Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας την Τρίτη 26 Μαρτίου λόγω της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Αν υπήρχε λίγη από την "τρέλα" και την "φλόγα" της επαναστάσεως του 1821 στις σημερινές μέρες, τότε η Ελλάδα θα "τραβούσε ξανά προς την δόξα"!

Εγκώμια Καντονά για Μουρίνιο!

Με τα καλύτερα λόγια για τον Ζοζέ Μουρίνιο μίλησε ο Ερίκ Καντονά σε συνέντευξή του σε γαλλική εφημερίδα.

Εγκώμια Καντονά για Μουρίνιο
«Η Μπαρτσελόνα είναι μια από τις λίγες ομάδες που με ενδιαφέρουν και φυσικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», τόνισε ο Γάλλος άσος και συνέχισε:

«Φυσικά υπάρχει και η Ρεάλ Μαδρίτης διότι έχει προπονητή τον Μουρίνιο. Δεν είμαι λάτρης του τρόπου με τον οποίο αγωνίζονται οι ομάδες του αλλά της προσωπικότητάς του. Είναι πανέξυπνος, έχει ένα εξαιρετικό χάρισμα και έναν δικό του μοναδικό τρόπο να κοουτσάρει τις ομάδες του. Υποστηρίζει ότι ο προπονητής χρειάζεται να είναι και ηθοποιός και συμφωνώ με αυτό».

Ο Ερικ Καντονά συνεχίζει:

«Είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο να μην δείχνεις πάντα τα συναισθήματά σου όταν είσαι περιτριγυρισμένος από ποδοσφαιριστές σου. Έχει να κάνει με το τι πρέπει οι παίκτες σου να βλέπουν και να ακούν», κατέληξε.
πηγή: sport-fm.gr

Διακοσάρης ο Αλόνσο!

Τη συμμετοχή του στο 200ο γκραν πρι πανηγύρισε… γλυκά ο Φερνάντο Αλόνσο.

Διακοσάρης ο Αλόνσο
Ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος της Formula 1, ο οποίος πραγματοποιείται στην πίστα Σεπάνγκ της Μαλαισίας έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Ισπανός πιλότος της σκουντερία έγραψε στο παλμαρέ του τη συμμετοχή στο 200ο γκραν πρι και η Ferrari το γιόρτασε με τον πιο… γλυκό τρόπο, αφού του έφτιαξε μία τούρτα.

Ο Αλόνσο, ο οποίος ωστόσο έχει εκκινήσει σε 198 γκραν πρι, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter τη φωτογραφία του με την τούρτα που πάνω γράφει 200 GP.


Fernando Alonso         @alo_oficial
pic.twitter.com/pg2IU9C3eE
πηγή: sport-fm.gr

Επαφές με Βιάνα!

Με τον Ούγκο Βιάνα φέρεται να συνομιλεί ο Παναθηναϊκός ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Επαφές με Βιάνα
Ο Πορτογάλος άσος –όπως αναφέρει το Goal- γνωρίζει το ενδιαφέρον των πράσινων, το οποίο –μάλιστα- υφίσταται από το καλοκαίρι του 2010.

Ο Βιάνα αγωνίζεται με την Μπράγκα με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι και το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και στο τριφύλλι κρίνουν ότι αποτελεί μια αρκετά καλή περίπτωση και στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας.πηγή: sport-fm.gr

Αδρενα-Λίνεν!!

Χρειάστηκε αντοχή στην αγωνία για να παλεύει στην ΑΕΚ. Και λιγότερο από δυο ώρες στον Έβαλντ Λίνεν για να γοητεύσει (με απαντήσεις για την ομάδα, την πολιτική και την μπάλα) τους σπουδαστές του ΚΑΡ.

Αδρενα-Λίνεν!

Δεν μπορείς να μην παραδεχθείς κάτι άλλο όμως: Ότι είναι ωραίος τύπος!

Και ισχυρή υποψηφιότητα -απόντος και του Ρεχάγκελ- για έναν από τους πιο συμπαθείς Γερμανούς που… περιλαμβάνονται στην επικαιρότητα της χώρας μας.

Αρκούν λίγα λεπτά κουβέντας μαζί του. Και σε πείθουν για τα καλά δυο ώρες σαν αυτές που τέθηκε απέναντι από τους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ. Με χιούμορ. Αυτοσαρκασμό. «Σφήνες» ελληνικών όταν ήθελε να δώσει έμφαση. Μερικά «fucking» (όταν τον συνέπαιρνε το πάθος). Και απουσία οποιουδήποτε δισταγμού να εκφράζει την άποψή του, σαν αυτή που τον έκανε «ενοχλητικό» από τότε που ήταν ποδοσφαιριστής.

«Στα χρόνια μου δεν συνηθιζόταν οι παίκτες να εκφράζουν πολιτικές απόψεις. Όταν έπαιζα στην Γκλάντμπαχ και ήμουν αρχηγός, υπήρξαν οπαδοί που απείλησαν πως θα δώσουν πίσω το διαρκείας τους αν συνέχιζα να μιλάω. Όταν σε κριτικάρουν οι εχθροί σου όμως, πάει να πει ότι κάτι κάνεις καλά», λέει κλείνοντας το μάτι.

Πριν διηγηθεί την ιστορία «για κάποιον δημοσιογράφο το 1979 -όχι πολύ ευφυή- που έγραφε ένα ματς στο οποίο έπαιζα. Δεν ήμουν καλός και αντικαταστάθηκα από έναν νεαρό που ήταν φαντάρος κι ο οποίος τελικά σκόραρε! Ε, την άλλη μέρα έγραψε πως “ο ειρηνιστής έχανε τις ευκαιρίες, μέχρι που μπήκε ο στρατιώτης και έβαλε το γκολ”.

Ή την άλλη που κλήθηκε στην προεπιλογή για την εθνική Γερμανίας το 1978. Τότε που «υπήρχε μια ομοσπονδία με πολλά αμφιλεγόμενα μέλη και το Μουντιάλ θα γινόταν στην Αργεντινή. Μια χώρα όπου υπήρχε δικτατορία, με φυλακίσεις ανθρώπων, δολοφονίες κλπ. Τους είπα “εντάξει, να πάμε, αλλά όχι μόνο να παίξουμε μπάλα και να περάσουμε καλά. Να πούμε και τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα”. Δεν το εκτίμησαν…

Άλλωστε του έλεγαν πάντα «αν θέλεις να μιλάς, να πας στην Ανατολική Γερμανία». Κι εκείνος τους έλεγε «όχι, δεν θέλω να πάω εκεί, διότι δεν θα μπορώ να εκφράζω τη γνώμη μου». Ένα δικαίωμα που αν το αφαιρούσε, όπως λέει, από τους ανθρώπους στη χώρα του, «το 50% δεν θα το καταλάβαινε. Γιατί δεν το χρησιμοποιεί».

Πώς θα γινόταν όμως να ξεκινήσει η κουβέντα με πολιτική και να μην φτάσει στον Γιώργο Κατίδη; Και πώς θα γινόταν ο Έβαλντ Λίνεν να εκφράσει… στρογγυλεμένη (και όχι ευθέως όπως πάντα) την άποψή του;

«Δεν πιστεύω ότι η κίνηση του Κατίδη είχε πολιτικό περιεχόμενο. Το ξεσήκωσε από το youtube, όπου κυκλοφορούν διάφορες τέτοιες ανοησίες. Το κακό είναι πως δεν είδε κι άλλα σχετικά βίντεο που δείχνουν ανθρώπους συγκεκριμένου κόμματος να ασκούν λεκτική βία ή να χτυπούν βουλευτές στην τηλεόραση», αναφέρει προβληματισμένος.

Και εξηγεί: «Του έλεγα καιρό πριν ότι δεν μπορεί να βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Είμαστε σε έναν τεράστιο σύλλογο όπως η ΑΕΚ και κανείς από τους μεγάλους παίκτες που φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα της δεν σκέφτηκε -επειδή έβαλε ένα γκολ- να ζητήσει από την εξέδρα να σηκωθεί όρθια για να τον σεβαστεί».

Δεν θέλει όμως να επιτεθεί στον παίκτη του. Πιστεύει πως ήδη τιμωρείται γι’ αυτό που έκανε. Κι ελπίζει ότι στο τέλος μπορεί να του βγει και σε καλό: «Είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε ο Κατίδης. Νομίζω όμως ότι είναι και μια μεγάλη ευκαιρία για ‘κείνον ν’ αλλάξει. Εξάλλου, νομίζω ότι μια χειρονομία δεν τον κάνει τον μεγαλύτερο ναζί της Ευρώπης.

Και το ίδιο λέω παντού. Τόσες μέρες με παίρνουν από τη Γερμανία -επειδή ξέρουν και το δικό μου παρελθόν- και με ρωτούν για το θέμα. Και τους απαντώ πως δεν έχω δει να αντιδρούν έτσι σε περιπτώσεις θυμάτων του φασισμού. Για ανθρώπους που υφίστανται βία από τέτοια φαινόμενα. Καταλαβαίνω ότι η χειρονομία του Κατίδη είναι μια ωραία ιστορία για τα ΜΜΕ. Είναι ευθύνη όλων μας, όμως, να χειριζόμαστε σωστά τέτοια θέματα.

Ο Κατίδης υπερεκτίμησε τον εαυτό του και το πληρώνει. Είναι πολύ εύκολο όμως να κριτικάρεις τον Κατίδη. Και όλοι -πολιτικοί και δημοσιογράφοι- έσπευσαν να τον καταδικάσουν. Τι γίνεται όμως με τα φαινόμενα βίας στον δρόμο από φασίστες; Τι γίνεται με τη συμπεριφορά της αστυνομίας σε πολλές περιπτώσεις; Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα και όχι ο Κατίδης»
, φωνάζει σχετικά… φορτωμένος.

Ηρεμεί αμέσως όμως. Ανακτά την ψυχραιμία του. Και φυσικά το χιούμορ του. «Είναι φοβερό ένα παιδί 20 ετών να μην ξέρει τι είναι ο φασισμός. Από την άλλη όμως, και η πολλή μόρφωση μερικές φορές δεν είναι καλή. Ίσως κάνει τελικά το παιδί έναν τραπεζίτη που θα πάει να πάρει τα λεφτά όλων των άλλων και μετά… μπόνους για το κατόρθωμά του», λέει γελώντας.

Και ξανασοβαρεύεται. Για να πει το ότι «το θέμα με τους νέους παίκτες είναι η σωστή νοοτροπία. Ένας μεγάλος παίκτης πρέπει να είναι κοινωνικός, ομαδικός, με άποψη για τα πράγματα. Όχι να γεμίζει τατού το σώμα του για να δείχνει ότι είναι ξεχωριστός. Όλοι οι άνθρωποι είναι ξεχωριστοί. Θα ήταν ξεχωριστός αν είχε γράψει πάνω στο σώμα του τα… ανθρώπινα δικαιώματα.

Καθόμαστε, ας πούμε, κι ασχολούμαστε με τον Μπαλοτέλι. Γιατί δεν ασχολούμαστε με τον Ραούλ; Ο Μέσι, για παράδειγμα, είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Όταν βάζει ένα γκολ όμως δεν το πανηγυρίζει για τον εαυτό του. Το πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του. Γιατί έχει μεγαλώσει με τη σωστή νοοτροπία. Κι από την άλλη βλέπω, ας πούμε, τον Γιαννιώτα του Άρη. Όποτε βάζει γκολ, σκέφτομαι ότι θα πάθει καρδιακή προσβολή»
!

Ο ίδιος, όμως, θα τη γλιτώσει την καρδιακή προσβολή με την πίεση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ; «Είμαι πέντε μήνες στην ΑΕΚ και αισθάνομαι ότι είμαι τρία χρόνια. Τέτοια είναι η πίεση», αναφωνεί. Και εξηγεί -επιστρατεύοντας πάλι τον αυτοσαρκασμό:

«Σε άλλες ομάδες προκύπτουν προβλήματα ανά μήνα. Άντε κάθε βδομάδα. Σ’ εμάς προκύπτουν καθημερινά. Την Πέμπτη, ας πούμε, τελείωσε νορμάλ η προπόνηση. Ο ήλιος έλαμπε. Πήγα στην αίθουσα Τύπου για να μιλήσω με τους δημοσιογράφους και αναρωτιόμουν “τι στο καλό, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα σήμερα”. Και μετά από λίγο μου λέει η Αγγελική (σ.σ. Αρκάδη) ότι ο πρόεδρος μπορεί να πάει στη φυλακή»!

Εκτός των οικονομικών όμως, η ΑΕΚ τραβάει και αγωνιστικά ζόρια. Τα οποία ξεκινούν απ’ την αρχή της χρονιάς. Διότι «το καλοκαίρι ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες, χωρίς καμία πείρα σε επαγγελματικό επίπεδο. Ήρθαν σε μια μεγάλη ομάδα χωρίς να έχουν καν παραστάσεις από τη δεύτερη κατηγορία. Και πολλοί θεώρησαν ως καταξίωση το ότι ήρθαν στην ΑΕΚ, ενώ θα έπρεπε να καταλάβουν ότι είναι η αρχή της καριέρας τους. Αρκετοί απ’ αυτούς όμως δουλεύουν καλά πλέον και προσπαθούν να βελτιώνονται».

Παρατηρούνται όμως διάφορα φαινόμενα. Όπως «το να κριτικάρω εγώ ή οι βοηθοί μου κάποιους παίκτες και μετά να δημιουργείται πρόβλημα. Εγώ ξέρω ότι αν είσαι σωστός επαγγελματίας, κριτικάρεις εσύ πρώτος απ’ όλους τον εαυτό σου. Δεν γίνεται να λες σε έναν παίκτη να προσέξει το βάρος του ή να κάνεις μια παρατήρηση για την απόδοσή του και να έρχεται ο μάνατζέρ του για να κάνει παράπονα». Διότι αυτό, όπως λέει, «είναι… absolutely γελοίο».

Το ίδιο πιστεύει όμως και για τις διαρροές στον Τύπο. Και το εκφράζει με ανάλογα γλαφυρό τρόπο: «Εδώ κάθε παίκτης έχει τον δικό του δημοσιογράφο. Αν θέλω ν’ απευθύνω ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό, δεν έχω παρά να κάνω μια ομιλία στους ποδοσφαιριστές. Σε πέντε λεπτά θα έχει ανέβει σε όλα τα σάιτ. Μερικές φορές νομίζω ότι έχει μικρόφωνα στ’ αποδυτήρια. Είναι αδιανόητο κάθε ομάδα να έχει τη δική της εφημερίδα. Δεν το έχω ξαναδεί πουθενά αυτό, μόνο στην Ελλάδα»!

Κι εκεί που προσπαθεί ακόμα να το συνειδητοποιήσει, τον ειρμό του διακόπτει το… «τιγνγκ» από κέρμα που πέφτει στο πάτωμα. Γελάει. Δεύτερο κέρμα -από τον ίδιο σπουδαστή. Γελάει. Τρίτο κέρμα -από τον ίδιο σπουδαστή. Δεν κρατιέται: «Τουλάχιστον εσύ έχεις λεφτά. Μήπως να έρθεις να πάρεις την ΑΕΚ»;

Πριν απαντήσει όμως ο «επενδυτής», συνεχίζει. Κι εξηγεί για τη δύσκολη φάση που περνάει η ομάδα: «Αν μου δώσετε πέντε λεπτά, θα σας φτιάξω μια λίστα με 25 προβλήματα που μας επηρεάζουν. Φυσικά και κινδυνεύουμε ακόμα και ίσως χρειαστούμε δυο νίκες για να είμαστε ήρεμοι.

Υπάρχουν ένα σωρό θέματα όμως. Υπάρχουν παίκτες που λαμβάνουν εξώδικα από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που μένουν. Που δεν έχουν λεφτά για τα διόδια ή το καθημερινό τους φαγητό. Τέτοια θέματα μας απασχολούν όλη τη χρονιά. Είμαστε ακόμα ζωντανοί όμως. Κι αυτό κάτι σημαίνει»
, αναφέρει κουνώντας το δάχτυλο.

Όταν του ζητείται, δε, να το στρέψει αλλού και να υποδείξει τους καλύτερους παίκτες στη χώρα μας -και πάλι δεν μασάει τα λόγια του: «Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει όμως σωστή νοοτροπία. Βλέπουμε τόσους και τόσους να βελτιώνονται όταν φεύγουν στο εξωτερικό.

Υπάρχουν παίκτες που προτιμούν, ας πούμε, να παίζουν στον Ολυμπιακό και να παίρνουν τα πρωταθλήματα -με ή χωρίς τη βοήθεια της διαιτησίας. Την οποία δεν χρειάζονται κιόλας, αφού είναι η καλύτερη ομάδα. Αυτή η επανάπαυση όμως δεν τους βοηθάει να βελτιώνονται.

Ο Τοροσίδης πήγε τώρα στη Ρόμα. Έπρεπε να έχει πάει πριν πέντε χρόνια -όταν ήταν ο καλύτερος δεξιός μπακ στην Ευρώπη. Προτιμούσε όμως το εύκολο. Ο Γκέκας, για παράδειγμα, είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Έχει αλλάξει όμως 15 ομάδες σε 10 χρόνια. Κι αυτό διότι πάει σε μια ομάδα, δεν παίζει σε 2-3 ματς και μετά θέλει να φύγει»
.

Κι εντάξει για τους άλλους παίκτες. Για τον παίκτη… Λίνεν δεν θα μιλήσει; Δεν θα θυμηθεί τις καλύτερες στιγμές του; «Δεν πήρα πρωτάθλημα. Πήρα το Κύπελλο UEFA όμως. Έφτασα δεύτερη χρονιά στον τελικό. Είχα κι άλλες διακρίσεις. Σκέφτομαι όμως ότι υπήρξαν άλλο παίκτες -κάποιοι μεγάλοι- που δεν πήραν τίποτα. Και νιώθω χαρούμενος που απόλαυσα κάθε στιγμή του παιχνιδιού. Ακόμα και τις ήττες. Μερικές φορές, εξάλλου, ωριμάζεις περισσότερο με την ήττα. Είναι μια ευκαιρία να μάθεις τι λάθος έκανες και να προσπαθήσεις να το βελτιώσεις.

Το επίτευγμα για το οποίο είμαι πιο περήφανος, όμως, είναι ότι υπήρξα μέλος του ειρηνικού κινήματος. Ότι έδωσα, ίσως, το καλό παράδειγμα σε νέα παιδιά. Ότι πήγα να μιλήσω για τη δημοκρατία σε σχολεία, πανεπιστήμια, εκκλησίες. Ότι συνέβαλα κι εγώ όπως μπορούσα στην καταπολέμηση των πυρηνικών όπλων»
.

Ρομαντικός; Βέβαια. Ιδιαίτερος; Προφανώς. Υπερβολικά αριστερός; Σίγουρα για κάποιους. Καλύτερα από κάθε επίθετο όμως, τη γοητεία της προσωπικότητας του Έβαλντ Λίνεν περιέγραψε το… εικοσάλεπτο που χρειάστηκε για ν’ αποχωρήσει. Λόγω της «πολιορκίας» των σπουδαστών. Και μόνο για φωτογραφίες. Διότι νωρίτερα είχε φροντίσει να δώσει ένα ακόμα δείγμα της «διαφορετικότητας» που διαχρονικά επιθυμεί η ΑΕΚ για τους ανθρώπους της:

«Δεν έδινα, ούτε και δίνω ποτέ αυτόγραφα. Το θεωρώ τελείως ανούσιο. Αποδεικνύει ότι συνάντησες κάποιον. Ε και; Δεν ήθελα ποτέ να με βλέπει ο κόσμος μονάχα ως δημόσιο πρόσωπο. Δεν μου αρέσει να κρίνονται οι άνθρωποι από το πόσο γνωστοί είναι. Διότι έχουμε την τάση να υπερεκτιμάμε αυτούς που βλέπουμε παντού. Προσωπικά δεν θα ήθελα το παιδί μου να έχει αυτόγραφο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Θα προτιμούσα να έχει μιας νοσοκόμας που βοήθησε ή συνεχίζει να βοηθάει ανθρώπους».





πηγή: sport-fm.gr

Παπασταθόπουλος: «Αστεία τα σενάρια με Μήτρογλου»

«Είναι τουλάχιστον αστείο αυτό», τόνισε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος για το σενάριο που ήθελε να πραγματοποιείται ανταλλαγή μεταξύ του Ολυμπιακού και της Βέρντερ Βρέμης για τον Μήτρογλου και εκείνον.

Παπασταθόπουλος: «Αστεία τα σενάρια με Μήτρογλου»
«Είναι τουλάχιστον αστείο αυτό, για να μην εκφραστώ διαφορετικά», τόνισε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος για το σενάριο που ήθελε να πραγματοποιείται ανταλλαγή μεταξύ του Ολυμπιακού και της Βέρντερ Βρέμης για τον Μήτρογλου και εκείνον.

Αναλυτικά όσα είπε ο διεθνής αμυντικός στην εφημερίδα "Real News":

- Για τα μελλοντικά του σχέδια:

"Η Ελλάδα στην παρούσα φάση είναι πολύ μακριά από τα σχέδιά μου και άλλωστε η Βέρντερ Βρέμης δεν με κοστολογεί λιγότερο από 10 εκατ. ευρώ. Τον τελευταίο καιρό η Βέρντερ διανύει σεζόν ύφεσης, μακριά από παλαιότερες επιτυχίες της. Μιλάμε καθημερινά με τους ανθρώπους της, με τους οποίους διατηρώ εξαιρετική σχέση και στο τέλος του πρωταθλήματος θα τα ξαναπούμε για το μέλλον μου. Ξέρω ότι δεν θέλουν να με πουλήσουν, πάντως αν φύγω, θα το κάνω για κάτι πραγματικά καλύτερο, είτε αυτό λέγεται Αγγλία, είτε Ιταλία. Σίγουρα όχι επιστροφή στην Ελλάδα, ακόμα κι αν βρεθεί ομάδα να πληρώσει τα 10 εκατ. ευρώ".

- Για το σενάριο ανταλλαγής με τον Κώστα Μήτρογλου:

"Είναι τουλάχιστον αστείο αυτό, για να μην εκφραστώ διαφορετικά. Εχω συνειδητά επιλέξει το εξωτερικό και ο προσανατολισμός μου παραμένει αταλάντευτος. Αλλες συνθήκες δουλειάς, άλλο επίπεδο. Σίγουρα πάντως ο Κώστας μπορεί να παίξει παντού και του εύχομαι κάθε πρόοδο. Δεν μου έχουν πει κάτι γι' αυτόν στην Βέρντερ, αλλά όποτε ρωτήθηκα για Ελληνες, πάντα εκφράστηκα με τα καλύτερα λόγια".

- Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

"Παρακολουθώ τι γίνεται και σίγουρα δεν χαίρομαι με την εικόνα της ΑΕΚ. Έχω πει ότι θέλω να κλείσω εκεί την καριέρα μου, όμως πρέπει πρώτα να αναγεννηθεί και μετά να γίνει τέτοια συζήτηση. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα το πρωτάθλημα, ενώ είναι υγιές που ανεβαίνουν κι άλλες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης".

Όνειρο ο… μεγάλος Αστέρας!

Αποφασισμένοι να «τρελάνουν» κόσμο είναι οι διοικούντες τον Αστέρα Τρίπολης, εφόσον η ομάδα κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ και φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όνειρο ο… μεγάλος Αστέρας
Στον Αστέρα Τρίπολης δεν κρύβουν πως μεγάλος στόχος της φετινής σεζόν αποτελεί η συμμετοχή της ομάδας στο Champions League.

Ωστόσο, οι Αρκάδες δεν θέλουν να αποτελέσουν απλώς μία «φωτοβολίδα» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αντίθετα, θέλουν να σημειώσουν συνεχώς βήματα προόδου και για αυτό τον λόγο οι κ.κ. Καϋμενάκης και Μπάκος παρουσιάζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην απόκτηση «μεγάλων» ονομάτων που θα ανεβάσουν επίπεδο το υπάρχον ρόστερ.

Οι ιδιοκτήτες του συλλόγου θα βάλουν το χέρια πολύ βαθιά στην τσέπη. αν οι «κυανοκίτρινοι» καταφέρουν να βγουν πρώτοι στη διαδικασία των πλέι οφ και φτάσουν μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια για την παραμονή των Πιπίνη, Σανκαρέ, Αλβαρες, Περόνε, Καλαντζή, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος της σεζόν.

Οσον αφορά το θέμα των ανανεώσεων, μπορεί το διάστημα της διακοπής να φάνταζε ιδανικό, ωστόσο προτιμήθηκε αυτό να συμβεί μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων.πηγή: sport-fm.gr

Μετά τον «Σάλπι» ο Αθνασιάδης!

Νέο τετραετές συμβόλαιο προτίθεται να προσφέρει ο Ιβάν Σαββίδης στον Στέφανο Αθανασιάδη, έχοντας ως στόχο να τον κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια στον ΠΑΟΚ.

Μετά τον «Σάλπι» ο Αθνασιάδης

Το τελευταίο διάστημα φημολογείται ότι ο διεθνής επιθετικός βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, όμως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δείχνει αποφασισμένος να τον «δέσει» στην Τούμπα, όπως έπραξε και στην περίπτωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Ο 25χρονος φορ θεωρείται το περιουσιακό στοιχείο του «Δικεφάλου του Βορρά» και πιθανότατα θα υπογράψει νέο τετραετές συμβόλαιο, αφού το τρέχων λήγει το καλοκαίρι του 2015.

Μάλιστα, ο Αθανασιάδης παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να «κουρευτούν» τα οφειλόμενα που υπάρχουν από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στο πρόσωπό του.πηγή: sport-fm.gr

Δυσάρεστα νέα για Λάζαρ!

Τραυματίας επιστρέφει από τη Ρουμανία ο Κοστίν Λάζαρ, όπως μετέφερε ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο τιμ του ΠΑΟΚ. Έβγαλε ολόκληρο το πρόγραμμα ο Γεωργιάδης.

Δυσάρεστα νέα για Λάζαρ
Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για τραυματισμό του Κοστίν Λάζαρ. Ο Ρουμάνος μέσος του ΠΑΟΚ δεν πήρε μέρος στον αγώνα της εθνικής του ομάδας με την Ουγγαρία, λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο. Αυτό μετέφερε στο ιατρικό τιμ και με την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη θα επανεξεταστεί προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Στην τελική ευθεία

Ο Γιώργος Γεωργιάδης ακολούθησε ολόκληρο το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας και βρίσκεται στην τελική ευθεία για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Από εκεί και πέρα, ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Έτο, Αποστολόπουλος και Κωνσταντινίδης, Κατσικάς, ενώ θεραπεία έκαναν οι Γλύκος, Πέλκας (θα μείνει περίπου ένα μήνα εκτός δράσης).

Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε ο Σταφυλίδης, καθώς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελπίδων. Ο αριστερός μπακ ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας μιας και χθες αγωνίστηκε για 65 λεπτά, στο φιλικό 1-1 με την Εσθονία.

Να σημειωθεί πως λόγω της (και) απουσίας των διεθνών, στις προπονήσεις αυτών των ημερών ανέβηκαν από την δεύτερη ομάδα τέσσερις ακόμη ποδοσφαιριστές: οι Κιόσε, Σαββίδης, Πολύζος και Ποζατζίδης συμμετέχουν στο πρόγραμμα των «μεγάλων» μετά την καλή εμφάνιση που είχαν στο φιλικό της προηγούμενης εβδομάδας.
πηγή: sport-fm.gr

Μέσι: «Δεν έχουμε πετύχει τίποτα ακόμη»

Ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσιάζει η Αργεντινή στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας είναι ο Λιονέλ Μέσι, ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό.

Μέσι: «Δεν έχουμε πετύχει τίποτα ακόμη»
Η Αργεντινή μπορεί να πραγματοποιεί μέχρι στιγμής εξαιρετική πορεία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας και να βρίσκεται στην πρώτη θέση, ωστόσο, ο Λιονέλ Μέσι με εφησυχάζει.

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, μετά το τέλος της αναμέτρησης και τη νίκη 3-0 επί της Βενεζουέλας, τόνισε ότι η «μπιανκοσελέστε» δεν έχει πετύχει τίποτα ακόμη και θα πρέπει να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

«Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό για να τα καταφέρουμε. Πρέπει να αναζητούμε την τελειότητα στο παιχνίδι μας γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα και να φτάσουμε στο επίπεδο που επιθυμούμε. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τη Βολιβία, το οποίο και πρέπει να κερδίσουμε», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.πηγή: sport-fm.gr

Αναβλήθηκε εκ νέου το Βόρειος Ιρλανδία-Ρωσία!

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών που πλήττει το Μπέλφαστ αναγκάζει την UEFA να αναλάβει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την αναμέτρηση της Βορείου Ιρλανδίας με την Ρωσία.

Αναβλήθηκε εκ νέου το Βόρειος Ιρλανδία-Ρωσία
Κανονικά το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί χθες, όμως δεν έγινε λόγω του χιονιά και ορίστηκε να γίνει σήμερα.

«Ο διαιτητής μόλις ακύρωσε το ματς, καθώς ο πάγος σκεπάζει ξανά το γήπεδο. Δεν υπάρχει λόγος να έρθουν οπαδοί στο “Ουίνσντορ Παρκ” για να βοηθήσουν» , ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία της χώρας.

Μέχρι στιγμής η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν έχει ενημερώσει πότε θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες και πρέπει να βρει κάποια ημερομηνία, η οποία δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στους συλλόγους.

Όσον αφορά το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής, την Τρίτη η Βόρειος Ιρλανδία υποδέχεται το Ισραήλ, ενώ οι Ρώσοι παραμένουν στην πρώτη θέση του ομίλου με δώδεκα βαθμούς μετά από τέσσερις αγώνες. πηγή: sport-fm.gr

Πάντεφ: «Πλαστή η υπογραφή μου»

Συνέχεια στην υπόθεση που έχει προκύψει γύρω από τις κατηγορίες του Ζοσέ Μουρίνιο με την FIFA για τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο για το 2012 έδωσε με νέες του δηλώσεις ο Γκόραν Πάντεφ.

Πάντεφ: «Πλαστή η υπογραφή μου»
Πλαστή είναι η υπογραφή του Γκόραν Πάντεφ που υπάρχει στο δελτίο για την ανάδειξη του καλύτερου προπονητή στον κόσμο για το 2012, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο επιθετικός της Νάπολι.

Ο διεθνής φορ ψήφισε ως αρχηγός της ΦΥΡΟΜ στην σχετική ψηφοφορία της FIFA, η οποία χθες δημοσίευσε τις επιλογές της χώρας και φαίνεται ότι προτίμησε τους Ντελ Μπόσκε, Μαντσίνι και Κλοπ αντί του Ζοσέ Μουρίνιο.

Με αυτό τον τρόπο η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλησε να «απαντήσει» στις κατηγορίες του Πορτογάλου τεχνικού πως τα αποτελέσματα ήταν στημένα και αρκετοί συνεργάτες του ή ποδοσφαιριστές είχαν εκείνον ως πρώτη επιλογή.

Από την πλευρά του, ο Πάντεφ δήλωσε εκ νέου στο calciomercato.com: «Δεν θέλω να κάνω επίσημες δηλώσεις επειδή έχουμε να παίξουμε ένα σημαντικό ματς στο Βέλγιο. Μπορώ μόνο να πω πως εκείνη η υπογραφή στο φαξ δεν είναι δική μου. Ο Μουρίνιο είναι ο αγαπημένος μου, το ξέρουν όλοι αυτό...».

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να γνωρίζει την αλήθεια γύρω από αυτή την υπόθεση… πηγή: sport-fm.gr

Δεν αφήνει την Πορτογαλία ο Ρονάλντο!

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Πορτογαλίας λόγω της τιμωρίας του Κριστιάνο Ρονάλντο εν όψει του αγώνα (26/03) στην έδρα του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.

Δεν αφήνει την Πορτογαλία ο Ρονάλντο
Ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης συμπλήρωσε κάρτες στο χθεσινό-ισόπαλο (3-3) παιχνίδι στην έδρα του Ισραήλ και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο ματς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του.

Ωστόσο, η τιμωρία του 28χρονου παίκτη προήλθε από μία ανώρυμη κίνησή του. Στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης, το παιχνίδι σταμάτησε και εκείνος αποφάσισε να κλωτσήσει την μπάλα, «κερδίζοντας» την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή.

Παρότι ο Ρονάλντο δεν μπορεί να παίξει με το Αζερμπαϊτζάν θα ταξιδέψει κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή της Πορτογαλίας στο Μπακού, ώστε να βοηθήσει ψυχολογικά τους συμπαίκτες του με την παρουσία του.

Το θέμα είναι πως οι Ίβηρες έχουν μπλέξει, αφού μετά τη χθεσινή ισοπαλία με τον Ισραήλ έχουν υποχωρήσει στην τρίτη θέση του 6ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ και πλέον δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες. πηγή: sport-fm.gr

Πλησίασε κι άλλο τον Χαριστέα ο Γκέκας!

Τα 24 γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας έφτασε στο χθεσινό ματς με την Βοσνία ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος… απειλεί τον Άγγελο Χαριστέα που έχει σημεώσει 25. Πέντε τέρματα απέχει ο Νίκος Αναστόπουλος.

Πλησίασε κι άλλο τον Χαριστέα ο Γκέκας
Ένα ακόμη γκολ χρειάζεται να πετύχει ο Φάνης Γκέκας για να ισοφαρίσει την επίδοση του Άγγελου Χαριστέα με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

Ο διεθνής επιθετικός της Ακχισάρ και αν σημειώσει ένα τέρμα, τότε «πιάνει» στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ της «γαλανόλευκης» τον 33χρονο φορ της Αλ Νασρ.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή ο Λαρισαίος άσος απέχει πέντε γκολ για να φτάσει στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα, όπου βρίσκονται ο Νίκος Αναστόπουλος που έχει σκοράρει 29 φορές με το εθνόσημο στο στήθος.

Οι πρώτοι σκόρερ της Εθνικής

Θέση Όνομα Καριέρα (Γκολ- Συμμετοχές) Μ.Ο. τερμάτων

1) Νίκος Αναστόπουλος 1977-1988 (29-75) 0,39
2) Άγγελος Χαριστέας 2001 - … (25-88) 0,28
3) Φάνης Γκέκας 2005 - … (24-67) 0,36
4) Δημήτρης Σαραβάκος 1982-1994 (22-78) 0,28
5) Μίμης Παπαϊωάννου 1963-1980 (21-61) 0,34
6) Νίκος Μαχλάς 1993-2002 (18-61) 0,29
7) Ντέμης Νικολαΐδης 1995-2004 (17-54) 0,31
8) Παναγιώτης Τσαλουχίδης 1987-1995 (16-76) 0,21
9) Γιώργος Σιδέρης 1958-1970 (14-28) 0,5
10) Νίκος Λυμπερόπουλος 1996-2012 (13-76) 0,17 πηγή: sport-fm.gr

Με το απόλυτο ελπίζει…!

Καμία απώλεια δεν πρέπει να έχει η Εθνική Ελλάδας στους αγώνες που απομένουν στην προκριματική φάση του Μουντιάλ, ύστερα από το χθεσινό… ναυάγιο που υπήρξε στη Βοσνία.

Με το απόλυτο ελπίζει…
Ένα από τα χειρότερα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια έκανε η Εθνική Ελλάδας στη Βοσνία, όπου υποχρεώθηκε σε βαριά ήττα με σκορ 3-1 στη Ζένιτσα.

Πλέον τα πράγματα για απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας έχουν γίνει εξαιρετικά δύσκολα για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, η οποία καλείται να κάνει το απόλυτο στους αγώνες που απομένουν στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Η κατάσταση δεν βρίσκεται πλέον στα χέρια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αφού οι Βόσνιοι ξέφυγαν τρεις βαθμούς μπροστά και εκείνοι έγιναν οι ρυθμιστές του 7ου ομίλου.

Παράλληλα, η Σλοβακία μείωσε στον έναν βαθμό τη διαφορά από τη «γαλανόλευκη» και… γλυκοκοιτάζει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους αγώνες μπαράζ του Μουντιάλ όσον αφορά την ζώνη της Ευρώπης.

Οι διεθνείς και ο Σάντος πρέπει να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί στους αγώνες που ακολουθούν, ώστε να μην πέσουμε θύμα ακόμη μίας έκπληξης που μπορεί να μας δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα ή να μείνουμε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου σε ένα αρκετά βατό γκρουπ (όπως αρκετοί θεωρούν).

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το 4-4-2 που επέλεξε να παρατάξει ο ομοσπονδιακός τεχνικός την Εθνική δεν λειτούργησε και δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επίσης, το μάτι των διεθνών δεν «γυάλιζε» όσο θα έπρεπε για ένα τόσο κρίσιμο ματς σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν το «τρίποντο» με το οποίο αποκτούν σημαντικό προβάδισμα να αγωνιστούν στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Επιθετικά η «γαλανόλευκη» ήταν… απούσα, αφού η πρώτη κανονική ευκαιρία που δημιούργησε ήταν μετά το 2-0 με τον Γιώργο Σαμαρά. Στο β’ μέρος της αναμέτρησης ο Πορτογάλος άλλαξε σε 4-3-3 το σύστημα της Ελλάδας, όμως και πάλι η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία ήταν στις καθυστερήσεις του αγώνα και έτσι ήρθε το γκολ του Γκέκα.

Πλέον η Εθνική Ελλάδας καλείται να κάνει το καθήκον της στον εκτός έδρας αγώνα με την Λιθουανία τον ερχόμενο Ιούνιο, ώστε να ελπίζει πως θα μπορέσει – έστω και σε αγώνα μπαράζ – να χορέψει… σάμπα στη Βραζιλία.

7ος όμιλος

Βαθμολογία

ΟΜΑΔΑ ΑΓ. Β. ΓΚ.

1. Βοσνία 5 13 18-3
2. Ελλάδα 5 10 6-4
3. Σλοβακία 5 8 6-4
4. Λιθουανία 5 5 4-7
5. Λετονία 5 4 6-9
6. Λιχτενστάιν 5 1 2-15

Επόμενη αγωνιστική (7/6)

Λιθουανία - Ελλάδα
Λετονία - Βοσνία
Λιχτενστάιν - Σλοβακία πηγή: sport-fm.gr

Στο «κόλπο» το Περού (video)

Τις όποιες πιθανότητες έχει να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας διατήρησε το Περού, το οποίο επικράτησε με σκορ 1-0 της Χιλής.

Στο «κόλπο» το Περού (video)
Πλέον οι Περουβιανοί έχουν έντεκα βαθμούς και απέχουν έναν μόλις πόντο από την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής για να μπορέσουν να αγωνιστούν σε αγώνα μπαράζ, ώστε να κερδίσουν το πολυπόθητο «εισιτήριο» που οδηγεί στη χώρα του καφέ.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Τζέφερσον Φαρφάν τρία λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης (στο 87’) και πλέον η ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν ελπίζει ότι θα καταφέρει να κάνει την έκπληξη στις εναπομείνασες αγωνιστικές.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Κολομβία-Βολιβία 5-0
(20’ Μ. Τόρες, 50’ Βαλντές, 62’ Γκουτιέρες, 86’ Φαλκάο, 90+3 Αρμέρο)



Ουρουγουάη-Παραγουάη 1-1
(82’ Σουάρες, 86’ Μπενίτες)



Αργεντινή-Βενεζουέλα 3-0
(29’, 59’ Ιγκουαΐν, 45’ Μέσι)



Περού-Χιλή 1-0
(87’ Φαρφάν)



Η βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Αργεντινή 23 (23-7)
2) Κολομβία 19 (19-6)
3) Ισημερινός 17 (12-9)
4) Ουρουγουάη 13 (17-19)
5) Βενεζουέλα 12 (8-12)
6) Χιλή 12 (14-19)
7) Περού 11 (11-15)
8) Βολιβία 8 (12-19)
9) Παραγουάη 8 (7-17)

Η επόμενη αγωνιστική

26/03/13

Βολιβία-Αργεντινή (22:00)
Ισημερινός-Παραγουάη (23:00)

27/03/13

Βενεζουέλα-Κολομβία (02:00)
Χιλή-Ουρουγουάη (02:30)

πηγή: sport-fm.gr

Απτόητο Μαϊάμι, κάζο για Λέικερς!

Οι πρωταθλητές έφτασαν τις 25 σερί νίκες κερδίζοντας και τους Πίστονς, ενώ οι «λιμνάνθρωποι» έχασαν στο LA από τους Ουίζαρντς παρά την επιστροφή Κόμπι και Γκασόλ.

Απτόητο Μαϊάμι, κάζο για Λέικερς
Το στοιχειωμένο ρεκόρ των 33 συνεχών νικών των Λέικερς από τη σεζόν 1971/72 αρχίζει να… τρίζει. Το Μαϊάμι επικράτησε 103-89 των Πίστονς και απέχει οκτώ νίκες από την ιστορική αυτή επίδοση. Ο Λεμπρόν Τζέιμς με 29 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ ηγήθηκε των πρωταθλητών, που βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 11 στο πρώτο μέρος, αλλά κράτησαν απόρθητη την έδρα τους για 16ο διαδοχικό ματς.

Η επάνοδος του Κόμπι Μπράιαντ και του Πάου Γκασόλ από τραυματισμό δεν έφτανε στους Λέικερς, που γνώρισαν απροσδόκητη ήττα στο σπίτι τους από τους Ουίζαρντς με 103-100. Οι «λιμνάνθρωποι» έφτασαν στο +18 στο τρίτο δωδεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσαν. Ο Κόμπι Μπράιαντ είχε 21 πόντους και 11 ριμπάουντ, αλλά πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος απέτυχε να ισοφαρίσει, ενώ το τελευταίο του τρίποντο επίσης δεν βρήκε στόχο. Ο Πάου Γκασόλ έμεινε στους 4 πόντους με 8 ριμπάουντ σε 20 λεπτά μετά από απουσία έξι εβδομάδων. Ο Τρέβορ Αρίζα με 25 πόντους και επτά τρίποντα μαζί με τον Τζον Γουόλ που είχε 24 πόντους και 16 ασίστ ξεχώρισαν από τους «μάγους».

Οι Λέικερς πάντως παραμένουν όγδοοι στη Δύση, αφού οι Τζαζ λύγισαν στην παράταση απέναντι στους Σπερς με 104-97. Ο Τόνι Πάρκερ επέστρεψε με 22 πόντους έχοντας χάσει τα προηγούμενα οκτώ ματς της ομάδας του με διάστρεμμα. Οι Ρόκετς εδραιώθηκαν στην έβδομη θέση με την άνετη επικράτησή τους απέναντι στους Καβαλίερς με 116-78.

Οι Μάβερικς επιβλήθηκαν 104-94 των Σέλτικς, στην πρώτη εμφάνιση του Τζέισον Τέρι ως αντιπάλου της ομάδας με την οποία προ διετίας πήρε το πρωτάθλημα.

Οι Νικς με 37 πόντους του Καρμέλο Άντονι πέρασαν με 99-94 από το Τορόντο κι εξασφάλισαν μαθηματικά τη συμμετοχή στα play offs.

Τέλος, η Θάντερ δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στο Ορλάντο με 97-89 και 25 πόντους του Κέβιν Ντουράντ.

Αναλυτικά:

Τορόντο Ράπτορς-Νιου Γιορκ Νικς 94-99 Άντερσον 35, ΝτεΡόζαν 18, Βαλαντσιούνας 10, Λάουρι 9 (10 ασίστ)-Άντονι 37, Μάρτιν 19 (11 ριμπ.), Σμιθ 14, Φέλτον 7, Κιντ 7.

Ορλάντο Μάτζικ-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 89-97 Χάρκλες 25, Νέλσον 16 (10 ασίστ), Ούντριχ 13, Ο’ Κουίν 11, Χάρις 10 (15 ριμπ.)-Ντουράντ 25, Γουέστμπρουκ 19, Μάρτιν 15, Ιμπάκα 14 (13 ριμπ.), Κόλισον 11.

Ιντιάνα Πέισερς-Μιλγουόκι Μπακς 102-78 Χάνσμπρο 22 (12 ριμπ.), Τζορτζ 20, Χίμπερτ 11, Πέντεργκραφ 10, Μαϊνμί 10, Όγκουστιν 10-Έλις 22, Ντάλεμπερτ 10 (13 ριμπ.), Σάντερς 6 (12 ριμπ.).

Μαϊάμι Χιτ-Ντιτρόιτ Πίστονς 103-89 Τζέιμς 29, Ουέιντ 19, Μπατιέ 11, Τσάλμερς 11, Κόουλ 10-Μονρό 23 (15 ριμπ.), Σίνγκλερ 18, Καλντερόν 18, Στάκεϊ 11.

Ατλάντα Χοκς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 93-104 Σμιθ 24 (10 ριμπ.), Τιγκ 21, Χόρφορντ 15 (17 ριμπ.)-Μάθιους 28, Λίλαρντ 22, Όλντριτζ 20 (13 ριμπ.), Χίκσον 15 (10 ριμπ.).

Χιούστον Ρόκετς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 116-78 Χάρντεν 20, Ρόμπινσον 15, Ασίκ 13 (11 ριμπ.), Πάρσονς 13, Μπέβερλι 11, Άντερσον 11, Μοτιεγιούνας 10-Λίβινγκστον 14, Έλινγκτον 13, Γκι 11.

Νιου Ορλίνς Χόρνετς-Μέμφις Γκρίζλις 90-83 Λόπεζ 23 (10 ριμπ.), Ντέιβις 18 (15 ριμπ.), Βάσκες 12, Γκόρντον 11-Κόνλεϊ 20, Γκασόλ 16, Ράντολφ 14, Μπέιλες 12.

Ντάλας Μάβερικς-Μπόστον Σέλτικς 104-94 Ράιτ 23, Νοβίτσκι 22, Κάρτερ 19, Μάριον 11 (13 ριμπ.), Μέιο 10-Γκαρνέτ 16 (12 ριμπ.), Μπας 16 (11 ριμπ.), Πιρς 16, Γκριν 10.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Γιούτα Τζαζ 104-97 (κ.α. 90-90) Πάρκερ 22, Λέοναρντ 21, Ντάνκαν 19 (16 ριμπ.), Γκριν 15, Σπλίτερ 5 (10 ριμπ.)-Ουίλιαμς 23, Τζέφερσον 18 (13 ριμπ.), Μπερκς 14, Μίλσαπ 11.

Φίνιξ Σανς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 86-117 Σκόλα 17 (12 ριμπ.), Ντράγκιτς 13 (10 ασίστ), Τάκερ 11, Μπίσλεϊ 11-Κιριλένκο 20, Κάνινγχαμ 18, Στίσμα 14, Ρούμπιο 12, Ρίντναουρ 12, Πέκοβιτς 11, Μπάντιντζερ 11.

Λος Άντζελες Λέικερς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 100-103 Μπράιαντ 21 (11 ασίστ), Χάουαρντ 20 (15 ριμπ.), Μικς 16, Τζέιμισον 11, Νας 9, Γουόρλντ Πις 9-Αρίζα 25, Γουόλ 24 (16 ασίστ), Ιλάριο 15, Ουέμπστερ 13, Σεραφέν 12, Τεμπλ 10.

Δείτε τη βαθμολογία
πηγή: sport-fm.gr

Ευκολα οι Ρόκετς!

Ανετη επικράτηση για τους Χιούστον Ρόκετς, που νίκησαν 116-78 τους Κλίβελαν Καβαλίερς.

Ευκολα οι Ρόκετς
Επτά παίκτες των νικητών ξεπέρασαν τους 10 πόντους και με… άμυνα για σεμινάριο, δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους.
Η ομάδα του Κέβιν Μακ Χέιλ ανέβηκε στο 38-31. Παράλληλα, εκείνη του Μπάιρον Σκοτ υποχώρησε στο 22-47.
Ξεχώρισε ο Τζέιμς Χάρντεν με 20 πόντους, ενώ ο Τόμας Ρόμπινσον είχε 15, ο Ομέρ Ασίκ και ο Τσάντλερ Πάρσονς 13, ο Πάτρικ Μπέβερλι και ο Τζέιμς Άντερσον 11, ενώ ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας σταμάτησε στους 10.

Για τους Καβαλίερς , ο Σόουν Λίβινγκστον σημείωσε 14 πόντους, ο Ουέιν Έλινγκτον 13 και ο Αλόνζι Γκι 11. πηγή: sport-fm.gr

Όταν ο Λεμπρόν έχει κέφια…!

Με τον Λεμπρόν Τζέιμς να πετυχαίνει 20 πόντους και να μοιράζει 8 ασίστ οι Μαϊάμι Χιτ νίκησαν 103-89 τους Ντιτρόιτ Πίστονς. Αυτή ήταν η 25η σερί επικράτηση για τους πρωταθλητές.

Όταν ο Λεμπρόν έχει κέφια…
Μπορεί οι Χιτ να βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο με 11 πόντους, αλλά στην επανάληψη, σοβαρεύτηκαν και επικράτησαν.

Εκτός του Λεμπρόν Τζέιμς, πολύ καλός ήταν ο Ντουέιν Ουέιντ με 19 πόντους, αλλά και οι Σέιν Μπατίερ με 11, Μάριο Τσάλμερς με 11 επίσης.

Στους Πίστονς, ο Γκρεγκ Μονρό ήταν ο καλύτερος με 23 πόντους και 15 ριμπάουντ. Ακόμα, ο Σίνγκλερ πέτυχε 18 πόντους, όπως και ο Χοσέ Καλντερόν. πηγή: sport-fm.gr

«Βόμβες» από Μπλέιζερς!

Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς νίκησαν 104-93 τους Ατλάντα Χοκς, έχοντας ως «όπλο» το περιφερειακό σουτ.

«Βόμβες» από Μπλέιζερς

Ο Μάθιους είχε 28 πόντους, ο Λίλαρντ 22 και ο Ολντριτζ 20 για τους νικητές. Για τα «γεράκια» ξεχώρισαν οι Τζος Σμιθ με 24 πόντους, ενώ ο Αλ Χόρφορντ είχε 15 πόντους και 17 ριμπάουντ. πηγή: sport-fm.gr

Ανετα οι Πέισερς!

Ευκολη νίκη πήραν οι Ιντιάνα Πέισερς με 102-78 επί των Μιλγουόκι Μπακς.

Ανετα οι Πέισερς
Το Μιλγουόκι άντεξε μόλις ένα ημίχρονο, με τον Μόντα Ελις να παλεύει μόνος του και να σημειώνει συνολικά 22 πόντους, τη στιμή που ο Μπράντον Τζένινγκς έμεινε στους τέσσερις πόντους. Ο Λάρι Σάντερς δέχθηκε δυο τεχνικές ποινές, με αποτέλεσμα να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της ομάδας του.

Πολύ καλή εμφάνιση για τους Πέισερς πραγματοποίησε ο Τάιλερ Χάνσμπροου, με 22 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε ο Πολ Τζορτζ με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ.
πηγή: sport-fm.gr

Οι "κηδείες" του Τζέκο και οι αργοκαρούτες στα χαφ!!

Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει στον sportdog το χθεσινό ναυάγιο της Εθνικής και σχολιάζει το... ζόρι του Σάντος με Μανωλά. "Παπούδες στα χαφ - Βάλε μέσα τον Μήτρογλου"! Η Εθνική ομάδα έκανε το πιο άσχημο παιχνίδι της τα τελευταία χρόνια. Όλα τα λάθη όσο καιρό είναι ο Σάντος, έγιναν μαζεμένα. Έχει μεγάλη ευθύνη ο Σάντος.
Πρώτον: Αριστερό μπακ αντί για τον φορμαρισμένο Χολέμπας έβαλε τον Τζαβέλα που ποτέ δεν τον πίστεψα σαν παίκτη, στη Β’ κατηγορία της Γαλλίας βολοδέρνει. Και αργός είναι και προσφορά δεν έχει, πολύ χάλια ήταν, έκανε και αψυχολόγητο πέναλτι, απογοητευτικός.
Δεύτερον: Τον Σάντος δεν τον προβλημάτισε αυτός ο παιδαράς ο Τζέκο; Ένας παίκτης πασίγνωστος που έχει κάνει κηδείες και στη Μπουντεσλίγκα και στη Πρέμιερ Λιγκ. Πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, έκανε πλάκα στους σέντερ μπακ μας. Δεν είναι ακόμα έτοιμος ο Αβραάμ έπειτα από 8 μήνες τραυματισμό για να αντιμετωπίσει τόσο καλό σέντερ φορ, άλλο το ελληνικό πρωτάθλημα και άλλο η Ευρώπη. Και του ρίχνει πολύ σε ύψος ο Τζέκο. Όπως ρίχνει και στον Παπασταθόπουλο.
Τι ζόρι τραβάει ο Σάντος με τον Μανωλά; Σε σούπερ φόρμα είναι, αυτός κρατάει τον Ολυμπιακό πίσω, στον πρωταθλητή Ελλάδας παίζει, σε ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί τον έχει έξω. Ή ας έβαζε τον Μαλεζά λόγω του ψηλού Τζέκο. Δύο γκολ μέσα στην περιοχή τους έκανε με το κεφάλι ο Τζέκο, τους έριχνε ενάμιση κεφάλι.
Τρίτον: Στο κέντρο του γηπέδου έβαλε τρεις… παππούδες! Αργοί παίκτες, δεν κόβανε, δεν πρεσάρανε, δεν υπήρχε ταχύτητα. Ο Καραγκούνης που μας έχουν πρήξει οι φίλοι του δημοσιογράφοι για το ότι παίζει στη Φούλαμ, σιγά τη Φούλαμ, μεγάλωσε, έπαιζε γύρω από τον εαυτό του. Ο Κατσουράνης τα ίδια, ο δε Τζιόλης τι του βρίσκει ο Σάντος και επιμένει, ένας παίκτης ξεπεσμένος στην Κύπρο, που και νέος όταν ήταν, τον γιουχάρανε οι ίδιοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.
Τέταρτον: Βάζει σέντερ φορ τον Σαμαρά και αριστερά τον Χολέμπας. Ποιος Χολέμπας για αριστερό χαφ- εξτρέμ, δεν κάνει για εκεί, ας έβαζε τον Σαμαρά αριστερά και τον Μήτρογλου σέντερ φορ! Να κέρδιζε και σε μπόι στα στημένα. Μια κλάση πάνω από τον Σαμαρά είναι μέσα στην περιοχή ως σέντερ φορ ο Μήτρογλου, έγιναν εγκλήματα σε αυτό το ματς από τον Σάντος.
Δεν έχουμε Έλληνες χαφ γρήγορους πάντως, να πιέσουν, να βγουν μπροστά, να πρεσάρουν, να κόψουν, δεν βλέπω την Ελλάδα να βγάζει τέτοιους παίκτες. Λόγου χάρη ο Ταχτσίδης δεν είναι γρήγορος, δεν είναι στο στιλ που θέλω εγώ. Πού είναι τα σύγχρονου ποδοσφαίρου χαφ των Ελλήνων;
Η Βοσνία πολύ καλή ομάδα, θα βγει πρώτη, πρεσάρανε στο κέντρο του γηπέδου, κέρδιζαν τη μπάλα και έφευγαν. Καλοί τεχνίτες και γρήγοροι. Μας κέρδισε κατά κράτος. Κατά κράτος. Πιέζανε τα αργοκαρούτικα χαφ μας και τους τελειώσανε. Ήταν μία ταχύτητα πιο πάνω.
Ο Μήτρογλου στην καθισιά του θέλει και τους 3 άλλους όποτε παίζουν σέντερ φορ, είναι καλύτερος στην περιοχή και από τον Σαμαρά και από τον Γκέκα και από τον Σαλπιγγίδη. Διότι ξέρει πολλή μπάλα, έχει φοβερή απαλλαγή, φοβερή ντρίμπλα, και στέλνει τη μπάλα όπου θέλει με εκπληκτικά τελειώματα.
πηγή: sportdog.gr

"Σαββίδη, τώρα μας καταλαβαίνεις;"

Ανακοίνωση γραμμένη στα... ρώσικα εξέδωσε ο σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ Αθήνας, προκειμένου να την καταλάβει καλά ο μεγαλομέτοχος του Δικέφαλου, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά!
Ο σκύλος θα σας παραθέσει, αυτούσια, την ανακοίνωση στα ρώσικα, αλλά και τι γράφουν... μέσες-άκρες οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Kαθώς τη συγκεκριμένη γλώσσα δεν την... έχει εύκολα ο σκύλος!
Η ανακοίνωση όπως δημοσιεύτηκε στο σάιτ των οπαδών:
Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ | ANAKOINΩΣΗ
23/03/2013 - ΝΕΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ
Так как, к сожалению, очевидно, между нами и официальным ПАОК возникает языковый, если не идеологический барьер, мы - ΣΦ ΠΑΟΚ ΑΘΗΝΩΝ заявляем, что полностью поддерживаем недавнее объявление ΣΦ ΠΑΟΚ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ и оведомляем вас о нашем единодушном и осознанном решении отсутствовать на оставшихся играх Ассоциации, в поддержку нашим братьям несправедливо заключенным под стражу. Это наш решительный протест по мере полного бездействия со стороны официального ПАОК (Несмотря на противоположную позицию лета по этому вопросу). Это немыслимо! наши молодые братья несправедливо присужденны гнить в клетках, только потому что собираются и обсуждают о ПАОК, без абсолютно никакой причины правового обычая "временно" заключенны под стражу.

Кроме того, отсутствие официального ПАОК по вопросам затрагивающим его основные права и свободу (потому что ПАОК и его болельшики одно единое целое), управление команды, проявляет девиантное поведение по вопросам идеологии и гордости, признаваясь как видно, что советники основного акционера стараются испортить его отношения с болельщиками и это четко неверный путь. Мы призываем нового основного акционера – но не владельца каманды потому что ПАОК никому не принадлежит и никогда не принадлежал – прислушиваться народному приговору , уважать веру проявляемую нами и стоять на стороне болельщиков ПАОК . Это cимволы, те которые всегда будут бороться и сражаться до последней капли надежды, кто кусают противника как незабываемый Фундукидис, а не те, кто скрываются в аэропортах подвергаясь постоянным офсайдам и играют в свою рользу.
ПОС. 1 Не заставляйте нас, вырожатся письменно, потому что мы лучше всего выражаемся галопом на стороне двоеглавого, как и благоговейно делаем последние 39 лет. Становиться грустно, когда голос народа заглушаеться некоторыми - многими, которые как осы нападают на мёд в своих личных интерессах (мы надеемся, что не по просьбе)
ПОС. 2 Заявление написано на русском, потому что оно предназначено нашему акционеру, а не разным греческоязычным продажным горшкам которых становиться всё больше и больше (в ΠΑΕ и в округе ΠΑΕ) думающим только о себе демонстративно игнорируя нашу ассоциацию и её бескомпромиссное идеологическое превосходство над всеми.
Μία... ερμηνεία της ανακοίνωσης, με τη βοήθεια του μεταφραστικού:
"Ο ΣΦ ΠΑΟΚ ΑΘΗΝΩΝ δηλώνουμε ότι υποστηρίζουμε πλήρως την πρόσφατη ανακοίνωση ΣΦ ΠΑΟΚ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ, για ομόφωνη και τεκμηριωμένη απόφαση να απουσιάσει από τα υπόλοιπα παιχνίδια του Συλλόγου, για την υποστήριξη των αδελφών μας που άδικα κρατούνται. Είναι έντονη η διαμαρτυρία μας για την πλήρη αδράνεια από την πλευρά του επίσημου ΠΑΟΚ (παρά την αντίθετη θέση του για το θέμα το καλοκαίρι). Αυτό είναι απίστευτο για τα νεαρά αδέλφια μας που άδικα είναι σε κλουβιά. (...)
Είναι σαφές ότι οι κύριοι σύμβουλοι των μετόχων προσπαθούν να χαλάσουν τις σχέσεις του με τους οπαδούς και αυτό είναι σαφώς το λάθος. Καλούμε το νέο μέτοχο πλειοψηφίας - αλλά όχι ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, γιατί ο σύλλογος δεν ανήκει σε κανέναν, και ποτέ δεν ανήκε, να σταθεί στο πλευρό των οπαδών (...)".
Η ανακοίνωση γράφει πολλά περισσότερα και, φυσικά, τα νοήματά της είναι σαφώς βαθύτερα από την απλή μετάφραση που έκανε ο σκύλος. Μέχρι να γίνει γνωστή λέξη-λέξη η θέση των οργανωμένων από τον ΣΦ Αθήνας, όμως, βολευτείτε με αυτό...

Άμυνες που θύμιζαν... Λαϊκή τράπεζα!!

Το... κοινό στοιχείο της Εθνικής ομάδας και του μπασκετικού Ολυμπιακού, η δήλωση-μήνυμα του Παναθηναϊκού και το μπίνγκο του Πεδουλάκη. Σχολιάζει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.
Οι προπονητές, με πρώτο τον Παναγιώτη Γιαννάκη συνηθίζουν να λένε ότι η επίθεση είναι σαν το χρηματιστήριο και η άμυνα λεφτά στην τράπεζα. Πολύ ωραία ατάκα, αλλά για άλλη εποχή. Η Εθνική άμυνα, η στιβαρή, εκείνη που δέχεται γκολ μόνο με αίμα, εξελίχθηκε σε σύγχρονη «Λαϊκή τράπεζα». Ο Τζέκο βρήκε μπόσικο τον ανέτοιμο Αβραάμ, που ελλείψει άλλου πήρε τη θέση του τραυματία Κυριάκου Παπαδόπουλου, και τον έκανε στις στημένες φάσεις να μοιάζει βιδωμένος στο χόρτο.
Έγινε και το αναίτιο πέναλτι του Τζαβέλλα, πλάσαρε και ο Τοροσίδης στην κενή εστία και το έργο έριξε αυλαία. Σε αυτό το επίπεδο 2-3 προσωπικά λάθη σημαίνει 2 με 3-0. Η πρόκριση δεν χάθηκε, ούτε η Εθνική χρεοκόπησε σαν την κυπριακή οικονομία, αλλά σίγουρα χάθηκε μια χρυσή ευκαιρία να αποφύγουμε μια φθηνή ήττα, καθώς ούτε καμία ιδιαίτερη πίεση δέχθηκε (όπως άλλες κι άλλες φορές που βλέπουμε τη μπάλα να σφυρίζει δίπλα από τα δοκάρια...), ούτε σε καμία φοβερή βραδιά βρέθηκαν οι αντίπαλοι...
Μόνιμα σβηστός, μόνιμα... κυνηγός!
Την ίδια ώρα που ο Αβραάμ έβλεπε τους Τζέκο να περνούν, στο ΣΕΦ γινόταν της... ισοβαθμίας το κάγκελο. Ο Ολυμπιακός σε κάθε ματς παίζει σβηστός, και προσπαθεί με δεκάλεπτες εκλάμψεις να κερδίσει παιχνίδια. Στη Ρωσία με την Κίμκι ήταν για 30 λεπτά τραγικός, στη Σιένα δεν βλεπόταν στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά ισάριθμες φορές αρκούσε ένα ξέσπασμά του για να καθαρίσει τη μπουγάδα. Πόσες φορές θα συμβεί το ίδιο όμως;
Οι παίκτες του Μπαρτζώκα «κλέβουν» σε κάθε ματς στην αμυντική προσπάθεια, και η Μακάμπι παίζοντας συγκεντρωμένα και με καλές επιλογές στην επίθεση είχε 40 λεπτά τον Ολυμπιακό στο καναβάτσο. Με 41 πόντους παθητικό στο πρώτο μέρος εντός έδρας δεν πας πουθενά! Και στο μόνο διάστημα που αποφάσισαν πάλι οι παίκτες του να δείξουν... μάτι που γυαλίζει, έβαλε ο Σμιθ το τρίποντο που μόνο με τον Θεό του μπάσκετ υπνωτισμένο μπαίνει και τελείωσε η ιστορία.
Κι έτσι, ο Ολυμπιακός πέταξε το ανέλπιστο δώρο της Μπεσίκτας, συνεχίζει να μην κρατάει την τύχη στα χέρια του μειονεκτώντας σε όλες τις ισοβαθμίες (πλην της Κίμκι με την οποία εκκρεμεί μεταξύ τους αγώνας), αλλά πιθανότατα το βαθμολογικό πρόβλημα δεν είναι το μεγαλύτερο. Διότι... μαθηματικά όλα μπορεί να συμβούν. Αγωνιστικά επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι ΑΥΤΟΣ ο Ολυμπιακός, ο νωθρός, ο μονοδιάστατος επιθετικά, ο μόνιμα προβληματικός αμυντικά, δεν ανήκει στο τοπ επίπεδο της Ευρωλίγκα αλλά στο επίπεδο της Μακάμπι, της Σιένα, της Κίμκι, δηλαδή των ομάδων που βρίσκονται στο δεύτερο ράφι.
Και διόλου τυχαίο δεν είναι ότι σχεδόν και στα πέντε παιχνίδια με αυτές τις ομάδες, οι αγώνες κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό ή και στο τελευταίο σουτ. Οπότε τον Ολυμπιακό δεν πρέπει να τον ενδιαφέρει η όποια διασταύρωση είτε με την Εφές, είτε με τη Ρεάλ, είτε με την ΤΣΣΚΑ διότι έτσι όπως παίζει το πιθανότερο είναι πως θα αποκλειστεί με πλεονέκτημα ή μειονέκτημα έδρας. Αν γυρίσει τον διακόπτη και έχει παίκτες καμικάζι που δαγκώνουν, και δεύτερο πλάνο επιθετικής δημιουργίας (πλην του "πάρε Βασίλη τη μπάλα και κάνε ό,τι νομίζεις"), τότε το ξανασυζητάμε.
Παναθηναϊκός, ολοένα και πιο ανταγωνιστικός!
Εξίσου μικρή βαθμολογικά σημασία συγκριτικά με την ουσία της νίκης είχε και το διπλό του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη. Γιατί ήταν ένα αποτέλεσμα-μήνυμα! Μήνυμα ότι ο Παναθηναϊκός όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικός απέναντι σε ομάδες με περισσότερο ταλέντο και ποιότητα όπως είναι η Μπάρτσα, η Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ.
Βαθμολογικά ελπίζει σε μεγάλη ανατροπή για να αποφύγει την 4η θέση που σε σειρά αγώνων με αντίπαλο τη Μπάρτσα θα τον καθιστά μεγάλο αουτσάιντερ. Αν όμως, την αποφύγει, όλα είναι ανοιχτά. Κι αν δεν την... αποφύγει πρέπει να απολαύσει κάθε ματς. Ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι βάζει πιο γερές βάσεις για το φάιναλ φορ του 2014 παρά για το φετινό (εφόσον τερματίσει τέταρτος). Μια απουσία από φάιναλ φορ δεν λέει απολύτως τίποτα! Όσο σφυρηλατείται από όλα αυτά τα παιχνίδια, όσο «μεγαλώνει» σαν ομάδα μέσα από μεγάλα ματς, όσο έχει ταυτότητα, τόσο θα δίνει όραμα στον κόσμο του. Όραμα έλειπε το καλοκαίρι από τον κόσμο μετά την απομάκρυνση του Ομπράντοβιτς. Όχι τίτλοι. Ό-ρα-μα!
Όσα λάθη έγιναν όμως, το καλοκαίρι, άλλες τόσες ορθολογικές, διορθωτικές πράξεις έγιναν μετά το ξεκίνημα της σεζόν. Κι αν παραμονές του Top16 είχε γίνει και μια προσθήκη ποιοτικού γκαρντ, τότε οι πράσινοι θα αύξανε κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκρισης του φάιναλ φορ και κατάκτησης του πρωταθλήματος. Κρατήστε το τελευταίο ενδεχόμενο ανοιχτό γιατί χρόνος υπάρχει...
Κάτι... λέγαμε όμως περί άμυνας. Ο Παναθηναϊκός ακολούθησε υποδειγματικά επί 40 λεπτά το σχέδιο Πεδουλάκη που γνώριζε ότι η Ρεάλ στο σετ παιχνίδι θα είχε τεράστιο πρόβλημα. Την έβγαλε εκτός ρυθμού, την εκνεύρισε, αλλά δεν κέρδισε λόγω της άμυνας του που ως τώρα ήταν το σήμα κατατεθέν. Η Ρεάλ περίπου τόσους πόντους σκοράρει (77 μέσο όρο, 73 την Πέμπτη). Νίκησε γιατί πέρασε επιθετικά το δικό του «όριο νίκης» των 70 πόντων. Και στις πέντε ήττες του Top 16, ήταν από λίγο ως πολύ παρακάτω από το μαγικό «70».
ΥΓ1. Ο Πέρκινς ήρθε ως ο παίκτης που θα ανέβαζε επίπεδο τον Ολυμπιακό. Και χωρίς να είναι (βασικός) υπεύθυνος για την ήττα, κάθε στιγμή που βρίσκεται στο παρκέ, οι ερυθρόλευκοι παίζουν με παίκτη λιγότερο. Και μπορεί τα σουτ που επιχειρεί να είναι τούβλα, αλλά ο Μπαρτζώκας αδυνατεί ως τώρα να πάρει και τα καλά του στοιχεία...
ΥΓ2. Καμία φορά οι νίκες φέρνουν και έπαρση. Δώδεκα χρόνια στον Παναθηναϊκό ο Ομπράντοβιτς κι έχοντας κατακτήσει ό,τι... πετούσε και κολυμπούσε, δεν μίλησε ποτέ για... οργανωμένο σχέδιο κατά του Παναθηναϊκού. Κι ο Πεδουλάκης το είδε επειδή «φτιάχτηκε» βίντεο για τα αγγλικά του που «είχε σκοπό την... αποδόμηση του προέδρου και εμού του ιδίου». Μπίνγκο κόουτς...
πηγή: gazzetta.gr

Best team wins, όταν «καταθέτεις» τα όπλα!!

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τα όπλα της Εθνικής Ελλάδας που έμειναν στα αποδυτήρια, τα μπαράζ, το Μουντιάλ και την «μετά Σάντος» εποχή.

Mας καλόμαθε αυτή η Εθνική. Εχει βάλει τον πήχη τόσο ψηλά που μας «έμαθε» να την αξιολογούμε αυστηρά. Ετσι είναι αυτά. Οι καλύτεροι κρίνονται αυστηρότερα. Τρίτη ήττα σε επίσημα ματς επί Σάντος! Η πρώτη από τη Ρουμανία σε φιλικό, δύο στο Euro, μία σήμερα. Ναι, με «κατεβασμένα χέρια». Και είναι αυτό που ενοχλεί περισσότερο, όχι η ήττα, ούτε το εύρος της, το οποίο θα ήταν μεγαλύτερο και από το 4-2 από τη Γερμανία αν δεν είχε σκοράρει στο 93’ ο Φάνης Γκέκας, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τον allenatore Nicolo (29) και τον επιθετικό που έγραψε το όνομά του στην ιστορία: απέχει μόλις ένα από τον Αγγελο Χαριστέα (24 έναντι 23).
Γιατί με κατεβασμένα χέρια; Γιατί αυτή η εθνική Ελλάδας είναι σοβαρή. Δεν κάνει βλακείες. Δεν τρώει τρία γκολ από στημένα! Γιατί αυτή η εθνική Ελλάδας δεν κάνει…χαζομάρες: χαζό πέναλτι, αυτογκόλ ουσιαστικά το 2-0 μετά την απόκρουση του μοναδικού διακριθέντα, Ορέστη Καρνέζη, λανθασμένες «εύκολες» πάσες. Γιατί αυτή η ομάδα έχει ΠΑΝΤΑ περισσότερο πάθος και αυτοσυγκέντρωση από τον αντίπαλό της όταν αυτός είναι ανώτερος. Σήμερα δεν τα είχε. Γιατί αυτός ο προπονητής της εθνικής Ελλάδας δεν κάνει συχνά τακτικά λάθη. Στο 4-1-3-2 των Βόσνιων με το ακατάπαυστο εναλλάξ «μέσα – έξω» των Ιμπίσεβιτς – Τζέκο και τον Μισίμοβιτς να αλωνίζει στους κενούς χώρους, αντίδοτο δεν βρήκαμε ποτέ. Κι όταν δεν παρουσιάζεις στο πεδίο της μάχης ούτε ΕΝΑ από τα όπλα σου και τα χαρίσματά του, θα χάσεις.
«Best team wins» για να παραφράσουμε τον Μουρίνιο.
Μήπως αμφιβάλλει κανένας ότι είναι η Βοσνία η… best team του ομίλου; Κατόρθωμα και άθλος αυτής της εθνικής Ελλάδας είναι ότι «υποχρέωσε» αυτή την τόσο ταλαντούχα, παραγωγική και επιθετικογενή ομάδα να έρθει στο Φάληρο ποδοσφαιρικά «χεσμένη», να αλλάξει την ταυτότητά της και να πανηγυρίζει για το «Χ». Ναι, τότε, ήταν μια σπουδαία ευκαιρία. Να εκμεταλλευτείς το «ψάρωμά» τους και να τους νικήσεις. Την έχασες. Το ζητούμενο είναι να μην χάσεις τις επόμενες.
Για μένα, η πρώτη θέση χάθηκε. Μου μοιάζει πολύ σοβαρή ως σύνολο και με πολλές επιθετικές λύσεις η Βοσνία για να στραβοπατήσει περισσότερες από μία φορά με τη Λετονία, τη Σλοβακία (δις) και τους Λιθουανούς που απόψε μας έκαναν ένα δώρο που πρέπει να τους το ανταποδώσουμε με «διπλό» τον Ιούνιο. Στα μπαράζ θα πάμε. Και πιθανότατα, αν ρίξει κάποιος μια ματιά στους ομίλους με κάποιες υπολογίσιμες και κάποιες άλλες… απίθανες υποψήφιες δεύτερες (θα είναι έκπληξη αν δεν συμπεριληφθούμε στους «ισχυρούς»), θα αντιληφθεί ότι η Βραζιλία δεν είναι μακριά. Στην πραγματικότητα το «μετά τη Βραζιλία» είναι που με ανησυχεί.
Χωρίς τον Σάντος και με πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή. Εκεί όπου εντοπίζονται οι μεγάλοι πόνοι αυτής της ομάδας. Διότι, δυστυχώς, μοντέρνους μέσους δεν παράγει πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ναι, ο Κονέ, ναι ο Μανιάτης. Μέχρι εκεί μετά τους «Κάρα» - «Κάτσο». Είναι, άλλωστε και οι μοναδικοί μέσοι πλην των «Διόσκουρων» που αγωνίζονται ως ΒΑΣΙΚΟΙ σε ομάδες επιπέδου. Ο… επόμενος είναι ο… Ελίνι Δημούτσος. Του Ατρόμητου (καταλαβαινόμαστε). Και αχνοφαίνεται ο Κάτσε. Αλλον μέσο ΒΑΣΙΚΟ σε ομάδα «επιπέδου» δεν θα βρείτε. Οι τρεις «Ιταλοί» (Ταχτσίδης, Νίνης, Λάζαρος) έχουν ψωμιά πολλά να φάνε ακόμη.
πηγή: gazzetta.gr

Μαχαίρια σε ματς εφήβων του Ολυμπιακού!!

Η αλητεία έκανε την εμφάνισή της και σε παιχνίδι εφήβων! Η θέα των πιτσιρικάδων Μίλωνα και Ολυμπιακού, δεν εμπόδισε να βγουν μαχαίρια ανάμεσα σε οπαδούς των «ερυθρολεύκων» και άλλης ομάδας.
Μετά την αναμέτρηση Πανελληνίου-Σπόρτιγκ, δεν πέρασαν παρά μερικές μόνο ημέρες για ένα δεύτερο σοβαρό κρούσμα βίας σε γήπεδο του μπάσκετ. Αυτή τη φορά μάλιστα επρόκειτο για παιχνίδι εφήβων και συγκεκριμένα την αναμέτρηση Μίλωνα και Ολυμπιακού για την τελική φάση.
Στο γήπεδο του Μίλωνα βρέθηκαν μερικοί οπαδοί των «ερυθρολεύκων» και όταν το έμαθαν οπαδοί άλλης ομάδας με τους οποίους υπάρχουν οπαδικές διαφορές, δεν άργησε να γίνει η... συγκέντρωση και να βγουν τα μαχαίρα.
πηγή: gazzetta.gr

Μήπως παίζαμε με τη Βραζιλία στο Ρίο ντε Ζένιτσα;

Προτιμώ να μην κλάψω και γι΄ αυτό. Τόσες φάπες τρώμε κάθε μέρα, να φάμε κι άλλη μία στο ποδόσφαιρο, δεν έγινε και τίποτα. Θα γελάω λοιπόν. Γιατί αυτή η Εθνική, παρότι για κλάματα, ήταν για μεγάλα γέλια... Γράφει ο Μίλτος +.
Η Εθνική μας, σε αυτή την εξευτελιστικά εύκολη τριάρα από τη Βραζιλία, συγνώμη τη Βοσνία στο ...Ρίο ντε Ζένιτσα, θύμισε σε όλους αυτά που όχι μόνο θέλαμε να ξεχάσουμε, αλλά νομίζαμε και πως τα είχαμε ξεχάσει. Στους πιο παλιούς, σε εκείνους δηλαδή που δεν έμαθαν το ποδόσφαιρο μετά το θαύμα του Γιούρο 2004, θύμισε δύσκολες εποχές, όταν οι τριάρες ήταν κανόνας και οι προκρίσεις εξαίρεση.

Θύμισε την Εθνική της ...δραχμής. Αν και, εν προκειμένω, ήταν της δεκάρας. Άλλωστε, αν γυρίσουμε κάποια στιγμή στο Εθνικό μας νόμισμα, αυτό θα γίνει με μεγάλη υποτίμηση...
Αυτό το πράγμα, λοιπόν, που μόνο ομάδα δεν ήταν και που καμία σχέση δεν είχε με τις πραγματικές ΟΜΑΔΕΣ που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε από τον Ρεχάγκελ και μετά (μπορεί να μην είχαμε παίκτες κορυφαίου επιπέδου, αλλά είχαμε ΟΜΑΔΑ), έπαιξε με τη Βοσνία λες και θα έπαιζε με τη Βραζιλία. Και μάλιστα προ ευρώ. Πριν το 2000. Τότε που δεν μας υπολόγιζε κανείς και όλους τους υπολογίζαμε διπλά και τρίδιπλα. Με φόβο συντριβής κατεβήκαμε και αυτό βιώσαμε. Γιατί, κακά τα ψέματα, όταν τρως έτσι τρία μπαλάκια από τη Βοσνία και τη ...Μαρία, συντριβή είναι και όχι κάτι άλλο.
Ο κόουτς Σάντος, ο οποίος επέλεξε πριν το ματς να αφήσει έξω τον πρώτο Έλληνα σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Κλάους, γιατί -όπως είπε- ήθελε «έμπειρους» (αλήθεια, με ποια λογική ο εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ στα 25 του είναι άπειρος;), κατέβασε μια ομάδα έτοιμη να χάσει. Αμαχητί...

Με αποκλειστικά έμπειρους στο κέντρο, τόσο έμπειρους που δεν μπορούσαν να τρέξουν και να καλύψουν κενά (μόνο ο Ζαγοράκης κι ο Μπασινάς έλειπαν από την έμπειρη ραχοκοκαλιά των Καραγκούνη, Κατσουράνη και Τζιόλη), γιατί ο κορυφαίος αμυντικός χαφ του πρωταθλήματος, ο Μανιάτης, περίμενε στον πάγκο να ωριμάσει. Με δύο αριστερά μπακ (Τζαβέλλα, Χολέμπας), γιατί απέναντί μας είχαμε την καλύτερη δεξιά πτέρυγα της Ευρώπης, με τον ...Καφού και τον Ρομπέρτο Κάρλος δεξιοπόδαρο. Και γιατί ο Φορτούνης, για παράδειγμα, έχει χρόνια μπροστά του μέχρι να γίνει κι αυτός τόσο έμπειρος ώστε να μην μπορεί να τρέχει.
Και με μια μοναδική έμπνευση που σπάνια συναντάς. Ποιος ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της αντιπάλου; Ο Τζέκο. Εκ των κορυφαίων φορ στον κόσμο. Ποιον βάζεις να τον μαρκάρει; Έναν παίκτη που είχε να παίξει μπάλα οκτώ μήνες! Μπορεί ο Αβραάμ να είναι ο -αντικειμενικά- καλύτερος κεντρικός αμυντικός της Ελλάδας, ωστόσο μόνο έτοιμος δεν ήταν για τέτοιο παιχνίδι. Ο Σάντος τον εξέθεσε δίχως λόγο και η Εθνική μας από αυτή την έμπνευση έφαγε δύο γκολ από στημένες μπάλες.
Από εκεί και πέρα, όλα σωστά γίνανε. Όλοι οι παίκτες, και οι ...εμπνεύσεις του Πορτογάλου (που ήταν τόσο διαβασμένος ώστε να αλλάζει συστήματα σαν να αλλάζει κανάλια με τηλεκοντρόλ) και οι «πεζές» του επιλογές, πεζές ήταν. Περπατάγανε. Και κατάφερναν, ακόμα και περπατώντας, να κουτουλάνε. Όταν αυτά τα βλέπαμε σε ταινίες με τον Βέγγο, γελάγαμε. Ε, τώρα θα κλάψουμε;
Μέχρι να ξαναδούμε την Εθνική όπως πρέπει και όπως τη συνηθίσαμε την τελευταία 10ετία, εγώ, ο Μίλτος, να ΄μαι καλά...
πηγή: gazzetta.gr

Επιστροφή στην Ελλάδα της δραχμής…!

«Ντου στα Αποδυτήρια» αμέσως μετά την βαριά ήττα της εθνικής Ελλάδας στην Βοσνία. «Γυρίζουμε χρόνια πίσω, σε τραυματικές εμπειρίες»!
Γράφει ο γνωστός – άγνωστος του sportdog…
Βαριά, πολύ βαριά η ήττα της εθνικής στην Βοσνία. Σε ένα τόσο κρίσιμο ματς να χάνεις έτσι από το πρώτο μισάωρο κιόλας; Και η εθνική μας δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποιο μεγαθήριο. Ούτε με την Βραζιλία έπαιζε, ούτε με την Αργεντινή. Την Βοσνία είχε απέναντι που ναι μεν είναι καλή ομάδα, αλλά δεν έχει δα ψωμοτύρι τις μεγάλες διοργανώσεις.
Μπλακ άουτ
Η εθνική έχει φέρει βόλτα κατά καιρούς πολύ καλύτερες ομάδες από την Βοσνία. Δεν περιμένεις, λοιπόν, με την εμπειρία που έχει να πάθει τέτοιο μπλακ άουτ όπως σήμερα.
Ήταν δυσάρεστη έκπληξη, λοιπόν, το αποψινό θέαμα της εθνικής. Και ο Σάντος και οι παίκτες ήταν σε μια πολύ άσχημη βραδιά. Και τώρα πλέον το τρένο της πρωτιάς πάει να χαθεί. Έχει πάρει ξεκάθαρο κεφάλι η Βοσνία.
Γυρνάει την ομάδα χρόνια πίσω
Όχι μόνο η ήττα, λοιπόν, αλλά κυρίως η απόδοση της εθνικής γυρνάει την ομάδα χρόνια πίσω. Σε εποχές… δραχμής. Πότε μπήκε το πολυσυζητημένο (και λόγω Κύπρου τώρα) νόμισμα του ευρώ στην ζωή μας; Το 2002. Όταν, δηλαδή, ξεκίνησε και η μεγάλη πορεία της εθνικής με τα προκριματικά για το Euro της Πορτογαλίας το 2004.
Εκτός κόλπου
Μέχρι το 2002, δηλαδή στις εποχές της δραχμής για την χώρα μας, η εθνική ήταν εκτός κόλπου μεγάλων διοργανώσεων. Είχε πάει μόνο μια φορά το 1980 σε Euro, άλλη μια σε μουντιάλ το 1994 και μέχρι εκεί. Ούτε νίκη, ούτε τίποτα. Δυο απλές συμμετοχές, με αυτή στο παγκόσμιο κύπελλο των ΗΠΑ να θεωρείται η πλέον τραυματική.
Η εκτίναξη
Και μετά το 2002, την χρονιά του ευρώ, ξεκίνησε η εκτίναξη. Με τρομερή πρόκριση στα τελικά του Euro, με την απίστευτη κούπα στην Πορτογαλία, με συμμετοχές στα Euro 2008 και 2012, με παρουσία και νίκη στο μουντιάλ του 2010. Απογείωση… Και ανέβασμα επιπέδου σαφέστατο.
Και, μάλιστα, με την εθνική όλα αυτά τα χρόνια να μην έχει πολλά προβλήματα με ομάδες του βεληνεκούς της Βοσνίας. Πολύ περισσότερο να μην χάνει με τέτοιο σκορ και τόσο εύκολα όπως απόψε.
Απογοήτευση…

Πισωγύρισμα, λοιπόν. Όχι μόνο για την ήττα, όχι μόνο για το ενδεχόμενο να χαθεί η πρωτιά στον όμιλο, αλλά κι επειδή η εμφάνιση ήταν αποκαρδιωτική. Ούτε σκληροτράχηλη αμυντικά ήταν η εθνική, ούτε ψυχωμένη, ούτε κτυπούσε έξυπνα στην κόντρα… Απογοήτευση! Σα να μην μπήκε ποτέ στο γήπεδο…πηγή: sportdog.gr

Έχασε τη μάχη ο Ρέι Ουίλιαμς!

Έφυγε στα 58 του από τη ζωή ο άλλοτε άσος των Νικς.

Έχασε τη μάχη ο Ρέι Ουίλιαμς
Την τελευταία του πνοή στα 58 του χρόνια μετά από μάχη με την επάρατη νόσο άφησε ο Ρέι Ουίλιαμς. Το νούμερο 10 των ντραφτ του 1977 έπαιξε δέκα χρόνια στο ΝΒΑ, κυρίως με τους Νικς, έχοντας 15,5 πόντους και 5,8 ασίστ κατά μέσο όρο.

Μετά το τέλος της καριέρας του, ο Αμερικανός γκαρντ έχασε όλη του την περιουσία κι έμεινε άστεγος, ενώ η οικογένειά τον εγκατέλειψε.
πηγή: sport-fm.gr

Μπάγεβιτς: «Πρόκριση για Βοσνία, Ελλάδα»

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση της Βοσνίας με την Ελλάδα.

Μπάγεβιτς: «Πρόκριση για Βοσνία, Ελλάδα»
Ο έμπειρος προπονητής, που έδωσε το «παρών» στις κερκίδες του γηπέδου της Ζένιτσα, υποστήριξε ότι και οι δυο ομάδες θα προκριθούν στα τελικά του Μουντιάλ.

«Η Βοσνία ήταν σήμερα καλύτερη και κέρδισε δίκαια κι είναι τώρα το μεγάλο φαβορί για απευθείας πρόκριση. Η Ελλάδα δεν παρουσίασε την εικόνα που μας έχει συνηθίσει και μοιραία έχασε, εγώ όμως πιστεύω ότι στη Βραζιλία θα πάνε και οι δυο ομάδες. Και η Βοσνία και η Ελλάδα», δήλωσε. πηγή: sport-fm.gr

Γκιστ και Χάινς στο Top 10! (video)

Οι ελληνικές παρουσίες δεν έλειψαν κι αυτή την εβδομάδα από τις καλύτερες φάσεις της αγωνιστικής.

Γκιστ και Χάινς στο Top 10 (video)
Στο νούμερο «10» βρίσκουμε την εντυπωσιακή τάπα του Κάιλ Χάινς στον Ντέιβιντ Λόγκαν στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι. Τρεις θέσεις πιο πάνω υπάρχει το φόλοου κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Στην κορυφή είναι το νικητήριο καλάθι της Μπεσίκτας απέναντι στη Σιένα από τον Τουτκού Ατσίκ.




πηγή: sport-fm.gr

Το... μειονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού!

Το... μειονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού
Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα βήμα μπροστά, ο Ολυμπιακός ένα βήμα πίσω, αλλά η φετινή Ευρωλίγκα είναι τόσο απρόβλεπτη, που μόνο η Μπαρτσελόνα μπορεί να αισθάνεται σίγουρη. Ξέρει και τη θέση της και το ότι θα έχει αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ.

άρθρο του Σπύρου Καβαλιεράτου
Εννοείται πως είναι σημαντικό και να κρατάς μικρό καλάθι. Το έπραξε ο Παναθηναϊκός στην Μαδρίτη και πέτυχε την πιο μεγάλη φετινή νίκη του. Οι πιθανότητες ήταν εναντίον του, αλλά έπαιξε με μυαλό, είχε συγκέντρωση και επικράτησε μιας ομάδας με τουλάχιστον διπλάσιο μπάτζετ. Ομως τα λεφτά δεν παίζουν ρόλο μέσα στο παρκέ, ειδικά από τη στιγμή που οι πράσινοι βρίσκονται ένα επίπεδο πάνω από πλευράς τακτικής. Το ταλέντο περισσεύει στη Ρεάλ, όμως το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα κι αυτό αποδείχθηκε στο Παλάθιος Ντε Λος Ντε Πόρτες. Ο Πεδουλάκης νίκησε κατά κράτος τον Λάσο, ο Τσαρτσαρής έκανε φοβερή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, ο Διαμαντίδης ήταν ο ηγέτης, ο Ούκιτς έβαλε μεγάλα σουτ, Μπράμος και Λάσμε συμπλήρωσαν την πεντάδα των κορυφαίων. Ο Παναθηναϊκός είχε στόχο στην επίθεση, ήταν πολύ καλά διαβασμένος στην άμυνα, ήταν έτοιμος στις ειδικές καταστάσεις. Ολα αυτά, από την αρχή της σεζόν τα αγνοεί η Ρεάλ, που όμως έχει ταλέντο και παίκτες με προσωπικότητα. Αν ήταν περισσότερο ομάδα, θα μπορούσε να πάρει και την Ευρωλίγκα, αλλά μάλλον κανείς μπορεί να ποντάρει τα λεφτά του πάνω σε ένα σύνολο του ύψους ή του βάθους στα μεγάλα ματς.
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, άλωσε τη Μαδρίτη και εν μέρει έσβησε το λάθος στη Μάλαγα. Βέβαια αν δεν είχε κάνει εκείνο το λάθος ίσως τώρα να είχε άλλη τύχη στον όμιλο, όμως με υποθέσεις δεν φτιάχνεται η βαθμολογία. Κάθε ματς είχε ξεχωριστό στη φετινή Ευρωλίγκα, που είναι γεμάτη ανατροπές. Και χρειάζεται σωστή διαχείριση κάθε εβδομάδα και όταν γίνει το ταμείο, το πρόσημο να είναι θετικό. Οι πράσινοι με νίκη στη Γερμανία παίρνουν το εισιτήριο στους "8" και ξέρουν πως είναι επιτυχημένοι ήδη στην Ευρωλίγκα με βάση όσα προηγήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και στη συνέχεια ψάχνουν για το κάτι παραπάνω. Κυρίως για την 3η θέση και με... θαύμα το αβαντάζ έδρας. Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, αν ο Παναθηναϊκός αποφύγει την Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ, έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να ταξιδέψει στο Λονδίνο. Αλλωστε βρίσκεται σε ανοδική πορεία, έχει ανεβάσει ένα επίπεδο την απόδοσή του σε σχέση με την εκκίνηση της σεζόν.
Κάτι που δεν έχει κάνει ο Ολυμπιακός κι αυτό οφείλεται στους πολλούς τραυματισμούς, αλλά και στις αστοχίες στις μεταγραφές. Το κακό άρχισε με τον Μάντζαρη, συνεχίστηκε με Πρίντεζη και Μαυροειδή, με την Μακάμπι κτύπησε και ο Πάουελ. Δυστυχώς ο Πέρκινς αποδείχθηκε λάθος επιλογή (όχι ότι ο Πάουελ είναι ο ιδανικός αντί-Ντόρσεϊ), όχι μόνο δεν βοηθάει στην επίθεση, αλλά είναι κακός και στην άμυνα. Ο Κατσίβελης θα βοηθούσε περισσότερο ως αντι-Μάντζαρης, ο Γκετσεβίτσιους πρέπει να ενεργοποιηθεί από τη στιγμή που παραμένει στο ρόστερ. Κανείς δεν περισσεύει στον Ολυμπιακό στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, ο Μπαρτζώκας πρέπει να βρει τον τρόπο να τους αξιοποιήσει όλους.
Απέναντι στην Μακάμπι ο Ολυμπιακός έχασε ένα ολόκληρο ημίχρονο και όταν κατέθεσε την ψυχή του στο παρκέ, ήταν αργά. Το πάλεψε, αλλά ήταν και άτυχος. Ομως δεν έχασε λόγω ατυχίας, αλλά επειδή στο πρώτο μέρος εγκλωβίστηκε και στο δεύτερο δεν άντεξε στην υπερπροσπάθεια. Οι ερυθρόλευκοι είναι προσβλέψιμοι, δεν έχουν παιχνίδι με πλάτη, έχουν ξεμείνει από λύσεις λόγω των προβλημάτων. Ομως παραμένουν στο παιχνίδι της πρόκρισης, το ματς με την Χίμκι είναι κομβικό. Και υπό προϋποθέσεις, το 2 στα 2 δίνει και αβαντάζ έδρας. Ομως εδώ που τα λέμε, μήπως είναι καλύτερα για τον Ολυμπιακό να μην έχει πλεονέκτημα; Τέσσερις ήττες μετράει στο ΣΕΦ, τις τρεις στο Top 16. Και απ' όσες ομάδες έχει ηττηθεί στο Φάληρο, μόνο την Μπαρτσελόνα δεν κέρδισε εκτός έδρας...

πηγή: Superbasket.gr

Κόουτς άλλαξέ το!!

Ο Ολυμπιακός έκανε τη ζωή του δύσκολη για τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για τα αίτια της καθίζησης και τι θα χρειαστεί για να αποτραπεί το…ναυάγιο.

Κόουτς άλλαξέ το!
«Όταν για ένα ημίχρονο αφήνεις τη Μακάμπι να κάνει το παιχνίδι της και εσύ την…κοιτάς, τι να σχολιάσω;» αναρωτήθηκε μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τους Ισραηλινούς ο Κώστας Παπανικολάου. Μαζί με το «δεν υπάρχουν δικαιολογίες», με το οποίο ολοκλήρωσε τα λεγόμενά του, καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό το τι έφταιξε και οι πρωταθλητές Ευρώπης κινδυνεύουν να μείνουν εκτός προημιτελικών στην Ευρωλίγκα. Το ερώτημα είναι γιατί οι «ερυθρόλευκοι» σπατάλησαν σαν…σπίρτο σε γεμάτο σπιρτόκουτο ένα ολόκληρο εικοσάλεπτο, ή αλλιώς μπορούσαν να κάνουν αλλιώς τη δεδομένη χρονική περίοδο;

Με βάση την μέτρια έως κακή εμφάνιση, ακόμα και στο νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στην Σιένα και την σημαντική για την δομή του φετινού Ολυμπιακού, απουσία του Πρίντεζη –ο μόνος –πλην Χάινς- που έχει low post παιχνίδι- η απάντηση είναι «όχι». Το μομέντουμ ευνοούσε πλήρως την ομάδα του εξαιρετικού Ντέιβιντ Μπλατ, που πιθανότατα αν δεν προηγούνταν με +18 στο ημίχρονο, θα είχε πάρει με λιγότερο κόπο στο τέλος το σπουδαίο «διπλό». Η εικόνα…παιδικής χαράς που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος, αποτέλεσε ουσιαστικά το «ξυπνητήρι» που χρειαζόταν για να αφυπνιστεί η ελληνική ομάδα, να παρουσιάσει πιο παθιασμένη εικόνα στο δεύτερο και να φτάσει μία ανάσα από το θαύμα. Διότι παρά την παρ’ ολίγο ανατροπή, μπάσκετ αξιώσεων δεν έπαιξε η ομάδα του Μπαρτζώκα, ούτε στην επανάληψη. Εκεί που αν –όπως παραδέχθηκε ο επικοινωνιακός κόουτς Μπλατ- δεν είχε μπει το τρίποντο του Σμιθ από το…Τελ Αβίβ, θα μπορούσαμε να μιλάμε για θύμισες…Κωνσταντινούπολης.

Με τα αν όμως πραγματικότητα δεν κάνεις ούτε με αίτηση. Πιο χρήσιμα «αν» τούτη την ώρα που η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά αναστρέψιμη, είναι αυτά που θα βάλουν το «καράβι» στη σωστή ρότα. Το «2/2» είναι εφικτός στόχος κόντρα σε Φενέρ και Χίμκι, αλλά με παρόμοιες του πρώτου ημιχρόνου εμφανίσεις, το…κοντέρ μπορεί δίπλα στο παραπάνω κλάσμα να γράψει…ήττες. Το…δώρο της Μπεσίκτας και ενδεχόμενο από το CAS –οι πρώτες αρνητικές επιπτώσεις της προσφυγής, φάνηκαν απόψε σε κάποια σφυρίγματα- αφήνει ανοικτό ακόμα το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και το φάσμα του αποκλεισμού απέχει σχεδόν ίση απόσταση. «Εμείς τα κάναμε χάλια, εμείς θα τα διορθώσουμε» είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στην πιο σωστή ατάκα του στην καριέρα του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει και ο ίδιος να αναλογιστεί τις ευθύνες του.

Να παραδεχθεί τις αποτυχημένες επιλογές του -Πέρκινς-, να μην «κρυφτεί» πίσω από τις δεδομένα σημαντικές απουσίες –Μάντζαρης, Πρίντεζης και πιθανότατα Πάουελ, παρότι δεν κάνει αυτά για τα οποία αποκτήθηκε-, να απαλλάξει πρώτος αυτός το άγχος-βάρος της περυσινής ονειρικής χρονιάς και στη συνέχεια –αν υφίσταται- να το αποβάλει από τους παίκτες του. Αν ο «τιμονιέρης» δεν αισθάνεται σίγουρος για τον τρόπο που καθοδηγεί, είναι απόλυτα φυσιολογικό ο συνοδηγός και οι επιβάτες να γεμίζουν με πίεση για το αν θα φτάσουν σώοι και αβλαβείς στον τελικό προορισμό. Τα περί εντός έδρας άγχους, έχουν πολλές πιθανότητες να κουράσουν, όσο η μαγική λέξη «υπομονή» που ξεστόμιζε για περίπου δύο χρόνιο ένας εκ των προκατόχων του. Μόνο που εκείνος, ένιωθε το ΣΕΦ να τον…πλακώνει από τις μουρμούρες, ακόμα και όταν η υπέρ του Ολυμπιακού διαφορά μειωνόταν από τους 12 στους 5 πόντους, ενώ τώρα η εξέδρα κοχλάζει θετικά και χειροκροτεί ακόμα και στο -18…

Ο Ολυμπιακός, θα ανοίξει τον γνώριμό του δρόμο προς την επιτυχία, αν παίξει καλύτερα και με ορθολογική κυκλοφορία της μπάλας κόντρα στις ματς απ άμυνες ζώνης, βελτιώσει το επιθετικό του παιχνίδι, παίξει ψυχωμένη άμυνα από την αρχή κάθε παιχνιδιού, ξαναβάλει το «εγώ» κάτω από το «εμείς», περιορίσει τα αβίαστα λάθη από παίκτες κομβικούς και με προσωπικότητα όπως οι Σπανούλης και Λο και πάρει το κάτι παραπάνω απ’ όλους του τους υπόλοιπους, οι οποίοι εννοείται πως δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Ο Ολυμπιακός δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα ακόμα και για την πρόκριση στο Λονδίνο, αν προετοιμάσει καλύτερα το πνεύμα του για αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια, βάλει ξανά το μαχαίρι στα..δόντια, αποβάλει από το μυαλό του οποιαδήποτε δικαιολογία, εφησυχασμό και κακής ποιότητας νοοτροπία. Χρόνος και ευκαιρίες υπάρχουν, το ζήτημα είναι αν μπορούν διοίκηση, προπονητής και παίκτες να τα αλλάξουν…

Υ.Γ. Αν ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί την κριτική και την, μερικές φορές, απαξίωση που δεχόταν μέχρι και πριν μερικές μέρες ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής του, τι θα γινόταν; πηγή: sport-fm.gr

Σούσιτς: «Δεν είμαστε ακόμα στη Βραζιλία»

Να ρίξει τους τόνους, μετά τη νίκη της Βοσνίας επί της Ελλάδας, προσπάθησε ο Σάφετ Σούσιτς, με όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Σούσιτς: «Δεν είμαστε ακόμα στη Βραζιλία»
«Τώρα είμαι λίγο φοβισμένος, μετά από αυτή την επίδειξη δύναμης, γιατί δεν θα μας συγχωρήσει κανείς το να μην πάμε στη Βραζιλία», τόνισε ο προπονητής των Βόσνιων και συνέχισε:

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, ένιωθα από την προετοιμασία που κάναμε γι' αυτό το παιχνίδι ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν περίμενα βέβαια να είναι 2-0 το σκορ στο ημίχρονο, αλλά περίμενα ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν είμαστε ακόμα στη Βραζιλία, έχουμε ακόμα πέντε παιχνίδια μέχρι το τέλος και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε".πηγή: sport-fm.gr

Καραγκούνης: «Να είμαστε ενωμένοι»

Την ανάγκη η Εθνική να μείνει ενωμένη και να βγει δυνατή από την ήττα από τη Βοσνία, εξέφρασε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Καραγκούνης: «Να είμαστε ενωμένοι»
Έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης και πρέπει να δούμε το επόμενο παιχνίδι. Αν βγούμε δεύτεροι θα παίξουμε τα μπαράζ. Μπορούμε και πρώτοι. Δεν έχει ακόμα τελειώσει τίποτα», δήλωσε, αρχικά, ο αρχηγός της Ελλάδας και συνέχισε:

« Να είμαστε ενωμένοι. Έχουμε μεγάλη ομάδα, το έχουμε αποδείξει. Πρέπει να είμαστε στη Βραζιλία. Η Βοσνία είναι καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, αλλά κοιτάμε τη δική μας ομάδα. Εμείς δεν κάναμε σωστά κάποια πράγματα και αυτό μας στοίχισε. Τώρα πρέπει να φανούμε δυνατοί. Να κοιτάξουμε τη συνέχεια. Από εμάς εξαρτώνται όλα. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά». πηγή: sport-fm.gr

«Προδοθήκαμε από τα στημένα»

Στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις στημένες φάσεις στάθηκε ο Φερνάντο Σάντος, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα με 3-1 από τη Βοσνία.

«Προδοθήκαμε από τα στημένα»
«Είναι μία δίκαιη νίκη της Βοσνίας. Οι αντίπαλοι μπήκαν πολύ δυνατά, είχαν μία πρώτη ευκαιρία από στημένο. Μετά ισορροπήσαμε, αντιδράσαμε, δεν έγιναν φάσεις, αλλά δυστυχώς δεχθήκαμε γκολ από στημένο. Η Ελλάδα είναι δυνατή στα στημένα, αλλά σήμερα προδοθήκαμε από αυτό», είπε, αρχικά, ο Πορτογάλος και συνέχισε:

«Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, αλλά δεχθήκαμε γρήγορα και δεύτερο γκολ και στη συνέχεια ήρθε το τρίτο πάλι από στημένο. Στις λεπτομέρειες η Βοσνία ήταν καλύτερη και νίκησε δίκαια. Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα, αλλά η Βοσνία διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της σκορ. Μετά το 2-0 ήταν δύσκολο να γυρίσει το αποτέλεσμα. Στο πρώτο μέρος προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε σπασμωδικά. Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε πιο ορθολογικά. Είδα μία πιο σωστή προσπάθεια».

Αναφερόμενος στη χρησιμοποίηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, είπε: «Δεν μετανιώνω για τη χρησιμοποίησή του. Δεν θυμάμαι τη Βοσνία να έκανε κανονική ευκαιρία πλην των στημένων. Το πρόβλημα δεν ήταν ο Παπαδόπουλος, αλλά τα στημένα. Οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι από εμάς στα στημένα. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο. Αν είχαμε κερδίσει, όλοι θα έλεγαν ότι όλα είναι καλά. Δυστυχώς δεν πήραμε αποτέλεσμα και έχουμε τις ευθύνες μας. Όταν υπάρχει μία ήττα τα ερωτηματικά είναι πολλά. Αποδέχομαι την κριτική».

Οσο για τη συνέχεια στα προκριματικά, ο Σάντος δήλωσε: «Πλέον η Ελλάδα δεν εξαρτάται από τα δικά της αποτελέσματα. Πρέπει να πάρουμε τη δεύτερη θέση και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στα μπαράζ και μετά να δούμε μήπως χάσει βαθμούς η Βοσνία».