Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

«Το πιο κρίσιμο πέναλτι που έχω εκτελέσει»

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη νίκη της Εθνικής με 1-0 κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία και τη πρόκριση στο Euro 2004, ο σκόρερ του θριάμβου, Βασίλης Τσιάρτας, μίλησε στον NovaΣπορ Fm 94,6.

«Το πιο κρίσιμο πέναλτι που έχω εκτελέσει»
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, χαρακτήρισε ορόσημο για την ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εκείνο το παιχνίδι στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, θυμήθηκε πως ακριβώς έγινε η φάση και τόνισε πως αυτό, ήταν το πιο κρίσιμο πέναλτι που έχει εκτελέσει στην καριέρα του. «Από εκεί και μετά, η Εθνική πάει από τη μία επιτυχία στην άλλη», δήλωσε ο Βασίλης Τσιάρτας, που μίλησε επίσης για το αποψινό παιχνίδι με τη Σλοβακία.



O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας, μίλησε στον NovaΣπορ FM 94,6 και τους Νίκο Κατσαρό και Κώστα Μιαούλη, για:
-το παιχνίδι με τη Βόρειο Ιρλανδία στις 11 Οκτωβρίου του 2003 που μας έδωσε τη πρόκριση για το Euro 2004:


«Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και το πιο κρίσιμο πέναλτι που έχω εκτελέσει. Έκανα μία εβδομάδα να κοιμηθώ ήσυχος, σκεπτόμενος τι θα γινόταν αν δεν είχα ευστοχήσει. Ένιωθα καλύτερα από όλους τους συμπαίκτες μου και αποφάσισα να το χτυπήσω. Είχε γίνει μία φάση έξω από τη περιοχή μας. Ο Ντέμης (Νικολαΐδης) πήρε μία κεφαλιά στο κέντρο της, ο Ζήσης (Βρύζας) διένυσε μία απόσταση 15 μέτρων μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε. Είχαμε φτιάξει τον όμιλο έτσι με τα αποτελέσματά μας, που με νίκη προκρινόμασταν. Ήταν ένας αντίπαλος όχι δύσκολος, αλλά λόγω του άγχους δεν νικήσαμε εύκολα. Είχαμε ξεκινήσει με ήττες από Ισπανία και Ουκρανία, το κλίμα ήταν αρνητικό αλλά ανατρέψαμε την κατάσταση. Το “κλειδί” ήταν η νίκη στη Σαραγόσα κόντρα στην Ισπανία».

-το «κλειδί» της επιτυχίας της ομάδας:

«Υπήρχε μία πολύ καλή “φουρνιά” παικτών που ήθελε να καταφέρει κάτι. Οι μοναδικές επιτυχίες μας μέχρι τότε ήταν το 1980 και το 1994. Πολλά παιδιά είχαν φύγει στο εξωτερικό και είχαν αλλάξει νοοτροπία. Αυτό ήταν κάτι που μας βοήθησε πολύ για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ανώτερους παίκτες στα ίσια. Από εκεί και έπειτα το… νερό μπήκε στο αυλάκι και η Εθνική έχει τη μία επιτυχία μετά την άλλη».

-το αποψινό ματς με τη Σλοβακία:
«Μονόδρομος η νίκη με τη Σλοβακία. Ποδόσφαιρο είναι μπορεί να ελπίζουμε σε στραβοπάτημα της Βοσνίας. Μετράνε άλλωστε και οι βαθμοί που θα μας βοηθήσουν στα μπαράζ αλλά και στις επόμενες κληρώσεις. Η Εθνική έχει καθιερωθεί στις μεγάλες διοργανώσεις. Μπορεί ο πρώτος στόχος να ήταν η κορυφή του ομίλου που ήταν σχετικά εύκολος, αλλά έστω και με το μπαράζ, πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε στο Μουντιάλ. Χρειάζεται σοβαρότητα και αξιοποίηση των φάσεων που δημιουργεί η Εθνική. Κάποια παιδιά όπως ο Μήτρογλου, ο Σαλπιγγίδης και ο Σαμαράς είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι. Η Σλοβακία δεν έχει κάποιο στόχο, αλλά θα μπει στο γήπεδο για να νικήσει για το γόητρο και τον εαυτό της».

-το αν μπορεί ο Σαμαράς να σταθεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, με αφορμή το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα:

«Είναι σημαντικό ότι είναι στο στόχαστρο αυτής της ομάδας, αλλά όλα αυτά ξεκινάνε από διαρροές και δημοσιεύματα. Κάθε ποδοσφαιριστής αρέσκεται στο να ενδιαφέρονται μεγάλοι σύλλογοι για να τον αποκτήσουν, αλλά μέχρι να επισημοποιηθεί το ενδιαφέρον υπάρχει μεγάλος δρόμος. Τα παιδιά καλό θα είναι να τα δώσουν όλα στην Εθνική και να μην σκέφτονται τις μεταγραφές»

Δεν υπάρχουν σχόλια: