Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Φερνάντο, πολύ γκαντέμης αυτός ο… σκύλος!

O Kώστας Μιαούλης γράφει για το ναυάγιο της Εθνικής στη Ζένιτσα, για τον...γρουσούζη σκύλο, αλλά και για το μέγα μπέρδεμα στη διάταξη της Εθνικής.

Φερνάντο, πολύ γκαντέμης αυτός ο… σκύλος
Τι το ήθελε ο Πορτογάλος, ν’ αναφέρει αυτό το ρητό με το σκύλο. Στο ματς του 2002 είχε δεχτεί τέσσερα γκολ από τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που η ΑΕΚ το έπαιρνε και με ισοπαλία. Το είπε πάλι παραμονή του αγώνα με την Βοσνία, σε άλλον έναν « τελικό», ήρθε το τρίμπαλο για να «δέσει» το γλυκό. Αυτός ο…σκύλος, πρέπει να είναι μεγάλη … μαυρόγατα. Για να σοβαρευτούμε τώρα, ο Σάντος διάλεξε παιχνίδι να κάνει τις χειρότερες επιλογές.

Πρώτα απ’ όλα το Καραγκούνης, Κατσουράνης, Τζιόλης και Χολέβας στα χαφ ήταν μια σύνθεση που δεν βγήκε καθόλου στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Σαλπιγγίδης ήταν κάτι ανάμεσα σε δεξί εξτρέμ και σε δεύτερο επιθετικό. Ουσιαστικά δεξιά πλευρά στα χαφ δεν υπήρχε, μιας και ο Κατσουράνης έχει τη συνήθεια να παίζει προς τα μέσα. Ο Σάντος αποφάσισε ένα σύστημα με δύο εφαρμογές 4-4-2 που γινόταν 4-5-1, αλλά έχω την αίσθηση πως η συνεχής αλλαγή διάταξης, περισσότερο μπέρδευε τους παίκτες και αποσυντόνιζε την ομάδα.

Ασφαλώς το παιχνίδι αυτό, θα πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια για το πώς μια ομάδα μπορεί να «εκτελεστεί» από στημένες φάσεις. Βάλτε στα δύο γκολ του Ντζέκο και τις δύο κεφαλιές που πήρε ο Βράνιες και μας γλίτωσε ο Καρνέζης. Με τέτοια εικόνα ήταν αδύνατο να γλιτώσουμε και ίσως αυτό το 3-1 να είναι και κάπως κολακευτικό για μια τόσο κακή εμφάνιση.

Από αυτή την Εθνική φαίνεται να λείπει η λάμψη και η δίψα για διάκριση σε προηγούμενες διοργανώσεις. Δεν θα μιλήσω γι’ αυτούς που δεν έπαιξαν ή μπορεί να μην κλήθηκαν, διότι είναι μια βαρετή συζήτηση να είναι κορυφαίοι, όσοι δεν παίζουν. Το αποτέλεσμα της Σλοβακίας, τουλάχιστον μας αφήνει μόνους στην δεύτερη θέση. Τα μπαράζ πάντως θα είναι μια διαδικασία πολύ δύσκολη ειδικά αν αυτή η ομάδα δεν κάνει εύκολες νίκες για να ξεμπλοκάρει και τουλάχιστον να επιχειρήσει την μέγιστη δυνατή συγκομιδή και να αποκτήσει πάνω απ’ όλα αυτοπεποίθηση, γιατί αυτή τη φορά οποιοδήποτε μπαράζ θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: