Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Άλλο σεβασμός, άλλο ασυλία!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μία επισήμανση στο sport-fm.gr για τον Κατσουράνη.

Άλλο σεβασμός, άλλο ασυλία
** Ειλικρινά αντιμετωπίζω με μεγάλο σεβασμό τον Κατσουράνη. Το παιδί μπορεί να έχει φορέσει τη φανέλα και των τριών παραδοσιακών αντιπάλων του Ολυμπιακού (ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ), αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα-έχει γράψει και γράφει τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και με την παρουσία του στην εθνική ομάδα σε μόνιμη βάση εδώ και δέκα χρόνια.

** Και το νόημα της επισήμανσης που κάνω σήμερα στην στήλη, δεν έχει να κάνει με τον Κατσουράνη, αλλά με τους διαιτητές. Διότι, λογικό είναι να αντιμετωπίζεται με σεβασμό κι από τη διαιτησία ο διεθνής άσος. Και μόνο ότι είναι αρχηγός της εθνικής ομάδας, σημαίνει πολλά. Όμως, άλλο σεβασμός κι άλλο ασυλία.

** Έβλεπα τις προάλλες τα τελευταία λεπτά στο ΠΑΟΚ-Γιάννινα. Σε κάποια φάση ο Κατσουράνης χάνει ένα αντίπαλο στη φάση κι αρχίζει και του τραβάει τη φανέλα. Παρατεταμένα κιόλας. Μιλάμε για τον ορισμό της κίτρινης κάρτας. Κι όμως ο ρέφερι Λαμπρόπουλος σφύριξε το φάουλ, αλλά την ώρα της κάρτας κοίταζε τον ουρανό της Τούμπας. Και το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι ένα λεπτό αργότερα έριξε την 7η κίτρινη κάρτα στον Ντε Βινσέντι, για καθυστέρηση (!!!), με συνέπεια τώρα ο ΠΑΣ να τον στερηθεί από δύο παιχνίδια στα πλέϊ οφς.

** Πραγματικά δε θα έγραφα τίποτα, αν δεν είχα στο νου μου ουκ ολίγες ακόμη περιπτώσεις, στις οποίες διαιτητές χαρίστηκαν στον Κατσουράνη σε εξόφθαλμες περιπτώσεις καρτών. Ορισμένες μάλιστα ήταν κόκκινες κάρτες. Με πιο κλασική περίπτωση την αποβολή στο ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-2, όταν με το σκορ 2-1 έκανε πέναλτι κι ισοφάρισε ο Πανιώνιος. Ούτε αυτή δόθηκε, ούτε στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος, όταν ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης τον Ιγκλέσιας, ένα μέτρο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ.

** Επαναλαμβάνω όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με την αξία του Κατσουράνη και τον ίδιο τον παίκτη, αλλά με την στάση των διαιτητών απέναντί του, τουλάχιστον παίζοντας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Κι όμως, στο ξεκίνημα της σεζόν με τον ΠΑΟ, ο Κατσουράνης είχε αποβληθεί για εξύβριση διαιτητή κι είχε φάει, ως αρχηγός, πολλές αγωνιστικές καμπάνα. Να έχει παίξει άραγε κι αυτό ρόλο; Δεν μπορώ να ξέρω, ούτε να καταλάβω. Απλά επισημαίνω. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: