Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Επιστροφή στην Ελλάδα της δραχμής…!

«Ντου στα Αποδυτήρια» αμέσως μετά την βαριά ήττα της εθνικής Ελλάδας στην Βοσνία. «Γυρίζουμε χρόνια πίσω, σε τραυματικές εμπειρίες»!
Γράφει ο γνωστός – άγνωστος του sportdog…
Βαριά, πολύ βαριά η ήττα της εθνικής στην Βοσνία. Σε ένα τόσο κρίσιμο ματς να χάνεις έτσι από το πρώτο μισάωρο κιόλας; Και η εθνική μας δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποιο μεγαθήριο. Ούτε με την Βραζιλία έπαιζε, ούτε με την Αργεντινή. Την Βοσνία είχε απέναντι που ναι μεν είναι καλή ομάδα, αλλά δεν έχει δα ψωμοτύρι τις μεγάλες διοργανώσεις.
Μπλακ άουτ
Η εθνική έχει φέρει βόλτα κατά καιρούς πολύ καλύτερες ομάδες από την Βοσνία. Δεν περιμένεις, λοιπόν, με την εμπειρία που έχει να πάθει τέτοιο μπλακ άουτ όπως σήμερα.
Ήταν δυσάρεστη έκπληξη, λοιπόν, το αποψινό θέαμα της εθνικής. Και ο Σάντος και οι παίκτες ήταν σε μια πολύ άσχημη βραδιά. Και τώρα πλέον το τρένο της πρωτιάς πάει να χαθεί. Έχει πάρει ξεκάθαρο κεφάλι η Βοσνία.
Γυρνάει την ομάδα χρόνια πίσω
Όχι μόνο η ήττα, λοιπόν, αλλά κυρίως η απόδοση της εθνικής γυρνάει την ομάδα χρόνια πίσω. Σε εποχές… δραχμής. Πότε μπήκε το πολυσυζητημένο (και λόγω Κύπρου τώρα) νόμισμα του ευρώ στην ζωή μας; Το 2002. Όταν, δηλαδή, ξεκίνησε και η μεγάλη πορεία της εθνικής με τα προκριματικά για το Euro της Πορτογαλίας το 2004.
Εκτός κόλπου
Μέχρι το 2002, δηλαδή στις εποχές της δραχμής για την χώρα μας, η εθνική ήταν εκτός κόλπου μεγάλων διοργανώσεων. Είχε πάει μόνο μια φορά το 1980 σε Euro, άλλη μια σε μουντιάλ το 1994 και μέχρι εκεί. Ούτε νίκη, ούτε τίποτα. Δυο απλές συμμετοχές, με αυτή στο παγκόσμιο κύπελλο των ΗΠΑ να θεωρείται η πλέον τραυματική.
Η εκτίναξη
Και μετά το 2002, την χρονιά του ευρώ, ξεκίνησε η εκτίναξη. Με τρομερή πρόκριση στα τελικά του Euro, με την απίστευτη κούπα στην Πορτογαλία, με συμμετοχές στα Euro 2008 και 2012, με παρουσία και νίκη στο μουντιάλ του 2010. Απογείωση… Και ανέβασμα επιπέδου σαφέστατο.
Και, μάλιστα, με την εθνική όλα αυτά τα χρόνια να μην έχει πολλά προβλήματα με ομάδες του βεληνεκούς της Βοσνίας. Πολύ περισσότερο να μην χάνει με τέτοιο σκορ και τόσο εύκολα όπως απόψε.
Απογοήτευση…

Πισωγύρισμα, λοιπόν. Όχι μόνο για την ήττα, όχι μόνο για το ενδεχόμενο να χαθεί η πρωτιά στον όμιλο, αλλά κι επειδή η εμφάνιση ήταν αποκαρδιωτική. Ούτε σκληροτράχηλη αμυντικά ήταν η εθνική, ούτε ψυχωμένη, ούτε κτυπούσε έξυπνα στην κόντρα… Απογοήτευση! Σα να μην μπήκε ποτέ στο γήπεδο…πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: