Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια»

xristoforidis
Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Άρης, Σπύρος Χριστοφορίδης, μίλησε στον Arena FM 89,4, για την προσπάθεια που γίνεται, σε νομικό πλαίσιο,  για την αύξηση των συναινούντων πιστωτών, ενόψει της οριστικοποίησης της υπαγωγής στο άρθρο 99.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Η τροπή ήταν θετική από τις 17 Αυγούστου που καταθέσαμε το δικόγραφο για την επικύρωση της συμφωνίας, αυτό που συζητείται στις 25 Οκτωβρίου, έχοντας επιτύχει την απαιτούμενη εκ του νόμου πλειοψηφία άνω των 60% και για την ακρίβεια 68,5% των πιστωτών.
Θετικής παραμένει γιατί τηρούνται οι συμφωνίες που έγιναν από τις 17 Αυγούστου μέχρι σήμερα.. Δηλαδή το πλάνο εξυγίανσης, όπως αποτυπώθηκε στο δικόγραφο και όπως θα αναλυθεί και στις 25 Οκτωβρίου, τηρείται απαρέγκλιτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε σταματήσει την προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε για να αυξηθεί το ποσοστό των συναινούντων πιστωτών μέχρι και την τελευταία μέρα συζήτησης της υποθέσεως. Ευχής έργο θα ήταν και μια καλή πορεία της ομάδας που ξεκίνησε μέτρια.
Είχαμε μια ευχάριστη ανάκαμψη στα τελευταία παιχνίδια, γιατί όσο και να θέλουμε μια δίκη που αφορά τον Άρη να την περιορίσουμε σε στενά δικαστικά πλαίσια, η πορεία της ομάδας παίζει ρόλο για την κρίση του δικαστή».
Για να είμαστε λογικοί και ρεαλιστές, σε ένα πλάνο βιωσιμότητας που είναι αβέβαιη η παραμονή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία, δεν μπορείς να αποκλείσεις το πώς θα σκεφτεί ο δικαστής».
Για τους πιθανούς αντίδικους την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης: «Είναι οι συναινούντες πιστωτές και κατά κύριο λόγο οι ξένοι παίκτες που δεν υπέγραψαν τα συμφωνητικά. Από πλευράς των Ελλήνων παικτών δεν πιστεύω ότι θα έχουμε εκπλήξεις».
Για το αν μπορεί να αλλάξει γνώμη κάποιος που αρχικά ήταν αρνητικός: «Θεωρητικά γίνεται όσο δεν βγαίνει η απόφαση. Άπαξ και βγει η απόφαση και μετά, όχι. Όποιος συναινέσει θα συναινέσει με τους όρους της δικαστικής απόφασης».
Για την αναφορά του Παναγόπουλου: «Ο πελάτης του, ο Αραβίδης, έκανε δικαστήριο στην Αθήνα, όπου εκπροσώπησα την ΠΑΕ, στρεφόμενος κατά των Αθανασιάδη-Ζαμπέτα, τότε νομίμων εκπροσώπων της ΠΑΕ Άρης και της ΕΕΑ και όταν απερρίφθη η αίτησή του από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ο Αραβίδης συνυπόγραψε και είναι μέσα στους συναινούντες πιστωτές. Για το άρθρο 99 δεν υπάρχει και κάποια δικαστική κρίση. Δεν ήταν πρόθεση του Άρη να αναβληθεί η δίκη, υπήρχε απεργία των δικαστών.
Αν όλα όσα ισχυρίζεται ο κ. Παναγόπουλος ίσχυαν, τότε δεν θα μπορούσαμε να παίζουμε στο πρωτάθλημα. Θα έπρεπε να έχουμε αποβληθεί από πέρσι τον Σεπτέμβριο αν ευσταθούσαν όλα όσα είπε».
Για τον μάρτυρα που θα καταθέσει υπέρ της ΠΑΕ: «Υπάρχει μια συζήτηση άλλα δεν έχει επιλεγεί. Το άρθρο 99 για τους παροικούντες περί το Κλεάνθης Βικελίδης έχει γίνει κοινός γνώμονας… Οι τακτικισμοί παίζουν ρόλο και οι απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που θα τεθούν, όχι τόσο από το δικαστήριο, αλλά από αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν ένταση και εντυπώσεις. Και ο Σηφάκης εν τέλει συμφώνησε».
Για το αν το δημόσιο μπορεί να αλλάξει γνώμη: «Όχι δεν γίνεται. Μιλάμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δεν προλαβαίνουν να γίνει εκλογές μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, ακόμα και αν παραιτηθεί η κυβέρνηση. Ακόμα και αν υπάρχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, πιστεύετε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει σε μια Ελλάδα με τόσα προβλήματα είναι να ανατρέψει τη συμφωνία πιστωτών του Άρη;».
Ακόμα πρόσθεσε: «Η δική μας η δουλεία θέλω να ελπίζω ότι θα τελειώσει θετικά με την επικύρωση της συμφωνίας. Δεν είναι δουλειά μας να δούμε αν θα τηρηθεί στην πράξη η συμφωνία. Ας μείνουμε στο ότι είμαστε δικηγόροι. Μπορεί να κατηγορηθήκαμε και ως θεσμικοί από κάποιους, αλλά παραμένουμε εντολοδόχοι. Δεν κάνουμε τα οικονομικά πλάνα της ΠΑΕ».
Για το πόσο σημαντική είναι η συνέπεια στην τήρηση των δόσεων: «Ακόμα και αν επικυρωθεί η συμφωνία και σε ένα ή δυό μήνες δεν τηρηθούν οι δόσεις που έχουν οριστεί, ο Άρης κινδυνεύει να φτάσει στο σημείο μηδέν, με μια απόφαση ανάκλησης. Μια δόση είναι αρκετή να δώσει το δικαίωμα ανάκλησης από κάποιος πιστωτή».
Για το αν ασχολείται με το ανάλογο ζήτημα στην ΚΑΕ: «Ζητήθηκε από την ΚΑΕ η δική μου συμφωνία την οποία υπέγραψα με προθυμία. Με τον Γιώργο Οικονόμου, που χειρίζεται το θέμα της ΚΑΕ, είμαστε σε τακτική επαφή ως συνάδελφοι και όχι σε θεσμικό επίπεδο».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: