Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις για ΠΑΟ,ΠΑΣ και Άρη!!

Πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι εξαιρετικά δύσκολο φαντάζει για τον Παναθηναϊκό τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Άρη να εξασφαλίσουν άδεια από την ΕΠΟ, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό. Σημαντικές οι ελλείψεις στους φακέλους τους. Ακολούθως θα υποβάλλουν έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης και θα περιμένουν την επανεξέταση των φακέλων τους μέχρι το τέλος του μήνα. Αν και σε δεύτερο βαθμό δεν τα καταφέρουν, τότε κατά πάσα πιθανότητα, η Ξάνθη θα κερδίσει μια θέση στην Ευρώπη αφού δεν θα μπορεί να αγωνιστεί σε αυτή ούτε ο ΠΑΣ, ούτε ο Παναθηναϊκός.

Άδεια σε πρώτο βαθμό τουλάχιστον, δεν θα εξασφαλίσει ούτε ο Άρης, που διαρροές από την ΕΠΟ κάνουν ουσιαστικά λόγο για κατάθεση κενού φακέλου. Οι άνθρωπο των ''κιτρίνων'' δεν έδωσαν καν το παρών στην Επιτροπή Αδειοδότησης, καθώς βρίσκονται σε διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99, συνεπώς η άδεια γι? αυτούς δεν έχει στην παρούσα φάση καμία σημασία. Ενδεχομένως να επανέλθουν με στοιχεία στο δεύτερο βαθμό και να προσπαθήσουν εκεί να εξασφαλίσουν την άδεια. Πηγή: metrosport.gr

«Έμφραγμα» στο Παλατάκι, ήττα για τον ΠΑΟΚ!!

Σ' ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς, το Ρέθυμνο πήρε μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 71-75, κι έκανε το 1-0 στη σειρά. Πάλεψαν μέχρι τέλους οι γηπεδούχοι όμως η αστοχία τους στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις τους στέρησε τη νίκη.

Ο αγώνας άρχισε και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά. Ο ΠΑΟΚ με το γνώριμο παιχνίδι μέσα από το ζωγραφιστό, εκμεταλλευόταν την υπεροχή του Τσαϊρέλη και του Παπαδόπουλου κοντά στο καλάθι και προηγούνταν στο σκορ. αντίθετα το Ρέθυμνο άνοιγε την αντίπαλη άμυνα με περιφερειακά σουτ.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη οι Κρητικοί ανανεώνοντας συνεχώς επιθέσεις με τα επιθετικά ριμπάουντ, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ χάρη στα τρίποντα του Μπρέντ Πέτγουει.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ μπήκαν πολύ δυνατά. Παίζοντας πολύ πιεστική άμυνα υποχρέωσαν τους παίκτες του «Δικεφάλου» σε λάθη, τα οποία μετέτρεψαν σ? εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό ανεβάζοντας την υπέρ τους διαφορά στο +11 εφτά λεπτά πριν τη λήξη. Χωρίς συγκέντρωση στο επιθετικό τους παιχνίδι οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, σπατάλησαν πολλές κατοχές με το να παίρνουν τραβηγμένες προσπάθειες, και στην άμυνα δέχτηκαν πολλά σουτ τριών πόντων.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη οι «ασπρόμαυροι» γύρισαν την άμυνα τους σε ζώνη, όμως οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τον τρόπο να παραβιάζουν το αντίπαλο καλάθι με τα τρίποντα των Ντούβνιακ και Κόμματου. Ένα λεπτό πριν το ημίχρονο ο ΠΑΟΚ με συνεχόμενες εύστοχες επιθέσεις κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε διψήφιο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ζεστά. Με τους Χάτσερ και Κασελάκη να φορτώνουν με πόντους το αντίπαλο καλάθι, έριξαν την διαφορά σε απόσταση ενός σουτ. Οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ αντέδρασαν άμεσα και με τα τρίποντα των Κάρτερ, Τσαρούχα και Προύιτ ανέβασαν ξανά την διαφορά στο +9.

Εξαιρετικό παιχνίδι από το Ρέθυμνο διαβάζοντας πολύ σωστά την άμυνα του «Δικεφάλου» έβρισκε τ? αμαρκάριστα σουτ, κι έχοντας εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς ανέβασε εκ νέου την διαφορά σε διψήφιο. Μοναδική «όαση» στην επίθεση του ΠΑΟΚ ήταν ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ο οποίος έβρισκε τον τρόπο να φτάνει μέχρι το αντίπαλο καλάθι.

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου παίζοντας πολύ σκληρή άμυνα κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά σε παραγωγικότητα τους Κρητικούς, και στην επίθεση με τον Ουίλιαμ Χάτσερ να κάνει θραύση έφεραν την διαφορά στους δύο πόντους. Οι φιλοξενούμενοι «βραχυκύκλωσαν» επιθετικά κι έπαιρναν σκορ μόνο από τη γραμμή των βολών.

Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Γιώργο Δέδα. Το Ρέθυμνο εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» και πήρε προβάδισμα έξι πόντων.

Στον χρόνο που απέμενε οι «ασπρόμαυροι» έκαναν μια τελευταία προσπάθεια ν? ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, όμως ο Μιχάλης Τσαϊρέλης αστόχησε εξ επαφής 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αδυνατώντας να στείλει το ματς σε παράταση. Στα τελευταία τρία δευτερόλεπτα ο Απόλλωνας Τσόχλας με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

MVP του αγώνα ήταν ο Μπρέντ Πέτγουει. Ο Αμερικάνος ψηλός έκανε πολύ καλή δουλειά σε άμυνα κι επίθεση, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε να φτάσει η ομάδα του στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 32-38, 51-60, 71-75

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 18 (1), Κασελάκης 8, Χαραλαμπίδης 4, Τσαιρέλης 8, Δέδας 10 (3), Μαργαρίτης 15 (2), Παπαδόπουλος 8, Νικολόπουλος, Καλλές, Χρυσικόπουλος

ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χορν 7, Καλλινικίδης 1, Προύιτ 10 (1), Αγγελόπουλος, Τσόχλας 4 (1), Ντούβνιακ 8 (1), Κόμματος 7 (2), Κάρτερ 6, Λάτοβιτς 6, Πέτγουεϊ 23 (4), Τσαρούχας 3 (1) Πηγή: metrosport.gr

Τσομίδης : «Πιο θεμελιωμένη η πρόταση Ηλιάδη»

Ο Στάθης Τσομίδης, μέλος της νομικής ομάδας στην υπόθεση του άρθρου 99 και μέλος της προηγούμενης διοίκησης πρωτοδικείου φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, αλλά στις προτάσεις των δύο υποψηφίων τονίζοντας πως η πρόταση του Ηλιάδη ήταν πιο θεμελιωμένη.


Για τα συμπεράσματα που βγήκαν από τη χθεσινή γενική συνέλευση:

«Στην αρχή ήταν μια μαζική συνέλευση αν και περίμενα να υπήρχε πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή. Το γεγονός ότι όλοι ήθελαν να πληροφορηθούν τα προγράμματα και τις σκέψεις για το μέλλον της ομάδας από τους υποψηφίους ήταν θετικό. Επίσης ο άγνωστος επενδυτής τον οποίο υπονόησε ο κ. Αβάνογλου αλλά τελικά δε μπορέσαμε να μάθουμε και εμφανίστηκε στο τέλος της διαδικασίας. Τέλος, για άλλη μια φορά η ομάδα του Άρη έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά εσωτερικά θέματα, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει κάπως πιο ομαλά το νέο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά την προσπάθεια για υπαγωγή στο άρθρο 99 περιμένουμε να έχουμε μια καλή συνεργασία με την όποια διοίκηση εκλεχθεί και ότι αυτή η συνεργασία θα έχει ανάλογα αποτελέσματα για το καλό της ομάδος».

Για το αν τον κάλυψαν τα δύο προγράμματα των δύο υποψηφίων:

«Όχι δε με καλύπτουν διότι από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι πρέπει να υπάρχει ρευστό το οποίο δε μπορεί να είναι λιγότερο από 5 εκατ. ευρώ. Εγώ θα έλεγα ότι ίσως χρειαστούν και 8-10 εκατ. 5 με 10 εκατ. θα είναι απαραίτητα ώστε η ομάδα όχι να είναι απλώς βιώσιμη, αλλά για να μπορέσει να κάνει και μια σωστή παρουσία στη Σούπερ Λιγκ. Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν και πραγματικά προβληματίζομαι όσον αφορά αυτούς που θα αναλάβουν τα ηνία της ομάδας».


Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Μεταξύ των δύο προτάσεων που ακούστηκαν, θεωρώ ότι του κ. Ηλιάδη ήταν πιο θεμελιωμένη, καθώς κατονόμασε συγκεκριμένες εταιρίες και δεν αρκέστηκε σε ποσοστιαίες αναφορές. Αυτό είναι θετικό, δε φτάνει όμως. Θα πρέπει να ξέρουμε το πόθεν έσχες του κάθε επενδυτή. Δεν εννοώ μόνο τους δύο υποψηφίους αλλά οποιοσδήποτε εμφανιστεί».

Για το αν υπάρχει ο επενδυτής που θα δώσει στην ομάδα την οικονομική άνεση που χρειάζεται:

«Έχουν περάσει 90 ώρες απ' όταν εκδόθηκε η υπόθεση του 99. Εγώ γνωρίζω ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά δεν μπορεί να εκδηλωθεί τόσο σύντομα. Δεν μπορεί να εκδηλωθεί σοβαρή επενδυτική προσπάθεια όταν υπάρχει μια γενικότερη ατμόσφαιρα του να γίνουν όλα γρήγορα. Θεωρώ ότι έπρεπε να δοθεί κι άλλος χρόνος ώστε να μπορέσει να γίνει κατανοητό το τι ακριβώς επετεύχθη με την απόφαση του πολυμελές πρωτοδικείου. Να γίνει ένας προγραμματισμός και να ανοίξει η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Όσο δεν υπάρχουν αυτοί οι όροι, όλοι όσοι εμφανίζονται είναι διαχειριστές».

Τέλος, για τη δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ είπε:

«Δε θα μπορούσε να υπάρχει άλλη θέση από την πλευρά της ΕΠΟ. Ακόμα και όταν υπήρχε η προσωρινή διαταγή για την υπαγωγή στο άρθρο 99, όποιος την παραβίαζε με διοικητικά μέτρα θα είχε πράξει κολάσιμη πράξη». Πηγή: metrosport.gr

Μήνυση σε Αλαφούζο και Κωσταντίνου!!

Μηνύσεις θα καταθέσουν σε βάρος των Γιάννη Αλαφούζου και Βασίλη Κωσταντίνου η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής.
Συγκεκριμένα, μήνυση κατά του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλη Κωνσταντίνου, φέρονται διατεθειμένοι να καταθέσουν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, τα μέλη της ΚΕΔ, Θανάσης Μπριάκος και Γιώργος Δούρος, καθώς και οι δέκα διαιτητές, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον αθλητικό εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα. Πηγή: metrosport.gr

Σπανός: «Στον Ατρόμητο ο Ιτάνζ ήταν υπόδειγμα ποδοσφαιριστή»

Για το θέμα που έχει προκύψει με τον Σαρλ Ιτάνζ και τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τις δύο πρώτες αγωνιστικές των play-off της Superleague, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη σέντρα», ο πρόεδρος του Ατρομήτου,

Για την πορεία του Ατρομήτου στα play-off: «Μετά και τις 2 πρώτες αγωνιστικές, μπορούμε να λέμε ότι πάμε για την πρώτη θέση στα play-off. Νομίζω ότι δικαιούμαστε να το λέμε. Η πρώτη θέση είναι ανοιχτή για όλους και θα παιχτεί μέχρι το τέλος το ποιος θα την κατακτήσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις.

Εμείς κάναμε έναν καλύτερο δεύτερο γύρο, οι προσθήκες του Ιανουαρίου βοήθησαν και καταφέραμε να μπούμε στα play-off. Βοήθησε αρκετά και η έλευση Παράσχου στην ομάδα».

Ενώ για το θέμα Ιτάνζ, ανέλυσε: «Δεν έχω καμία γνώμη για τον Ιτάνζ, αφού πλέον είναι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω την απόφαση της ομάδας. Όσον ήταν στην ομάδα μας, ήταν υπόδειγμα ποδοσφαιριστή. Είναι επαγγελματίας. Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα των λαθών. Λάθη γίνονται και πολύ συχνά».

Για τα σενάρια επιστροφής του τερματοφύλακα στον Ατρόμητο: «Αυτό είναι κάτι πολύ υποθετικό. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι τα play-off. Κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι, δεν έχουμε κάνει προς το παρόν κανένα σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά». Πηγή: metrosport.gr

Αργυριάδης: «Ο κόσμος ζητά κάτι διαφορετικό»

Για τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη σέντρα», ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ στην υπόθεση υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99 , Αργύρης Αργυριάδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Η πλατιά πλειοψηφία των οπαδών του Άρη, ζητά κάτι διαφορετικό. Στην ουσία, ο κόσμος έφυγε μουδιασμένος, γιατί δεν άκουσαν αυτά που ήθελαν να ακούσουν. Το ερώτημα δεν είναι ο στόχος είναι πως θα κατακτήσουμε το στόχο. Δεν ακούστηκε τίποτα για αυτό. Δεν νομίζω ότι εντυπωσιάστηκε κανείς από τα λεγόμενα των υποψηφίων» τόνισε αρχικά.

Για τον Λάμπρο Σκόρδα: «Ο Σκόρδας θεωρεί ότι θα κερδίσει τις εκλογές ούτως ή άλλως. Απέφυγε χθες να είναι συγκεκριμένος. Ίσως δεν έχει κάτι συγκεκριμένο να πει. Το μόνο μετρήσιμο το οποίο είπε είναι ότι θα δώσει το 20% του τζίρου της ομάδας για να πληρώσει τα παλιά χρέη. Αυτό δεν φτάνει ούτε για να αποπληρώσει τον Σηφάκη. Στο δια ταύτα πως εξοφλούμε Δημόσιο, παίκτες και ιδιώτες δεν ακούστηκε τίποτα».

Για τις προτάσεις Ηλιάδη και Αβάνογλου: «Σε εμένα η πρόταση Ηλιάδη, ακούστηκε καλύτερα σε εμένα. Το γεγονός ότι μίλησε για νούμερα και ανέφερε συγκεκριμένες εταιρίες και το ότι ο άνθρωπος ήταν ειλικρινής λέγοντας πως θέλει να γίνει ιδιοκτήτης του Άρη, είναι πολύ θετικό.

Θεωρώ ότι ο κ.Αβάνογλου μου είπε με ποιους έχει μιλήσει. Επίσης το ενδιαφέρον του για να βοηθήσει την ομάδα, είναι αυθεντικό».

Για την υπόθεση υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99: «Αν προχωρήσει η υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99, θα είναι υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς ένας μεγάλο ποσοστό θα πάει σε αυτό και ένα 60% θα πάει στους ιδιώτες. Ο καθένας όταν έμπαινε να διοικήσει έβρισκε ένα βουνό χρεών από τις προηγούμενες διοικήσεις και στην προσπάθειά του να μειώσει τα παλαιά χρέη, δημιουργούσε και άλλα. Επί τους ουσίας, ευθύνη έχουμε όλοι μας.

Το θέμα είναι να γίνει μία διοίκηση σωτηρίας, που θα πλαισιώνεται και από επιχειρηματίες και φίλους του Άρη. Να γίνει μία επιτροπή που θα τρέξει τα θέματα της ομάδας, θα πάει να χτυπήσει πόρτες, να αναζητήσει επενδυτή. Δεν υπάρχει πραγματική βούληση της σημερινής διοίκησης για εύρεση επενδυτή. Δεν έχουν οριστεί καν όροι για την ΑΜΚ, που είχε ανακοινωθεί μέσω Facebook. Εγώ χθες δεν είδα κάποιον να αναζητά επενδυτή. Δεν είδα να δείχνουν κάτι παραπάνω, πέρα από καλές προθέσεις. Η αίσθηση που μου έχει δημιουργηθεί, είναι ότι κάποιοι θέλουν να κρατήσουν τον Άρη μικρό, για να φαίνονται οι ίδιοι μεγάλοι. Ο Άρης είναι «μαγαζί γωνία», είναι μία επιχείρηση που μπορεί κάποιος να επενδύσει. Το θέμα δεν είναι το χρέος, αλλά αν αυτό είναι βιώσιμο και διαχειρίσιμο».

Ενώ για το πόσα χρήματα χρειάζεται η ομάδα: «Το μίνιμουμ των χρημάτων που πρέπει να μπουν στην ΑΜΚ είναι τα 5 εκατ. ευρώ με καταληκτική ημερομηνία τις 16 Αυγούστου. Αν δεν βρει μέσα στους επόμενους 2,5 μήνες, τότε η ομάδα θα κινδυνεύσει να βγει από το 99 –σε περίπτωση που θα γίνει κανονικά η υπαγωγή του στο άρθρο- και η ομάδα δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει. Δεν θέλουμε ακόμη ένα χρόνο τον Άρη «στην εντατική». Στον ΠΑΟΚ ήρθε ένας επενδυτής, ο Σαββίδης, Γιατί να μην έρθει και στον Άρη;»

Για το θέμα που έχει προκύψει με την ΕΠΟ: «Έχει γίνει μία συμφωνία κυρίων με την ΕΠΟ, το ζητούμενο για την ομοσπονδία είναι να γίνουν οι συμφωνίες με τους πρώην ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι θα δώσει μία προθεσμία για τις εν λόγω συμφωνίες με τους παίκτες. Ο Άρης είναι νομικά προστατευμένος, αλλά θα πρέπει να διευθετεί τις υποχρεώσεις του. Οι συνολικές απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών είναι γύρω στα 11 εκατ.

Βασική προϋπόθεση για να μπουν διάσημοι φίλοι και άνθρωποι του Άρη, είναι πρώτα να «ανοίξουμε» την ομάδα. Μέχρι στιγμής ο Άρης, «τρώει» τις σάρκες του». Πηγή: metrosport.gr

Αναβολή για Αγκάνθο!!

Μια ακόμη αναβολή, σημειώθηκε χθες στην υπόθεση του Νταβίντ Αγκάνθο και την έφεση που έχει καταθέσει η ΠΑΕ Άρης για την ποινή του Ισπανού επιθετικού.

Ο 32χρονος φορ τιμωρήθηκε με 5 αγωνιστικές για την άδικη αποβολή του στο Περιστέρι και στον αγώνα με τον Ατρόμητο όμως μετά τη χθεσινή αναβολή στην έφεση, η υπόθεση θα συζητηθεί εκ νέου την Τετάρτη 29 Μαΐου ούτως ώστε να διαπιστωθεί τελικά αν θα μειωθεί η ποινή. Πηγή: metrosport.gr

«Πολύ νωρίς να αποφασίσω»

Η παρθενική σεζόν του στην Μπουντεσλίγκα, δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε. Ο λόγος για τον Στέλιο Μαλεζά, που έχασε το μεγαλύτερο μέρος της λόγω τραυματισμού και το Σάββατο ήπιε το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού της Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Βέβαια, το όνομα του Κατερινιώτη στόπερ έχει ήδη ακουστεί για τον ΠΑΟΚ από τη στιγμή που μέχρι το τέλος του μήνα οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να τον αποκτήσει με μισό εκατομμύριο ευρώ, με τον ίδιο ωστόσο να μην παίρνει ακόμα θέση. «Αυτή τη στιγμή ζω έναν εφιάλτη, αφού είναι η χειρότερη στιγμή στην καριέρα μου ο υποβιβασμός της ομάδας.

Είναι πολύ νωρίς να σκεφτώ το οτιδήποτε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο «Μάλε» χθες στη γερμανική εφημερίδα ««Der Westen», με την πτώση της Φορτούνα στη δεύτερη κατηγορία να μην έχει ωστόσο επηρεάσει ιδιαίτερα τις «μετοχές» του. Αξίζει δε να σημειωθεί πως εάν δεν βρεθεί μέχρι το τέλος του Μαϊου ομάδα που θα καταβάλλει το μισό εκατομμύριο της ρήτρας του, εν συνεχεία θα πρέπει να διαπραγματευτεί από μηδενικής βάσης με τον γερμανικό σύλλογο.
Πηγή: metrosport.gr

Οριστική συμφωνία με Γεωργέα!!

Ο Νίκος Γεωργέας αποχωρεί από την Βέροια και επιστρέφει στην ΑΕΚ. Είναι πλέον οριστικό, με την συμφωνία να κλείνει επί της ουσίας χθες το απόγευμα και τον 36χρονο παίκτη να περιμένει πια την επίσημη ανακοίνωση και της Ένωσης.

Στο μεταξύ, απομακρύνεται η προοπτική επιστροφής του Παντελή Καφέ, ενώ σενάρια φέρνουν την ΑΕΚ να συζητάει και με τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο που έπαιζε και παλαιότερα στην Ένωση και πρόσφατα αποχώρησε από την Ξάνθη. Πηγή: metrosport.gr

Βρείτε λύσεις τώρα!!

Η νέα ήττα του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, δεύτερη συνεχόμενη, αυτή τη φορά από τον ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα εντός έδρας, επέφερε νέους τριγμούς στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο.

Η κατάσταση μοιάζει –και ίσως να είναι- μ? ένα εφιαλτικό αδιέξοδο, στο οποίο η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπό την καθοδήγηση φυσικά του μεγαλομετόχου, οφείλει να βρει λύση. Γι? αυτό, άλλωστε, και αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά το τέλος του ματς με τους Ηπειρώτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των υπευθύνων παραγόντων του ποδοσφαιρικού τμήματος. Οι Ζήσης Βρύζας, Γκέρμαν Τσιστιακόφ, Θόδωρος Ζαγοράκης, μαζί με τους υπευθύνους των οικονομικών της ΠΑΕ, Άλκη Μαυροφρύδη και Μαρία Γκοντσάρεβα, ανέλυσαν εκ νέου τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και το τι μπορεί να συμβεί άμεσα, προκειμένου να επανέλθει η ομάδα στα φυσιολογικά της, να επιστρέψει στις επιτυχίες -όσο προλαβαίνει βεβαίως- και εν τέλει να επιστρέψει η ηρεμία στον ΠΑΟΚ.

Μέσα σε όλα αυτά που αναλύθηκαν, ειπώθηκαν και προτάθηκαν, προέκυψε και το όνομα του Άγγελου Αναστασιάδη. Αυτό ήταν μια σκέψη που έπεσε στο τραπέζι, με γνώμονα την ικανότητα του πιο πετυχημένου Έλληνα προπονητή στην ιστορία του ΠΑΟΚ, να βγάζει από το αδιέξοδο την ομάδα. Η παρουσία του πολύπειρου τεχνικού μπορεί να αποτελέσει ένα ηλεκτροσόκ και να επαναφέρει στην ομάδα την ηρεμία, την αυτοπεποίθηση, αλλά και να προσδώσει εκ νέου όραμα και ελπίδα στις τάξεις του κόσμου. Βεβαίως, η περίπτωση του Αναστασιάδη μόνο εύκολη δεν θα είναι εάν η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχωρήσει σε κρούση. Δυσκολίες υπάρχουν και είναι αντικειμενικές, αλλά μπροστά στο καλό και τη σωτηρία του ΠΑΟΚ όλα ξεπερνιούνται, αρκεί να υπάρχει η απαιτούμενη βούληση και διάθεση.

Στη σκέψη αυτή υπήρξαν – όπως κάθε φορά που τίθεται θέμα Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ - και ενστάσεις, αλλά και αυτές δύναται να ξεπεραστούν εάν αποφασιστεί από τον μεγαλομέτοχο να προχωρήσει το θέμα. Ο Ιβάν Σαββίδης, άλλωστε, έχει δώσει ρητή εντολή από την περασμένη Πέμπτη σε όλους να βρουν λύσεις και μάλιστα άμεσες και αποτελεσματικές. Κάτι που επανέλαβε και το βράδυ της Κυριακής. Ο ηγέτης του Δικεφάλου παρακολούθησε τηλεφωνικά τον αγώνα με τον ΠΑΣ και απογοητεύτηκε εκ νέου από την εικόνα της ομάδας και φυσικά την ήττα. Και γι? αυτό επικοινώνησε ξανά με τους επιτελείς της ΠΑΕ, απαιτώντας να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξει η διαμορφωθείσα κατάσταση.

Όσο για τον Άγγελο Αναστασιάδη; Ο Μακεδόνας τεχνικός ολοκλήρωσε τις προπονήσεις με τον Πλατανιά και επέστρεψε χθες στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί της Πέμπτης θα απαντήσει στους ανθρώπους της κρητικής ΠΑΕ για το αν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας τους ή όχι…
Πηγή: metrosport.gr

«Μύλος» με Νεϊμάρ!!

Ανεπαρκή θεωρούν στην Σάντος την πρόταση που έχει καταθέσει η Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Νεϊμάρ. Πλέον οι Βραζιλιάνοι ακούν και άλλες προσφορές, συμπεριλαμβανομένης και εκείνη της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Μύλος» με Νεϊμάρ
Προτάσεις και άλλων συλλόγων, πέρα από εκείνη της Μπαρτσελόνα, είναι σε θέση να ακούσουν στη Σάντος για την παραχώρηση του Νεϊμάρ.

Η ομάδα του Σάο Πάουλο θεωρεί πως τα χρήματα που προσφέρουν οι «μπλαουγκράνα» είναι λιγότερα από όσα κοστολογούν τον Βραζιλιάνο επιθετικό και περιμένουν πλέον να φτάσουν προτάσεις και από την Ευρώπη, όπως για παράδειγμα την Ρεάλ Μαδρίτης που θέλει να… κλέψει τον διεθνή φορ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η πρόταση των Καταλάνων, όμως όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη ιστορία θα κρατήσει για αρκετό καιρό ακόμα και ίσως οι εξελίξεις σημειωθούν μετά το τέλος του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών της Βραζιλίας (από 15 μέχρι 30 Ιουνίου). Πηγή: sport-fm.gr

Μπόατενγκ: «Ναι, υπέγραψα στη Φούλαμ»!!

Ο Ντέρεκ Μπόατενγκ επιβεβαίωσε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γκάνας πως υπέγραψε στη Φούλαμ.

Μπόατενγκ: «Ναι, υπέγραψα στη Φούλαμ»
Από τον πλέον… αρμόδιο επιβεβαιώθηκε η μεταγραφή του Ντέρεκ Μπόατενγκ στη Φούλαμ. Ο Γκανέζος μέσος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του αποκάλυψε πως πλέον είναι παίκτης της αγγλικής ομάδας.

«Υπέγραψα για δύο χρόνια στη Φούλαμ και θα αρχίσω προπονήσεις μαζί της σήμερα (σ.σ. Τρίτη)», δήλωσε ο 30χρονος μέσος που… ταλαιπώρησε τον Ολυμπιακό. «Πιστεύω πως είναι μια καλή κίνηση για μένα και είμαι χαρούμενος που επιτέλους αυτή η συμφωνία ολοκληρώθηκε». Πηγή: sport-fm.gr

«Χρυσάφι» για Κυριάκο η Λίβερπουλ!!

Πρόταση 14 εκατ. ευρώ στη Σάλκε για την απόκτηση του Κυριάκου Παπαδόπουλου ετοιμάζει η Λίβερπουλ, σύμφωνα με τη «Liverpool Echo».

«Χρυσάφι» για Κυριάκο η Λίβερπουλ
Μπορεί να μην έχει αγωνιστεί από τον περασμένο Νοέμβριο λόγω τραυματισμού, ωστόσο οι μετοχές του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο παραμένουν ψηλά.

Σύμφωνα με τη «Liverpool Echo», η Λίβερπουλ ετοιμάζει πρόταση 14 εκατ. ευρώ στη Σάλκε για τον 21χρονο Έλληνα αμυντικό, τον οποίο προορίζει για να αντικαταστήσει τον Τζέιμι Κάραγκερ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι «κόκκινοι» δεν ανησυχούν για την αγωνιστική κατάσταση του διεθνούς άσου παρότι έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν μετά από επέμβαση στο αριστερό γόνατο το Δεκέμβριο.

Για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ενδιαφέρον υπάρχει από Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά η Λίβερπουλ σκοπεύει να κινηθεί γρήγορα για να τους… προλάβει.

Η λύση του Παπαδόπουλου, που έχει συμβόλαιο ως το 2016, προκρίθηκε έναντι των Άσλεϊ Γουίλιαμς της Σουόνσι και Τόμπι Αλντερβάιρελντ του Άγιαξ. Πηγή: sport-fm.gr

Προπονητής της χρονιάς ο Φέργκιουσον!!

Προπονητής της χρονιάς στην Αγγλία ψηφίστηκε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από την ένωση επαγγελματιών προπονητών του Νησιού.

Προπονητής της χρονιάς ο Φέργκιουσον
Με έναν ακόμη προσωπικό τίτλο αποχαιρετάει τα γήπεδα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της Πρέμιερ Λιγκ, όπου οδήγησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος στην ιστορία της, ο Σκοτσέζος τεχνικός αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς από την ένωση επαγγελματιών προπονητών του Νησιού. Έτσι, έγινε ο πρώτος που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο για τέταρτη φορά.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παρέλαβε το βραβείο από τον τεχνικό της Γουέστ Χαμ, Σαμ Αλαρντάις και αστειευόμενος τόνισε ότι θα έπρεπε να το πάρει ο Στηβ Κλαρκ της Γουέστ Μπρομ, αφού κατάφερε να βάλει πέντε γκολ στην ομάδα του στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος.

«Το 5-5 είναι ένα σκορ που θα θυμούνται όλοι. Αυτό είναι σίγουρο» τόνισε και πρόσθεσε: Κάναμε φανταστική δουλειά και συγχαρητήρια στον αντίπαλο που διαχειρίστηκε τόσο σωστά το παιχνίδι».

Σε ό,τι αφορά τις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας, κορυφαίος προπονητής στην Τσάμπιονσιπ αναδείχθηκε ο Μάλκι Μακάι της Κάρντιφ, στην πρώτη κατηγορία ο Γκάρι Τζόνσον της Γέοβιλ και στη δεύτερη κατηγορία ο Μάρτιν Άλεν της Τζίλιγχαμ. Πηγή: sport-fm.gr

Φερναντίνιο: «Θέλω Σίτι»

Την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι εξέφρασε ο Φερναντίνιο.

Φερναντίνιο: «Θέλω Σίτι»
Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο έκανε γνωστή την επιθυμία περί μεταγραφής του στη Μάντσεστερ Σίτι ο Φερναντίνιο.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Σαχτάρ Ντόνετσκ ρωτήθηκε στο twitter από οπαδό της ουκρανικής ομάδας: «Πες μας ειλικρινά, θέλεις να πας στη Σίτι;» και εκείνος έδωσε την πλέον ξεκάθαρη απάντηση: «Ναι φίλε μου, θέλω…».

Την προηγούμενη εβδομάδα, υπήρξαν πολλά αγγλικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Μάντσεστερ Σίτι είναι το μεγάλο φαβορί για να τον αποκτήσει το προσεχές καλοκαίρι, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Η ρήτρα αποδέσμευσης του είναι 50 εκατ. ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο ακόμη και για τους Άραβες ιδιοκτήτες των «πολιτών». Πηγή: sport-fm.gr

Υπέγραψε στη Φούλαμ ο Μπόατενγκ!!

Τη συμφωνία του με τη Φούλαμ για δύο χρόνια επιβεβαίωσε ο Ντέρεκ Μπόατενγκ, που… «έπαιξε» με τον Ολυμπιακό για αρκετούς μήνες.

Υπέγραψε στη Φούλαμ ο Μπόατενγκ
Ο Ντέρεκ Μπόατενγκ επιβεβαίωσε σε συμπατριώτη του δημοσιογράφο του BBC πως έχει υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών με τη Φούλαμ. Ο Γκανέζος μέσος, που είχε «κλείσει» στον Ολυμπιακό αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ με τη φανέλα του, προκάλεσε την οργή των ανθρώπων της ομάδας για τον τρόπο που τους συμπεριφέρθηκε.

Από τη στιγμή που κέρδισε την ελευθερία του από τη Ντνίπρο μέσω του CAS ήταν εξαφανισμένος, με δικαιολογία πως είχε πρόβλημα με τη βίζα του, ωστόσο επιβεβαιώθηκε πως εξ’ αρχής ήταν… φευγάτος και προτιμούσε να παίξει στην Premiership από ό,τι στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να δώσουν συνέχεια στην υπόθεση και να κινηθούν δικαστικά εναντίον του, καθώς είχε υπογράψει, προπονείτο για 2,5 μήνες στου Ρέντη, αλλά με την πρώτη ευκαιρία έφυγε. Πηγή: sport-fm.gr

Γιατί ο ανεμοστρόβιλος έπιασε στον ύπνο τις ΗΠΑ!!

Μόλις 16 λεπτά πριν την έλευσή του ενημερώθηκαν οι Αμερικανοί

Γιατί ο ανεμοστρόβιλος έπιασε στον ύπνο τις ΗΠΑ
Στον... ύπνο έπιασε τους κατοίκους της Οκλαχόμα ο «ανεμοστρόβιλος- τέρας» που σάρωσε ό,τι βρήκε στο πέρασμά του, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 91 νεκρούς, ανάμεσά τους 40 παιδιά, εκατοντάδες αγνοούμενους, και περισσότερους από 230 τραυματίες, μεταξύ τους και 70 μαθητές. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μια μητέρα με το νεογέννητο μωρό της που είχαν βρει καταφύγιο σε έναν καταψύκτη.

Μόλις 16 λεπτά πριν την έλευσή του ενημερώθηκαν οι Αμερικανοί από το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Κέλι Πίτρλ, εκπρόσωπο του Κέντρου, συνήθως τέτοιου είδους προειδοποιήσεις εκδίδονται 8-10 λεπτά πριν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την Οκλαχόμα είναι της κατηγορίας EF-4, με άλλα λόγια ανήκει στη δεύτερη πιο ισχυρή κατηγορία ανεμοστρόβιλου.

Ο ανεμοστρόβιλος εκδηλώθηκε στις 2:56 μ.μ., τοπική ώρα, μόλις 16 λεπτά μετά την πρώτη προειδοποίηση και ταξίδεψε 320 χιλιόμετρα. Έμεινε στο έδαφος σαράντα λεπτά , σαρώνοντας πρώτα το Νιουκάστλ και στη συνέχεια διήνυσε διαδρομή δεκαέξι χιλιομέτρων προς το Μούρ, πυκνοκατοικημένο προάστιο της Οκλαχόμα Σίτι, που επλήγη περισσότερο.

Πρόκειται για τον πιο καταστροφικό ανεμοστρόβιλο μετά το 2011, όταν 161 έχασαν τη ζωή τους από την ίδια αιτία στο Μισούρι. Στο μεταξύ οι μετεωρολογικές προβλέψεις δίνουν έντονη επιδείνωση του καιρού και ισχυρές καταιγίδες για τις επόμενες μέρες, κυρίως στις πολιτείες Οκλαχόμα, Κάνσας, Μιζούρι και Αρκάνσας.

Οι κάτοικοι του Μουρ έχουν βιώσει ξανά στο πετσί τους τους συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων το 1999 ένας άλλος ανεμοστρόβιλος είχε επιφέρει το θάνατο 44 ανθρώπων ενώ είχε αγγίξει την ταχύτητα των 302 xλμ / ώρα.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον δύο δημοτικά σχολεία -το «Briarwood» και το «Plaza Towers»- και εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς στην ίδια περιοχή. Δεκάδες παιδιά και προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου «Plaza Towers» πιστεύεται πως είναι νεκροί.






«Ψάχνουμε κάτω από κάθε κομμάτι από τα συντρίμμια για τoυς αγνοούμενους. Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες για τους γονείς που αναρωτιούνται για την κατάσταση των παιδιών τους που βρίσκονταν στα σχολεία που επλήγησαν σήμερα», είπε η κυβερνήτης της Οκλαχόμα, Μέρι Φόλιν, στα πρώτα της λόγια προς τους πολίτες.

«Ξέρω ότι υπάρχουν οικογένειες που αναρωτιέστε πού είναι τα αγαπημένα σας πρόσωπα», πρόσθεσε.

Σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» κήρυξε ο πρόεδρος Ομπάμα την Οκλαχόμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Οκλαχόμα σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» και διέταξε την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας για τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βοήθεια αυτή μπορεί να περιλαμβάνει χρηματική ενίσχυση για προσωρινή στέγαση και επισκευές στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές ή βοήθεια για τα ανασφάλιστα ακίνητα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κυρία Φόλιν, προσέφερε ομοσπονδιακή στήριξη για τις κοινότητες που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα ακόμη εξέφρασε την ανησυχία του για τους πληγέντες και προσέφερε όλους τους διαθέσιμους ομοσπονδιακούς πόρους. Προέτρεψε δε την Φόλιν να είναι σε στενή επαφή μαζί του την ώρα που οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.

Πηγή: protothema.gr

Gazprom: Θέλει τη ΔΕΠΑ – Φοβάται την Ε.Ε.!!

Τα χαρτιά του για την εξαγορά της ΔΕΠΑ (πετρέλαιο) άνοιξε ο ισχυρός άνδρας του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom Αλεξέι Μίλερ στην συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης με τον Αντώνη Σαμαρά.

Gazprom: Θέλει τη ΔΕΠΑ – Φοβάται την Ε.Ε.
Το ενδιαφέρον των Ρώσων για την εξαγορά της ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου) τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, στο ραντεβού που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, την Τρίτη το μεσημέρι, στο Μαξίμου.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας Αλεξέι Μίλερ, που είναι και δεξί χέρι του Προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να βελτιωθούν οι όροι πώλησης της ΔΕΠΑ, λίγα 24ωρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής προτάσεων, στις 29 Μαΐου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο ισχυρός άνδρας του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, επιφυλάσσεται να ασκήσει διακριτικά πιέσεις, υπενθυμίζοντας ότι η Gazprom είναι ο βασικός προμηθευτής της ΔΕΠΑ.

Μόνο πέρυσι, κάλυψε το 60% των αναγκών της ελληνικής κρατικής εταιρίας σε φυσικό αέριο.

Η Gazprom εκδήλωσε, ήδη, το ενδιαφέρον της, καταθέτοντας μη δεσμευτική προσφορά ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση της ΔΕΠΑ.

Η εταιρία είναι κερδοφόρα, αφού μόνο το 2012 κατέγραψε κέρδη 106 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που αποδίδεται στο μονοπώλιο που απολαμβάνει στη διανομή φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Ρωσικά δημοσιεύματα αναφέρουν, ωστόσο, ότι ανώτερα στελέχη της Gazprom ανησυχούν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να προβάλει προσκόμματα στις προσπάθειες εξαγοράς της ΔΕΠΑ.

Σε μία τέτοια περίπτωση, οι Ρώσοι κινδυνεύουν να χάσουν την εγγύηση που απαιτεί η ελληνική πλευρά.
Πρόκειται για προκαταβολή 20% επί του τιμήματος για το διάστημα που θα μεσολαβήσει έως την έγκριση της μεταβίβασης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εδώ που τα λέμε, οι επιφυλάξεις της Μόσχας δεν είναι κι εντελώς αβάσιμες, αν σκεφθεί κανείς ότι η Gazprom έχει λαμβάνειν 380 εκατομμύρια ευρώ από καθυστερούμενες ελληνικές οφειλές προς την ρωσική εταιρία…

Ευχές στον Κώστα Αγγελόπουλο!!

Τις ευχές της στον Κώστα Αγγελόπουλο, τον πατέρα των ιδιοκτητών της, απέστειλε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ευχές στον Κώστα Αγγελόπουλο
Τις ευχές της στον Κώστα Αγγελόπουλο, τον πατέρα των ιδιοκτητών της, απέστειλε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Μέσω σχετικής ανάρτησης της στο Facebook η ερυθρόλευκη ΚΑΕ αναφέρει για την ονομαστική του εορτή…

«Σήμερα γιορτάζει ο πατέρας των προέδρων μας. Χρόνια Πολλά από όλους τους ανθρώπους της ΚΑΕ Ολυμπιακός στον κύριο Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο».

Διευκρινίσεις ΕΣΑΚΕ για το instant replay!!

Ο ΕΣΑΚΕ με ανακοίνωσή του διευκρινίζει πού μπορεί να εφαρμοστεί το instant replay που καθιερώνεται φέτος στα play offs της Α1.

Διευκρινίσεις ΕΣΑΚΕ για το instant replay
Οι διαιτητές της Α1 θα έχουν φέτος τη βοήθεια της τεχνολογίας στις αποφάσεις τους για τα ελληνικά play offs. Ο ΕΣΑΚΕ με ανακοίνωσή του διευκρινίζει πού μπορεί να εφαρμοστεί το instant replay. Συγκεκριμένα, η χρήση του μπορεί να γίνει για να κριθεί αν ένα καλάθι στο τέλος περιόδου ή του αγώνα ήταν εμπρόθεσμο ή εκπρόθεσμο, αλλά και για να διαπιστωθεί αν ήταν προσπάθεια για δύο ή τρεις πόντους.

Η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης ο ΕΣΑΚΕ σας γνωστοποιεί, ότι κατά τη διεξαγωγή των αγώνων των Play Offs του Πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 θα υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής στους τηλεοπτικά μεταδιδόμενους αγώνες ο κανόνας του άρθρου 46.12 του Κανονισμού Παιδιάς της FIBA, σύμφωνα με τον οποίο ο Α’ διαιτητής του αγώνα έχει την εξουσία να εγκρίνει και να χρησιμοποιήσει τεχνικό εξοπλισμό, εφόσον είναι διαθέσιμος, για να αποφασίσει προτού υπογράψει το φύλλο αγώνα (περιοριστικά), αν η τελευταία προσπάθεια για καλάθι στο τέλος κάθε περιόδου ή κάθε παράτασης έγινε κατά τη διάρκεια του χρόνου του αγώνα και/ή εάν η προσπάθεια αυτή για καλάθι προσμετράτε για 2 ή για 3 πόντους».

«Ενωμένοι ως το τέλος κι ας μην είχαν να φάνε»

Περήφανος για την προσπάθεια που έκανε φέτος το Περιστέρι παρά τις πολύ αντίξοες συνθήκες εργασίας δήλωσε ο Αλέκος Πέτρουλας μιλώντας στη SportDay για τον υποβιβασμό της ομάδας του.

«Ενωμένοι ως το τέλος κι ας μην είχαν να φάνε»
Το Περιστέρι έπεσε, αλλά όχι πριν δώσει μεγάλη μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και κόντρα σε αντίξοες συνθήκες όλη τη σεζόν. Ο αρχηγός της ομάδας, Αλέκος Πέτρουλας, για το λόγο αυτό αισθάνεται περήφανος για την προσπάθεια που έγινε φέτος.

«Κυριολεκτικά τα παιδιά πέρασαν τραγικά πράγματα. Και για αυτό τους βγάζω το καπέλο. Πρώτη φορά είδα αυτό που έγινε φέτος: όλοι ήταν κάθε μέρα στο γήπεδο και έκαναν παραπάνω προπόνηση από την κανονική. Σε άλλες ομάδες υπήρχαν διχόνοιες, αποχές. Εδώ όλοι ήμασταν ενωμένοι έως το τέλος, παρ' ό,τι κάποιοι κυριολεκτικά δεν είχαν να φάνε. Κλείσαμε τα στόματα όσων πίστευαν ότι δεν θα κάνουμε νίκη φέτος. Βέβαια, έμεινε η πίκρα του ανολοκλήρωτου», δήλωσε στη SportDay.

Για τους λόγους του υποβιβασμού στον «τελικό» της Κυριακής απέναντι στον Ηλυσιακό, είπε: «Ήταν η έλλειψη εμπειριών. Ο Ηλυσιακός είχε παίκτες που ήξεραν να διαχειρίζονται το άγχος τέτοιων αγώνων που αν δεν έχεις πρότερη εμπειρία, δεν ξέρεις να τα αντιμετωπίζεις. Αν ήταν οι φίλοι μας στην εξέδρα, θα μιλούσαμε για ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι».

Όσο για την επόμενη μέρα, αυτή είναι άγνωστη. Λόγω οικονομικών προβλημάτων, είναι πιθανό το Περιστέρι να βρεθεί όχι στην Α2, αλλά ακόμη και στη Β’ Εθνική ή στην ΕΣΚΑ! «Επειδή είμαι από το Περιστέρι, δεν μπορώ να διανοηθώ πως δεν θα υπάρχει συνέχεια», αναφέρει ο 35χρονος φόργουορντ.

Καυκής: «Ψυχή και εμπειρία»

Η ψυχή και η εμπειρία του Ηλυσιακού μέτρησαν και κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία σε βάρος του Περιστερίου την τελευταία αγωνιστική, όπως δήλωσε στη SportDay ο Παναγιώτης Καυκής.

Καυκής: «Ψυχή και εμπειρία»
Ο Ηλυσιακός βρέθηκε για μία ακόμη χρονιά να παίζει την κατηγορία σε ένα ματς και στο τέλος χαμογέλασε. Η γλυκιά ήττα από το Περιστέρι «σφράγισε» την παραμονή του στην Α1 και ο Παναγιώτης Καυκής το αποδίδει στην ψυχή και την εμπειρία της ομάδας του.

«Ήταν πραγματικά μία πολύ δύσκολη χρονιά για εμάς, παίζαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μετά το -12 κάναμε κατάθεση ψυχής, μαζέψαμε τη διαφορά και στο τέλος όλα κρίθηκαν από τη ρουλέτα των βολών. Για 38 λεπτά έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, για γερά νεύρα και πολλές εναλλαγές στο σκορ. Η εμπειρία μας ήταν ένα από τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά, μαζί με το γεγονός ότι είχαμε περισσότερους παίκτες και περισσότερες λύσεις», δήλωσε ο 33χρονος γκαρντ.

Παράλληλα στάθηκε στην παρουσία του Δημήτρη Λιόγα, ο οποίος κάθισε στον πάγκο της ομάδας για δύο ματς (με Ολυμπιακό και Περιστέρι), αλλά «… μας άλλαξε τη φιλοσοφία, μας ανέβασε ταχύτητα, μας έκανε πιο πιεστικούς και σε κάθε περίπτωση αλλιώς είναι να παίζεις με 200 σφυγμούς και αλλιώς με 50».

Τέρμα τα αστεία!!

Τζάμπολ σήμερα στα play offs της Α1 με δύο άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο (17:00) και Πανιώνιος-Άρης (19:30) στο σημερινό μενού.

Τέρμα τα αστεία
Τα πράγματα σοβαρεύουν. Η κανονική περίοδος, όπου τα λάθη επιτρέπονται και… διορθώνονται ανήκει στο παρελθόν και αρχίζουν τα play offs όπου… όλα εδώ πληρώνονται.

Η αυλαία ανοίγει σήμερα με δύο ενδιαφέροντες αγώνες. Ο τέταρτος της regular season ΠΑΟΚ φιλοξενεί το πέμπτο Ρέθυμνο στο κλειστό της Πυλαίας στις 17:00. Στις έξι προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην ιστορία τους στην Α1, όλες στην κανονική περίοδο, τη νίκη είχε πάρει ο γηπεδούχος. Φέτος, δε, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε επικρατήσει 91-85 στην Πυλαία, αλλά είχε ηττηθεί στο Ρέθυμνο με 66-64.

Στις 19:30 ο Πανιώνιος υποδέχεται στη Νέα Σμύρνη τον Άρη. Οι δύο ομάδες συναντώνται για τρίτη φορά στην ιστορία τους στα play offs. Τη σεζόν 2006/07 οι «κίτρινοι» είχαν επικρατήσει 3-2 στη σειρά των μικρών τελικών της Α1, ενώ δύο χρόνια μετά για τον πρώτο γύρο (όπως και φέτος) οι Θεσσαλονικείς είχαν προκριθεί με 2-0. Πάντως ο Πανιώνιος μετρά έξι σερί νίκες ανεξάρτητα από έδρα απέναντι στον Άρη, έχοντας κερδίσει φέτος με 82-60 στο «Αλεξάνδρειο» και 82-75 στην έδρα του. Συνολικά στην Α1 οι «κυανέρυθροι» έχουν το πάνω χέρι με 27 νίκες σε 49 αγώνες.

1ος Αγώνας

Τρίτη 21 Μαΐου
ΚΓ ΠΑΟΚ 17.00 ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο (ΕΤ1) Πηλοΐδης-Κορομηλάς-Πουρσανίδης Γ. (Μούστος)
ΔΓ Ν. Σμύρνης 19.30 Πανιώνιος-Άρης (ΕΤ1) Σχινάς-Σώμος-Μάνος (Μαύρος)
Τετάρτη 22 Μαΐου
ΟΑΚΑ 17.00 Παναθηναϊκός-Ίκαρος Κ. (ΕΤ1) Μπήτης-Κατραχούρας-Θεωνάς (Ντίνος)
ΣΕΦ 19.30 Ολυμπιακός-Απόλλων Π. (ΕΤ1) Μητσόπουλος-Τσώνος Β-Μπίκας (Κορασίδης)

2ος Αγώνας

Πέμπτη 23 Μαΐου
ΚΓ Μ. Μερκούρη 15.45 Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ Αναστόπουλος-Φούφης-Τζαφλέρης (Μαχαιριανάκης)
Αλεξάνδρειο 19.30 Άρης-Πανιώνιος (ΕΤ1) Χριστοδούλου-Καρακατσούνης-Δεσλής (Τσούλης)
Παρασκευή 24 Μαΐου
ΚΓ Εσπέρου 17.00 Ίκαρος Κ-Παναθηναϊκός (ΕΤ1) Ταβουλαρέας-Παναγιώτου-Παντελίδης (Ελευθεριάδης)
ΚΓ Απόλλων Π. 20.00 Απόλλων Π.-Ολυμπιακός (ΕΤ1) Γκούμας-Σταματόπουλος-Γεωργιάδης (Σπυρίδωνος)

3ος αγώνας (αν χρειαστεί)

Σάββατο 25 Μαΐου
ΚΓ ΠΑΟΚ 17.00 ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο (ΕΤ1) Τανατζής-Αφεντουλίδης-Πουρσανίδης Κ. (Σιμητόπουλος)
ΔΓ Ν. Σμύρνης 19.30 Πανιώνιος-Άρης (ΕΤ1) Γκόντας-Ψαριανός-Ανδρικόπουλος (Καρούσης)
Κυριακή 26 Μαΐου
ΣΕΦ 17.15 Ολυμπιακός-Απόλλων Π. (ΕΤ1) Παπαπέτρου-Ξενικάκης-Μαγκλογιάννης (Κόκκορης)
ΟΑΚΑ 19.30 Παναθηναϊκός-Ίκαρος Κ. (ΕΤ1) Καλδίρης-Διαμαντής-Βαρδάλος (Ιωάννου)Πηγή: sport-fm.gr

Αυτός είναι ο προπονητής της χρονιάς!!

Η εκπληκτικη πορεια του ΠΑΣ Γιάννινα, που χαροποιεί όποιον αγαπά αληθινά το ποδόσφαιρο, έχει ονοματεπώνυμο και είναι του Γιάννη Χριστόπουλου. Διαβάστε το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου.

Αυτός είναι ο προπονητής της χρονιάς
Στην Αγγλία όπου ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον κατέκτησε 13 πρωταθλήματα στην εποχή της Πρέμιερ Λιγκ, από το 1993 και ύστερα αναδείχτηκε μόλις πέντε φορές καλύτερος προπονητής της χρονιάς. Αντίθετα ο (διάδοχός του πλέον στην Γιουνάιτεντ) Ντέιβιντ Μόγες τρεις μέσα στην τελευταία δεκαετία, αν και δεν οδήγησε την Εβερτον σε κάποιο τρόπαιο. Είναι ένα μικρό δείγμα του πώς σκέφτονται και πώς ψηφίζουν οι Αγγλοι προπονητές, που αναδεικνύουν κάθε χρόνο τον κορυφαίο συνάδελφό τους και καλό θα ήταν κάποτε να γινόταν και μάθημα στην Ελλάδα.

ΓιατΙ το να αναδεικνύεις για παράδειγμα ως κορυφαίο αυτόν που παίρνει τον τίτλο, ακούγεται υπερβολικά απλό. Στα δικά μου βραβεία, σε αυτή τη στήλη από το 2006 κι έπειτα, έχετε διαπιστώσει πως οι επιλογές διαφέρουν από τα επίσημα βραβεία του ΠΣΑΤ ή της NOVA, ακριβώς γιατί θεωρώ πως όταν επιλέγουμε τον καλύτερο προπονητή πρέπει να συνυπολογίσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλεψε και τι τελικά κατάφερε. Ο Βαλβέρδε ήταν πέρυσι μία πολύ εμφανής επιλογή και ειδικά από τη στιγμή που κατάφερε να μη χάσει την επαφή με την κορυφή όταν ο Παναθηναϊκός είχε ξεφύγει με πέντε πόντους, του έδωσε τελικά το προβάδισμα από τον Γιώργο Δώνη που κι αυτός με τον Ατρόμητο είχε καταφέρει σπουδαία πράγματα.

Ομως θυμάμαι την έκπληξη κάποιων όταν πριν έξι χρόνια είχα αναδείξει, κατά την ταπεινή μου γνώμη, τον Μάκη Κατσαβάκη ως κορυφαίο με βάση τι είχε καταφέρει στον πάγκο του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ το 2009 επέλεξα τον Βέλγο Φερέρα που είχε εντυπωσιάσει με την καταπληκτική δουλειά του στον Πανθρακικό.

ΦΕτος ομολογώ πως δυσκολεύτηκα, γιατί υπήρχαν δύο πολύ δυνατές υποψηφιότητες. Ο Σάκης Τσιώλης θα ήταν μία πολύ καλή και προφανής λύση. Ιδίως για τον τρόπο που η ομάδα του έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ ήταν η αποθέωση του κοουτσαρίσματος και των ικανοτήτων του, αλλά κι ο τρόπος που αγωνίστηκε στον τελικό όπου αν δινόταν το πέναλτι και η αποβολή στο καθαρό χέρι του Μανιάτη, ίσως τώρα να συζητούσαμε για τον πρώτο τίτλο του Αστέρα.

Η Αλλη περίπτωση είναι ο Γιάννης Χριστόπουλος. Μαζί του δεν έχει τύχει να μιλήσω, ούτε καν στο τηλέφωνο. Ωστόσο μου είχαν τραβήξει την προσοχή οι εμπεριστατωμένες αναλύσεις των αγώνων του Μουντιάλ, που έκανε στην εφημερίδα «Εξέδρα», το καλοκαίρι του 2010. Οταν πέρυσι διάβασα πως προσλήφθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα είπα (και το ομολογώ) πως ήταν τεράστιο ρίσκο. Αλλά, όπως έλεγε ο Αμερικανός συγγραφέας Θόρντον Γουάιλντερ: «Κάθε καλό πράγμα στον κόσμο στέκεται στην κόψη του ξυραφιού». Αυτή η θαρραλέα επιλογή του κ. Χριστοβασίλη, λίγους μήνες μετά έχει δικαιωθεί απόλυτα.

Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να γκρινιάζουν για την άδικη ζωή και τις ευκαιρίες που δεν τους έδωσε, χωρίς να το δικαιούνται. Και υπάρχουν και άλλοι που καρτερούν τη μία και μοναδική ευκαιρία για να αποδείξουν την αξία τους. Αυτοί που είναι έτοιμοι να προσπαθήσουν και δεν καλύπτονται πίσω από δικαιολογίες. Θέλει γνώση και τόλμη για να πεις πως η ομάδα σου δεν ήταν καλή και στάθηκε τυχερή, μετά από μία νίκη τόσο σημαντική σαν αυτή του ΠΑΣ μέσα στην Τούμπα. Ο Χριστόπουλος ξέρει την ομάδα του καλύτερα απ’ όλους μας. Συνεπώς γνωρίζει πως για να διαχειριστεί μία τέτοια (πρωτόγνωρη για την ιστορία του συλλόγου) κατάσταση οφείλει να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Η ομάδα που μπήκε στα πλέι οφ ξεπερνώντας τον εαυτό της, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει κατεβάσει τους διακόπτες και να είχε φύγει νοερά για διακοπές. Το ότι συνεχίζει δυνατά και μέχρι τώρα ανατρέπει τη λογική, πιστώνεται πάρα πολύ στους παίκτες, αλλά ιδίως στον προπονητή που κατάφερε να τους έχει τόσο συγκεντρωμένους και να τους κάνει να πιστέψουν πως μπορούν και περισσότερα!

Ο,τι και να γίνει από εδώ και μπρος, αν είχα την παραμικρή αμφιβολία για το ποιος είναι ο προπονητής της σεζόν που διανύουμε, μου λύθηκε και η τελευταία απορία. Ο Γιάννης Χριστόπουλος κερδίζει στο... φώτο φίνις τον Σάκη Τσιώλη. Θα μπορούσαμε να λέγαμε πως είναι πρώτος μεταξύ ίσων! Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός ίσως αδικείται από την επιλογή μου, αλλά για την ομάδα του ήμασταν προϊδεασμένοι πως ίσως ήταν η χρονιά της. Για τον ΠΑΣ αντίθετα, δεν είχαμε ιδέα! Και αυτή η εκπληκτική πορεία, που χαροποιεί όποιον αγαπά αληθινά το ποδόσφαιρο, έχει ονοματεπώνυμο και είναι του Γιάννη Χριστόπουλου, που αξίζει να λέγεται προπονητής της χρονιάς! Πηγή: sport-fm.gr

Άλλο σεβασμός, άλλο ασυλία!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μία επισήμανση στο sport-fm.gr για τον Κατσουράνη.

Άλλο σεβασμός, άλλο ασυλία
** Ειλικρινά αντιμετωπίζω με μεγάλο σεβασμό τον Κατσουράνη. Το παιδί μπορεί να έχει φορέσει τη φανέλα και των τριών παραδοσιακών αντιπάλων του Ολυμπιακού (ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ), αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα-έχει γράψει και γράφει τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και με την παρουσία του στην εθνική ομάδα σε μόνιμη βάση εδώ και δέκα χρόνια.

** Και το νόημα της επισήμανσης που κάνω σήμερα στην στήλη, δεν έχει να κάνει με τον Κατσουράνη, αλλά με τους διαιτητές. Διότι, λογικό είναι να αντιμετωπίζεται με σεβασμό κι από τη διαιτησία ο διεθνής άσος. Και μόνο ότι είναι αρχηγός της εθνικής ομάδας, σημαίνει πολλά. Όμως, άλλο σεβασμός κι άλλο ασυλία.

** Έβλεπα τις προάλλες τα τελευταία λεπτά στο ΠΑΟΚ-Γιάννινα. Σε κάποια φάση ο Κατσουράνης χάνει ένα αντίπαλο στη φάση κι αρχίζει και του τραβάει τη φανέλα. Παρατεταμένα κιόλας. Μιλάμε για τον ορισμό της κίτρινης κάρτας. Κι όμως ο ρέφερι Λαμπρόπουλος σφύριξε το φάουλ, αλλά την ώρα της κάρτας κοίταζε τον ουρανό της Τούμπας. Και το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι ένα λεπτό αργότερα έριξε την 7η κίτρινη κάρτα στον Ντε Βινσέντι, για καθυστέρηση (!!!), με συνέπεια τώρα ο ΠΑΣ να τον στερηθεί από δύο παιχνίδια στα πλέϊ οφς.

** Πραγματικά δε θα έγραφα τίποτα, αν δεν είχα στο νου μου ουκ ολίγες ακόμη περιπτώσεις, στις οποίες διαιτητές χαρίστηκαν στον Κατσουράνη σε εξόφθαλμες περιπτώσεις καρτών. Ορισμένες μάλιστα ήταν κόκκινες κάρτες. Με πιο κλασική περίπτωση την αποβολή στο ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-2, όταν με το σκορ 2-1 έκανε πέναλτι κι ισοφάρισε ο Πανιώνιος. Ούτε αυτή δόθηκε, ούτε στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος, όταν ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης τον Ιγκλέσιας, ένα μέτρο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ.

** Επαναλαμβάνω όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με την αξία του Κατσουράνη και τον ίδιο τον παίκτη, αλλά με την στάση των διαιτητών απέναντί του, τουλάχιστον παίζοντας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Κι όμως, στο ξεκίνημα της σεζόν με τον ΠΑΟ, ο Κατσουράνης είχε αποβληθεί για εξύβριση διαιτητή κι είχε φάει, ως αρχηγός, πολλές αγωνιστικές καμπάνα. Να έχει παίξει άραγε κι αυτό ρόλο; Δεν μπορώ να ξέρω, ούτε να καταλάβω. Απλά επισημαίνω. Πηγή: sport-fm.gr

Χομπίστες…πολυτελείας!!

Με αφορμή τον αγώνα παραμονής Περιστέρι-Ηλυσιακός, ο Νίκος Ζέρβας γράφει στο www.sport-fm.gr για τη μοίρα των καλαθοσφαιριστών, που στην Ελλάδα δε διαφέρει από αυτή των απλών εργαζόμενων.

Χομπίστες…πολυτελείας
Η παρακολούθηση του αγώνα ζωής ή θανάτου ανάμεσα στο Περιστέρι και τον Ηλυσιακό και δύο ατάκες των πιο έμπειρων παικτών τους, δίνει απλά και κατανοητά όλη την ουσία, φανερώνοντας παράλληλα το μέγεθος του προβλήματος. Το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να βαδίζει σε σχήμα οξύμωρο, αφού πίσω από το…χρυσάφι και τις μεγαλοπρεπείς επιτυχίες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, κρύβεται…σκουριά και ανυποληψία.

Τη Κυριακή, οι δύο ομάδες έδωσαν μία μπασκετική παράσταση, που για τον ουδέτερο παρατηρητή ήταν απολαυστική. Όμορφες φάσεις, πάθος και εναλλαγή συναισθημάτων που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπουν σε ομάδες που μάχονται για την παραμονή και περισσότερο, σε παίκτες και τεχνικά τιμ που έχουν πάρει φέτος ένα και τρεις-τέσσερις μισθούς αντίστοιχα. Ναι καλά διαβάσατε. Με τα μηνιάτικα των μικρομεσαίων ομάδων να έχουν πλέον εξομοιωθεί –με ελάχιστες εξαιρέσεις- στα ποσά που εισπράττει ένας απλός υπάλληλος εταιρείας, οι περισσότερες ΚΑΕ χρωστάνε! Εικόνα ίδια και απαράλλακτη τα τελευταία χρόνια, με τις ομάδες αλλιώς να ξεκινούν και διαφορετικά να καταλήγουν από πλευράς ρόστερ και δυνατοτήτων, κάτι που αναμφίβολα σημαίνει αλλοίωση πρωταθλήματος.

«Οι συμπαίκτες μου ήταν ενωμένοι μέχρι το τέλος και ας μην είχαν να φάνε» δήλωσε ο αρχηγός του Περιστερίου, Αλέκος Πέτρουλας, «παίξαμε υπό αντίξοες συνθήκες, ευχαριστώ τη γυναίκα και το παιδί μου που περνάνε μαζί μου και αντέχουν τις δυσκολίες», ήταν τα λόγια του έμπειρου γκαρντ του Ηλυσιακού, Παναγιώτη Καυκή. «Υπερβολές» θα πει κάποιος, «οι μπασκετμπολίστες κονομάνε καλά». Προφανώς θα είναι εκτός πραγματικότητας ή στην καλύτερη περίπτωση θα έχει μείνει μία δεκαετία πίσω. Μπασκετμπολίστες δεν είναι μόνο αυτοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Στις γειτονιές που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να συναντάμε υγεία, πάθος για ανάπτυξη και δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων για την ανάδειξη νέων ταλαντούχων παικτών, η κατάσταση είναι διαφορετική.

Εκεί, εδώ και χρόνια παίζουν οι χομπίστες πολυτελείας. Γιατί μόνο ως χόμπι –όπως και σε πολλές άλλες δουλειές λόγω της κρίσης και των καθυστερήσεων στις πληρωμές- μπορεί να το αντιμετωπίσει κανείς το μπάσκετ στα Ιλίσια, στο Περιστέρι, στην Καβάλα και σε πολλές ακόμα περιοχές που κατοικοεδρεύουν ομάδες της Α1. Είναι απορίας άξιο πως κάποιοι καταφέρνουν και μένουν συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους, αποδίδοντας μάλιστα ικανοποιητικά στο παρκέ, όταν το κεφάλι τους είναι γεμάτο από άλλες αγωνίες. Λογαριασμοί, γιατροί για τα παιδιά τους, έξοδα μετακίνησης και στέγασης, επιταγές που πρέπει να εισπράξουν, αλλά όταν πάνε στη τράπεζα δεν είναι καλυμμένες και πολλά άλλα. Κάποιοι ξένοι παίκτες αποχωρούν, κάποιοι άλλοι που δεν έχουν άλλη λύση, μένουν και σιτίζονται σε εστιατόρια της γειτονιάς (!), χάρη στη καλή θέληση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι παρά τις υποσχέσεις δεν λαμβάνουν τα χρήματά τους από τις ΚΑΕ.

Αυτά και πολλά άλλα συμβαίνουν στις γειτονιές και στις μικρότερες ομάδες. Θα συνεχίσουν να υφίστανται, όσο δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και τα…παραθυράκια αποφυγής των κυρώσεων, μετατρέπονται εν μία νυκτί σε τεράστιες πύλες…διαφυγής για τα λαμόγια που λυμαίνονται τον χώρο. Όσο το Κράτος επιτρέπει σε ανθρώπους αγνώστων λοιπών οικονομικών στοιχείων και προθέσεων να αναλαμβάνουν τις τύχες ομάδων και με τις… γραμμένες στο χιόνι υποσχέσεις τους να χαντακώνουν καριέρες και οικογένειες, τόσο το ελληνικό πρωτάθλημα θα έχει χαμηλό ενδιαφέρον και δεν θα είναι ανταγωνιστικό. Όταν θα εκλείψει το φαινόμενο να δίνονται άδειες συμμετοχής σε Ανώνυμες Εταιρείες που χρωστούν σε όσους μιλούν ελληνικά, ίσως να ανατείλει η ελπίδα.

Μέχρι τότε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σαμποτάρουμε τους αβανταδόρους όσων επιτρέπουν αυτή τη κατάσταση, να προβάλουμε περισσότερο τους λίγους που έχουν ιδέες και λύσεις εξυγίανσης και να χειροκροτούμε-στηρίζουμε αυτούς τους αθλητές, με τη παρουσία μας στα γήπεδα. Είναι οι μοναδικοί που αξίζουν… Πηγή: sport-fm.gr

Το γκολ του Ιμπραΐμοβιτς σε… αυτογκόλ!! (video)

Το εντυπωσιακό γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο φιλικό της Σουηδίας με την Αγγλία που έγινε πριν από μερικούς μήνες βγήκε και σε… αυτογκόλ.
Ο άτυχος ποδοσφαιριστής που εμπλέκεται σε αυτό επιχείρησε να διώξει την μπάλα, αλλά το έκανε με άτσαλο τρόπο και σκόραρε κατά της ομάδας του με ένα κάτι σαν ανάποδο σουτ που συνδυάζει τακουνάκι με ψαλιδάκι!
Η μπάλα πήρε πολύ μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας της ομάδας του να μην μπορέσει να κάνει τίποτα και να δει απλά την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Φυσικά, ο παίκτης – πρωταγωνιστής ήταν απαρηγόρητος μετά από αυτό.





Πηγή: onsports.gr

Οπαδός πέταξε τη μασέλα του στο γήπεδο!! (video)

Στην αναμέτρηση της Αρχεντίνος Τζούνιορς με την Μπελγράνο ένας φίλος των γηπεδούχων πέταξε τη… μεσέλα του στο διαιτητή.
Πολλά τρομερά πράγματα μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια μίας αναμέτρησης, ωστόσο στην Αργεντινή και την αναμέτρηση της Μπελγράνο με την Αρχεντίνος Τζούνιορς έγινε κάτι πρωτόγνωρο.
Συγκεκριμένα ένας φίλος των γηπεδούχων που είχε παράπονα από τη διαιτησία, πέταξε τη μασέλα του στον αγωνιστικό χώρο!






Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Νέα χαμένη ευκαιρία για Λανούς!! (video)

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, η Λανούς έμεινε στο 0-0, οπότε οι Νιούελς Ολντ Μπόις του Νάτσο Σκόκο διατήρησαν την πρώτη θέση του αργεντίνικου Final.
Πλέον απομένουν μόλις πέντε αγωνιστικές, οπότε όλοι οι χαμένοι βαθμοί των πρωτοπόρων είναι σημαντικότατοι. Στην προκειμένη η Λανούς του Μάριο Ρεγκέιρο και του Ισμαέλ Μπλάνκο, ο οποίος έμεινε στον πάγκο, δοκιμάστηκε στην έδρα της Τίγκρε και αποδείχθηκε ανώτερη κατά διαστήματα, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Νταμιάν Αλμπίλ.
Νωρίτερα η Αρχεντίνος Τζούνιορς γνώρισε εντός έδρας ήττα με 3-1 από την Μπελγκράνο υπό τις αποδοκιμασίες των οπαδών της, καθώς πλησίασε ακόμα περισσότερο τη ζώνη υποβιβασμού της τριετής κατάταξης. Ο Λούκας Μελάνο άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό και ο Ανιμπάλ Ματεγιάν ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 στο 17ο, πριν ο 25χρονος Φερνάντο Μάρκεζ και ο Μάρτιν Ζαπάτα βρουν δίχτυα στο 32ο και στο 62ο λεπτό, αντίστοιχα.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Αρχεντίνος Τζούνιορς-Μπελγκράνο 1-3
Τίγκρε-Λανούς 0-0
Η βαθμολογία του Final:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Νιούελς Ολντ Μπόις
14
29
Λανούς
14
28
Ρίβερ Πλέιτ
14
26
Σαν Λορένζο
14
23
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
14
23
Άρσεναλ Σαραντί
14
23
Κίλμες
14
21
Ατλέτικο Ραφαέλα
14
21
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
14
19
Ρασίνγκ Κλουμπ
14
19
Ιντεπεντιέντε
14
19
Τίγκρε
14
17
Ολ Μπόις
14
16
Κολόν Σάντα Φε
14
15
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
14
14
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
14
14
Ουνιόν Σάντα Φε
14
13
Μπόκα Τζούνιορς
14
13
Βελέζ Σάρσφιλντ
14
11
Αρχεντίνος Τζούνιορς
14
7
Σημείωση: Η πρωταθλήτρια της Inicial (Βελέζ Σάρσφιλντ) θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Final στις 30 Ιουνίου του 2013 σε μονό αγώνα, ο οποίος θα καθορίσει τον πρωταθλητή της σεζόν.
Η βαθμολογία για το Κόπα Σουνταμερικάνα:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
33
62
Ρίβερ Πλέιτ
33
55
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
33
55
Ρασίνγκ Κλουμπ
33
52
Σαν Λορένζο
33
49
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
33
43
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
33
42
Ατλέτικο Ραφαέλα
33
41
Κολόν Σάντα Φε
33
41
Κίλμες
33
40
Ολ Μπόις
33
37
Ιντεπεντιέντε
33
36
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
33
31
Αρχεντίνος Τζούνιορς
33
26
Ουνιόν Σάντα Φε
33
20
Σημείωση: Στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα θα πάρουν μέρος οι πέντε ή έξι ομάδες (ανάλογα με το νικητή της σεζόν) της παραπάνω βαθμολογίας.
Και η τριετής κατάταξη:
Ομάδα
Μέσος όρος
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.82
Ρίβερ Πλέιτ
1.67
Λανούς
1.66
Μπόκα Τζούνιορς
1.61
Άρσεναλ Σαραντί
1.59
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.55
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.48
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.42
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.41
Κολόν Σάντα Φε
1.36
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.32
Τίγκρε
1.31
Ολ Μπόις
1.30
Σαν Λορένζο
1,28
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Κίλμες
1.21
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.18
Ιντεπεντιέντε
1.16
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1.11
Ουνιόν Σάντα Φε
0.99
Σημείωση: Οι τελευταίοι τρεις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, στο τέλος του Final.




Πηγή: onsports.gr