Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ευτυ(Χ)ώς, δεν μπόρεσε η Σλοβακία!

Την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση και του 7ου προκριματικού ομίλου και να προσπεράσει την Ελλάδα, ευτυχώς... έχασε η Σλοβακία, που παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Λιθουανία.

Ευτυ(Χ)ώς, δεν μπόρεσε η Σλοβακία
Δεκαοχτώ σουτ, δέκα κόρνερ, αλλά μόνο ένα γκολ. Η Σλοβακία παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Λιθουανία για την 5η αγωνιστική του 7ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και έχασε την ευκαιρία να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης. Οι Σλοβάκοι έφτασαν τους οχτώ βαθμούς και οι Λιθουανοί τους πέντε. Βέβαια, αυτό ουδόλως "χάλασε" την Ελλάδα, που εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι τουλάχιστον για τη δεύτερη θέση.

Η Λιθουανία, αφού ξεπέρασε την πίεση των πρώτων δεκαπέντε λεπτών, καθώς η Σλοβακία προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, άνοιξε εκείνη το σκορ με τον Σέρνας στο 19ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι, αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, βγήκαν μπροστά και αφού έχασαν κάποιες ευκαιρίες, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Γιακούμπκο, πέντε λεπτά πριν «βγει» το πρώτο ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι Σλοβάκοι, έχοντας και καλή ψυχολογία από το γκολ της ισοφάρισης, πίεσαν και έχασαν κάποιες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν. Όσο περνούσε η ώρα, οι Λιθουανοί κλείνονταν ακόμη περισσότερο πίσω για να κρατήσουν το σκορ και οι γηπεδούχοι αύξαναν την πίεση για το γκολ της νίκης. Αυτό δεν ήρθε και το 1-1 ήταν τελικό αποτέλεσμα.
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: