η θέσης στον 2ο όμιλο μπήκε η Αρμενία, καθώς επικράτησε εντός έδρας 2-1 της Βουλγαρίας για την προτελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Και η Αρμενία στο… κόλπο
Ο… κακός χαμός γίνεται στον 2ο όμιλο, καθώς πλέον τέσσερις ομάδες ερίζουν για την 2η θέση.

Η Βουλγαρία που έδειχνε να έχει το προβάδισμα για να βρεθεί στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, τα έκανε… θάλασσα, γνωρίζοντας την ήττα 2-1 εκτός έδρας από την Αρμενία. Με αυτή τη νίκη τους οι Αρμένιοι μπήκαν στο… κόλπο της διεκδίκησης του εισιτηρίου για τα μπαράζ. Ωστόσο, αυτή που αποκτά πλέον πλεονέκτημα είναι η Δανία, η οποία αργότερα το βράδυ υποδέχεται την αδιάφορη Ιταλία και αν επικρατήσει θα γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη 2η θέση.

Οι Βούλγαροι, τελείωσαν τον αγώνα με 9 παίκτες, λόγω της αποβολής του Μποντούροφ στο 44’ και του Ντιάκοφ στο 63’.

Το σκορ για τους Αρμένιους άνοιξε στο 45’ ο Οζμπίλιτς, ένα λεπτό μετά την κόκκινη που δέχτηκαν οι Βούλγαροι. Στο δεύτερο ημίχρονο η Βουλγαρία προσπάθησε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 61’ με τον Ποπόφ. Ωστόσο, τρία λεπτά μετά έμεινε με εννιά παίκτες και στο 87’ ο Μοβσισιάν διαμόρφωσε το 2-1, χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Πρόγραμμα

Αρμενία-Βουλγαρία 2-1
(45’ Όζμπιλιτς, 87’ Μοβσισιάν- 61’ Ποπόφ)

Μάλτα-Τσεχία (20:30)
Δανία-Ιταλία (21:15)

Βαθμολογία / Ομάδα Αγώνες (Γκολ) Βαθμοί

1. Ιταλία 8 (15-5) 20
2. Βουλγαρία 9 (14-8) 13
3. Δανία 8 (9-10) 12
4. Αρμενία 9 (10-11) 12
5. Τσεχία 8 (8-8) 9
6. Μάλτα 8 (4-18) 3

Η επόμενη αγωνιστική 15/10
Δανία-Μάλτα
Βουλγαρία-Τσεχία
Ιταλία-Αρμενία Πηγή: sport-fm.gr

«Το πιο κρίσιμο πέναλτι που έχω εκτελέσει»

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη νίκη της Εθνικής με 1-0 κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία και τη πρόκριση στο Euro 2004, ο σκόρερ του θριάμβου, Βασίλης Τσιάρτας, μίλησε στον NovaΣπορ Fm 94,6.

«Το πιο κρίσιμο πέναλτι που έχω εκτελέσει»
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, χαρακτήρισε ορόσημο για την ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εκείνο το παιχνίδι στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, θυμήθηκε πως ακριβώς έγινε η φάση και τόνισε πως αυτό, ήταν το πιο κρίσιμο πέναλτι που έχει εκτελέσει στην καριέρα του. «Από εκεί και μετά, η Εθνική πάει από τη μία επιτυχία στην άλλη», δήλωσε ο Βασίλης Τσιάρτας, που μίλησε επίσης για το αποψινό παιχνίδι με τη Σλοβακία.



O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας, μίλησε στον NovaΣπορ FM 94,6 και τους Νίκο Κατσαρό και Κώστα Μιαούλη, για:
-το παιχνίδι με τη Βόρειο Ιρλανδία στις 11 Οκτωβρίου του 2003 που μας έδωσε τη πρόκριση για το Euro 2004:


«Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και το πιο κρίσιμο πέναλτι που έχω εκτελέσει. Έκανα μία εβδομάδα να κοιμηθώ ήσυχος, σκεπτόμενος τι θα γινόταν αν δεν είχα ευστοχήσει. Ένιωθα καλύτερα από όλους τους συμπαίκτες μου και αποφάσισα να το χτυπήσω. Είχε γίνει μία φάση έξω από τη περιοχή μας. Ο Ντέμης (Νικολαΐδης) πήρε μία κεφαλιά στο κέντρο της, ο Ζήσης (Βρύζας) διένυσε μία απόσταση 15 μέτρων μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε. Είχαμε φτιάξει τον όμιλο έτσι με τα αποτελέσματά μας, που με νίκη προκρινόμασταν. Ήταν ένας αντίπαλος όχι δύσκολος, αλλά λόγω του άγχους δεν νικήσαμε εύκολα. Είχαμε ξεκινήσει με ήττες από Ισπανία και Ουκρανία, το κλίμα ήταν αρνητικό αλλά ανατρέψαμε την κατάσταση. Το “κλειδί” ήταν η νίκη στη Σαραγόσα κόντρα στην Ισπανία».

-το «κλειδί» της επιτυχίας της ομάδας:

«Υπήρχε μία πολύ καλή “φουρνιά” παικτών που ήθελε να καταφέρει κάτι. Οι μοναδικές επιτυχίες μας μέχρι τότε ήταν το 1980 και το 1994. Πολλά παιδιά είχαν φύγει στο εξωτερικό και είχαν αλλάξει νοοτροπία. Αυτό ήταν κάτι που μας βοήθησε πολύ για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ανώτερους παίκτες στα ίσια. Από εκεί και έπειτα το… νερό μπήκε στο αυλάκι και η Εθνική έχει τη μία επιτυχία μετά την άλλη».

-το αποψινό ματς με τη Σλοβακία:
«Μονόδρομος η νίκη με τη Σλοβακία. Ποδόσφαιρο είναι μπορεί να ελπίζουμε σε στραβοπάτημα της Βοσνίας. Μετράνε άλλωστε και οι βαθμοί που θα μας βοηθήσουν στα μπαράζ αλλά και στις επόμενες κληρώσεις. Η Εθνική έχει καθιερωθεί στις μεγάλες διοργανώσεις. Μπορεί ο πρώτος στόχος να ήταν η κορυφή του ομίλου που ήταν σχετικά εύκολος, αλλά έστω και με το μπαράζ, πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε στο Μουντιάλ. Χρειάζεται σοβαρότητα και αξιοποίηση των φάσεων που δημιουργεί η Εθνική. Κάποια παιδιά όπως ο Μήτρογλου, ο Σαλπιγγίδης και ο Σαμαράς είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι. Η Σλοβακία δεν έχει κάποιο στόχο, αλλά θα μπει στο γήπεδο για να νικήσει για το γόητρο και τον εαυτό της».

-το αν μπορεί ο Σαμαράς να σταθεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, με αφορμή το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα:

«Είναι σημαντικό ότι είναι στο στόχαστρο αυτής της ομάδας, αλλά όλα αυτά ξεκινάνε από διαρροές και δημοσιεύματα. Κάθε ποδοσφαιριστής αρέσκεται στο να ενδιαφέρονται μεγάλοι σύλλογοι για να τον αποκτήσουν, αλλά μέχρι να επισημοποιηθεί το ενδιαφέρον υπάρχει μεγάλος δρόμος. Τα παιδιά καλό θα είναι να τα δώσουν όλα στην Εθνική και να μην σκέφτονται τις μεταγραφές»