Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Διευκρινίσεις ΕΣΑΚΕ για το instant replay!!

Ο ΕΣΑΚΕ με ανακοίνωσή του διευκρινίζει πού μπορεί να εφαρμοστεί το instant replay που καθιερώνεται φέτος στα play offs της Α1.

Διευκρινίσεις ΕΣΑΚΕ για το instant replay
Οι διαιτητές της Α1 θα έχουν φέτος τη βοήθεια της τεχνολογίας στις αποφάσεις τους για τα ελληνικά play offs. Ο ΕΣΑΚΕ με ανακοίνωσή του διευκρινίζει πού μπορεί να εφαρμοστεί το instant replay. Συγκεκριμένα, η χρήση του μπορεί να γίνει για να κριθεί αν ένα καλάθι στο τέλος περιόδου ή του αγώνα ήταν εμπρόθεσμο ή εκπρόθεσμο, αλλά και για να διαπιστωθεί αν ήταν προσπάθεια για δύο ή τρεις πόντους.

Η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης ο ΕΣΑΚΕ σας γνωστοποιεί, ότι κατά τη διεξαγωγή των αγώνων των Play Offs του Πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 θα υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής στους τηλεοπτικά μεταδιδόμενους αγώνες ο κανόνας του άρθρου 46.12 του Κανονισμού Παιδιάς της FIBA, σύμφωνα με τον οποίο ο Α’ διαιτητής του αγώνα έχει την εξουσία να εγκρίνει και να χρησιμοποιήσει τεχνικό εξοπλισμό, εφόσον είναι διαθέσιμος, για να αποφασίσει προτού υπογράψει το φύλλο αγώνα (περιοριστικά), αν η τελευταία προσπάθεια για καλάθι στο τέλος κάθε περιόδου ή κάθε παράτασης έγινε κατά τη διάρκεια του χρόνου του αγώνα και/ή εάν η προσπάθεια αυτή για καλάθι προσμετράτε για 2 ή για 3 πόντους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: