Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Αλέξης Κούγιας στο Metropolis: «Σίγουρα θα υπάρξουν καταδίκες»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο ποινικολόγος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την δίκη της υπόθεσης των στημένων αγώνων: «Είναι προφανές πως στην Ελλάδα στήνονται παιχνίδιια. Πρέπει όμως να υπάρχουν στοιχεία για να πούμε ποιος έστησε τί. Οι μισοί από όσους κατηγορούνται έχουν στήσει παιχνίδια. Το δικαστήριο θα κρίνει από τα αντικειμενικά κριτήρια, όπως είναι η επιστημονική έρευνα της UEFA και τα χρήματα που παίχτηκαν σε συγκεκριμένα παιχνίδια σε σύγκριση με άλλα. Να είστε σίγουροι πως θα υπάρξουν καταδίκες. Δεν θα καταδικαστούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά για ότι έστησαν παιχνίδια».

Για το αν θεωρεί πως μπορεί να καθαρίσει το τοπίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Μα πώς να καθαρίσει όταν οι ίδιοι άνθρωποι εξακολουθούν να κάνουν τα ίδια; Η μόνη που θα μπορούσε να καθαρίσει το θέμα ήταν η αθλητική δικαιοσύνη που τους αθώωσε όλους πλην Μπέου και Ψωμιάδη».

Για το «μέτωπο» Μελισσανίδη, Σαββίδη, Αλαφούζου που δείχνει ότι συγκροτείται και το κατά πόσον μπορεί να αλλάξει την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Το βρώμικο παρασκήνιο για το οποίο έχω κάνει πολύ σκληρές δηλώσεις στο παρελθόν οφείλεται σε αυτούς που διοικούν την ΕΠΟ, οι οποίοι το ανέχονται χωρίς να ξέρω το λόγο. Αν δεν φροντίσουν να τοποθετήσουν έναν άνθρωπο ο οποίος να εξασφαλίσει την ισονομία και να μην συνεχίζονται αυτά τα φαινόμενα δεν θα αλλάξει κάτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: