Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ανησυχία για ντέρμπι και… μέλλον!!

Έντονα ανήσυχος ο πρόεδρος της Super League, Γ.Μποροβήλος.«Υψηλής επικινδυνότητας το ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ»,δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM, 94,6.Προβληματισμός για τα οικονομικά,τη διαιτησία και τη συνεννόηση στη λίγκα.

Ανησυχία για ντέρμπι και… μέλλον
Τον προβληματισμό του για το τεταμένο κλίμα μέσα στο οποίο οδηγούμαστε στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αλλά και για τα προβλήματα του πρωταθλήματος εξέφρασε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αφού χαρακτήρισε υψηλής επικινδυνότητας τον αγώνα της Τούμπας κι απηύθυνε έκκληση να κάνουν όλοι καλά τη δουλειά τους και να πρυτανεύσει η λογική, ο ισχυρός άνδρας της διοργανώτριας αρχής (και του Αστέρα Τρίπολης) αναφέρθηκε στα προβλήματα οικονομικής φύσεως, διαιτησίας και συνεννόησης μεταξύ των εταίρων που παρουσιάζει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε στον Γιώργο Χελάκη για:

-την ένταση πριν το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: «Μιλάμε για ένα παιχνίδι εξαιρετικής επικινδυνότητας και θέλει ιδιαίτερη προσοχή από όλους όσοι εμπλέκονται από οποιαδήποτε ιδιότητα, για να μην έχουμε γεγονότα που θα τραυματίσουν το ποδόσφαιρο. Στο κομμάτι που μας αφορά έχουμε λάβει τα μέτρα μας, στις επαφές με τις ομάδες, με την αστυνομία, με την τοποθέτηση παρατηρητών, ώστε από πλευράς διοργάνωσης το παιχνίδι να διαφυλαχθεί όσο γίνεται περισσότερο. Όμως σε ένα ντέρμπι εμπλέκονται κι άλλοι παράγοντες και ελπίζουμε να κάνουν όλοι καλά τη δουλειά τους. Ελπίζουμε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος ή πιο τυχερός».

-τις προτάσεις του για το ποδόσφαιρο: «Να διευκρινίσω πως αυτό το θέμα δεν έχει μπει ακόμη σε επίπεδο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. Εγώ σαν άτομο έχω στο μυαλό μου πως έτσι όπως έχει πάει το ποδόσφαιρο πρέπει να κάνουμε κάποιες σοβαρές παρεμβάσεις ώστε σιγά-σιγά να βαδίσουμε στο ποδόσφαιρο που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Ήδη το πρωτάθλημα μετρά μια απώλεια ομάδας κι ενδέχεται να έχει και δεύτερη απώλεια. Αυτό καθιστά το πρωτάθλημά μας αυτόματα προβληματικό».

-τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων: «Πέρα από τα λάθη που έχει κάνει το ίδιο το ποδόσφαιρο, έχουμε προβλήματα με ομάδες. Η Νίκη Βόλου έχει ήδη αποχωρήσει, υπάρχει το πρόβλημα με τον ΟΦΗ, ενώ άλλες 2-3 ομάδες έχουν θέματα. Η μείωση των ομάδων δεν είναι από μόνη της η γιατρειά. Πρέπει να δούμε το κομμάτι των αδειοδοτήσεων. Σαν Σούπερ Λίγκα έχουμε αναθέσει σε εταιρεία να μας καταθέσει πρόταση τριετίας ή τετραετίας με κριτήρια που θα πρέπει να έχουν όλες οι ομάδες και να τηρούνται απαρέγκλιτα. Επίσης μελετάμε έναν ελεγκτικό μηχανισμό για να βρίσκει τα προβλήματα πριν εκδηλωθούν και ‘σκάνε’ οι ομάδες στη μέση του πρωταθλήματος. Να μπορούμε να ξέρουμε αν μια ομάδα είναι σε κατάσταση να αντεπεξέλθει μέσα στη σεζόν ή είναι εύθραυστη».

-τον αριθμό των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα: «Βεβαίως και είμαι της άποψης πως δεν μπορούμε να έχουμε 18 ομάδες με αυτές τις προϋποθέσεις, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί στο ΔΣ για να δούμε τι λένε οι άλλοι εταίροι. Θα πρέπει να δούμε πώς θα δώσουμε μεγαλύτερη αίγλη κι ανταγωνιστικότητα στο προϊόν. Το σίγουρο είναι πως πάμε για 16 ομάδες του χρόνου και θα δούμε για τη μεθεπόμενη περίοδο».

-την έλλειψη συνεννόησης στη Σούπερ Λίγκα: «Το ποδόσφαιρο έχει πολλά προβλήματα και τα ξέρει όλος ο κόσμος. Δεν μένει παρά οι αρμόδιοι φορείς να συνεννοηθούμε κάποια στιγμή και να μη μείνουμε στα λόγια. Δεν μπορώ εγώ να σηκώσω μόνος το φορτίο ή να το παίξω Ρομπέν των δασών. Θα συζητήσω τις προτάσεις με τους προέδρους των άλλων ομάδων και ο καθένας να πει τις απόψεις του. Αν δεν συνεννοηθούμε, κακώς κουβεντιάζουμε και χάνουμε την ώρα μας. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα αυτό της συνεννόησης. Δυστυχώς πολλές φορές το ατομικό συμφέρον επικαλύπτει το γενικό. Πολλές φορές ο καθένας μας δεν ξέρει τον τρόπο που πρέπει να ενεργεί. Πιστεύουμε ότι εξυπηρετούμε το συμφέρον μας, αλλά κάνουμε τελικά κακό στο ίδιο το άθλημα».

-το πρόβλημα της διαιτησίας: «Η Ελλάδα προσπαθεί να αντιγράψει πράγματα. Το γεγονός ότι κάποιες φορές ίσως αντιγράφονται κακώς δεν σημαίνει πως φταίει ο θεσμός. Πρέπει να συζητηθεί κάποια στιγμή πώς θα επιλέγονται και θα αξιολογούνται οι διαιτητές. Υπάρχουν οδηγίες από τη FIFA, αλλά το θέμα είναι πώς και ένα κοστούμι πρέπει να το προσαρμόσεις στο σώμα σου. Αν δεν το προσαρμόσεις σωστά και εξέχει στα χέρια σου, τότε θα γελά ο κόσμος. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε κι ελπίζω κάποια στιγμή να υπάρχει βελτίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: