Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ντάνι Αλβες της Αρσεναλ!! (vids)

Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για τον Εκτορ Μπεγιερίν, τον 19χρονο Καταλανό που σπριντάρει για να γίνει ο κορυφαίος full-back του άμεσου μέλλοντος.
Τα οικονομικά της οικογένειας ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση και επέτρεπαν στον πατέρα Ινιάκι, να κάνει μία μικρή υπέρβαση για τον λατρεμένο κανακάρη του. Βέβαια θα μπορούσε να θεωρηθεί και υπερβολή το να βάλεις προσωπικό προπονητή σε έναν μπέμπη πέντε ετών. Και όμως ο πρεσβύτερος των Μπεγιερίν έδωσε το 2000 το χρήμα που απαιτούνταν και προσέλαβε δύο τέτοιους, ώστε να μάθουν στο μπόμπιρα Εκτορ (σ.σ.: γεννημένος τον Μάρτιο του 1995), να κλωτσάει καλά το τόπι από τα γεννοφάσκια του. Προφανώς οι κόουτς Χούλιο και Σεμπαστιάν διέκριναν άμεσα το ταλέντο του και το 2002 ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την μεγάλη κίνηση.
Οι ακαδημίες της Μπαρτσελόνα είχαν προκηρύξει μέσω εφημερίδας διαγωνισμό, για να ξεχωρίσουν υποσχόμενους πιτσιρικάδες. Οι προπονητές έστειλαν την αίτηση και έξι μήνες αργότερα ο Εκτορ Μπεγιερίν επιλεγόταν μαζί με άλλους τρεις μέσα από 200 υποψηφίους. Στα οκτώ χρόνια που ακολούθησαν την ένταξη του στη «Μασία», ο μικρός Καταλανός από την Μπανταλόνα, θα κέρδιζε με όλα τα τμήματα υποδομής της Μπάρτσα, τους επτά από τους οκτώ τίτλους που διεκδίκησε. Μάλιστα το 2008 σε ένα τουρνουά, ο Ζινεντίν Ζιντάν τον ανακήρυξε MVP, μιλώντας με θαυμασμό για τις δεξιότητες του.



Ηταν το καλοκαίρι του 2011 όταν ο Εκτορ αποφάσιζε να κάνει κάτι απρόσμενο. Τον διεκδικούσαν Μάντσεστσερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ και ο ίδιος δεν ήθελε να συνεχίσει στη «Μασία»: «Είναι τόσο το ταλέντο σε όλα αυτά τα παιδιά, που δεν πιστεύω ότι θα μπορέσω μία μέρα να παίξω κανονικά στη Μπαρτσελόνα. Οπότε το καλύτερο θα ήταν να πάω σε άλλη ομάδα, όπου θα έχω περισσότερες πιθανότητες». Το ψηστήρι στον πατέρα του το ανέλαβε ο Αρσέν Βενγκέρ αυτοπροσώπως: «Φέρτον σε ‘μας και σε τρία χρόνια θα τον έχω στην πρώτη ομάδα», είπε ο Αλσατός και τους έπεισε.
Αρχικά, ο Μπεγιερίν συνέχυσε όπως είχε μάθει στη Μπαρτσελόνα, να είναι δηλαδή ένας καθαρόαιμος εξτρέμ. Ωστόσο, ο Βενγκέρ είχε άλλα σχέδια για εκείνον. Οπότε έριξε πάνω του τον Στιβ Μπουλντ, τον βοηθό του δηλαδή υπεύθυνο για την αμυντική τακτική των Κανονιέρηδων. Σταδιακά λοιπόν ο μικρός θα μετατρεπόταν σε έναν εξαιρετικά ταλαντούχο full-back.
Ως τέτοιος μετακόμισε δανεικός στη Γουότφορντ έως τον Γενάρη του 2014, όταν και επέστρεψε πλέον κανονικός πλάγιος μπακ, παίρνοντας εμπειρίες στην ζόρικη Championship. Ωσπου τον περασμένο Σεπτέμβρη, οι τραυματισμοί των Νάτσο Μονρεάλ, Ματιέ Ντεμπισί τον έφεραν βασικό στο Ντόρτμουντ σε αγώνα Champions League. Ο Βενγκέρ θα έκανε πράξη την υπόσχεση της τριετίας. Αυτό ήταν, ο Εκτορ Μπεγιερίν θα κέρδιζε ολοένα και περισσότερο την καρδιά του προπονητή, των συμπαικτών και των οπαδών της Αρσεναλ
Θα αναρωτηθεί κανείς: «Μα καλά τι σπουδαίο έχει κάνει ο πιτσιρικάς, για να αξίζει τέτοιο αφιέρωμα;» Αφορμή στάθηκε το παρθενικό γκολ του, αυτό με την Αστον Βίλα την Κυριακή το απόγευμα. Ο τρόπος που έβαλε το πόδι του για το μονοκόμματο πλασέ, αποκάλυψε μέρος της κλάσης του. Αυτή λοιπόν και το potential, οι ικανότητες που εντοπίζεις σε εκείνον, όταν παρακολουθήσεις το παιχνίδι του,. Όταν φαντάζεσαι-υποψιάζεσαι το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει. Αυτές ήταν οι αληθινές αιτίες της ανάλυσης… Μπεγιερίν.
 
 
 
Ο τρόπος που κουβαλάει τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Το πως καλπάζει πάνω στη γραμμή με τρομερή ταχύτητα, ξεπερνώντας τους αντιπάλους του και ας έχει το τόπι στα πόδια και εκείνοι τρέχουν σκέτοι. Κοντρολαρισμένος και τεχνίτης με μία αντίληψη παιχνιδιού που μαρτυράει από την πρώτη ματιά, ότι το παλικαράκι έχει μάθει το ποδόσφαιρο στην καλύτερη σχολή του κόσμου, στη «Μασία». Εξαιρετικός μπροστά, προλαβαίνει σε χρόνο ρεκόρ να επιστρέψει και να κάνει τάκλιν στην ζώνη άμυνας του.
Και όταν λέμε σε χρόνο ρεκόρ, το εννοούμε. Ρωτήστε επ’ αυτού τον Θίο Γουόλκοτ. Ή μάλλον μην τον ρωτήσετε, γιατί όταν το έκανε πρόσφατα ένα δημοσιογράφος, ο Αγγλος εξτρέμ δεν το παραδέχτηκε. Βλέπετε, δεν του πολυάρεσε ότι ο Μπεγιερίν κατέρριψε την δική του κορυφαία επίδοση στα 40 μέτρα. Το 2009 ο Γουόλκοτ είχε τρέξει αυτή την απόσταση σε 4,82 δεύτερα, αφήνοντας πίσω του τον θρύλο Τιερί Ανρί. Τώρα ο μικρός Καταλανός ξεπέρασε με τη σειρά του Γουόλκοτ, στήνοντας το ρεκόρ στα 4,42 δευτερόλεπτα.
Επίσης, δείχνει ότι ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι και βρίσκεται ένα κλικ μπροστά σε κάθε φάση, ενώ βγάζει εκτός από γκάζια και αντοχή, πράγμα σπάνιο να συμβαδίζει. Στην Αγγλία ήδη τον συγκρίνουν με τον Ντάνι Αλβες και θεωρούν πως με όλα αυτά τα προσόντα, τα οποία συνδυάζει τέλεια, θα είναι πολύ δύσκολο να βγει από την 11άδα.
Για την ακρίβεια δεν θα αργήσει η ώρα που θα θεωρείται αναντικατάστατος. Τούτο θα συμβεί όταν αποκτήσει αυτοπεποίθηση, η οποία θα έρθει με την πλήρη συνειδητοποίηση από μέρους του, αναφορικά με το τι μπορεί να κάνει στο χορτάρι. Και τότε ο Εκτορ Μπεγιερίν θα αποκαλύψει τον ακόμα πιο καλό παίκτη που κρύβει μέσα του. Γιατί πραγματικά διαθέτει όλα τα εφόδια, τα προαπαιτούμενα για να γίνει κορυφαίος πλάγιος μπακ…

 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: