Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Προπηλακισμούς και απειλές καταγγέλλει η Καλλιθέα!!

Τα όσα διαδραματίστηκαν πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Βύζαντα Μεγάρων καταγγέλλει η Καλλιθέα με επίσημο έγγραφο που έστειλε στα αρμόδια όργανα.

Προπηλακισμούς και απειλές καταγγέλλει η Καλλιθέα
Συνέχεια στα όσα είχε γνωστοποιήσει την Κυριακή έδωσε η Καλλιθέα, με την επίσημη καταγγελία που απέστειλε σε ΕΠΟ, Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής και Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Ο αθηναϊκός σύλλογος καταγγέλλει προπηλακισμούς, απειλές και ξύλο στα Μέγαρα, πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Βύζαντα, με την ανοχή της αστυνομίας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Καλλιθέας:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
- ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας που έχει την έδρα της στην Καλλιθέα (οδός Αγ. Πάντων αρ. 32) με την επωνυμία «ΠΑΕ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ», όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

Τ’ απαράδεκτα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού (19-5-2013) αγώνα της ομάδας μας με την ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ στο “Δημοτικό Στάδιο Μεγαρέων Ολυμπιονικών” καθιστούν αναγκαία την υποβολή της παρούσας, με την οποία
Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ο Υ Μ Ε

- την ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, για την όλη στάση και συμπεριφορά των μελών της Διοίκησης, των ποδοσφαιριστών της, του προπονητή της, των λοιπών μελών του τεχνικού προσωπικού της και των εκτελούντων διατεταγμένη αποστολή “φιλάθλων” της, τη μεθοδευμένη και οργανωμένη επίθεση κατά της αποστολής της ομάδας μας, τις πιέσεις και τους απροκάλυπτους εκβιασμούς που δέχθηκαν οι εκπρόσωποι της ομάδας μας, τις απειλές κατά της σωματική ακεραιότητας και της ζωής όλων των μελών της αποστολής μας.

- το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων, ο οποίος αν και γνώριζε ότι ο αγώνας θα έπρεπε να διεξαχθεί «κεκλεισμένων των θυρών» όχι μόνο ουδέν έπραξε προκειμένου ν’ αποτρέψει την είσοδο 600 ατόμων στο γήπεδο, όχι μόνο όταν ζητήθηκε από το διαιτητή και τους παρατηρητές η εκκένωση του γηπέδου αρνήθηκε επικαλούμενος την ανεπάρκεια της αστυνομικής δύναμης, όχι μόνο εγκατέλειψε την αποστολή μας (ποδοσφαι-ριστές, τεχνικούς και μέλη της Διοίκησης) στο έλεος των κανιβάλων που επετίθεντο κατά κύματα, αλλ’ αντίθετα, στις εκκλήσεις μας να καλέσει εγκαίρως τα ΜΑΤ, υπαίτια καθυστέρησε να ενημερώσει σχετικά και να υποβάλει σχετικό αίτημα, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να εμφανισθούν στο γήπεδο 4 μόλις λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ ο ΒΥΖΑΣ είχε “ανατρέψει” το αποτέλεσμα και το μόνο μέλημα των μελών της αποστολής μας ήταν η διαφύλαξη της σωματικής τους ακεραιότητας και της ίδιας της ζωής τους.

Συγκεκριμένα παραθέτουμε συνοπτική περιγραφή όσων συνέβησαν πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα της 19ης Μαΐου 2013, αγώνα ο οποίος κατά την ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ήταν ιδιαίτερα σημαντικός για την παραμονή της στη Β΄ Εθνική Κατηγορία.

α. Τρεις (3) ημέρες πριν τον αγώνα ενημερώσαμε το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων ότι είχαμε πληροφορίες πως η αποστολή της ομάδας θα υποστεί οργανωμένη επίθεση. Η απάντηση στις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές οχλήσεις μας ήταν “μην ανησυχείτε”, “έχουμε λάβει όλα τ’ αναγκαία μέτρα”, “έχουν γνώση οι φύλακες” κ.λπ.

β. Κατά την άφιξη της ομάδας μας στο γήπεδο διαπιστώσαμε ότι η αστυνομική δύναμη ήταν απολύτως ανεπαρκής και αξιώσαμε, στις 16.50, από τον παρευρισκόμενο Διοικητή του Α.Τ. Μεγάρων να ζητήσει επειγόντως ενισχύσεις.

γ. Αμέσως μετά την έναρξη του αγώνα, χωρίς οποιαδήποτε αστυνομική αντίδραση, άνοιξαν οι πόρτες του γηπέδου με αποτέλεσμα στην εξέδρα να συγκεντρωθούν τουλάχιστον εξακόσια (600) άτομα (!!) (Οι αναφορές σε τριακόσια (300) άτομα είναι τουλάχιστον μη σοβαρές).

δ. Κατά τη διάρκεια του α΄ ημιχρόνου και αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε η ομάδα μας, δεκάδες άτομα προπηλάκισαν, απείλησαν και εξύβρισαν το βοηθό διαιτητή, ο οποίος κατά την άποψή τους αγνόησε το υποτιθέμενο -ανύπαρκτο όμως- off side.

ε. Στο ημίχρονο του αγώνα, κατά την αποχώρηση της ομάδας μας από τον αγωνιστικό χώρο και στην προσπάθεια να εισέλθουν στ’ αποδυτήρια, οι ποδοσφαιριστές μας προπηλακίσθηκαν, δέχθηκαν δεκάδες μπουκάλια ενώ ταυτόχρονα απειλείτο η ζωή τους. Προκειμένου να σωθούν κλείσθηκαν στ’ αποδυτήρια, από την οπίσθια πλευρά των οποίων όμως και από τους ανοιχτούς φεγγίτες «φίλαθλοι» πετούσαν ξύλα και πέτρες.

στ. Κατά το ημίχρονο πάντοτε που διάρκεσε 25 λεπτά, ο μεν διαιτητής διατυμπάνιζε ότι θα διακόψει τον αγώνα εάν δεν εκκενωθεί το γήπεδο από τους υπεράριθμους “φιλάθλους”, ο δε Διοικητής του Α.Τ. Μεγάρων δήλωνε αδυναμία να εκκενώσει το γήπεδο.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων οι ποδοσφαιριστές, οι παράγοντες και το προπονητικό προσωπικό του Βύζαντα είχαν εγκατασταθεί έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας μας. Εξύβριζαν χυδαία όποιον παράγοντα της Καλλιθέας συναντούσαν, εκβίαζαν απροκάλυπτα και σε έξαλλη κατάσταση τους συνοδούς της ομάδας μας απαιτώντας να εισέλθουν στ’ αποδυτήρια και να ενημερώσουν τους ποδοσφαιριστές μας “σήμερα χάνουμε”.

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας μας κ. Ζαφειράτος Γεώργιος δέχθηκε επίθεση από ομάδα “φιλάθλων” 10 περίπου ατόμων εδάρη ανηλεώς, ποδοσφαιριστές γρονθοκοπήθηκαν, καταπάτησαν την προσωπικότητα τους με φτυσίματα και βρισιές, παράγοντες της αντιπάλου ομάδας αφήρεσαν δε τα κινητά τηλέφωνα των συνοδών της αποστολής, προκειμένου να είναι αδύνατη και η κάθε είδους επικοινωνία τους.

ζ. Κατά την έξοδο της ομάδας μας στον αγωνιστικό χώρο για το β΄ ημίχρονο, εκατοντάδες άτομα από την εξέδρα και από την παρακείμενη της εισόδου σιδερένια πόρτα, σε κατάσταση εκτός ελέγχου πέταγαν μπουκάλια, νερά, έφτυναν, έβριζαν, κλωτσούσαν και απειλούσαν τους ποδοσφαιριστές μας, τους προπονητές μας και τους συνοδούς της ομάδας μας.

η. Μετά από όσα προεκθέσαμε, η κατά τη διάρκεια του β΄ ημιχρόνου, αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας ήταν αντίστοιχη και ανάλογη προς όσα είχαν προηγηθεί. Ουσιαστικά όμως η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε επιλογή.

Μεταξύ της ήττας και των απειλών με απροσδιόριστα αποτελέσματα και με προφανείς κινδύνους για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και των συνοδών της ομάδας μας, δεν είχαμε ούτε πολλές λύσεις ούτε πολλές επιλογές.

Αναλογισθήκαμε τις ευθύνες μας κυρίως για εκείνους (τους ποδοσφαιριστές μας και τους προπονητές μας) που στην προσπάθειά τους ν’ ασκήσουν το επάγγελμά τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους, αντιμετώπισαν καταστάσεις πρωτόγνωρες, καταστάσεις που πιστεύαμε ότι ανήκουν στο παρελθόν.

Η συνοπτική περιγραφή όσων υποστήκαμε είναι κατ’ ανάγκη ελλειμματική. Εάν χρειασθεί, είμαστε διατεθειμένοι να εκθέσουμε με λεπτομέρειες τα όσα δυστυχώς συνέβησαν το απόγευμα της 19 Μαΐου 2013 στα Μέγαρα… προς δόξα των Μεγαρέων Ολυμπιονικών.
Είναι προφανές ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να οπισθοδρομεί εφόσον συμπεριφορές, όπως αυτές που προεκθέσαμε, παραμείνουν ατιμώρητες.

Ζ Η Τ Α Μ Ε

Να ενεργήσετε τα νόμιμα και ν’ αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες στους διοργανωτές, στους υποκινητές και στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εκτρόπων που αναφέρουμε στο ιστορικό της παρούσας.
Καλλιθέα, 20 Μαΐου 2013
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: