Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Μπορεί δεύτερος και με ήττα ο Ολυμπιακός!

Παρά την ήττα του από τη Μακάμπι στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός μπορεί ακόμη να εξασφαλίσει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Δείτε τα σενάρια.

Μπορεί δεύτερος και με ήττα ο Ολυμπιακός

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Ολυμπιακός με δύο νίκες στα ισάριθμα τελευταία ματς, με «Φενέρ» εκτός και Χίμκι εντός, δεν χάνει την πρόκριση. Αν, δε, η Σιένα-που παίζει με την αδιάφορη Μπαρτσελόνα εντός και την Κάχα Λαμποράλ εκτός-γνωρίσει μία ήττα ή το ίδιο συμβεί και με τη Μακάμπι-που φιλοξενεί την Μπεσίκτας και ταξιδεύει στη Βαρκελώνη-τότε οι δύο νίκες τού εξασφαλίζουν τη δεύτερη θέση.

Ο Ολυμπιακός, όμως, μπορεί να είναι δεύτερος ακόμη κι αν χάσει στην Πόλη την επόμενη εβδομάδα. Πώς; Αν κερδίσει τη Χίμκι στο ΣΕΦ, η Σιένα χάσει ένα από τα δύο της ματς και η Μπαρτσελόνα κερδίσει τη Σιένα στην Ιταλία και/ή τη Μακάμπι στην Μπαρτσελόνα, στην ισοβαθμία με τους Ιταλούς και τη Χίμκι, ακόμη και με τη Σιένα, θα υπερτερεί καθώς όλες οι ομάδες θα έχουν στα μεταξύ τους ματς από μία νίκη, αλλά ο Ολυμπιακός θα υπερτερεί με τις δύο κόντρα στους Ρώσους.

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός μειονεκτεί σε πιθανή ισοβαθμία με τη Σιένα (-2, +1), τη Μακάμπι (+1, -6), είναι στα ίσα με την Κάχα Λαμποράλ (-8, +8) και έχει κερδίσει στο πρώτο ματς με τη Χίμκι (+5). Εφόσον διπλασιάσει τις νίκες του επί της Χίμκι, θα έχει το πάνω χέρι στις πολλαπλές ισοβαθμίες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγώνων:

Χίμκι (7-5): Κάχα Λαμποράλ εντός, Ολυμπιακός εκτός
Μακάμπι (7-5): Μπεσίκτας εντός, Μπαρτσελόνα εκτός
Ολυμπιακός (7-5): Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ εκτός, Χίμκι εντός
Σιένα (7-5): Μπαρτσελόνα εντός, Κάχα Λαμποράλ εκτός
Κάχα Λαμποράλ (6-6): Χίμκι εκτός, Σιένα εντόςπηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: