Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Θέλουν να... αλλάξουν το ποδόσφαιρο!!

Αρκετές προτάσεις σχετικά με τη θέσπιση νέων κανονισμών αναμένεται να συζητήσει το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο, με το κυρίως θέμα να είναι η δυνατότητα τέταρτης αλλαγής σε περίπτωση παράτασης.

Θέλουν να... αλλάξουν το ποδόσφαιρο
Προτάσεις για νέους κανονισμούς, αλλά και για αύξηση της χρήσης τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο αναμένεται να συζητήσει το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στις 28 Φεβρουαρίου στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας.

Το συμβούλιο απαρτίζουν οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Σκοτίας, της Ιρλανδίας και της Ουαλίας, καθώς και η FIFA και η συνάντησή τους γίνεται κάθε χρόνο, με τη φετινή να είναι η 129η. Στη συνάντηση αυτή, το συμβούλιο συζητάει, μεταξύ άλλων, προτάσεις είτε των βασικών μελών, είτε χωρών-μελών της FIFA, σχετικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν προκειμένου να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο.

Φέτος, το κυρίως θέμα για το οποίο καλείται να αποφασίσει το συμβούλιο είναι η πρόταση της Σκοτσέζικης Ομοσπονδίας για τη δυνατότητα τέταρτης αλλαγής σε περίπτωση που ένας αγώνας οδηγηθεί στην παράταση.

Ενδιαφέρουσα είναι και η πρόταση της Ουαλικής Ομοσπονδίας. Οι Ουαλοί προτείνουν τη χρήση του βίντεο και των ριπλέι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, προς όφελος των διαιτητών, σε περιπτώσεις μαρκαρισμάτων, ανάρμοστων συμπεριφορών και διάφορων αδικημάτων (π.χ. χέρι), όταν αυτά γίνονται στη μικρή περιοχή.

Η Αμερικάνικη Ομοσπονδία, μέσω της FIFA, πρότεινε τον «καθαρό» χρόνο. Να σταματάει δηλαδή ο χρόνος όταν δεν υπάρχει ροή αγώνα (π.χ. στις εκτελέσεις στημένων, στις αλλαγές κ.ο.κ.), όπως γίνεται και στο μπάσκετ.

Σημειώνεται επίσης ότι από φέτος θα συζητούνται και θέματα που προέρχονται από δύο βοηθητικές ομάδες τις οποίες αποτελούν έμπειροι άνθρωποι του ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο. Οι ομάδες αυτές συνεδριάζουν δύο φορές το χρόνο και συζητούν επίκαιρα θέματα που σχετίζονται με τους κανόνες του αθλήματος, με τα σημαντικότερα από αυτά να προωθούνται στο Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: