Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Το TOP 10 της βραδιάς!! (video)

Το ΝΒΑ παρουσίασε τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της βραδιάς, με τον Τζάρεντ Τζακ να… σκοτώνει στο Νο.1 ενός άκρως εντυπωσιακού TOP 10.
Απολαύστε το TOP 10:










*Πηγή: superbasket.gr*

Πρώτη και με Κίμι η Ferrari!!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έδωσε τη σκυτάλη στον Κίμι Ραϊκόνεν, αλλά η Ferrari δεν έχασε την πρωτιά στις δοκιμές της πίστας της Χερέθ.

Πρώτη και με Κίμι η Ferrari

Η είδηση της ημέρας, πάντως, ήταν ότι η McLaren-Honda επιτέλους κατάφερε να καταγράψει χρόνο, ξεπερνώντας τα τεχνικά προβλήματα των προηγούμενων δύο ημερών. Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε 32 γύρους, με τη Mercedes του Λιούις Χάμιλτον να έχει και πάλι την πρωτιά στον τομέα αυτό με 92.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έκανε μόλις πέντε γύρους με τη Red Bull, ενώ 14 έκανε ο Φελίπε Μάσα με τη Williams.

1. Κίμι Ραϊκόνεν Ferrari 1:24.357 (39)
2. Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes +0.413 (93)
3. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ Toro Rosso +0.995 (56)
4. Παστόρ Μαλδονάδο Lotus +2.467 (18)
5. Ντάνιελ Ρικιάρντο Red Bull +10.419 (5)
6. Φελίπε Νασρ Sauber +10.770 (30)
7. Φερνάντο Αλόνσο McLaren +11.196 (32)
8. Φελίπε Μάσα Williams +21.571 (15)*Πηγή: sport-fm.gr*

Η σημαντικότερη απόφαση της καριέρας του!!

Σήμερα αποφασίζει ο Χατέμ Μπεν Αρφά εάν θα συνεχίσει τη καριέρα του ή θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο.

Η σημαντικότερη απόφαση της καριέρας του
Η σημερινή μέρα είναι η σημαντικότερη για την καριέρα του Χατέμ Μπεν Αρφά, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο 27 χρόνος εξτρέμ αποφασίζει για το εάν θα συνεχίσει τη καριέρα του ή θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Όλα ξεκίνησαν μετά την απαγόρευση της FIFA να αγωνιστεί με τη φανέλα της Νις.

Ο Γάλλος διεθνής είχε δοθεί δανεικός τη φετινή σεζόν στη Χαλ από τη Νιούκαστλ, όμως τον Ιανουάριο τερματίστηκε ο δανεισμός και λύθηκε το συμβόλαιο του με τις «καρακάξες».

Σύμφωνα με τον κανονισμό η μεταγραφή του στη Νις είναι παράνομη, καθώς έχει συμπληρώσει το όριο των δυο ομάδων ανά σεζόν. Βλέποντας τη κατάληξη της υπόθεσης σε συνδυασμό με το πέρασμα του από την Αγγλία, ο Τυνησιακής καταγωγής χαφ σκέφτεται μέχρι και το τέλος της καριέρας του. Μια δύσκολη απόφαση για έναν ιδιόρρυθμο άνθρωπο… *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανησυχία για ντέρμπι και… μέλλον!!

Έντονα ανήσυχος ο πρόεδρος της Super League, Γ.Μποροβήλος.«Υψηλής επικινδυνότητας το ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ»,δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM, 94,6.Προβληματισμός για τα οικονομικά,τη διαιτησία και τη συνεννόηση στη λίγκα.

Ανησυχία για ντέρμπι και… μέλλον
Τον προβληματισμό του για το τεταμένο κλίμα μέσα στο οποίο οδηγούμαστε στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αλλά και για τα προβλήματα του πρωταθλήματος εξέφρασε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αφού χαρακτήρισε υψηλής επικινδυνότητας τον αγώνα της Τούμπας κι απηύθυνε έκκληση να κάνουν όλοι καλά τη δουλειά τους και να πρυτανεύσει η λογική, ο ισχυρός άνδρας της διοργανώτριας αρχής (και του Αστέρα Τρίπολης) αναφέρθηκε στα προβλήματα οικονομικής φύσεως, διαιτησίας και συνεννόησης μεταξύ των εταίρων που παρουσιάζει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε στον Γιώργο Χελάκη για:

-την ένταση πριν το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: «Μιλάμε για ένα παιχνίδι εξαιρετικής επικινδυνότητας και θέλει ιδιαίτερη προσοχή από όλους όσοι εμπλέκονται από οποιαδήποτε ιδιότητα, για να μην έχουμε γεγονότα που θα τραυματίσουν το ποδόσφαιρο. Στο κομμάτι που μας αφορά έχουμε λάβει τα μέτρα μας, στις επαφές με τις ομάδες, με την αστυνομία, με την τοποθέτηση παρατηρητών, ώστε από πλευράς διοργάνωσης το παιχνίδι να διαφυλαχθεί όσο γίνεται περισσότερο. Όμως σε ένα ντέρμπι εμπλέκονται κι άλλοι παράγοντες και ελπίζουμε να κάνουν όλοι καλά τη δουλειά τους. Ελπίζουμε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος ή πιο τυχερός».

-τις προτάσεις του για το ποδόσφαιρο: «Να διευκρινίσω πως αυτό το θέμα δεν έχει μπει ακόμη σε επίπεδο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. Εγώ σαν άτομο έχω στο μυαλό μου πως έτσι όπως έχει πάει το ποδόσφαιρο πρέπει να κάνουμε κάποιες σοβαρές παρεμβάσεις ώστε σιγά-σιγά να βαδίσουμε στο ποδόσφαιρο που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Ήδη το πρωτάθλημα μετρά μια απώλεια ομάδας κι ενδέχεται να έχει και δεύτερη απώλεια. Αυτό καθιστά το πρωτάθλημά μας αυτόματα προβληματικό».

-τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων: «Πέρα από τα λάθη που έχει κάνει το ίδιο το ποδόσφαιρο, έχουμε προβλήματα με ομάδες. Η Νίκη Βόλου έχει ήδη αποχωρήσει, υπάρχει το πρόβλημα με τον ΟΦΗ, ενώ άλλες 2-3 ομάδες έχουν θέματα. Η μείωση των ομάδων δεν είναι από μόνη της η γιατρειά. Πρέπει να δούμε το κομμάτι των αδειοδοτήσεων. Σαν Σούπερ Λίγκα έχουμε αναθέσει σε εταιρεία να μας καταθέσει πρόταση τριετίας ή τετραετίας με κριτήρια που θα πρέπει να έχουν όλες οι ομάδες και να τηρούνται απαρέγκλιτα. Επίσης μελετάμε έναν ελεγκτικό μηχανισμό για να βρίσκει τα προβλήματα πριν εκδηλωθούν και ‘σκάνε’ οι ομάδες στη μέση του πρωταθλήματος. Να μπορούμε να ξέρουμε αν μια ομάδα είναι σε κατάσταση να αντεπεξέλθει μέσα στη σεζόν ή είναι εύθραυστη».

-τον αριθμό των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα: «Βεβαίως και είμαι της άποψης πως δεν μπορούμε να έχουμε 18 ομάδες με αυτές τις προϋποθέσεις, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί στο ΔΣ για να δούμε τι λένε οι άλλοι εταίροι. Θα πρέπει να δούμε πώς θα δώσουμε μεγαλύτερη αίγλη κι ανταγωνιστικότητα στο προϊόν. Το σίγουρο είναι πως πάμε για 16 ομάδες του χρόνου και θα δούμε για τη μεθεπόμενη περίοδο».

-την έλλειψη συνεννόησης στη Σούπερ Λίγκα: «Το ποδόσφαιρο έχει πολλά προβλήματα και τα ξέρει όλος ο κόσμος. Δεν μένει παρά οι αρμόδιοι φορείς να συνεννοηθούμε κάποια στιγμή και να μη μείνουμε στα λόγια. Δεν μπορώ εγώ να σηκώσω μόνος το φορτίο ή να το παίξω Ρομπέν των δασών. Θα συζητήσω τις προτάσεις με τους προέδρους των άλλων ομάδων και ο καθένας να πει τις απόψεις του. Αν δεν συνεννοηθούμε, κακώς κουβεντιάζουμε και χάνουμε την ώρα μας. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα αυτό της συνεννόησης. Δυστυχώς πολλές φορές το ατομικό συμφέρον επικαλύπτει το γενικό. Πολλές φορές ο καθένας μας δεν ξέρει τον τρόπο που πρέπει να ενεργεί. Πιστεύουμε ότι εξυπηρετούμε το συμφέρον μας, αλλά κάνουμε τελικά κακό στο ίδιο το άθλημα».

-το πρόβλημα της διαιτησίας: «Η Ελλάδα προσπαθεί να αντιγράψει πράγματα. Το γεγονός ότι κάποιες φορές ίσως αντιγράφονται κακώς δεν σημαίνει πως φταίει ο θεσμός. Πρέπει να συζητηθεί κάποια στιγμή πώς θα επιλέγονται και θα αξιολογούνται οι διαιτητές. Υπάρχουν οδηγίες από τη FIFA, αλλά το θέμα είναι πώς και ένα κοστούμι πρέπει να το προσαρμόσεις στο σώμα σου. Αν δεν το προσαρμόσεις σωστά και εξέχει στα χέρια σου, τότε θα γελά ο κόσμος. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε κι ελπίζω κάποια στιγμή να υπάρχει βελτίωση».

Σκέψεις για καταγγελία Περέιρα από ΠΑΟΚ!!

Το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε καταγγελία κατά του προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα επειδή δεν έκανε δηλώσεις μετά το ματς Κυπέλλου με τον Τύρναβο, εξετάζουν στον ΠΑΟΚ.

Σκέψεις για καταγγελία Περέιρα από ΠΑΟΚ

Οι Θεσσαλονικείς φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία κατά του προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα επειδή δεν έκανε δηλώσεις μετά το ματς Κυπέλλου με τον Τύρναβο. Βάσει κανονισμών, ο Πορτογάλος προπονητής έπρεπε να μιλήσει μετά τον αγώνα με τον Τύρναβο, ωστόσο αυτό δεν συνέβη ως αντίδραση των «ερυθρόλευκων» για τον τηλεοπτικό σχολιασμό από το κανάλι και τη συνεργασία του με τον «ΣΚΑΪ».

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θεωρούν πως η ΕΠΟ έπρεπε ήδη να έχει καλέσει σε απολογία την πλευρά του Ολυμπιακού και να προχωρήσουν στην τιμωρία του προπονητή. *Πηγή: sport-fm.gr*

107 Χρόνια Ένδοξης Ιστορίας!!

Η πρώτη ημέρα της ανατριχίλας. Το ραντεβού των φίλων στο πολύγωνο μια Κυριακή του χειμώνα, 3 Φεβρουαρίου. Δείτε το αφιέρωμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα 107α γενέθλια του συλλόγου.

107 Χρόνια Ένδοξης Ιστορίας


inner

Δείτε την ανάρτηση

Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑΣ*

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΓΩΝΟ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1908...

«...σε μία γωνιά από τις πολλές «ελεύθερες» που υπήρχαν στο Πολύγωνο, ο Γιώργος Καλαφάτης συγκέντρωσε τους φίλους του. Είχε φοβερή πειθώ. Και αύρα. Στο πλευρό του, ο αδελφός του Αλέξανδρος και ο Δημήτρης Δουκάκης. Ήταν 3 Φεβρουαρίου 1908. Η πρώτη ημέρα της ανατριχίλας...»

Εκείνη την ημέρα στο Πολύγωνο, που ήταν τόπος συνάντησης της νεολαίας της εποχής, συγκεντρώθηκε η «παρέα των Καλαφάτηδων». Ήταν όλοι εκεί. Οι φίλοι οι καλοί και πραγματικοί. Για να ακούσουν τον 18χρονο Καλαφάτη κι αυτά που είχε να τους πει. Και, εν τέλει, να θέσουν τις βάσεις για τη δημιουργία του νέου Συλλόγου, «...της ομάδος που δεν άργησε να γίνη η λατρεία όλων των Αθηναίων φίλων και μη του Ποδοσφαίρου και του Αθλητισμού» (Λουκάς Πανουργιάς, 1955).

Ο χρόνος για να σκεφτούν και να αποφασίσουν δεν ήταν πολύς. Όλοι λες και είχαν στο μυαλό τους το όραμα του Καλαφάτη. Συμφώνησαν αμέσως: «Πάμε...»

Το πρόβλημα τους δεν ήταν η ίδρυση του Ομίλου, αλλά το πως θα ονόμαζαν το νέο Σύλλογο. Έπρεπε να καλύπτει, πάνω απ’όλα, την ποδοσφαίριση και την Αθήνα. Κάθε Αθηναίο και Ατθίδα. Συζήτησαν, το σκέφτηκαν καλά και αποφάνθηκαν: «Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών». Αυτό θα ήταν το όνομα του νέου Συλλόγου. Αντίρρηση δεν υπήρχε, καθώς οι περισσότεροι ήταν Αθηναίοι και ζούσαν σ’αυτή την πόλη.

«Οι νεαροί δημιουργοί του Παναθηναϊκού μας δεν βασανίσθηκαν μ’ατελείωτες συζητήσεις, ούτε και απησχόλησε η νομική πλευρά του ζητήματος. Εκείνο που γι’αυτούς είχε σημασία ήταν πως θα βάπτιζαν την ομάδα τους, την ομάδα της Αθήνας μας. Όλοι τους -αν και τόσο μικροί- εφλέγοντο από την ίδια μεγάλη πίστι και πεποίθησι. Ότι και τ’όνομα της ομάδος τους θα πρέπει να είναι αθηναϊκό. Να μιλάη στην καρδιά του κάθε Αθηναίου και της κάθε Ατθίδας. Έτσι έδωσαν τ’όνομα στην ομάδα τους ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ» (Λ. Πανουργιάς, 1955).

«Όστις έζησε την εποχήν εκείνην, γνωρίζει βεβαίως την κοινωνικήν ανάπτυξιν των κατοίκων της πρωτευούσης της Ελλάδος, τα ήθη και τα έθιμα της, την οπισθοδρομικότητα της, τας αντιλήψεις της και την στενήν διανοητικότηταν που εχαρακτήριζε κάθε κοινωνικήν εκδήλωσιν της. Εν μέσω λοιπόν της πνιγηράς αυτής οπισθοδρομικότητος των πάντων, δικαίως πρέπει να εκτιμηθεί δεόντως η τολμηρά ενέργεια του γνωστού μας φιλάθλου κ. Γεωργίου Καλαφάτη και των άλλων, τότε, συνεργατών του...» διαβάζουμε στην εφημερίδα Αθλητισμός το 1927.

Δύο χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΟΑ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Αθλητικών και Γυμναστικών Σωματείων, στο επίσημο έντυπό του για τους Συλλόγους που ανήκουν στις τάξεις του (περιλαμβάνονται στα μητρώα) και τη δραστηριότητά τους, προλογίζει για τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αθηνών:

«Ούτος ιδρύθη την 3ην Φεβρουαρίου 1908 ύπ’ αθλητών της Ποδοσφαιρίσεως και γνωστών φιλάθλων, ταχέως δε κατώρθωσε να καταλάβη έπίζηλον μεταξύ των Ποδοσφαιρικών Συλλόγων θέσιν έργαζόμενος πάντοτε ύπέρ τής ώς οίόν τε εύρυτέρας διαδόσεως τής παιδιάς ταύτης και της εν γένει ιδέας του αθλητισμού...».

* Απόσπαμα από την συλλεκτική έκδοση 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα, 2008) των Σήφη Βοτζάκη και Βαγγέλη Μελέκογλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δίνει το «ok» η Έβερτον για την ώρα του ντέρμπι!!

Κανένα πρόβλημα δεν έχει η Έβερτον με τη διεξαγωγή του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στις 19:30 (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου, όπως έχει προγραμματιστεί εξ αρχής. Συνεχίζει να εναντιώνεται η Αστυνομία υποστηρίζοντας ότι όταν πέσει το σκοτάδι θα βρουν πρόσφορο έδαφος οι ταραξίες... 
Το θέμα της διεξαγωγής της «μάχης» του Μέρσεϊσαϊντ ανάμεσα στην Έβερτον και τη Λίβερπουλ έχει απασχολήσει πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό από την ημέρα που η Πρέμιερ Λιγκ προγραμμάτισε το ματς σε απογευματινή ώρα, για το Σάββατο, 7/2.
Η Αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ προσπαθεί να προκαλέσει την αλλαγή της ώρας διεξαγωγής τονίζοντας ότι αν νυχτώσει και προκληθούν εντάσεις δεν θα υπάρχει διαθέσιμος ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών για να διατηρήσουν την τάξη.
Σήμερα, ούτως ή άλλως αναμένεται και η απόφαση από το δικαστήριο στην τελευταία απόπειρα των Αρχών να πετύχουν το στόχο τους, ωστόσο, από την Έβερτον, δίνονται εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.
*Πηγή: england365.gr*

Απειλεί τη Γουέστ Χαμ με αποκλεισμό από το Κύπελλο η FIFA!!

Σε μεγάλους μπελάδες μπαίνει η Γουέστ Χαμ με την υπόθεση του Ντιαφρά Σακό και τη διαμάχη που έχει προκληθεί με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σενεγάλης.  
Ο διεθνής άσος, έμεινε εκτός αποστολής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του για το Κόπα Άφρικα λόγω προβλήματος στη μέση, ωστόσο, φάνηκε πως οι ενοχλήσεις δεν τον εμπόδισαν να αγωνιστεί και να σκοράρει μάλιστα στο ματς των «σφυριών» με τη Μπρίστολ Σίτι στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σενεγάλης έθιξε το ζήτημα κάνοντας λόγο για «συνωμοσία» της Γουέστ Χαμ και του παίκτη προκειμένου ο Σακό να παραμείνει στο Λονδίνο και να παίξει με την ομάδα του.
Ο κανονισμός της FIFA είναι ρητός και αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται σε έναν ποδοσφαιριστή να παίξει σε κάποιο παιχνίδι σε συλλογική διοργάνωση τη στιγμή που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να βρίσκεται με την εθνική ομάδα της χώρας του.
Έτσι, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που εξετάζει πλέον το ζήτημα, «απειλεί» τη Γουέστ Χαμ μέχρι και με αποκλεισμό από το Κύπελλο Αγγλίας, είτε θα επιβάλει τιμωρία στον Σενεγαλέζο άσο, είτε ένα πρόστιμο σε περίπτωση που οι ισχυρισμοί των «σφυριών» περί τήρησης των κανονισμών, έχουν βάση.
*Πηγή: england365.gr*

Δεν πετάνε λευκή πετσέτα!

Αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους ώστε να επιστραφούν οι βαθμοί που έχουν αφαιρεθεί από την ομάδα, αλλά και για να παραμείνει στην κατηγορία είναι στον ΟΦΗ. Αυτό φάνηκε και από τις μεταγραφές.

Δεν πετάνε λευκή πετσέτα
Ο ΟΦΗ μοιάζει αυτή την στιγμή με πυγμάχο που έχει πέσει στο έδαφος και προσπαθεί να σηκωθεί για να συνεχίσει τη «μάχη» του.

Οι Κρητικοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς είναι 17η με 10 βαθμούς, αφού της έχουν αφαιρεθεί άλλοι τόσοι. Οι άνθρωποι της ομάδας δεν τα παρατάνε και είναι αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να πάρουν πίσω τους τέσσερις βαθμούς από την υπόθεση με τους Ζόρντι και Χόρχε Λόπεθ, αλλά και τους άλλους έξι από αυτή του Πέσιτς. Την Τετάρτη αναμένεται να εκδικαστεί η πρώτη και την επόμενη εβδομάδα η δεύτερη. Από την πλευρά τους οι Ηρακλειώτες είναι διατεθειμένοι να το παλέψουν όσο πάει.

Το γεγονός ότι έγιναν οκτώ προσθήκες (Τσουκάνης, Κυριάκος Σαββίδης, Θεολόγου, Μαρτσάκης, Μουστάκης, Κώστας Κρητικός, Ασλανίδης, Γεωργόπουλος) στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί ακόμη μία (Γεωργίου) δείχνει ότι ακόμα το πιστεύουν.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ενισχυμένη» η Μπάγερν!!

Η Μπάγερν υποδέχεται απόψε τη Σάλκε έχοντας 4.000 επιπλέον φιλάθλους στο πλευρό της μετά την αύξηση της χωρητικότητας στην «Αλιάντς Αρένα».

«Ενισχυμένη» η Μπάγερν
Ο δωδέκατος παίκτης της Μπάγερν «δυναμώνει». Στον αποψινό αγώνα με τη Σάλκε για τη 19η αγωνιστική της Bundesliga θα έχει περισσότερους από ποτέ άλλοτε φιλάθλους στο πλευρό της στην «Αλιάντς Αρένα».

Μετά από έργα που έγιναν η χωρητικότητα του γηπέδου αυξήθηκε από 71.168 σε 3.856 θέσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων θέσεων τοποθετήθηκαν στη νότια κερκίδα, ενώ οι υπόλοιπες στη δυτική.

Τα εισιτήρια για τον αποψινό αγώνα έχουν, φυσικά, εξαντληθεί.

Μετά την τελευταία «επέκταση», το γήπεδο της Μπάγερν είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα, καθώς ξεπέρασε το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου (74.000) και υπολείπεται σε χωρητικότητα μόνο του «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» της Ντόρτμουντ, που έχει 81.000. *Πηγή: sport-fm.gr*

«107 χρόνια ένδοξης ιστορίας και συνεχίζουμε…»

Δείτε το μήνυμα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας για τα 107α γενέθλια του Παναθηναϊκού.

«107 χρόνια ένδοξης ιστορίας και συνεχίζουμε…»
Ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει σήμερα 107 χρόνια «ζωής» και η Παναθηναϊκή Συμμαχία, που στηρίζει με διάφορους τρόπους το σύλλογο, δεν παρέλειψε να στείλει το δικό της μήνυμα μέσω Twitter.

«Χρόνια πολλά Παναθηναϊκέ μας. 03/02/1908...03/02/2015. Εκατόν επτά χρόνια ένδοξης ιστορίας και συνεχίζουμε…».






View image on Twitter
Χρόνια πολλά Παναθηναϊκέ μας. 03/02/1908...03/02/2015. Εκατόν επτά χρόνια ένδοξης ιστορίας και συνεχίζουμε.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για Ρόναλντ Ντέιβις ο Πανιώνιος!!

Στο στόχαστρο του Πανιωνίου βρίσκεται ο Αμερικανός γκαρντ Ρόναλντ Ντέιβις. Ποιο το προφίλ του άλλοτε παίκτη του Άρη.

Πάει για Ρόναλντ Ντέιβις ο Πανιώνιος
Ο Ρόναλντ Ντέιβις βρίσκεται στο στόχαστρο του Πανιωνίου που αναζητεί ενίσχυση στην προσπάθεια που κάνει για να σωθεί.

Ο 32χρονος γκαρντ (1,91μ.) αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία του Ισραήλ με την Ελιζούρ Ράμλα έχοντας 16,3 πόντους, 7,3 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ και 2,6 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Ο Ντέιβις είχε περάσει στο παρελθόν από τον Άρη (τη σεζόν 2011/12 είχε 12 πόντους, 3,7 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα), ενώ έχει αγωνιστεί σε Πολωνία, Ουκρανία, Γαλλία, Αργεντινή και Ιταλία.

Υπενθυμίζεται πως οι «κυανέρυθροι» έχασαν με τραυματισμούς τους Χρήστο Ταπούτο και Λουκ Χάνκοκ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Άδειασε θέση για τον Πουλίδο!


Εκτός από μεταγραφές, έγιναν και «εκκαθαρίσεις» στον Λεβαδειακό. Παρελθόν αποτελούν οι Σοτέλο-Σάντσες. Τη θέση ξένου που έπιανε ο πρώτος θα καλύψει ο νεοαποκτηθείς, Άλαν Πουλίδο.

Άδειασε θέση για τον Πουλίδο
Τανγκό… χωρίς δύο. Μόλις έξι μήνες διήρκησε η θητεία του Χουάν Σάντσες Σοτέλο, Ματίας Σάντσες στον Λεβαδειακό. Οι δύο ποδοσφαιριστές αποτελούν παρελθόν, καθώς οι Βοιωτοί δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την παρουσία τους στην ομάδα.

Μάλιστα, για τον πρώτο, που έκανε 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και τέσσερις στο Κύπελλο, αγωνιζόμενος στην επίθεση, μέτρησε και το γεγονός ότι έπιανε θέση ξένου, η οποία θα καλυφθεί από τον νεοαποκτηθέντα, Άλαν Πουλίδο.

Ο Σάντσες έπαιξε σε δώδεκα αγώνες (8 στο πρωτάθλημα, 4 στο Κύπελλο). *Πηγή: sport-fm.gr*

Αλύγιστη ΑΕΚ!

Δεν ήταν καλή… Δεν νίκησε… Όμως η ΑΕΚ στη Ριζούπολη απέδειξε πως έχει μέταλλο.Σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ αήττητων τη φετινή σεζόν ομάδων η «Ένωση», που είναι η μόνη αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις.

Αλύγιστη ΑΕΚ

Πλέον το αήττητό της για φέτος έχει φτάσει στα 21 παιχνίδια, 14 για το πρωτάθλημα και 7 για το Κύπελλο, μετρώντας συνολικά 17 νίκες και 4 ισοπαλίες. Η ΑΕΚ παραμένει, έτσι, σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ αήττητων ομάδων για την τρέχουσα σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί πως στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, συνυπολογίζοντας ακόμη και τις δεύτερες κατηγορίες των περισσοτέρων, μόλις άλλες πέντε ομάδες δεν έχουν ήττα φέτος: ο Ηρακλής από τον άλλο όμιλο της Football League (που όμως έχει χάσει στο Κύπελλο από τη Λαμία), η Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε 19 ματς στο κροατικό πρωτάθλημα (αλλά έχασε στην Ευρώπη), η Ντιναμό Κιέβου σε 14 ματς στο ουκρανικό πρωτάθλημα (επίσης είχε ήττα στην Ευρώπη), η ισλανδική Στιάρναν που ολοκλήρωσε τη σεζόν με 22 ματς χωρίς ήττα και η Γιαβόρ σε 15 ματς στη δεύτερη κατηγορία της Σερβίας (που έχασε όμως στο Κύπελλο). Η ΑΕΚ δεν έχει υποστεί ΚΑΜΙΑ ήττα στις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Απουσίες με Χανιά

Από σήμερα η προσοχή στην ΑΕΚ στρέφεται στο ματς με τα Χανιά την Κυριακή στο ΟΑΚΑ (18:00). Πέραν του τραυματία Κορδέρο και πιθανώς του Κολοβέτσιου, θα απουσιάσουν και οι Πλατέλλας-Μάνταλος που αποβλήθηκαν χθες. Αμφότεροι θα επανεμφανιστούν στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την επόμενη Τετάρτη, κάτι που ίσως συμβεί και με τον Κολοβέτσιο. Στο προσεχές παιχνίδι δεν αποκλείεται να κάνει ντεμπούτο και ο Μακόλεϊ Κρισάντους, που από σήμερα θα προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάνε για… καλοκαίρι!!

Μπεν και Γούτας φαίνεται πως θα είναι οι πρώτες κινήσεις του Ολυμπιακού το καλοκαίρι. Σήμερα δηλώνεται η λίστα στην UEFA. Πάει για Τούμπα ο Ρομπέρτο, πιθανό ροτέισον με Ατρόμητο.

Πάνε για… καλοκαίρι

Ο ένας είναι ο Μοχάμεντ Μπεν, που έχει ήδη υπογράψει στον Ολυμπιακό και πληροφορίες κάνουν λόγο για τριετή συμφωνία. Ο Γάλλος επιθετικός μένει τον Ιούνιο ελεύθερος από τη Βέροια. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να τον πάρουν από τώρα δίνοντας ένα μικρό ποσό στην ομάδα του, αλλά απορρίφθηκε η πρότασή τους, με φήμες να λένε πως η διοίκηση της Βέροιας τα είχε βρει με τον ΠΑΟΚ αλλά συναντούσε την αντίσταση του 26χρονου παίκτη. Ο άλλος είναι ο Δημήτρης Γούτας, με τον οποίο έχουν γίνει οι σχετικές επαφές με τη Skoda Ξάνθη. Ο 20χρονος στόπερ είναι πολύ κοντά στο να πιάσει κι αυτός λιμάνι.

Πάει για Τούμπα ο Ρομπέρτο

Ο Ρομπέρτο μπήκε από χθες στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και αναμένεται να επανεμφανιστεί στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την προσεχή Κυριακή. Ο Μπάλαζ Μέγερι, που έκανε καλή δουλειά στο διάστημα της απουσίας του Ισπανού γκολκίπερ, αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του στον αγώνα της Τετάρτης με τον Ατρόμητο.

Ο Βίτορ Περέιρα δεν έχει δείξει αν θα κάνει ροτέισον στο αυριανό ματς εν όψει του ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη. Δεν αποκλείεται να αγωνιστούν Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ ή ακόμη και ο Γιαννούλης, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Σαντάνα, που είναι λογικό-εφόσον προορίζεται να παίξει στην Τούμπα-να πάρει χρόνο και στο προηγούμενο ματς.

Σήμερα η λίστα

Μέσα στη μέρα θα καταθέσει ο Ολυμπιακός στην UEFA τη λίστα με τους διαθέσιμους για τα ευρωπαϊκά ματς παίκτες. Οι Σαντάνα, Φορτούνης και Ντοσεβί αναμένεται να πάρουν τις θέσεις των Αμπιντάλ, Μπουχαλάκη και Μπενίτες ή Σαλίνο. Δύσκολα θα γίνει έκπληξη με τον Μποτία ή τον Εντινγκά, που απουσιάζουν λόγω τραυματισμού και Κόπα Άφρικα αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται πως ο Χάρα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νομπόα: «Να μας πιστέψει ο κόσμος»

Υπόσχεση στους φίλους του ΠΑΟΚ ότι οι παίκτες του θα κάνουν ότι μπορούν για να κατακτήσει η ομάδα το πρωτάθλημα έδωσε ο Κριστιάν Νομπόα. «Ο αγώνας με τον Παναιτωλικό χάθηκε στο πρώτο μέρος», σχολίασε.

Νομπόα: «Να μας πιστέψει ο κόσμος»
Το ντεμπούτο του Κριστιάν Νομπόα στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ συνδυάστηκε με ήττα (είχε παίξει ως αλλαγή με τον Πλατανιά) και ο μέσος από τον Ισημερινό σχολίασε ότι το ματς με τον Παναιτωλικό χάθηκε στο πρώτο μέρος. Ο πρώην μέσος της Ντιναμό Μόσχας τόνισε μέσω δηλώσεων του στη «Live Sport» ότι πρέπει να έρθει η νίκη στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΟΦΗ (αν γίνει), ώστε η ομάδα να πάει την Κυριακή με ανεβασμένη ψυχολογία στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για την 23η αγωνιστική της Super League. Παράλληλα, επισήμανε ότι θα δώσει τα πάντα αυτός, αλλά και οι συμπαίκτες του για να πάρει ο «Δικέφαλος του Βορρά» τον τίτλο.

«Ο αγώνας χάθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όπου κάναμε ένα κακό παιχνίδι με αποτέλεσμα να βρεθούμε πίσω στο σκορ. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε, ισοφαρίσαμε, όμως στο τέλος δεχθήκαμε ένα απρόσμενο γκολ. Θα πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε τα λάθη μας. Πρέπει να κερδίσουμε το ματς με τον ΟΦΗ και να πάμε με ανεβασμένη ψυχολογία στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό», σχολίασε για το ματς του Σαββάτου στην Τούμπα και ενόψει της συνέχεια πρόσθεσε:

«Θέλω ο κόσμος να μας πιστέψει. Υπάρχει στενοχώρια από το αποτέλεσμα με τον Παναιτωλικό. Δεν ξέρω πως θα τελειώσει η ιστορία του πρωταθλήματος. Όμως δίνω την υπόσχεση πως θα παλέψουμε κάθε παιχνίδι, κάθε λεπτό για να πάρουμε τη νίκη. Αν το κατακτήσουμε θα το αφιερώσουμε στον κόσμο μας».

Την πρώτη γεύση από το ελληνικό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος σε αυτό την πήρε πριν τρεις ημέρες και σχολίασε: «Είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα και χρειάζεται κάθε αγωνιστική να δείχνεις μεγάλη προσοχή. Εμείς δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και γνωρίσαμε την ήττα. Δεν μας ενδιαφέρει αν η διαφορά θα μεγαλώσει ή θα μικρύνει με τον πρώτο. Εμάς μας ενδιαφέρει να κερδίζουμε σε κάθε αγωνιστική. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τον στόχο που έχουμε βάλει».

Πρόσφατα, άλλαξε ομάδα και αναφερόμενος σε προσωπικό επίπεδο, δήλωσε: «Νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Έχω αγωνιστικό ρυθμό και διάθεση να προσφέρω και να βοηθήσω την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να βρω τα πατήματα μου και να δέσω με την ομάδα. Η θέση μου είναι στο 4-4-2, παρότι ξεκινήσαμε με 4-3-3. Πιστεύω ότι εκεί αποδίδω καλύτερα, όμως όπου χρειαστεί μπορώ να παίξω για να βοηθήσω την ομάδα μου». *Πηγή: sport-fm.gr*

Στοπ σε Χοκς, όχι στον Γιάννη!!

Οι Πέλικανς έβαλαν τέλος στο αήττητο 19 αγώνων των Χοκς, ενώ οι Μπακς με νταμπλ-νταμπλ του Αντετοκούνμπο πέρασαν από το Τορόντο. Καλοί Κουφός και Καλάθης στη νίκη των Γκρίζλις στην Αριζόνα.

Στοπ σε Χοκς, όχι στον Γιάννη
Άλλαξε ο μήνας, έχασαν οι Χοκς. Μετά τον… αήττητο Ιανουάριο και αφού πέρασαν συνολικά 19 αγώνες χωρίς να ηττηθούν, οι Πέλικανς «φρέναραν» την πιο φορμαρισμένη ομάδα του ΝΒΑ με 115-100 στη Νέα Ορλεάνη. Ο Άντονι Ντέιβις με 29 πόντους και 13 ριμπάουντ ήταν ασταμάτητος για τους γηπεδούχους και συνέβαλε τα μέγιστα για να χάσουν τα «γεράκια» για μόλις τρίτη φορά στα τελευταία 36 παιχνίδια τους.

Τέταρτη σερί νίκη για τους Μπακς και πρώτη μετά από έξι διαδοχικές ήττες απέναντι στους Ράπτορς. Παρά την απουσία του Μπράντον Νάιτ με τραυματισμό και την αποβολή του Ο Τζέι Μέιο με δύο τεχνικές ποινές, τα «ελάφια» πέρασαν με 82-75 από το Τορόντο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει νταμπλ-νταμπλ. Σε 34:51 είχε 12 πόντους (4/8 βολές, 4/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 τάπες και κανένα λάθος.

Οι Γκρίζλις πήραν για τα καλά τον αέρα τον Σανς, τους οποίους κέρδισαν για έβδομο συνεχές ματς, με 102-101 στην Αριζόνα. Το γκολ-φάουλ του Τζεφ Γκριν στα 4,5’’ πριν το τέλος και η τάπα του Μαρκ Γκασόλ στο τελευταίο σουτ από τον Μαρκίφ Μόρις «σφράγισαν» τη νίκη των «αρκούδων», που πήραν σημαντική βοήθεια από τους δύο Έλληνες. Ο Κώστας Κουφός είχε 4 πόντους (2/2 βολές, 1/2 δίποντα), 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 14:51, ενώ ο Νικ Καλάθης σε 10:44 είχε 5 πόντους (1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Οι Καβαλίερς παρέμειναν αήττητοι για ενδέκατο συνεχές ματς με το 97-84 επί των Σίξερς, ενώ οι Νετς επιβλήθηκαν 102-100 των Κλίπερς με σουτ του Τζάρετ Τζακ στο φινάλε.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ φρόντισε να μη φανεί η απουσία του Κέβιν Ντουράντ κι έκανε τριπλ-νταμπλ (το δέκατο στην καριέρα του) με 25 πόντους, 14 ασίστ και 11 ριμπάουντ στη νίκη της Θάντερ με 104-97 επί του Ορλάντο.

Τέλος, η επανεμφάνιση του Ρίκι Ρούμπιο μετά από τρεις μήνες δεν έφτανε στους Τίμπεργουλβς, που έχασαν με 100-94 από τους Μάβερικς.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Φιλαδέλφεια 76ερς 97-84 Ίρβινγκ 24, Τζέιμς 18 (11 ριμπ.), Σμιθ 12, Ντελαβεντόβα 12, Σάμπερτ 11, Μοζγκόφ 10, Λοβ 5 (15 ριμπ.)-Κόβινγκτον 18, Γκραντ 18, Εμπά α Μουτ 13, Σάμπσον 10, Τόμπσον 10.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Σάρλοτ Χόρνετς 88-92 Μπιλ 18 (11 ριμπ.), Γουόλ 16 (10 ασίστ), Χάμφρις 13, Πιρς 11-Τζέφερσον 18 (11 ριμπ.), Ρόμπερτς 18, Χέντερσον 17, Κιντ-Τζίλκριστ 13 (13 ριμπ.), Χέντερσον 17, Νιλ 12.

Μπρούκλιν Νετς-Λος Άντζελες Κλίπερς 102-100 Λόπεζ 24, Τζόνσον 22, Ουίλιαμς 15, Μπογκντάνοβιτς 11, Γκαρνέτ 6 (11 ριμπ.)-Τζόρνταν 22 (20 ριμπ.), Πολ 20, Κρόφορντ 18, Γκρίφιν 13, Μπαρνς 12.

Τορόντο Ράπτορς-Μιλγουόκι Μπακς 75-82 ΝτεΡόζαν 16, Βαλαντσιούνας 12 (13 ριμπ.), Ουίλιαμς 12, Ρος 10-Μίντλετον 25, Αντετοκούνμπο 12 (12 ριμπ.), Ντάντλεϊ 14, Χένσον 12.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Ατλάντα Χοκς 115-100 Ντέιβις 29 (13 ριμπ.), Γκόρντον 20, Έβανς 15 (12 ασίστ), Άντερσον 15, Κάνιγχαμ 10, Φριντέτ 10, Ασίκ 9 (17 ριμπ.)-Τιγκ 21, Μίλσαπ 15, Κόρβερ 12, Σρέντερ 10.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Ορλάντο Μάτζικ 104-97 Γουέστμπρουκ 25 (14 ασίστ, 11 ριμπ.), Γουέιτερς 24, Ιμπάκα 16, Μόροου 15, Άνταμς 12-Ολαντίπο 22, Βούτσεβιτς 20, Χάρις 18, Γκριν 13, Ο’ Κουίν 11.

Ντάλας Μάβερικς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 100-94 Έλις 23, Πάρσονς 18, Νοβίτσκι 16, Τσάντλερ 6 (10 ριμπ.), Μπαρέα 10-Μάρτιν 19, Γιανγκ 15, Ουίλιαμς 15, Γουίγκινς 14, Ρούμπιο 10, Πέκοβιτς 8 (10 ριμπ.).

Φίνιξ Σανς-Μέμφις Γκρίζλις 101-102 Τόμας 24, Μπλέντσο 21, Ντράγκιτς 15, Μαρκίφ Μόρις 14, Ράιτ 11-Κόνλεϊ 23, Ράντολφ 19, Γκασόλ 15, Γκριν 12, Άλεν 10, Κουφός 4 (11 ριμπ.).

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κουνάει… μαντήλι ο Τζανδάρης!!

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από τον ΠΑΟΚ ο Φάνης Τζανδάρης στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, καθώς δεν τα βρήκε με τη διοίκηση και στην τελευταία επαφή που είχε για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Κουνάει… μαντήλι ο Τζανδάρης
Σε αναζήτηση ομάδας βρίσκεται ο Φάνης Τζανδάρης. Οι συζητήσεις μεταξύ του 20χρονου μέσου και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για ανανέωση της συνεργασίας τους είχαν αρνητική κατάληξη και ως εκ τούτου θα χωρίσουν οι δρόμοι τους το καλοκαίρι.

Είχε φανεί εδώ και καιρό ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα επεκταθεί το συμβόλαιο του (λήγει τον Ιούνιο) νεαρού χαφ, καθώς υπήρχε διαφορά στο οικονομικό. Ωστόσο, στην τελευταία επαφή το βράδυ της Κυριακής, δεν ξεπεράστηκε αυτό το εμπόδιο και δεν αναμένεται να πέσει ξανά στο τραπέζι η συγκεκριμένη υπόθεση, όπως αναφέρεται στον «Τρελό του χωριού» της «SportDay».

Ο Τζανδάρης έγινε βασικός στη φετινή σεζόν. Μετράει 19 συμμετοχές στη Super League, έξι στο Europa League και τρεις στο Κύπελλο. Ωστόσο, από την ΠΑΕ θεωρούν ότι τα χρήματα που του προσφέρουν είναι πολύ καλά και δεν πρόκειται να ρίξουν… νερό στο κρασί τους.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Ολυμπιακός δεν τρομοκρατείται…»

«Δεν θα ανεχτούμε τα περσινά στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός δεν τρομοκρατείται», δηλώνει ο Σάββας Θεοδωρίδης. Τι λέει για τη μάχη του τίτλου, τα ματς με Βέροια, Ατρόμητο και ΑΕΚ, αλλά και την αθώωσή του.

«Ο Ολυμπιακός δεν τρομοκρατείται…»

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ απαντά σε όσους μιλούν περί εύνοιας της ομάδας του από τη διαιτησία, ενώ αναφέρεται στο ματς της Βέροιας, σε αυτά με Ατρόμητο (που χαρακτηρίζει καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ) και ΑΕΚ (που αποκαλεί… «αντιολυμπιακούς») που έρχονται, αλλά και στην αθώωσή του για τον τελικό του Κυπέλλου του 2013.

Αναλυτικά, ο Σάββας Θεοδωρίδης μίλησε για:

-τα παράπονα άλλων ομάδων για διαιτησία: «Όσο ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στη βαθμολογία, το πρωτάθλημα ήταν ωραίο και καθαρό. Όταν χάσαμε από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, το πρωτάθλημα ήταν περίφημο. Όταν μείναμε πέντε βαθμούς πίσω, το πρωτάθλημα ήταν σούπερ. Τώρα που ο Ολυμπιακός έφυγε πάλι μπροστά, το πρωτάθλημα πάλι βρώμισε. Και ποιος του φταίει του ΠΑΟΚ που τον τελευταίο καιρό σέρνεται και κάνει όλο γκέλες;».

-το ματς στη Βέροια: «Ήταν το πιο άγριο παιχνίδι που μας έχει παίξει ομάδα. Έπεφτε το κλοτσίδι σύννεφο. Ο διαιτητής για τις κάρτες εφάρμοσε τους κανονισμούς. Φανταστείτε να μην τους έβγαζε τις κάρτες τι κλοτσίδι θα έριχναν… Και πέναλτι δεν μας δόθηκε, αλλά δεν διαμαρτυρηθήκαμε. Ο ίδιος ο Μπαλάφας δήλωσε πως είπε μ…α το διαιτητή. Τι περίμενε μετά, να μη φάει κόκκινη;».

-την τεταμένη ατμόσφαιρα εν όψει Τούμπας: «Όλα τυχαίως στη Βέροια ήταν ο Βρύζας στο γήπεδο, ήταν και οπαδοί του ΠΑΟΚ. Αυτοί που έκαναν τα επεισόδια μόνο οπαδοί της Βέροιας δεν ήταν. Μολότοφ έφυγε για το πούλμαν μας και δεν μας πέτυχε. Πήγαν να τρομοκρατήσουν παιδάκια από τα τσικό μας στη Μηχανιώνα. Τους το λέω να το ξέρουν: Δεν θα ανεχτούμε αυτά που έγιναν πέρσι στην Τούμπα! Εμείς δεν τους ανταποδώσαμε αυτά τα αίσχη, παρότι χάσαμε κιόλας στο γήπεδό μας. Πήγαμε με τον πρόεδρο και δώσαμε συγχαρητήρια στον Αναστασιάδη. Σε λίγες μέρες δεν θα ανεχτούμε τα περσινά. Αυτή η απίστευτη ασυλία που έχει η Τούμπα θα σταματήσει. Θα καλέσουμε τη νέα κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα για να τηρηθούν οι νόμοι. Ανεβαίνουμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο κι όχι για αλητείες. Ο Ολυμπιακός δεν τρομοκρατείται, τελεία και παύλα. Τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να τον τρομοκρατήσει κανένας».

-το ματς με τον Ατρόμητο: «Θεωρώ τον Ατρόμητο καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Θέλει μεγάλη προσοχή το ματς της Τετάρτης. Ο Ατρόμητος παίζει ποδόσφαιρο, όχι κατς και είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Έχουμε πάθει πολλές ζημιές από τον Ατρόμητο εντός κι εκτός. Τον υπολογίζουμε πολύ».

-τη μάχη του τίτλου: «Όποιος θέλει να χάσουμε το πρωτάθλημα, λέει ότι το πήραμε ήδη. Οι πέντε βαθμοί δεν είναι τίποτα. Έχουμε ματς στην Τούμπα, τον Ατρόμητο, τη Λεωφόρο, γενικώς έχουμε δύσκολο πρόγραμμα…».

-το αν θεωρεί τα ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ εύκολα: «Δεν υπάρχει εύκολο ματς για τον Ολυμπιακό. Πόσω μάλλον όταν παίζουμε με αντιολυμπιακούς».

-την αθώωση για τον τελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα: «Παρά τη λάσπη κάποιων ΜΜΕ, η ελληνική δικαιοσύνη μάς αθώωσε. Είχα ήσυχη τη συνείδησή μου. Δεν είχαμε κάνει κάτι κακό όταν πήγαμε στα αποδυτήρια των διαιτητών. Ζητήσαμε το 50-50».*Πηγή: sport-fm.gr*

Έλεγχος από ΣΔΟΕ σε τρεις διαιτητές!

Τρεις εν ενεργεία διαιτητές της Σούπερ Λίγκας ελέγχονται για την περιουσιακή τους κατάσταση από το ΣΔΟΕ, όπως αποκάλυψε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Έλεγχος από ΣΔΟΕ σε τρεις διαιτητές

Πρόκειται για τους Απόστολο Αμπάρκιολη (Καβάλας), Γιάννη Κάμπαξη (Εύβοιας) και Κώστας Ιωαννίδη (Αργολίδας). Όπως έγινε γνωστό, θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ιδίων, αλλά και συγγενικών τους προσώπων.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δανεικός… και αγύριστος!

Την επιθυμία να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και μετά το πέρας του δανεισμού του εξέφρασε ο Χάρης Μαυρίας. «Τώρα που γύρισες, δεν ξαναφεύγεις», το μήνυμα Αλαφούζου στον παίκτη. Εύσημα από Αναστασίου.

Δανεικός… και αγύριστος

«Τώρα που γύρισα, θέλω να μείνω εδώ», είπε ο 20χρονος άσος στους ανθρώπους της ομάδας. «Δεν ήρθες για έξι μήνες. Τώρα που επέστρεψες, δεν σε αφήνουμε να φύγεις», ήταν η απάντηση που του έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος.

Παρότι δεν υπάρχει οψιόν, ο Παναθηναϊκός ποντάρει στις πολύ καλές σχέσεις του με την αγγλική ομάδα για να αγοράσει τα δικαιώματα του παίκτη. Εφόσον, δε, οι «μαυρόγατες» υποβιβαστούν (είναι στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη), η τιμή θα είναι πιο προσιτή.

Ο νεαρός διεθνής είναι σε άριστη φυσική κατάσταση, αλλά του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός, τον οποίο θα βρει σταδιακά. Ο Γιάννης Αναστασίου θα του δώσει σταδιακά χρόνο και ήδη σκέφτεται το 4-2-3-1 με τον Μαυρία στα άκρα.

Μένει και κι ο Πέτριτς, αν…

Ο Μλάντεν Πέτριτς διανύει εξαιρετική περίοδο φόρμας το τελευταίο δίμηνο. Αν συνεχίσει έτσι, παρά τα 34 του χρόνια, είναι δεδομένο πως θα του γίνει πρόταση ανανέωσης, αλλά με λιγότερα χρήματα από τις 400.000 ευρώ που εισπράττει τώρα.

«Έτσι σε κάθε παιχνίδι…»

Ο Γιάννης Αναστασίου απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για το μεταμορφωμένο τους πρόσωπο στο ματς με τον Πλατανιά. «Θέλω να είμαστε έτσι σε κάθε παιχνίδι κι όχι μόνο όταν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο», τους είπε δίνοντας το σύνθημα εν όψει Παναιτωλικού.

*Ο Λεωνίδας Βόκολος δεν θα ταξιδέψει αυτή την εβδομάδα στο Βέλγιο για να δει τον Γιώργο Γκαλίτσιο, καθώς ο παίκτης είναι τιμωρημένος. Θα το κάνει, ωστόσο, προσεχώς ετοιμάζοντας την τελική επαφή με τον παίκτη που μένει ελεύθερος από τη Λόκερεν και αποτελεί το μεγάλο στόχο για τη θέση του δεξιού μπακ εν όψει καλοκαιριού.

*Ο Αλέξανδρος Ταμπάκης δόθηκε δανεικός στη Φένλο μέχρι το καλοκαίρι για να πάρει ευκαιρίες. Δεν έχει οριστεί οψιόν αγοράς για τον 22χρονο γκολκίπερ, που ήθελε ο ίδιος να πάει δανεικός στο εξωτερικό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παρέα με Αβραάμ ο Κέιχιλ!!

Ο Τιμ Κέιχιλ θα συνεχίσει στη Σανγκάη Σενχούα, όπου μετακόμισε και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Παρέα με Αβραάμ ο Κέιχιλ

Ο 35χρονος Αυστραλός επιθετικός δήλωσε πως είχε προτάσεις από την Αγγλία και την Ισπανία, αλλά προτίμησε αυτή από την Κίνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

107 χρόνια… Παναθηναϊκός!!

Για τους φίλους του… δεν γίνεται αλλιώς. Ο Παναθηναϊκός γιορτάζει σήμερα 107 χρόνια ζωής με την ευχή τα δύσκολα να έχουν περάσει.

107 χρόνια… Παναθηναϊκός

Το όνομα Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος δόθηκε στο σύλλογο το 1924 κι αφού πρώτα είχε ονομαστεί Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Όμιλος (1910), Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Αγωνιστικός Όμιλος (1918) και Παναθηναϊκός Ποδοσφαιρικός Αγωνιστικός Όμιλος (1922).

Ο σύλλογος υιοθέτησε το πράσινο χρώμα και το έμβλημα του τριφυλλιού, το οποίο σχεδίασε ο Γιώργος Χατζόπουλος, διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης και μέλος του Παναθηναϊκού. Το τριφύλλι χάρισε στον Παναθηναϊκό, ο αθλητής και μετέπειτα γενικός γραμματέας Μιχάλης Παπάζογλου, ο οποίος το φορούσε στην ομάδα Χαλκηδόνα της Κωνσταντινούπολης όπου αγωνιζόταν.

Με την πάροδο των ετών ο Παναθηναϊκός εμπλουτιζόταν με άλλα τμήματα, στίβου (1919), βόλεϊ (1919), μπάσκετ (1922), πινγκ πονγκ (1924), ποδηλασίας (1928), σκοποβολής (1928), χόκεϊ επί χόρτου (1928), μπιλιάρδου (1929), κολύμβησης (1930), πόλο (1930), χάντμπολ (1930), πυγμαχίας (1947), καταδύσεων (1947), άρσης βαρών (1959), σκακιού (1959), ξιφασκίας (1960) και πάλης (1966).

Η τροπαιοθήκη του συλλόγου… τεράστια: Το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει 47 κούπες (20 πρωταθλήματα, 18 Κύπελλα και μεγαλύτερη στιγμή τη συμμετοχή στον τελικό του Πρωταθλητριών το 1971), αυτό του μπάσκετ 56 (6 πρωταθλήματα Ευρώπης, 1 Διηπειρωτικό, 34 πρωταθλήματα και 15 Κύπελλα), ενώ πολλές είναι οι διακρίσεις στο βόλεϊ και τα υπόλοιπα αθλήματα.

Η σύγχρονη εποχή έχει πολλές προκλήσεις για τον Παναθηναϊκό. Το ποδοσφαιρικό τμήμα μετά την κατάκτηση του περσινού Κυπέλλου συνεχίζει την προσπάθεια που άρχισε πάνω σε υγιείς βάσεις και επένδυση σε νεαρούς Έλληνες παίκτες με στόχο την επιστροφή στην κορυφή. Το τμήμα μπάσκετ συνεχίζει να κρατά ψηλά τη σημαία και μετά το περσινό νταμπλ διεκδικεί και πάλι το πρωτάθλημα, ενώ πραγματοποιεί καλή πορεία στην Ευρωλίγκα παρά τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ και τη ριζική ανανέωση.

Η ομάδα βόλεϊ σε άνδρες και γυναίκες προσπαθεί να επανέλθει στην κορυφή, ενώ τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου δίνουν μάχη για την επιβίωση κόντρα στις οικονομικές δυσκολίες.

Παρά τις αντιξοότητες, το τριφύλλι δεν… μαραίνεται. Συνεχίζει να ανθίζει στις καρδιές των φίλων της ομάδας, που προσδοκούν καλύτερες μέρες και ελπίζουν πως τα δύσκολα είναι πίσω τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Πρέμιερ Λιγκ ο Εντόι!!

Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του κάνει ο... δικός μας, Ντάμε Εντόι που στο εξής θα τον βλέπουμε στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Χαλ!

Στην Πρέμιερ Λιγκ ο Εντόι!
Ελλάδα, Δανία, Ρωσία και τώρα Αγγλία! Η Χαλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντάμε Εντόι, γνωστού μου απ' τη θητεία του σε ΟΦΗ και Παναθηναϊκό, με τον παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών, με τις «τίγρεις» να διατηρούν δικαίωμα ανανέωσης του για ακόμα ένα χρόνο.

Ο 29χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός άφησε την Λοκομοτίβ Μόσχας (η οποία λέγεται πως εισέπραξε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή), ύστερα από 2,5 χρόνια κι έχοντας πετύχει συνολικά 27 τέρματα στο πρωτάθλημα της χώρας. Πριν την διακοπή είχε 4 γκολ σε 14 συμμετοχές (9 ως βασικός) και πλέον καλείται να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί στην Πρέμιερ Λιγκ και να βοηθήσει τη νέα του ομάδα στο στόχο της παραμονής (τρίτη απ' το τέλος). *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος εποχής για Φλέτσερ!!

Ύστερα από 13 χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι όντας πλέον 31 ετών, ο Ντάρεν Φλέτσερ αποχώρησε απ' το «Ολντ Τράφορντ» και ξεκινά τη νέα του περιπέτεια με την φανέλα της Γουέστ Μπρομ!

Τέλος εποχής για Φλέτσερ
Ένα μεγάλο κεφάλαιο της καριέρας του έκλεισε, ένα νέο ξεκίνησε! Ο Ντάρεν Φλέτσερ αποχώρησε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ύστερα από 13 χρόνια και πλέον θα αγωνίζεται στη Γουέστ Μπρομ.

Ο Σκωτσέζος αμυντικός μέσος -που πήρε την φανέλα με τον αριθμό 24- υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα του Γιώργου Σαμαρά για τα επόμενα 2,5 χρόνια, με τους «baggies» να διατηρούν δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης για ακόμα μια σεζόν.

Ο 31χρονος άσος που τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς, άφησε τους «κόκκινους διαβόλους» (που τον ευχαρίστησαν θερμά) μετά από 342 εμφανίσεις (αγωνιζόταν εκεί από το 2002) και 24 γκολ. Τώρα πια, καλείται να συμβάλλει στο στόχο της νέας του ομάδας, την παραμονή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου!*Πηγή: sport-fm.gr*

Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα όσα γίνονται στο... έκτρωμα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο και και για την πίεση που νιώθει ο ΠΑΟΚ.

Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε και με το… Je suis Battion, αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά για να κάνουμε χιούμορ.

Αρχικά να διαχωρίσουμε για όσους δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν. Το πρώτο θέμα μας δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το δεύτερο. Άλλο το τι γίνεται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και άλλο τι κάνει ο ΠΑΟΚ και που δικαιούται να βρίσκεται… Όλα όσα αφορούν αυτό το έκτρωμα που βιώνουμε, θα τα αναφέραμε ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ ήταν όγδοος, ακόμη κι’ αν δεν συμμετείχε καθόλου.

Άρα, στο τέλος όποιος γράψει-σχολιάσει για το κύκλωμα… «ναι αλλά ο ΠΑΟΚ δεν δικαιούνταν το πρωτάθλημα και είναι στο -5 ή στο -8» είναι απλά μικρής νοητικής δυνατότητας…

Διαπιστώνουμε λοιπόν από δηλώσεις παραγόντων του Ολυμπιακού, μία απορία για το μίσος με το οποίο αντιμετωπίζεται η ομάδα τους σε κάποια γήπεδα της Ελλάδας.

Να ξέρετε όλοι οι υπόλοιποι, ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μιλάνε σοβαρά…. Κάνουν τους ανήξερους. Το παίζουν (έξυπνα) χαζοί! Δεν είναι όμως…

Με τον τρόπο που έμαθαν προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις αντιδράσεις που προκαλούνται σε κάθε γήπεδο της χώρας όπου «πρέπει» να κερδίσει ο Ολυμπιακός.
Έντεχνα ρίχνουν το βάρος στον Καλτσά του Παναθηναϊκού ή στον Μπαλάφα που έπαιξε στον ΠΑΟΚ ή στο κοινό που… «δεν είναι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας».

Τι να πουν όμως για έναν Αργεντινό που τους κοροϊδεύει αναγκάζοντας τον Μανιάτη (από ντροπή) να τον προπηλακίσει;

Τι να πουν για έναν Ρουμάνο στην Ξάνθη και όσα τους καταλόγισε;

Τι να πουν για έναν Γεωργιανό στο Ηράκλειο;

Τι να πουν για έναν άλλο Ρουμάνο που λέει τα χειρότερα στην χώρα του;

Τι να πουν για έναν Σλοβάκο που λέει… « ότι δεν τα έχω ξαναζήσει όλα αυτά».

Τι να πουν στους φίλους του Αστέρα Τρίπολης για την σφαγή του αιώνα;

Τι να πουν για το κοινό της Κομοτηνής που φώναζε «αίσχος».

Για τους Πατρινούς που μπήκαν μέσα;

Στον παίκτη της Βέροιας που λέει: «Ό,τι και να κάναμε θα χάναμε;»

Τι να πουν για την οργή που προκαλεί ακόμη και η τιμωρία με εφτά χιλιάδες για τα… πυροτεχνήματα στον Γλύκο;

Τι να απαντήσουν σε τόσους άλλους που με όσους ποδοσφαιρικούς βιασμούς βιώνουν, αρχίζουν και αντιδρούν βγάζοντας μίσος γι’ αυτό το σύστημα;

Μήπως υπάρχει κάποιο ψέμα σε όλα αυτά; Μήπως είναι ψέμα το τι γίνεται με τους ορισμούς-επιβράβευσης (τύπου Σίπκα) και τους ορισμούς τιμωρίας τύπου Γουργιώτη -Παστρωμά;

Για όλα αυτά γιατί κανείς δεν απαντάει; Και πώς να απαντήσει όμως;  

Με το ζόρι θέλουν (πέρα από την υποχρεωτική μουγκαμάρα και την απαγόρευση δηλώσεων σε όσους κάνουν κριτική στα γεγονότα ) να επιβάλουν την σιωπή κι’ εντός γηπέδων.  

Στην Βέροια για παράδειγμα. Ξεκινάει το παιχνίδι με έναν κάκιστο Ολυμπιακό, ο οποίος όμως «απαγορεύεται» να κάνει γκέλα, όπως όλες οι άλλες ομάδες που δεν πιάνουν απόδοση σε ένα παιχνίδι.

Και έχουμε:

Στο 3΄ προβολή Καλτσά στη μπάλα δίνει φάουλ.
Στο 8΄ φάουλ στον Μπαργκάν από πίσω… τίποτα.
Στο 11΄ δίνει κάρτα στον Μπαλάφα για μαρκάρισμα και μετά τον αποβάλλει απευθείας για εξύβριση ενώ ο παίκτης φαίνεται ότι φεύγοντας δεν λέει τίποτα.
Στο 21΄ κίτρινη στον Ντουμίτρου για κοντρόλ με το στήθος
Στο 25΄ σκαριά Κασάμι… παίζεται
Στο 26΄ ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος Ραούλ Μπράβο
Στο 29΄ βρίσκει επιθετικό φάουλ του Καλτσά ενώ αυτός είχε την μπάλα
Στο 47΄ πέφτει ο Ελαμπντελαουί μόνος και παίρνει φάουλ
Στο 50΄ ο Γεωργαράκος αφήνει τον Μήτρογλου από θέση οφσάιντ πέντε μέτρα να διεκδικήσει την μπάλα
Στο 53΄ ανύπαρκτη πρώτη κίτρινη στον Μπατιόν για απλό φάουλ
Στο 56΄ φράγμα στον Καλτσά, αλλά δεν δίνει τίποτα
Στο 61΄ αγκωνιά Μανιάτη σε Μπαργκάν αλλά κάνει πώς δεν βλέπει
Στο 65΄ ο Ελαμπνταλουί πέφτει μόνος πιάνει την μπάλα με το χέρι και κερδίζει φάουλ
Στο 70΄ ο Σιόβας διώχνει σε κόρνερ, αλλά δίνει άουτ..
Στο 75΄ ο Καλτσάς δέχεται νέα σκαριά από Κασάμι και δεν δίνει τίποτα.
Στο 76΄ αποβολή Μπατιόν που τους ξεφτιλίζει και γελάει-χειροκροτεί επιδεικτικά.

(Κάτι άλλα ψιλά που ακολούθησαν με κάρτες σε Μανιάτη ή Μήτρογλου που σκοράρει ενώ υποδείχθηκε οφσάιντ, τα αφήνουμε στην άκρη…).

Πρέπει να γίνονται ΠΑΝΤΑ 20-25 ή 31 λάθη (όπως στην Τρίπολη) υπέρ μίας ομάδας και οι άλλοι να σωπαίνουν; Να λένε και ευχαριστώ, όπως πράγματι γίνεται σε μερικά γήπεδα; Γιατί δεν έχει και ο Ολυμπιακός μία-δύο-τρεις τέτοιες διαιτησίες 20-25 «μικρών» λαθών για να δούμε πώς θα παίξουν μπάλα οι παίκτες του, ακόμη και αν δεν δοθεί υπέρ του αντιπάλου ένα πέναλτι ή ένα οφσάιντ; Πώς θα συγκρατήσουν τα νεύρα τους;

Όπου υπάρχει δράση, γεννάται αντίδραση και πέρα από κάθε πλάκα, είναι πολύ-πολύ σοβαρή η κατάσταση. Υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με το μίσος που δημιουργείται, ως αντιστάθμισμα σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι κινδυνολογία, δεν είναι λαϊκισμός, βρισκόμαστε πλέον στο παρά ένα…

Τι άλλο να γίνει για να το καταλάβουν οι αναίσθητοι του ποδοσφαίρου που συνεχίζουν κάθε εβδομάδα να διαμορφώνουν αποτελέσματα, μετά και από το γεγονός της Μηχανιώνας. (Το πραγματικό βέβαια και όχι όσα αρχικά αναφέρθηκαν).
Αντιλαμβάνεστε που φθάσαμε; Γονείς και οπαδοί ζητούσαν να μην παίξουν  τα παιδιά τους με τον Ολυμπιακό!!! Αδιανόητο!! Είναι 100% λάθος, είναι απίστευτο, αλλά δείτε που έχει φθάσει η κατάσταση…

Οι Έλληνες βλέπουν τι γίνεται κάθε εβδομάδα, ξέρουν ότι όλα αυτά συνδέονται με διάφορες ανολοκλήρωτες δικαστικές έρευνες για στημένα ματς του 2011 και εγκληματικές  οργανώσεις του 2014 και αντιλαμβάνονται ότι δεν αποδίδεται δικαιοσύνη. Νιώθουν ανυπεράσπιστοι!

Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει και όσοι μένουν με το στόμα ανοικτό για τις αντιδράσεις, το κάνουν σκόπιμα και… δεν είναι βλάκες. Έτσι βολεύει να το «παίζουν».

Δικαιοσύνη περιμένουν όλοι και δικαιοσύνη δεν αποδίδεται. Και η δράση συνεχίζεται ανενόχλητη… Και ασταμάτητη μέχρι να βγουν τα νούμερα…

Με ορισμούς τύπου Μήτσιου (ναι αυτός που έκανε τα πάντα για να φέρει εις πέρας τον αγώνα Καλλονή-ΠΑΟΚ) στον αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος και Κομίνη στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ. Του ανθρώπου με την ειδικότητα να αποβάλει παίκτες του ΠΑΟΚ και ορίζεται λίγο πριν το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Αυτός που πέρυσι έβλεπε τους παίκτες του Άρη να κλαδεύουν  εν ψυχρώ και τελικά απέβαλε τον Κάτσε! Αυτόν που φέτος σε άδεια Τούμπα απέβαλε τον Περέιρα για το τίποτα!

Αντί δικαιοσύνης, επανέρχεται μετά από ΟΚΤΩ αγωνιστικές ο Παστρωμάς που έκανε ένα λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Κέρκυρα. Τον «έκοψαν» για 50 ημέρες επειδή έκανε ένα λάθος! Και τον άλλον που έκανε ακριβός το ίδιος λάθος υπέρ του Ολυμπιακού τον επιβραβεύουν με συνεχόμενους ορισμούς-μεροκάματα.    

Δείτε ένα παράδειγμα σχετικό με το παραπάνω περί δικαιοσύνης: Σήμερα τελείωσε η υπόθεση του τελικού κυπέλλου με την είσοδο Μαρινάκη-Θεοδωρίδη στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο. Είναι το γνωστό παιχνίδι με το.. ανθρώπινο λάθος της μανσέτας του Μανιάτη!
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι και οι δύο, αλλά κατά πλειοψηφία κρίθηκαν αθώοι.
Πολύ ωραία… Υπάρχει απόφαση! Τελειώσαμε… Κατηγορήθηκαν, δικάστηκαν, κρίθηκαν αθώοι και πλέον δεν εκκρεμεί κάτι. Ίσα ίσα υπάρχει δεδικασμένο!

Πάμε στο δεύτερο θέμα τώρα. Αυτό που δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το παραπάνω για όσους και πάλι θα το «παίξουν» ηλίθιοι. Άλλο το σύστημα και άλλο ο ΠΑΟΚ και η θέση του…

Στον ΠΑΟΚ λοιπόν, αργά θα καταλάβουν το έγκλημα που έκαναν να ορίσουν ως πρώτο στόχο το πρωτάθλημα. Ήδη νιώθουν την πίεση.
Ο κόσμος περίμενε πρωτάθλημα και τους κρίνει επ’ αυτού; Ο κόσμος τους άκουσε να λένε γι’ αυτό και όχι για χτίσιμο ομάδας (όπως έπρεπε να κάνουν με βάση το ρόστερ που είχαν, αλλά και τα τρομακτικά δεδομένα που επικρατούν στη superleague) και τώρα τους αποδοκιμάζει επειδή βλέπει ότι όχι μόνο πρωτάθλημα δεν θα έρθει, αλλά ούτε κύπελλο, ούτε καλή Ευρωπαϊκή παρουσία και ίσως ούτε προκριματικά τσάμπιονς ληγκ…

Τα λάθη πληρώνονται όταν δεν σκέφτεται τι λες…  

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν χάνει με εννιά, αλλά...!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ που έδειξε χαρακτήρα και ας έπαιξε ένα ματς με δέκα, ενώ δεν ξεχνάει την κακή εικόνα των εκνευρισμένων Κιτρινόμαυρων.
Είναι σημαντικό, το πιο σημαντικό για την ΑΕΚ, να αποδεικνύεται πως η ομάδα έχει φτιαχτεί να μην χάνει και με δέκα από το πρώτο 20λεπτο (και όταν έμεινε και με εννιά), ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό που παίζει ρόλο σε ένα ματς...
Ας τα πάρουμε απ' την αρχή. Η ΑΕΚ βρέθηκε από νωρίς (23΄) με δέκα παίκτες στην Ριζούπολη και αυτό αναμφισβήτητα την επηρέασε. Έμεινε πίσω στο σκορ από στημένη φάση, είδε τον Απόλλωνα να μη διπλασιάζει τα τέρματά του λόγω της ικανότητας του Ανέστη στο ένας εναντίον ενός και όλα στο πρώτο 45λεπτο ήρθαν τούμπα!
Κι όμως η Ένωση στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε ορθόδοξο ποδόσφαιρο, έφτασε κοντά (και τελικά) στο γκολ, ενώ με τη μυθική κίνηση και το ανάποδο ψαλίδι του Μπρέσεβιτς θα μπορούσε να είχε πάρει το διπλό και με παίκτες λιγότερο...
Αυτό το δεύτερο 45λεπτο και η παρουσία τους σε αυτό εκθέτουν τους ίδιους τους Κιτρινόμαυρους για την εικόνα τους στο πρώτο μισό του αγώνα και για το γεγονός ότι εκνευρίστηκαν τόσο πολύ για όσα έκαναν οι αντίπαλοί τους. Δεν επιτρέπεται, πιο σωστά απαγορεύεται, να πέφτει η ΑΕΚ στην παγίδα του εκάστοτε αντιπάλου και να καταστρέφει το παιχνίδι της ο εκνευρισμός.
Γιατί αυτό έγινε και σ' αυτό πρέπει να εστιάσει ο Τραϊανός Δέλλας ειδικά ενόψει της αναμετρήσης με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Δηλαδή, θέλω να πω, πως καταλαβαίνει κανείς ότι αν οι Κιτρινόμαυροι εκνευρίζονται και χάνουν τη συγκέντρωσή τους και την προσήλωσή τους στο πλάνο και στον αντικειμενικό σκοπό απέναντι σε ένα ματς χαλαρό, τότε οι πιθανότητες διπλασιάζονται αν πρόκειται για ένα δυνατό παιχνίδι όπως είναι αυτό με τον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ θα χρειαστούν 1000% συγκέντρωση και προσήλωση στο σχέδιο...
Από την άλλη έχει τεράστια σημασία αγωνιστικά και όχι μόνο πως αυτή η ομάδα δεν μπορεί να χάσει είτε όταν μένει με δέκα παίκτες (σωστά κατά την άποψή μου) από το 23΄ είτε αργότερα με εννιά (επίσης σωστά). Η ΑΕΚ του Δέλλα δείχνει και αποδεικνύει πως δεν συμβιβάζεται με την έννοια της λέξης ήττας.
Απίστευτο πάθος, σούπερ αντοχές, δύναμη και σούπερ φυσική κατάσταση αποτελούν επίσης σημαντικά θετικά στοιχεία που οφείλεις να αναγνωρίσεις και να αναδείξεις. Κάτι που πιστώνεται συνολικά στο τεχνικό τιμ και φυσικά (και) στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές...
Ο Μπρέσεβιτς εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι έπρεπε να ξεκινήσει σ' αυτό το ματς κατά την ταπεινή μου άποψη ενώ ελπίζω η δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πλατέλλα να μην είναι αποτέλεσμα του εκνευρισμού του για τις δυο τελευταίες του παρουσίες που δεν κρίνονται θετικές και να είναι λόγω της έντασης του συγκεκριμένου αγώνα.
Έρχεται το ματς με τα Χανιά που είναι δύσκολο (καλή η ομάδα της Κρήτης και αποδείχτηκε στο Κύπελλο -και όχι μόνο- αυτό) μεν αλλά και ευκαιρία δε για να ηρεμήσει η ομάδα και να προχωρήσει όπως όλο το προηγούμενο διάστημα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Επιπρόσθετα να σημειώσω τούτο γιατί το συζητούσα και με φίλους: δεν υπάρχουν οι ατάκες του στυλ "με την ΑΕΚ σκίστηκαν και λύσσαξαν όλοι όπως και του Απόλλωνα, πέφτουν κορμιά", δηλαδή για τον Θεό, εννοείται αυτό και έτσι θέλουμε και πρέπει. Δεν θα είμαστε σαν άλλους που γκρινιάζουν μόλις τους παίξει κανονικά (απλά και ούτε καν δυνατά) και με πάθος.
Ετσι πρέπει να είναι... Μακάρι κάθε ματς σε κάθε κατηγορία όλες οι ομάδες να λύσσαγαν για να κερδίσουν! Όλα τα άλλα είναι γελοίες δικαιολογίες για να 'χουμε να λέμε και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...
Υγ: Δεν θα ασχοληθώ καν με αυτά που έγιναν μετά το τέλος του ματς ενώ είχαν αποχωρήσει οι ομάδες. Γιατί αν αυτά θεωρούνται σοβαρά επεισόδια και ξύλο, αυτά που έχουν γίνει σε αγώνες της Σούπερ Λίγκας είναι τουλάχιστον εγκλήματα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τσέλσι: Τα λιγότερα σουτ από το 2003-04!!

Η πρωτοπόρος της Premier League, Τσέλσι, δούλεψε σκληρά για να πάρει 1-1 από την Σίτι όπως φαίνεται μέσα από το Stats Zone.
Οι Μπλε διατήρησαν τη διαφορά των πέντε βαθμών στην κορυφή του αγγγλικού πρωταθλήματος μετά το 1-1 κόντρα στην 2η, Μάντσεστερ Σίτι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Λοΐκ Ρεμί άνοιξε το σκορ με τελείωμα από κοντά μετά την τρομερή σέντρα πάρε-βάλε από τον Αζάρ, όμως δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο ο Νταδίβ Σίλβα έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα μετά το σουτ του Κουν Αγουέρο. Στο δεύτερο μέρος οι Πολίτες ήταν το απόλυτο αφεντικό. Βασικά, οι γηπεδούχοι δεν έκαναν άλλο σουτ on-target ύστερα από αυτό του Ρεμί με το οποίο άνοιξαν το σκορ. Αυτή τη φορά η είσοδος του Λάμπαρντ για την Σίτι δεν σήμαινε γκολ.
-Ο Νταβίδ Σίλβα ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή του σε γκολ στην Premier League σε μία σεζόν (7, όσα και το 2013-14).
-Ηταν το πρώτο γκολ του Ισπανού σε 10 αναμετρήσεις κόντρα στους Μπλε.
-Οι 4 ασίστ που έχει φέτος ο Αγουέρο στην Premier League έχουν έρθει στα τελευταία 6 ματς.

-Η Τσέλσι απέτυχε να έχει ένα σουτ on-target μετά το γκολ του Ρεμί στο 41'.
-Οι Μπλε είχαν μόλις 3 σουτ συνολικά, τα λιγότερα σε αγώνα Premier League από τη σεζόν 2003-04.

-Η Τσέλσι έχει χάσει μόνο 2 από τα 9 τελευταία ματς από την Σίτι στην Premier League (4 νίκες, 3 ισοπαλίες).
-Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει 7 νίκες και 2 ήττες σε 12 αγώνες κόντρα στον Μανουέλ Πελεγκρίνι (3 ισοπαλίες).
-Η Τσέλσι έχει 11 νίκες και μόλις μία ήττα από την Σίτι στα τελευταία 17 εντός έδρας ματς στην Premier League.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Ντάνι Αλβες της Αρσεναλ!! (vids)

Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για τον Εκτορ Μπεγιερίν, τον 19χρονο Καταλανό που σπριντάρει για να γίνει ο κορυφαίος full-back του άμεσου μέλλοντος.
Τα οικονομικά της οικογένειας ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση και επέτρεπαν στον πατέρα Ινιάκι, να κάνει μία μικρή υπέρβαση για τον λατρεμένο κανακάρη του. Βέβαια θα μπορούσε να θεωρηθεί και υπερβολή το να βάλεις προσωπικό προπονητή σε έναν μπέμπη πέντε ετών. Και όμως ο πρεσβύτερος των Μπεγιερίν έδωσε το 2000 το χρήμα που απαιτούνταν και προσέλαβε δύο τέτοιους, ώστε να μάθουν στο μπόμπιρα Εκτορ (σ.σ.: γεννημένος τον Μάρτιο του 1995), να κλωτσάει καλά το τόπι από τα γεννοφάσκια του. Προφανώς οι κόουτς Χούλιο και Σεμπαστιάν διέκριναν άμεσα το ταλέντο του και το 2002 ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την μεγάλη κίνηση.
Οι ακαδημίες της Μπαρτσελόνα είχαν προκηρύξει μέσω εφημερίδας διαγωνισμό, για να ξεχωρίσουν υποσχόμενους πιτσιρικάδες. Οι προπονητές έστειλαν την αίτηση και έξι μήνες αργότερα ο Εκτορ Μπεγιερίν επιλεγόταν μαζί με άλλους τρεις μέσα από 200 υποψηφίους. Στα οκτώ χρόνια που ακολούθησαν την ένταξη του στη «Μασία», ο μικρός Καταλανός από την Μπανταλόνα, θα κέρδιζε με όλα τα τμήματα υποδομής της Μπάρτσα, τους επτά από τους οκτώ τίτλους που διεκδίκησε. Μάλιστα το 2008 σε ένα τουρνουά, ο Ζινεντίν Ζιντάν τον ανακήρυξε MVP, μιλώντας με θαυμασμό για τις δεξιότητες του.



Ηταν το καλοκαίρι του 2011 όταν ο Εκτορ αποφάσιζε να κάνει κάτι απρόσμενο. Τον διεκδικούσαν Μάντσεστσερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ και ο ίδιος δεν ήθελε να συνεχίσει στη «Μασία»: «Είναι τόσο το ταλέντο σε όλα αυτά τα παιδιά, που δεν πιστεύω ότι θα μπορέσω μία μέρα να παίξω κανονικά στη Μπαρτσελόνα. Οπότε το καλύτερο θα ήταν να πάω σε άλλη ομάδα, όπου θα έχω περισσότερες πιθανότητες». Το ψηστήρι στον πατέρα του το ανέλαβε ο Αρσέν Βενγκέρ αυτοπροσώπως: «Φέρτον σε ‘μας και σε τρία χρόνια θα τον έχω στην πρώτη ομάδα», είπε ο Αλσατός και τους έπεισε.
Αρχικά, ο Μπεγιερίν συνέχυσε όπως είχε μάθει στη Μπαρτσελόνα, να είναι δηλαδή ένας καθαρόαιμος εξτρέμ. Ωστόσο, ο Βενγκέρ είχε άλλα σχέδια για εκείνον. Οπότε έριξε πάνω του τον Στιβ Μπουλντ, τον βοηθό του δηλαδή υπεύθυνο για την αμυντική τακτική των Κανονιέρηδων. Σταδιακά λοιπόν ο μικρός θα μετατρεπόταν σε έναν εξαιρετικά ταλαντούχο full-back.
Ως τέτοιος μετακόμισε δανεικός στη Γουότφορντ έως τον Γενάρη του 2014, όταν και επέστρεψε πλέον κανονικός πλάγιος μπακ, παίρνοντας εμπειρίες στην ζόρικη Championship. Ωσπου τον περασμένο Σεπτέμβρη, οι τραυματισμοί των Νάτσο Μονρεάλ, Ματιέ Ντεμπισί τον έφεραν βασικό στο Ντόρτμουντ σε αγώνα Champions League. Ο Βενγκέρ θα έκανε πράξη την υπόσχεση της τριετίας. Αυτό ήταν, ο Εκτορ Μπεγιερίν θα κέρδιζε ολοένα και περισσότερο την καρδιά του προπονητή, των συμπαικτών και των οπαδών της Αρσεναλ
Θα αναρωτηθεί κανείς: «Μα καλά τι σπουδαίο έχει κάνει ο πιτσιρικάς, για να αξίζει τέτοιο αφιέρωμα;» Αφορμή στάθηκε το παρθενικό γκολ του, αυτό με την Αστον Βίλα την Κυριακή το απόγευμα. Ο τρόπος που έβαλε το πόδι του για το μονοκόμματο πλασέ, αποκάλυψε μέρος της κλάσης του. Αυτή λοιπόν και το potential, οι ικανότητες που εντοπίζεις σε εκείνον, όταν παρακολουθήσεις το παιχνίδι του,. Όταν φαντάζεσαι-υποψιάζεσαι το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει. Αυτές ήταν οι αληθινές αιτίες της ανάλυσης… Μπεγιερίν.
 
 
 
Ο τρόπος που κουβαλάει τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Το πως καλπάζει πάνω στη γραμμή με τρομερή ταχύτητα, ξεπερνώντας τους αντιπάλους του και ας έχει το τόπι στα πόδια και εκείνοι τρέχουν σκέτοι. Κοντρολαρισμένος και τεχνίτης με μία αντίληψη παιχνιδιού που μαρτυράει από την πρώτη ματιά, ότι το παλικαράκι έχει μάθει το ποδόσφαιρο στην καλύτερη σχολή του κόσμου, στη «Μασία». Εξαιρετικός μπροστά, προλαβαίνει σε χρόνο ρεκόρ να επιστρέψει και να κάνει τάκλιν στην ζώνη άμυνας του.
Και όταν λέμε σε χρόνο ρεκόρ, το εννοούμε. Ρωτήστε επ’ αυτού τον Θίο Γουόλκοτ. Ή μάλλον μην τον ρωτήσετε, γιατί όταν το έκανε πρόσφατα ένα δημοσιογράφος, ο Αγγλος εξτρέμ δεν το παραδέχτηκε. Βλέπετε, δεν του πολυάρεσε ότι ο Μπεγιερίν κατέρριψε την δική του κορυφαία επίδοση στα 40 μέτρα. Το 2009 ο Γουόλκοτ είχε τρέξει αυτή την απόσταση σε 4,82 δεύτερα, αφήνοντας πίσω του τον θρύλο Τιερί Ανρί. Τώρα ο μικρός Καταλανός ξεπέρασε με τη σειρά του Γουόλκοτ, στήνοντας το ρεκόρ στα 4,42 δευτερόλεπτα.
Επίσης, δείχνει ότι ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι και βρίσκεται ένα κλικ μπροστά σε κάθε φάση, ενώ βγάζει εκτός από γκάζια και αντοχή, πράγμα σπάνιο να συμβαδίζει. Στην Αγγλία ήδη τον συγκρίνουν με τον Ντάνι Αλβες και θεωρούν πως με όλα αυτά τα προσόντα, τα οποία συνδυάζει τέλεια, θα είναι πολύ δύσκολο να βγει από την 11άδα.
Για την ακρίβεια δεν θα αργήσει η ώρα που θα θεωρείται αναντικατάστατος. Τούτο θα συμβεί όταν αποκτήσει αυτοπεποίθηση, η οποία θα έρθει με την πλήρη συνειδητοποίηση από μέρους του, αναφορικά με το τι μπορεί να κάνει στο χορτάρι. Και τότε ο Εκτορ Μπεγιερίν θα αποκαλύψει τον ακόμα πιο καλό παίκτη που κρύβει μέσα του. Γιατί πραγματικά διαθέτει όλα τα εφόδια, τα προαπαιτούμενα για να γίνει κορυφαίος πλάγιος μπακ…

 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δανεικοί και... αγύριστοι!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους παίκτες που δεν κατάφεραν να στεριώσουν στην Τσέλσι και βρήκαν την ποδοσφαιρική τους «Ιθάκη» στην Μπουντεσλίγκα.
Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για την πολιτική της Τσέλσι στις υποθέσεις δανεισμών ποδοσφαιριστών της. Δεκάδες παίκτες που ανήκουν στους «μπλε» δίνονται ως δανεικοί σε άλλες ομάδες, καθώς ο εκάστοτε προπονητής κρίνει πως κάποιοι δε χωράνε στο ρόστερ. Κάπως έτσι η αγγλική ομάδα βρέθηκε στην κόψη του ξυραφιού με την υπόθεση του Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος στα τρία χρόνια που ήταν δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης έγινε ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του πλανήτη και φέτος γύρισε στο Στάμφορντ Μπριτζ, αφού προηγουμένως πήρε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις πως θα είναι ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας.
Ένας ακόμη βασικός της ομάδας του Μουρίνιο φέτος, ο Νεμάνια Μάτιτς, είχε παραχωρηθεί ως δανεικός στην Φίτεσε το 2010 και ένα χρόνο αργότερα πήρε μεταγραφή για την Μπενφίκα. Ώσπου τον Ιανουάριο του 2014 η Τσέλσι πλήρωσε εκ νέου για να αποκτήσει τον Σέρβο αμυντικό μέσο. Ρομέλου Λουκάκου (Έβερτον) και Ντάνιελ Στάριτζ (Λίβερπουλ) είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές που δε στέριωσαν στο Στάμφορντ Μπριτζ και αφού αρχικά είχαν δοθεί ως δανεικοί, στη συνέχεια έφυγαν με μεταγραφή.
Αυτό το Σαββατοκύριακο δύο πρώην παίκτες της Τσέλσι ήταν οι πρωταγωνιστές στην επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα. Ο Κέβιν Ντε Μπρούιν της Βόλφσμπουργκ και ο Φράνκο Ντι Σάντο της Βέρντερ Βρέμης, που σημείωσαν από δύο γκολ στις νίκες των ομάδων τους. Δύο ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν είχαν αποκτήσει οι Λονδρέζοι, όμως αγωνίστηκαν ελάχιστα με τη φανέλα των «μπλε» και αφού παραχωρήθηκαν αρχικά ως δανεικοί, στη συνέχεια πήραν μεταγραφή στη Γερμανία. Και πλέον απολαμβάνουν τη νέα τους καριέρα στο γερμανικό πρωτάθλημα.
Κέβιν Ντε Μπρούιν (Βόλφσμπουργκ)
Η καριέρα του στην Τσέλσι ξεκίνησε ως δανεικός. Οι «μπλε» τον απέκτησαν τον Ιανουάριο του 2012 από την βελγική Γκενκ, όμως τον άφησαν μέχρι το καλοκαίρι στο Βέλγιο. Στην καλοκαιρινή προετοιμασία δεν έπεισε τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ και παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Βέρντερ Βρέμης. Η εκπληκτική του σεζόν στην Μπουντεσλίγκα του έδωσε το εισιτήριο για μια θέση στο ρόστερ του Μουρίνιο το 2013. Μόλις 9 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μέτρησε ο Βέλγος μεσοεπιθετικός πριν φύγει – με μεταγραφή αυτή τη φορά – εκ νέου για τη Γερμανία, για λογαριασμό της Βόλφσμπουργκ, με την οποία κάνει πράγματα και θαύματα εδώ και ένα χρόνο.

Φράνκο Ντι Σάντο (Βέρντερ Βρέμης)
Τον Ιανουάριο του 2008 η Τσέλσι αποκτούσε από ομάδα της Χιλής τον «Κρεσπίτο». Αυτό ήταν το παρατσούκλι (λόγω του Ερνάν Κρέσπο) του 19χρονου – τότε - Φράνκο Ντι Σάντο, ο οποίος μετακόμισε στο Λονδίνο, ως ένας γνήσιος γκολτζής. Αυτό το απέδειξε στους πρώτους έξι μήνες που αγωνίστηκε με τις «ρεζέρβες» της Τσέλσι, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα. 16 συμμετοχές χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ ήταν ο απολογισμός του Αργεντινού επιθετικού τη σεζόν 2008-09 με την Τσέλσι, η οποία την επόμενη χρονιά τον παραχώρησε δανεικό στην Μπλάκμπερν. Το 2010 η Γουίγκαν έδωσε δύο εκατομμύρια λίρες στην Τσέλσι και απόκτησε τον Ντι Σάντο, ο οποίος μετά από τρία χρόνια έφυγε από την Αγγλία και μετακόμισε στη Γερμανία, για λογαριασμό της Βέρντερ Βρέμης. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει συχνά, φέτος βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ της Μπουντεσλίγκα με 8 τέρματα.

Λούκας Πιαζόν (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης)
Λόγω της ομοιότητάς του – κυρίως εμφανισιακά και λιγότερο αγωνιστικά – έχει το παρατσούκλι «Κακά». Η Τσέλσι τον απέκτησε το 2011 από τη Σάο Πάολο, όμως δεν μπορούσε να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα πριν ενηλικιωθεί, καθώς δεν μπορούσε να εξασφαλίσει άδεια εργασίας. Όταν στις 20 Ιανουαρίου 2012 έκλεισε τα 18 του χρόνια, ο Πιαζόν ήταν πλέον διαθέσιμος, ωστόσο συνέχισε να αγωνίζεται με την ομάδα των νέων. Τη σεζόν 2012-13 έκανε τρεις συμμετοχές (δύο στο Λιγκ Καπ και μια στην Πρέμιερ Λιγκ) με τη φανέλα της πρώτης ομάδας και στη συνέχεια άρχισε το... δανεικό ταξίδι. Μάλαγα, Φίτεσε και φέτος Αϊντραχτ. Με την ομάδα της Φρανκφούρτης έχει αγωνιστεί φέτος σε 14 παιχνίδια είτε ως αριστερό, είτε ως δεξί εξτρέμ.

Τόργκαν Αζάρ (Γκλάντμπαχ)
Πρόκειται για το μικρότερο αδερφό του ποδοσφαιριστή της Τσέλσι, Εντέν Αζάρ. Οι δυο τους μετακόμισαν ταυτόχρονα στο Λονδίνο (2012) όμως σε αντίθεση με τον μεγάλο που αποτελεί ένα από τα αστέρια των «μπλε», ο μικρός δεν κατάφερε να στεριώσει στο Στάμφορντ Μπριτζ. Μόλις σε έναν αγώνα με τις «ρεζέρβες» της Τσέλσι πρόλαβε να αγωνιστεί ο Τόργκαν Αζάρ, πριν παραχωρηθεί ως δανεικός στη βελγική Ζούλτε Βάρεγκεμ για δύο χρόνια. Φέτος ο Βέλγος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται – εκ νέου ως δανεικός – στην Μπορούσια Μένχενγκλάντμαπχ, με την οποία είναι βασικός τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οριόλ Ρομέου (Στουτγκάρδη)
Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει περάσει από τη Μασία, την περίφημη ακαδημία της Μπαρτσελόνα. Αφού δεν κατάφερε να καθιερωθεί στους «μπλαουγκράνα», ο Ισπανός αμυντικός μέσος πήρε μεταγραφή για την Τσέλσι το 2011. Για δύο χρόνια βρισκόταν κανονικά στο ρόστερ των «μπλε» και αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια σε όλα τις διοργανώσεις. Πέρσι δόθηκε δανεικός στη Βαλένθια, ενώ αν και το προηγούμενο καλοκαίρι ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Τσέλσι, παραχωρήθηκε εκ νέου ως δανεικός. Φετινός προορισμός του Ρομέου είναι η Γερμανία, όπου αγωνίζεται στη Στουτγκάρδη, στην οποία είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Υ.Γ. Ο Αντρέ Σίρλε (τον οποίο δήλωσε η Βόλφσμπουργκ για τα παιχνίδια του δεύτερου γύρου της Μπουντεσλίγκα) δε συμπεριλήφθηκε στο αφιέρωμα, καθώς ποτέ η Τσέλσι δεν τον παραχώρησε ως δανεικό σε κάποια ομάδα.

*Πηγή: gazzetta.gr*