Τρίτη 21 Μαΐου 2013

«Προαποφασισμένο ποιος θα πάρει την τρίτη θέση»

Εξοργισμένοι είναι άπαντες στη Φιορεντίνα με τον τρόπο που χάθηκε η τρίτη προνομιούχος θέση της βαθμολογίας και μαζί της το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

«Προαποφασισμένο ποιος θα πάρει την τρίτη θέση»
Το τρίτο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ κρινόταν στην τελευταία αγωνιστική του Καμπιονάτο, με τη Μίλαν και τη Φιορεντίνα να το διεκδικούν. Οι «Βιόλα» άγγιξαν το… θαύμα, αφού μέχρι το 84ο λεπτό η Σιένα προηγούταν των «ροσονέρι» με 1-0, αποτέλεσμα που άφηνε την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στην τέταρτη θέση. Μια απόφαση του διαιτητή, όμως, ο οποίος καταλόγισε αμφισβητούμενο πέναλτι στη Μίλαν, ουσιαστικά άλλαξε τις ισορροπίες και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Μιλάνου να ισοφαρίσει και, τελικά, να πάρει τη νίκη με ακόμα ένα γκολ του Φιλίπ Μεξές λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα.

Το πέναλτι που κέρδισε η Μίλαν ήταν η αφορμή του ξεσπάσματος των ανθρώπων της Φιορεντίνα, μετά τη λήξη του αγώνα της ομάδας τους με την Πεσκάρα. Ο Αθλητικός Διευθυντής, Ντανιέλε Πραντέ, έκανε λόγο για προαποφασισμένο αποτέλεσμα. «Μέχρι το 84ο λεπτό πιστεύαμε στο θαύμα. Όταν όμως δίνονται τέτοια πέναλτι, μπορείς να κάνεις πολύ λίγα πράγματα. Είμαστε ανήμποροι να αντιδράσουμε μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις. Θεωρώ πως ήταν αποφασισμένο από πριν σε ποια ομάδα θα πάει το τρίτο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα τελευταία παιχνίδια έγιναν απίστευτα πράγματα», ήταν η εκτίμηση του Πραντέ.

Στο ίδιο… μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των απογοητευμένων ποδοσφαιριστών της Φιορεντίνα. Ο Γκονζάλο Ροντρίγκες είπε χαρακτηριστικά πως «αν πω αυτά που σκέφτομαι, δεν πρόκειται να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο στην Ιταλία», την ίδια στιγμή που ο Μανουέλ Πασκουάλ ήταν πιο άμεσος. «Έκαναν δώρο το πέναλτι στη Μίλαν».

Ανάλογες δηλώσεις, που δείχνουν την ψυχική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι άνθρωποι της Φιορεντίνα μετά το τέλος των αγώνων, έγιναν από όλους τους ποδοσφαιριστές, αλλά και πολλούς παράγοντες της ομάδας.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: