Τρίτη 21 Μαΐου 2013

«Αν δεν είναι καθαροί, θα λογοδοτήσουν»

Διευκρινήσεις για τη μήνυση του Βασίλη Κωνσταντίνου και τις καταγγελίες για τη διαιτησία έδωσε ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Αν δεν είναι καθαροί, θα λογοδοτήσουν» δήλωσε.

«Αν δεν είναι καθαροί, θα λογοδοτήσουν»
Ακόμη και η συνδρομή του ΣΔΟΕ θα ζητηθεί, προκειμένου να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία όσων εμπλέκονται στη διαιτησία, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μέσω του οποίου κατατέθηκε η μήνυση του Βασίλη Κωνσταντίνου κατά της ΕΠΟ για τις διαιτητικές αποφάσεις στην σεζόν που τελείωσε.

«Αν είναι καθαροί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αν δεν είναι καθαροί σίγουρα θα λογοδοτήσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Καταρχήν θα πρέπει να ξέρουν όλοι οι άνθρωποι ότι στην Ελληνική πολιτεία δεν υπάρχει κανένας με ποινική ασυλία. Αν είναι διαιτητής ή πρόεδρος της ΕΠΟ ή αντιπρόεδρος δεν του παρέχει την δυνατότητα να μην σέβεται τον νόμο. Αν τον παραβιάσει θα λογοδοτήσει. Κατά συνέπεια αυτή η πρωτοβουλία που πήρε ο Βασίλης Κωνσταντίνου ορθώς το έκανε και καμία συνέπεια εις βάρος του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να προκύψει.

Και από τον Παναθηναϊκό να είχε κατατεθεί αυτή η μηνυτήρια αναφορά δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Γιατί καταγγέλλονται γεγονότα που έχουν να κάνουν με ποινικά αδικήματα. Ούτε η ΕΠΟ, ούτε η FIFA απαγορεύουν να γίνονται μηνύσεις σε άτομα που έχουν ποινικές ευθύνες».

Είπατε ότι θα προβείτε και σε άλλου είδους ενέργειες τι εννοείτε;

«Καταρχήν θα πρέπει να ξέρουμε ότι το ανθρώπινο λάθος είναι πολύ πιθανό. Όταν όμως στο μισό πρωτάθλημα υπάρχουν κατ' εξακολούθηση λάθη αυτό έχει συνέπειες. Ενδιαφέρεται και η πολιτεία και όταν αλλοιώνονται οι αγώνες και επηρεάζουν και όσους παίζουν στοίχημα έρχεται ο ποινικώς νομοθέτης και λέει 10 χρόνια κάθειρξη.
Αν είναι προϊόν εγκληματικού σχεδιασμού. Δεν χάνει μόνο ο Παναθηναϊκός έτσι αλλά και οι παίκτες που παίζουν στοίχημα. Όλα αυτά τα χρόνια ξέρουμε από ανακρίσεις, ξέρουμε να βοηθάμε τους εισαγγελείς να κάνουν ανακρίσεις. Θα βοηθήσουμε με όσα μέσα και στοιχεία έχουμε».

Τι εννοείτε με αυτό;

«Στην ανάκριση που θα γίνει θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δυο διαιτητές βλέπουν ένα χέρι στο μισό μέτρο και δεν το παρατηρούν και δεν επιβάλλουν τις ποινές. Τέτοια λάθη δύσκολα είναι καλοπροαίρετα. Και αν πρόκειται για λάθη θα πρέπει οι συγκεκριμένοι διαιτητές να σταματήσουν.

Εφεξής, στο μέλλον διαιτητές που θα έχουν τέτοιες αποδόσεις θα γίνονται άμεσα μηνύσεις και για να απαντήσω στην ερώτηση σας σχετικά με το που σκοπεύουμε να φτάσουμε, θα πηγαίνουμε και στο ΣΔΟΕ ώστε να κάνει σοβαρή έρευνα των περιουσιακών στοιχείων. Αν είναι καθαροί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αν δεν είναι καθαροί σίγουρα θα λογοδοτήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: