Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Τσομίδης : «Πιο θεμελιωμένη η πρόταση Ηλιάδη»

Ο Στάθης Τσομίδης, μέλος της νομικής ομάδας στην υπόθεση του άρθρου 99 και μέλος της προηγούμενης διοίκησης πρωτοδικείου φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, αλλά στις προτάσεις των δύο υποψηφίων τονίζοντας πως η πρόταση του Ηλιάδη ήταν πιο θεμελιωμένη.


Για τα συμπεράσματα που βγήκαν από τη χθεσινή γενική συνέλευση:

«Στην αρχή ήταν μια μαζική συνέλευση αν και περίμενα να υπήρχε πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή. Το γεγονός ότι όλοι ήθελαν να πληροφορηθούν τα προγράμματα και τις σκέψεις για το μέλλον της ομάδας από τους υποψηφίους ήταν θετικό. Επίσης ο άγνωστος επενδυτής τον οποίο υπονόησε ο κ. Αβάνογλου αλλά τελικά δε μπορέσαμε να μάθουμε και εμφανίστηκε στο τέλος της διαδικασίας. Τέλος, για άλλη μια φορά η ομάδα του Άρη έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά εσωτερικά θέματα, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει κάπως πιο ομαλά το νέο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά την προσπάθεια για υπαγωγή στο άρθρο 99 περιμένουμε να έχουμε μια καλή συνεργασία με την όποια διοίκηση εκλεχθεί και ότι αυτή η συνεργασία θα έχει ανάλογα αποτελέσματα για το καλό της ομάδος».

Για το αν τον κάλυψαν τα δύο προγράμματα των δύο υποψηφίων:

«Όχι δε με καλύπτουν διότι από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι πρέπει να υπάρχει ρευστό το οποίο δε μπορεί να είναι λιγότερο από 5 εκατ. ευρώ. Εγώ θα έλεγα ότι ίσως χρειαστούν και 8-10 εκατ. 5 με 10 εκατ. θα είναι απαραίτητα ώστε η ομάδα όχι να είναι απλώς βιώσιμη, αλλά για να μπορέσει να κάνει και μια σωστή παρουσία στη Σούπερ Λιγκ. Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν και πραγματικά προβληματίζομαι όσον αφορά αυτούς που θα αναλάβουν τα ηνία της ομάδας».


Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Μεταξύ των δύο προτάσεων που ακούστηκαν, θεωρώ ότι του κ. Ηλιάδη ήταν πιο θεμελιωμένη, καθώς κατονόμασε συγκεκριμένες εταιρίες και δεν αρκέστηκε σε ποσοστιαίες αναφορές. Αυτό είναι θετικό, δε φτάνει όμως. Θα πρέπει να ξέρουμε το πόθεν έσχες του κάθε επενδυτή. Δεν εννοώ μόνο τους δύο υποψηφίους αλλά οποιοσδήποτε εμφανιστεί».

Για το αν υπάρχει ο επενδυτής που θα δώσει στην ομάδα την οικονομική άνεση που χρειάζεται:

«Έχουν περάσει 90 ώρες απ' όταν εκδόθηκε η υπόθεση του 99. Εγώ γνωρίζω ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά δεν μπορεί να εκδηλωθεί τόσο σύντομα. Δεν μπορεί να εκδηλωθεί σοβαρή επενδυτική προσπάθεια όταν υπάρχει μια γενικότερη ατμόσφαιρα του να γίνουν όλα γρήγορα. Θεωρώ ότι έπρεπε να δοθεί κι άλλος χρόνος ώστε να μπορέσει να γίνει κατανοητό το τι ακριβώς επετεύχθη με την απόφαση του πολυμελές πρωτοδικείου. Να γίνει ένας προγραμματισμός και να ανοίξει η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Όσο δεν υπάρχουν αυτοί οι όροι, όλοι όσοι εμφανίζονται είναι διαχειριστές».

Τέλος, για τη δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ είπε:

«Δε θα μπορούσε να υπάρχει άλλη θέση από την πλευρά της ΕΠΟ. Ακόμα και όταν υπήρχε η προσωρινή διαταγή για την υπαγωγή στο άρθρο 99, όποιος την παραβίαζε με διοικητικά μέτρα θα είχε πράξει κολάσιμη πράξη». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: