Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Μπλατ: «Αν δεν είχε μπει το καλάθι του Σμιθ…»

Το τρίποντο του Ντέβιν Σμιθ από το… σπίτι του, λίγο πριν το τέλος, ήταν αυτό που «κλείδωσε» τη νίκη (73-67) της Μακάμπι Τελ Αβίβ επί του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Μπλατ: «Αν δεν είχε μπει το καλάθι του Σμιθ…»
Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά τη νίκη (73-67) της Μακάμπι Τελ Αβίβ επί του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς τόνισε πως το τρίποντο του Σμιθ, λίγο πριν το τέλος, ήταν αυτό που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του ματς, ωστόσο όπως είπε, αυτό που κράτησε ζωντανή την «ομάδα του λαού» για την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκας είναι το νέο σύστημα που ισχύει από φέτος –με τα περισσότερα ματς- στο TOP 16.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντέιβιντ Μπλατ:

«Ήταν μία σπουδαία νίκη για την ομάδα μας. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα, είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης και έχει βαθύ ρόστερ. Το να κερδίσεις εδώ είναι κάτι σημαντικό. Το "κλειδί" στο ματς ήταν το πρώτο ημίχρονο, όπου ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Στο δεύτερο πίεσε ο Ολυμπιακός, αλλά κρατηθήκαμε όρθιοι, όπως οι πυγμάχοι. Βρεθήκαμε κοντά να πέσουμε, όμως κρατηθήκαμε στα πόδια μας. Να κερδίζεις ένα ματς απέναντι στον Ολυμπιακό δεν είναι κάτι εύκολο, οπότε κάποια... σπέσιαλ πράγματα πρέπει να γίνουν. Τα σουτ του Λόγκαν που μπήκαν ή του Σμιθ. Αν δεν είχε μπει το καλάθι του Σμιθ μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Τώρα η κατάσταση μας είναι καλή, αλλά η δουλειά δεν έχει γίνει.

Θα πρέπει να κερδίσουμε την Μπεσίκτας στο σπίτι μας για να φτάσουμε κοντά σε ένα από τα σπουδαιότερα comeback που έχει κάνει ομάδα στην Ευρωλίγκα. Αυτό δεν γίνεται αυτόματα και υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να έχουμε την ίδια αφοσίωση, όπως είχαμε στα τελευταία πέντε παιχνίδια μας».

Για το τι άλλαξε στην «ομάδα του λαού» από το κακό ξεκίνημα: «Δεν παίζαμε τόσο άσχημα στον πρώτο γύρο. Χάσαμε κάποια ματς στο τέλος, δεν ήμασταν τόσο κακοί. Επιστρέψαμε σε κάποιες άμυνες, τις οποίες συνηθίζαμε να κάνουμε και δεν τις κάναμε. Τέλος, κάναμε πιο κοντό το σχήμα μας. Αν κερδίζεις μία, κερδίζεις δύο έχεις το μομέντουμ και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μία τόσο μεγάλη σειρά, με 14 παιχνίδια. Αν δεν ήταν τόσα τα ματς θα ερχόμασταν στην Ελλάδα τώρα μόνο για να φάμε σουβλάκι! Το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας το αγαπώ, είναι σπουδαίο σύστημα για τους προπονητές για τους παίκτες και για όλους μπορώ να πω. Στον όμιλο μας υπάρχουν έξι ομάδες που είναι πολύ δυνατές. Να ρωτήσω κάτι. Πώς είναι ο Άρης και η Θεσσαλονίκη; Μου έχει λείψει…».

Για τον Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος τον αντικατέστησε στην εθνική ομάδα της Ρωσίας: «Είναι πολύ καλός προπονητής και ελπίζω να τα πάει καλά. Εξαιρετική επιλογή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: