Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

«Παίκτης-κλειδί είναι το σύνολο»

Στο ομαδικό πνεύμα θα πρέπει να στηριχθεί η Εθνική για να πάρει τη νίκη απέναντι στη Σλοβακία, σύμφωνα με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο.

«Παίκτης-κλειδί είναι το σύνολο»
Ο παλιός Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής τόνισε πως οι «παλιοσειρές» της ομάδας, δηλαδή οι Καραγκούνης και Κατσουράνης μπορούν να παρακινήσουν τους υπόλοιπους ώστε να βρουν κίνητρο για αυτό το παιχνίδι, ενώ πρόσθεσε ότι αν η Εθνική καταφέρει να πετύχει πρώτη γκολ θα πάρει και τη νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM και τον Βασίλη Σαμπράκο:

Για το αν θα έχουν κίνητρο οι διεθνείς τη στιγμή που ξέρουν πως μόνο με θαύμα μπορούν να πάρουν την πρωτιά:

«Περνούν πολλά από το μυαλό ενός παίκτη, αλλά πάντα παίζεις για τη νίκη. Εμείς πάμε για τους 6 βαθμούς στα επόμενα δύο παιχνίδια κι αν στραβοπατήσει η Βοσνία, στραβοπάτησε, αν και δεν το βλέπω. Αν δεν συμβεί αυτό, πάμε για την πρόκριση στα μπαράζ. Ο Σάντος ξέρει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και δεν θα έχει πρόβλημα να τους παρακινήσει, ενώ υπάρχουν και παίκτες στην ομάδα που μπορούν να το κάνουν τους υπόλοιπους. Καραγκούνης και Κατσουράνης είναι τα πρώτα βιολιά σε αυτήν τη διαδικασία. Είναι οι τελευταίοι από τη γενιά του 2004, είναι παραδείγματα προς μίμηση, έχουν το μέταλλο και την ποιότητα για να ακολουθήσουν και οι άλλοι».

Για το ματς με τη Σλοβακία:

«Είναι πονηρό ματς και καθόλου εύκολο. Η Σλοβακία είναι μια καλή ομάδα και το είδαμε στο παιχνίδι της με τη Βοσνία. Θέλει προσοχή και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας πιάσουν στον ύπνο. Θεωρώ πως από την αρχή θα πάρουμε εμείς τα ηνία του αγώνα και όλα θα κριθούν στο αν καταφέρουμε να προηγηθούμε. Αυτό θα είναι και το κλειδί για τη νίκη».

Για το αν οι παίκτες θα σκέφτονται την ειδική βαθμολογία της UEFA και θα παίξουν για να παραμείνει η Ελλάδα ψηλά:

«Την ώρα που μπαίνεις στο γήπεδο, όλα πάνε περίπατο. Κοιτάς μόνο τη νίκη, όχι ειδικές βαθμολογίες της UEFA, ή ακόμη και το πριμ. Αυτά αργότερα».

Για τη «γεύση» που του αφήνει η προκριματική φάση:

«Αν τελείωνε σήμερα, θα έλεγα πως ήταν ανέλπιστα καλή η Βοσνία. Κάναμε πάρα πολύ καλή πορεία. Αν δεν ήταν αυτή η Βοσνία, θα παίρναμε και την πρώτη θέση. Η Βοσνία τελικά με έπεισε πως ήταν μια πάρα πολύ καλή ομάδα που σε πείθει πως μπορεί να πάει σε μια μεγάλη διοργάνωση».

Για το αν υπάρχει παίκτης-κλειδί στην αναμέτρηση:

«Παίκτης-κλειδί είναι το σύνολο της Εθνικής. Η εύκολη λύση είναι να πεις ο Σαμαράς, ο Μήτρογλου, ο Καραγκούνης ή ο Κατσουράνης. Πολλές φορές όμως, όλα αυτά πάνε περίπατο και μπορεί να πάρεις το ματς από το γκολ ενός σέντερ μπακ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: